🔴 سیمای سرطان در ایران؛ تومور سالی ۷۸ هزار نفر را میبرد.
✅به گزارش روابط عمومی«جمعیت» به نقل از ساعت سلامت ، سرطان اکنون بعد از بیماری های قلبی و عروقی و سکته های مغزی سومین عامل مرگ ایرانیان است. عاملی که ژنتیک و سبک زندگی در بروز آن نقش مهمی دارد و البته قابل پیشگیری است، با این حال ابتلای سالانه ۱۳۷ هزار مورد جدید و مرگ ۷۸ هزار نفر نشان می دهد که وضعیت خوبی نداریم.
دکتر «مریم بهشتیان» رئیس اداره سرطان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی میگوید: یکی از جنبههای مهم مدیریت سرطان، برخورداری از اطلاعات دقیق و معتبر است که به خصوص در زمینه تشخیص سرطان و برنامهریزی برای پیشگیری از انواع سرطان ضروری است.
👈متن کامل گزارش را در ساعت سلامت بخوانید:
https://saatesalamat.ir/سیمای-سرطان-در-ایران؛-تومور-سالی-78-هزار/
🔰روابط عمومی جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران
🔴۱۰ اردیبهشت ماه، روز پیشگیری و مبارزه با بیماری ها گرامی باد
☑️همزمان با دهم اردیبهشت ماه، روز "پیشگیری و مبارزه با بیماریها"، تلاش و مجاهدت تمام کادر سلامت به ویژه نیروهای تلاشگر پیشگیری و مبارزه با بیماری ها را ارج می نهیم.
به گزارش روابط عمومی «جمعیت»،به مناسبت دهم اردیبهشت ماه، روز "پیشگیری و مبارزه با بیماریها"، جناب آقای دکتر قباد مرادی ریاست محترم مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، پیامی را صادر نمودند که به شرح ذیل است:
☑️کارکنان پیشگیری و مبارزه با بیماری های سراسر کشور دیده بانان و نگهبانان بهداشت و نظام سلامت هستند. این پرسنل فداکارانه برای سلامت مردم در گمنامی، شبانه روز تلاش می کنند.
دوران بحران بیماری کووید-19 نمونه ای از تلاش شبانه روزی این گروه بوده که مردم عزیز کشورمان در جریان آن قرار گرفتند.
این سنگربانان سلامت کشور، سربازان خط اول پیشگیری، تشخیص، کنترل، و مبارزه با بیماری هایی مانند سل، ایدز و آمیزشی، مالاریا، تب دنگی، وبا، پاندمی های تنفسی، مراقبت های مرزی، هپاتیت، طغیان ها، بیماری های مشترک انسان و دام، بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن و بسیاری از بیماریهای واگیر دیگر هستند.
تقدیر از این پرسنل ، احترام به فداکاری، گذشت و تلاش شبانهروزی این گروه از کارکنان نظام سلامت است که بیصدا در تلاشاند تا از گسترش اپیدمی در جامعه و کشور عزیزمان جلوگیری کنند.
در آستانه «روز ۱۰ اردیبهشت، روز گرامیداشت پیشگیری و مبارزه با بیماریها»، بر خود لازم میدانیم از زحمات خالصانه و ایثارگرانه همکاران عزیز در سراسر کشور تقدیر کنیم.
🔰روابط عمومی جمعیت
43.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴خطرات سیگارهای الکترونیکی در مقایسه با سیگارهای معمولی
منبع: ایسنا
👈به مناسبت گرامیداشت روز جهانی آسم منتشر شد؛
🔴خطر تشدید بیماری آسم با دود دخانیات
✅آسم یکی از شایعترین بیماریهای مزمن غیر واگیر و یکی از معضلات اصلی نظام سلامت در بسیاری از کشورهای دنیا و ازجمله کشور ما است (مسئول سالانه حدود 3.2 میلیون مرگ در دنیا) و نظر به اهمیت موضوع و ضرورت پیشگیری و کنترل این بیماری، GINA (ائتلاف جهانی برای کنترل آسم)، اولین سهشنبه ماه می را بهعنوان روز جهانی آسم نامگذاری کرده است.
به گزارش روابط عمومی «جمعیت»، بزرگداشت روز جهانی آسم، در سال جاری مصادف با 16 اردیبهشت و با شعار "امکان دسترسی به داروهای استنشاقی آسم برای همه بیماران" است به همین مناسبت بهمنظور پیشگیری، کنترل و مراقبت هر چه مؤثرتر این بیماری نسبت به برنامهریزی، مدیریت و اجرای فعالیتها ترتیبی اتخاذشده، تا ضمن افزایش آگاهی آحاد جامعه و حساس سازی سیاستگذاران و مدیران سلامت، در جهت ارتقاء دانش گروههای در معرض خطر، بهویژه بیماران و خانوادههای ایشان اقدام شود.
ادامه مطلب از لینک :
https://iata.org.ir/tcrc/risk-of-asthma-exacerbation-by-
tobacco-smoke/
ترجمه: فاطمه عظیمبیگ
مرکز تحقیقات کنترل دخانیات
لینک مطلب:
https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/asthma
🔰 روابط عمومی جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران
🔴دکتر مسجدی: آسم بیماری قابل کنترل است؛ دسترسی به داروهای استنشاقی باید برای همه بیماران فراهم شود
به گزارش روابط عمومی « جمعیت» به نقل از فرهنگستان علوم پزشکی، همزمان با روز جهانی آسم، این فوقتخصص ریه با تأکید بر اهمیت کنترل و مدیریت بیماری آسم گفت:در حال حاضر حدود ۲۶۰ میلیون نفر در دنیا به آسم مبتلا هستند و طبق آمارهای رسمی، سالانه بیش از ۴۵۰ هزار نفر در اثر این بیماری جان خود را از دست میدهند که متأسفانه بیش از ۹۶ درصد این مرگها در کشورهای فقیر و با درآمد متوسط رخ میدهد.
💢وی افزود: در کشور ما نیز حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد کودکان و حدود ۶ درصد بزرگسالان به آسم مبتلا هستند و اگرچه آسم بیماریای مزمن است، اما با آموزش مناسب، دسترسی به دارو، و درمان منظم، کاملاً قابل کنترل است.
👈ادامه مطلب از لینک :
iata.org.ir/slide/asthma-is-a-controllable-disease-access-to-medications-should-be-available-to-everyone/
منبع خبر:
www.ams.ac.ir/content/2347%C2%A0
🔰 روابط عمومی جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران
🔴۲۵ اردیبهشت ماه، سالروز صدور فتوای تاریخی آیت الله میرزای شیرازی مرجع وقت شیعیان است که فرصت ۵۰ساله انگلستان برای سلطه بر صنعت توتون و تنباکوی ایران را از بین برد.
☑️یکی از وقایع مشهور و معروف و سرنوشتساز در کشورمان ایران، واقعه تحریم تنباکو و در نهایت لغو امتیاز آن میباشد، که آنرا به قیام و نهضت تنباکوی ایران نامگذاری کردهاند.به همین مناسبت گزارشی به قلم آقای مصطفی محسنی با عنوان« علت مخالفت غربی ها با مرجعیت شیعه» در صفحه ۸روزنامه کیهان در روز چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه به چاپ رسیده است که از لینک زیر قابل دسترسی است:
👈لینک مطلب اصلی :
https://kayhan.ir/fa/news/310280/
🔰روابط عمومی جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران
*علت مخالفت غربیها با مرجعیـت شیــعه*
مراجع تقلید و علمای شیعه، در طول تاریخ از ظرفیت بزرگ اجتماعی برخوردار بودهاند، زیرا میتوانستند با یک فتوا جمعیت شیعه را به عرصه اجتماع فراخوانده و با این قدرت کار را بر حاکمان و دنیاطلبان سخت کنند. از همان ابتدای غیبت کبری و در درگیریهای کرخ این ظرفیت و به دنبال آن قدرت شیخ مفید مشخص شد و تا پیروزی انقلاب اسلامی ادامه یافت که یک مرجع و عالم دینی میتواند خلقی را به تکاپو وادارد.
ظهور استعمار
در دوره معاصر استعمار غرب قصد تسلط بر جهان را داشت. انگلیسیها که نسبت به هند، از جمعیت و مساحت کمتری برخوردار بودند، توانستند هند به آن بزرگی را به اشغال خود در آورده و مدت طولانی آنجا را مستعمره خود کنند.(1)
دولت استعمارگر بریتانیا در چین نیز توانست نقشههای استعماری خود را پیاده کند که جنگهای تریاک نمونهای از آن است. این جنگها بین انگلیس و چین در مهرومومهای (۱۸۴۲–۱۸۳۹)
و (۱۸۵۶–۱۸۶۰) صورت گرفت. چینیها متحد شده و حتی با آنکه حاکم چین به جنگ با انگلیسیها پرداخت، اما درنهایت مجبور شد تا دست انگلیسیها در فروش تریاک در کشورش را آزاد بگذارد و حتی حق کاپیتولاسیون را قبول کرد. مارکس و انگلیس به چگونگی تدارک مقاومت خلق چین علیه مهاجمان بیگانه نیز پرداخته و نشان دادهاند که این خیزش مردمی تا چه اندازه جدی بوده است. انگلیس درخصوص جنگ چینیها علیه متجاوزین انگلیسی مینویسد: این جنگ ملی بود و به هدف حفظ ملت چین برپا شد.(۲)
چین بعد از شکست در این جنگ ناچار به امضای عهدنامه تین تسین شد که بر اساس آن، نه بندر دیگر چین به روی تجارت خارجی باز شد و چین بیش از پیش، زیر نفوذ استعمار قرار گرفت.(۳)
همچنین مطابق با این عهدنامه، مبلغان مسیحی در چین آزادی فعالیت کامل یافتند. گذشته از این، بریتانیاییها موفق شدند حق قانونی فروش تریاک در چین را نیز کسب کنند که بخشی از درآمدهای حاصله از آن صرف پرداخت هزینههای دستگاه حکومتیشان در هندوستان میشد.(۴)
بنا بود همین نسخه را در مورد انحصار تنباکو در ایران نیز بپیچند! کار در ایران برایشان آسانتر بود، زیرا شاه نیز در این مسیر با آنها هماهنگ بود؛ اما تنها فکر یکجا را نکرده بودند. آنها با مقام غیرمسئول، اما دارای پایگاه اجتماعی قدرتمند مواجه شدند و آن مرجعیت بود.
ماجرای تحریم تنباکو
کشت توتون و تنباکو و استعمال دخانیات در ایران از دوران شاه عباس اول آغاز و کمکم به حدی رواج یافت که در زمان قاجار کالایی پرمصرف محسوب میشد.(5) شخصی به نام «تالبوت» تبعه انگلستان با پرداخت ۲۵ هزار لیره به ناصرالدین شاه قراردادی به امضای او رساند؛ که خرید و فروش تنباکو در ایران در انحصار این شخص باشد، دولت ایران نیز متعهد شد تا خریداران غیرمجاز را کنار زنده و امتیاز معاملات توتون و تنباکو را به مدت ۵۰ سال به کمپانی انگلیسی رِژی واگذار کرد(6) این امر نارضایتی کشاورزان و خریداران این جنس پرمشتری را در پی داشت، اما دولت ایران و انگلستان بهشدت از این قرارداد دفاع میکردند و بنابراین اعتراضها راه بهجایی نمیبرد تا اینکه با ورود مرجعیت شیعه ورق برگشت، سید محمدحسن حسینیشیرازی معروف به میرزای شیرازی با یک فتوای یک سطری هر دو دولت را مجبور به عقبنشینی کرد. ایشان نوشته بود: «بسم الله الرحمن الرحیم؛ الیوم استعمال توتون و تنباکو بِأی نَحوٍ کان در حکم محاربه با امام زمان عجلالله تعالی فرجه است.»(7) دولت انگلستان که با این قرارداد قصد داشت تنباکو را به قیمت ارزان از کشاورز خریداری کرده و به چند برابر قیمت به مصرفکننده ایرانی بفروشد، با قهر اجتماعی نسبت به خرید این محصول مواجه شد که فتوای میرزایشیرازی ایجاد کرده بود. با صدور این فتوا، مردم از همة اصناف و حتی اقلیتهای مذهبی، مبارزه سیاسی علیه این قرارداد را یک وظیفه شرعی و تکلیفی الهی دانستند و قلیانها را شکسته و توتون و تنباکو را به آتش کشیدند. حرمسرای شاه نیز از استعمال دخانیات پرهیز کردند. انیسالدوله، سوگلی ناصرالدین شاه دستور جمعآوری قلیانها را صادر کرد.
این فتوا توانست هر دو دولت را زمینگیر کند و از اینجا بود که قدرت مرجعیت برای کشورهای استعمارگر شناختهشده و درصدد تضعیف آن برآمدند و تاکنون نیز هجمههای تضعیفکننده ادامه دارد. این امر بر خود میرزا نیز پوشیده نبود، زیرا زمانی که مرحوم آیتالله سید حسن مدرس، طلبه جوانی بودند، به سامرا رفته تا با مرحوم میرزایشیرازی ملاقات کنند؛ میرزایشیرازی بعد از پرسیدن نام و نشان شهید مدرس که میفهمد اهل اصفهان ایران است، از اوضاع و احوال ایران از او میپرسد که شهید آیتالله مدرس در پاسخ مرحوم میرزایشیرازی، میگوید: فتوای شما در ایران غوغا به پا کرده و همه مردم حتی در قصر ناصرالدین شاه قلیانها را شکستند؛ بعد از این که میرزایشیرازی این سخنان را از شهید آیتالله مدرس میشنود شروع
بهگریه میکند؛ شهید آیتالله مدرس از ایشان میپرسند که چرا گریه میکنید من فقط واقعیتهای ایران را عرض کردم؟ میرزایشیرازی نیز در پاسخ به شهید آیتالله مدرس میفرمایند من از اهمیت دادن مردم به سخن عالمان دینی ناراحت نیستم، بلکه گریه و ناراحتی من به این دلیل است که دشمنان اسلام که تاکنون نمیدانستند قدرت اسلام در کجاست، از امروز فهمیدند؛ و از اینرو از همین امروز برای شکستن قدرت اسلام کار میکنند.(8)
نتیجهگیری
جنگهای تریاک عنوان دو جنگی است که بین انگلیس و چین در مهرومومهای (۱۸۴۲–۱۸۳۹) و (۱۸۵۶–۱۸۶۰) صورت گرفت. با آنکه حاکم چین به جنگ با انگلیسیها پرداخت اما درنهایت مجبور شد تا دست انگلیسیها در فروش تریاک در کشورش را آزاد بگذارد و حتی حق کاپیتولاسیون را قبول کرد.
مقایسه کنید با تقریباً نیمقرن بعد از آن که انگلستان قصد داشت انحصار فروش تنباکو را در ایران به دست بگیرد با آنکه پادشاه ایران موافق بود و جنگی صورت نگرفت، اما مرجعیت با یک حکم نیمسطری توانست هم انگلستان و هم حاکم ایران را مجبور به عقبنشینی کند.