🔸🔸بانوان خودسرپرست از شهرداری تخفیف خوشحسابی میگیرند
🔻فاطمه منعمی، عضو شورای شهر کرج، امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس گفت: تخفیف خوشحسابی عوارض صنفی و پسماند بانوان سرپرست خانواده، بانوان تحت پوشش سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) ۳۴ درصد است.
🔻امکانات شهری باید به نحوی باشد که بانوان بتوانند بهتر از آن استفاده کنند.
🔻منعمی در خصوص قانون جوانی جمعیت و خانواده، اذعان کرد: طبق این قانون برای هر دستگاه وظایفی تعریف شده است در این قانون وظایف و رسالت شهرداریها شامل دو بخش است، نخست به عنوان یک نهاد عمومی و دوم در جایگاه یک سازمان، رسالتهایی را در قبال بانوان شاغل خود در شهرداری دارد.
🔻متاسفانه شهرداری کرج در خصوص اجرای قانون جوانی جمعیت به تکالیف خود عمل نکرده است و در این راستا پیگیری ها و تذکرات متعددی از سوی اعضای شورای اسلامی شهر صورت گرفته که شهرداری نسبت به آن بی توجه بوده و گام موثری برنداشته است.
🔻رئیس کمیته بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر کرج یادآور شد: با وجود تخصیص اعتبار ۱۰ درصدی از ردیف اجرای برنامههای فرهنگی توسط شورای اسلامی شهر کرج در بودجه سال ۱۴۰۲ شهرداری کرج هیچ گونه برنامهریزی در این خصوص نداشته است.
🔻طبق قانون جوانی جمعیت و خانواده و تاکید رهبر معظم انقلاب بر اجرای این قانون، شهرداری به عنوان یک نهاد عمومی مکلف است نسبت به اجرای تکالیف خود اقدام قانونی به عمل آورد.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸مجلس اصرار دارد تا در اسرع وقت لایحه عفاف و حجاب نهایی شود
به گزارش خبرگزاری فارس، قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر غضنفرآبادی رئیس کمیسیون قضایی مجلس اظهار کرد: ما در مجلس به طور قطع همه نمایندگان اصرار داریم تا در اسرع وقت لایحه عفاف و حجاب نهایی شود در برخی جاها بحث طولانی میشود اما ما در مجلس چه در کمیسیون قضایی و چه در هیئت رئیسه پیگیر این موضوع هستیم تا در اسرع وقت انجام شود. یک ماه اصلاحات در کمیسیون قضایی به خاطر انجام همین هماهنگیها زمان برد اکنون نیز بیش از ۲۵ روز است که بنده به دولت نامه زدم که با اصل ۷۵ موجود در این لایحه موافقت کند، اما هنوز به دست ما نرسیده است.
🔻ما حتما این موضوع را دنبال میکنیم تا به نتیجه برسد. یکی از اشکالات این است که مصوباتی که به شورای نگهبان رفته و تایید شده است دیگر نمیشود در کمیسیون اصلاح شود و این خلاف قانون اساسی است و بنده با دوستان شورای نگهبان صحبت کردم و آنها نیز بر این موضوع تاکید کردند. به هرحال ما این لایحه را دنبال میکنیم تا زودتر به نتیجه برسیم.
🔻به خاطر تسریع در انجام کار اصلاحات، مصوبه را به شورای نگهبان ارسال کردیم تا نظرات کارشناسان آنها را دریافت کنیم. در این فاصله با دولت هماهنگ کردیم تا نظر خود را در خصوص موادی که مشمول اصل ۷۵ میشود اعلام کند.
🔻 برخیها تصور میکنند برنامهای در مجلس است تا قبل از برگزاری انتخابات قانون عفاف و حجاب اجرایی نشود، در حالی که ما نمیخواهیم حکم خدا حتی لحظهای بر زمین بماند ولو یک ساعت مانده به انتخابات.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 دوگانه مستوریت و خودافشاگری در عصر شهرت (بخش اول)
✍ حوریه بزرگی
🔻 ما وارد عصر شهرت شدهایم. این را میتوان از شکل گرفتن دغدغه عمومی برای دیده شدن فهمید. دیده شدن و شهرت میتواند برای صاحبش قدرت و ثروت بیاورد، از همین رو امروزه بخش قابل توجهی از مردم به دنبال کشف راههایی هستند که دیده شوند و بتوانند از رهگذر معروف شدن به نان و نوایی برسند.
🔻 در این میان شبکههای اجتماعی و فضای سایبر امکانهای ویژهای برای همگان فراهم کرده است تا شانس دیده شدن خود را بیازمایند. از همین روست که ما از عصر ستارههای سینمایی عبور کردهایم و با خردهسلبریتیهای ده دقیقهای روبهروییم. در عصر شهرت لازم نیست شما برای معروفیت شایستگی یا مهارت خاصی داشته باشید، بلکه میتوانی با یک کلیپ ده دقیقهای که برخوردار از «اصول دیده شدن رسانهای» باشد به شهرت برسی.
🔻 ساختار شبکههای اجتماعی بر افشاگری و آشکارگی استوار است و مستوریت، حریم نگه داشتن و گمنامی مفاهیمی غریب و بیمشتری هستند. تو به میزانی که به قانون طلایی خودافشاگریِ همهجانبه وفادار باشی بیشتر میتوانی توجهها را به سوی خود جلب کنی. زنان سلبریتی در سر این طیف قرار دارند، چرا که امر جنسی همواره با سطحی از مستوریت و نهفتگی همراه است و چون آشکار شود بیشترین توجهها را به دنبال خواهد داشت، این موضوع در کشورهایی که بافت فرهنگی دینی دارند، از شدت بیشتری برخوردار است.
🔻 زن در فرهنگ اسلامی ـ ایرانی با حیا، عفت و پوشش گره خورده است و زنان سلبریتی به عنوان وفادارترینها به فرهنگ شهرت، در طی این سالها بیشترین تأثیر را در تغییر مرزهای کنشگری جنسی زنان ایرانی داشتهاند. ارائه خودِ عاطفی در قالب روابط صمیمی و آزاد با همکاران و طرفدارانشان مرحله نخست خودافشاگری بوده است. سلبریتی به حکم سلبریتی بودنش اجازه دارد با همگان ارتباط صمیمانه و نزدیک برقرار کند و این رفتارش به سبب آنکه در بستر فرهنگ شهرت و با پوششی جذاب اتفاق میافتد، کمتر معنای قبیحی از آن دریافت میشود و میتواند با ایجاد هژمونی لذت، تلخی بر هم زدن امر خصوصی و عمومی را به شیرینی بدل کند. در گامهای بعدی ارائه خودِ جنسی به کمک خودِ عاطفی میآید.
🔻 خودافشاگری جنسی در تاریخ شهرت از اهرمهای پرقدرت دیده شدن بوده و همچنان است. در عصر رسانههای مدرن، مدونا آغازگر این مسیر بوده است. پیشتر از او برای اولین بار زنان ایتالیایی در قرن چهاردهم در بداهه نمایشها که نوعی تئاتر خیابانی بود، به انجام حرکات اروتیک پرداختند و قبح اینگونه اعمال و اختصاصی بودنش برای روسپیها و کنیزان را به مدح و عملی هنرمندانه بدل کردند. فرهنگ شهرت، در ایران نیز فرهنگی زنده و پویاست و آنچه تاکنون گفته شد، در دورههای مختلف حضور ستارگان سینمایی از دهه ۷۰ تا بلاگرها و خرده سلبریتیهای اینترنتی در سالهای اخیر قابل پیگیری و تطبیق است.
🔻 حال این سؤال مهم مطرح میشود که فرهنگی که با خودافشاگری و محو مرز میان زندگی شخصی و حضور عمومی گره خورده است، مواجههاش با حجاب چگونه است؟ ما از یکسو با اصول دینی و فلسفه حجاب روبهروییم که از عدم جذابیت و خودجلوهگری میگوید و از سوی دیگر با عصر شبکههای اجتماعی و شهرت که همگان را به خودبرندسازی و دیده شدن فرامیخواند.
🔻 بررسی نوع کنشگری زنان سلبریتی اعم از سلبریتیهای سنتی که غالباً زنان بازیگر سینمایی هستند و سلبریتیهای اینترنتی اعم از حجاباستایلها و اینفلوئنسرها تا واینرها (بلاگر طنز) حاکی از آن است که خودآگاه یا ناخودآگاه اینان وفادار به اصول دیده شدن رسانهای هستند؛ اصولی که در فرایندی نرم و کاملاً ذهنی و شناختی کنشگر فعال و هوادارانش را به سمت سبک خاصی از نگرش، گرایش و کنش سوق میدهد، باورمندان و علاقهمندان به این سبک زندگی در فرایندی تدریجی حساسیت ارزشیشان نسبت به مفاهیمی، چون حیا، خویشتنداری جنسی، پوشش، جلوهگری و... تغییر یافته و نظام معنایی جدیدی برساخت میشود./خوشنامها
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 دوگانه مستوریت و خودافشاگری در عصر شهرت (بخش دوم)
✍ حوریه بزرگی
🔻 در بخش اول یادداشت از برساخت نظام معنایی جدید در بستر فرهنگ نوپدید شهرت سخن گفتیم. در این نظام معنایی جدید، همانطور که در کنشگری سلبریتیها بارها دیدهایم، امر دینی از جمله حجاب نیز به مسلخ نمایشی شدن و مصرف و در نهایت تقویت برند سلبریتی سوق داده میشود. سلبریتیها کمتر پیش میآید که ادعای بیدینی کنند یا خدا را منکر شوند بلکه اتفاقاً با بیانی انساندوستانه، خود را مدافع حقوق زنان و آزادی در انتخاب نوع پوشش معرفی میکنند، اما نکته ظریفی که کمتر به آن توجه میشود، تعهد ایدئولوژیک آنان به یک دین جدید و به تبع آن، سوق دادن پیروانشان به یک سبک خاص پوششی و کنشی است.
🔻 پل هیلاس و همکارش لیندا وودهد، این فرایند تسخیر و استحاله امر دینی در فرهنگ سلبریتی را نوعی جابهجایی در احساسات دینی به سمت «فردگرایی بیانی» و «چرخش سوژهای» مینامند. در فرهنگ سلبریتی، سلبریتی در مقام سوژه مختاری است که میان منابع دینی و غیردینی گزینههای خود را دارد و این منابع در فرهنگ حل شدهاند. در این فرایند سوژه احساس نمیکند با مرزهای سنت محدود میشود، بلکه او در راستای هدف و ساخت برند خود به هر چیزی که بخواهد اعم از امر دینی یا غیردینی متوسل میشود و در چنین شرایطی تمایز میان گفتمانهای سکولار و دینی فرومیپاشد. در چرخش سوژهای مردم دیگر خود را در رابطه با فرمانهای استعلایی نمیبینند، بلکه آنچه مهم و استعلایی است خود فرد و اموری مانند «آگاهی، ذهن، خاطرات، عواطف، احساسات، شور و حال، تجربههای بدنی، رؤیاها، حسها، وجدان درونی و گرایشها هستند».
🔻 با استحاله امر دینی، سؤال «چگونه میتوانم رستگار شوم» به سؤال «چطور میتوانم حس خوبی در مورد خودم داشته باشم» بدل میشود؛ در این میان، سلبریتیها به عنوان نمایندگی شایسته برای مشاهده و تجربه امکانهای مختلف «انسان دارای حال خوب» پرستش میشوند، در واقع دنبال کردن و پرستش سلبریتی، پرستش خودِ نفسانی است که نیازش به دین و امر استعلایی را از طریق دنبال کردن و پرستش خدایگان و بت جدیدش (سلبریتی) تأمین میکند.
🔻 حال میتوان کشف حجاب تعداد قابل توجهی از زنان سلبریتی و پیروانشان را از منظری جدید دید، اینان حس خوب و رستگاری را در وفاداری گزینشی به اصول سنت و مدرنیته میدانند. امر استعلایی و حکم دینی پوشش در این فضا معنادار نیست، چون خداوند و امر او تا جایی قابل پذیرش است که حال خود نفسانی را خوب کند و خود نفسانی در فرهنگ سلبریتی بر پایه اخلاق لذت و ارائه خودِ عاطفی و خودِ جنسی است، در چنین فضای اندیشهای و کنشی، جایی برای سخن گفتن از ضرورت حجاب و مدح خویشتنداری و حیا نمیماند و به بیان بهتر، این نظام واژگانی و معنایی مورد پذیرش و ادراک قرار نمیگیرد.
🔻 اما راهحل چیست؟ ما نیاز به گفتگو داریم؛ سلبریتیها و قائلان به فرهنگ سلبریتی با حضور همه جایی رسانهایشان پیوسته از خود، آرمانها و جهان مطلوبشان سخن میگویند و بیتوصیف چرخه خستهکننده و بیپایان «خرید، نمایش، مصرف»، اکنونِ لحظات پر زرق و برق زندگیشان را با همگان به اشتراک میگذارند و ما با توصیف پیاپی بایدها و نبایدها و لذت فردا، کمتر از چرخه پرنشاط اکنونِ «عفت، زندگی، آرامش» میگوییم و آن را به اشتراک میگذاریم.
🔻 ما ضرورت دارد از جهان آرمانیمان و تجربههای منحصربه فردمان در قالب هنرمندانه بسیار سخن بگوییم که این نیاز جهان هنری امروز است، چرا که به قول مرحوم علی صفایی حائری (ره) «هنر برای ماندن ناچار است از سرگرمی و تفنن و لذت و تنوع به آگاهی و بیداری و تحرک و تعهد روی بیاورد که آینده هنر جز این نمیتواند باشد، که انسان فردا سرگرمی را همچون اشک خستهای از گوشه چشمش به زمین میریزد»./خوشنامها
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 توانمندسازی و توسعه مشارکت اجتماعی زنان در سطوح مدیریتی سیاست مورد تاکید دولت مردمی است
🔻 دکتر سید ابراهیم رئیسی در نشستی با مسئول و مدیران معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهور، خانواده ایرانی–اسلامی را نماد قدرت فرهنگی کشور دانست و افزود: موضوع «زن و خانواده» در دولت مردمی نه یک مسئله، بلکه فرصتی است که میتواند در سامان دادن به بسیاری از مسائل و مشکلات جامعه موثر باشد.
🔻 رئیسجمهور توانمندسازی زنان و توسعه مشارکت اجتماعی آنها در سطوح مدیریتی و همچنین استیفای هر چه بیشتر حقوق زنان مبتنی بر زیستبوم ایرانی–اسلامی را سیاست زیربنایی و مورد تاکید دولت دانست.
🔻 رئیسجمهور با بیان اینکه گسترش عدالت و جلوگیری از دو آسیب «سیاستزدگی و نگاه تشریفاتی به بانوان» از مهمترین ماموریتهای معاونت زنان و خانواده است، افزود: دینداری، حضور آگاهانه و تاثیرگذار، مسئولیتپذیری و نقشآفرینی در عرصههای مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و ورزش از مشخصههای بارزی است که انقلاب اسلامی از زن ایرانی به جهان معرفی کرده است.
🔻 دکتر رئیسی کاهش نرخ بیکاری زنان، افزایش ۱۰۰ درصدی رشد ورزش بانوان و مدالآوری آنها در دولت مردمی، تصویب لایحه پیشگیری از آسیبدیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوءرفتار و تخصیص یک درصد اعتبار دستگاهها به حوزه بانوان و همچنین توجه به توانمندسازی و ارتقای سلامت و کیفیتبخشی به زندگی زنان سرپرست خانوار را از جمله اقدامات دولت در حوزه زنان برشمرد.
🔻 رئیس جمهور با تاکید بر ضرورت پرهیز از موازیکاری در همه بخشها از جمله معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری افزود: ماموریت اصلی معاونت امور زنان و خانواده این است که بدون ورود به عرصه اجرا، با تشکیل اتاقهای فکر در حوزه مسائل مختلف، به شکل جدی تامین نیازمندیها و مطالبات زنان و خانواده به خصوص زنان سرپرست خانواده را در دستگاههای مربوط بررسی و اجرایی شدن آنها را پیگیری نمایند.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸دستور رئیس جمهور به دستگاهها برای ورود جدی به حوزه زن و خانواده
🔻به گزارش خبرنگار دولت ایرنا، انسیه خزعلی روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت و در جمع خبرنگاران درباره اقدامات دولت برای بهبود وضعیت مادران کارمندان اظهار داشت: ما برنامههای دورکاری را برای مادران در دستور کار داریم و امید است با همکاری دستگاهها به تصویب برسد.
🔻رئیس جمهور به همه دستگاهها دستور داده که به عنوان اتاق عملیات زن و خانواده عمل کنند و روی بحث خانوادهمحوری بهصورت جدی ورود پیدا کنند.
🔻در نشستی که اخیرا با رئیس جمهور داشتیم مقرر شد که دستگاههای اجرایی با نگاه خانوادهمحوری همه طرحها و سازوکارهای لازم را ارائه و با همکاری معاونت زنان تنظیم و اجرایی شوند که یکی از آنها بحث کارمندان است.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
6.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸🔸پوشش متفاوت سفیر عربستان در آمریکا/تسلط کامل به زبان انگلیسی
🔻سفیر عربستان در آمریکا با پوششی متفاوت و با تاکید بر لزوم آتشبس در جنگ غزه: نباید به عصر حجر بازگردیم.
🔻تسلط خانم سفیر به زبان انگلیسی نیز قابل توجه است.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 اگر زنها به انقلاب نپیوسته بودند!؟
رهبر معظم انقلاب:
🔻 اگر زنها به انقلاب نپیوسته بودند، انقلاب پیروز نمیشد، جوانها از خانه برای پیوستن به صفوف انقلاب بیرون نمیآمدند، مادرهایشان نمیگذاشتند. مادرهایشان حداقل آنها را تشویق نمیکردند. اگر زنها دل در گرو انقلاب نداشتند، مردها اینجور آزادانه در صفوف انقلاب جانفشانی نمیکردند./ستاد راهبری زن و خانواده حوزه علمیه
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸🔸 داستان پرغصهای بیگاری کشیدن از زنان در دوران منحوس پهلوی
🔻روایت دکتر حقانی(رئیس پژوهشکده تاریخ معاصر) از کتک زدن عمال پهلوی به زن بارداری که منجر به سقط جنینش شد./ کانال شکوه زن و زنانگی
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 آنقدری که فمنیستها در سینمای خانگی به اقتدار مردانه سیلی میکوبند، مردها به زنها سیلی نمیزنند
🔻 نوشتن این یادداشت به معنای درست انگاشتن کتک خوردن زنان توسط مردان نیست. اتفاقا بسیار ناجوانمردانه است که قدرت مردانه صرف آسیب به زنی شود که طبیعتا قدرت بدنی کمتری حتی برای دفاع از خود دارد.
🔻 اگر این سکانسها را دوباره و با تامل بنگرید خواهید دید این سیلیها در یک فضای فانتزی با انفعال کامل مردان و عدم پاسخ آنها زده میشود.
🔻 به راستی هدف فمنیستها از طراحی چنین سکانسهایی چیست آیا برای کاهش خشونت خانوادگی با دامن زدن به خشونت و شکستن اقتدار مردانه طراحی شده است؟ آیا در تصور فمنیستها سیلی زدن نماد قدرتمندی است؟ آیا با این سیلیها توانستهاند مردان جامعه را تنبیه و سر به راه کنند؟
🔻 در جامعهای که این فیلمها هیچ قرابتی با روح اجتماعی، اقتدار، قیومیت مرد و جایگاه ریحانگی زن ندارد، ساخت این سکانسها جز حرمتشکنی و عادت دادن مخاطب به حرمتشکنی حق به جانب، بدون توجه به آموزشهای خانوادگی و مهارتهای گفتگو چه دستاوردی دیگری برای جامعهی ایرانی خواهد داشت؟/ کانال شکوه زن و زنانگی
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|