#صـــبحـانههـایی_رمضـــانی(۲۹)
برداشتیازدعای روز بیستونهم رمضان
بِسْـمِ اللَّـهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيمِ
.«اللَّهُمَّ غَشِّنِی فِیهِ بِالرَّحْمَةِ؛
وَ ارْزُقْنِی فِیهِ التَّوْفِیقَ وَ الْعِصْمَةِ؛
وَ طَهِّرْ قَلْبِی مِنْ غَیَاهِبِ التُّهَمَة؛
یَا رَحِیماً بِعِبَادِهِ الْمُؤْمِنِینَ».
رمضان، ماهِ رحمت و مغفرت و فرصت برای بندگی، مراقبت از خود و دستیابی به طهارت معنوی است. انسان اگر در ماه رمضان، چنین سرمایهای را اندوخته باشد، در عداد اهلسعادت خواهد بود؛ والاّ ماهِ رمضان میگذرد و فرصت و حسرت زنگارزدایی از دل و جان، برای همیشه باقی خواهد ماند؛ جز اینکه لطف الهی عاید حال انسان گردد.
در دعای روز بیستونهم ماه رمضان آمده است: خداوندا در این ماه رمضان، مرا با رحمتت بپوشان، و توفیق خودنگهداری در برابرلغزشها برایم عنایت کند و از تیرگیهای سخنهای بیاساس، پاکم نما؛ که تنها تو: «رَحِیماً بِعِبَادِهِ الْمُؤْمِنِینَ» هستی.
ادامــــه_دارد...
التـــماس_دعــــا
💠 #احـکام_روزهـ
✳️ #فـــطـریــه: قسمت اول
پایانبخش یک ماه بندگی و روزهداری، پرداخت #زکات_فطره و اقامهی نماز عید است.
در روایات آمده است که خداوند در روز عید فطر، جایزه بندگان خودش را عنایت میکند. اما در خصوص زکات فطره چند مطلب نیازمند توضیح است:
✳️ #شــــرایط_وجوب
زکات فطره بر کسانی واجب است که واجد شرایط ذیل باشد:
1⃣ بلوغ، بنابراین بر کودک واجب نیست.
2⃣ عقل، بنابراین بر دیوانه پرداخت زکات فطره واجب نیست، هرچند مستحب است در صورت توان مالی، ولیّ او زکات فطره را از مال او، پرداخت نماید.
3⃣ توان پرداخت، بر افرادی فقیر که در تأمین مخارح سالانه خویش عاجز هستند، زکات فطره واجب نیست.
4⃣ نانخور انسان باشد، یعنی تحت تکفل و یا قبل از هلال ماه شوال، مهمان انسان باشد.
5⃣ نیت و قصد قربت در حین پرداخت؛ پرداخت زکات فطره از واجبات تعبدی است و شرط صحت آن، قصر قربت است.
✅ #مقدار_و_نوع_زکاتفطره
مقدار زکات فطره، در بدل هر نفر، یک صاع، معادل سهکیلو قُوتِ غالب (یعنی غذای متعارف) از قبیل گندوم، برنج، خرما، جو، کشمش و امثال آن است.
پرداخت قیمت هریک از موارد نامبرده، نیز صحیح است.
💠 #احـکام_روزهـ
♻️ #فـــطـریــه: قسمت دوم.
✳️ #زمان_وجوب_و_پرداخت
به تعداد افرادِ نانخور در شب عید، زکات فطره واجب میگردد و باید قبل از اقامهی نماز عید پرداخت شود. اگر بعد از اقامهی نماز تا زوالِظهر انجام شود، اشکال ندارد. اما تأخیر انداختن، به بعد از زوال و روز بعد، جایز نیست.
مواد غذایی یا پولی را که انسان به عنوان زکات فطره جدا میکند، تا زمان تحویلدادن به فقیر، حق تصرف و تبدیل ندارد.
✅ #مستحق_زکات_فطره
زکات فطره، حق فقرا و نیازمندان است؛ بعنی کسانی که در تأمین مخارج سالانه خویش ناتوان هستند. از این رو، به افراد زیر نمیتوان زکات فقره را داد:
1⃣ پدر و مادر،
2⃣ فرزند و نوهی فقیر،
3⃣ افرادی لااُبالی و متجاهر به فسق،
4⃣ عوام به سید،
5⃣ افرادی ثروتمند و کسانی که قادر به تأمین مخارج زندگی خویش هستند.
6⃣ کسانی که فطریه را در جهت معصیت مصرف مینمایند.
بسم الله الرحمن الرحیم
✅ اَللّهُمَّ اَهْلَ الْکِبْرِیاَّءِ وَالْعَظَمَةِ....
🔵 با آرزوی قبولی بندگی و روزه داریهای شما مؤمنین خداجو و مهمانان ماه خدا، به اطلاع میرساند.
🟢 نماز عید سعید فطر
در دفتر مرکزی قم توسط مرجع عالیقدرحضرت آیتالله العظمی فاضلی بهسودی(مدظله العالی) اقامه میگردد.
🟪 زمان: روز عید سعید فطر برابر با اول ماه شوال ساعت 30/7 صبح
🟪 مکان: قم دفتر مرکزی مرجع عالیقدر حضرت آیتاللهالعظمی فاضلی بهسودی (مدظله العالی )
مدیریت فرهنگی دفتر حضرت آیتاللهالعظمی فاضلی بهسودی ( مدظله العالی )
📢 ثبوت رؤیت هلال ماه شوال
🔹️ با عرض سلام و آرزوی قبولی طاعات و عبادات مؤمنین عزیز در ماه مبارک رمضان، به اطلاع میرساند، رؤیت هلال ماه شوال بر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی فاضلی بهسودی(مدظله العالی) ثابت شده است؛ لذا فردا دوشنبه اول ماه شوال المکرم 1446ق. برابر ۱۱حمل 1404ش عید سعید فطر میباشد.
✅ فردا صبح ساعت هفت نیم نماز عید فطر به امامت مرجع عالیقدر حضرت آیتاللهالعظمی فاضلی بهسودی مدظله العالی برگزار میگردد
مدیریت فرهنگی دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی فاضلی بهسودی
#بـقیـــعُـنـا
قبرستان بقیع، مشهور به «جنّةُ البقیع»، اولین قبرستان مسلمانان در مدینه بود. این قبرستان در نزدیکی مسجدالنبی و بارگاه ملکوتی پیامبر گرامی اسلام(ص) واقع شده است. این منطقه ابتدا زمین بدون کِشت و زرع و با پوشش گیاه خاردار به نام غَرقد بود. پس از هجرت رسول گرامی اسلام به یثرب و شکلگیری دولت نبوی، این منطقه برای دفن اموات مسلمانان اختصاص داده شد. از آن پس، در طول دوران زندگی پیامبر و عصر امامان معصوم(ع) جمعی از اعضای خاندان نبوت و امامت و اصحاب و تابعین در این قبرستان دفن گردیدند. قبر حضرت فاطمه بنت اسد، حضرت زهرا، امام مجتبی، امام سجاد، امام باقر و امام صادق علیهمالسلام در این قبرستان است. مضاف بر این اشخاصی مانند عثمان بن مظعون، مالک بن انس، عبدالله بن اممکتوم، و... در این قبرستان دفن هستند. با این توضیح، قبرستان بقیع، یک قبرستان عادی و کم اهمیت نبود. در واقع مزار و آرامگاه شخصیتهای بزرگ صدر اسلام است. به همین دلیل عالمان شیعه، مانند مرحوم شهید ثانی و مرحوم مجلسی میگویند حجاجی که توفیق تشرف به حج را مییابند، باید قبرستان بقیع را زیارت کنند.
اما متأسفانه در اثر تحریک و توطئههای انگلیسی و عمال کوردل و جاهل وهابی و همراهی حکومت آلسعود، این قبرستان در سال1221ق، برای نخستینبار توسط وهابیون افراطی مورد تعرض قرار گرفت و تخریب شد. از جمله آثار ارزشمندی که از بین رفت، بیتالاحزان حضرت زهرا(س) بود. این بیتالاحزان را بعد از رحلت پیامبر نازنین اسلام(ص)، حضرت امیر برای حضرت زهرا(س) مهیا کرده بود. بیبی بعد از پدر بزرگوارش، روزها داخل آن، در سوگ پدر مینشست.
بسم الله الرحمن الرحيم
#جهت_اطلاع، اعلام میگردد
به حول قوه الهی ادامه درس خارج فقه
#مرجع_عالیقدر حضرت آیتاللهالعظمی فاضلی بهسودی (مدظله العالی)
برگزار میگردد.
📆 #شنبه: 23 فروردین 1404 شمسی
📆 #السبت: 13 شوال المکرم 1446قمری
🕚 #ساعت: 11قبل از ظهر
🕌 #مکان: دفتر مرکزی مرجع عالیقدر حضرت آیتاللهالعظمی فاضلی بهسودی مدظله العالی
#مدیریت_فرهنگی
🆔 @fazelibehsoodi
🆔 @AyatollahFazeli
🆔 @ostadfazelibehsoodi
🆔 eitaa.com/ostadfazeli
🆔 eitaa.com/joinchat/527892742C94bdc45f91
دیدار هیئتی از طرف حضرت آیتاللّه اعرافی(دام عزّه الشّریف) مدیرکل محترم حوزه های علمیه
با مرجع عالیقدر حضرت آیتاللّه العظمی فاضلی بهسودی(مدّظله العالی)
پنجشنبه 28/1/1404
به مناسبت برگزاری همایش بین المللی یکصدمین سال باز تأسیس حوزۀ علمیه قم، توسط حضرت آیةاللّه العظمی حائری یزدی(اعلی اللّه مقامه الشّریف) در 17 و 18 اردیبهشت ماه 1404ش. در حوزه علمیه قم، هیئتی از سوی مدیر کل حوزههای علمیه متشکل از:
جناب حجةالاسلام و المسلمین آقای امیرخانی مدیر آسیا و اقیانوسیه
جناب حجةالاسلام و المسلمین آقای قوامی، مدیر امور آفریقا
جناب حجةالاسلام و المسلمین آقای ضیایی مدیر ارتباطات
با حضور در منزل حضرت آیةاللّه العظمی فاضلی بهسودی(مدّظله العالی) ضمن ابلاغ سلام و تقدیم دعوتنامۀ حضرت آیةاللّه اعرافی(دام عزّه الشّریف) مبنی بر شرکت معظمله در همایش، در بارۀ اهداف، ضرورتها و زوایای مختلف همایش توضیحاتی ارائه کردند.
در ابتدا جناب حجةالاسلام و المسلمین آقای امیرخانی اظهار داشت: جامعه مدرسین، مدیرکل حوزههای علمیه و مسئولین ذیربط به این نتیجه رسیدند که یک بازخوانی از فعالیتهای یکصدساله و برنامه ریزی جامعی نسبت به آینده حوزه صورت بگیرد. به همین جهت این همایش طرّاحی شد و از شخصیتهای دینی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و بیش از شصت تن از عالمان دینی شیعی و سنی از کشورهای مختلف از جمله از عراق، افغانستان، پاکستان، هندوستان، آفریقا، روسیه و سایر نقاط جهان دعوت به عمل آمد که در این همایش شرکت خواهند کرد. و نیز برنامههای متنوعی در حاشیه این نشست، از جمله رونمایی از 22 اثر از مؤسس حوزه، دیدار با مراجع معظم تقلید و بعضی از شخصیتهای حوزوی، زیارت بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) در مشهد مقدس و سایر برنامههای فرهنگی پیش بینی شده است.
جناب حجت الاسلام و المسلمین آقای ضیایی مدیر ارتباطات حوزه نیز در بارۀ وضعیت مسایل جاری مرتبط باحوزه و طلاب علوم دینی و... مطالبی را بیان کرد.
در پایان حضرت آیةاللّه العظمی فاضلی بهسودی(مدّظله العالی) ضمن تشکر از حضور هیئت مذکور و سپاسگزاری از آیتاللّه اعرافی(دام عزّه الشّریف)، از برگزاری همایش ابراز خوشحالی کرد و بیان داشت: برگزاری این همایش در شرایط فعلی که حوزه آن رونق گذشته را ندارند، کار بسیار مناسب و ضروری است. مسئولین و کارشناسان دینی باید با تشخیص نقاط ضعف و قوت حوزه و در نظر گرفتن نقشههای دشمنان در مورد حوزه و طلاب علوم دینی و شرایط روز دنیا برنامه ریزیهای مناسب کمی و کیفی برای آینده حوزه داشته باشند.
معظمله در بخش دیگری از سخنانش به مشکلات طلاب به طور عموم و طلاب افغانستان به طور خصوص اشاره کرد و از هیئت در خواست کرد که مشکلات مطرح شده در خصوص طلاب افغانستان را با مدیر کل در میان بگذارند و با توجّه به شرایط موجود در افغانستان نسبت به بعض برنامهها تجدید نظر صورت بگیرند.
حضرت آیةالله العظمی فاضلی بهسودی به بیان مشکلات مهاجرین افغانستانی نیز اشاره کرد و از جمهوری اسلامی ایران خواست بین مهاجرینی که مشکلات زیادی دارند و بین آن دسته از مهاجرینی که با مشکل کمتری مواجه هستند، تفکیک قائل شوند و برای برنامه عودت هم زمان معقولی را لحاظ کنند تا مهاجرین با یک بحران جدید ویرانگر مواجه نشوند.
در پایان معظمله از هیئت خواستند که سلام ایشان را به مدیرکل محترم حوزههای علمیه ابلاغ بفرمایند.
#مدیریت_فرهنگی
🆔 @fazelibehsoodi
🆔 @AyatollahFazeli
🆔 @ostadfazelibehsoodi
🆔 eitaa.com/ostadfazeli
⚫️ #مراسم_ویژه سالروز شهادت حضرت امام جعفر صادق علیهالسلام در دفتر مرکزی قم با حضور مرجع عالیقدر حضرت آیتاللهالعظمی فاضلی بهسودی (مدظله العالی) برگزار میگردد.
1⃣ #سخنران: حجت الاسلام والمسلمین آقای سید ابراهیم #امینی
🔴 #موضوع: اثرات آداب معاشرت و تربیت شاگرد از منظر امام صادق(ع)
2⃣ #مرثیه_خوان: مداح اهلبیت حجتالاسلام آقای حبیبالله #عرفانی
3⃣ #قرائت: قاری محترم آقای محمد مهدی #حلیمی
🔵 #زمان: پنجشنبه 1404/2/4
#25ماه_شوال_المکرم1446
🔴 #مکان: دفتر مرکزی مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی فاضلی بهسودی (مدظلهالعالی )
🔹#ساعت شروع مراسم: 10:30 قبل از ظهر
6.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سلام علیکم!
عزیزان اگر از تلاوت قاری نوجوان افغانستانی آقای مهدی ابراهیمی در برنامه تلویزیونی بهشت در شبکه قرآن سیما خوشتون اومده
کد ۵۰۱ رو به شماره ۳۰۰۰۰۴۴۴۴ ارسال کرده و به ایشون رأی بدهید.
بسمه تعالی
پیام مرجع عالیقدر حضرت آیتاللّه العظمی فاضلی بهسودی(مدظله العالی)
به مناسبت حادثۀ دلخراش بندر شهید رجایی
وَبَشِّرِ الصَّابرِینَ الَّذینَ إِذَا أَصَابَتْهُمْ مُصِیبَهٌ قَالُوا إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ(بقره، 156)
حادثۀ ناگوار انفجار روز گذشتۀ بندر شهید رجایی استان هرمزگان، جان باختن و مصدوم شدن جمع زیادی از برادران ، خواهران و خسارتهای مالی وارده، باعث تأثر و تألم گردید.
اینجانب ضمن ابراز همدردی، این حادثۀ تلخ را از طرف خود و ملت مسلمان افغانستان، به خصوص مهاجرین مقیم جمهوری اسلامی ایران، به مقام معظم رهبری حضرت آیتاللّه العظمی خامنهای(مدظله العالی)، دولت و ملت شریف ایران و خانوادههای داغدار این سانحه دلخراش تسلیت و تعزیت عرض میکنم.
از خداوند متعال رحمت و مغفرت واسعه برای درگذشتگان، عافیت وسلامتی کامل برای مجروحان و صبر و اجر جزیل برای بازماندگان مسئلت دارم.
محمدباقر فاضلی بهسودی
حوزه علمیه قم
7/2/1404
پیام آیتالله فاضلی بهسودی به مناسبت حادثه دلخراش بندر شهید رجایی - خبرگزاری حوزه
https://www.hawzahnews.com/news/1252489/%D9%BE%DB%8C%D8%A7%D9%85-%D8%A2%DB%8C%D8%AA-%D8%A7%D9%84%D9%84%D9%87-%D9%81%D8%A7%D8%B6%D9%84%DB%8C-%D8%A8%D9%87%D8%B3%D9%88%D8%AF%DB%8C-%D8%A8%D9%87-%D9%85%D9%86%D8%A7%D8%B3%D8%A8%D8%AA-%D8%AD%D8%A7%D8%AF%D8%AB%D9%87-%D8%AF%D9%84%D8%AE%D8%B1%D8%A7%D8%B4-%D8%A8%D9%86%D8%AF%D8%B1-%D8%B4%D9%87%DB%8C%D8%AF-%D8%B1%D8%AC%D8%A7%DB%8C%DB%8C