🔸🔸 حدیث نصب شده در محل سخنرانی رهبر انقلاب در دیدار اقشار مختلف بانوان
🔻 پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم: أوصاني جَبرَئيلُ عليه السلام بِالمَرأَة
🔻 «جبرئیل علیهالسلام، همواره مرا درباره زنان سفارش میکرد.»
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 یک جلسه استثنایی و بهیادماندنی با سخنرانیهای پرشور و بسیارخوب
🔻 رهبر انقلاب اسلامی صبح امروز در دیدار هزاران نفر از زنان و دختران: بحمداللّه این جلسه امسال هم تشکیل شد و به نظر من این جلسه یکی از جلسات بسیار خوب و استثنایی است که این در حسینیه تشکیل میشود.
🔻 این جمعیت عظیم از بانوان و دختران عزیز ما با این احساسات پرشور و با این بیانات بسیار خوبی که گویندگان محترم، سخنرانها، خانمها بیان کردند، حقاً و انصافاً یک جلسهٔ به یادماندنی است. مطالب خیلی خوبی گفته شد.
🔻 من همین حالا به مسئولین دفترمان از همین جا سفارش میکنم، بخش بررسی دفتر، مطالب این خانمها را مورد ملاحظهٔ جدی قرار بدهند. بعضی از اینها کارهای خود ماست، مربوط به من یا دفتر ماست، بعضیها اکثر مربوط به دستگاههای دولتی و امثال اینهاست. آنی که مربوط به خود ماست انجام بگیرد، آنی که مربوط به دستگاههاست، تعقیب بشود.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 غرب با ظاهر انساندوستانه، نفوذ سیاسی و استعماری خود را گسترش میدهد/ در اسلام، زن و مرد مکمل هم هستند
🔻رهبر معظم انقلاب در دیدار با هزاران نفر از زنان و دختران فرمودند: سرمایهداران غربی با شعار آزادی و استقلال مالی زن، بهرهکشی از زنان را سازماندهی کردند.
🔻 اگر ما بخواهیم منشوری از دیدگاه اسلام دربارهٔ زن تنظیم بکنیم که موادی داشته باشد، به گمان من اولین موضوعی که در این منشور باید بیاید، مسئلهٔ زوجیت است.
🔻 زوجیت یعنی چه؟ یعنی زن و مرد زوجاند، مکمّل یکدیگرند. زن و مرد برای هم خلق شدند. این در قرآن به صراحت بیان شده. «وَاللَّهُ جَعَلَ لَكُم مِّنْ أَنفُسِكُمْ أَزْوَاجًا»
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 کار فرهنگی؛ آغازگر قانون عفاف و حجاب
🔻 حجتالاسلام والمسلمین محمد موحدیآزاد، دادستان کل کشور در خصوص قانون عفاف و حجاب با تأکید بر اینکه اجرای قانون پس از ابلاغ، تکالیف همگان است، گفت: اساساً تا ماده ۳۷ این قانون باید کار فرهنگی انجام شود و وزارتخانههای مختلف باید به تکالیف خود عمل کنند.
🔻 قانون، محور وحدت و انسجام ملی است و اصل حجاب هم حکم شرعی است و همه مسلمانان باید به احکام پایبند باشند و شئونات اسلامی را رعایت کنند.
🔻 بنابراین، کار فرهنگی و اجرای تکالیف قانونی وزارتخانهها یک ضرورت است. اگر مسئولان فرهنگی بسترسازی و اقدامات فرهنگی به موقع در اجرای این قانون انجام دهند نیاز به برخورد سلبی نخواهد بود.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 عملکرد قابل دفاع شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه زنان و خانواده
🔻 فهیمه فرهمندپور، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی، درباره نقش شورای عالی انقلاب فرهنگی در ارتقای جایگاه زن و خانواده گفت: اگر فرآیند حکمرانی را از سطح سیاستهای کلان، میانی، تقنین، برنامهریزی، اجرا و نظارت بر حسن اجرای سیاستها تلقی کنید، قطعاً جایگاه بخش سیاستگذاری، جایگاه مهمی است. البته سیاستگذاریهای کلان از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام و زیرنظر مقام معظم رهبری انجام میشود، اما سیاستهای میانی، با تأکید بر علم و فناوری، فرهنگ و مسائل اجتماعی، مأموریت اصلی شورای عالی انقلاب فرهنگی است و مسائل زنان و خانواده بخش قابل توجه و مورد تأکید در حوزه مسائل اجتماعی است.
🔻 وی افزود: عملکرد شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه زنان و خانواده قابل دفاع است.
🔗 |مطالعه متن کامل|
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 روایت رهبر انقلاب از یک نمونه از بیصداقتی غربیها در مسئله زن
🔻 رهبر انقلاب اسلامی صبح امروز در دیدار هزاران نفر از زنان و دختران:
🔻 هر مجموعهای هر گوشهای از دنیا با یک انگیزهای با یک جهتگیری دربارهٔ مسئلهٔ زن بحث میکنند و حرف میزنند. در این مسئلهٔ زن هم سرمایهداران عالم و سیاستمداران عالم ــ که همان سیاستمداران هم متکی به آن سرمایهدارانند ــ مثل همهٔ مسائل سبک زندگی دخالت میکنند.
🔻 انگیزه چیست؟ انگیزه دستاندازی سیاسی و استعماری است. وارد میشوند برای اینکه مقدمهای باشد و پوششی باشد در جهت دستاندازی بیشتر، دخالت پیشتر، گسترش بیشتر منطقهٔ نفوذ خودشان. این انگیزهٔ در واقع جنایتکارانه را انگیزهٔ فسادانگیز را در زیر یک ظاهر فلسفی، در زیر یک ظاهر نظری، در زیریک ظاهر انساندوستانه پنهان میکنند. این بیصداقتی سرمایهداران غربی است که امروز بر دنیا مسلطند.
🔻 یک نمونهاش در حدود یک قرن پیش مثلاً بحث آزادی زن و استقلال مالی زن را مطرح کردند. ظاهر خوبی داشت، زن استقلال مالی داشته باشد یا آزادی داشته باشد، اما باطنش چه بود، باطنش این بود که کارخانجاتشان احتیاج به کارگر داشت، کارگر مرد کافی نبود، میخواستند زنها را بیاورند برای کارگری آن هم با دستمزد کمتر از مردان.
🔻 این را در زیر یک ظاهر، یک پوشش انساندوستانهای پنهان کردند، بهعنوان اینکه زن استقلال مالی داشته باشد آزادی داشته باشد بتواند از خانه بیرون بیاید.
🔻 امروز من میبینم بعضیها به تبع همان سیاستهای سرمایهداران و استعمارگران و بدخواهان جوامع مستقل به خصوص جامعهٔ ما و به دنبال آنها مادری را بد تصویر میکنند. اگر کسی بگوید فرزندآوری لازم است برای خانوادهها طعنه میزنند مسخره میکنند که شما زن را برای بچه میخواهید، برای فرزندآوری میخواهید.
🔻 مادری یک افتخار است. اینکه یک موجودی یک موجود انسانی را شما با زحمت زیاد چه در درون خودتان چه در بیرون در اوایل زندگیاش پرورش بدهید، زحماتش را تحمل کنید، او را بهعنوان یک انسان پرورش بدهید، این افتخار کوچکی است؟ خیلی بااهمیت است، خیلی باارزش است. برای همین هم هست که در اسلام روی نقش مادر تکیه شده است.
🔻 زن و مرد از لحاظ تواناییهای فکری و روحی، استعدادهای بینهایت دارند و تفاوتی با همدیگر ندارند.
🔻 تواناییهای علمی، هنری، نوآوریهای فکری، اثرگذاری اجتماعی و سیاسی و اقتصادی در هر دو جنس وجود دارد.
🔻 اسلام با تکیه بر حجاب و عفاف، ارتباطات بین زن و مرد را تعیین میکند.
🔻 بیبندوباریهایی که امروز در غرب وجود دارد، همیشه نبوده و جدید است.
🔻 امروز خوشبختانه زنهایی که مجتهدند به اجتهاد فقهی رسیدند کم نیستند. بنده حتی معتقدم بسیاری از مسائل زنانه که موضوعش زنان هستند و مردها درست موضوع را تشخیص نمیدهند، خانمها باید از مجتهد زن تقلید کنند./ایرنا
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸🔸 بازتاب دیدار بانوان با رهبر معظم انقلاب در فضای مجازی
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸🔸 بیان دیدگاه و نظرات | زن مسلمان انقلابی، پنجره امید در جهان ناامید
🔻 سخنان خانم فاطمه رایگانی، دکتری فلسفه دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) در ابتدای دیدار اقشار مختلف بانوان با رهبر انقلاب. ۱۴۰۳/۹/۲۷
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸🔸 بیان دیدگاه و نظرات/ حفظ هویت فرهنگی و دینی در جامعه دغدغه ماست
🔻 سخنان خانم مریم سهرابی، برگزیده جشنواره کشوری قصهگویی در ابتدای دیدار اقشار مختلف بانوان با رهبر انقلاب. ۱۴۰۳/۹/۲۷
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸🔸 رفیعی: مادران و زنان غزه، فلسطین و لبنان با جاهای دیگر چه فرقی دارد؟ چرا صدایی از مجامع بینالمللی نمیشنویم؟
🔻 نماینده مردم تهران در مجلس در اجلاس خانواده ، آینده و پیوندهای پایدار بیان کرد: عجیب است که بیش از یک سال و بیش از ۷۰ سال است که گوشهای از دنیا بعضی از زنان، کودکان و مادران دچار مسائل و مشکلاتی هستند به دلیل زیادهخواهی یک کلونی کوچک زیادهخواه دارد جنگ و جنایت را در دنیا راه میاندازد و صدای شما از کمیسیون مقام زن و نمیبینید و نمیشنوید.
🔻 چه فرقی دارد مادر در غزه، فلسطین و لبنان که ما صدایی از این کمیسیون و از این مجامع بین المللی نمیشنویم و نمیبینیم با مادران دیگر با مادران جاهای دیگر؟
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸🔸 قرائت نامه امام به همسرش توسط قالیباف و تشویق حضار؛ «تصدقت شوم، الهی قربانت بروم ... »
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 از روسری سفید تا ...
🔻 مصی علینژاد از زنان ایرانی خواست لخت شوند!
🔻 او که سالها پیش در راستای پروژهٔ خود از زنان ایرانی خواسته بود در اعتراض به پوشش قانونی، روسری سفید بر سر کنند، حال از آنها خواست برای به دست آوردن کرامت خود لخت شوند!
🔻 این برای اولین بار است که علینژاد عکس نیمه برهنه خود را منتشر میکند.
🔻 مصی علینژاد در کارنامهٔ خود سابقهٔ درخواست تحریم اقتصادی و ورزشی علیه ایران را داشته است./ ایکسونامی
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 اقتصاد زنانه؛ نه تحجر نه فمینیسم
🔻 جمعی از مسئولان و فعالان حوزه زنان و اقتصاد، به بررسی نتایج عملکرد کنگره سال گذشته و برنامههای این سال پرداخته و از برنامههای پیش رو در راستای توسعه فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی زنان در کشور سخن به میان آمد.
🔻 استاد رضایی، رئیس کنگره ملی بانوی ایرانی باور گفت: موضوع فعالسازی بیش از ۳۵ درصد اشتغال جدید از دل افراد سابق رقم خورد. در بخش مسئولیت اجتماعی تلاش کردیم مشکل مادرانی که دچار مشکل اقتصادی شده بودند حل شود. عملا هدفگذاری ما مبتنی بر قیمتگذاری برای حوزه صادرات، صدور مجوزها، بیمه و ایجاد اشتغال است. به دنبال ایجاد سند زیستبوم با نگاه همهجانبه برای حوزه اقتصاد زنان هستیم. ما در تلاش هستیم از دل گروههایی که ثبت شدند و استانداردهای بینالمللی دارند را معرفی کنیم. دفتر زنان ایران حوزه بریکس فعال نشده و ساختار و سیستم اطلاعرسانی یکپارچه نیز ایجاد نشده است. بخش خصوصی نیز هنوز دعوت به کار نشده است.
🔻 سینا شیخی، کارشناس مرکز پژوهشهای مجلس به مسائلی نظیر افراطیگری در حوزه فمنیسم و لزوم توجه به زیستبوم زنان پرداخت. او معتقد بود که در بحثهای مربوط به زنان باید به مقولههای کلان و مسئلهمحور توجه شود و پژوهشهای گستردهای در این حوزه صورت گیرد.
🔻 تاریخ برگزاری همایش کنگره زنان باور در روز دوم دیماه، مصادف با میلاد حضرت زهرا، تعیین شده و این همایش از ساعت 8 صبح در محل مرکز همایشهای صداوسیما برگزار خواهد شد.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 «رسانه نخبگانی بانوان» با همکاری «پایگاه تحلیلی_تخصصی عصر زنان» و «ستاد راهبری زن و خانواده» برگزار میکند:
نشست علمی برخط با موضوع:
🔻 چالشهای مادرانگی در نسل دیروز، امروز و فردا
با ارائه:
🔻 سرکار خانم دکتر سمیه خراسانی، عضو هیئت علمی دانشکده زن و خانواده دانشگاه ادیان و مذاهب
دبیر نشست:
🔻 سرکار خانم الههسادات شفیعی، پژوهشگر حوزه زنان
🗓 زمان: شنبه ۱ دی ۱۴۰۳، ساعت ۱۵ عصر
🔗 لینک ورود به نشست به صورت مجازی:
https://www.skyroom.online/ch/shenakhtorg/asou
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
May 11
🔸🔸 همه قوانین برای خانواده و با پیوست خانواده باشد
🔻 غلامعلی افروز، رئیس اندیشکده خانواده در مرکز الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت اظهار داشت: لازمه استحکام خانواده این است که همه اندیشههای ما خانوادهمحور باشد. همه قوانین مجلس و آییننامههای دولت برای خانواده و همه قوانین پیوست خانواده داشته باشد.
🔻 اینکه در کتابها مینویسند، یکی از نهادهای مهم خانواده است، جفا به خانواده است، چراکه خانواده تنها نهاد فطری، بیبدیل و جاودانه بشر است. خداوند خانوادهآفرین است و فلسفه خلقت بر زوجیت استوار است. بشر نمیتواند این قانون را تغییر دهد. خداوند در سوره شورا میفرماید؛ من جنسیت را تعیین میکنم. برای هر زنی، مردی و برای هر مردی، زنی وجود دارد و بر همه جهان، زوجیت حاکم است. خداوند کفوآفرین و زوجآفرین است. خانواده با ازدواج، تشکیل میشود و بس. فرزندان، مهمان خانواده هستند. اصل، حضور زن و شوهر است و غایت ازدواج، رسیدن به آرامش است.
🔻 انجمن توانمندسازی خانواده، بر این تکیه دارد که چه کنیم استحکام خانواده بیشتر شود و شاهد همسرگریزی، همسرستیزی و طلاق و جدایی نباشیم.
🔗 |مطالعه متن کامل|
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 لزوم پیگیری جدی اسناد بالادستی حوزه حقوق زن و خانواده
🔻 فاطمه محمدبیگی، رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی در این همایش گفت: این اجلاس برای این است که در بازیابی، هویتیابی و اجرای خانواده مستحکم به ترسیم آینده استوار جهان که در خانواده قابل تحقق است، بیاندیشیم و برای اجرایی کردن راهکارها به گفتوگو بنشینیم.
🔻 محمدبیگی افزود: اجرای اسناد بالادستی درباره حقوق زن و خانواده و تأکید بر قانون طبیعی زوجیت، احقاق حقوق کودک و نوجوان، اجرای اسناد حمایت از کودک و نوجوان و زن و خانواده و تدوین و تکمیل منشور زن در اسلام به گفته مقام معظم رهبری برای ایجاد فضایی بهتر در حوزه جهانی زن و خانواده برای ما ضروری است.
🔗 |مطالعه متن کامل|
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸🔸نظر آیت الله مکارم شیرازی درباره وضعیت حجاب
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 قانون اساسی نگاه متعالی نسبت به زنان دارد
🔻 آیتالله احمد جنتی در ابتدای جلسه این شورا فرارسیدن سالروز میلاد پربرکت حضرت زهرا (س) را به همه ارادتمندان آن حضرت تبریک گفت و اظهار داشت: جایگاه رفیع حضرت زهرا (س) نزد پیامبر مکرم اسلام، امیرمؤمنان و سایر ائمه، بیاعتبارکننده شبهاتی است که دشمنان درباره دیدگاه اسلام نسبت به زنان مطرح میکنند.
🔻 دبیر شورای نگهبان همچنین عنوان کرد: در نگاه کاسبکارانه قدرتهای استکباری، انسانها چیزی بیش از ابزار برای کسب منافع نیستند و اولین چیزی که در این نگاه قربانی شده، کرامت انسانی افراد و بهویژه زنان است.
🔻 آیتالله جنتی تاکید کرد: قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نگاهی متعالی نسبت به زنان دارد و این نگاه با توجه به آسیبشناسی تاریخی از وضعیت زنان در دوران مختلف حاصل شده است.
🔻 ارائه راهحل برای مشکلات کشور باید اولویت اصلی مجموعههای علمی و پژوهشی کشور باشد و نهادهای اجرایی نیز باید از مجموعههای پژوهشی به مثابه یک سرمایه گرانقدر بهره ببرند.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 بیانیه ستاد حقوق بشر درباره تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا در سازمان ملل
🔻 آیا کشتار شهروندان غیرنظامی ازجمله زنان و کودکان بیگناه، سوزاندن وحشتناک کودکان در برابر چشمان مادرانشان، بمباران مدرسهها، بیمارستانها و چادرهای آوارگان کافی نبود تا کشورهای مدعی حقوق بشر نشست ویژهای را در شورای حقوق بشر تدارک کرده و کمیته حقیقتیابی را ایجاد کنند و به کمیته سوم مجمع عمومی رجوع کنند و بانی تصویب قطعنامهای حقوق بشری علیه نسلکشی، جنایت علیه بشریت و جنایتهای جنگی در غزه شوند؟
🔻 اکثریت قریب به اتفاق قربانیان کشفشده قاچاق انسان در کانادا، زنان و دختران هستند که ۲۵ درصد آنها زیر ۱۸ سال سن دارند؛ از هر ۱۰۰ تجاوز جنسی، ۶ مورد به پلیس گزارش میشود؛ ۱۱ درصد از زنان، صدمههای جسمی ناشی از تجاوز جنسی را تجربه کردند و ۶۰ درصد قربانیان تجاوز زیر ۱۷ سال سن دارند؛ ۸۳ درصد از زنان معلول در طول زندگی خود مورد تجاوز یا آزار جنسی قرار میگیرند و ۵۷ درصد از زنان بومی نیز مورد آزار جنسی قرار گرفتهاند.
🔗 |مطالعه متن کامل|
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 میتوان افسوس نخورد؟! (قسمت اول)
✍ صغری عاشوری
🔻 میتوان از نمایشی بودن مفرط همایشهای مهم و بینالمللی که در راستای مفاهیم بنیادین تمدنی ایران اسلامی که در این سالها برگزار شده است افسوس نخورد؟!
🔻 اوج این افسوسها را از روایتهای منتشر شده از پژوهشگران و کنشگران حوزهٔ زن و خانواده حاضر در اجلاس خانواده و پیوندهای پایدار متحمل شدیم. اجلاسی که در راستای تبیین مفهوم خانواده و تبیین اهمیت پیگیری جنبش جهانی تعهد به خانواده میتوانست نقطه استراتژیکی برای جمهوری اسلامی ایران باشد با رفتارهای نمایشی و سطح پایین باطل گردید! یقینا بر کسی پوشیده نیست زمانی که همایشی در سطح بینالمللی برگزار میشود و دو تن از سران قوای کشوری در آن حضور مییابند نقطه ثقل محتوای آن همایش بیانات سران قوای حاضر در آن همایش است و سایر سخنرانیها در راستای تبیین آن پیش میروند. جای تعجب نیست اگر سخنرانی سایر سخنرانان در این اجلاسیه چندان دیده نشد اگرچه سخنرانان از سطح علمی بالایی برخوردار بودند.
🔻 سوالی که ذهن نویسنده این سطور را بسیار به خود مشغول کرده این است که معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری دولت چهاردهم خود را دنبالهرو جنبش تعهد به خانواده رییس جمهور شهید نامید در پیشبرد همایش مذکور چه نقشی ایفا کرده است؟! مقصود از پیشبرد آن است که دقیقا به رئیس جمهور برای ارائه نطق پیرامون مسئله خانواده با رویکرد تمدنی ایرانی اسلامی چه خوراک فکری ارائه نموده است تا پیگیری جدی این جنبش جهانی باشند؟! آیا نظامبندی فکری اساسی برای تحقق جنبش تعهد به خانواده را در دستور کار خود قرار داده است؟! طرحی برای پیادهسازی این ایده دارد؟!
🔻 چرا روی پرسشهایم نسبت به دولت و خاصتا معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری است؟! چون پیشانی اجلاسیه خانواده و پیوندهای پایدار با سخنان رئیس جمهور محترم بسته شده بود. در تمام اجلاسها منطق برگزاری اجلاس در پیشانی آن نهفته شده است. به عبارت دیگر نخ تسبیح تمام ارائههای اندیشمندان در هر اجلاسی، به بیانات شخصیت محوری اجلاس گره خورده است. چشم مهمانان خارجی به بیانات شخصیت محوری، رئیس جمهور محترم بود.
🔻 رئیسجمهور محترم عملا ارائهای پیرامون خانواده، جایگاه تاریخی خانواده در تمدنهای بشری، هجمههای وارده به این نهاد و مصائب اتفاق افتاده برای دولتها به سبب فروپاشی خانواده، چرایی پرچمداری خانواده توسط جمهوری اسلامی ایران، گروههای فعال زنان مدافع خانواده در سراسر جهان، گامهای سیاسی مهم در جهت ایجاد جنبش جهانی تعهد به خانواده نداشت!
🔻 اجلاسهایی که در سطح بینالمللی برگزار میشوند به مانند اجلاس خانواده و پیوندهای پایدار، پیامهایی نیز در سطح جهانی به دنیا مخابره میکنند. طبیعتاً گل این پیامهای مخابره شده بیانات شخص محوری و مورد تمرکز در این اجلاس میباشد که رئیس جمهور محترم بودهاند.
🔻 چه دردناک است مخابره این پیام به دنیا که جمهوری اسلامی ایران حرفی برای خانواده ندارد جز اشک و آه! صد افسوس که تولیدات فکری و بنیادین پژوهشگران کهنهکار جمهوری اسلامی ایران پیرامون تحقق جنبش تعهد به خانواد دیده نشد! افسوس باید خورد که در کشور همسایهمان قطر، به آنچه که دارایی فرهنگی و تمدنی ایرانی و اسلامی است بیشتر توجه میشود به طوری که حدود سال ۲۰۱۲ همایشی جهانی پیرامون زن ایرانی عصر قاجار برگزار شده، کتابهایی از پژوهش در مورد زن ایرانی عصر قاجار، خانواده ایرانی عصر قاجار، هنر ایرانی عصر قاجار تولید محتوا صورت میگیرد و به جهان ارائه میشود.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 میتوان افسوس نخورد؟! (قسمت دوم)
✍ صغری عاشوری
🔻 در سال جاری همایشی در راستای اهمیت خانواده در دوحهٔ قطر برگزار شد که در دنیا مورد توجه واقع گردید. دولت چهاردهم در راستای جنبش تعهد خانواده در این اجلاس چه ارائهای داد؟! چه صدایی از داشتههای تمدنی ایران اسلامی مخابره نمود و به عنوان گفتمان جهانی خانواده ارائه نمود؟! آیا همیشه باید از داشتههای فرهنگی، تاریخی و ایدئولوژیک خود غافل گردیم تا دیگر کشورهای دنیا و حتی کشورهای حاشیه خلیجفارس که در آرزوی داشتههای فرهنگی، تمدنی ما هستند آنها را روایت کنند و برای خود برندسازی نمایند؟!
🔻 با توجه به تازه کار بودن دولت چهاردهم، اما امیدواریم که معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، به طور جدی در راستای جنبش تعهد به خانواده گامهای جدی بردارد. این جنبش یقینا یکی از مدخلهای مهم بازخوانی تمدن اصیل فرهنگ ایرانی اسلامی ملت ما و عرضه آن به جهان است. نیاز است تا معاونت امور زنان مسئولیت جمعآوری این ثروت تمدنی پیرامون خانواده را با استفاده از پژوهشگران فعال در این عرصه برعهده بگیرد و در راستای طراحی ابتکارات اساسی به تحقق جنبش جهانی تعهد به خانواده جامه عمل بپوشاند.
🔻 بدون شک جنبش تعهد به خانواده نه تنها متضمن بازگشت انسان مدرن و حیران به اصل انسانیت خود میتواند باشد؛ بلکه موج فرهنگی همسویی با فرهنگ کشورمان را ایجاد میکند که در آماج حملات گسترده ضدفرهنگی استعمارگرایان متحدی ماندگار باشد. همپیمانانی با عزم راسخ در جهت مقابله با ضدفرهنگها و ضد ارزشهای اخلاقی و فطری مهاجم جهان بینی غربی برایمان پدید میآیند. همپیمانانی که در کنارشان علیه استعمارگری، خونریزی، انحطاط خانواده و جامعه انسانی و ترویج ناامنی مبارزه میکنیم.
🔻 آری جنبش تعهد به خانواده بسیار مهم است خصوصا در برهه زمانی حساسی که در آن به سر میبریم! نباید فرصتها را از دست داد.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 مسئله حجاب با فشار و سختگیری قابل حل نیست
🔻آیتالله مکارمشیرازی در دیدار با حسین سیماییصراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تبریک ایام میلاد حضرت فاطمۀ زهرا سلامالله علیها، نخبگان را سرمایههای اصلی هر ملتی برشمرد و اظهار داشت: باید دلایل مهاجرت نخبگان شناسایی شود و از ظرفیت نخبگی که در حوزههای علمیه و دانشگاهها وجود دارد برای آبادانی مملکت استفاده شود.
🔻 شنیده میشود که در بعضی از دانشگاهها مشکلات اخلاقی اتفاق افتاده که لازم است نسبت به آن، اهتمام ویژهای داشت.
🔻 آیت الله مکارم شیرازی، گفت: حجاب تبدیل به یک مسئله سیاسی شده که نیاز هست ما هم با آن حساب شده برخورد کنیم. این مسئلۀ از طریق فشار و سختگیری قابل حل نیست، بلکه باید از روشهای ایجابی و مثبت استفاده کرد.
🔻 افرادی به طور مرموز وارد نظام آموزشی کشور شده و تغییراتی در محتوای کتابها دادهاند که لازم است ضمن شناسایی این افراد، نسبت به اصلاح مطالب اقدام گردد.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 حوزه زنان و نظریات بیسامان؛ به مناسبت دیدار فعالان زن و خانواده با رهبر انقلاب
✍ زهرا راد
🔻 حوزه زن و خانواده به لحاظ ایدهپردازی، نظریهپردازی و تولید دانش نظری از یکسو و از جهت مسئلهشناسی، الگوهای حل مسئله و رسیدن به حل مسائل در جمهوری اسلامی با مشکل جدی مواجه است. انقلاب اسلامی با پشتوانه نظری مستحکمی در دامن دانش الهیاتی با تکیه بر نگاه معرفتی و فلسفی در سطح بنیانهای توحیدی و بر پایه فقه شیعه به عنوان دانش اداره جامعه متولد شده است.
🔻 نظریه سیاسی شیعی با پشتوانه مردمی و رهبری الهی انقلاب کرد و دولت اسلامی هم تشکیل داد. این نظریه زمانی به بروز و ظهور نهایی میرسد که بتواند نظریههای مرتبط با خود در ابعاد مختلف اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و تمدنی متعاضد به شریعت را در کنار خود داشته باشد و این نظریهها در یک ربط منطقی بتواند مدیریت حیات انسان انقلابی را بر عهده بگیرند.
🔻 انسان انقلاب اسلامی اما در تولید این نظریات توفیقی نداشته است و نتوانسته حتی به ایدههای متکثر در باب مسائل مبتلابه خود دست یابد. توقف در نظریات علوم انسانی وارداتی و ارجاع به فهم متفکرین غربی از مسائل انسان مدرن منقطع از شریعت، راهحل جدیدی پیشروی انسان انقلاب اسلامی برای حل مسائل وی نمیگذارد.
🔻 حوزه مسائل زن و خانواده نیز از این قاعده کلی مستثنا نیست و در فقدان بینظری و بیعملی در رنج است. این مسائل به دلیل اهمیت استراتژیک در نزاع تمدنی جمهوری اسلامی با تمدن غربی و پتانسیل فراوانی که برای تعارض دارند، نیازمندی عمیقی به نظریه پردازی و تبیین الگوهای حل مسئله مبتنی بر نظریات اندیشمندان انقلاب اسلامی دارد.
🔻 در میان این بینظری و بیعملی حوزه زنان، تنها کسی که در هیچ پژوهشکده و دانشکده زن و خانوادهای عضویت ندارد و با حجم فراوانی از مسائل نظری و عینی در جمهوری اسلامی مواجه است، رهبری معظم است که با سرشاری عمیقی که از معارف قرآن و اهلبیت(ع) دارد و خلاقیت و خوشفکری که خصیصه شخصیتی ایشان است، روزنهای از نظریهپردازی و راهحلهای دینبنیاد برای مسائل زنان میگشاید. طراحی «الگوی سوم» در گذشته و توجه دادن به نظریه «زوجیت» در دیدار اخیر مهمترین تلاشهای معظمله برای خارج کردن حوزه زنان از رکود و توقف است.
🔻 اما اهالی جبهه انقلاب چه کردند؟
اهالی جبهه انقلاب به جز موارد معدود نه تنها تولید و آوردهای در حوزه زن و خانواده ندارد که حتی تلاشهایش برای ساختن و پرداختن ایدههای رهبر معظم ثمربخش نبوده است.
🔻 الگوی سوم با وجود اینکه موضوع پژوهشها و همایشهای فراوانی قرار گرفته تا به امروز نتوانسته مسائل استراتژیک زن انقلاب اسلامی را حل و فصل کند. چون در حد یک ایده باقی مانده و به مانیفست و منشور تبدیل نشده است. حال آنکه مسائل محوری و اساسی زن انقلاب اسلامی باید با همین نظریات حل و فصل شود.
🔻 حالا و بعد از به بازی گرفتن الگوی سوم، نوبت به سرگرم شدن جماعت به «ایده زوجیت» رسیده و بدون هیج شرح و تفصیلی و تبیین وضعیت و جایگاه این نظریه در تفکر انقلابی اسلامی و تعیین نسبتش حتی با الگوی پیش گفته، «راه در رو» خوبی برای پژوهشگران این حوزه باز کرده تا از رنج بینظری به آن پناه برند و زلف همه مسائل و مباحث زنان را به آن گره بزنند.
🔻 رهبری معظم در همین سخنرانی اخیر، «زوجیت» را اولین اصل در منشور زن در اسلام خواندند و افزودند براساس آیات و روایات متعدد قرآن، زن و مرد از جنس یکدیگر و مکمل هم هستند. این معنا پیش از این با عنوان «ایده مکملیت» در پژوهشهای حوزه زنان به چشم میخورد.
🔻 اما نکته قابل توجه در این سخنان این معناست که زن در اسلام لازم است که یک منشور یا مانیفست داشته باشد، این منشور وقتی به اصول خود میرسد، اولین اصل آن زوجیت است.
🔻 حال سوال این است:
1. محتوای این منشور چیست؟
2. مقدمات و تمهیدات آن کدام است؟
3. وجه مسئلهبودگی آن چیست؟
4. سطوح مسئلهبودگی در آن کدام است؟
5. نسبت الگوی سوم با ایده زوجیت چیست؟
6. اصول بعدی این منشور که زوجیت اولین آن است، کدامند؟
7. کدام مسائل زنان با این دو ایده تحلیل میشوند و مسائل با کدام یک حل میشوند؟
8. راهحلهایی که از این دو ایده به دست میآید کدام است؟
9. این دو ایده چگونه مسائل فقهی و حقوقی زنان را به عنوان گرانیگاه منازعات تمدن اسلامی و غربی، حل و فصل میکند؟
10. مهمترین مسئله آن است که مسئولیت تولید این منشور با کیست؟
11. کسی برای این سوالات پاسخی دارد؟
🔻 آیا ایده زوجیت، زین پس بدون هیچ توضیح و توجیحی به محور همه همایشها، سخنرانیها، رشتهپردازیهای و حتی پژوهشهای حوزه زنان تبدیل خواهد شد؟ یا منشور زن در اسلام هم متولی خواهد داشت؟/بانوی تمدنساز
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
📙📙 جمعههای کتابخوانی/ بخوانیم
📚 کتاب حقوق مادری در مبانی قانونگذاری اسلام و کنوانسیون رفع تبعیض علیه زنان
🔻 نویسنده، معتقد است دوام حیات بشر، به تثبیت جایگاه مادری است و واقعنگری در حیطه مباحث مادری، از ارکان اصلی زندگی بشری است، اما متأسفانه این مهم در عصر کنونی، در گذار از زندگی سنتی به مدرن، دچار تسامح شده و زیانهای جبرانناپذیری به بشر تحمیل کرده، بهگونهای که به تخریب اصلیترین کانون اجتماع بشری، منجر شده است.
🔻 امروزه سازمانهای جهانی برای سامانبخشی به وضعیت نقش مادری و همسری، از طریق کنوانسیونها، سعی در متقاعد کردن شهروندان جوامع و دولتها، به پذیرش آن میکنند، اما به باور نویسنده، اصلاح این سامانه با پذیرش صرف قرارداد نیست؛ زیرا نقش مادری، امری اعتباری نیست، بلکه پاسخگویی در این حیطه، باید به تناسب جاگاه این امر خطیر و بر اساس نیاز طبیعی و فطری باشد.
🔻 بر این اساس، وی در این اثر، به بررسی دقیق مبانی قانونگذاری اسلامی پرداخته و با کمک آیات، روایات و سیره بزرگان دین، به مصادیق ارزشمند و عالی مادری، اشاره نموده و پژوهشی تطبیقی در موضوع مذکور، بین قانونگذاری اسلام و کنوانسیون رفع تبعیض علیه زنان، ارائه کرده است.
✍️ نویسنده: فاطمه همدانیان
🖇 ناشر: دانشگاه تربیت مدرس
#معرفی_کتاب
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|