هدایت شده از n.hajilou
فقط کافیست
جهت پیوستن به پویش زندگی با آیه ها
عدد ۵ را به شماره ۳۰۰۰۱۹۸۹
ارسال فرمایید.
🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
#پرسش
سلام
❓️اگر یک خانواده کلا روزه نگرفته باشن (هیچ کدومشون) آیا بازم باید فطریه داد؟
و اگر پدر خانواده نسبت به پرداختش بیخیال باشه و بگه ندارم و .... چه دروغ چه راست
زن خانواده میتونه خودش فطریه بده ؟
و اگه زن هم الان توانایی نداشته باشه میتونه بذاره مثلا چند روز یا یکماه بعد پرداخت کنه؟
#پاسخ
سلام
✅️ کسى که موقع غروب شب عید فطر بالغ و عاقل و هشیار است و فقیر و بنده کس دیگر نیست، باید براى خودش و کسانى که نانخور او هستند، هر نفرى یک صاع که تقریباً سه کیلو است، گندم یا جو یا خرما یا کشمش یا برنج یا ذرّت و مانند اینها به مستحقّ بدهد، و اگر پول یکى از اینها را هم بدهد کافى است. و تفاوتی بین انسان روزه دار و غیر روزه دار نیست. به عنوان مثال اگر سرپرست خانواده ای روزه نمی گیرد، بر او واجب است هم فطریه خود و هم فطریه زن و بچه اش را بپردازد.
کسی که دیگری باید فطره او را بدهد، واجب نیست فطره خود را بدهد.
البته برخی مراجع (مکارم،سیستانی، صافی و ...) میفرمایند اگر خود زن تمکن دارد، بنابر احتیاط واجب بپردازد.
#فطریه_کسی_که_روزه_نمی_گیرد
#فطریه
#تاخیر_در_فطریه
🌸✧❁﷽❁✧🌸
🧕🏻سلسله مباحث زن در اسلام
⚜ چنانچه در جلسات پیش گذشت، اگر شناخت ما از مذاهب و مردمانی که قبل از اسلام بودند، اتفاق نیفتد؛ باعث میشود که ما قدر آن جایگاهی که اسلام برای خانمها🧕 در نظر گرفته رو ندانیم. در تمدنهای بزرگ و مِن جمله ایران باستان🛕 که داعیه فرهنگ و آداب و رسوم داشتند، قبل از اسلام زن 🧕را هم افق با حیوان🐅 میدانستند، زن را قشر ضعیف و پست جامعه میدانستند. وقتی زن🧕 را ارزشمند میدانستند که بتواند یک منفعتی مردانی👨💼 که قیمومیت بر او داشتند، داشته باشند.حال باید ببینیم در عصر جاهلیت، زمانی که به اسلام خیلی نزدیک بود، سرنوشت زنها به چه صورت بوده است.
کلمه «عصر جاهلیت» دوبار در قرآن📖 آمده است و عنصر محوری آن همانطور که از اسم آن مشخص است، جاهلیت است. یعنی خداوند هم اصرار دارد که این کارها و رفتارهایی را که انجام می شد از سر جهالت و نادانی😔 است. علامه طباطبایی در تفسیر المیزان📔 میگویند مردمان و اعرابی که قبل از پیامبر می زیستند از یک طرف با تمدن ایران🛕 و از سوی دیگر با رومیان🏛 که آنها هم داعیه تمدن داشتند، در ارتباط بودند. منتها رفتارشان ترکیبی از اعمال متمدنانه و متوحشانه بود. خداوند در آیه ۵۸ سوره نحل، یکی از کارهایی که از نظر خداوند دور از شأن انسانی است و در عصر جاهلیت اتفاق میافتاده را بیان میکند.
🌱وَإِذَا بُشِّرَ أَحَدُهُمْ بِالْأُنْثَىٰ ظَلَّ وَجْهُهُ مُسْوَدًّا وَهُوَ كَظِيمٌ
اگر به یکی از آنها بشارت دختر🤱🏻 را میدادند چهرهاش را در هم میکشید😡 و «کَظم السِّقاء» (در مشکی که پر از آب است را محکم بگیرند که آب درون آن بیرون نریزد.) درونش لبالب خشم میشد😤، سراسر هیجان😠. این خبر آنها را بسیار خشمگین و عصبانی می شدند اما سعی میکردند که خودشان را کنترل کنند
🌱يَتَوارى مِنَ الْقَوْمِ مِنْ سُوءِ ما بُشِّرَ بِه
«يَتَوارى مِنَ الْقَوْمِ» یعنی از طایفه شان دور🏃 میشدند.
«يَتَوارى» آنقدر چیزی دور بشود که دیگر به چشم نیاید.
«أَ يُمْسِكُهُ عَلى هُونٍ» بچه را نگه دارم👨👧 «أَمْ يَدُسُّهُ فِي التُّرابِ» یا در خاک پنهانش کنم⚰. «أَلا ساءَ ما يَحْكُمُونَ» بالاخره آن تصمیم بد را میگرفتند و دفنش میکردند🪦. البته در تمام قبایل عرب این مسئله زنده به گور کردن را نداشتند، ولی در گروهی از قبایل شایع بود. بعضی از کارها یکی اش هم بد است، مثل اینکه یک مو〰️ در ماست باشد. همان یک دانه هم بد است، اوج آلودگی را وارد ماست میکند. قرآن 📖می فرماید در بسیاری از قبایل عرب متاسفانه این رسم شایع بود. اولین بار در قبیله بنی تمیم این کار انجام شد. آنها با کسریٰ ایرانی در جنگ بودند. «نعمان ابن منذر» که خانمها و دختران👩👧👧 قبیلهاش به اسارت ایرانیان درآمدند بعد از آن ماجرا برای اینکه ننگ و عار را از خودشان دور کند، حق حیات را از دختران گرفته و آنها را زنده به گور🪦 کرد. علامه طباطبایی میفرمایند ما هر کجا در تاریخ را بررسی 👨💻کردیم ندیدیم حکایتی را که در آن برای خانمها🧕 شأن و شخصیت و جایگاهی قائل باشند. اِلّا بعد از اینکه اسلام با قرآن تأسیس شد و شروع کرد به ارتقاء بخشیدن به وجود زن👩💼؛ که در واقع آن، حقیقت وجودی زن بود، در واقع خدا زن را برای همین خلق کرده بود. قبل از آنکه قرآن📖 بیاید یک عده از مردمان و قبایل شروع کردند به تحقیر شخصیت و وجود زن و بعد از اسلام بود که این جریان اصلاح شد. در اینجا میتوان گفت که جهالت 🤓با لجاجت 😫متفاوت است از آن باب که آنها نادان بودند و قابلیت اصلاح داشتند، اما لجوج با اینکه داناست و میداند، لجاجت میکند. با اطلاع لجبازی میکند. پس این نادانی را قرآن اصلاح کرد و کم کم این نادانی تبدیل به دانایی شد و بسیاری از افراد آگاه 😎شدند. در روایت داریم که اصلاً پیامبر آمد که عقول بشر شکوفا🌸 شود. در نهج البلاغه داریم «یُثیروا لَهُم دَفائِنَ العُقول» پیامبر آمد تا آن گنجینههای🏺 عقلی که در جان آدمی بود باز بشود. حضور پیامبر اسلام برای شکوفایی🌸 عقل است و این اجحاف در حق پیامبر است که نگوییم پیامبر آمد برای شکوفایی عقل🌸🧠. این اجحاف در حق قرآن است که ما نگوییم تنها کتابیست که اینقدر تاکید میکند:
🌼«أَفَلَا تَعْقِلُونَ»،
🌸«أَفَلَا تُبْصِرُونَ»،
🌺«أَفَلَا تَتَفَكَّرُونَ»،
🌻«أَفَلَاتَعْلَمونَ».
تا چه اندازه قرآن روی آگاهی، دانایی، تفکر و عقلانیت مانور میدهد. چرا اینها بیان نمیشود؟ وقتی قرار است از ارزشمندی قرآن سخن به میان بیاید، چرا نگویی محوریت قرآن بر عقل گرایی🧠 است و اسلام آمده که عقول بشر شکوفا 🌸شود؟
.┄═❁๑🦋๑🕊๑🦋๑❁┄
باسمه تعالی
⁉️ درباره «کارت به کارت کردن زکات فطره» به سه نکته باید توجه داشت:
۱- اگر فقیری که قرار است برای او کارت به کارت کند، در شهر خودش باشد، اشکال ندارد و به محض کارت به کارت کردن، زکات فطره ادا می شود.
۲- اگر بخواهد به شهر دیگری غیر از شهری که در آن ساکن است کارت به کارت کند، مقام معظم رهبری (دام ظله) فرمودند که این کار نوعی انتقال محسوب شده و خلاف احتیاط است.
۳- از معظم له در خصوص پولی که به عنوان زکات فطره کنار گذاشته شده و قصد دارد که به فقیر خاصی در شهر خودش پرداخت کند ولی به دلیلی به فقیر مد نظر دسترسی ندارد، سوال شد که آیا می تواند پول کنار گذاشته را برای خودش بردارد و به جای آن از پول حساب خود، به کارت فقیر واریز کند؟ فرمودند: این مقدار اجازه داده می شود.
#زکات_فطره
#کارت_به_کارت
#انتقال_زکات_فطره
💢 تکلیف نماز قضا والدین، بر فرزندان دوقلو
⁉️ سؤال:
در وجوب قضای نماز والدین بر پسر بزرگتر، اگر فرزندان پسر، دو قلو باشند، قضای نماز بر عهده کدام یک واجب میشود؟
✍️ پاسخ:
🔹 در فرض مذکور، هر کدام که زودتر به دنیا آمده اند باید بخواند اگر چه مثلاً چند دقیقه باشد ولیکن اگر هم زمان و بدون تفاوت زمانی به دنیا آمده باشند، قضای نماز و روزهها بین دو پسر (دو قلو) به صورت مساوی تقسیم میشود.
📚 پینوشت:
بخش استفتائات پایگاه اطلاعرسانی دفتر آیتالله خامنهای
🖇 لینک مطلب:
https://btid.org/fa/news/326075
📎 #احکام_نماز
📎 #نماز_قضا
بسم الله الرحمن الرحیم
💐 هلال ماه شوال رؤیت شد؛ فردا دوشنبه ۱۱ فروردین عید سعید فطر است
🌺 با آرزوی قبولی طاعات و عبادات مردم عزیز در ماه مبارک رمضان، به اطلاع میرساند برابر گزارشهای رسیده از گروههای رصدی خبره و مورد اطمینان از نقاط مختلف کشور، رؤیت هلال ماه شوال در غروب روز یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴ مطابق با ۲۹ رمضان المبارک ۱۴۴۶ هجری قمری برای رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیتالله خامنهای(مدظلهالعالی) محرز شده است، بنابراین دوشنبه ۱۱ فروردین ۱۴۰۴، اول شوال المکرم ۱۴۴۶ و عید سعید فطر است.
ضمن عرض تبریک این عید سعید به تمامی برادران و خواهران ایمانی و ملت شریف ایران، نماز پرشکوه عید سعید فطر فردا در سراسر کشور اقامه خواهد شد.
دفتر مقام معظم رهبری