🌺🌺افکار جاهلی نسبت به انفاق🌺🌺
🌸🌸ﻭَﻣِﻦَ ﺍﻟْﺄَﻋْﺮَﺍﺏِ ﻣَﻦ ﻳَﺘَّﺨِﺬُ ﻣَﺎ ﻳُﻨﻔِﻖُ ﻣَﻐْﺮَﻣﺎً ﻭَﻳَﺘَﺮَﺑَّﺺُ ﺑِﻜُﻢُ ﺍﻟﺪَّﻭَﺁﺋِﺮَ ﻋَﻠَﻴْﻬِﻢْ ﺩَﺁﺋِﺮَﺓُ ﺍﻟﺴَّﻮْءِ ﻭَﺍﻟﻠَّﻪُ ﺳَﻤِﻴﻊٌ ﻋَﻠِﻴﻢٌ «٩٨ توبه»
ﺑﻌﻀﻲ ﺍﺯ ﺑﺎﺩﻳﻪ ﻧﺸﻴﻨﺎﻥ، ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﻛﻪ ﺁﻧﭽﻪ ﺭﺍ ﺍﻧﻔﺎﻕ ﻣﻲ ﻛﻨﻨﺪ، (ﺑﻪ ﺧﺎﻃﺮ ﻧﻔﺎﻕ ﻳﺎ ﺿﻌﻒ ﺍﻳﻤﺎﻥ،) ﺿﺮﺭ ﺣﺴﺎﺏ ﻣﻲ ﻛﻨﻨﺪ ﻭﺑﺮﺍﻱ ﺷﻤﺎ ﭘﻴﺶ ﺁﻣﺪﻫﺎﻱ ﺑﺪ ﺭﺍ ﺍﻧﺘﻈﺎﺭ ﻣﻲ ﻛﺸﻨﺪ. ﺑﺮ ﺧﻮﺩ ﺁﻧﺎﻥ ﭘﻴﺶ ﺁﻣﺪ ﺑﺪ ﺑﺎﺩ! ﻭ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺷﻨﻮﺍ ﻭ ﺩﺍﻧﺎﺳﺖ. 🌸🌸
✅«ﻣَﻐﺮَم»، ﺍﺯ «ﻏﺮﺍﻣﺖ»، ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎﻱِ ﻣﻠﺎﺯﻣﺖ ﺍﺳﺖ. ﺑﻪ ﺑﺪﻫﻜﺎﺭ ﻭﻃﻠﺒﻜﺎﺭ ﻛﻪ ﻳﻜﺪﻳﮕﺮ ﺭﺍ ﺭﻫﺎ ﻧﻤﻲ ﻛﻨﻨﺪ، «ﻏَﺮﻳﻢ» ﮔﻔﺘﻪ ﻣﻲ ﺷﻮﺩ. ﻭ ﺑﻪ ﺑﺪﻫﻜﺎﺭﻱ ﻛﻪ ﻣﻠﺎﺯم ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺍﺳﺖ ﺗﺎ ﺁﻥ ﺑﺪﻫﻲ ﺭﺍ ﺑﭙﺮﺩﺍﺯﺩ، «ﻣَﻐﺮم» ﮔﻮﻳﻨﺪ.
✅«ﺩَﻭﺍﺋﺮ السوء»، ﺟﻤﻊ «ﺩﺍﺋﺮﺓ»، ﺣﻮﺍﺩﺛﻲ تلخی ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺍﺯ ﻫﺮ ﻃﺮﻑ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺭﺍ ﺍﺣﺎﻃﻪ ﻣﻲ ﻛﻨﺪ.
🔰بعضی از اعراب باديهنشين، از نظر افکار دینی آنقدر ضعیف و از حقیقت دور بودند که آنچه را که خدای سبحان به عنوان وجوه شرعي، مثل خمس و زکات مقرّر کرده است ، غرامت و تاون می شمارند. در حالی که اينها غنائم الهياند و خداي سبحان به ازای آن چندين برابر را عطا ميکند .اما آنها اين ها را غرامت و نوعی خسارت تلقّي ميکردند و ميگفتند: آيا ما بايد غرامت بپردازيم؟ در جهان به اصطلاح مدرن هم متاسفانه این تفکر جاهلی هنوز طرفدارانی دارد و رگه هایی از آن هم کم و بیش در بین جامعه هم وجود دارد وقتی سخن از امور مالی اسلام مثل خمس یا ...می آید برای فرار از واقیعت همین حرفها را به شکل دیگر مطرح می کند که ما مگر مالیات نمی دهیم اینها دیگه چی اند؟!!...
#غرامت
@qurnwords
🌺🌺🌺پیامد ناسپاسی🌺🌺🌺
🌺 ﻓَﺄَﻋْﺮَﺿُﻮﺍْ ﻓَﺄَﺭْﺳَﻠْﻨَﺎ ﻋَﻠَﻴْﻬِﻢْ ﺳَﻴْﻞَ ﺍﻟْﻌَﺮِمِ ﻭَﺑَﺪَّﻟْﻨَﺎﻫُﻢ ﺑِﺠَﻨَّﺘَﻴْﻬِﻢْ ﺟَﻨَّﺘَﻴْﻦِ ﺫَﻭَﺍﺗَﻲْ ﺃُﻛُﻞٍ ﺧَﻤْﻂٍ ﻭَﺃَﺛْﻞٍ ﻭَﺷَﻲْ ءٍ ﻣِّﻦ ﺳِﺪْﺭٍ ﻗَﻠِﻴﻞٍ «١٦ سبا»
ﭘﺲ (ﺑﻪ ﺟﺎﻱ ﺷﻜﺮ، ﺍﺯ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ) ﺭﻭﻱ ﮔﺮﺩﺍﻧﺪﻧﺪ، ﻭ ﻣﺎ ﺑﺮ ﺁﻧﺎﻥ ﺳﻴﻞ ﻭﻳﺮﺍﻧﮕﺮ ﻋَﺮِم ﺭﺍ ﻓﺮﺳﺘﺎﺩﻳﻢ ﻭ ﺩﻭ ﺑﺎﻏﺴﺘﺎﻥ (ﭘﺮ ﻣﺤﺼﻮﻝ) ﺁﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺩﻭ ﺑﺎﻍ ﺑﺎ ﻣﻴﻮﻩ ﻫﺎﻱ ﺗﻠﺦ ﻭ ﺷﻮﺭﮔﺰ ﻭ ﺍﻧﺪﻛﻲ ﺍﺯ ﺩﺭﺧﺖ ﺳﺪﺭ ﺗﺒﺪﻳﻞ ﻧﻤﻮﺩﻳﻢ. 🌺
✅«ﻋَﺮِم» ﻳﺎ ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎﻱ ﺧﺸﻮﻧﺖ ﻭ «ﺳﻴﻞ ﺍﻟﻌَﺮِم» ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎﻱ ﺳﻴﻞ ﺑﻨﻴﺎﻥ ﻛﻦ، ﻳﺎ ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎﻱ ﺳﺪّ ﺍﺳﺖ ﻳﻌﻨﻲ ﺳﻴﻠﻲ ﻛﻪ ﺍﺯ ﺷﻜﺴﺘﻪ ﺷﺪﻥ ﺳﺪّ ﺑﻪ ﺭﺍﻩ ﺍﻓﺘﺎﺩ.
✅«ﺧَﻤﻂ» ﮔﻴﺎﻩ ﺗﻠﺦ
✅«ﺍَﺛﻞ» ﺩﺭﺧﺖ ﮔﺰ ﻭ ﺧﺎﺭﺩﺍﺭ
🔰👈 ﻣﺮﺩم ﺳﺒﺎ ﺍﺯ ﺷﻜﺮ ﺧﺪﺍ ﻭ ﻋﺒﺎﺩﺕ ﺍﻭ ﻛﻪ ﺑﺪﺍﻥ ﻣﺎﻣﻮﺭ ﺷﺪﻩ ﺑﻮﺩﻧﺪ، ﺭﻭﻱ ﮔﺮﺩﺍﻧﻴﺪﻧﺪ، ﻭ ﻣﺎ ﻫﻢ ﻛﻴﻔﺮﺷﺎﻥ ﻛﺮﺩﻳﻢ ﻳﻌﻨﻲ ﺳﻴﻞ ﻋﺮم ﺭﺍ ﻓﺮﺳﺘﺎﺩﻳﻢ ﺗﺎ ﻫﻤﻪ ﺷﻬﺮ ﻭ ﺑﺎﻏﺎﺕ ﻭ ﻣﺰﺍﺭﻉ ﺁﻥ ﺭﺍ ﻏﺮﻕ ﻛﻨﺪ، ﻭ ﺑﻪ ﺟﺎﻱ ﺁنها ﮔﻴﺎﻫﺎﻥ ﺗﻠﺦ ﻭ ﺑﻮﺗﻪ ﺳﺪﺭ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺳﺮ ﺩﺭ ﺁﻭﺭﺩ. ﺑﻪ ﺍﻳﻦ ﺗﺮﺗﻴﺐ ﺑﺠﺎﻯ ﺁﻥ ﻫﻤﻪ ﺩﺭﺧﺘﺎﻥ ﺧﺮم ﻭ ﺳﺮﺳﺒﺰ، ﻣﺸﺘﻰ ﺩﺭﺧﺖ ﺑﻴﺎﺑﺎﻧﻰ ﻭﺣﺸﻰ ﻭ ﺑﺴﻴﺎﺭ ﻛﻢ ﺍﺭﺯﺵ که ﻣﻬﻤﺘﺮﻳﻦ ﺁﻧﻬﺎ ﻫﻤﺎﻥ ﺩﺭﺧﺖ ﺳﺪﺭ ﺑﻮﺩ ﻛﻪ ﺁﻥ ﻫﻢ ﺑﻪ ﻣﻘﺪﺍﺭ ﻛﻢ ﺩﺭ ﻣﻴﺎﻥ ﺁﻧﻬﺎ ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺷﺖ ﺑﺎﻗﻰ ﻣﺎﻧﺪ. ﻣﻤﻜﻦ ﺍﺳﺖ ﺑﻴﺎﻥ ﺍﻳﻦ ﺳﻪ ﻧﻮﻉ ﺩﺭﺧﺖ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺁﻥ ﺳﺮﺯﻣﻴﻦ ﻭﻳﺮﺍﻥ شده ﺑﺎﻗﻰ ﻣﺎﻧﺪ، ﺍﺷﺎﺭﻩ ﺑﻪ ﺳﻪ ﮔﺮﻭﻩ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺑﻮﺩﻩ ﺑﺎﺷﺪ ﻛﻪ ﺑﺨﺸﻰ ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﺩﺭﺧﺘﺎﻥ ﺯﻳﺎﻧﺒﺨﺶ ﺑﻮﺩ، ﻭ ﺑﻌﻀﻰ ﺑﻰ ﻣﺼﺮﻑ، ﻭ ﺑﻌﻀﻰ ﺑﺴﻴﺎﺭ ﻛﻢ ﻣﻨﻔﻌﺖ ﺑﻮﺩ .
👌علتش " ﺫﻟِﻚَ ﺟَﺰَﻳْﻨﺎﻫُﻢْ ﺑِﻤﺎ ﻛَﻔَﺮُﻭﺍ ..." ﻛﻠﻤﻪ" ﺫﻟﻚ" اشاره به یک قانون الهی دارد که هر کسی دارای نعمت شد ، و به جای شکر نعمت کفران و ناسپاسی کرد، خداوند جزای کفران را به سختی خواهد دارد.
#سیل
@qurnwords
🌺🌺اعمال بی محتوا و سبک🌺🌺
🌸🌸🌸ﻭَﺍﻟَّﺬِﻳﻦَ ﻛَﻔَﺮُﻭﺍْ ﺃَﻋْﻤَﺎﻟُﻬُﻢْ ﻛَﺴَﺮَﺍﺏٍ ﺑِﻘِﻴﻌَﺔٍ ﻳَﺤْﺴَﺒُﻪُ ﺍﻟﻈَّﻤْﺌَﺎﻥُ ﻣَﺂءً ﺣَﺘَّﻲ ﺇِﺫَﺍ ﺟَﺂءَﻩُ ﻟَﻢْ ﻳَﺠِﺪْﻩُ ﺷَﻴْﺌﺎً ... «٣٩ نور»
ﺍﻋﻤﺎﻝ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﻛﺎﻓﺮ ﺷﺪﻧﺪ ﻫﻤﭽﻮﻥ ﺳﺮﺍﺑﻲ ﺍﺳﺖ ﺩﺭ ﺑﻴﺎﺑﺎﻥ ﻫﻤﻮﺍﺭ ﻛﻪ ﺗﺸﻨﻪ، ﺁﻥ ﺭﺍ ﺁﺏ ﻣﻲ ﭘﻨﺪﺍﺭﺩ، ﺗﺎ ﺁﻥ ﻫﻨﮕﺎم ﻛﻪ ﺑﻪ ﺳﺮﺍﻍ ﺁﻥ ﻣﻲ ﺁﻳﺪ ﺁﻥ ﺭﺍ ﭼﻴﺰﻱ ﻧﻤﻲ ﻳﺎﺑﺪ.🌸🌸🌸
✅" ﺳﺮﺍﺏ" ﺩﺭ ﺍﺻﻞ ﺑﻪ ﻣﻌﻨﻰ ﺭﺍﻩ ﺭﻓﺘﻦ ﺩﺭ ﺳﺮﺍﺷﻴﺒﻰ است ولی در اصطلاح ﺑﻪ ﺗﻠﺎﻟﺆﻯ ﻣﻰ ﮔﻮﻳﻨﺪ ﻛﻪ ﺍﺯ ﺩﻭﺭ ﺩﺭ ﺑﻴﺎﺑﺎﻧﻬﺎ ﻭ ﺳﺮﺍﺷﻴﺒﻰ ﻫﺎ ﻧﻤﺎﻳﺎﻥ ﻣﻰ ﺷﻮﺩ ﻭ ﺑﻪ ﻧﻈﺮ ﻣﻰ ﺭﺳﺪ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺁﻧﺠﺎ ﺁﺏ ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺭﺩ، ﺩﺭ ﺣﺎﻟﻰ ﻛﻪ ﭼﻴﺰﻯ ﺟﺰ ﺍﻧﻌﻜﺎﺱ ﻧﻮﺭ ﺁﻓﺘﺎﺏ ﻧﻴﺴﺖ .
✅ﻛﻠﻤﻪ «ﻗِﻴﻌﺔ» ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎﻱ ﺯﻣﻴﻦ ﻣﺴﻄﺢ ﻭ ﺑﺰﺭﮒ ﻫﻤﭽﻮﻥ ﺑﻴﺎﺑﺎﻥ ﺍﺳﺖ .کویر
✅«ﻇَﻤﺄﻥ» ﻛﺴﻲ ﺭﺍ ﻣﻲ ﮔﻮﻳﻨﺪ ﻛﻪ ﻋﻄﺸﺶ ﺯﻳﺎﺩ ﺑﺎﺷﺪ.
🔰آیه در مقام بیان تشبیه اعمال کفار به بیابان خشک و بی آب است که دور نمایی از آب وسر سبزی دارد. کافر ، مثل آدم تشنهاي است که حرف زمينشناسان و چشمهشناسان را گوش نداده، سرابي که در کرانه افق است و او به خيال اينکه آب است به دنبال آن سراب رفته، تمام سعي و کوشش خود را کرده که به آب برسد، وقتي به پايان افق رسيد ، می بیند که خبري از آب نيست. در قیامت هم وقتی حقیقت برایش روشن می شود، میبيند که دستش خالي است. آن زمان می فهمد که گوش ندادن به راهنمایان چه پیامدی سخت دارد و اعمالی که آورده سبک و بی وزن اند که مثل سراب جز وهم و خیال نبوده و براي سراب کسي ترازو وضع نميکند.
#سراب
@qurnwords
🌺🌺🌺 مردم شناسی🌺🌺🌺
🔰ورود به قرآن کریم همچون کار در آزمایشگاه است و به تامل و ابزار نیاز دارد. همهٔ واژههای قرآن کریم دارای کد و شماره است و از آن میتوان دانشهای بسیاری به دست آورد؛ مثلا در سوره ناس که در آخرین سوره قرآن قرار دارد، کلمه ناس چندبار تکرار شده است که هر کدام معنا و مفهومی جداگانه دارند هرچند معنی لغوی "ناس" به معنای مردم است.
🔰کلمه «ناس» در سه آيه اول ﴿رَبِّ النَّاسِ ٭ مَلِكِ النَّاسِ ٭ إِلهِ النَّاسِ﴾ به معنای عموم مردم است که شامل همه افراد جامعه از هر تیپ و گرایش فکری می شود؛ چه مومن چه کافر و...
🔰اما ناس در وسط سوره ( في صُدُورِ النَّاس)ِ فقط افرادی را شامل می شود که از طرف دشمنان جن و انس مورد حمله قرارگرفته اند و چه بسا مورد اصابت تیر های شیطان قرار گرفته اند و قلب که حرم الهی است، شیطان در آن نفوذ کرده است. اما اولیای الهی که شیطان تسلط و سلطنت بر آنها ندارد جز این تیپ انسانها نیستند.
🔰 يک بار ناس در آيه پاياني آمده (مِنَ الْجِنَّةِ وَ النَّاسِ) که این ناس و این چنین افراد خودشان در رديف جن، و شیاطین هستند و سمت و نقش اصلی آنها وسوسه گری است.
خداوند دستور می دهد در سه آیه اول که همه به خداوند پناه ببرید چه اولیای الهی و چه توده مردم، اما در گروه و تیپ دوم جای پناهندگی به خدا بیشتر احساس می شود؛ چون شیطان در دل رخنه کرده، اما گروه و تیپ سوم خودشان شیطان مجسم هستند و باید از آنها فرار کرد زیرا با فکر و اراده انسان کار دارد . هر سه نوع در کلمه ناس اشتراک دارند ولی در معنا و عمل فاصله از کجا تا کجاست. !!!!
#ناس
@qurnwords
🌸علت کلام خدا بودن قرآن🌸
✅﴿قُلْ﴾؛ اين چنين بگو!
✅حضرت هم اين ﴿قُلْ﴾ را که وحي است و کلام الهي است آن را هم ذکر کرده است تا روشن بشود که صدر و ساقه اين کتاب نوراني «کلام الله» است، نه چيزي کم شد و نه چيزي زياد.
✅خود حضرت نگفت ﴿يا أَيُّهَا الْكافِرُونَ﴾ بلکه خود حضرت فرمود: قل یاایها الکافرون
@qurnwords
🔰«ستّارالعيوب» یعنی اگر خداوند بخواهد آبروي کسي را حفظ کند، طرزی آبروش را حفظ ميکند که کسی کنارش ايستاده است، متوجه نشود؛ مثل عالم خواب که دو نفر کنار هم خوابیده اند ولی اصلا از خواب دیگری خبر ندارند ..
🔰ما هم باید این صفت عیب پوشی را در مقیاس کمتر در زندگی بکار بگیریم تا مظهر آن شویم.
@qurnwords
انواع شر
الف؛ شرّ بيروني که درسوره فلق چند نمونه را نام می برد(شب تاریک ، جادو گران و حسود) .
ب؛ شرّ دروني یکی است که به تنهایی یک سوره را به خود اختصاص داده است و آن وسوسه های شیطانی هستند که با فکر و اراده کار دارد. اول با وهم و خیال ميانديشد بعد با انگيزه و اراده تصميم می گیرد . یعنی اول در انديشه اثر منفی ميگذارد، آن را ويران تبدیل به یک انسان خيالي و توهمی ميکند که همیشه با واقعیت های زندگی فاصله ها دارد سپس دست به کار های مجرمانه می زند!!
@qurnwords
🌺🌺عاقبت دنیا طلبی🌺🌺
🌸ﺇِﻧَّﺂ ﺃَﺭْﺳَﻠْﻨَﺎ ﻋَﻠَﻴْﻬِﻢْ ﺻَﻴْﺤَﺔً ﻭَ ﺍﺣِﺪَﺓً ﻓَﻜَﺎﻧُﻮﺍْ ﻛَﻬَﺸِﻴﻢِ ﺍﻟْﻤُﺤْﺘَﻈِﺮِ «٣١ قمر»
(ﺑﻪ ﻛﻴﻔﺮ ﺍﻳﻦ ﺟﻨﺎﻳﺖ) ﻣﺎ ﺻﺎﻋﻘﻪ ﺍﻱ ﻣﺮﮔﺒﺎﺭ ﺭﺍ ﻓﺮﻭ ﻓﺮﺳﺘﺎﺩﻳﻢ، ﭘﺲ ﺁﻧﺎﻥ ﻣﺜﻞ ﮔﻴﺎﻩ ﺧﺸﻚ ﻭ ﺧﺮﺩﺷﺪﻩ ﺍﻱ ﮔﺸﺘﻨﺪ ﻛﻪ ﺻﺎﺣﺐ ﭼﻬﺎﺭﭘﺎﻳﺎﻥ ﺩﺭ ﺁﻏﻞ ﻣﻲ ﺭﻳﺰﺩ.🌸
✅«ﻫﺸﻴﻢ» ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎﻱ ﮔﻴﺎﻩ ﺧﺸﻚ ﻭ ﺧﺮﺩ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ مثل کاه. هاشم يعني تکه تکه کننده هشيم و گیاهان خشک.
✅«ﻣُﺤﺘﻈِﺮ» ﻛﺴﻲ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺑﺮﺍﻱ ﭼﻬﺎﺭ ﭘﺎﻳﺎﻥ ﺧﻮﺩ ﮔﻴﺎﻫﺎﻥ ﺧﺸﻚ ﺭﺍ ﺟﻤﻊ ﺁﻭﺭﻱ ﻣﻲ ﻛﻨﺪ. رمه دار، «حظيره»؛ يعني انبار علف هاي خشک ،کاهدان
🔰 ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺑﺮﺍﻯ ﻧﺎﺑﻮﺩﻯ ﻗﻮم ﺳﺮﻛﺶ ثمود، ﺍﺯ ﺁﺳﻤﺎﻥ ﻭ ﺯﻣﻴﻦ لشکر کشی نکرد، ﺗﻨﻬﺎ با ﻳﻚ ﺻﺎﻋﻘﻪ ﮔﻮﺷﺨﺮﺍﺵ، ﻫﻤﻪ ﭼﻴﺰ آنها را ﺩﺭ ﻫﻢ ﻛﻮﺑﻴﺪ ﻭ تکه تکه ﻛﺮﺩ، ﻗﺼﺮﻫﺎ ﻭ ﺧﺎﻧﻪ ﻫﺎﻯ ﺁﺑﺎﺩ ﺁﻧﻬﺎ ﻫﻤﭽﻮﻥ" ﺣﻈﻴﺮﻩ" ﮔﻮﺳﻔﻨﺪﺍﻥ ﺷﺪ، ﻭ ﺍﺟﺴﺎﺩ ﺑﻴﺠﺎﻥ ﻭ ﺩﺭ ﻫﻢ ﺷﻜﺴﺘﻪ ﺁﻧﻬﺎ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺕ ﮔﻴﺎﻩ ﺧﺸﻚ ﻛﻮﺑﻴﺪﻩ ﺍﻯ ﻛﻪ ﺯﻳﺮ ﺩﺳﺖ ﻭ ﭘﺎﻯ ﮔﻮﺳﻔﻨﺪﺍﻥ ﻣﻰ ﺭﻳﺰﻧﺪ ﺩﺭﺁﻣﺪ. خداوند با یک انفجار یا یک دیوار صوتی خانه و کاشانه آنها به مثل کاه ریز ریز کرد و با صدای رسا فرمود: پايان كار عدهاي مثل كاهي است كه كشاورزِ محتظِر آنرا قطعه قطعه می کند، پس آخر دنيا و دنياطلب كاه است. لذا ميبينيم که كساني كه دلباخته دنياياند سرانجام زردچهره منزوي خواهند شد.
#کاه
@qurnwords
🌴🌴راه رفتنی 🌴🌴🌴
🌺 چله گیری راه حضرت موسیٰ ع است که به اربعین کلیمی مشهور است؛ چون موسای کلیم اوّل ذیقعده تا ده ذیحجه مهمان خدا در کوه طور بود و چهل شبانهروز فقط ذکر میگفت، ناله میکرد، مذاکره میکرد، مناجات میکرد: وَ وَاعَدْنَا مُوسَی ثَلاَثِینَ لَیْلَةً ...
این راه به روی همه باز است و راه رفتنی است که در مقیاس کوچکتری هر کسی می تواند برود و از برکات ویژه آن برخوردار شود بخصوص مناجات شبانه چون اصل مناجات در شب موضوعیت دارد و فرمود: لیله🌺🌺🌺
🌺بعد عقلی و عاطفی ورود به قیامت🌺
💥💥ﻳَﻮْمَ ﺗَﺮَﻭْﻧَﻬَﺎ ﺗَﺬْﻫَﻞُ ﻛُﻞُّ ﻣُﺮْﺿِﻌَﺔٍ ﻋَﻤَّﺂ ﺃَﺭْﺿَﻌَﺖْ ﻭَﺗَﻀَﻊُ ﻛُﻞُّ ﺫَﺍﺕِ ﺣَﻤْﻞٍ ﺣَﻤْﻠَﻬَﺎ ﻭَﺗَﺮَﻱ ﺍﻟﻨَّﺎﺱَ ﺳُﻜَﺎﺭَﻱ ﻭَﻣَﺎ ﻫُﻢ ﺑِﺴُﻜَﺎﺭَﻱ ﻭَﻟَﻜِﻦَّ ﻋَﺬَﺍﺏَ ﺍﻟﻠَّﻪِ ﺷَﺪِﻳﺪٌ «٢ حج»
ﺭﻭﺯﻱ ﻛﻪ ﺁﻥ (ﺯﻟﺰﻟﻪ ﻱ ﺑﺰﺭﮒ) ﺭﺍ ﻣﺸﺎﻫﺪﻩ ﻛﻨﻴﺪ (ﭼﻨﺎﻥ ﺗﺮﺱ ﻭ ﻭﺣﺸﺖ ﻭﺟﻮﺩﺗﺎﻥ ﺭﺍ ﻓﺮﺍ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﮔﺮﻓﺖ ﻛﻪ) ﻫﺮ ﺷﻴﺮ ﺩﻫﻨﺪﻩ ﺍﻱ، ﺁﻥ ﺭﺍ ﻛﻪ ﺷﻴﺮ ﻣﻲ ﺩﻫﺪ ﻓﺮﺍﻣﻮﺵ ﻛﻨﺪ ﻭ ﻫﺮ ﺑﺎﺭﺩﺍﺭﻱ ﺟﻨﻴﻦ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺳﻘﻂ ﻛﻨﺪ، ﻭ ﻣﺮﺩم ﺭﺍ ﻣﺴﺖ ﻣﻲ ﺑﻴﻨﻲ، ﻭﻟﻲ ﻣﺴﺖ ﻧﻴﺴﺘﻨﺪ، ﺑﻠﻜﻪ ﻋﺬﺍﺏ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺷﺪﻳﺪ ﺍﺳﺖ.💥💥
✅ ﺫﻫﻮﻝ" یعنی ﺑﺎ ترس ﺍﺯ ﭼﻴﺰﻱ ﺑﮕﺬﺭﻱ ﻭ ﺑﺮﻭﻱ.
✅" ﺣﻤﻞ"- ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎﻱ ﺳﻨﮕﻴﻨﻲ ﻭ ﺛﻘﻠﻲ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺁﺩﻣﻲ ﺩﺭ ﺑﺎﻃﻦ ﺣﻤﻞ ﻛﻨﺪ، ﻣﺎﻧﻨﺪ ﻓﺮﺯﻧﺪ ﺩﺭ ﺷﻜﻢ.
✅"مرضعه " یعنی زنی که در حالت شیر دادن است.
📓 قیامت چیست ؟ روزی است که چندین حادثه سخت را به همراه دارد؛ يكي از بعد عاطفی و احساسی است که به حساسترین لحظه آن می پردازد. اشاره به خانم ها که منبع احساس و عاطفه اند و آن زمانیکه یا بار دارند یا در حالت شیر دادن اند . آیه به هر دو مورد اشاره می کند، از جمله هر زن بارداری از شدّت اين حادثه بارش را به زمين مياندازد و هر زنِ شيردهي که از شیر دادن بچه شیر خوار خود غافل می شود .
زنان شيرده دو حال دارند؛ یک وقت اين زن شيرده ، بچهاي دارد ولی پستان در كام بچه نگذاشته است یا در خواب است و یا... این وصف را (مرضع )می گویند؛ ولی( مرضعه) که در آیه آمده زن شيرده ای که بچه را در دامن گرفته و پستان را در كامش گذاشته و دارد شير ميدهد. قرآن اين حالت را كه مادر به اين بچه اش خیلی دلبسته است را مطرح می کند و در این حالت از وحشت عذاب از بچه اش غافل می شود.
بعد دوم که آیه مطرح می کند، بعد عقلی است. آفت عقل مستی است که عقل را از کار می اندازد آیه ﻣﻲ ﻓﺮﻣﺎﻳﺪ: اینها ﻣﺴﺖ ﻧﻴﺴﺘﻨﺪ ولی حالت مستی را دارند و حرکات ناموزون مست ها را انجام می دهند . یعنی ﻋﻘﻠﻬﺎﻳﺸﺎﻥ ﺭﺍ که ﺍﺯ ﺩﺳﺖ ﺩﺍﺩند ناشی ﺍﺯ ﺷﺮﺍﺏ ﻧﻴﺴﺖ، ﺑﻠﻜﻪ ﺍﺯ ﺷﺪﺕ ﻋﺬﺍﺏ ﺧﺪﺍ ﺍﺳﺖ. به هرحال ﺣﻮﺍﺩﺙ ﺳﺨﺖ ﻗﻴﺎﻣﺖ، ﻫﻢ ﻋﺎﻃﻔﻪ ﺭﺍ ﻣﻲ ﮔﻴﺮﺩ و ﻫﻢ ﻋﻘﻞ ﺭﺍ نابود می کند و انسان را به مرز حیوان می رساند.
#حمل
@qurnwords
شما در برابر آینه اگر خندان باشی چهرهای خندان میبینی و اگر گریان باشی چهرهای گریان را تماشا میکنی؛ این دنیا هم آینهوار است، از اینرو شما همان میبینی که هستی و انجام میدهی.
« هر دست که دادند همان دست گرفتند»
این فرمولی است که قرآن کریم دارد و میگوید:
" إِنْ أَحْسَنْتُمْ أَحْسَنْتُمْ لِأَنْفُسِكُمْ وَإِنْ أَسَأْتُمْ فَلَهَا " یعنی اگر خوبی کنی خوبی میبینی و اگر بدی کنی بدی میبینی."📚 (اسراء/7)
#تمثیلات