#پیام_شما 👆👆
🔺وظیفه اصلی طلاب در جامعه اسلامی، به روزکردن اسلام و استخراج دیدگاه اسلام در موضوعات مختلف فردی و اجتماعی است.
🔺بنا به دیدگاه صحیح امام و رهبری، برای رسیدن به این هدف، چند مقدمه لازم است: ۱- تحصیل (اجتهاد) ۲- تهذیب ۳-بصیرت ۴-کارآمدی
🔺کسی که در مرحله تحصیل مقدمات باید تمام وقت خود را صرف این کار بکند که زودتر به نتیجه برسد. و پس از کسب مقدمات باید ببیند که متناسب با شرایط جامعه، تلاش در چه عرصه ای برای او تکلیف می شود.
🔺اگر آن موارد تمام وقت طلبه را پر نکند، باید هر کدام از وظایف طلبگی که عمدتا ترویج دین و تلاش در راستای اهداف نظام و انقلاب بر اساس طراحی مقام معظم رهبری است، را انجام دهد.
🔺البته در همان مرحله مقدمات، وظایفی همچون تبلیغ، فعالیت های انقلابی و سایر واجبات را باید از باب رعایت اهم و مهم و موسع و مضیق انجام دهد.
#مشاوره_مجازی_تحصیلی
@fater290
#پیام_شما 👆 👆
✅برخی از وجوه کارآمدی روش تحصیلی استاد فرحانی عبارتند از:
🔹واقع بینانه: منظور از واقع بینانه بودن این است که با شرایط فعلی حوزه و زندگی طلبگی سازگار است.
🔹زودبازده: با روشی که ایشان توضیح می دهند در مدت زمان کمی می توان به نتایج خوبی رسید. اگر علاوه بر روش با محتوای تدریس های ایشان هم کار شود، آثار بیشتری خواهد داشت.
🔹تجربه شده: این روش، بیش از ده سال است که در حوزه تجربه شده و نتایج قابل توجهی داشته است.
🔹مستدل: اگر صوت های مجموعه #طلبه_موفق را شنیده باشید، متوجه شده اید که دیدگاه های ایشان نقل قولی و خاطره ای نیست، بلکه استدلالی و تحلیلی است.
🔹همه جانبه بودن: برنامه و نگاه استاد به گونه ای است که شخص طلبه همه جانبه رشد می کند و فقط به بعد درسی و یا تهذیبی به تنهایی نمی پردازد.
🔹انقلابی: اهدافی که ایشان برای یک طلبه ترسیم می کنند، در راستای تامین نیازهای انقلاب و حکومت اسلامی است و صرفا اهداف شخصی علمی و معنوی نیست.
🔹جهادی: ایشان تبیین می کنند که امروز برای رسیدن به اهداف انقلاب و حوزه، به صورت جهادی درس خواند و تلاش کرد.
#مشاوره_تحصیلی_مجازی
@fater290
♨️بیشتر فقه را مطالعه کرده ام/ فقه در راس برنامه های حوزه و مورد احتیاج همه است.
🔰امام خمینی (ره)
🔅[ - از رشته های مختلف علوم کدام یک را بیشتر مطالعه کرده اید؟ چرا؟]
✅بیشتر در فقه و آنچه مربوط به آن بوده. و دلیلش علاوه بر آنکه در رأس برنامه های حوزه های علمیه بوده، مورد احتیاج خود و همه است.
📚صحیفه امام ج ۸ ص ۳۲۱
#در_مدرسه_امام_خمینی #فقه #حوزه_و_روحانیت
@fater290
♨️قواعد منطقی تحصیل علم
🔰گفتاری از استاد علی فرحانی در بکارگیری قواعد منطق در تحصیل علم
⬇️لینک دانلود صوت👇👇
🌀1.04مگ
⏰4:20دقیقه
🆔 ostadfarhani.ir/morsalat/audio/heda-va-maha/download.php?file=03-raveshha-v-maharathaye-elmamoozi/ghavaede-mantegh-dar-tahsile-elm.mp3
🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰
📝 #متن_بیانات 👇
🔸یاد بگیرید که از قواعد منطق علاوه بر تبدیل مجهول به معلوم، در تحصیل علم نیز استفاده کنید. این قسمت از منطق که قواعد مربوط به تحصیل علم است، مغفول مانده است.
🔸فرق سیر از مجهول به معلوم با علم این است که در حل مجهول، یک سری گزاره های مسانخ را پیدا می کنیم و آن را حل می کنیم. اما در علم، سلسله مجهولات مترتب بر هم هستند. چون علم یک هندسه ای دارد و بین سوالات ربط وجود دارد. منطق، هم قواعدی برای تبدیل یک تک مجهول به معلوم دارد و هم برای تبدیل مجهولات متسلسل و مرتبط با هم قاعده دارد. در قیاس، قیاس مرکب را خواندیم که مربوط به یک سری قیاسهای مرتبط به هم هستند و در برهان می گفتیم که یک سلسله اطلاعات داریم که باید به بدیهی بالذات رجوع کند.
🔸ثمره عملی این نگاه این است که موقعی که در فضای تحصیل علم قرار می گیریم، ادب تحصیل علم با موقعی که در مقام حل یک مجهول هستم، تفاوت می کند. برخی می خواهند علم را یاد بگیرند، اما در بهترین شرایط که می خواهند آداب منطقی را رعایت کنند، آداب کسب تک مجهول را رعایت می کنند. ادب تحصیل تک مجهول، پرسش و پاسخ است. سوال می کنید و جواب را می شنوید. ادب تحصیل یک علم، در مرحله اول، پیداکردن روابط بین تک مجهولهاست. یعنی کلیت و وجزئیت سوال ها مشخص می شود. برخی از سوالات تحت پوشش یک سری سوالات دیگر قرار می گیرند. یک سلسله ایجاد می شود که از کلی به جزئیات مرتب شده است. وقتی که این روابط کشف شد، در سوالات، یک هندسه و یک نقشه ایجاد می شود. و با حل سوالات کلی تر، شروع می کنیم و ادامه می دهیم.
🔸با این نگاه و روش، هم سرعت تحصیل علم به مراتب افزایش می یابد و هم میتوانید در آن علم به تولید برسید.
🔸علامه شدن (در چند علم صاحب نظر شدن) محال نیست اما راه آن، همین روش است. چون طبق این روش یادگیری هیچ علمی بیشتر از 3-4 سال طول نمی کشد. خیلی که شخصی کند باشد، نهایتا 7 سال می کشد. این علوم بشری و محدود هستند و با روش صحیح می توان همه آن را کسب کرد.
🔸لذا چون من شاگردان و طلاب را در فضای تحصیل علم می بینم، سوالاتشان را با یک سری سوالات مرتبط دیگر جواب می دهم. سعی می کنم که او قبل از اینکه دنبال جواب بگردد، ابتدا روابط بین این مجهولات را پیدا کند. در این محیط هر چه صبورتر باشید، زودتر به نتیجه می رسید.
🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰
📌در تکمیل و تفصیل این بحث، صوت های زیر را #بشنوید
👇👇
✅منطق تولید و یادگیری گزاره های متسلسل و قوانین سیر محتوایی
🌀16.75 مگ
⏰64:20دقیقه
🆔 ostadfarhani.ir/morsalat/audio/heda-va-maha/download.php?file=03-raveshha-v-maharathaye-elmamoozi/040-manteghetolid-v-yadgiri-gozarehaye-elm@almorsalat.mp3
✅روش صحیح علم آموزی و کسب دارایی علمی
🌀25:52 مگ
⏰63:10دقیقه
🆔 ostadfarhani.ir/morsalat/audio/heda-va-maha/download.php?file=03-raveshha-v-maharathaye-elmamoozi/023-raveshesahiheelmamoozivkasbedaraeeelmi@almorsalat.mp3
#طلبه_موفق #پای_درس_استاد #مهارتهای_تحصیل_علم
@fater290
💢 متن پیاده شده و صوت اصول فقه مظفر (ره)
🎙استاد علی فرحانی
💠محدوده: از ابتدای کتاب تا ابتدای اجتماع امر و نهی
🔴 این جزوه پیاده شده صوت های اصول مظفر استاد علی فرحانی است که در سال 87-88 در مدرسه علمیه حقانی تدریس شده است.
⬇️لینک دانلود #متن 👇
b2n.ir/matne-osul-fegh-1
⬇️لینک دانلود #صوت 👇
soda96.ir/اصول-فقه-1-استاد-فرحانی
#پای_درس_استاد #استاد_علی_فرحانی #اصول
@almorsalaat
🏴 #اعلام_مراسم
🏴 #دهه_اول_محرم_۱۴۴۲
هیئــــــت فـــاطــــمـــیـــــون قـــــم
سخنران:
حـجــت الاســلام بــے آزار تـهــرانــے
بانواے:
حـــــاج مـــــهـــــدی ســـــلحشـــــور
کربلایی محمــــدجواد احـــــمـــــدے
زمان:
چــهــارشــنــبـه ۲۹ مـردادمــاه ۱۳۹۹
بـه مــــدت ۱۱ شـــب ســــاعــــت ۲۱
مکان:
مـــســجــد مــقـــدس جــمــکـــران
✅ کانال رسمے #هیئت_فاطمیون_قم
@fatemiyoun_ir
@fater290
#معرفی_کتاب
📚آفتاب در مصاف
🔰مجموعه بیانات رهبر معظم انقلاب در موضوع علل و ابعاد واقعه عاشورا
🔸موضوع عاشورا از همان روزهای پس از آن واقعه تا کنون منشأ بسیاری از قیام ها و فعالیت و الگوگیری ها شده است. در اندیشه امام خمینی و رهبر انقلاب نیز مسئله عاشورا از اهمیت ویژه ای برخوردار است و انقلاب را اسلامی را امتداد نهضت عاشورا می دانند. نگاه صحیح به مسئله عاشورا و عبرت گیری از آن امروز هم در جمهوری اسلامی اهمیت بسزایی دارد.
🔸از بین علمای معاصر بهترین کسی که به خوبی ابعاد اجتماعی حماسه حسینی را تحلیل و عبرتهای آن را تبیین کرده اند، رهبر معظم انقلاب است.
🔸کتاب آفتاب در مصاف، مجموعه بیانات ایشان در موضوع علل و ابعاد انقلاب حسینی است. این کتاب شامل شش بخش کلی با عناوین «کلیات، امام حسین، عاشورا، یاران عاشورا، دشمنان عاشورا، زیارت و ادعیه» است. و همین طور که در مقدمه کتاب آمده است: «این اثر در قالب کتاب مرجع به گونه ای سازمان یافته که بتواند مبنای پژوهش محققان این حوزه قرار گیرد، تا با مراجعه به آن بتوانند با توجه به دیدگاه های رهبری در این موضوع، تحقیقات خود را گسترش دهند.»
🔸ایام محرم فرصت خوبی برای مطالعه این کتاب و تبیلغ و ترویج آن است.
⬇️لینک دانلود کتاب👇👇
book-khamenei.ir/uploads/aftabkamel_1336.pdf
#کلام_ولی #اهل_بیت #محرم
@fater290
10.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #ببینید
💠 تفاوت اسلام یزیدی و اسلام حسینی
🔰استاد علی فرحانی
✅قال امام حسین (ع): «الناسُ عبیدُ الدنیا و الدین لعق علی السنتهم یحوطونه مادرَّت معایشُهم فاذا مُحَّصوا بالبلاء قَلَّ الدَیّانون»
#محرم #اهل_بیت #پای_درس_استاد #استاد_علی_فرحانی
@fater290
#بشنوید
♨️ مجموعه جلسات دهه اول محرم
✅موضوع: ابتلائات مومن
🔰استاد علی فرحانی
👈 جلسه #اول، شب اول محرم، پنجشنبه ۹۹/۵/۳۰
⬇️لینک دانلود صوت + روضه حضرت مسلم
🌀9.51مگ
⏰41:33دقیقه
🆔 http://www.ostadfarhani.ir/morsalat/maaref/ebtelaate-moamen-moharram99-booeenzahra/01-ebtelaate-moamen.mp3
#محرم #اهل_بیت #پای_درس_استاد #استاد_علی_فرحانی
@fater290
❄️اقوال در الگوی تولید علوم انسانی و عدم تفسیر صحیح دیدگاه امام خمینی
🔰استاد علی فرحانی
⬇️لینک دانلود صوت👇👇
🌀0.5مگ
⏰2:05دقیقه
🆔 https://b2n.ir/olgoo
🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰
📝 #متن_بیانات👇
🔅همین الآن در علوم انسانی چند تا فرقه داریم. برخی می گویند که استنباط علوم انسانی را باید بوسیله فلسفه انجام داد و این دیدگاه را هم به علامه طباطبایی و شهید مطهری نسبت می دهند. قطعا علامه و شهید این دیدگاه را نداشته اند و اصل این دیدگاه هم غلط است و با فلسفه نمی توان علوم انسانی را تولید کرد.
🔅عده ای می گویند، تولید علوم انسانی بر عهده عقل است. البته نه از این جهت که تولید علوم انسانی بر عهده علم فلسفه است، بلکه از این جهت که در منابع نقلی، چیزی برای تولید علوم انسانی نداریم. چون آنچه که قابل استفاده است، کتب اربعه است و کتب اربعه هم فقط می توانند در محدوده طهارت تا دیات پاسخگو باشند و اگر همه این روایات را هم بازبینی کنیم، روایات کمی برای موضوعات جدید بدست می آید. روایاتی که به درد ما می خورد در کتبی همچون علل الشرائع وجود دارد. اما علل الشرائع در مقام استنباط قابل استفاده نیست.
🔅برخی برای حل مشکل دسته دوم می گویند که نه! همه روایات در مقام استنباط به درد می خورند و انحصاری به کتب اربعه وجود ندارد. اما به این دسته جواب می دهند که این نگاه مستلزم فقه جدید است. اگر بگوییم که در روایات ما منابعی برای تولید علوم انسانی وجود ندارد، بهتر از این است که فقه جدید ایجاد کنیم.
🔅به دلیل همین نگاه ها، دیدگاه حضرت امام به خوبی تبیین نمی شود. دسته اول می گویند که امام اهل فلسفه و عرفان نظری بود و به گورباچف نامه نوشت و ... پس دیدگاه امام (ره) با ماست. به ایشان جواب می دهیم که درست است که امام به گورباچف نامه نوشت و گفت که برو فلسفه و عرفان بخوان. اما امام نگفت که از این علوم، می توان علوم انسانی تولید کرد.
🔅برخی می گویند که اگر آراء اصولی حضرت امام را ببینیم می فهمیم که امام از همه علما سنتی تر است. پس امام با ماست.
🔅برخی به نامه امام به آقای قدیری تمسک می کنند و می گویند امام در آن نامه حتی در اختراعیات تعبدی مثل وقف هم توسعه داده است.
❌اما باید بدانیم که دیدگاه امام (ره) در هیچ کدام از این قالب ها قابل تحلیل نیست.
#پای_درس_استاد #استاد_علی_فرحانی #علوم_انسانی_اسلامی
@fater290
♨️مقدمتین: مقدمه حدائق و مقدمه بحارالانوار
🔰استاد علی فرحانی
⬇️لینک دانلود صوت👇👇
🌀0.3مگ
⏰1:17دقیقه
🆔 https://b2n.ir/moghaddameh
🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰
📝 #متن_بیانات👇
✅محقق بحرانی در فقه، همانند بوعلی است. ایشان خیلی بزرگ بوده است. اگر مقدمه کتاب حدائق ایشان را در کنار رسائل بخوانید، مجتهد می شوید و نیازی به کفایه و من تبع کفایه ندارید. البته این نظر من است و شاید کسی هم این حرف را رد کند. مقدمه حدائق از خود حدائق مهمتر است.
✅مثل کسی که می خواهد رجال کار کند، اول باید مقدمه بحار الانوار را بخواند. مقدمه بسیار ارزشمندی است. برای رجال اول باید مقدمه بحار را بخوانید و بعد از آن خلاصه الاقوال علامه حلّی را بخوانید و بعد به سراغ سایر کتب رجال بروید. اگر این کار را کنید، بیمه می شوید و در رجال دچار انحراف نمی شوید.
#استاد_علی_فرحانی #پای_درس_استاد #فقه #اصول #رجال
@fater290