♦️کف حقوق کارمندان امسال ۷م اعلام شده بنا بر"قانون خدمات کشوری"فاصله۷برابری پذیرفته شده، این یعنی حقوق ۵۰م (بعلاوه اضافات و خدمات)مدیران کاملا قانونی است!
به عنوان یک طلبه از فقهای شورای نگهبان میپرسم بر اساس کدام مبنای فقهی چنین فاصله حقوقی را پذیرفتید؟ آقای رئیسی از لایحه اصلاح حقوق ودستمزد چه خبر؟
✍ #محمدامین_رضایی
🔻این دو یادداشت را حتما بخوانید
🔽سیر حقوق و دستمزد و مساله تبعیض در جمهوری اسلامی
eitaa.com/m_amin_rezai/2196
🔽حوزه علمیه و مساله حقوق و دستمزد
eitaa.com/m_amin_rezai/2254
@m_amin_rezai
🔸لیبرال و نئولیبرال فحش سیاسی نیست که بشود به یک جناح و افراد نسبت داد. یک سری سیاست اقتصادی-فرهنگی است که عملا به نفع جریان سرمایه دار و ضد طبقات محروم و فرهنگ اسلامی است. شما میتوانید با اسم دین و انقلابی گری تمام این سیاست ها را اجرا کنید! از این جهت است که آگاهی از" اقتصاد سیاسی" بسیار مهم است.
🔻پیشنهاد میکنم این مقاله را همه؛ به ویژه فعالین انقلابی و طلاب "همه ما نئولیبرال هستیم" که قبلا هم معرفی شده، لطفا با دقت بخوانید
eitaa.com/m_amin_rezai/2575
✍ #محمدامین_رضایی
@m_amin_rezai
#زندگی_نوشت
✅ پدربزرگم نامش #رجب بود. هر وقت ماه رجب می آید من بی اختیار به یاد او می افتم. آن پیرمرد زحمتکش؛ فقر و رنج روزگار او را به هجرت وادار میکند. با اهل و عیالش با الاغ میروند به کربلا، چند ماه توی راه بودند! به کربلا که میرسند در یکی از رواق های حرم حضرت ابولفضل ع ساکن میشوند. آنجا کارگری میکرده؛ دخترش همان جا به دنیا اومده، حدود ۵ سال کربلا ساکن بودند و بعدش بعضی شهرهای ایران یکی از اقوام میگفت: گاهی با دست اشاره میکرد همه این ساختمان ها را من ساختم( یعنی داخلش کار کردم) واقعش من همیشه به این افتخار کردم که اجدادم از توده مردم بودند، از طبقات پایین جامعه، من اگر هم به جایی برسم این نتیجه تلاش خودم باشد نه در امتداد ثروت و شهرت اجدادم
✅ من خیلی او را یاد نمیدهم اما به شهادت خیلی ها او آدم کثیر البکائی بود! بسیار گریه میکرد آن هم با صدای بلند؛ اشک خصوصا وقتی در راه بندگان خوب خدا باشد نتیجه قلب صاف است و روح تمیز و وسیله تقرب و اتصال است به آسمان! انسان های صاف و ساده قدیمی اینگونه بودند اقتضائات روزگار مدرن غالبا انسان ها را کدر میکند و روح اگر کدر شد اشک انسان هم خشک میشود! این تیکه صوت بخشی از تعزیه روستای ماست، پیرمردی اذان میگوید اگر دقت کنید یک صدای زمینه دارد، گریه بلند یک پیرمرد(https://eitaa.com/m_amin_rezai/2968) که با شنیدن اذان هم اینگونه ناله میکند، این پیرمرد پدر بزرگ من است! همان کربلایی رجب، من از او فقط یاد دارم وقتی برایش سوره های قران میخواندم تشویقم میکرد.
✅ دوست دارم در همه آن سالها که در جوار قبر ابی اعبدالله ع زندگی میکرده در میان اشک هایش یک بار هم در کنار ضریح آرزو کرده باشد شبیه طلبه های نجفی از نسلش عالمانی هم باشند؛ نمیدانم چنین آرزویی کرده یا نه ولی من تلاش میکنم چنین نوه ای باشم برای آن پیرمرد رنج دیده کثیر البکا؛ برای او و اجدادم که بخاطر علقه های دینی نام زیبای رجب را برایش برگزیدند.
برای شادی روح همه اموات خصوصا آن پیرمرد با صفا، کربلایی رجب فاتحه ای را بخوانید.
✍ #محمدامین_رضایی
@m_amin_rezai
به بهانه پته آموزشی؛ طرح جدید دولت درباره آموزش و پرورش؛
⁉️ چرا عدالت آموزشی خیلی اهمیت دارد؟
📝به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رستا،
محمدامین رضایی
🔺امروز لیبرالترین کشورها مثل آمریکا هم ترمز خصوصیسازی در آموزش را کشیدند. از وجوه مشترک کشورهای موفق در امر آموزش مثل کشورهای اسکاندیناوی این است که اجازه ندادند آموزش به نهاد بازار منتقل شود و دولتها وظایفشان را کاملا برعهده گرفتند.
🔺دولت سیزدهم که با شعار عدالت و مردمی بودن سر کار آمد، قرار شد با توجه به هزینههای کمرشکن مدارس غیرانتفاعی برای طبقات پایین و اجرای اصل ۳۰ قانون اساسی و تحقق کامل عدالتآموزشی به سمت تحول و کیفیتبخشی مدارس دولتی حرکت کند اما اخیرا طرحی با عنوان پته آموزشی مطرح کرده است!
🔺ایده پته آموزشی برای فریدمن تئورسیون لیبرال است که خروجی آن عملا کمرنگ کردن نقش دولت در وظایف خود در آموزش و پرورش و سپردن مدرسه به نهاد بازار است!
🔺بارها این نکته تاکید شده که سرمایهداری یک پدیده کاملا پیچیده و به تعبیر شهید مطهری راس مسائل مستحدثه است لذا اگر از طرفی بر مبانی اسلامی مسلط نباشیم و از سمت دیگر بازی سرمایهداری و ورژنهای نو آن را دقیق نشناسیم با عناوین زیبا مثل کار تربیتی یا مردمیسازی در بازی سرمایهداری قرار میگیریم و تحقق عدالت که مهمترین وظیفه حکومت است را به دست خودمان عملا به حاشیه میبریم.
🖇مشروح یادداشت:
https://rastakhabar.ir/?p=3808
✔️ رستا، رسانهٔ تعلیم و تربیت ایران
https://eitaa.com/joinchat/4208328965C6662c183fb
🔻جناب آقای حاج علی اکبری و...که آن روزها به سبب ندانستن "اقتصاد سیاسی" سیاسیت های تعدیل اقتصادی را فتح خرمشهر و مردمی سازی نامیدید وقت آن است از مردم محروم عذرخواهی کنید. خروجی آن سیاست ها چیزی جز گران کردن زندگی و تولید ناامیدی بود؟ متاسفانه از بدنه کارشناسی لیبرال بازی خورید و ارزشها را خرجشان کردید!
✍ #محمدامین_رضایی
eitaa.com/joinchat/3252879362C12bea3a2ca
هدایت شده از مستضعفین تیوی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ با این رویکرد، #عقبماندگی_در_عدالت خیلی هم عجیب نیست!
🔹 در کنکور ۱۴۰۱ بیش از ۹۹ درصد رتبههای زیر ۳۰۰۰ از #مدارس_غیردولتی بودند! ۵۵ درصد از قبولیهای دانشگاه شریف نیز سهم دهک دهم بود! از طرف دیگر طبق آمار مرکز پژوهشهای مجلس، فقط در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ تعداد دانش آموزان ترک تحصیل کرده و بازمانده از تحصیل بیش از یک میلیون نفر است.
🔸 به عبارتی وقتی #حق_آموزش تبدیل به کالا شود، پولدارها کالای با کیفیتتری میگیرند؛ ندارها هم یا کالای کم کیفیتتری میگیرند یا کلاً از آڼ محروم میشوند.
🔹 احتمالاً عمدهی این ندارهای بیمدرک هم یا به لشکر بیکاران اضافه میشوند یا به سراغ کارگری میروند!
🔸 حالا وزیر علوم میفرمایند که «این فرد زیر دیپلم، چون زودتر وارد بازار کار شده از یک فارغ التحصیل دکتری، ۱۵ سال در زندگی جلوتر است! بنابراین ما چقدر حقوق بدهیم که این ۱۵ سال عقبماندگی را بتوانیم جبران کنیم؟!»
🔹 این در حالی است که دولت برای محصلین سالها هزینهی مادی و معنوی میدهد و منزلت اجتماعی، امکان اشتغال و درآمد بهتر را برایشان فراهم میکند. در عوض -به جز برخی رشتهها- هیچ تعهد و تضمینی هم از آنها برای خدمت نمیګیرد.
🔸 حالا گذشته از کسانی که دنبال مهاجرت یا اشتغال در بازار آزاد هستند؛ برخی برای خدمت در دولت، با چنین استدلالهایی -شبیه آقای وزیر- حقوقهای چندین برابری نسبت به آن طبقه بازمانده از تحصیل برای خود مطالبه میکنند.
🔺 و اینگونه #تبعیض_آموزشی، #تبعیض_حقوق_و_دستمزد را تقویت میکند.
🎬 @Mostazafin_TV
هدایت شده از کانال رسمی ستاد مرکزی اعتکاف
🔻 ثبت نام شرکت در مراسم اعتکاف قم از 25 دی تا 7 بهمن 1401
https://itikaf.ir/?p=1053
🔻سامانه اعتکاف:
https://itikaf.ir
🔻کانال رسمی ستاد مرکزی اعتکاف در ایتا:
eitaa.com/itikaf_ir
🔻سامانه ثبت نام خادمان اعتکاف قم
https://itikaf.ir/?p=439
🔹علاقه مندان ثبت نام کنند تا در صورت کمبود خادم، در خدمت عزیزان باشیم
🔺 روابط عمومی ستاد
بازگشت || محمدامین رضایی
🔻 ثبت نام شرکت در مراسم اعتکاف قم از 25 دی تا 7 بهمن 1401 https://itikaf.ir/?p=1053 🔻سامانه اعتکاف
به همه به ویژه دوستان جوانم پیشنهاد میکنم در سال یک فرصت هایی را برای خودتون اختصاص بدید ما در دنیای مدرن به ویژه با گسترش فضای مجازی بیش از حد در "جلوت" زندگی میکنیم. یک فرصتهایی نیاز داریم به "خلوت" مشکلات معیشتی، کار، درس و... همه را میدانم ولی ما بیش از هر چیز انسانیم، موظفیم گاهی خلوت را، انزوا را، تنهایی را به معنای درستش تجربه کنیم،برای خودِ خودمون وقت بگذاریم، اعتکاف چنین فرصتی است. هر جای ایران هستید این فرصت را از دست ندید
@m_amin_rezai
🔸شخصا به این وعده دولت اعتماد کردم و حالا مثل خیلی ها دیگر برایم امکان خرید وسلیه نقلیه نیست. حقیقتا به اعتماد مردم خیانت شد!
🔻اول قرار شد تولید خودرو افزلیش پیدا کند و قرعه کشی حذف و قیمت ها ارزان شود، بعد واردات خودرو مطرح شد، بعد آب باریکه قرعه کشی هم بسته شد و خودرو به بورس آمد تا عملا گران تر به دست مردم برسد حالا هم باید از قبل همه پول ماشین در حساب باشد و الا حتی نمیتوانی ثبت نام کنی! دولت آقای روحانی خانه دار شدن را به رویا تبدیل کرد ظاهرا دولت آقای رئیسی ماشین دار شدن را هم میخواهد اضافه کند! این چه نوع سیاست گذاری است که خروجیش به نفع سرمایه داران و ضرر مردم است؟ چه باید گفت که به اسم دولت مردمی اینگونه به مردم ظلم و توهین میشود؟
✍ #محمدامین_رضایی
eitaa.com/joinchat/3252879362C12bea3a2ca
🔸این را با همه وجودم میگویم کاش مرگ من می رسید و این روزها را نمیدیدم که به اسم انقلابی گری و مردمی سازی اینگونه در حق مردم و دانش آموزان محروم این سرزمین ظلم میشود!😔نتیجه این سیاستها چیزی جز #ذبح_عدالت_آموزشی، حذفِ طبقات محروم از فرصت پیشرفتهای علمی و مناسبات حکمرانی نیست.
🔻بیش از این درباره عدالت آموزشی زیاد نوشتم و مستدل طرح کردیم از آثار ضد عدالت کالایی کردن آموزش؛ نمیدانم دیگر نوشتن اثری داشته باشد؛ درد اینجاست در دولتی که شعار عدالت و انقلاب سر میدهد چنین اتفاقات ننگینی در حال رخ دادن است! جز این فریادهای بغض آلود چیزی برای ما نمانده است!
✍ #محمدامین_رضایی
@m_amin_rezai
💠تشدید کالاییسازی آموزش
🔹مدرسه بهعنوان یک نهاد عمومی و اجتماعی نباید تبدیل به مرکز و سازوکاری برای بازتولید مناسبات طبقاتی شود. ما به تمام معنا آموزش را به کالا تبدیل کردهایم. شاید طنز باشد، ما یک زمانی در دانشگاه یا در کارهای پژوهشی باید اثبات میکردیم که آموزش در ایران کالایی شده، از آن طرف مقامات آموزش و پرورش این موضوع را نمیپذیرفتند؛ اما الان خود مقامات عالی آموزش و پرورش صراحتاً با مقایسۀ مدرسه با پمپ بنزین یا رستوران اظهار میکنند که هرکس پول بیشتری بدهد، طبیعی است که از مدرسه و امکانات آموزشی باکیفیتتری برخوردار باشد؛ یعنی قبح قضیه ریخته است و مسئله را عادی و موجّه جلوه میدهند. عادی جلوهدادن این مسئله از جانب مسئولان وزارت آموزش و پرورش فاجعهبار است. وزارتخانهای که باید مانع از کالاییشدن آموزش شود، به نهادی تبدیل شده که همۀ سیاستهایش در راستای کالاییکردن آموزش است.
🔹بعد از انقلاب هم بهتدریج فضایی ایجاد شد تا گروههای مذهبی درون قدرت و طبقات بالا خودشان را از بقیه جدا کنند و مدارس خاص خودشان را داشته باشند؛ اما این روند کالاییشدن با تجاریشدن آموزش هم همراه شد و در مدارس خصوصی متوقف نماند؛ بلکه انواعی از مناسبات بازارگرایانه به درون مدارس دولتی تعمیم داده شد و در دهه اخیر تحت عنوان الگوی اقتصادی آموزش در دستور کار قرار گرفت؛ اینکه مدرسه باید درآمدزایی کند و دستش به جیب خودش باشد؛ سیاستهایی نظیر خرید خدمات آموزشی، ایجاد مدارس چارتری یعنی خرید ظرفیت خالی مدارس خصوصی، واگذاری اداره مدارس دولتی به بخش خصوصی، و حالا هم کوپنیسازی مدارس در دستور کار دولت قرار گرفته است.
🔹کوپنیسازی مدارس صرفاً نوعی بازارسازی برای مدارس خصوصی است و هیچ رقابتی بین مدارس دولتی ایجاد نمیکند و اساساً خود این رقابتیکردن مدارس هم برگرفته از روایت بازارگرایانه و بنگاهداری است و مورد نقدهای جدی قرار دارد. کوپنها سقفی دارند و هرکس مدرسه بهتری میخواهد، باید رقمی بالاتر از رقم کوپن از جیب بپردازد. یعنی رقم کوپن میشود مبنای ضعیفترین نوع مدرسهها و مدارس دولتی را هرچه فقیرانهتر میکند. کوپنیسازی مدرسه در اکثر کشورهایی که تجربه شده، پیامدهای منفی داشته است.
🔹در ایران هم ادعا این است که ما مدارس خصوصی یا غیرانتفاعی را تأسیس کردیم که یک رقابتی ایجاد شود تا مدارس دولتی هم خودشان را ارتقا دهند اما چنین اتفاقی نیفتاده بلکه چون هدف صرفاً مالی بوده از یکسو به گسترش مدارس خصوصی غیراستاندارد و بیکیفیت و از سوی دیگر به کشاندن مناسبات بازاری به درون مدارس دولتی منجر شده؛ چیزی که تحت عنوان خصوصیسازی پنهان از آن یاد میشود که همگی در راستای تشدید کالاییسازی آموزش است. حالا میبینیم دولت بهصورت همزمان هم کوپنیسازی مدارس و هم افزایش سهم مدارس هیئت امنایی (که دولتی هستند اما با شهریههای کلان اداره میشوند) را در دستور کار قرار داده که هر دو تداوم یک سیاست غلط هستند.
🔹در تابستان اخیر همایشی دربارۀ عدالت آموزشی برگزار شد، یکی از وزرای پیشین آموزش و پرورش نکته قابلاعتنایی را گفت که کمتر به آن توجه شد. ایشان البته از منظر نقد میگفتند که ما در ایران شش، هفت نوع مدرسه داریم، منتهی مهمترین دلیل این تنوعدادن به مدرسهها ایجاد جاذبه برای خانوادهها بوده که بتوان از آنها راحتتر پول گرفت. ایشان در تأیید این گزاره مثال جالبی هم زدند و گفتند در یکی از مناطق تهران نزدیک به ۳۰ درصد دانشآموزان مقطع ششم ابتدایی منطقه در مدرسۀ تیزهوشان ثبتنام شدهاند؛ درحالیکه استاندارد ثبتنام حدود ۳ درصد است و این میزان ثبتنام صرفاً با هدف دریافت شهریه انجام شده است.
✍ رضا امیدی
✅عدالتخانه#فریاد_مستضعفین
🆔 @edalatkhane
هدایت شده از ساخت ایران|حسین مهدیزاده
🔰انقلاب هوش مصنوعی و ضرورت توجه بیشتر حوزه علمیه به این عرصه
🔹The Heart of Imam Hussain
He was a man of peace, and he lived his life that way.
He was a man of fairness, and he lived his life that way.
He was a man of justice, and he lived his life that way.
🔸But when the time came for him to stand up and fight, he did so without hesitation or fear.
Because Imam Hussain believed in standing up for what was right, even at the cost of his own life;
because Imam Hussain believed in protecting those who couldn't protect themselves;
because Imam Hussain believed in defending freedom from tyranny…
🔹And because Imam Hussain believed in fighting for justice for those who were oppressed…
He stood up to Yazid's army when they came to kill him and his family on Ashura.
💢 متن بالا، شعری زیبا درباره حماسه امام حسین علیه السلام و مصائب کربلا به زبان انگلیسی است که از ساختار متقنی نیز برخوردار است. نکته جالب در مورد شعر این است که شاعر آن، هوش مصنوعی است و انسان نیست. در واقع این شعر توسط سایت copy.ai و به درخواست بنده سروده شده است. تنها کاری که من انجام دادم این بود که از هوش مصنوعی سایت درخواست کردم شعری در مورد حماسه امام حسین بسراید!
🔹در مورد هوش مصنوعی و انقلابی که می تواند در عرصه تولید محتوا انجام دهد سخنان بسیاری گفته شده است. با اینحال این مساله چندان توجه مراکز تصمیم گیر در ایران را به خود جلب نکرده است. تصور اینکه شما بتوانید یک کتاب علمی و بدیع را در کسری از ثانیه ایجاد کنید، امر قابل ملاحظه ای است.
🔸در واقع بسیاری بر این باورند که عمر تحقیقات کنونی و تولید محتوا به سبک حاضر چندان به درازا نخواهد انجامید. در عصر هوش مصنوعی افرادی موفق تر از دیگر ظاهر می شوند که بهتر از ابزار هوش مصنوعی بهره برند. همین حالا نیز بسیاری از آژانس های تبلیغاتی در جهان از هوش مصنوعی برای تولید محتوای شبکه های اجتماعی خود استفاده می کنند. هوش مصنوعی حتی می تواند رمانی کامل برای شما بنویسد؛ برای نمونه سایت sudowrite.com از بهترین هوش مصنوعی برای خلق یک رمان جدید بهره می برد و می تواند رمانی چند صد صفحه ای را در کسری از ثانیه خلق کند!
🔹پیش بینی می شود که در آینده ای کوتاه، هوش مصنوعی قادر به نگارش پایان نامه ها و مقالات علمی به صورت کامل هم باشد. البته همین حالا نیز برخی از سرویس های هوش مصنوعی این امکان را فراهم کرده اند اما به نظر می رسد در آینده ای نزدیک، هوش مصنوعی می تواند سوالات فرعی و اصلی و همچنین متغیرهای یک پایان نامه را بر اساس فاکتورهای مشخص تنظیم کند.
🔸بهرروی آنچه روشن است سرعت بالای تحولات مربوط به هوش مصنوعی در جهان است که لازم است متخصصان ایرانی نیز توجه بیشتری نسبت به آن داشته باشند. مراکز علمی از قبیل حوزه علمیه نیز اگرچه در سالیان اخیر در این زمینه اقداماتی داشتهاند، با اینحال به نظر می رسد که راهی طولانی جهت بهره مندی هرچه بیشتر آن از ابزارها و فوائد هوش مصنوعی وجود داشته باشد.
✍️ حجت الاسلام دکتر محمدمهدی چگینی
#یادداشت
#هوش_مصنوعی
🌐 دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی مرکز ملی فضای مجازی
🆔 @OISC_Majazi
🔸حالا که بحث #مولد_سازی اموال دولت مطرح است قرار بود پایان برنامه پنجم توسعه(برنام ششم تمام شد!) ۲۵٪اقتصادما سهم تعاونی ها شود جهت فقر زدایی از سه دهک اول جامعه،۳۰٪از کل درآمدهای حاصل از واگذاری ها ذیل اصل۴۴هم در قالب تعاونی فراگیر به مردم محروم داده شود
🔻 #سهمِ_فقرا از این واگذاری ها ومولدسازی ها کجاست؟
✍ #محمدامین_رضایی
eitaa.com/joinchat/3252879362C12bea3a2ca
🔸تحقق آرزوی جهش طبقه مرفه جدید؟
در مورد نقد مصوبه موسوم به #مولدسازی سران قوا، یک مسئله مهم است: دولت از سال 96 و به تعبیر دقیقتر از سال 98 یک منبع جدید برای درآمد کسب کرده است: فروش بخشهایی از اموال منقولا و غیرمنقول خود. به گونهای در بودجه 99 این میزان از 4.5 همت به 45 همت افزایش پیدا میکند (ده برابر در یک سال).
مسئله مهم اما عدم تحقق این پیشبینیهاست. به خاطر ضوابط واگذاری، دولت طی سالهای 99 تا کنون هر ساله رقم بسیار ناچیزی از پیشبینی خود در بودجه را واگذار میکند. طی شش سال (از 96 تا انتهای 8 ماهه 1401) 11 همت. برای درک بهتر کوچک بودن رقم محقق شده کافی است به یاد بیاوریم که پیشبینی دولت در بودجه 1402، 108 همت است. یعنی تقریبا ده برابر میزان محقق شده در 6 سال اخیر.
مصوبه موسوم به مولدسازی (احتمالاً) تلاشی است برای رفع فاصله پیش بینی مصوبه بودجه و فروش و واگذاری و مولدسازیهای محقق شده. این فاصله بسیار معنادار است. در سال 1399، 1400 و 1401 نسبت واگذاری به ترتیب 1.7 از 47؛ 2.8 از 45 و 4.7 از 26 همت بوده است. آن چه از مصوبه موسوم به مولدسازی منتشر شده نشان دهنده تلاش دولت برای کم کرده این فاصله و تحقق درصد قابل توجهی از پیش بینی رقم بزرگ 108 همتی برای سال آتی است.
در فروردین 1399 در یادداشتی کوتاه نوشتم که تحقق این آرزوهای دولت برای واگذاری اموال منقول و غیرمنقول، از نظر اجتماعی منتهی به جهش طبقه مرفه جدید خواهد شد. این جهش به دلیل ناتوانی دولت از فراهم آوردن شرایط واگذاری و تحقق حدود 3.5 درصدی واگذاری محقق نشد یا دستکم به آن میزان ممکن نشد که در سطح اجتماعی معنادار بوده و مابه ازا محسوس داشته باشد. مصوبه مولدسازی سران قوا اما میتواند جاده صاف کن این جهش طبقه مرفه جدید باشد. انتقال مالکیتی که (احتمالا) به ابعاد 108 همت از داراییهای دولت را شامل میشود، از نظر اجتماعی معنادار بوده و آرزوی چندین سالهی جهش طبقه مرفه جدید را محقق خواهد کرد.
🔻پی نوشت:
یک. برای توضیح بیشتر ن.ک به متن مکتوب یک سخنرانی مربوطه به اوائل دهه نود درباره طبقه مرفه جدید و
یادداشت فروردین 1399 با عنوان جهش طبقه مرفه جدید (در ادامه میآید).
دو. درباره مصوبه موسوم به مولدسازی ن.ک به یادداشت سعید فضل زرندی با عنوان «از مصوبه عجیب و محرمانه "مولدسازی" چه میدانیم؟»
ارقام و نمودار برگرفته از گزارش مرکز پژوهشها با عنوان «بررسی لایحه بودجه سال 1402 کل کشور (۱): کلیات بودجه و محورهای تصمیم گیری» است.
سه. رقم مقرر شده برای فروش و واگذاری اموال منقول و غیرمنقول دولت در سال 1402، رقم خیلی خیلی بزرگی است: واگذاری 108 از اموال عمومی تنها یک اتقال مالکیت نیست و حتما واجد تأثیرات اجتماعی و طبقاتی قابل توجهی خواهد بود. برای تقریب ذهن این رقم ده برابر کلیه واگذاریهای شش سال اخیر دولتهاست. یا به عنوان نمونه کلیه واگذاریهایی که در ارتباط با برداشت اخیر از اصل 44 و طی سالهای 1380 تا 1397 انجام شده شامل 894 مورد واگذاری به ارزش تقریبی 149 همت بوده است.
چهار. «ما کمتريم! حوصله شرح قصه نيست».
✍مجتبی نامخواه
@tabagheh3_ir
🔻پیوست یادداشت «تحقق آرزوی جهش #طبقه_مرفه_جدید؟»
یادداشت کوتاه فروردین ۱۳۹۹ با عنوان جهش طبقه مرفه جدید
🔶 #جهش_طبقه_مرفه_جدید
گزارش تفریغ نتیجه اجرا بودجه #گذشته است. گزارش تفریغ 97 اما بصیرت مهمی درباره #آینده داشت:
.
اگر چه خصوصیسازی اگر چه با درصد بالای انحراف در عمل یک سیاست شکست خورده است؛ اما در سال 99 بر اساس آن اتفاقات مهمی روی خواهد داد به گونهای که یکی از مهمترین مؤلفههای شکل دهنده آینده خواهد بود. بر اساس بودجه 1399 مقرر شده بخش فروش اموال و داراییهای شرکتهای دولتی، رشد 640 درصدی داشته و 13 درصد از درآمدهای بودجه را تأمین کند. اگر فرایند فروش این اموال به ارزش 61 هزارمیلیارد تومانی با میزان انحراف اجرای خصوصیسازی در سالهای پیشین صورت پذیرد؛ به این معنی خواهد بود که 77 درصد از این اموال یعنی با ارزش تقریبی 47 هزار میلیارد تومان، خارج از چارچوب اهداف سیاستهای کلی اصل 44 واگذار خواهد شد. اگر ضریب 73 درصدی «انحراف در نحوه قیمتگذاری» که گاه تا 70درصد زیر قیمت را شامل شده، را در این معادله لحاظ کنیم؛ یعنی ارزش داراییهایی که طی سال 99 و با انحراف از قانون سیاستهای کلی اصل 44 واگذار میشود، بسیار بیشتر از 47 هزار میلیارد و مثلا بیش صدهزار میلیارد تومان خواهد بود. .
در نظر داشته باشیم کل اموال واگذار شده طی هفده سال اخیر، با احتساب کل سهام عدالت(18 درصد)، 149 هزار میلیارد تومان بوده است. حجم فروش سال جاری معادل چهل درصد کل واگذاریهای هفده سال گذشته و حجم واگذاریهای انحراف یافته رقمی قریب به یک سوم کل واگذاریهای هفده سال اخیر خواهد بود. .
به به واسطه تداوم روال سابق و عدم تغییر در سیاستها و قانون اصل 44، این انحرافها رخ دهد؛ و چه به فرض بعید، در اثر یک تغییر بنیادین در سیاست یا قانون از این انحراف در واگذاری جلوگیری شود؛ ما احتمالاً با بزرگترین انتقال مالکیت در تمام تاریخ اقتصادی ایران مواجه خواهیم بود. حجم این انتقال مالکیت با اموال واگذار شده طی قریب به یک دهه برابری میکند. .
اقتصاد زیربنا نیست اما آیا اینقدری که سیاستزدگان در میدان و ذهنزدگان در مدرسه گمان میکنند روبنا است که این انتقال مالکیت تأثیرات اجتماعی خود را نداشته باشد؟ اگر این روند متوقف نشود، سال 99، سال #جهش_طبقه_مرفه_جدید خواهد بود.
پ.ن: چند سال قبل کمی درباره طبقه مرفه جدید توضیح داده ام. بخشی از آن جزوه را در تصاویر آورده ام. برای متن کامل جزوه در وبلاگ طبقه سه جستجو کنید.
✍مجتبی نامخواه
@tabagheh3_ir
🔽رهبر انقلاب:
ما امروز اگر جمهوری اسلامی هستیم، اگر حکومت علوی هستیم، باید اینها را رعایت کنیم: شما مردم هم اینها را باید از ما بخواهید. اقامهی دین خدا را باید بخواهید. اینکه ما نگاه کنیم ببینیم شرق و غرب در مفاهیم حکومتی و مفاهیم سیاسی حرفشان چیست، آنها چه میگویند، ما هم سعی کنیم خودمان را آن طور تطبیق دهیم، این مثل همان خلافت عثمانیهاست، مثل خلافت بنی امیّه و بنی عبّاس است. آنها هم اسمشان خلیفه ی پیغمبر بود؛ اسمشان حاکم اسلامی بود؛ اما رسم و عملشان حکومت کسری و قیصر و حکومت پادشاهان بود. همانطور که آنها عمل میکردند، اینها هم همانطور عمل میکردند. اسممان حکومت علوی و حکومت اسلامی باشد، بعد برویم سراغ #سرمایه_داری غرب، سراغ حکومتی که #سرمایه_داران و #کمپانی_داران و زشتروترین ظالمان و ستمگران عالم آن را اداره میکنند؟! این درست است؟ این همان نفاق خواهد شد.
پرچمی را با یک نامی بلند کنیم، آن وقت در زیر این پرچم سراغ چیزهای دیگر برویم!؟ امروز در نظام اسلامی، همه ی کارگزاران حکومت، از پایین تا بالا؛ از رهبری- که خدمتگزار همه است- از رئیس جمهور، از وزرا، از مسئولین قضائی، از نمایندگان مجلس و از مدیران گوناگونی که در اکناف کشور هستند، باید همّتشان این باشد که دین خدا را اقامه کنند، عدالت را احیا کنند، تبعیض در اجرای مقرّرات را از میان بردارند، بیشترین توجّهشان به طبقه ی محروم و مستضعف و فقیر باشد- همچنان که امیر المؤمنین ع بود- شعار تقوا را شعار شخصی و عمومی خودشان قرار دهند؛ این وظیفه ی ماست.
۳۰/۶/۱۳۸۱
@m_amin_rezai
#عکس_نوشته #نکات_بنیادین
🔽سوال: اگر این نظریه اسلام است چند درصد مناسبات سیاسیت گذاری، ساختارهای ما بر این نظریه استوار است؟ بسط بازارهای مالی مثل بورس و...با این نظریه میسازد؟ اصلا چند درصد از حزب اللهی ترین افراد اینگونه فکر میکنند یا حتی این حرف را شنیدند که نظریه اسلام این است که #کار محلل و خالق تولید سرمایه است نه پول؟ اگر این نگاه جاری باشد اساسا تبعیض و طبقاتی شدن در جامعه شکل می گیرد؟
✍ #محمدامین_رضایی
🔻متن کامل
eitaa.com/m_amin_rezai/2987
eitaa.com/joinchat/3252879362C12bea3a2ca
بازگشت || محمدامین رضایی
#نکات_بنیادین
🔹مکتب سرمایهداری به سرمایه اجازه میدهد که به این نوع از تولید بپردازد؛ یعنی سرمایه میتواند کارگرانی را برای گردآوری چوب از درختان جنگل یا استخراج نفت از چاههای نفت اجیر کند و اجرت آنها را بپردازد و این اجرت، همه سهم کارگر در نظریه سرمایهداری در توزیع است و با این شیوه سرمایه، مالک همه چوبهای جنگل یا آن منابع طبیعی که کارگران به دست آوردهاند میشود و حق دارد آنها را به هر قیمت که بخواهد، بفروشد.
🔸اما در نظریه اسلام درباره توزیع، این نوع تولید جایی ندارد؛ زیرا در نظریه اسلامی، محصول اولیه فقط و فقط از آن تولید کننده است و ابزار مادی که در تولید شرکت داشتهاند تنها به همان اندازه که حقشان است اجرت میگیرند. بنابراین، برخلاف نظریه سرمایهداری توزیع، که در آن، تولیدِ تولید کننده اجرت میگیرد و این مالک ابزار تولید است که اجرت میدهد و محصول را تملک و هر طور بخواهد در آن تصرف میکند، میبینیم که در نظریه اسلامی، این مالکان ابزار تولید هستند که از کارگر اجرت میگیرند و محصول فقط و فقط از آن کارگر تولید کننده است....مبنایی که اجرتهای مورد تایید اسلام را تفسیر میکند این است که اجرت مشروع در نظریه اسلامی بر پایه #کار استوار است.
📚شهید صدر، مقاله نظریه اسلام درباره توزیع منابع طبیعی، کتاب بارقه هاص۱۵۶
🔻سوال: اگر این نظریه اسلام است چند درصد مناسبات سیاسیت گذاری، ساختارهای ما بر این نظریه استوار است؟ بسط بازارهای مالی مثل بورس و...با این نظریه میسازد؟ اصلا چند درصد از حزب اللهی ترین افراد اینگونه فکر میکنند یا حتی این حرف را شنیدند که نظریه اسلام این است که #کار محلل و خالق تولید سرمایه است نه پول؟ اگر این نگاه جاری باشد اساسا تبعیض و طبقاتی شدن در جامعه شکل می گیرد؟
✍ #محمدامین_رضایی
🔻عکس نوشته
eitaa.com/m_amin_rezai/2985
eitaa.com/joinchat/3252879362C12bea3a2ca
1⃣ واگذاری اسمش #مولدسازی نیست!
2⃣ اگر همه چیز قانونی است چرا مصونیت قضایی؟!
3⃣ آقای دولت مردمی؛ چرا در تصمیم و اجرا مردم غریبه اند و مجلس هیچ کاره!؟
4⃣ تجربه خصوصی سازی هم که هیچ!
5⃣ جای اینکه حقوق ودستمزد را اصلاح کنید تا کسری بودجه حل شود اموال دولت را حراج کردید آن هم به سرمایه داران!
❗️ذوق زده ایم از این همه تحول!
✍ #محمدامین_رضایی
eitaa.com/joinchat/3252879362C12bea3a2ca
بازگشت || محمدامین رضایی
🔴 چرا عدالت آموزشی خیلی اهمیت دارد؟ [به بهانه پته آموزشی، طرح جدید دولت درباره آموزش و پروش] 1⃣:
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️آموزش پولی چه بر سر جمهوری اسلامی می آورد؟
🎙حجت الاسلام مسعود دیانی
🔻 یادداشت مرتبط: چرا عدالت آموزشی خیلی اهمیت دارد؟
eitaa.com/m_amin_rezai/2953
eitaa.com/joinchat/3252879362C12bea3a2ca
بازگشت || محمدامین رضایی
#خلاصه_سخنرانی #الگوی_سوم_زن فاطمه س، زن زندگی، زن انقلاب #جلسه دوم مشهد، هیئت نخبگانی یاسین، دی۱۴
37.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ
♦️یکی از علل بنیادین بی حجابی در جامعه اصالت پیدا کردن بدن برای انسان مدرن است!
🔹در اسلام بدن طریقیت دارد نه موضوعیت!
🔸در دو گانه ای که به زن خطاب میشود یا در پستو بمان یا با بدنت بیا بیرون؛ اسلام حرف سومی به نام تقدمِ انسان بودن بر زن بودن را طرح می کند.
🔻برشی از سخنرانی فاطمه س؛ زنِ زندگی، زنِ انقلاب
eitaa.com/m_amin_rezai/2905
🎞 #محمدامین_رضایی
@m_amin_rezai
🔻غیر از اشکالهای فنی بر اینکه #مولدسازی لزوما واگذاری نیست و فسادهای جدی که مترتب بر این کار است در این طرح حقیقتا "قانون" لگدمال و "جمهوریت" ذبح شده! اموری که از مشروطه برای آن می جنگیم. این طرح ها موید این جمله است"عموم اصولگرایان اعتقادی به جمهوریت ندارند و مدل طالبان آرمان نهایی حکمرانی شان است!"
✍ #محمدامین_رضایی
🔻پنج اشکال کوتاه به طرح مولد سازی
eitaa.com/m_amin_rezai/2988
@m_amin_rezai