🌷چرا بنی اسرائیل به حکومت طالوت اعتراض کردند؟
🔸ﺃَﻧَّﻲ ﻳَﻜُﻮﻥُ ﻟَﻪُ ﺍﻟْﻤُﻠْﻚُ ﻋَﻠَﻴْﻨﺎ ﻭَ ﻧَﺤْﻦُ ﺃَﺣَﻖُّ ﺑِﺎﻟْﻤُﻠْﻚِ ﻣِﻨْﻪُ ...؟ (۲۴۷/بقره)
✍چون معیار فرماندهی و حکومت نزد آنها موروثی بوده که یا باید از بیت نبوت باشد یا از بیت سلطنت و طالوت که از طبقه پایین جامعه بوده ، هرگز چنین شایستگی را ندارد. ولی خودشان را هم به خاطر این دو خصلت شایسته می دانستند به ﻫﻤﻴﻦ ﺟﻬﺖ ﮔﻔﺘﻨﺪ: ﺍﻭ ﻛﺠﺎ ﻭ ﺳﻠﻄﻨﺖ ﻛﺠﺎ!، غافل از اینکه واگذاری حکومت و نبوت نزد خداوند فقط به شایستگی افراد بستگی دارد. نمونه این حرفها را روشنفکران غرب گرا در مورد حکومت دینی بیان کردند.
https://eitaa.com/qurnwords
🌷پیامد ناسپاسی نعمت در دنیا 🌷
🔹 ﻓَﺄَﻋْﺮَﺿُﻮﺍْ ﻓَﺄَﺭْﺳَﻠْﻨَﺎ ﻋَﻠَﻴْﻬِﻢْ ﺳَﻴْﻞَ ﺍﻟْﻌَﺮِمِ ﻭَﺑَﺪَّﻟْﻨَﺎﻫُﻢ ﺑِﺠَﻨَّﺘَﻴْﻬِﻢْ ﺟَﻨَّﺘَﻴْﻦِ ﺫَﻭَﺍﺗَﻲْ ﺃُﻛُﻞٍ ﺧَﻤْﻂٍ ﻭَﺃَﺛْﻞٍ ﻭَﺷَﻲْ ءٍ ﻣِّﻦ ﺳِﺪْﺭٍ ﻗَﻠِﻴﻞٍ «١٦ سبا»
🔸ﭘﺲ (ﺑﻪ ﺟﺎﻱ ﺷﻜﺮ) ﺭﻭﻱ ﮔﺮﺩﺍﻧﺪﻧﺪ، ﻭ ﻣﺎ ﺑﺮ ﺁﻧﺎﻥ ﺳﻴﻞ ﻭﻳﺮﺍﻧﮕﺮ ﻋَﺮِم ﺭﺍ ﻓﺮﺳﺘﺎﺩﻳﻢ ﻭ ﺩﻭ ﺑﺎﻏﺴﺘﺎﻥ (ﭘﺮ ﻣﺤﺼﻮﻝ) ﺁﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺩﻭ ﺑﺎﻍ ﺑﺎ ﻣﻴﻮﻩ ﻫﺎﻱ ﺗﻠﺦ ﻭ ﺷﻮﺭﮔﺰ ﻭ ﺍﻧﺪﻛﻲ ﺍﺯ ﺩﺭﺧﺖ ﺳﺪﺭ ﺗﺒﺪﻳﻞ ﻧﻤﻮﺩﻳﻢ.
✅«ﺧَﻤﻂ»: ﮔﻴﺎﻩ ﺗﻠﺦ
✅«ﺍَﺛﻞ»: ﺩﺭﺧﺖ ﮔﺰ ﻭ ﺧﺎﺭﺩﺍﺭ
✍ ﻣﺮﺩم ﺳﺒﺎ ﺍﺯ ﺷﻜﺮ ﺧﺪﺍ ﻭ ﻋﺒﺎﺩتی ﻛﻪ ﺑﺪﺍﻥ ﻣﺎﻣﻮﺭ ﺷﺪﻩ ﺑﻮﺩﻧﺪ، ﺭﻭﻱ ﮔﺮﺩﺍﻧﻴﺪﻧﺪ، خداوند هم ﺳﻴﻞ ویرانگر ﺭﺍ ﻓﺮﺳﺘﺎﺩ ﺗﺎ ﻫﻤﻪ ﺷﻬﺮ ﻭ ﺑﺎﻏﺎﺕ ﻭ ﻣﺰﺍﺭﻉ ﺁﻥ ﺭﺍ ﻏﺮﻕ ﻛﻨﺪ، ﻭ ﺑﻪ ﺟﺎﻱ ﺁنها ﮔﻴﺎﻫﺎﻥ ﺗﻠﺦ ﻭ ﺑﻮﺗﻪ ﺳﺪﺭ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺳﺮ ﺩﺭ ﺁﻭﺭﺩ. ﺑﻪ ﺍﻳﻦ ﺗﺮﺗﻴﺐ ﺑﺠﺎﻯ ﺁﻥ ﻫﻤﻪ ﺩﺭﺧﺘﺎﻥ ﺧﺮم ﻭ ﺳﺮﺳﺒﺰ، ﻣﺸﺘﻰ ﺩﺭﺧﺖ ﺑﻴﺎﺑﺎﻧﻰ ﻭﺣﺸﻰ ﻭ ﺑﺴﻴﺎﺭ ﻛﻢ ﺍﺭﺯﺵ که ﻣﻬﻤﺘﺮﻳﻦ ﺁﻧﻬﺎ ﻫﻤﺎﻥ ﺩﺭﺧﺖ ﺳﺪﺭ ﺑﻮﺩ ﻛﻪ ﺁﻥ ﻫﻢ ﺑﻪ ﻣﻘﺪﺍﺭ ﻛﻢ ﺩﺭ ﻣﻴﺎﻥ ﺁﻧﻬﺎ ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺷﺖ ﺑﺎﻗﻰ ﻣﺎﻧﺪ. ﻣﻤﻜﻦ ﺍﺳﺖ ﺑﻴﺎﻥ ﺍﻳﻦ ﺳﻪ ﻧﻮﻉ ﺩﺭﺧﺖ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺁﻥ ﺳﺮﺯﻣﻴﻦ ﻭﻳﺮﺍﻥ شده ﺑﺎﻗﻰ ﻣﺎﻧﺪ، ﺍﺷﺎﺭﻩ ﺑﻪ ﺳﻪ ﮔﺮﻭﻩ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺑﻮﺩﻩ ﺑﺎﺷﺪ ﻛﻪ ﺑﺨﺸﻰ ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﺩﺭﺧﺘﺎﻥ ﺯﻳﺎﻧﺒﺨﺶ ﺑﻮﺩ، ﻭ ﺑﻌﻀﻰ ﺑﻰ ﻣﺼﺮﻑ، ﻭ ﺑﻌﻀﻰ ﺑﺴﻴﺎﺭ ﻛﻢ ﻣﻨﻔﻌﺖ ﺑﻮﺩ .
https://eitaa.com/qurnwords
🌷وجه مشترک گیاه بی خاصیت به انسان بخیل
❇️«وَالَّذی خَبُثَ لایَخْرُجُ الّا نَکِداً»(اعراف/۵۸ )
✅«نکد»: به معنای انسان بخیل و خسیس است
👌به عبارت ساده؛ یعنی همانطوری که در ادبیات محاوره ای، میگویند: « فلانی نم پس نمیدهد!» گیاهانی که در شورهزار میروید- «نکد» نامیدهاند؛ زیرا همان گونه که انسان بخیل به کسی خیر و فایدهای نمیبخشد، این نوع سرزمینها نیز بی خاصیّت و فاقد ارزش اقتصادی هستند.
https://eitaa.com/qurnwords
🌷چه عاملی باعث شد که حضرت زیبت س با آن همه مشکلات مقاومت کند؟🌷
✍ کشف این رمز و راز را در یک کلمه می توان در «کمال ایمان » حضرت جستجو کرد که در زبان عرفان به «مقام رضا » شهرت دارد . یعنی مرتبه ای از ایمان که انسان دست خداوند را در تمام مقدرات ببیند و چون اعتماد عمیق به حمکت الهی دارد نه تنها زبان اعتراض و انتقاد ندارد بلکه شاکر است که جمله ما رایت الا جمیلا حضرت شاهد این مدعاست.
اگر بنا باشد نقش ایمان در زندگی ما جا باز کند و در گرفتار به داد ما برسد، باید در کنار همه دوست داشتنی ها خداوند را همراز، همدم و هم کاسه خود بدانیم . حضرت زینب س برادر ، فرزند و...را دوست دارد؛ ولی همه را در کنار دوستی خداوند می بیند. این معنی آیه شریفه است که می فرماید:
🌸 الَّذِینَ آمَنُواْ أَشَدُّ حُبًّا لِّلّهِ (بقره/۱۶۵)🌸
#میلاد_حضرت_زینب_مبارک
https://eitaa.com/qurnwords
🌸قیامت، روزی که عذر خواهی ممنوع است 🌸
🔹 ﻳَﺂ ﺃَﻳُّﻬَﺎ ﺍﻟَّﺬِﻳﻦَ ﻛَﻔَﺮُﻭﺍْ ﻟَﺎ ﺗَﻌْﺘَﺬِﺭُﻭﺍْ ﺍﻟْﻴَﻮْمَ ﺇِﻧَّﻤَﺎ ﺗُﺠْﺰَﻭْﻥَ ﻣَﺎ ﻛُﻨﺘُﻢْ ﺗَﻌْﻤَﻠُﻮﻥَ «٧ تحریم».
🔸(ﺩﺭ ﻗﻴﺎﻣﺖ ﺑﻪ ﻛﺎﻓﺮﺍﻥ ﺧﻄﺎﺏ ﻣﻲ ﺷﻮﺩ:) ﺍﻱ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﻛﺎﻓﺮ ﺷﺪﻳﺪ! ﺍﻣﺮﻭﺯ ﻋﺬﺭﺧﻮﺍﻫﻲ ﻧﻜﻨﻴﺪ، ﺯﻳﺮﺍ ﺟﺰ ﺍﻳﻦ ﻧﻴﺴﺖ ﻛﻪ ﺟﺰﺍ ﻭ ﻛﻴﻔﺮ ﺷﻤﺎ ﻫﻤﺎﻥ ﻋﻤﻠﻜﺮﺩ ﺧﻮﺩﺗﺎﻥ ﺍﺳﺖ.
✅لَا تَعْتَذِرُواْ: معذرت نخواهيد - عذر نياوريد
✍از ظاهر خطاب آیه بر می آید، خداوند یا فرشته عذاب در این موقف قصد دارند با کفار نرمتر سخن بگویند تا آنها اجازه حرف زدن داشته باشند. گویا خداوند دست از ایمان آنها شسته و می فرماید: ای بی دین ها! هر چند خود این خطاب یک نوع تحقیر و توبیخ در آن هست؛ ولی گویا آنها را به حساب آورده و منطقی با آنها بحث می کند و آنها هم جرات پیدا کرده و شروع به معذرت خواهی می کنند. لذا ﻭﻗﺘﻲ درگیر ﻋﺬﺍﺏ می شوند، برای گرفتن تخفیف یا رفع آن ﺷﺮﻭﻉ به عذر خواهی و بهانه ترشی ﻣﻰ ﻛﻨﻨﺪ. اما به آنان ﮔﻔﺘﻪ ﻣﻰ ﺷﻮﺩ: ﻛﻪ ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺭﻭﺯ ﻋﺬﺭ ﻧﺨﻮﺍﻫﻴﺪ ﻛﻪ ﺍﻳﻦ ﭘﺎﺩﺍﺵ ﻓﻌﻞ ﺷﻤﺎ ﺍﺳﺖ. امام صادق علیه السلام: در دنیا هرکسی را به اسم پدرش می شناسند و می گویند: فلانی پسر فلانی؛ اما در آخرت می گویند: ای مومن یا ای کافر!
@qurnwords
📌 تفاوت #وابل، #طل و #مطر
💠 «فَمَثَلُهُ كَمَثَلِ صَفْوانٍ عَلَيْهِ تُرابٌ فَأَصابَهُ وابِلٌ فَتَرَكَهُ صَلْداً لا يَقْدِرُونَ عَلى شَيْءٍ مِمَّا كَسَبُوا وَ اللَّهُ لا يَهْدِي الْقَوْمَ الْكافِرينَ» (البقرة: 264)
🔸 «مَطَر» یعنی باران.
🔹 «وابِل» یعنی باران شدید، دانه درشت.
🔸 و «طَلّ» یعنی باران نرم.
✔️ «فَأَصابَهُ وابِلٌ»: پس به آن باران شدیدی رسید.
📗 #لغتنامه تفسیری 220:
🌹 غذای گلوگیر یکی از ابزار عذاب 🌹
💥إِنَّ لَدَيْنَا أَنْکَالاً وَ جَحِيماً (۱۲) وَ طَعَاماً ذَا غُصَّةٍ وَ عَذَاباً أَلِيماً (۱۳/مزمل)
🔥 چون که نزد ما زنجیرهایی است و آتشی. و غذایی گلوگیر و عذابی زجرآور.
✅«ﺍَﻧﻜﺎﻝ»: ﺟﻤﻊ «ﻧِﻜﻞ» ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎﻱ ﻧﺎﺗﻮﺍﻧﻲ ﺍﺳﺖ ﻭ ﻧﻜﻮﻝ ﻛﺮﺩﻥ ﻳﻌﻨﻲ ﻋﺎﺟﺰ ﺷﺪﻥ ﺍﺯ ﭘﺮﺩﺍﺧﺖ ﺩﻳﻦ ﻭ ﺍﻧﺠﺎم ﻛﺎﺭ. ﺑﻪ ﻏُﻞ ﻭ ﺯﻧﺠﻴﺮﻱ ﻛﻪ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺣﺮﻛﺖ ﻋﺎﺟﺰ ﻣﻲ ﻛﻨﺪ، ﺍَﻧﻜﺎﻝ ﮔﻔﺘﻪ ﻣﻲ ﺷﻮﺩ.
✅جَحِيماً : حرارت بسیار زیاد (صیغه مبالغه).
🔰 این آیه تعلیل آیه قبل است. گویا می فرماید: ای پیامبر کاری به کار مکذبین نداشته باش؛ برای اینکه که ما اسباب عذاب آنها را فراهم کرده ایم. بزودی ما در قیامت آتش با زنجیرهای دست و پاگیر همراه با غذای گلوگیر به جان آنها می اندازیم و آنها را عاجز و ناتوان خواهیم کرد. آری؛ آزادی بی قید و شرط در دنیا ، اسارت و زنجیر در آخرت به دنبال دارد. و از طرفی خداوند روی غذای گلوگیر حساب باز کرده است، راستی اگر روزی یکبار غذا در گلوی ما گیر کند، چه وضعی داشتیم؟ اما در آخرت با مقیاس بالاتر و مکرر اتفاق خواهد افتاد، چون گلو گرفتن صفت غذا است، از بس صحنه وحشتناک و غصه آور است که غذا در حلق نه فرو می رود و نه بيرون آيد!!!
@qurnwords
🌷آداب ازدواج از منظر قرآن کریم 🌷
✅در آداب ازدواج قرآن به دو نکته طلایی اشاره می کند:
👌اولین نکته قرآنی در مورد آسان گیری پدر خانم ها نسبت به تازه دامادهاست. حضرت شعیب به عنوان پدر دختر به حضرت موسی علیه السلام که داماد آینده اوست با صراحت می گوید نمی خواهم بر تو سخت بگیرم.
وَمَا أُرِيدُ أَنْ أَشُقَّ عَلَيْكَ سَتَجِدُنِي إِن شَاءَ اللَّهُ مِنَ الصَّالِحِينَ، ﻭ ﻣﻦ ﻧﻤﻰ ﺧﻮﺍﻫﻢ ﺑﺮ ﺗﻮ ﺳﺨﺖ ﮔﻴﺮم ﻭ ﺑﻪ ﺧﻮﺍﺳﺖ ﺧﺪﺍ ﻣﺮﺍ ﺍﺯ ﺷﺎﻳﺴﺘﮕﺎﻥ ﺧﻮﺍﻫﻲ ﻳﺎﻓﺖ .(٢٧/ قصص)
👌دومین نکته مهم در بحث ازدواج داشتن روحیه توکل و امید به فضل الهی بخصوص در امور مالیست که امروزه حلقه مفقوده بین خانواده هاست. وَأَنكِحُوا الْأَيَامَىٰ مِنكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَإِمَائِكُمْ إِن يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ اللَّهُ مِن فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ.(٣٢/نور)
https://eitaa.com/qurnwords
قرآن، دریایی از راز و رمزهای زندگی است و در دل هر آیهاش، رازهای زندگی نهفته است!
🌸مقتسمین چه کسانی هستند؟🌸
🔹وَقُلْ إِنِّي أَنَا النَّذِيرُ الْمُبِينُ (۸۹) كَمَا أَنْزَلْنَا عَلَى الْمُقْتَسِمِينَ (۹۰) الَّذِينَ جَعَلُوا الْقُرْآنَ عِضِينَ (۹۱/حجر)
🔸بگو من صراحتاً هشدار میدهم، از عذابی که بر سرِ مُقتسمین قرار است بفرستیم؛ همانهایی که قرآن را چندپاره میکنند.
✅«عِضِیْنَ»: ﻳﺎ ﺟﻤﻊ «ﻋﻀﻪ» ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎﻱ ﻧﺰﺍﻉ ﻭ ﻣﺸﺎﺟﺮﻩ ﺍﺳﺖ ﻳﺎ ﺍﺯ «ﻋﻀﻮ» ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎﻱ ﻗﻄﻌﻪ ﻗﻄﻌﻪ ﻛﺮﺩﻥ ﻣﻲ ﺑﺎشد
.
✍ "مُقتَسمین" کسانی هستند که قرآن را بخش بخش می کنند، یعنی همهٔ قرآن را یکجا و دربست قبول نمی کنند بلکه تکّههایی از آنرا که به نفع آنهاست، می پذيرند و بخشهایی را که به ضرر آنهاست، انکار می کنند. البته دستورات الهی کلا به نفع انسانهاست؛ گاهی پای امتحانات یا کوته بینی ها باعث می شود؛ بعض از احکام را به ضرر خودمان تلقی کنیم در حالی که چنین نیست!. مصداق مقتسمین، در زمان رسول خدا(ص) برخی از علمای اهل کتاب بودند که بخشهایی را که مطابق با باورهای آنها بود، میپذیرفتند اما بخشهایی را که با باورهای خرافی آنها مثل الوهیت مسیح(ع) جور نبود، نمیپذیرفتند. مقتسمینِ زمان ما روشنفکرمآبانی هستند که فقط اخلاقیات و نهایتاً عبادیات قرآن را می پذیرند و احکام قضایی و اجتماعی و سیاسی آنرا مربوط به گذشته می دانند. منشأ تفکر غلط آنها، گاهي جَهل علمي و زماني جهالت عملي است؛ گاهي بي مايگي و زماني بيماري؛ گاهي تهي مغزي و زماني سيه دلي است.
@qurnwords
🌑سالروز شهادت حضرت فاطمه سلام الله علیها (فاطمیه اول) تسلیت باد🌑
📋 این آیه از افتخار بزرگی سخن می گوید که نصیب مریم شد. چه افتخارى از اين برتر كه انسانى با فرشتگان هم سخن شود، آن هم سخنى كه بشارت برگزيدگى او از سوى خدا و طهارت و برترى او بر تمام زنان جهان باشد، و اين نبود جز در سايه تقوا و پرهيزگارى و ايمان و عبادت او. اين آيه گواه بر اين است كه مريم بزرگترين شخصيت زن در جهان در زمان خود بوده است. هرچند اين موضوع با آنچه درباره بانوى بزرگ اسلام فاطمه (عليهاالسلام ) رسيده است كه او برترين بانوى جهان است منافات ندارد. زيرا در روايات متعددى از پيغمبر اسلام (صلى الله عليه و آله و سلم ) و امام صادق (عليه السلام ) نقل شده كه :(اما مريم بانوى زنان زمان خود بود اما فاطمه بانوى همه بانوان جهان از اولين و آخرين است ).
🔷 وَ إِذْ قَالَتِ الْمَلاَئِكَةُ يَا مَرْيَمُ إِنَّ اللّهَ اصْطَفَاكِ وَ طَهَّرَكِ وَ اصْطَفَاكِ عَلَى نِسَاء الْعَالَمِينَ (آل عمران / آیه 42)
🔶 و (به یاد آورید) هنگامى را كه فرشتگان گفتند: «اى مریم! خدا تو را برگزیده و پاك ساخته; و بر تمام زنان جهان، برترى داده است.
🔹«ذلِكَ بِأَنَّهُمُ اتَّبَعُوا ما أَسْخَطَ اللّهَ وَ كَرِهُوا رِضْوانَهُ...»
🔸«آنان از آنچه خدا را به خشم آورده است پيروى كردهاند و خرسندى خداوند را خوش نداشتهاند».
👌اين كه در آيه فوق خشم خداوند با جمله فعليه (ما أَسْخَطَ اللّهَ) و در مورد خشنودى او به صورت جمله اسميه (رضوانه) آمده است بعضى از مفسران گفتهاند؛ اين تفاوت تعبير نكتۀ لطيفى در بر دارد و آن اين كه خشم خدا گاه گاه و موقتی است در حالی که رحمتش مستمر و همیشگی است.
🥀آیات تلاوت شده در خطبه فدکیه 🥀
🔸" ﻭَﻛُﻨْﺘُﻢْ ﻋَﻠَﻲ ﺷَﻔَﺎ ﺣُﻔْﺮَﺓٍ ﻣِّﻦَ ﺍﻟﻨَّﺎﺭِ... "«١٠٣ آل عمران».
🔹 ﻭ ﺑﺮ ﻟﺐ ﭘﺮﺗﮕﺎﻫﻲ ﺍﺯ ﺁﺗﺶ ﺑﻮﺩﻳﺪ.
✅ﺷَﻔَﺎ: لبه هر چیز.
🔰خطبه حضرت فاطمه سلام الله علیها در واقع تفسیری بر آیات قرآن بوده که پرده از چهره نفاق بر می دارد. در واقع، دفاع حضرت از ولایت به عنوان روح قرآن، دفاع از خود قرآن و روش برداشت درست از آیات می باشد.حضرت با تلاوت قسمتی از آیه به گوشه ای از جاهلیت اشاره می کند. اگر پیامبر اکرم نیامده بود، کسی شما را از لبه پرتگاه آتش نجات نمی داد و قطعا در آن سقوط می کردید. منظور از " ﻣﻦ ﺍﻟﻨﺎﺭ" یا ﺁﺗﺶ ﺁﺧﺮﺕ است، در این صورت، معنی آیه این می شود: ﺷﻤﺎ ﻛﺎﻓﺮ ﺑﻮﺩﻳﺪ، ﻭ ﺑﻴﻦ ﺷﻤﺎ ﻭ ﺍﻓﺘﺎﺩﻥ ﺩﺭ ﺁﺗﺶ ﺩﻭﺯﺥ، ﺑﻴﺶ ﺍﺯ ﻳﻚ ﻗﺪم ﻓﺎﺻﻠﻪ ﻧﺒﻮﺩ ﻭ ﺁﻥ ﻫﻤﺎﻥ ﻣﺮﺩﻥ ﺑﻮﺩ ﻛﻪ ﺧﺪﺍوند بوسیله پیامبر اسلام ﺷﻤﺎ ﺭﺍ مسلمان کرد تا از سقوط در جهنم نجات دهد. یا منظور از " ﺁﺗﺶ" ﺟﻨﮓ است؛ یعنی ﺷﻤﺎ ﻗﺒﻞ ﺍﺯ اسلام ﺩﺭ ﻟﺒﻪ ﺁﺗﺶ ﺟﻨﮕﻬﺎﻳﻲ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺷﺘﻴﺪ؛ مثل جنگ های طولانی بین اوس و خزرج و... که پیامبر اسلام با اتحاد و انسجام بر محور قرآن، شما را از هلاکت و آتش آن جنگ های خونین نجات داد. چرا دوبار علم اختلاف و جنگ را بلند کردید؟ هر دو احتمال هم می تواند درست باشد.حضرت با اشاره به اوضاع اجتماعی قبل از اسلام، به آنها گوشزد می کند که بوسیله پیامبر اکرم از کجا به کجا رسیده اند و چه تحولات عمیقی در جامعه اتفاق افتاده است، آیا حق اهل بیتش این است که این طور مظلوم باشند؟! آیا میدانند بازیچه چه سیاست خبیثی شده اند ؟!
@qurnwords
🌷ملاقات پروردگار, آخرین ایستگاه🌷
🔸ﻳﺎ ﺃَﻳُّﻬَﺎ ﺍﻟْﺈِﻧْﺴﺎﻥُ ﺇِﻧَّﻚَ ﻛﺎﺩِﺡٌ ﺇِﻟﻰ ﺭَﺑِّﻚَ ﻛَﺪْﺣﺎً-
🔹ﺍﻱ ﺍﻧﺴﺎﻥ ! ﻳﻘﻴﻨﺎً ﺗﻮ ﺑﺎ ﻛﻮﺷﺶ ﻭ ﺗﻠﺎﺷﻲ ﺳﺨﺖ ﺑﻪ ﺳﻮﻱ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺕ ﺩﺭ ﺣﺮﻛﺘﻲ، ﭘﺲ ﺍﻭ ﺭﺍ ﺩﻳﺪﺍﺭ ﻣﻰ ﻛﻨﻲ. (انشقاق ۶)
✅ﻛﺪﺡ: ﺑﻪ ﻣﻌﻨﻰ ﻛﻮﺷﺸﻰ ﻛﻪ ﺑﺎ ﺭﻧﺞ ﻭ ﺗﻌﺐ ﻫﻤﺮﺍﻩ ﺑﺎﺷﺪ، ﻭ ﺩﺭ ﺟﺴﻢ ﻭ ﺟﺎﻥ ﺍﺛﺮ ﺑﮕﺬﺍﺭﺩ، ﻭ ﻟﺬﺍ ﺑﻪ ﮔﺎﻭ ﺳﺨﺖ ﻛﻮﺷﻰ ﻛﻪ ﺁﺛﺎﺭ ﻛﺎﺭ ﻛﺮﺩﻥ ﺩﺭ ﺟﺴﻢ ﺍﻭ ﻇﺎﻫﺮ ﺷﺪﻩ" ﺛﻮﺭ ﻓﻴﻪ ﻛﺪﻭﺡ" ﻣﻰ ﮔﻮﻳﻨﺪ.
⬅️ﺍﻳﻦ ﺁﻳﻪ ﺑﻪ یک قانون حاکم بر زندگی انسان اشاره دارد و آن اینکه ﺯﻧﺪﮔﻰ ﺁﻣﻴﺨﺘﻪ ﺑﺎ سختی و تلاش ﺍﺳﺖ، با تولدش سختی ها و رنج ها هم متولد می شود که لحظه ای دردناک برای مادر و اشک نصیب نوزاد می شود، بعد با بیمار یها و خطرات گوناگون ادامه می یابد . سختی هایی مانند؛ گرسنگی، تشنگی ، محرومیت ها، فشار های جسمی ، روانی و... ﺍﻳﻦ ﻃﺒﻴﻌﺖ ﺯﻧﺪﮔﻰ ﺩﻧﻴﺎ ﺍﺳﺖ، ﺣﺘﻰ ﺍﻓﺮﺍﺩﻯ ﻛﻪ ﺩﺭ ﻧﻬﺎﻳﺖ ﺭﻓﺎﻩ ﺯﻧﺪﮔﻰ ﻣﻰ ﻛﻨﻨﺪ ﺁﻧﻬﺎ ﻧﻴﺰ ﺍﺯ ﺭﻧﺞ ﻭ ﺯﺣﻤﺖ ﻭ ﺩﺭﺩ ﺑﺮ ﻛﻨﺎﺭ ﻧﻴﺴﺘﻨﺪ. ﻭﻟﻰ ﺍﻯ ﻛﺎﺵ ﺑﺎ همین ها ﺗﻤﺎم ﻣﻰ ﺷﺪ؟ ﻭﻟﻰ ﭼﻨﻴﻦ ﻧﻴﺴﺖ. ﭘﺲ ﺍﺯ ﺗﻤﺎﻣﻰ ﺍﻳﻨﻬﺎ ﺭﻭﺯ ﻣﻠﺎﻗﺎﺕ ﺑﺰﺭﮒ ﻓﺮﺍ ﻣﻰ ﺭﺳﺪ، ﻣﻠﺎﻗﺎﺕ ﺑﺎ ﻛﻪ؟ ﺑﺎ ﺧﺪﺍﻯ ﺳﺒﺤﺎﻥ. ﺑﺮﺍﻯ ﭼﻪ؟ ﺑﺮﺍﻯ ﺳﺆﺍﻝ. ﺩﺭ ﭼﻪ ﺭﻭﺯﻯ؟ ﺩﺭ ﺭﻭﺯﻯ بسیار بزرگ
@qurnwords
🌷فلسفه قانون املاء درزندگی مجرمان🌷
🔹ﻭَﻟَﺎ ﻳَﺤْﺴَﺒَﻦَّ ﺍﻟَّﺬِﻳﻦَ ﻛَﻔَﺮُﻭﺍْ ﺃَﻧَّﻤَﺎ ﻧُﻤْﻠِﻲ ﻟَﻬُﻢْ ﺧَﻴْﺮٌ ﻟﺎَِّﻧْﻔُﺴِﻬِﻢْ ﺇِﻧَّﻤَﺎ ﻧُﻤْﻠِﻲ ﻟَﻬُﻢْ ﻟِﻴَﺰْﺩَﺍﺩُﻭﺍْ ﺇِﺛْﻤﺎً ﻭَﻟَﻬُﻢْ ﻋَﺬَﺍﺏٌ ﻣُّﻬِﻴﻦٌ «١٧٨/ آل عمران»
🔸ﻭ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﻛﺎﻓﺮ ﺷﺪﻧﺪ، ﻣﭙﻨﺪﺍﺭﻧﺪ ﻣﻬﻠﺘﻲ ﻛﻪ ﺑﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﻣﻲ ﺩﻫﻴﻢ ﺑﺮﺍﻳﺸﺎﻥ ﺧﻮﺏ ﺍﺳﺖ، ﻫﻤﺎﻧﺎ ﺑﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﻣﻬﻠﺖ ﻣﻲ ﺩﻫﻴﻢ ﺗﺎ ﺑﺮ ﮔﻨﺎﻩ (ﺧﻮﺩ) ﺑﻴﻔﺰﺍﻳﻨﺪ ﻭ ﺑﺮﺍﻱ ﺁﻧﺎﻥ ﻋﺬﺍﺑﻲ ﺧﻮﺍﺭﻛﻨﻨﺪﻩ ﺍﺳﺖ
✅نملی: از مصدر املاء به معنای مهلت دادن ، اگر به دیکته هم املاء می گویند؛ به خاطر اینکه دیکته کننده جمله جمله می گوید و در فواصل مکث می کند و به نویسنده مهلت نوشتن می دهد.
✍سنت املاء از قوانین ثابت الهی است که به گناهکار فرجه و مهلت برگشت و توبه می دهد. اگر این قانون نبود و بلافاصله گناهکاران مجازات می شدند ، اختیار و تکلیف انسانها زیر سوال می رفت و چهره جهان بشری رنگ و لعاب دیگری به خود می گرفت. از طرفی همه مجرمان یکسان نیستند بلکه گروهی قابلیت درمان و برگشت به دامان ایمان الهی را دارند که نمونه آنها به وفور یافت می شود در نتیجه نباید آنها را با مجرمان عنود یک کاسه کرد؛ بلکه باید مهلت داد و در مجازات آنها عجله نکرد تا مسیرشان را از هم جدا کنند.
#نتانیاهو
https://eitaa.com/qurnwords
🌷بصیرت دهی در برابر القائ منافقان🌷
🔹ﻳَﺂ ﺃَﻳُّﻬَﺎ ﺍﻟَّﺬِﻳﻦَ ﺁﻣَﻨُﻮﺍْ ﻟَﺎ ﺗَﻜُﻮﻧُﻮﺍْ ﻛَﺎﻟَّﺬِﻳﻦَ ﻛَﻔَﺮُﻭﺍْ ﻭَﻗَﺎﻟُﻮﺍْ ﻟِﺈِﺧْﻮَﺍﻧِﻬِﻢْ ﺇِﺫَﺍ ﺿَﺮَﺑُﻮﺍْ ﻓِﻲ ﺍﻟْﺄَﺭْﺽِ ﺃَﻭْ ﻛَﺎﻧُﻮﺍْ ﻏُﺰَّﻱً ﻟَّﻮْ ﻛَﺎﻧُﻮﺍْ ﻋِﻨْﺪَﻧَﺎ ﻣَﺎ ﻣَﺎﺗُﻮﺍْ ﻭَ ﻣَﺎ ﻗُﺘِﻠُﻮﺍْ... «١٥٦ آل عمران».
🔸ﺍﻱ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﺍﻳﻤﺎﻥ ﺁﻭﺭﺩﻳﺪ! ﻣﺎﻧﻨﺪ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﻛﻔﺮ ﻭﺭﺯﻳﺪﻧﺪ ﻧﺒﺎﺷﻴﺪ ﻛﻪ ﺩﺭﺑﺎﺭﻩ ﻱ ﺑﺮﺍﺩﺭﺍﻥ ﺧﻮﺩ، ﻛﻪ ﺑﻪ ﺳﻔﺮ ﺭﻓﺘﻪ ﻳﺎ ﺭﺯﻣﻨﺪﻩ ﺑﻮﺩﻧﺪ، ﮔﻔﺘﻨﺪ: ﺍﮔﺮ ﻧﺰﺩ ﻣﺎ ﺑﻮﺩﻧﺪ ﻧﻤﻲ ﻣﺮﺩﻧﺪ ﻭ ﻛﺸﺘﻪ ﻧﻤﻲ ﺷﺪﻧﺪ.
✅" ﻏﺰﻱ": ﺟﻤﻊ ﻏﺎﺯﻱ (ﺟﻨﮕﺠﻮ) ﺍﺳﺖ. کسی که برای جنگ بیرون می رود.
👈این آیه گوشه ای از جهان بینی الهی و مادی را به تصویر می کشد. جهان بینی مادی که بر مبنای منافع مادی استوار است، شهادت را خسارت و هر چه این منافع را متزلزل کند، محکوم می کند. خیال می کنند که مرگ فقط در سفر و جنگ است و اگر کسی در خانه بماند فرشته مرگ سراغش نمی آید!! ولی جهان بینی الهی که بر مبنای لقای الهی بنا شده ، زندگی دنیا را مقدمه و آخرت را ذوالمقدمه می داند. آیه با لحن هشدار به مومنین خطاب می کند: نباید طرز فکر شما مثل کفار باشد که اگر برادرانشان وقتی به مسافرت یا جهاد رفتند و در این راه کشته شدند، تاسف بخورید که اگر نزد ما می ماندند کشته نمی شدند. در حالی مرگ و حیات به دست خداست و حوادث طبیعی هم جنود الهی هستند و بدون اذن او کاری انجام نمی دهند.
@qurnwords
🌸🌸🌸سرنوشت کوه ها🌸🌸🌸
🌷ﻳَﻮْمَ ﺗَﺮْﺟُﻒُ ﺍﻟْﺄَﺭْﺽُ ﻭَ ﺍﻟْﺠِﺒﺎﻝُ ﻭَ ﻛﺎﻧَﺖِ ﺍﻟْﺠِﺒﺎﻝُ ﻛَﺜِﻴﺒﺎً ﻣَﻬِﻴﻠًﺎ(مزمل 14)
✅" ﻛﺜﻴﺐ": ﺑﻪ ﻣﻌﻨﻰ ﺷﻨﻬﺎﻯ ﻣﺘﺮﺍﻛﻢ ﺍﺳﺖ که اگر از پایین آن را حرکت دهند از قله آن سرازیر می شود و می ریزد.
✅" ﻣﻬﻴﻞ" ﺍﺯ ﻣﺎﺩﻩ ﻫﻴﻞ (ﺑﺮ ﻭﺯﻥ ﻛﻴﻞ) ﺑﻪ ﻣﻌﻨﻰ خاک ﺭﻳﺨﺘﻦ ﺍﺳﺖ، ﻭ ﺩﺭ ﺍﻳﻨﺠﺎ ﻣﻨﻈﻮﺭ ﺷﻨﻬﺎﻯ ﻧﺮﻣﻰ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﻫﺮﮔﺰ ﺍﺳﺘﻘﺮﺍﺭ ﻭ ﺛﺒﺎﺕ ﻧﺪﺍﺭﺩ.
🌎👈این آیه گوشه ای از ترس های قیامت را توصیف می کند و آن یک زمین لرزه مهیب است که علاوه بر وحشت اهل زمین حتی کوه ها را هم به تلی از شن و ریگ نرم تبدیل می کند ﻛﻪ ﺍﮔﺮ ﭘﺎ ﺭﻭﻯ ﺁﻥ ﺑﮕﺬﺍﺭﻧﺪ ﻓﺮﻭ ﻣﻰ ﺭﻭﺩ. در حقیقت این هشدار بیانگر نهایت دلهره و دگرگونی در آستانه قیامت است. یعنی سرنوشت این کوه های سر به فلک کشیده در قیامت به کجا ختم می شود؟ تامل و تدبر در این وقایع غفلت را از صفحه دل پاک و مسیر بندگی را هموار می کند.
https://eitaa.com/qurnwords
🌷طهارت و شخصیت جهانی حضرت مریم🌷
🔹ﻭَ ﺇِﺫْ ﻗﺎﻟَﺖِ ﺍﻟْﻤَﻠﺎﺋِﻜَﺔُ ﻳﺎ ﻣَﺮْﻳَﻢُ ﺇِﻥَّ ﺍﻟﻠَّﻪَ ﺍﺻْﻄَﻔﺎﻙِ ﻭَ ﻃَﻬَّﺮَﻙِ ﻭَ ﺍﺻْﻄَﻔﺎﻙِ ﻋَﻠﻲ ﻧِﺴﺎءِ ﺍﻟْﻌﺎﻟَﻤِﻴﻦَ (٤٢/آل عمران )
✅اِصْطِفَاء : گرفتن و برگزيدن پاكى چيزى
👈واژه " ﺍﺻْﻄَﻔﺎﻙِ " در آیه دوبار تکرار شده است، طبق قاعده اگر ﺍﺻْﻄَﻔﺎﻙِ دوم تاسیسی باشد، باید معنی غیر از معنای اول داشته باشد؛ اما اگر معنای جدیدی افاده نکند باید آن را تاکید همان ﺍﺻْﻄَﻔﺎﻙِ اول بگیریم. " ﺍﺻْﻄَﻔﺎﻙِ " اول مربوط به صفات نفسی و فضائل حضرت مریم است که خداوند او را با این کمالات برگزیده است. لذا روایات حضرت زهرا سلام الله علیها را از نظر کرامت و فضائل نفسانی بالاتر از حضرت مریم می دانند. اما اگر " ﺍﺻْﻄَﻔﺎﻙِ " دوم تاسیس باشد ( جوادی آملی) مربوط به کمالات و فضائل انسانی نیست که حضرت فاطمه سلام الله علیها را با او مقایسه کنیم؛ بلکه مربوط به یک ویژگی منحصر به فرد حضرت مریم است که در بين زنهاي جهان فقط او انتخاب شده كه بدون شوهر مادر باشد! لذا آیه (وَجَعَلْنَاهَا وَابْنَهَا آيَةً لِّلْعَالَمِينَ) این نظر را تایید می کند.
https://eitaa.com/qurnwords
🌺متد درخواست کمک از بزرگان🌺
🔹ﻓَﻠَﻤَّﺎ ﺩَﺧَﻠُﻮﺍْ ﻋَﻠَﻴْﻪِ ﻗَﺎﻟُﻮﺍْ ﻳَﺂ ﺃَﻳُّﻬَﺎ ﺍﻟْﻌَﺰِﻳﺰُ ﻣَﺴَّﻨَﺎ ﻭَ ﺃَﻫْﻠَﻨَﺎ ﺍﻟﻀُّﺮُّ ﻭَ ﺟِﺌْﻨَﺎ ﺑِﺒِﻀَﺎﻋَﺔٍ ﻣُّﺰْﺟَﺎﺓٍ ﻓَﺄَﻭْﻑِ ﻟَﻨَﺎ ﺍﻟْﻜَﻴْﻞَ ﻭَ ﺗَﺼَﺪَّﻕْ ﻋَﻠَﻴْﻨَﺂ ﺇِﻥَّ ﺍﻟﻠَّﻪَ ﻳَﺠْﺰِﻱ ﺍﻟْﻤُﺘَﺼَﺪِّﻗِﻴﻦَ «٨٨ یوسف».
✅«ﺑﻀﺎﻋﺖ»: سرمایه ای که برای تجارت بکار می رود. در اصل از بضع و آن قطعه گوشتی که از بدن جدا می شود و قستمی از مال هم که جدا می شود، بضاعت می گویند.
✅«ﻣُﺰﺟﺎﺓ»: سرمایه اندک.
👈مضمون آیه؛ ﻫﺎﻥ ﺍﻱ ﻋﺰﻳﺰ! ﻣﺎ ﻭ ﺧﺎﻧﺪﺍﻥ ﻣﺎ ﺭﺍ ﻓﻘﺮ ﻭ ﻧﺪﺍﺭﻱ ﺍﺯ ﭘﺎﻱ ﺩﺭﺁﻭﺭﺩﻩ و کارد به استخوان مان رسیده " ﻭ ﺟﺌﻨﺎ" ﺍﻳﻨﻚ ﻧﺰﺩ ﺗﻮ ﺁﻣﺪﻳﻢ ﺑﺎ ﺑﻀﺎﻋﺘﻲ ﺍﻧﺪﻙ و آن بضاعت کل دارایی و سرمایه ﻣﺎ ﺍﺳﺖ. ﭘﺲ ﺍﺯ ﻃﻌﺎﻣﻲ ﻛﻪ ﻣﻮﺭﺩ ﺣﺎﺟﺖ ﻣﺎ ﺍﺳﺖ ﻛﻢ ﻧﮕﺬﺍﺭ، ﺑﺮ ﻣﺎ ﺗﺼﺪﻕ ﻛﻦ ﻭ ﺑﺮﺍﺩﺭ ﻣﺎ ﺭﺍ ﺁﺯﺍﺩ ﺳﺎﺯ.
این آیه یک متد و روش درخواست کمک از اولیاء را بیان می کند. که اول ؛ یاد آوری و تمجید از کمک کننده بر مبنای شناخت ، که عزیز از نظر جایگاه سازمانی مقام دوم بعد از پادشاه است و از نظر مقام معنوی او را به عنوان محسنین و متصدقین می شناختند. دوم : تقویت انگیزه در کمک کننده با بیان شرح مشکلات روحی ، اقتصادی و. .. با خضوع و دل شکستگی ...
@qurnwords
🌷ترک نماز و شهوترانی، اسباب تهدید الهی🌷
🔷 فَخَلَفَ مِن بَعْدِهِمْ خَلْفٌ أَضَاعُوا الصَّلَاةَ وَ اتَّبَعُوا الشَّهَوَاتِ فَسَوْفَ يَلْقَوْنَ غَيًّا (مریم / آیه 59)
🔶اما بعد از آنها فرزندان ناشايسته اى روى كار آمدند كه نماز را ضايع كردند و پيروى از شهوات نمودند و به زودى (مجازات ) گمراهى خود را خواهند ديد.
✅شهوت:خواهش و دلبستگی نفس به چیزی.
✅لقاء: روبرو شدن با شىء و مصادف شدن
👈 خداوند پس از سخن گفتن درباره پیامبرانش، از افرادی سخن می گوید که فرزندان ناخلف آن نسل بودند و آن ها را به تندی تهدید می کند. اما دلیل این تهدید چیست؟ دو ویژگی برای آن ها ذکر می شود : آن ها نماز را ضایع کردند (یعنی ترک کردند و یا کاری کردند که نماز نزد مردم بی اعتبار شود.) و از شهوات پیروی نمودند. سپس می فرماید آن هابه زودی نتیجه گمراهی خویش را خواهند دید. اینکه از میان تمام عبادات، نماز ذکر شده است، به خاطر اهمیت نماز است که سدی است میان انسان و گناهان و کسی که آن را ترک کند، به دام شهوات می افتد. به هر حال تهدید الهی نشان می دهد که چنین نسلی و چنین جامعه ای روی خوش سعادت را نخواهد دید. پشت پا زدن به اعتقادات، هر دلیلی که پشتش باشد (سیاسی یا اجتماعی) تنها و تنها سقوط و تلخ کامی را به همراه خواهد داشت.
https://eitaa.com/qurnwords
🌷سرّ سنگيني ذكر سجده نسبت به ذكر ركوع 🌷
👌﴿سبحان ربي الاعلي﴾غير از ﴿سبحان ربي العظيم﴾است. اعلي بالاتر از عظيم است. ذكر ركوع متوسط است; چون انسان هنوز به خاك نيفتاد. وقتي به خاك افتاد عمق ارتفاع او را بيشتر احساس ميكند. مثلا وقتي که انسان در مسجد هست، ارتفاع مسجد را هفت، هشت متر ميبيند. وقتي زيرزمين برودارتفاعش را ده، پانزده متر ميبيند. هر چه انسان پايينتر برود، آن ارتفاع را بيشتر ميبيند. وقتي انسان به خاك افتاد، عظيم را اعلي ميبيند...
https://eitaa.com/qurnwords
🌺حشر مجرمین با سیه رویی🌺
🔸 ﻳَﻮْمَ ﻳُﻨﻔَﺦُ ﻓِﻲ ﺍﻟﺼُّﻮﺭِ ﻭَﻧَﺤْﺸُﺮُ ﺍﻟْﻤُﺠْﺮِﻣِﻴﻦَ ﻳَﻮْﻣَﺌِﺬٍ ﺯُﺭْﻗﺎً «١٠٢ طه»
🔹(ﻫﻤﺎﻥ) ﺭﻭﺯﻱ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺻﻮﺭ ﺩﻣﻴﺪﻩ ﻣﻲ ﺷﻮﺩ ﻭﻣﺎ ﺩﺭ ﺁﻥ ﺭﻭﺯ، ﻣﺠﺮﻣﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﺎ ﭼﺸﻤﺎﻥ ﺗﻴﺮﻩ (ﻭ ﺑﺪﻥ ﻫﺎﻱ ﻛﺒﻮﺩ) ﻣﺤﺸﻮﺭ ﻣﻲ ﻛﻨﻴﻢ.
✅" ﺯﺭﻕ" : ﺟﻤﻊ ﺍﺯﺭﻕ ﺑﻪ ﻣﻌﻨﻰ ﻛﺒﻮﺩ ﭼﺸﻢ است، ﻭﻟﻰ ﮔﺎﻩ ﺑﻪ ﻛﺴﻰ ﻛﻪ ﺍﻧﺪﺍﻣﺶ ﺑﺮ ﺍﺛﺮ ﺷﺪﺕ ﺩﺭﺩ ﻭ ﺭﻧﺞ، ﺗﻴﺮﻩ ﻭ ﻛﺒﻮﺩ ﺷﺪﻩ ﻧﻴﺰ ﺍﻃﻠﺎﻕ ﻣﻰ ﮔﺮﺩﺩ.
✍در آستانه رستاخیز شیپور دمیده می شود و مردم برای حساب و کتاب زنده می شوند. مردم بر حسب اعمال و کردارشان با چهره های متفاوتی محشور می شوند، مجرمان با سیه رویی و چشمانی کبود و بدنی نحیف و از مد افتاده که حاکی از خوف و ترس شدید است از قبر بلند می شوند. این وضع زشت و زننده حاکی از یکنوع خواری و ذلت است. از طرفی بین آنها گفتگو و سوالاتی هست و از هم می پرسند چقدر در دنیا بودیم و... داشتن ظاهری با طراوت و با نشاط در حین صحبت کردن، لذتی وصف نشدنی برای طرفین دارد و داشتن چهره زشت و کریه برای طرف های بحث عذاب فوق عذاب دارد ؛ زیرا آن علامت جرم بر صورت شان است که یک نوع روش شناسایی است. تامل در آن تاثیر زیادی در اصلاح رفتار و اعمال دارد.
#کورنگی
@qurnwords
🌺قدرت نمایی خداوند در کشتی سازی 🌺
🔸ﻭَﺣَﻤَﻠْﻨَﺎﻩُ ﻋَﻠَﻲ ﺫَﺍﺕِ ﺃَﻟْﻮَ ﺍﺡٍ ﻭَﺩُﺳُﺮٍ «۱۳ قمر».
🔹ﻭ ﻧﻮﺡ ﺭﺍ ﺑﺮ (ﻛﺸﺘﻲ ﺍﻱ ﻛﻪ) ﺩﺍﺭﺍﻱ ﺗﺨﺘﻪ ﻫﺎ ﻭ ﻣﻴﺦ ﻫﺎ ﺑﻮﺩ، ﺳﻮﺍﺭ ﻛﺮﺩﻳﻢ.
✅«ﺃﻟﻮﺍﺡ»: ﺟﻤﻊ ﻟﻮﺡ ﻭ ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎﻱ ﺗﺨﺘﻪ ﻫﺎﻳﻲ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺳﺎﺧﺘﻦ ﻛﺸﺘﻲ ﺑﻪ ﻳﻜﺪﻳﮕﺮ ﻣﺘﺼﻞ ﻣﻲ ﻛﻨﻨﺪ.
✅«ﺩُﺳُﺮ»: ﺟﻤﻊ «ﺩﺳﺎﺭ» ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎﻱ ﻣﻴﺦ ﺍﺳﺖ.
⛴👌جریان طوفان حضرت نوح علیه السلام در چند جای قرآن بیان شده است. در این آیه خداوند به مواد اولیه کشتی اشاره می کند که حضرت نوح ع از مشتی میخ و تخته یا الوار چوبی آن را درست کرده است. کشتی به این سادگی و بدون پیچیدگی فنی، چطور حضرت و مومنین را در برابر آن طوفان کم نظیر تاریخی نجات داد. هر چند در کشتی های صنعتی غول پیکر جدید، انسان موحد می تواند دست قدرت خداوند را ببیند که چطور یک شهری را روی دریا به حرکت در می آورند . اما کشتی ساده حضرت نوح از مقداری میخ و چوب درست شده بود ؛ چطور در برابر آن طوفان سهمگین و بزرگ مقاومت کرد؟ خودش یک معجزه به یادماندنی برای خردمندان است. تامل و تفکر در صنعت کشتی سازی یک نمونه از قدرت حکیمانه خداوند است که مسخر بشر شده است.
@qurnwords
🌺 نقش اختلاف در نابودی دین 🌺
🔹ﺇِﻥَّ ﺍﻟﺪِّﻳﻦَ ﻋِﻨﺪَ ﺍﻟﻠَّﻪِ ﺍﻟْﺈِﺳْﻠﺎمُ ﻭَﻣَﺎ ﺍﺧْﺘَﻠَﻒَ ﺍﻟَّﺬِﻳﻦَ ﺃُﻭﺗُﻮﺍْ ﺍﻟْﻜِﺘَﺎﺏَ ﺇِﻟَّﺎ ﻣِﻦْ ﺑَﻌْﺪِ ﻣَﺎ ﺟَﺂءَﻫُﻢْ ﺍﻟْﻌِﻠْﻢُ ﺑَﻐْﻴَﺎً ﺑَﻴْﻨَﻬُﻢْ...«١٩ آل عمران».
🔸 ﻫﻤﺎﻧﺎ ﺩﻳﻦ (ﻣﻮﺭﺩ ﭘﺬﻳﺮﺵ) ﻧﺰﺩ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ، ﺍﺳﻠﺎم (ﻭﺗﺴﻠﻴﻢ ﺑﻮﺩﻥ ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﻓﺮﻣﺎﻥ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ) ﺍﺳﺖ ﻭ ﺍﻫﻞ ﻛﺘﺎﺏ ﺍﺧﺘﻠﺎﻓﻲ ﻧﻜﺮﺩﻧﺪ، ﻣﮕﺮ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺁﻧﻜﻪ ﻋﻠﻢ (ﺑﻪ ﺣﻘّﺎﻧﻴﺖ ﺍﺳﻠﺎم) ﺑﺮﺍﻳﺸﺎﻥ ﺣﺎﺻﻞ ﺷﺪ، (ﺍﻳﻦ ﺍﺧﺘﻠﺎﻑ) ﺍﺯ ﺭﻭﻱ ﺣﺴﺎﺩﺕ ﻭ ﺩﺷﻤﻨﻲ ﻣﻴﺎﻥ ﺁﻧﺎﻥ ﺑﻮﺩ.
✅" ﺍﺳﻠﺎم" : ﺑﻪ ﻣﻌﻨﻰ ﺗﺴﻠﻴﻢ ﺍﺳﺖ.
✅"بغی" : در لغت، به حسد و ظلم معنا شده است.
✍روح و جوهره دین، تسلیم در برابر دستورات الهی است. از جمله ریشه اختلافات و انحراف از حق، حسادت و ظلم به دیگران است؛ زیرا «بغیاً» مفعول لأجله؛ یعنی بیان کننده علت است. حضرت امیر در نهج به اثر اختلاف و خصومت در بین مومنین هشدار می دهد که همان طوری که حجاج سر را حلق می کنند و موی سر را از ته می زنند، اختلاف و دشمنی دین را تیغ می کند و چیزی از دین باقی نمی گذارد .(..فَإِنَّهَا الْحَالِقَهُ لِلدِّینِ) تعبیر «حَالِقَه» که از مادّه «حَلْق» به معناى تراشيدن است. (با توجّه به اينکه متعلّق آن نيز حذف شده) نشان مى دهد، خصومت ها هرگونه خير و سعادت را از بيخ و بن بر مى کند; چرا که ريشه هر خير و سعادتى، تعاون و همدلى و همکارى افراد جامعه با يکديگر است و اين کار بدون محبّت و دوستى، ميسّر نيست..
@qurnwords