🌸 شرح فرازی از دعای ابوحمزه ثمالی
🍃 وَ انْقُلْنِی إِلَی دَرَجَةِ التَّوْبَةِ إِلَیْکَ
❇️ از رنجاندن دل توبه کن که راهت به سمت خدا بسته می شود.
یکی از دعاهای حضرت علی بن الحسین امام سجاد(ع) در دعای ابوحمزه این است که خدایا مرا به درجه توبه برسان.
تقاضای توبه از مسائلی است که در دعاها مکرر بیان شده است. حقیقت توبه چیست که این قدر اهمیت دارد و باید همیشه از خدا تقاضا کنیم که توفیق آن را پیدا کنیم؟ توبه در زبان عربی به معنای بازگشتن است. وقتی می گوییم توبه کن یعنی به طرف خدا برگرد. معلوم می شود انسان وقتی توبه می کند که قبلا از خدا دور شده، به خدا پشت کرده، موقع توبه کردن باید به طرف خدا دوباره برگردد. توبه کردن چیزی جز آشنایی جدید و انس و محبت تازه با خداوند نیست و انسان وقتی خطا می کند، گناهی مرتکب می شود، این خطا و گناه سبب می شود که رابطه قلبی اش با خدا کم شود و کمی به خداوند پشت کند. وقتی که دوباره به دنبال توبه می رود، دوباره به درگاه خدا بر می گردد و سعی می کند آن فاصله ای را که بین او و بین خداوند اتفاق افتاده، آن فاصله را جبران کند. طبیعتا باید بفهمیم توبه فقط از گناه نیست. هر کاری که یک مقداری انسان را از خدا دور کند، او را از یاد خدا غافل کند، به دنبال خودش یک توبه ای هم لازم دارد. پس حقیقت توبه کردن عبارت است از جبران کردن واقعی اثر گناهی که انسان قبلا انجام داده است. گناه کردن ما مثل این می ماند که دستی به آتش زدیم و دست ما آتش گرفته. توبه کردن مثل گذاشتن مرهم بر روی این زخمی است که به وجود آمده است. اگر متوجه شویم که توبه در حقیقت یک مرهمی است بر روی زخمی که با گناه به وجود آمده، آن وقت متوجه می شویم که هر چقدر یک گناهی بزرگ تر باشد به تناسب باید توبه از آن گناه هم بزرگ تر و عالی تر باشد. بستگی دارد که انسان چه بلایی با گناهی که انجام داده بر سر خودش آورده باشد و چقدر از یاد خدا غافل شده باشد. هر چقدر گناهش بزرگ تر باشد باید بیشتر تدارک کند. گاهی مواقع یک غفلت کوچک با یک استغفرالله اثرش از بین می رود. گاهی یک تاریکی بزرگی بر قلب انسان عارض شده که باید ساعت ها اشک بریزد و گریه کند و به دنبال اصلاحش برود. گاهی مواقع هم انسان دل کسی را رنجانده و رنجش قلب دیگران سبب شده که راه او به طرف خدا بسته شود. اینجاست که می گویند در حق الناس توبه قبول نیست مگر اینکه انسان برود دل آن شخص را بدست بیاورد. چرا؟ چون حقیقت توبه یعنی برگشتن به طرف خدا و تا وقتی انسان دل کسی ازش گرفته باشد هیچ وقت راهش به طرف خدا باز نمی شود. اگر مال کسی را خورده باید آن مال را برگرداند. اگر آبرویی از کسی برده باید برود جبران کند و هرگاه کسی را رنجانده بالاخره باید دلش را به دست بیاورد تا راه خدا باز شود و دوباره بتواند به طرف خدا برگردد. پس در حق الله همین قدر که انسان به طرف خدا رو کند، اثر گناه آهسته آهسته برطرف می شود اما در حق الناس باید آن کاری را که انجام بدهد جبران کند تا مسیر سعادت به روی او گشاده شود. از این جا می فهمیم که مرتبه توبه یک مرتبه عالی است. به این راحتی انسان به توبه حقیقی دست پیدا نمی کند. به این راحتی نمی شود اثر بد گناه را شست. باید واقعا از خداوند همیشه تقاضا کنیم که خدایا خودت توفیق توبه را به ما عطا کن. ما را از توبه کنندگان واقعی قرار بده و ما را به درجه توبه برسان. ما می فهمیم که انسان باید همیشه در شبانه روز توبه کند، چه گناه و معصیت فقهی و شرعی انجام داده باشد یا اینکه نه به کارهایی مشغول شده باشد که از یاد خدا غافل شده باشد. خداوند همه ما را موفق به توبه حقیقی و روی آوردن به درگاه خودش بفرماید.
📚منبع:
شرح دعای ابوحمزه ثمالی، استاد شیخ محمد حسن وکیلی
برگرفته از سایت: www.mhva.ir
#رمضان۱۴۴۶
#شرح_ابوحمزه
#مداحی_عالمانه
لینک کانال در تلگرام:
t.me/maddahialemane
لینک کانال در ایتا:
eitaa.com/maddahiaalemane
آدرس سایت مقتل:
www.maghtal.com
مداحی عالمانه
زمزمه شب بیست و سوم:
یه دنیا ساختم برا قلب زارم
که دیگه توش آرامشی ندارم
شد شب قدر و اومدم دوباره
به حال و احوال خودم ببارم
خرابه خیلی روزگارم
کساده کار و بارم
نه دیگه آخرت نه دنیا دارم
اینا همش کار گناهه
مال قلب سیاهه
زندگی بی تو خیلی اشتباهه
بیا همین امشب قبولم کن و
من و دوری از هرچی زشتی بده
دیگه قول میدم جای دیگه نرم
من و با خودت امشب آشتی بده
الهی الهی خدای کریم . . . . . . . .
الهی الهی خدای کریم . . . . . . . .
امیدی تو دلم زده جوونه
که داره از رحمت تو نشونه
میگه کلید حل مشکل تو
به دست آقا صاحب الزمونه
آقای من که مهربونه
درد منو میدونه
من و به آرزوهام میرسونه
نمیذاره که ناامید شم
ایشالا رو سفید شم
یه روز تو لشکر آقا شهید شم
ایشالا میای و میبینم تو رو
با یه دنیا عشق و با صد شور و شین
میدی تکیه به کعبه روز ظهور
صدا میزنی یا لثارات الحسین
بیا یابن زهرا امام زمان . . . . . . . . . .
بیا یابن زهرا امام زمان . . . . . . . . . .
ادامه دارد 👇👇
مداحی عالمانه
زمزمه شب بیست و سوم: یه دنیا ساختم برا قلب زارم که دیگه توش آرامشی ندارم شد شب قدر و اومدم دوبار
ادامه 👇👇
حالا برات آقای مهربونم
با اجازت دو خط روضه بخونم
رسونده خواهر خودش و به گودال
میگه حسین میخوام پیشت بمونم
تموم جسمت پر خونه
خون از تنت روونه
سرت داداش رو خاک بیابونه
میخوام تیرا رو دربیارم
با این چادر پارم
برا زخمای تو مرهم بذارم
الهی بمیره برات خواهرت
که اینجوری تشنه میمیری داداش
پاشو خوب نیگا کن که فردا غروب
با کیا میرم من اسیری داداش
حسین جان ۳ حسین . . . . . . . . . .
حسین جان ۳ حسین . . . . . . . . . .
سبک: محمد بیابانی
شعر: حسین محمدی فام
#رمضان۱۴۴۶
#زمزمه
#مناجات
#مداحی_عالمانه
لینک کانال در تلگرام:
t.me/maddahialemane
لینک کانال در ایتا:
eitaa.com/maddahiaalemane
آدرس سایت مقتل:
www.maghtal.com
🍃 زندگی حاکمِ جامعه اسلامی
إنَّ الله جَعَلَني إماما لِخَلقِهِ ؛ فَفَرَضَ عَلَيَّ التَّقديرَ في نَفسي ومَطعَمي ومَشرَبي ومَلبَسي كَضُعَفاءِ النّاسِ ؛ كَي يَقتَدِيَ الفَقيرُ بِفَقري ، ولا يُطغِيَ الغَنِيَّ غِناهُ
امیرالمؤمنین صلوات الله علیه میفرمایند:
خداوند مرا پيشواى بندگانش قرار داده و بر من واجب كرده كه خودم، خوردنم، نوشيدنم و پوششم را به اندازه ی ناتوانترينِ مردم قرار دهم تا ندار به ندارىام اقتدا كند و ثروتِ ثروتمند، او را سركش نسازد.
📚منبع
اصول کافی، شیخ کلینی، ج ۱، ص ۴۱۰
#فضائل_امیرالمومنین_ع
لینک کانال در تلگرام:
t.me/maddahialemane
لینک کانال در ایتا:
eitaa.com/maddahiaalemane
آدرس سایت مقتل:
www.maghtal.com
🌸 شرح فرازی از دعای ابوحمزه ثمالی
🍃 أَبْرِئْ قَلْبِی مِنَ الرِّیَاءِ وَ الشَّکِّ وَ السُّمْعَهِ فِی دِینِکَ حَتَّى یَکُونَ عَمَلِی خَالِصاً لَکَ
❇️ تفکر در توحید، راه درمان ریا است.
حضرت زین العابدین (ع) در دعای ابوحمزه از خداوند متعال تقاضا می کند که: خدایا! قلب من را از ریا و سمعه در دین خودت خالی گردان و توفیق بده که عملم را خالص انجام دهم. اسم ریا و سمعه را زیاد شنیدید. حقیقت ریا و سمعه چیست و راه نجات پیدا کردن از این ها چیست؟
ریا یعنی اینکه انسان یک کاری را انجام دهد تا دیگران رویت کنند و ببینند؛ برای دیدن دیگران کار را انجام بدهد یعنی برای انسان در هنگام انجام دادن عمل مهم این باشد که دیگران مطلع شوند و درباره انسان یک نگاه مثبتی پیدا کنند.
سمعه از ماده سمع گرفته شده یعنی انسان کاری را انجام دهد که دیگران بشنوند و آوازه اش به گوش دیگران برسد.
در ریا و سمعه در هر دو این نکته مشترک است که انسان برای دیگران اهمیت قائل است و در عملی که انجام می دهد به دنبال این است که دل دیگران را به دست بیاورند. آیا بد است که انسان کاری بکند که دل دیگران را به دست بیاورد، دیگران از انسان خوشحال شوند و در بین دیگران عزت و منزلتی پیدا کند؟ در دین گفتند اگر عملی با ریا و سمعه باشد؛ اخلاص از بین می رود و عبادتی که با ریا و سمعه باشد آن عبادت باطل است.
ریشه مسئله این است که عبادت یعنی اظهار بندگی در برابر خداوند. عبادت معنی اش این است که: "خدایا! من بنده تو هستم و صاحب اختیار من تویی و کسی دیگر صاحب اختیار من نیست". اگر آدم باور کند که صاحب اختیارش فقط یک نفر است از صمیم قلب بگوید "الهی و رَبّی مَن لی غَیرُک" خدایا من غیر از تو کسی را ندارم، آن وقت هیچ وقت کاری را که انجام می دهد برای غیر خدا انجام نمی دهد. آدمی که دنبال دیدن و شنیدن دیگران هست در درون قلب خود دیگران را هم صاحب اثر می داند و برای آن ها پرونده ای در قلبش باز کرده و دنبال این است که آن ها را هم راضی نگه دارد. لذا برای خدا در ربوبیت شریک قائل شده است و می گوید در عالم همه کاره خدا نیست؛ بخشی از کار دست خداست و بخشی هم در دست بندگان خدا. من باید دل همه را با همدیگر به دست بیاورم یک همچین عبادتی طبیعتا عبادت باطلی است.
انسان چکار باید کند که از شر ریا و سمعه خلاص شود؟ خلاصی از ریا و سمعه راهش تفکر کردن در توحید است. این که آدم بفهمد بندگان خدا همه مقهور قدرت خدا هستند و تا خدا نخواهد کسی کاری نمی تواند انجام بدهد. پس اول و آخر همه کاره عالم خداوند است. هر چه در مسئله توحید بیشتر فکر کنیم، هر چه عظمت خدا را در عالم بیشتر احساس کنیم و فقیر بودن و ندار بودن موجودات را در محضر خدا بهتر بفهمیم؛ آن وقت برایمان اهمیت حرف مردم و فکر مردم کمتر می شود. آن وقت فقط کار را برای خدا انجام می دهیم. در تصمیم گیری هایمان دیگر فکر آن را نمی کنیم که فلانی چه می گوید؟ فلانی چه قضاوتی می کند؟ مهم این است که آیا خدا راضی است یا راضی نیست. البته این به این معنی نیست که ما کاری به رضایت مردم نداشته باشیم. انسان گاهی مواقع باید مردم را راضی کند اما به خاطر خدا مردم را راضی کند. گاهی قلب دیگران را شاد کند اما به خاطر خدا قلب دیگران را شاد کند. جهت دهی همه کارها در نقطه پایانی باید رضای خدا باشد. اگر که شادمانی و رضایت بقیه را هم مد نظر قرار می دهد جایی باشد که خدا دوست دارد آن جا دل بندگان خدا شاد شود. پس شادی دل بندگان خدا را در کنار رضای خدا نباید قرار بدهیم. باید در طول رضای خدا قرار دهیم. اگر انسان این طور زندگی کند، همه کارهایش با خدا گره می خورد، همه کارهایش نورانی می شود و البته هرکس که برای خدا کار کند خدا دل مردم را هم از او راضی می کند. پس باید همیشه از خدا بخواهیم خدایا در اعمالم من را فقط برای خودت قرار بده. توجه من را به خودت قرار بده. من برای کسی غیر از تو در کارم اهمیت قائل نمی شوم مگر در آن جایی که خودت از من خواستی که رضایت بندگان تو را تحسین کنم.
"أَبْرِئْ قَلْبِی مِنَ الرِّیَاءِ وَ الشَّکِّ وَ السُّمْعَهِ" خدایا قلب من را از ریا و سمعه پاک کن. "حتی حَتَّى یَکُونَ عَمَلِی خَالِصاً لَکَ" تا این که عمل من فقط برای تو خالص شود.
📚منبع:
شرح دعای ابوحمزه ثمالی، استاد شیخ محمد حسن وکیلی
برگرفته از سایت: www.mhva.ir
#رمضان۱۴۴۶
#شرح_ابوحمزه
#مداحی_عالمانه
لینک کانال در تلگرام:
t.me/maddahialemane
لینک کانال در ایتا:
eitaa.com/maddahiaalemane
آدرس سایت مقتل:
www.maghtal.com
سخنی پیرامون محور امامت - برادر حسین محمدی فام.mp3
26.04M
🔸 سخنی پیرامون محور امامت در دین
🎤 دکتر حسین محمدی فام
⚫️ ماه مبارک رمضان | شب بیست و سوم
🗓 یکشنبه ۳ فروردین ۱۴۰۴
#مداحی_عالمانه
#امامت
#معارف_دین
#امام_زمان
لینک کانال در تلگرام:
t.me/maddahialemane
لینک کانال در ایتا:
eitaa.com/maddahiaalemane
آدرس سایت مقتل:
www.maghtal.com
🍃همنشینی امیرالمؤمنین صلوات الله علیه با فقرا
و كان يجمع [الفقراء] فيعطيهم الطعام و يجعلهم الرفقاء، فإذا أخذوا أمكنتهم جاء إلى رفقة منها فقال: هل أنتم موسعون؟ فيقولون: نعم. فيجلس فيأكل معهم
امیرالمؤمنین صلوات الله علیه در زمان حکومت همنشین فقرا بودند. فقرا را جمع میکردند، غذا را آماده میکردند... هر چند نفری که با هم رفیق بودند را یک گوشه مینشاندند و اینها را گروه گروه میکردند و غذاها را میآوردند.
حضرت با آن تواضع مثال زدنی خودشان میرفتند و میپرسیدند : آیا جا برای من هم دارید؟ میگفتند: بله
حضرت کنارشان مینشستند و با آنها غذا میل می نمودند.
📚منبع
المعيار و الموازنة في فضائل الإمام أمير المؤمنين علي بن أبي طالب علیه السلام، محمد بن عبدالله اسکافی، ص ٢٤٠
سخنی پیرامون خوف و رجاء در دین - برادر حسین محمدی فام.mp3
18M
🔸 سخنی پیرامون خوف و رجا در دین
🎤 دکتر حسین محمدی فام
⚫️ ماه مبارک رمضان | شب بیست و یکم
🗓 جمعه ۱ فروردین ۱۴۰۴
#مداحی_عالمانه
#اعتقادات
#معارف_دین
#خوف_و_رجا
لینک کانال در تلگرام:
t.me/maddahialemane
لینک کانال در ایتا:
eitaa.com/maddahiaalemane
آدرس سایت مقتل:
www.maghtal.com
🌸 شرح فرازی از دعای ابوحمزه ثمالی
🍃وَ اجْعَلْنِي مِمَّنْ أَطَلْتَ عُمُرَهُ وَ حَسَّنْتَ عَمَلَهُ
❇️ حتی اگه میخواهی شهید شوی، دعا کن خدا عمرت را طولانی قرار دهد.
حضرت علی بن الحسین امام چهارم (ع) به درگاه الهی عرض می کنند: خداوندا من را از کسانی قرار بده که عمرشان طولانی و عملشان نیکوست. دعای طول عمر از دعاهایی است که همه اولیای الهی از درگاه خدا تقاضا کردند. چرا انسان باید از خدا تقاضای طول عمر کند؟
غالب مردم تمایل دارند که عمرشان طولانی باشد. بیشتر مردم از مرگ می ترسند و از مرگ فراری هستند و به همین جهت تلاش می کنند که با مداوا کردن، با حفظ سلامتی عمرشان طولانی شود. اما مومن که از مرگ نمی ترسد چرا تقاضا می کند که عمرش طولانی باشد؟ آیا مومن مجاز است که یک موقع از خدا بخواهد خدایا من را زودتر ببر و از این دنیا هجرت کنم؟ طول عمر یک سرمایه است و مومن وقتی از خدا تقاضای طول عمر می کند یعنی می گوید خدایا سرمایه بیشتری به من بده تا در راه بندگی و محبت به خودت بیشتر کاسبی کنم. بنابراین مومن هیچ وقت طول عمر را به تنهایی نمی خواهد. مومن طول عمر همراه با طاعت و حُسن عمل را از خدا تقاضا می کند. به همین جهت امام سجاد(ع) عرض می کند: "واجعلنی ممن اطلت عمره، و حسنت عمله" خدایا من را جز کسانی قرار بده که عمرشان را طولانی کردی و عمل آن ها را نیکو قرار دادی. حتی اگر قرار باشد که انسان با شهادت از این دنیا برود بهتر است که از خدا بخواهد که خدایا عمر من را طولانی کن و بعد از اینکه سال ها بندگی تو را انجام دادم و در جهاد اکبر ترقی کردم و رشد کردم من را با شهادت از این دنیا ببر و نباید تقاضا کند که خدایا به همین زودی و به همین عجله من را با شهادت از این دنیا ببر چون عمر وسیله ایست برای استفاده کردن بیش از پیش از سرمایه الهی.
با توجه به این توضیحات متوجه می شویم که ما مجاز نیستیم از خدا تقاضا کنیم خدایا عمر من را کوتاه کن. خدایا من دیگر خسته شدم از این دنیا می خواهم بروم. در روایات متعددی فرمودند که مومن ولو اینکه به مصیبت و بلا دچار شود از خدا تقاضای مرگ نباید کند چون هر یک ثانیه ای که در این دنیا به یاد خدا نفس بکشیم آن قدر ارزش دارد که با آن چیزهایی که انسان از دست می دهد و در آخرت از آن محروم می شود قابل مقایسه نیست. بر همین اساس است که مومن در اوج سختی هم که قرار بگیرد باز هم از خدا تقاضا می کند خدایا طول عمر به من بده با صبر و با شکر. خودت توفیق تحمل بده. توفیق بده که از این سختی ها در راه بندگی خودت استفاده کنم. اگر گاهی هم می بینیم که اولیا الهی از خدا تقاضای مرگ کردند سرّش این بوده که آن ها کارشان در دنیا تمام شده و به مقام کمال رسیده بودند و دیگر نیازی به ماندن در این دنیا نداشتند اما بنده ای که هنوز ناقص است، مومن عالی هیچ وقت نمی تواند از خدا تقاضای مرگ کند. باید همیشه تقاضا کند که خدایا فرصت بیشتر به من عطا کن ولیکن خودت توفیق عمل صالح هم روزی کن تا من بتوانم از این عمری که به من عطا کردی استفاده شایسته را ببرم. در بعضی از روایات آمده که کسی از خدا تقاضای مرگ می کرد حضرت فرمودند فکر می کنی اگر از این دنیا بروی کارت در آن دنیا آسان تر است؟ نه این طور نیست. کار انسان در عالم آخرت دشوارتر است از این مصیبت هایی که انسان در دنیا می خواهد تحمل کند، پس باید صبر پیشه کنیم، خون دل بخوریم، سختی های کمتر این دنیا را با عشق و محبت خدا تحمل کنیم تا از آن سختی ها و دشواری های شدیدتری که در عالم آخرت هست در امان بمانیم.
📚منبع:
شرح دعای ابوحمزه ثمالی، استاد شیخ محمد حسن وکیلی
برگرفته از سایت: www.mhva.ir
#رمضان۱۴۴۶
#شرح_ابوحمزه
#مداحی_عالمانه
لینک کانال در تلگرام:
t.me/maddahialemane
لینک کانال در ایتا:
eitaa.com/maddahiaalemane
آدرس سایت مقتل:
www.maghtal.com
69.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
4_5996949890649822556.mp3
7.56M