✅ حضرت موسی بن جعفر علیه السلام می فرمایند:
◼️ اذا مَرِضَ المؤمنُ أوحَى اللّه ُ عز و جل إلى صاحِبِ الشِّمالِ: لا تَکتُبْ على عَبدی مادامَ فی حَبسی ووَثاقی ذَنبا . ویُوحی إلى صاحِبِ الَیمینِ أنِ اکتُبْ لِعَبدی ما کُنتَ تَکتُبُهُ فی صِحَّتِهِ مِن الحَسَناتِ
🏴 هرگاه مؤمن بیمار شود ، خداوند عزوجل به فرشته دست چپ او وحى فرماید که براى بنده ام تا زمانى که در زندان و بند من است ، گناهى ننویس و به فرشته دست راست او وحى مى فرماید که همان حسناتى را که در زمان سلامتى بنده ام مى نوشتى ، برایش بنویس.
📓الکافی ، ج ۳ ، ص ۱۱۴
http://eitaa.com/shobeiri
🔸🔹🔸
💐 بررسی آثار درمانی "صله رحم" در اسلام
🔹 قسمت دوم
🌷امام رضا علیه السلام: مردی که سه سال از عمرش باقی مانده، صله رحم می کند، خدا باقی عمرش را سی سال قرار می دهد و خدا هر چه خواهد می کند.
🌷امام باقر علیه السلام: صله ارحام، اعمال را پاک می کند، اموال را زیاد می کند، بلا را دفع می کند، حساب را آسان می سازد، و اجل را به تأخیر می اندازد.
🌷امام صادق علیه السلام:صله رحم، خلق را نیکو و دست را با سخاوت، و نفس را پاکیزه، و روزی را زیاد کند و اجل را به تأخیر اندازد.
🌷امام رضا علیه السلام: صله رحم کن،هر چند به دادن آب به آن ها باشد، و بهترین صله رحم آزار نرسانیدن به آن هاست، و صله رحم مرگ را تأخیر اندازد و موجب دوستی خانواده شود.
🌷امام صادق علیه السلام: چیزی که عمر را زیاد کند، جز صله رحم نمی دانم، تا آنجا که مردی که عمرش سه سال است، سی سال کند و مردی که عمرش سی و سه سال است و قطع رحم کند، خدا سی سالش را کم کند، و عمرش را سه سال قرار دهد.
🌷پیامبر صلی الله علیه وآله: گاهی مردمی بی دین و بد کردارند ولی صله رحم می کنند، پس خداوند اموالشان را زیاد می کند و عمرشان را طولانی می کند، تا چه برسد که نیکوکار باشند و صله رحم کنند.
🌷امام علی علیه السلام: به ارحام خود بپیوندید، هر چند با سلام کردن باشد، زیرا خداوند در قیامت در مورد خود و ارحام سوال و باز خواست می کند.
🌷امام سجاد علیه السلام: قطع کننده رحم، را دوست خود نگیرید زیرا خداوند در سه جای قران کریم او را مشمول لعن خود قرار داده است.
🌷پیامبر صلی الله علیه وآله: هر کس دوست دارد خدا عمرش را طولانی کند، و روزی اش را توسعه دهد،باید صله رحم کند،زیرا روز قیامت، خویشاوند انسان زبان تند و تیزی دارد، که می گوید: پروردگارا! احسان کن با هر که با من احسان کرد، و ببر، از هرکه از من برید، و مردی با ظاهری نیکو و خوب دیده می شود، ولی چون از خویشاوند خود بریده است به قعر جهنم سرنگون شود.
📚 منبع:اصول کافی ج2 ص150
http://eitaa.com/shobeiri
🔸🔹🔸
📌 شیعه حقیقی کیه؟
#مفضل بن عمر در #وصایای خود نقل می کند که امام #صادق(ع) درباره دسته بندی #شیعیان و منتظران #مهدی فرمود:
مردم درباره ما سه گروهند:
1⃣گروهی ما را #دوست دارند، سخن ما را می گویند و منتظر #قیام #قائم ما هستند، ولی عمل ما را انجام نمی دهند؛ اینان اهل دوزخند.
2⃣گروه دوم نیز ما را دوست دارند، سخن ما را می گویند، منتظر قیام قائم ما هم هستند، عمل ما را انجام می دهند، اما برای رسیدن به دنیا و دریدن مردمان.
اینان نیز جایگاهشان #دوزخ است.
3⃣ و گروه سوم ما را دوست دارند، سخن ما را گفته، منتظر فرج قائم ما هستند و برای خدا عمل میکنند. اینان از ما و ما از آنانیم.
📚ابن شعبه حرانی، تحف العقول، ص۵۱۴
👇👇
http://eitaa.com/shobeiri
🔰 حقیقت نوروز
📌مقام معظم رهبری (مد ظله العالی):نوروز، یعنی روز نو. در روایات ما - بخصوص همان روایت معروفِ «معلّی بن خنیس» - به این نکته توجّه شده است. معلّی بن خنیس که یکی از رُوات برجسته اصحاب است و به نظر ما «ثقه» است، جزو شخصیتهای برجسته و صاحب راز خاندان پیغمبر محسوب میشود. او در کنار امام صادق علیه الصّلاة والسّلام زندگی خود را گذرانده و بعد هم به شهادت رسیده است. معلّی بن خنیس - با این خصوصیات - خدمت حضرت میرود؛ اتفاقاً روز «نوروز» بوده است - در تعبیرات عربی، «نوروز» را تعریب میکنند و «نیروز» میگویند حضرت به او میفرمایند : «أتدری ماالنیروز؟» آیا میدانی نوروز چیست؟
🔸بعضی خیال میکنند که حضرت در این روایت، تاریخ بیان کرده است! که در این روز، هبوط آدم اتّفاق افتاد، قضیه نوح اتّفاق افتاد، ولایت امیرالمؤمنین علیه السّلام اتّفاق افتاد و چه و چه. برداشت من از این روایت، این نیست. من این طور میفهمم که حضرت، «روز نو» را معنا میکنند. منظور این است: امروز را که مردم، «نوروز» گذاشته اند، یعنی روزِ نو! روزِ نو یعنی چه؟ همه روزهای خدا مثل هم است؛ کدام روز میتواند «نو» باشد؟
💢شرط دارد. روزی که در آن اتّفاق بزرگی افتاده باشد، نوروز است. روزی که شما در آن بتوانید اتّفاق بزرگی را محقَّق کنید، نوروز است. بعد، خود حضرت مثال میزنند و میفرمایند: آن روزی که جناب آدم و حوّا، پا بر روی زمین گذاشتند، نوروز بود؛ برای بنی آدم و نوع بشر، روز نویی بود. روزی که حضرت نوح - بعد از توفان عالمگیر - کشتی خود را به ساحل نجات رساند، «نوروز» است؛ روز نویی است و داستان تازهای در زندگی بشر آغاز شده است. روزی که قرآن بر پیغمبر نازل شد، روز نویی برای بشریت است - حقیقت قضیه همین است؛ روزی که قرآن برای بشر نازل میشود، مقطعی در تاریخ است که برای انسانها روز نو است - روزی هم که امیرالمؤمنین علیهالسّلام به ولایت انتخاب شد، روز نو است.
اینها همه، «نوروز» است؛ چه از لحاظ تاریخ شمسی، با اوّلِ ماه «حَمَل» مطابق باشد یا نباشد. این نیست که حضرت بخواهند بفرمایند که این قضایا، روز اوّلِ «حَمَل» - روز اوّلِ فروردین - اتّفاق افتاده است؛ نخیر. ...
✳️ من حالا به شما عرض میکنم. روزی که انقلاب پیروز شد «نوروز» است، روز نویی بود. روزی که امام وارد این کشور شد، برای ما نوروز بود. روز فتوحات عظیم این جوانان مؤمن و این ایثارگران ما در جبهه نبرد - علیه نظامیانی که از «ناتو» و «ورشو» و امریکا و شوروی و خیلی از مراکز دیگرِ قدرت تغذیه میشدند - روز پیروزی جوانان ما - با ایمانشان - بر آنها «نوروز» است؛ روز نو است.
⬅️حال اگر شما میخواهید روز اوّلِ فروردین را هم برای خودتان روز «نو» و نوروز قرار دهید، شرط دارد. شرطش این است که کاری کنید و حرکتی انجام دهید؛ حادثه ای بیافرینید. آن حادثه در کجاست؟ در درون خود شما! «یا مقلّب القلوب والابصار. یا مدبّراللیل والنّهار. یا محوّل الحول والاحوال. حوّل حالنا الی احسن الحال». اگر حال خود را عوض کردید، اگر توانستید گوهر انسانی خود را درخشانتر کنید، حقیقتاً برای شما «نوروز» است! اگر توانستید پیام انقلاب، پیام پیامبران، پیام امام بزرگوار و پیام خونهای مطهّرِ بهترین جوانان این ملت را - که در این راه ریخته شده است - به دل خودتان منتقل کنید، برای شما «نوروز» است.
⚜عزیزان من! سعی کنید روز اوّل فروردین را برای خودتان «نوروز» کنید. بعضی کسان روز اوّلِ فروردینشان «نوروز» نیست. ممکن است اوّل فروردین برای آنها از هر روز نحسی هم نحستر باشد! اوّل فروردین - «نوروز» - برای آنهایی که در درون خود، به فساد و انحطاط گرایش پیدا میکنند، آنهایی که خود را از خدا دور میکنند، آنهایی که خود را از هدفهای بلند این ملت و این انقلاب جدا میکنند، نوروز نیست، روز عید نیست، روز جشن و روز شادی نیست؛ شوم است! این، آن حقیقت مسأله در باب نوروز است.» ۱۳۷۷/۰۱/۰۱
📲 ثواب انتشار این پیام با شما📿
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
🔸کانال سید محمد جواد سید شبیری🔹
https://eitaa.com/joinchat/3426615298C027fb4c4be ایتا
https://t.me/shobeiri تلگرام
سید محمد جواد سید شبیری
✅روي عن الإمام الصادق (عليه السلام): *« من تصدّق بصدقة في شعبان، ربّاها الله عز وجل له كما يربّي أح
💎 عملی که شفاعت پیامبر(صل الله علیه وآله) را به دنبال دارد
#فضيلت_ماه_شعبان
🔻قَالَ قَالَ الصَّادِقُ جَعْفَرُ بْنُ مُحَمَّدٍ ع حَدَّثَنِی أَبِی عَنْ أَبِیهِ عَنْ جَدِّهِ قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ: شَعْبَانُ شَهْرِی وَ شَهْرُ رَمَضَانَ شَهْرُ اللَّهِ فَمَنْ صَامَ یَوْماً مِنْ شَهْرِی کُنْتُ شَفِیعَهُ یَوْمَ الْقِیَامَةِ وَ مَنْ صَامَ یَوْمَیْنِ مِنْ شَهْرِی غَفَرَ اللَّهُ لَهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِهِ وَ مَا تَأَخَّرَ وَ مَنْ صَامَ ثَلَاثَةَ أَیَّامٍ مِنْ شَهْرِی قِیلَ لَهُ اسْتَأْنِفِ الْعَمَلَ وَ مَنْ صَامَ شَهْرَ رَمَضَانَ یَحْفَظُ فَرْجَهُ وَ لِسَانَهُ وَ کَفَّ أَذَاهُ عَنِ النَّاسِ غَفَرَ اللَّهُ لَهُ ذُنُوبَهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْهَا وَ مَا تَأَخَّرَ وَ أَعْتَقَهُ مِنَ النَّارِ وَ أَحَلَّهُ دَارَ الْقَرَارِ وَ قَبِلَ شَفَاعَتَهُ فِی عَدَدِ رَمْلٍ عَالِجٍ مِنْ مُذْنِبِی أَهْلِ التَّوْحِیدِ.
🔻 پیامبر اکرم صل الله علیه و آله:
🌘 #شعبان، ماه من و رمضان ماه خداوند است.
هر كه ماه مرا روزه بدارد، در روز قيامت شفيع او خواهم بود.
📚منبع:
فضائل اشهرالثلاثه لشيخ الصدوق رقم 44حديث 20
📚 بحارالأنوار، ج 97، ص 83
💎 عملی که وسواس و پریشانی را بر طرف می کند
✅ قال علی امیر المومنین (علیه السلام):
وَ صَوْمُ شَعْبَانَ يَذْهَبُ بِوَسْوَاسِ الصَّدْرِ وَ بَلَابِلِ الْقَلْبِ .
#روزه در ماه شعبان،
#وسواس و پریشانی جان را از بین می برد.
📚ابن شعبه حرانی، تحف العقول عن آل الرسول، ص102.
♦️در این روز های باقی مانده از این فضیلت بزرگ روزه ماه شعبان بهره مند شویم ♦️
اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج
📲 ثواب انتشار این پیام با شما📿
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
🔸کانال سید محمد جواد سید شبیری🔹
https://eitaa.com/joinchat/3426615298C027fb4c4be ایتا
https://t.me/shobeiri تلگرام
#حکایت
#صدقه_دفع_نحوست
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
📖در روایت نقل شده است که امام صادق علیه السلام فرمودند :
روزی پدرم با فردی زمین مشتركى داشتند ، او كه مرد ستاره شناسى بود .
تصمیم گرفت زمین را تقسیم كند ، بدین جهت نگاه به ساعتى كرد كه آن را
(سعد) مى دانست ، بعد خارج شد و نگاه به ساعتى كرد كه آن (نحس) مى دانست و آنگاه به سراغ پدرم فرستاد ، اما وقتى زمین تقسیم گردید، مرد منجِّم با تعجِّب متوجه شد ، كه قسمت بهتر زمین نصیب پدرم شده ... پدرم به او گفت : چراتعجب مى كنى ؟!
مرد موضوع (سعد) و (نحس) اوقات را براى پدرم توضیح داد ، ولى پدرم فرمود : آیا نمى خواهى تو را به
كار بهترى از آنچه تو انجام دادى راهنمایى كنم ؟
اگر مى خواهى ( نحسى روز ) از تو برطرف شود ، صبح صدقه بده ، و اگر
مى خواهى از (نحسى شب) محفوظ
بمانى در ابتداء شب صدقه بده .
🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁
📄 ... فَقَالَ لَهُ أَبِی مَا لَکَ فَأَخْبَرَهُ الْخَبَرَ فَقَالَ لَهُ أَبِی فَهَلَّا أَدُلُّکَ عَلَی خَیْرٍ مِمَّا صَنَعْتَ إِذَا أَصْبَحْتَ فَتَصَدَّقْ بِصَدَقَةٍ تُذْهِبْ عَنْکَ نَحْسَ ذَلِکَ الْیَوْمِ وَ إِذَا أَمْسَیْتَ فَتَصَدَّقْ بِصَدَقَةٍ تُذْهِبْ عَنْکَ نَحْسَ تِلْکَ اللَّیْلَةِ
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
📚 بحار الانوار (ط - بیروت) ، ج93 ،ص: 131
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
http://eitaa.com/shobeiri
#حدیث
#صدقه
#جمعه
أَبُو مُحَمَّدٍ الواشي [اَلْوَابِشِيُّ] وَ عَبْدُ اَللَّهِ بْنُ بُكَيْرٍ وَ غَيْرُهُ قَدْ رَوَاهُ عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ قَالَ: كَانَ أَبِي عَلَيْهِ السَّلاَمُ أَقَلَّ أَهْلِ بَيْتِهِ مَالاً وَ أَعْظَمَهُمْ مَؤُنَةً قَالَ وَ كَانَ يَتَصَدَّقُ كُلَّ جُمُعَةٍ بِدِينَارٍ وَ كَانَ يَقُولُ اَلصَّدَقَةُ يَوْمَ اَلْجُمُعَةِ تُضَاعَفُ لِفَضْلِ اَلْجُمُعَةِ عَلَى غَيْرِهِ مِنَ اَلْأَيَّامِ.
ثواب الأعمال و عقاب الأعمال ۱/۱۸۵
ابو محمّد وابشى و عبد اللّٰه بن بكير و ديگرى از امام صادق عليه السّلام روايت كردهاند كه فرمود:پدرم عليه السّلام دارائى و درآمدش از خويشان خود كمتر و مخارجش افزونتر بود،و در هر جمعه يك دينار در راه خدا صدقه ميداد و ميفرمود ثواب صدقه در روز جمعه دو برابر است براى برترى جمعه بر ساير روزهاى هفته.
http://eitaa.com/shobeiri
📌نزول #بلا
امام #سجاد(ع)، به خانواده خود سفارش کرد:
هر مستحقی که از مقابل خانه من عبور کرد، حتما به او #غذا 🍗دهید. مخصوصا امروز که جمعه است.
اهل خانه گفتند:
هر مستحقی که محتاج نیست.
امام #سجاد(ع) درپاسخ فرمود:
بیم آن دارم که بعضی از آنان #محتاج باشند و ما به آنان غذا ندهیم و با رد کردن #مستحق، به بلایی مبتلا شویم.
📚شیخ صدوق، علل الشرایع، ج۱، ص۴۵
http://eitaa.com/shobeiri
عکسی است تاريخی از شماری از وعاظ و اهالی منبر دهه های سی و چهل شمسی. در اين ميان علاوه بر تصوير آيات خوانساری و تنکابنی، تصوير عموی من مرحوم آقای انصاری، واعظ مشهور در آن دوران (و از شاگردان مرحوم آية الله شيخ عبدالکريم حائری يزدی، مؤسس حوزه علميه قم) و نيز مرحوم آقای حلبی ( از شاگردان ميرزا مهدی اصفهانی) و همچنين مرحوم آقای سيد کمال مرتضوی و عده ای ديگر ديده می شود. رحمة الله عليهم أجمعين
@shobeiri
امام صادق علیه السلام فرمودند:
إن الله عز وجل فوض إلى المؤمن أموره كلها و لم يفوض إليه أن يذل نفسه.
خداوند همه ی امور مؤمن را به وی واگذار کرده، جز ذلت خود را.
وسائل الشیعه، ج 16، ص 156
http://eitaa.com/shobeiri
هدایت شده از اجتهاد
💢شریعت با ظلم، مردم آزاری، اسراف مخالف است، نه با شادی حلال
✔️آیتالله شبیری زنجانی:
🔹اگر کسی گفته شریعت با شادی مخالفت است، اشتباه کرده است. شریعت با شاد بودن به شکل حلالش مشکلی ندارد و بلکه با دورِ هم بودن، میهمانی رفتن و هدیه به یکدیگر دادن و سفر کردن تشویق هم میکند. شریعت با ظلم، مردم آزاری، اسراف و این شکل مسائل مخالف است.
🔸اینکه خرافات وارد این مراسمها شود کار صحیحی نیست با دورِ هم بودن، میهمانی رفتن و هدیه به یکدیگر دادن و سفر کردن نه تنها مخالف نیست بلکه به آن تشویق میکند.
🔹طلبهها هم با مردم همراهاند. طلبه باید هم در غم و هم در شادی کنار مردم باشد. آنها هم مثل بقیه نیاز به تفریح و مسافرت دارند. من از طلبهها میخواهم مردم را به انجام صله رحم تشویق کنند و خودشان هم عامل به این فریضه الهی باشند.
🔸اگر قرار است مسافرت بروند توصیه میکنم که مکانهای زیارتی و معنوی را برای مسافرت انتخاب کنند. سعی شود به سفری که در معرض گناه قرار گرفتن در آن است نروند. از این فرصت برای اصلاح بین مومنان استفاده کنند و تلاش کنند که دلها به هم نزدیکتر شود. به شکرانه این شادی سهمی را هم برای فقرا در نظر بگیرند که رسیدگی به امور فقرا از عبادات تراز اول است.
👈 بیشتر بخوانید: https://b2n.ir/x55557
🆔 @ijtihad