🇮🇷🇵🇸
#پاسخ_به_سؤالات (شماره ۱۵)
⁉️ لطفاً در ارتباط با انتصاب آقای ظریف به عنوان معاون راهبردی رئیسجمهور توضیح دهید. آیا این کار غیرقانونی نیست؟
اگر غیرقانونی است، آیا در برابر آن واکنشی نشان داده شده؟
🍃🌹🍃
🔹در ارتباط با موضوع انتصاب معاون راهبردی رئیسجمهور چند نکته اساسی وجود دارد؛ لطفا توجه کنید:
۱. انتصاب آقای ظریف بر خلاف قانون است.(جدای از اینکه قانون فعلی از نظر ما درست به نظر میرسد یا اینکه دارای نقص و کاستی است)
۲. دولت برای حل مسئله، لایحه دو فوریتی به مجلس ارسال کرد؛ اما دو فوریت آن تأیید نشد و لایحه هماكنون به صورت عادی در کمیسیون اجتماعی مجلس در حال پیگیری است.
۳. مجلس به دلیل اینکه دولت به تازگی کار خود را آغاز کرده، از اعمال ماده ۲۳۴ آئیننامه داخلی مجلس خودداری کرده است. این یعنی ارجاع پرونده تخلف رئیسجمهور به قوه قضائیه (که البته کار مجلس از این منظر و با این ملاحظه درست و منطقی به نظر میرسد).
۴. با این حال کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی، تخلف رخ داده را به دیوان عدالت اداری برای بررسی و صدور حکم ارجاع داده که تاکنون دیوان به دلائل فنی و یا شاید در نظر گرفتن برخی ملاحظات دیگر از بررسی و اعلام رأی اجتناب ورزیده است.
۵. هر گونه تجمع در کشور به این خاطر و ملتهب کردن فضای اجتماعی (که معالاسف اتفاق افتاده و به شعار علیه مسئولان نیز منجر شده) نه تنها کمکی به حل مسئله نخواهد کرد، بلکه بر پیچیدگی اوضاع خواهد افزود. دشمن نیز همین را میخواهد؛ ناآرامی و دعوای اجتماعی در کشور.چ؛ کار در هر حال باید بر مدار قانون به پیش برود.
۶. اگر خوب دقت کنید هم مجلس و هم قوه قضائیه با در نظر گرفتن شرایط دولت و حفظ انسجام بین قوا از حداکثر امکانی که قانون در این زمینه در اختیار آنان قرار داده است، استفاده نکردهاند.
۷. این وسط اما معاون حقوقی رئيسجمهور که علیالقاعده باید بیاید و موضعی بر مبنای قانون و همراهی دو قوه دیگر بگیرد و یا استدلالهای حقوقی برای نظر دولت ارائه کند و از مواضع قوه قضائیه و مجلس نیز به رسم معمول تشکر نماید، نمک بر روی زخم میپاشد! انصاری بدون در نظر گرفتن حساسیت فوقالعاده زیاد بخشی از جامعه بر روی آقای #ظریف، وی را در زمره کسانی معرفی میکند که هم حساسیتهای عمومی بر روی آنان بیشتر است و هم عناصری زیادی در مجلس و قوه قضائیه بر روی رفتارهای آنان حرف دارند!
گفته شده کسی، خود را سخنران جا زده و پشت تریبون رفته بود؛ اما نمی دانست چه باید بگوید و پس و پیش و نامربوط میگفت. یکی از آن پایین گفت: مردم حسابی! حرف زدن بلد نیستی؛ حرف نزدن و پایین آمدن را هم بلد نیستی؟ بیا پایین خب!
🆔 eitaa.com/raheamin/55754
15.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷🇵🇸
🔰 صلوات شعبانیه
🍃🌹🍃
🔹از اعمال مشترکهای که برای #ماه_شعبان در کتاب مفاتیح الجنان ذکر شده #صلوات_شعبانیه است که در مورد آن چنین آمده: «در هر روز از شعبان در وقت زوال و در شب نيمه آن بخواند اين صلوات را مرويه از حضرت امام زين العابدين عليهالسلام»
🆔 eitaa.com/raheamin/55755
📰 #روزنامه_کیهان
دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳
🔹️رهبر انقلاب در دیدار شرکتکنندگان مسابقات بینالمللی قرآن کریم:
آمریکا متجاوز و دروغگو است ملت ایران جرأت گفتن مرگ بر آمریکا را دارد
🔹️ در مراسمی با حضور رئیسجمهور انجام شد
رونمایی از موشک بالستیک «اعتماد» و دیگر دستاوردهای دفاعی
🔹️ مدیر مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت در گفتوگو با کیهان مطرح کرد
توانایی ساخت سکوهای نفتی ۹۳۰۰ تنی به دست متخصصان ایرانی
🔹️ پادوی رسانه ترامپ: آقای عراقچی چرا گفتی ایران طلبکار است؟(!)
eitaa.com/raheamin/55756
🔰 ترامپ دیوانه چگونه الگوی اصلاحطلبان شد؟!
🔸بعد از امید بستن به ترامپ برای یک توافق سریع، حالا تمامیتخواهی و خودکامگی ترامپ نیز دل اصلاحطلبان را برده و چراغ راه آنان شده است تا جایی که میگویند کاش رئیسجمهور ما نیز مانند ترامپ میبود(!)
🔸روزنامه جوان درباره رفتارهای متناقض مدعیان اصلاحطلبی نوشت: ترامپ این روزها از اصلاحطلبان دل میبرد، همو که چند سال پیش او را دیوانهای خطرناک برای کل جهان مینامیدند و به قدرت رسیدن او را باگ دموکراسی در مهد دموکراسی میدانستند. مسئله فقط تمایل روزافزون آنان برای مذاکره با این دیوانه خطرناک که اکنون عاقل و فرزانه میدانندش، نیست بلکه حتی از کارهای ترامپ که بوی تمامیتخواهی، انحصارطلبی، قدرتمداری و خودکامگی میدهد، استقبال میکنند.
🔸رسانههای اصلاحطلب نیز هر تحرکی در سیاست خارجه را آغاز مذاکره با «ترامپ» مینامند، نه حتی مذاکره با آمریکا! گویی الان ترامپ در طرف درست تاریخ ایستاده است و قابلاتکا و رفتارش قابل پیشبینی و فهمیدنی است.
🔸میتوان از اصلاحطلبان پرسید آیا اگر یکی از دو نامزد رقیب پزشکیان به ریاستجمهوری میرسید، اکنون همین دیدگاه را داشتید که منتخب مردم باید بتواند مثل ترامپ فرمانهای اجرائی بزرگ صادر کند و همهچیز را در دست بگیرد؟! آیا همهچیز را مناسب مذاکره با ترامپ میدیدید؟ تجربه میگوید که خیر، این رفتارها و گفتارهای اصلاحطلبی بهشدت جناحی، ضد منافع ملی و خلاف عقلانیت است. اگر منافع ملی را در نظر داشتند نباید تا این حد با نامزد خود همراهی و با نامزد رقیب مخالفت میکردند. در دولتهای قبلی برای هزارتومان بالارفتن دلار معرکه میگرفتند و در دولت فعلی برای ۲۰هزار تومان افزایش نرخ دلار، جیک نمیزنند.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001HMC
eitaa.com/raheamin/55757
🔰 هواپیمای نتانیاهوی فراری از بیم بازداشت تغییر مسیر داد
🔸به دلیل حکم بازداشت صادره از سوی دیوان کیفری بینالمللی علیه بنیامین نتانیاهو، هواپیمای حامل او در سفر به آمریکا ناگزیر شد مسیر خاصی را طی کرده و از ورود به حریم هوایی قاره اروپا اجتناب کند.
eitaa.com/raheamin/55758
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#استوری ولادت امام سجاد علیهالسلام
🌸🌙 امشب ستارهها هم زائرند...
🌿🎉 ولادت با سعادت امام سجاد علیهالسلام مبارک باد 🎉🌿
خیر الساجدین، فخر الزاهدین
شمس العارفین، زین العابدین
✨ امشب آسمان، غرق در نور و سرور است، زمین عطر عبادت گرفته و دلها به نام زیبای زینالعابدین علیهالسلام آرام میگیرند. ✨
eitaa.com/raheamin/55759
این عید نورانی رو تو استوریهاتون سهیم کنید تا دلها به یاد امام عاشقان زنده بشه.
🔰 ایلان ماسک: شیوع کرونا کار آمریکا بود
🔸ایلان ماسک،: آیا میدانستید که آژانس توسعه بینالمللی آمریکا (USAID) با استفاده از مالیاتهای شما، تحقیقات مربوط به سلاحهای بیولوژیکی، از جمله ویروس کرونا را تأمین مالی کرده است که جان میلیونها نفر را گرفته است؟»
eitaa.com/raheamin/55760
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 «ای تکیهگاه و پناه زیباترین لحظههای پرعصمت و پرشکوهِ تنهایی و خلوت من ای شطّ شیرین پرشوکت من»
🔹️رهبر انقلاب: من کاری ندارم مرحوم اخوان این شعر را برای چهکسی گفته و برای چه گفته؛ من این شعر را خطاب به #صحیفه_سجادیه میخوانم؛ من این شعر را خطاب به دعای ابیحمزهی ثمالی میخوانم.
🌷فرا رسیدن سالروز میلاد امام سجاد علیهالسلام مبارک باد
eitaa.com/raheamin/55761
🇮🇷🇵🇸
🔰 ایران و جهان در روزی که گذشت
🍃🌹🍃
🔹سران سه قوه به همراه اعضای هیات دولت برای حل مشکلات مردم با هم گفتوگو کردند
🔹رئیس سازمان انرژی اتمی: در مذاکرات اخیر اصل حرف اروپاییها این بود که تحریمها دست آمریکاست
اروپاییها گفتند خودشان تکلیفشان را نمیدانند و باید صبر کنند ببینند آمریکا چه تصمیمی میگیرد
🔹ایزدخواه، نماینده مجلس: گزارش مرکز پژوهشها؛ با FATF از چاله در میآییم و به چاه میافتیم
🔹مهدی نصیری آزاد شد
🔹ترامپ تمامی کمکهای مالی آمریکا به آفریقای جنوبی را تعلیق کرد
🔹مصر: قاهره توان بازسازی غزه را بدون خروج فلسطینیها دارد
🔹 مهدی فضائلی، عضو دفتر حفظ و نشر آثار آیتالله خامنهای:ادعای هماهنگی قدم به قدم دکتر ظریف با رهبر انقلاب در مذاکرات برجام نادرست است
🔹مهسا قربانی، داور زن ایرانی پس از ۴۰روز بازداشت در دانمارک، آزاد شد
🔹هشدار به مشتریان بانکی:تبلیغات فضای مجازی درخصوص اعطای وام با اهداف کلاهبرداری و پولشویی است
🔹دیدار نمایندگان رهبر انقلاب با جانبازان به مناسبت روز جانباز
🔹برخورد حدود ۱۰۰خودرو در بزرگراهی در چین بهدلیل مِه شدید و یخزدگی جادهها
🔹ترکیه دو پایگاه نظامی در سوریه احداث خواهد کرد
🔹تغییر مسیر هواپیمای نتانیاهو از بیم بازداشت
🔹واکنش وزارت کشور به برگزاری تجمعات:تجمعات باید بر رویههای قانونی باشد، این تجمعاتی هم که برگزار شد به لحاظ تعداد، خیلی قابل توجه نبود، اما در فضای رسانهای بازتاب زیادی پیدا کرد
🔹سرباز انگلیسی به اتهام جاسوسی برای ایران به زندان محکوم شد
🔹ایلان ماسک: شیوع کرونا کار آمریکا بود
🆔 eitaa.com/raheamin/55762
🆔
🇮🇷🇵🇸
#تقویم_تاریخ
🔰در چنین روزی...
🍃🌹🍃
🔹سال ۱۲۷۳
آیت الله میرزا حسن شیرازی مرجع بزرگ تقلید و قهرمان جنبش تنباكو دیده از جهان فروبست.
🔹سال ۱۲۹۶
همزمان با جریان جنگ جهانی اول، روزنامه ی رعد با مدیریت سید ضیاء الدین طباطبایی كه به طرفداری از متفقین مشهور بود، نوشت: روزانه به طور متوسط ۳۶ تن در تهران بر اثر فقر و قحطی جان می سپارند.
🔹سال ۱۳۵۶
۳۳ تن از دانشجویان هندی به جرم برپایی تظاهرات علیه محمدرضا پهلوی در برابر سفارت ایران در دهلی نو و كنسولگری ایران در بمبئی به وسیله ی پلیس هند دستگیر شدند.
🔹سال ۱۳۵۷
امام خمینی (ره) از مردم خواستند تا با تظاهرات آرام و از طریق مطبوعات، نظر خود را دربارهی دولت بازرگان اعلام نمایند
آیتالله گلپایگانی با صدور پیامی خطاب به ارتش، از فرماندهان نظامی خواست تا از رویارویی با انقلاب اسلامی بپرهیزند
مجلس شورای ملی طرح پیشنهادی شاپور بختیار نخست وزیر وقت را برای انحلال سازمان اطلاعات و امنیت كشور(ساواك) تصویب كرد.
با اعلام تشکیل دولت موقت، آمریکا در واکنش به این موضوع از بختیار حمایت کرد
🔹سال ۱۳۷۵
زلزله ای با قدرت ۶٫۷ درجه در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) ناحیهی كوهستانی گرمخان را در منطقه ی بجنورد لرزاند كه سبب تلفات و خسارات مالی فراوانی شد. در این زمین لرزه ۸۴ تن كشته شدند و به بیش از ۱۷۰ روستا آسیب رسید و سه روستای ناوه، قزل قان و شیخ ۱۰۰ درصد تخریب شدند.
#عید_انقلاب | #فجر_مقاومت
#دهه_فجر
🆔 eitaa.com/raheamin/55763
🆔
🇮🇷🇵🇸
🔰رشد تولید ناخالص داخلی ایران بعد از انقلاب اسلامی
🍃🌹🍃
🔹از ۹۰ میلیارد دلار در سال ۱۳۵۷ تا ۴۰۱.۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۳
🔹طبق آمارهای بانک جهانی، تولید ناخالص داخلی (GDP) ایران در سال ۱۳۵۷، یعنی اولین سال انقلاب، حدود ۹۰ میلیارد دلار بوده است. اما این رقم در سال ۲۰۲۳ به ۴۰۱.۵ میلیارد دلار رسیده است.
🔹این رشد بیش از ۴.۴ برابری در شرایطی محقق شده که ایران طی این سالها با چالشهای بزرگی مانند جنگ تحمیلی، تحریمهای بینالمللی و محدودیتهای اقتصادی روبهرو بوده است.
🔹همچنین سهم ایران از اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۳ به ۰.۳۸ درصد رسیده است که با توجه به فشارهای خارجی و محدودیتهای صادرات نفت، نشاندهنده توانمندیهای اقتصادی کشور در حفظ جایگاه خود در اقتصاد جهانی است.
🔹نکات کلیدی:
سال ۱۳۵۷: GDP ایران ۹۰ میلیارد دلار
سال ۲۰۲۳: GDP ایران ۴۰۱.۵ میلیارد دلار
رشد بیش از ۴.۴ برابر در ۴۴ سال
🔹این ارقام نشان میدهد که با وجود تمامی فشارها، ایران توانسته است در حوزه اقتصادی پیشرفت کند و تولید ناخالص داخلی خود را به سطح قابلتوجهی برساند.
#دهه_فجر | #فجر_مقاومت
#بهار_انقلاب
🆔 eitaa.com/raheamin/55764
🆔
🇮🇷🇵🇸
#یادداشت
🔰 چند روایت از اقتصاد پهلوی (۱)
1⃣ بخش اول
🍃🌹🍃
🔹 بیش از ۴۵ سال از پیروزی انقلاب اسلامی میگذرد؛ انقلابی که با شعار «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» و با حمایت میلیونها ایرانی به پیروزی رسید. از همان ماههای ابتدایی پیروزی انقلاب، کشور ایران در بسیاری از حوزهها و مسائل با تحولی عظیم مواجه شد؛ کشوری که در دوران طاغوت به جرئت یکی از مستعمرهها و کشورهای تحت فرمان غرب، به ویژه آمریکا بود، به کشوری مستقل و امید همه آزادیخواهان جهان تبدیل شد. این تغییر در بسیاری از حوزههای فرهنگی، اجتماعی و حتی اقتصادی و... نیز ملموس بود. با این حال، به واسطه وابستگی اقتصادی رژیم پهلوی به غرب و #آمریکا و اتکای #اقتصاد ایران به درآمدهای نفتی عملاً ایجاد استقلال اقتصادی در کوتاهمدت ممکن نبود. پس از پیروزی انقلاب و آغاز ایجاد تغییرات اقتصادی در سال ۱۳۵۹ و با آغاز جنگ تحمیلی هشت ساله عملاً بسیاری از اصلاحات و اقدامات اقتصادی در شرف آغاز نیمهکاره ماند. با این حال، شاید برخی از روایتهای ناصحیح و دروغین از وضعیت اقتصادی ایران در سالهای پیش از پیروزی انقلاب سبب شده است برای نسلی که آن روزها را درک نکردهاند، شائبههایی ایجاد شود. شاید بهترین روایت از وضعیت اقتصادی ایران در آن سالها را باید میان نوشتهها، روایتها، اسناد و اصطلاحاً واقعیتهای میدانی آن روزها جستوجو کرد. کسانی که آن دوران را به یاد دارند، زاغهنشینی و کپرنشینی، بیکاری، وضعیت بهداشتی و زندگی جاری شهروندان، اختلاف شدید طبقاتی و... را به یاد دارند؛ اما شاید غلبه روایتهای اشتباه و دروغین سبب شده برخی از نسل جوان یا کسانی که آن ایام را درک نکردهاند، شناختی از شرایط سخت و سیاه آن سالها نداشته باشند. در این نوشته سعی کردهام به چند روایت از گفتهها و نوشتههای سردمداران و مسئولان حکومت پهلوی و رسانهها که تصویر دقیقتری از شرایط آن روزها ارائه دادهاند، اشاره کنم.
۱. تبدیل کشاورز به دستفروش
«ابوالحسن بهنیا» که در دوران رژیم پهلوی سمتهایی، چون وزیر راه و مدیرعامل بانک رهنی ایران و البته مدیران سازمان برنامه را برعهده داشته است، درباره کاهش تولیدات کشاورزی میگوید: «میتوان ریشههای کاهش سطح تولید کشاورزی در ایران را در علاقه به صنعتی شدن کشور جستوجو کرد. نتیجه این علاقه این شد که کارگرها توانستند به شهرها بیایند و دستمزدهای بیشتری نسبت به روستا بگیرند و البته به تدریج دهها و روستاها خالی شدند. ما یک زمانی در محصولاتی، مانند گندم خودکفا بودیم؛ اما از آنجا که روستاها خالی شده و دولت بیتوجه قیمتی را برای خرید گندم تعیین میکند که هیچ تناسبی با قیمتهای جهانی ندارد وضعیت اینگونه شده است. خود ما روستایی در آذربایجان داشتیم که جوانانی که آنجا کار میکردند به تهران آمدند و دست فروش و دلال شدند.»
#پهلوی_بدون_روتوش
🆔 eitaa.com/raheamin/55765
🆔