🌿▪️🌿▪️🌿
▪️🌿▪️🌿
🌿▪️🌿
▪️🌿
🌿
حدیث هفته ۸۸۶
امام جواد علیهالسلام
ثَلاثٌ يبلُغنَ بالعبدِ رضوانَ اللّه: «كثرةُ الاستغفار و خَفضُ الجانب و كَثرةُ الصَدقَة» و ثَلاثٌ مَن كُنَّ فيه لَم يَندَم: «ترکُ العَجلَة و المشورةُ و التَوكُّلُ عندَ العَزمِ عَلَى اللّهِ عَزّوَجَلّ».
سه چیز است که انسان را به مقام رضا و خشنودی خداوند [و سعادت دنیا و آخرت] میرساند؛
- استغفار زیاد
- فروتنی و تواضع در برابر دیگران
- زیاد صدقه دادن
و سه کار است که هر کس انجام دهد، هیچگاه پشیمان نمیشود؛
- ترک عجله و شتابزدگی
- مشورت در انجام امور زندگی
- توکل بر خداوند هنگام تصمیم.
عوالم العلوم ج۲۳ ص۲۷۵
میتوانید از طریق پیوندهای زیر 👇👇 کانال حدیث هفته را دنبال کنید؛
پیامرسان ایتا
eitaa.com/hadisehafte
پیامرسان سروش
splus.ir/hadisehafte
🌿▪️🌿▪️🌿
☘🌾☘🌾☘
🌾☘🌾☘
☘🌾☘
🌾☘
☘
حدیث هفته ۸۸۷
امام باقر علیهالسلام
عَنْ أبى حَمزة قالَ: قُلْتُ لأبى جَعْفَر عليه السلام: قالَ اللّهُ تَعالى: «كُلُ شَى ءٍ هالِكٌ الاّ وَجهَهُ» (قصص/۸۸) [ما معناها؟] قالَ: فَيَهلِكُ كُلُّ شَىءٍ وَ يَبْقَى الوَجْهُ. [ثُم قال:] اَنّ [اللهَ] عَزَّوَجَلَّ اَعْظَمُ مِنْ اَنْ يُوصَفَ بِالوَجهِ وَ لِكن مَعُناهُ؛ كُلُّ شَىءٍ هالِكٌ اِلاّ دينَهُ وَ الوَجْهَ الذّى يُؤتى مِنهُ.
ابوحمزه ثمالی میگوید از امـام بـاقر عليهالسلام دربـاره آيـه «همه چیز نابود میشود و فقط وجه خداوند باقی میماند» (قصص/۸۸) پرسیدم که معنای آن چیست؟ حضرت فرمودند: [معنای ظاهری آیه این است که؛] 《همه چيز نابود میشود و فقط وجه او باقى مىماند》 [سپس فرمودند:] اما خداوند بزرگتر از آن است كه وجه و چهره داشته باشد! و معناى آيه اين است كه؛ همه چيز نابود میشود به جز دين خدا و سمت و سويى كه مردم از آن به سمت خدا رو میآورند. [هر آنچه رنگ و بوی خدا داشته باشد و هر کس به سمت او در حرکت باشد، محکوم به بقاء و ماندگاری است.]
معانى الاخبار ص۱۲
میتوانید از طریق پیوندهای زیر 👇👇 کانال حدیث هفته را دنبال کنید؛
پیامرسان ایتا
eitaa.com/hadisehafte
پیامرسان سروش
splus.ir/hadisehafte
☘🌾☘🌾☘
🌹🌱🌹🌱🌹
🌱🌹🌱🌹
🌹🌱🌹
🌱🌹
🌹
حدیث هفته ۸۸۸
امام هادی علیهالسلام
قَالَ أَبُوالْحَسَنِ الثَّالِثُ علیهالسلام: الشَّاکِرُ أَسْعَدُ بِالشُّکْرِ مِنْهُ بِالنِّعْمَةِ الَّتِی أَوْجَبْتِ الشُّکْرَ، لِأَنَّ النِّعَمَ مَتَاعٌ وَ الشُّکْرَ نِعَمٌ وَ عُقْبَی.
برای شخص شكرگزار، منفعتِ شكرگزاریاش بیشتر از فایدهی نعمتى است كه موجب شكرگزاری او شده است، چراکه نعمت، [غالباً] رفعِ نیاز زندگى دنیوی است و شكر، هم ازدیاد نعمت است و هم پاداش آخرت.
تحفالعقول ص۴۷۶
[سنت خداوند در زمینه شکرگزاری نعمتهای الهی که باعث ازدیاد نعمت میشود، حداقل موجب رضایت از زندگی و احساس لذت از آن شده و نگاه فرد را نسبت به حیات دنیوی، مثبت نموده و انرژیهای او را در مسیر پیشرفت و تکامل قرار میدهد و همچنین باعث تسهیل و توسعه روابط اجتماعی شخص میشود. ضمن اینکه پاداش الهی را در زندگی اخروی به دنبال دارد و در واقع، سعادت دنیا و آخرت انسان را رقم خواهد زد و در حقیقت، خاصیت تمام سنتها و قوانین خداوند در هستی، همینگونه است به شرط آنکه به نحو صحیح، تبیین و عمل شود.]
میتوانید از طریق پیوندهای زیر 👇👇 کانال حدیث هفته را دنبال کنید؛
پیامرسان ایتا
eitaa.com/hadisehafte
پیامرسان سروش
splus.ir/hadisehafte
🌹🌱🌹🌱🌹
🌷🌸🌹🌿🌹🌸🌷
❤️🌲 الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی جَعَلَنَا مِنَ الْمُتَمَسِّکِینَ بِوِلاَیَةِ أَمِیرِالْمُؤْمِنِینَ وَ الْأَئِمَّةِ المَعصُومِین عَلَیْهِمُ السَّلاَمُ 🌲❤️
ای دل ز ولایت علی شادی کن/
احساس غرور و فخر و آزادی کن/
با دسته گلی پر از درود و صلوات/
از روز غدیر و شادیاش یادی کن/
✍️ فرا رسیدن عید سعید غدیر خم، عید ولایت و امامت حضرت امیرالمؤمنین علی علیهالسلام، عید «اِکمال دین» و «اتمام نعمت» الهی بر انسانها، بر شما و خانواده محترم مبارک و خجسته باد.
ارادتمند - حسین غفوری
با ما همراه شوید در کانال حدیث هفته در پیامرسانهای ایتا و سروش به آدرس؛
@hadisehafte
🌹☘️🌸🍀💐
🌸🍃🌸🍃🌸
🍃🌸🍃🌸
🌸🍃🌸
🍃🌸
🌸
حدیث هفته ۸۸۹
امام کاظم علیهالسلام
عَنْ مُوسَىبْنِبَكْرٍ عَنْ أَبِیإِبْرَاهِيمَ عَلَيْهِاَلسَّلاَمُ قَالَ: أَهْلُ اَلْأَرْضِ مَرْحُومُونَ مَا يَخَافُونَ وَ أَدَّوُا اَلْأَمَانَةَ وَ عَمِلُوا بِالْحَقِّ.
اهل زمین مورد رحمت [و بركت و غفران الهی] هستند، مادامی كه خوف و ترس [از انجام گناه و معصیت] داشته باشند، ادای امانت نمایند و حق را دریابند و مورد عمل قرار دهند.
تهذيب الأحکام ج۶ ص۳۵۰
[اگر همه انسانها فقط به همین سه توصیه امام موسی کاظم علیهالسلام عمل نمایند، قطعاً سعادت دنیا و آخرت را خواهند داشت که همان شمول رحمت الهی است؛
۱. خوف از خداوند در سرپیچی از دستورات الهی که در قالب عقل و وحی به انسان رسیده است.
۲. ادای امانتهایی که در اختیار انسان است از قبیل؛
الف) استفاده صحیح از نمعتهای خدادادی، مثل؛ زمان و عمر، اعضاء و جوارح، مال و ثروت، طبیعت، و ...
ب) ادای حق امانتهایی که از طرف خداوند در دسترس آدمها قرار گرفته است، مانند؛ پدر و مادر، همسر، فرزندان، دوستان و آشنایان، اساتید، شاگردان و ...
ج) امانتهای مردم که به انسان سپرده میشود، اعم از مادی و معنوی.
۳. عمل به آنچه حق است که مستلزم معرفت و شناختِ حق میباشد، حتی اگر بر خلاف نظر او باشد یا اینکه به ضرر انسان تمام شود.
با کمی تأمل، جامعیت این موارد سه گانه در تأمین خوشبختی و سعادت انسان مشخص میگردد و از آنطرف نیز جامعیت و تمامیت کلام معصوم علیهالسلام، محرز و معلوم میشود.]
میتوانید از طریق پیوندهای زیر 👇👇 کانال حدیث هفته را دنبال کنید؛
پیامرسان ایتا
eitaa.com/hadisehafte
پیامرسان سروش
splus.ir/hadisehafte
🌸🍃🌸🍃🌸
💐🍃💐🍃💐
🍃💐🍃💐
💐🍃💐
🍃💐
💐
حدیث هفته ۸۹۰
امام سجاد علیهالسلام
قَالَ حَدَّثَنَا أَبُوحَمْزَة الثّمَالِیُّ عَنْ عَلِیِّ بْنِ الْحُسَیْنِ علیهماالسلام قَالَ: الْقَوْلُ الْحَسَنُ؛ یُثْرِی الْمَالَ وَ یُنْمِی الرِّزْقَ وَ یُنْسِئُ فِی الْأَجَلِ وَ یُحَبِّبُ إِلَی الْأَهْلِ وَ یُدْخِلُ الْجَنَّةَ.
گفتار نیکو و خوب حرف زدن با دیگران؛ مال و سرمایه را زياد میکند و رزق و روزى را افزایش میدهد و مرگ را به تأخير مىاندازد و انسان را در خانوادهاش محبوب مىنماید و نهایتاً او را به بهشت وارد مىکند.
الخصال ص۳۱۷
[یکی از نقاط ضعف ما در برقراری رابطه با دیگران، نوع حرف زدن است و اینکه برای بیان مقصود خویش، چه زمان و مکانی را انتخاب کنیم و از چه کلماتی با توجه به فضای گفتگو، استفاده نمائیم. رعایت همه این موارد، همان "قول حسن" است که در کلام امام زینالعابدین علیهالسلام آمده و پنج فایده واقعی و طبیعی برای آن ذکر شده است؛
۱. فراوانی مال و ثروت و سرمایه
۲. افزایش رزق و روزی
یعنی هم از جهت کمی و هم از جهت کیفی، اموال و رزق او زیاد میشود.
۳. به تأخير افتادن اجل و مرگ
۴. محبوبیت در خانواده و اطرافیان
۵. ورود در بهشت الهی.
طبیعی است کسی که از کلمات و جملات شایسته و پسندیده در ارتباط با بقیه استفاده کند و سعی نماید آنها را در بهترین موقعیت و به بهترین شکل ممکن به آنها بگوید، زمینههای فراوانی برای کسب مال و شغل مناسب برایش فراهم میشود و معمولاً همین روابط نیکو، باعث تأخير در مرگ نیز خواهد شد و او را در بین اطرافیان و خانواده و فامیل محبوب خواهد نمود و شایسته چنین فردی، جز بهشت نخواهد بود.
خوب حرف زدن با دیگران، نیازمند تمرین و تکرار است تا بعد از مدتی به صورت ملکه در شخص ثابت شود.]
میتوانید از طریق پیوندهای زیر 👇👇 کانال حدیث هفته را دنبال کنید؛
پیامرسان ایتا
eitaa.com/hadisehafte
پیامرسان سروش
splus.ir/hadisehafte
💐🍃💐🍃💐
🌿🏴🌿🏴🌿
🏴🌿🏴🌿
🌿🏴🌿
🏴🌿
🌿
حدیث هفته ۸۹۱
پیامبر اعظم صلیاللهعلیهوآله
رُوِیَ؛ أَنَّهُ لَمَّا أَخْبَرَ اَلنَّبِيُّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ، اِبْنَتَهُ فَاطِمَةَ بِقَتْلِ وَلَدِهَا اَلْحُسَيْنِ وَ مَا يَجْرِی عَلَيْهِ مِنَ اَلْمِحَنِ، بَكَتْ فَاطِمَةُ بُكَاءً شَدِيداً وَ قَالَتْ: يَا أَبَهْ مَتَى يَكُونُ ذَلِكَ؟ قَالَ: فِي زَمَانٍ خَالٍ مِنِّی وَ مِنْكِ وَ مِنْ عَلِيٍّ! فَاشْتَدَّ بُكَاؤُهَا وَ قَالَتْ: يَا أَبَهْ فَمَنْ يَبْكِی عَلَيْهِ وَ مَنْ يَلْتَزِمُ بِإِقَامَةِ اَلْعَزَاءِ لَهُ؟ فَقَالَ اَلنَّبِیُ: يَا فَاطِمَةُ، إِنَّ نِسَاءَ أُمَّتِی يَبْكُونَ عَلَى نِسَاءِ أَهْلِ بَيْتِی وَ رِجَالَهُمْ يَبْكُونَ عَلَى رِجَالِ أَهْلِ بَيْتِی وَ يُجَدِّدُونَ اَلْعَزَاءَ جِيلاً بَعْدَ جِيلٍ فِي كُلِّ سَنَةٍ، فَإِذَا كَانَ اَلْقِيَامَةُ تَشْفَعِينَ أَنْتِ لِلنِّسَاءِ وَ أَنَا أَشْفَعُ لِلرِّجَالِ وَ كُلُّ مَنْ بَكَى مِنْهُمْ عَلَى مُصَابِ اَلْحُسَيْنِ أَخَذْنَا بِيَدِهِ وَ أَدْخَلْنَاهُ اَلْجَنَّةَ. يَا فَاطِمَةُ كُلُّ عَيْنٍ بَاكِيَةٌ يَوْمَ اَلْقِيَامَةِ إِلاَّ عَيْنٌ بَكَتْ عَلَى مُصَابِ اَلْحُسَيْنِ فَإِنَّهَا ضٰاحِكَةٌ مُسْتَبْشِرَةٌ بِنَعِيمِ اَلْجَنَّةِ.
روایت شده: هنگامی که نبی مکرم اسلام صلی اللّه علیه و آله، حضرت فاطمه [سلام الله علیها] را از شهادت فرزندش حسین [علیه السلام] و آن مصائبی که دچار آن حضرت میشود، آگاه نمودند، آن حضرت شدیداً گریه کردند و گفتند: پدر جان! یک چنین مصائبی در چه زمانی اتفاق میافتد؟ پیامبر مکرم فرمودند: در زمانی که من و تو و علی [علیه السلام] در دنیا نیستیم! گریه حضرت زهرا [سلام الله علیها] شدیدتر شد و فرمودند: پدر جان! پس چه کسی برای حسین من گریه خواهد کرد و چه کسی برای او عزاداری خواهد نمود!؟ پیامبر معظم فرمودند: ای فاطمه! زنان امت من بر زنان اهل بیتم و مردان ایشان بر مردان اهل بیت من گریه خواهند کرد و هر سال گروههای متعدد یکی پس از دیگری این عزاداری را ادامه خواهند داد. هنگامی که روز قیامت فرا رسد، تو زنان امت من و من مردان آنان را شفاعت خواهیم نمود. هر یک از ایشان که در مصیبت حسین [علیه السلام] گریه کرده باشد، ما دست او را میگیریم و داخل بهشت مینمائیم. ای فاطمه! هر چشمی فردای قیامت گریان است غیر از چشمی که در مصیبت حسین [علیه السلام] گریه کند، به درستی که صاحب آن چشم [در روز قیامت] خندان است در حالی که به نعمتهای بهشتی مژده داده میشود و از آنها بهره خواهد برد.
بحارالانوار ج۴۴ ص۲۹۲
میتوانید از طریق پیوندهای زیر 👇👇 کانال حدیث هفته را دنبال کنید؛
پیامرسان ایتا
eitaa.com/hadisehafte
پیامرسان سروش
splus.ir/hadisehafte
🌿🏴🌿🏴🌿
🌴🍂🌴🍂🌴
🍂🌴🍂🌴
🌴🍂🌴
🍂🌴
🌴
حدیث هفته ۸۹۲
امام سجاد علیهالسلام
قِيلَ لَهُ [لعَلیّبنِالحُسَین علیهما السلام] : إِنَّكَ أَبَرُّ اَلنَّاسِ وَ لاَ تَأْكُلُ مَعَ أُمِّكَ فِی قَصْعَةٍ وَ هِیَ تُرِيدُ ذَلِكَ؟! فَقَالَ عَلَيْهِ السَّلاَمُ : أَكْرَهُ أَنْ تَسْبِقَ يَدِی إِلَى مَا سَبَقَتْ إِلَيْهِ عَيْنُهَا فَأَكُونَ عَاقّاً لَهَا.
به امام سجـاد عليهالسلام گفتند: شما كه نيكوكارترين مردم هستید، چرا همراه با مادرتان از يك كاسه غذا نمىخورید و حال آنكه مادرتان نیز بدين كار تمایل دارند؟! امام فرمودند: میترسم دستم به سوى لقمهاى پيش برود كه قبلاً مادرم بدان چشم دوخته است و بدينگونه حق ایشان را رعايت نكنم [و شامل عاق والدین بشوم].
بحارالانوار ج۴۶ ص۹۳
[به جرأت میتوان گفت؛ چنین دقتهایی در مورد احترام و رعایت حق پدر و مادر، در هیچ مکتب و مذهبی سابقه نداشته و ندارد. مطمئناً و به طریق اولی در رعایت حقوق بقیه افراد نیز چنین ظرافتهایی وجود دارد که نشانه کمال و افضلیت دین مبین اسلام است. تبیین این موارد، بهترین راهنمایی برای بندگان خدا و مؤثرترین تبلیغ برای اسلام و مذهب تشیع است.]
میتوانید از طریق پیوندهای زیر 👇👇 کانال حدیث هفته را دنبال کنید؛
پیامرسان ایتا
eitaa.com/hadisehafte
پیامرسان سروش
splus.ir/hadisehafte
🌴🍂🌴🍂🌴
🌾🍃🌾🍃🌾
🍃🌾🍃🌾
🌾🍃🌾
🍃🌾
🌾
حدیث هفته ۸۹۳
امام حسین علیهالسلام
قَالَ الصَّادِقُ علیهالسلام: حَدَّثَنِی أَبِی عَنْ أَبِیهِ علیهماالسلام: أَنَّ رَجُلًا مِنْ أَهْلِ الْکُوفَةِ کَتَبَ إِلَی أَبِی، الْحُسَیْنِ بْنِ عَلِیٍّ علیهالسلام؛ یَا سَیِّدِی، أَخْبِرْنِی بِخَیْرِ الدُّنْیَا وَ الْآخِرَةِ؟ فَکَتَبَ صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَیْهِ: بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ، أَمَّا بَعْدُ، فَإِنَّ مَنْ طَلَبَ رِضَا اللَّهِ بِسَخَطِ النَّاسِ، کَفَاهُ اللَّهُ أُمُورَ النَّاسِ وَ مَنْ طَلَبَ رِضَا النَّاسِ بِسَخَطِ اللَّهِ، وَکَلَهُ اللَّهُ إِلَی النَّاسِ وَ السَّلَامُ.
مردی از اهل كوفه، نامهای به محضر حضرت حسينبنعلی عليهماالسلام نوشت [و پرسید] : سرور من! به من بفرمایید كه خير دنيا و آخرت در چيست؟
حضرت برای او چنين نوشتند:
بسم الله الرحمن الرحيم، كسی كه رضای خدا را طلب كند [و خشنودی خداوند برای او اولویت داشته باشد]، اگر چه همراه با ناراحتی و عدم خشنودی دیگران باشد، خداوند او را از امور مردم كفايت میكند [و هیچگاه امور زندگی او در گرو رضایت دیگران نخواهد بود و خداوند او را بس است] و اما كسی كه به دنبال رضایت و پسند مردم باشد، اگر چه همراه با غضب و نارضایتی خداوند باشد، خداوند امور زندگی او را به مردم واگذار میکند و همیشه وابسته به دیگران است!
بحارالانوار ج۶۸ ص۲۰۸
[شاید بتوان گفت مهمترین قانون حاکم بر هستی، همین فرمایش امام حسین علیهالسلام است و البته به معنای این نیست که رضایت مردم همیشه در تضاد با خشنودی خداوند است بلکه به معنای اولویت و اصل قرار دادن رضایت و خشنودی خداوند در امور زندگی است.]
میتوانید از طریق پیوندهای زیر 👇👇 کانال حدیث هفته را دنبال کنید؛
پیامرسان ایتا
eitaa.com/hadisehafte
پیامرسان سروش
splus.ir/hadisehafte
🌾🍃🌾🍃🌾
🌿🥀🌿🥀🌿
🥀🌿🥀🌿
🌿🥀🌿
🥀🌿
🌿
حدیث هفته ۸۹۴
امام رضا علیهالسلام
أَنَّهُ سُئِلَ الْعَالِمُ علیهالسلام: عَنْ خِیَارِ الْعِبَادِ؟ فَقَالَ: الَّذِینَ إِذَا أَحْسَنُوا اسْتَبْشَرُوا وَ إِذَا أَسَاءُوا اسْتَغْفَرُوا وَ إِذَا أُعْطُوا شَکَرُوا وَ إِذَا ابْتُلُوا صَبَرُوا وَ إِذَا غَضِبُوا عَفَوْا.
از عالِم [آل محمد - حضرت رضا] عليهالسلام درباره بهترين بندگان خدا پرسيده شد؟ حضـرت فـرمــودند: [بهترین بندگان خدا] کسانی هستند كه هرگاه کار نیک و خیری انجام میدهند، شاد و خوشحال میشوند و هرگاه گناه یا کار بدى مرتکب میشوند، استغفار میكنند [و آن را تا حد امکان جبران مینمایند] و هرگاه چيزى [از طرف خدا یا دیگران] به آنان داده میشود، سپاسگزار هستند و تشکر میکنند و هرگاه به سختی و مصیبتی گرفتار مى شوند، صبر و شكيبايى را پیشه خود قرار میدهند و هرگاه غضبناک و خشمگين میشوند، عفو و گذشت میکنند.
بحارالانوار ج۶۶ ص۳۹۵
[این فرمایش امام رضا علیهالسلام در توصیف بهترین بندگان خداست ولی در واقع، تبیین بهترین سبک زندگی برای بشریت است که میتواند سعادت دنیا و آخرت او را رقم بزند. بهترین بندگان خدا کسانی هستند که بتوانند مسیر کمال و ترقی را بیشتر از دیگران طی کنند که مستلزم رعایت قوانین و قواعدی است که خالق هستی برای انسان تعیین کرده و آنها را توسط انبیاء و اوصیاء ایشان برای بشریت تبیین نموده است و هر راهی غیر از این، انحراف و معطلی و شقاوت خواهد بود.]
میتوانید از طریق پیوندهای زیر 👇👇 کانال حدیث هفته را دنبال کنید؛
پیامرسان ایتا
eitaa.com/hadisehafte
پیامرسان سروش
splus.ir/hadisehafte
🌿🥀🌿🥀🌿
☘🌸☘🌸☘
🌸☘🌸☘
☘🌸☘
🌸☘
☘
حدیث هفته ۸۹۵
امام باقر علیهالسلام
عَنْ جَابِرِ بْنِ يَزِيدَ عَنْ أَبِیجَعْفَرٍ عَلَيْهِالسَّلاَمُ قَالَ: كَأَنِّی بِأَصْحَابِ اَلْقَائِمِ عَلَيْهِالسَّلاَمُ وَ قَدْ أَحَاطُوا بِمَا بَيْنَ اَلْخَافِقَيْنِ، فَلَيْسَ مِنْ شَيْءٍ إِلاَّ وَ هُوَ مُطِيعٌ لَهُمْ حَتَّى سِبَاعُ اَلْأَرْضِ وَ سِبَاعُ اَلطَّيْرِ يَطْلُبُ رِضَاهُمْ فِي كُلِّ شَيْءٍ حَتَّى تَفْخَرُ اَلْأَرْضُ عَلَى اَلْأَرْضِ وَ تَقُولُ؛ مَرَّ بِيَ اَلْيَوْمَ رَجُلٌ مِنْ أَصْحَابِ اَلْقَائِمِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ.
گويا اصحاب قائم عليهالسلام را مىبينم كه به مشرق تا مغرب زمین احاطه پيدا كردهاند و هر چيزى حتى پرندگان و درندگان وحشى مطيع آنها هستند و طالب رضایت و خشنودى آنها میباشند تا جایی كه قطعه زمينى بر قطعه زمين ديگر بر خود ببالد و بگويد: امروز يكى از ياران قائم عليهالسلام بر من عبور کرد.
کمالالدين و تمامالنعمة ج۲ ص۶۷۳
میتوانید از طریق پیوندهای زیر 👇👇 کانال حدیث هفته را دنبال کنید؛
پیامرسان ایتا
eitaa.com/hadisehafte
پیامرسان سروش
splus.ir/hadisehafte
☘🌸☘🌸☘
☘🍂☘🍂☘
🍂☘🍂☘
☘🍂☘
🍂☘
☘
حدیث هفته ۸۹۶
امام حسن مجتبی علیهالسلام
قَالَ [الحسنُ المجتبی] عَلَيْهِاَلسَّلاَمُ: لاَ تُجَاهِدِ الطَّلَبَ جِهَادَ اَلْغَالِبِ وَ لاَ تَتَّكِلْ عَلَى اَلْقَدَرِ اِتِّكَالَ اَلْمُسْتَسْلِمِ، فَإِنَّ اِبْتِغَاءَ الْفَضْلِ مِنَ اَلسُّنَّةِ وَ الْإِجْمَالَ فِی اَلطَّلَبِ مِنَ اَلْعِفَّةِ وَ لَيْسَتِ اَلْعِفَّةُ بِدَافِعَةٍ رِزْقاً وَ لاَ الْحِرْصُ بِجَالِبٍ فَضْلاً، فَإِنَّ اَلرِّزْقَ مَقْسُومٌ وَ اسْتِعْمَالَ اَلْحِرْصِ اِسْتِعْمَالُ اَلْمَأْثَمِ.
در طلب روزى مانند كسى مباش كه انگار غالب و پیروز است [و فکر میکند حتماً به نتیجه خواهد رسید، چونکه عوامل دیگری نیز در رزق تو مؤثر است] و به تقدير نيز چندان تكيه مكن كه مانند شخص تسليم شده هيچ تلاشى نداشته باشی، [چونکه تلاش و کوشش انسان قطعاً در رزق او تأثیر خواهد داشت و بدان که] تلاش برای طلبِ رزق و روزى، جزئی از سنت [خداوند و پیامبر او] است و اختصار در طلب رزق و اکتفاء به روزی کم، نشانهای از عفت است [همچنین بدان که اکتفاء به رزق کمتر و] عفت ورزیدن، مانع رزق و روزى نیست و حرصورزی نیز باعث افزايش روزى نمیشود، چراكه رزق انسان تقسیم شده و معلوم است و حرصورزى موجب افتادن در ورطۀ گناه خواهد شد.
تحفالعقول عن آلالرسول علیهم السلام ج۱ ص۲۳۳
میتوانید از طریق پیوندهای زیر 👇👇 کانال حدیث هفته را دنبال کنید؛
پیامرسان ایتا
eitaa.com/hadisehafte
پیامرسان سروش
splus.ir/hadisehafte
☘🍂☘🍂☘
🥀🏴🥀🏴🥀
🏴🥀🏴🥀
🥀🏴🥀
🏴🥀
🥀
حدیث هفته ۸۹۷
امام صادق علیهالسلام
إنَّ الحُسَينَ بنَ عَلِیّ عليهماالسلام عِندَ رَبِّهِ عزّوجلّ يَنظُرُ إلى مَوضِعِ مُعَسكَرِهِ و مَن حَلَّهُ مِنَ الشُّهَداءِ مَعَهُ و يَنظُرُ إلى زُوّارِهِ و هُوَ أعرَفُ بِحالِهِم و بِأَسمائِهِم و أسماءِ آبائِهِم و بِدَرَجاتِهِم و مَنزِلَتِهِم عِندَ اللّهِ عزّوجلّ مِن أحَدِكُم بِوُلدِهِ و إنَّهُ لَيَرى مَن يَبكيهِ فَيَستَغفِرَ لَهُ و يَسأَلُ آباءَهُ عليهمالسلام أن يَستَغفِروا لَهُ و يَقولُ: لَو يَعلَمُ زائِری ما أعَدَّ اللّهُ لَهُ، لَكانَ فَرَحُهُ أكثَرَ مِن جَزَعِهِ و إنّ زائِرَهُ لَيَنقَلِبُ و ما عَلَيهِ مِن ذَنبٍ.
حسينبنعلی عليهماالسلام نزد پروردگار خود میباشد و به لشكرگاه خويش و آنان كه با او شهيد شدند، مىنگرد و نيز به زائران خود نگاه و نظر دارد در حالی كه به حالات و نام آنها و اسم پدران و درجات و منزلتهای ایشان نزد خداوند عزوجل، آگاهتر از هر کدام از شما به فرزند خويش است. بىگمان، امام [علیهالسلام] هر کس را که بر او مىگريد، مىبيند و برايش آمرزش مىطلبد و از پدران بزرگوار خویش مىخواهد كه براى آن شخص، طلب آمرزش داشته باشند و نیز مىفرمايد: «اگر زائر من، مىدانست كه خداوند چه چيزهايى برايش آماده كرده است، شادىاش بیشتر از بىتابىاش مىشد» و بىترديد، زائر او پاک از گناه، به منزل خود باز مىگردد.
وسائلالشیعه ج۱۴ ص۴۲۲
میتوانید از طریق پیوندهای زیر 👇👇 کانال حدیث هفته را دنبال کنید؛
پیامرسان ایتا
eitaa.com/hadisehafte
پیامرسان سروش
splus.ir/hadisehafte
🥀🏴🥀🏴🥀
🌿🖤🌿🖤🌿
🖤🌿🖤🌿
🌿🖤🌿
🖤🌿
🌿
حدیث هفته ۸۹۸
امام رضا علیهالسلام
حَدَّثَنَا عَلِيُّ بْنُ إِبْرَاهِيمَ بْنِ هَاشِمٍ عَنْ أَبِيهِ عَنْ عَبْدِ اَلسَّلاَمِ بْنِ صَالِحٍ اَلْهَرَوِی قَالَ: سَمِعْتُ اَلرِّضَا عَلَيْهِالسَّلاَمُ يَقُولُ: إِنِّی سَأُقْتَلُ بِالسَّمِّ مَظْلُوماً وَ أُقْبَرُ إِلَى جَنْبِ هَارُونَ وَ يَجْعَلُ اَللَّهُ تُرْبَتِی مُخْتَلَفَ شِيعَتِی وَ أَهْلِ مَحَبَّتِی، فَمَنْ زَارَنِی فِي غُرْبَتِی، وَجَبَتْ لَهُ زِيَارَتِی يَوْمَ اَلْقِيَامَةِ وَ اَلَّذِی أَكْرَمَ مُحَمَّداً صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ بِالنُّبُوَّةِ وَ اصْطَفَاهُ عَلَى جَمِيعِ اَلْخَلِيقَةِ؛ لاَ يُصَلِّی أَحَدٌ مِنْكُمْ عِنْدَ قَبْرِی رَكْعَتَيْنِ، إِلاَّ اسْتَحَقَّ اَلْمَغْفِرَةَ مِنَ اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ يَوْمَ يَلْقَاهُ وَ اَلَّذِی أَكْرَمَنَا بَعْدَ مُحَمَّدٍ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ بِالْإِمَامَةِ وَ خَصَّنَا بِالْوَصِيَّةِ؛ إِنَّ زُوَّارَ قَبْرِی لَأَكْرَمُ اَلْوُفُودِ عَلَى اَللَّهِ يَوْمَ اَلْقِيَامَةِ وَ مَا مِنْ مُؤْمِنٍ يَزُورُنِی فَيُصِيبُ وَجْهَهُ قَطْرَةٌ مِنَ اَلْمَاءِ، إِلاَّ حَرَّمَ اَللَّهُ تَعَالَى جَسَدَهُ عَلَى اَلنَّارِ.
من مظلومانه با زهر به شهادت میرسم و در كنار قبر هارون [الرشید - علیه اللعنة] دفن خواهم شد و خداوند، مضجع و بارگاه مرا زيارتگاه و محل رفت و آمدِ شيعيان و دوستدارانم قرار خواهد داد. پس هر كس قبر من را در این غربت زيارت كند، در روز قيامت نیز حتماً من را زیارت خواهد نمود. قسم به كسی كه [حضرت] محمد - صلى اللّٰه عليه و آله - را به نبوت و پیامبری گرامى داشت و او را بر تمام مخلوقاتش برگزيد؛ هر يک از شما که در كنار قبر من دو ركعت نماز بخواند، در آن روز که خدا را ملاقات نماید [و با جزای پروردگارش روبرو شود] مستحق آمرزش و مغفرت پروردگار - عَزَّ وَ جَلَّ - گردد و سوگند به كسى كه ما را پس از [حضرت] محمد - صلى اللّٰه عليه و آله - [به امامت منصوب فرمود و] گرامی داشت و وصايت [پيامبرش] را به ما اختصاص داد؛ زائران بارگاه من در روز قیامت، گرامىترين افراد نزد خداوند هستند و هر مؤمنى كه مضجع من را زيارت كند و [بر غربت من] قطرهی اشکی بريزد، خداوند متعال، آتش دوزخ را بر جسم او حرام نماید.
عيونأخبارالرضاعليهالسلام ج۲ ص۲۲۶
میتوانید از طریق پیوندهای زیر 👇👇 کانال حدیث هفته را دنبال کنید؛
پیامرسان ایتا
eitaa.com/hadisehafte
پیامرسان سروش
splus.ir/hadisehafte
🌿🖤🌿🖤🌿
🌸🍃🌸🍃🌸
🍃🌸🍃🌸
🌸🍃🌸
🍃🌸
🌸
حدیث هفته ۸۹۹
پیامبر اعظم صلیاللهعلیهوآله
قَالَ [النبی] صلیاللهعلیهوآله: أَیُّمَا امْرَأَةٍ آذَتْ زَوْجَهَا بِلِسَانِهَا لَمْ یَقْبَلِ اللَّهُ مِنْهَا صَرْفاً وَ لَا عَدْلًا وَ لَا حَسَنَةً مِنْ عَمَلِهَا حَتَّی تُرْضِیَهُ وَ إِنْ صَامَتْ نَهَارَهَا وَ قَامَتْ لَیْلَهَا وَ أَعْتَقَتِ الرِّقَابَ وَ حَمَلَتْ عَلَی جِیَادِ الْخَیْلِ فِی سَبِیلِ اللَّهِ وَ کَانَتْ أَوَّلَ مَنْ یَرِدُ النَّارَ وَ کَذَلِکَ الرَّجُلُ إِذَا کَانَ لَهَا ظَالِماً.
هر زنی که با زبان خود، شوهرش را آزار دهد، خداوند -عزّوجلّ- از او هیچ توبه و فِدْیهای و هیچ عمل نیکی را نمیپذیرد تا آنگاه که شوهرش را راضی کند، گرچه روزها را روزه بگیرد و شبها را عبادت کند و بندههای زیادی را آزاد کند و اسبان تیز تک [برای جهاد] در راه خدا تجهیز کند! او جزء نخستین کسانی است که به آتش دوزخ وارد خواهد شد. همچنین است [و تمام این موارد شامل او خواهد شد] اگر مَردی به همسر خویش ستم نماید.
بحارالانوار ج۷۳ ص۳۳۳
میتوانید از طریق پیوندهای زیر 👇👇 کانال حدیث هفته را دنبال کنید؛
پیامرسان ایتا
eitaa.com/hadisehafte
پیامرسان سروش
splus.ir/hadisehafte
🌸🍃🌸🍃🌸
💐🌿💐🌿💐
🌿💐🌿💐
💐🌿💐
🌿💐
💐
حدیث هفته ۹۰۰
امام حسن عسکری علیهالسلام
وَ قَالَ [ابومحمد العسکری] علیه السلام: ادْفَعِ الْمَسْأَلَةَ مَا وَجَدْتَ التَّحَمُّلَ یُمْکِنُکَ، فَإِنَّ لِکُلِّ یَوْمٍ رِزْقاً جَدِیداً وَ اعْلَمْ أَنَّ الْإِلْحَاحَ فِی الْمَطَالِبِ یَسْلُبُ الْبَهَاءَ وَ یُورِثُ التَّعَبَ وَ الْعَنَاءَ، فَاصْبِرْ حَتَّی یَفْتَحَ اللَّهُ لَکَ بَاباً یَسْهُلُ الدُّخُولُ فِیهِ، فَمَا أَقْرَبَ الصَّنِیعَ مِنَ الْمَلْهُوفِ وَ الْأَمْنَ مِنَ الْهَارِبِ الْمَخُوفِ فَرُبَّمَا کَانَتِ الْغِیَرُ نَوْعاً مِنْ أَدَبِ اللَّهِ وَ الْحُظُوظُ مَرَاتِبُ. فَلَا تَعْجَلْ عَلَی ثَمَرَةٍ لَمْ تُدْرِکْ وَ إِنَّمَا تَنَالُهَا فِی أَوَانِهَا وَ اعْلَمْ أَنَّ الْمُدَبِّرَ لَکَ أَعْلَمُ بِالْوَقْتِ الَّذِی یَصْلُحُ حَالُکَ فِیهِ، فَثِقْ بِخِیَرَتِهِ فِی جَمِیعِ أُمُورِکَ یَصْلُحْ حَالُکَ.
تا جايى كه مىتوانى تحمل كنى، دست نياز نزد دیگران دراز مكن؛ زيرا هر روز، رزق تازهاى دارد. بدان كه پافشارى و اصرار در درخواست [از دیگران]، هيبت و ارزش آدمى را از بین میبَرد و برای او رنج و سختى به بار مىآورد؛ پس صبر كن تا خداوند دَرى به رويت بگشايد كه براحتى از آن وارد شوى؛ چراكه احسان [خداوند]، به آدم اندوهناک و غمگین بسیار نزدیک است و امنيت، به آدم فرارى و وحشتزده خیلی زود میرسد؛ چه بسا كه دگرگونى و گرفتاريهای زندگی، نوعى تنبيه خداوند باشد و بهرههای زیادی دارد و دارای مراحل مختلف است؛ پس براى چيدن ميوههاى نارس عجله مكن كه به وقتش آنها را خواهى چيد. بدان، آنکس كه تو را تدبير مىكند، بهتر مىداند كه چه موقع [برای دریافت مواهب] بيشتر مناسب حال توست، بنابراین در همه كارهايت به انتخاب او اعتماد كن تا حال و روزت سامان بگيرد.
بحارالانوار ج۷۵ ص۳۷۹
میتوانید از طریق پیوندهای زیر 👇👇 کانال حدیث هفته را دنبال کنید؛
پیامرسان ایتا
eitaa.com/hadisehafte
پیامرسان سروش
splus.ir/hadisehafte
💐🌿💐🌿💐
🌸🌱🌸🌱🌸
🌱🌸🌱🌸
🌸🌱🌸
🌱🌸
🌸
حدیث هفته ۹۰۱
پیامبر اعظم صلیاللهعلیهوآله
قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه و آله: عَدْلُ سَاعَةٍ خَیْرٌ مِنْ عِبَادَةِ سَبْعِینَ سَنَةً قِیَامٍ لَیْلُهَا وَ صِیَامٍ نَهَارُهَا وَ جَوْرُ سَاعَةٍ فِی حُکْمٍ أَشَدُّ وَ أَعْظَمُ عِنْدَ اللَّهِ مِنْ مَعَاصِی سِتِّینَ سَنَةً.
یک ساعت [یا یک لحظه] عدالت [و تصمیم یا رفتار عادلانه] بهتر از شصت سال عبادت است كه شبهای آن به عبادت و روزهایش به روزهدارى بگذرد و یک ساعت بىعدالتى [و تصمیم یا رفتار همراه با تبعیض] در حكومت یا قضاوت [فردی یا اجتماعی]، نزد خداوند سختتر و سنگينتر از شصت سال گناه است.
بحارالانوار ج۷۲ ص۳۵۲
[قابل توجه مسئولینی که یک لحظه تصمیم یا رفتار آنها میتواند آثار مثبت یا منفی بر زندگی و سرنوشت صدها یا میلیونها فرد داشته باشد.
البته در محیط خانواده نیز، رفتارهای تبعیض آمیز والدین میتواند بر افکار و سرنوشت اعضای خانواده، آثار مخربی داشته باشد چراکه فرزندان، بیشتر از هر چیز به عدالت و تبعیض در گفتار و رفتار پدر و مادر توجه دارند.]
میتوانید از طریق پیوندهای زیر 👇👇 کانال حدیث هفته را دنبال کنید؛
پیامرسان ایتا
eitaa.com/hadisehafte
پیامرسان سروش
splus.ir/hadisehafte
🌸🌱🌸🌱🌸
🌹☘🌹☘🌹
☘🌹☘🌹
🌹☘🌹
☘🌹
🌹
حدیث هفته ۹۰۲
امام صادق علیهالسلام
قالَ الاِمامُ الصّادِقُ عليهالسلام: مَكتُوبٌ فِى التَّوراةِ: نُحنا لَكُم، فَلَم تَبكُوا وَ شَوَّقناكُم، فَلَم تُشاقُوا.
أعلِمِ القَتّالينَ؛ أنَّ لِلّهِ سَيفاً لا يَنامُ وَ هُوَ جَهَنَّمُ. أبناءُ الاربَعينَ أوفُوا لِلحِسابِ، أبناءُ الخَمسينَ زَرعٌ قَد دَنا حَصادُهُ، أبناءُ السِّتينَ ماذا قَدَّمتُم وَ ماذا أخَّرتُم؟ أبناءُ السَّبعينَ عُدُّوا أنفُسَكُم فِى المَوتى، أبناءُ الثَّمانينَ تُكتَبُ لَكُمُ الحَسَناتُ وَ لا تُكتَبُ عَلَيكُمُ السَّيِّئاتُ، أبناءُ التِّسعينَ أنتُم اُسَراءُ اللّه ِفى أرضِهِ. ثُمَّ يَقُولُ: ما يَقُولُ كَريمٌ أسَرَ رَجُلاً؟ ماذا يَصنَعُ بِهِ؟ قُلتُ: يُطعِمُهُ وَ يُسقيهِ وَ يَفعَلُ بِهِ. فَقالَ: فَما تَرَى اللّه َصانِعاً بِأسيرِهِ؟
در تورات چنين آمده است: برايتان نوحهسرايى كرديم [و شما را انذار نمودیم و از عذاب الهی ترساندیم] اما گریه نکردید [و از گناه واهمه ننمودید!]، سپس تشويقتان كرديم [و به شما بشارت بهشت و نعمتهای الهی دادیم] ولی به شوق نيامديد [و تأثیری برای انجام خوبیها در شما نداشت! سپس خداوند فرمود: اى پيامبر] به خونريزان [و انسانهای گنهکار] اعلام کن و بفهمان كه؛ خداوند دارای شمشير [و وسیله عذابی] است كه خواب و آرامش ندارد [و با شدت، قاتلین و گنهکاران را خواهد بلعید] و آن وسیله، جهنم است.
پس اى چهل سالهها، آماده حساب الهی باشيد و ای پنجاه سالهها، شما همانند زراعتی هستيد كه زمان برداشت آن نزديك است [و فرصت زیادی برای توشه برداشتن ندارید!] و ای شصت سالهها، بنگرید که چه چیز برای آخرت خود، پيش فرستادهايد و چه اعمالی از خودتان به جاى گذاشتهاید؟ [فرصت شما به پایان رسیده است!] ای هفتاد سالهها، خود را جزء رفتگان به حساب آوريد! ای هشتاد سالهها، بدانید که فقط برايتان حسنه مىنويسند و گناه برايتان نوشته نمىشود [پس فقط به فکر انجام حسنات باشید و بسیار قبیح است که در این سن، به فکر گناه باشید!] ای نود سالهها، شما اسيران خداوند در زمين هستید. سپس فرمودند: [به نظر شما] اگر شخص بخشندهاى، مردى را اسير كند، چه مىگويد؟ و با اسير خود چگونه رفتار مىكند؟ راوى مىگويـد: عرض كردم؛ او را نان و آب مىدهد و با او سازش میکند! (یا از او كار میکشد.) امـام علیهالسلام فرمـودند: بنابراين [تصور میکنید] خـداوند با اسيرش چگونه رفتار میکند؟ [یعنی برخورد خداوند، در کمال کرامت و بزرگواری و بسیار کریمانهتر از این خواهد بود.]
موسوعةالامامالصادقعليهالسلام ج۱۱ ص۱۷
میتوانید از طریق پیوندهای زیر 👇👇 کانال حدیث هفته را دنبال کنید؛
پیامرسان ایتا
eitaa.com/hadisehafte
پیامرسان سروش
splus.ir/hadisehafte
🌹☘🌹☘🌹
🌿🥀🌿🥀🌿
🥀🌿🥀🌿
🌿🥀🌿
🥀🌿
🌿
حدیث هفته ۹۰۳
امیرالمؤمنین علیهالسلام
عَنْ عَلِیّ علیهالسلام أَنَّهُ قَالَ: جَاهِدُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ بِأَيْدِيكُمْ فَإِنْ لَمْ تَقْدِرُوا فَجَاهِدُوا بِأَلْسِنَتِكُمْ فَإِنْ لَمْ تَقْدِرُوا فَجَاهِدُوا بِقُلُوبِكُمْ.
در راه خدا با دستان [و جان و بدن] خویش [در برابر دشمنان خدا] جهاد و مقابله کنید و اگر نتوانستید، با زبانتان [در مقابل دشمنان خدا بایستید] و اگر [با زبان هم] نتوانستید [حداقل] با دلهایتان [در راه خدا] مجاهده نمائید. [یعنی نسبت به دشمنان خدا، احساس عداوت و انزجار داشته باشید.]
مستدرکالوسائل ج۱۱ ص۱۶
[مصادیق این روایت بسیار زیاد است و همه کسانی را که به صورت آشکار و پنهان و در سطوح مختلف جامعه جهانی و کشورهای مختلف و اجتماعات گوناگون از قبیل خانواده و اداره و مدرسه و دانشگاه و ... با اعمال و رفتار خویش با دین خداوند مقابله نموده و دستورات خدا را زیر پا میگذارند، شامل میشود. اگر این دستور العمل حضرت امیر -سلام الله علیه- در همه جوامع انسانی اجرا شود، بساط ظلم و گناه در دنیا برچیده خواهد شد. پس؛ بیتفاوت نباشیم ..]
میتوانید از طریق پیوندهای زیر 👇👇 کانال حدیث هفته را دنبال کنید؛
پیامرسان ایتا
eitaa.com/hadisehafte
پیامرسان سروش
splus.ir/hadisehafte
🌿🥀🌿🥀🌿
🌹🍃🌹🍃🌹
🍃🌹🍃🌹
🌹🍃🌹
🍃🌹
🌹
حدیث هفته ۹۰۴
امام حسن عسکری علیهالسلام
قَالَ أَبُومُحَمَّدٍ الْعَسْکَرِیُّ علیهالسلام: مَنْ لَمْ یَتَّقِ وُجُوهَ النَّاسِ لَمْ یَتَّقِ اللَّهَ.
کسی كه از مردم پروا و حیاء نداشته باشد، از خداوند نيز ترس و پروایی ندارد [و ممکن است هر گناه و خطایی را مرتکب شود].
بحارالانوار ج۶۸ ص۳۳۶
[گاهی ممکن است به کسانی که در معرض انتخاب همسر، همکار، دوست، همسایه، فروشنده (طرف معامله) و ... هستند و به مواردی مثل دیانت و سطح تقیدات آن افراد توجه کرده و آن را در انتخاب خویش دخالت میدهند، خرده بگیریم و بگوییم که اعتقادات و تقوا داشتن یا نداشتن دیگران چه ربطی به ما دارد و هر کسی خودش میداند و خداوند که چه اعتقادات و رفتارهایی دارد!
در کنار قواعد عقلایی و مسائل علمی (در حیطه جامعه شناسی و روانشناسی) از حیث تأثیر رفتار افراد مرتبط در یک اجتماع بر یکدیگر که گریزی از آن نیست، این فرمایش امام حسن عسکری علیهالسلام نیز، به خوبی این نکته را متذکر میشود که؛ انسانهایی که به ضوابط اجتماعی و عُرفی پایبند نباشند و در رفتار و گفتار ایشان هیچ نشانهای از حیاء و پروا از دیگر افراد حاضر در جامعه دیده نشود، معلوم است که از خداوند نیز پروایی نداشته و احتمال هر خطا و گناهی در پنهان و آشکار جامعه از طرف آنها وجود دارد، بنابراین؛ در مراودات اجتماعی هم نمیتوان به راحتی به ایشان اعتماد نمود و معامله با آنها یا روابط اجتماعی با ایشان در قالب دوستی یا همکاری و یا زندگی مشترک با آنها، میتواند همراه با خطرات و ضررهای بسیاری باشد. پس؛ باید به کسانی که به این موارد اهمیت میدهند - البته بدون اینکه تفتیش عقاید نمایند یا آبروی دیگران را به خطر بیاندازند - حق بدهیم و خودمان هم بیشتر مراقبت داشته باشیم.]
میتوانید از طریق پیوندهای زیر 👇👇 کانال حدیث هفته را دنبال کنید؛
پیامرسان ایتا
eitaa.com/hadisehafte
پیامرسان سروش
splus.ir/hadisehafte
🌹🍃🌹🍃🌹
☘️🌸☘️🌸☘️
🌸☘️🌸☘️
☘️🌸☘️
🌸☘️
☘️
حدیث هفته ۹۰۵
امیرالمؤمنین علیهالسلام
مَنْ كَسَاهُ الْحَيَاءُ ثَوْبَهُ، لَمْ يَرَ النَّاسُ عَيْبَهُ.
كسى كه حياء، لباس خود را بر او بپوشاند، مردم عيب او را نخواهند ديد.
نهجالبلاغه حکمت۲۲۳
[حضرت امیر سلاماللهعلیه در این کلام حکیمانه، حیاء را به یک لباس تشبیه کردهاند که اگر کسی آن را بپوشد، همه عیوبش پوشانده شده و دیده نمیشود. حیاء؛ حالتی نفسانی و درونی است که باعث پرهیز انسان از ارتکاب امور زشت و ناپسند میشود و در افراد مختلف، دارای شدت و ضعف است و به هر میزان که بیشتر باشد، طبیعتاً عیوب زیادتری را از انسان پنهان مینماید. حیاء دارای انواعی است، از جمله؛ حیاء از خداوند، حیاء از مردم و حیاء از نفس. البته باید دقت کرد که در این مورد نیز از حد اعتدال خارج نشده و دچار حیای مذموم و خجالت بیجا نشویم.]
میتوانید از طریق پیوندهای زیر 👇👇 کانال حدیث هفته را دنبال کنید؛
پیامرسان ایتا
eitaa.com/hadisehafte
پیامرسان سروش
splus.ir/hadisehafte
☘️🌸☘️🌸☘️
🌷🍃🌷🍃🌷
🍃🌷🍃🌷
🌷🍃🌷
🍃🌷
🌷
حدیث هفته ۹۰۶
امام صادق علیهالسلام
قَالَ [الصادق] علیهالسلام: السَّخَاءُ مَا کَانَ ابْتِدَاءً فَأَمَّا مَا کَانَ مِنْ مَسْأَلَةٍ فَحَیَاءٌ وَ تَذَمُّمٌ.
سخاوت آن است که ابتدايى و بدون درخواست سائل باشد، اما آنچه در برابر تقاضا و درخواست دیگران به آنها داده مىشود [سخاوت نیست بلکه] يا از روى حياء و شرمندگی است و يا براى فرار از مذمّت و نکوهش دیگران.
بحارالانوار ج۶۸ ص۳۵۷
[بر اساس این فرمایش امام صادق علیهالسلام؛ بسیاری از کمکهای ما به فقراء و مستمندان، از دایره سخاوت خارج بوده و بیشتر برای آبروی خودمان میباشد! بنابراین؛ خیّرین و مراکز خیریه بایستی به این سمت حرکت کنند که قبل از مراجعه افراد بیبضاعت، آنها را شناسایی نموده و با عزت و کرامت، نیازهای ایشان را برطرف کنند تا جامعه اسلامی از برکات سخاوت به طور کامل بهرهمند گردد. با توجه به این روایت و آموزههای دیگر در دین مبین اسلام، با اطمینان میتوان گفت: انسانیترین دیدگاه در بین ادیان موجود در جوامع بشری، متعلق به دین اسلام است و هر آنچه از ایدههای انسان پسند در دیگر مکاتب وجود دارد، بالاتر و کاملتر از آن در اسلام عزیز موجود است.]
میتوانید از طریق پیوندهای زیر 👇👇 کانال حدیث هفته را دنبال کنید؛
پیامرسان ایتا
eitaa.com/hadisehafte
پیامرسان سروش
splus.ir/hadisehafte
🌷🍃🌷🍃🌷
💐🍀💐🍀💐
🍀💐🍀💐
💐🍀💐
🍀💐
💐
حدیث هفته ۹۰۷
امام باقر علیهالسلام
عَنْ إِبْرَاهِیمَ بْنِ عُمَرَ الْیَمَانِیِّ عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ علیهالسلام قَالَ: کُلُّ عَیْنٍ بَاکِیَةٌ یَوْمَ الْقِیَامَةِ غَیْرَ ثَلَاثٍ؛ عَیْنٍ سَهِرَتْ فِی سَبِیلِ اللَّهِ وَ عَیْنٍ فَاضَتْ مِنْ خَشْیَةِ اللَّهِ وَ عَیْنٍ غُضَّتْ عَنْ مَحَارِمِ اللَّهِ.
همه چشمها در روز رستاخيز گريان هستند غیر از سه چشم؛
۱. چشمى كه در راه خدا، شبها نخفته باشد،
۲. چشمى كه از ترس خداوند، گريان شده باشد،
۳. چشمى كه از آنچه خداوند حرام کرده است، چشمپوشی کرده باشد.
کافی ج۲ ص۸۰
میتوانید از طریق پیوندهای زیر 👇👇 کانال حدیث هفته را دنبال کنید؛
پیامرسان ایتا
eitaa.com/hadisehafte
پیامرسان سروش
splus.ir/hadisehafte
💐🍀💐🍀💐
🥀🌱🥀🌱🥀
🌱🥀🌱🥀
🥀🌱🥀
🌱🥀
🥀
حدیث هفته ۹۰۸
امام صادق علیهالسلام
عَنِ الْحُسَیْنِ بْنِ أَبِی الْعَلَاءِ عَنِ الصَّادِقِ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ علیه السلام قَالَ سَمِعْتُهُ یَقُولُ: أَحَبُّ الْعِبَادِ إِلَی اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ؛ رَجُلٌ صَدُوقٌ فِی حَدِیثِهِ، مُحَافِظٌ عَلَی صَلَوَاتِهِ وَ مَا افْتَرَضَ اللَّهُ عَلَیْهِ مَعَ أَدَاءِ الْأَمَانَةِ.
محبوبترين شخص نزد خداوند عزیز و جلیل، کسی است كه [در گفتار و رفتارش] همواره صادق و راستگو باشد و نسبت به اقامه نماز و آنچه خداوند بر او واجب كرده است، مواظبت نماید [یعنی نماز اول وقت و انجام دیگر واجبات و ترک کارهای حرام]، به همراه اینکه در ادای امانت نیز کوشا بوده و کوتاهی نکند.
بحارالانوار ج۶۶ ص۳۸۴
میتوانید از طریق پیوندهای زیر 👇👇 کانال حدیث هفته را دنبال کنید؛
پیامرسان ایتا
eitaa.com/hadisehafte
پیامرسان سروش
splus.ir/hadisehafte
🥀🌱🥀🌱🥀
🌿🏴🌿🏴🌿
🏴🌿🏴🌿
🌿🏴🌿
🏴🌿
🌿
حدیث هفته ۹۰۹
امیرالمؤمنین علیهالسلام
فَسَأَلَ [النّبیُ صَلّی اللهُ عَلیه و آلِه] عَلِیّاً [علیه السلام]، کَیْفَ وَجَدْتَ أَهْلَکَ؟ قَالَ: نِعْمَ الْعَوْنُ عَلَی طَاعَةِ اللَّهِ.
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله، از حضرت امیرالمؤمنین - علی - علیه السلام درباره حضرت فاطمه زهرا علیها السلام پرسیدند که او را چگونه یافتی و چطور توصیف مینمایی؟
حضرت پاسخ دادند:
[فاطمه علیها السلام] بهترین یار و یاور در راه اطاعت و بندگی خداست.
بحارالانوار ج۴۳ ص۱۱۷
[اینکه حضرت امیر علیهالسلام در توصیف همسر خویش به این مطلب اشاره میکنند، بدان معناست که؛
۱. بهترین یاور فرد در مسیر بندگی خداوند، همسر اوست و
۲. چنانچه انسان - خدای ناکرده - آلوده به گناه شود، قطعاً یکی از عوامل مهم آن، همسر شخص است و
۳. زن و شوهر در مسیر اطاعت از دستورات خداوند متعال و کسب رشد و پیشرفت واقعی در زندگی، بیشترین و مهمترین نقش را برای یکدیگر خواهند داشت و
۴. در مسیر گناه و آلودگی انسان، مسئولیت سنگینی به عهده هر کدام از زن و مرد نسبت به دیگری وجود دارد و نمیتواند آن را منکر شده و خود را در قبال انحراف همسر خویش مسئول نداند!]
میتوانید از طریق پیوندهای زیر 👇👇 کانال حدیث هفته را دنبال کنید؛
پیامرسان ایتا
eitaa.com/hadisehafte
پیامرسان سروش
splus.ir/hadisehafte
🌿🏴🌿🏴🌿