نشست علمی ایجاد تقویم جهانی در رؤیت هلال-031201.mp3
25.17M
🎧 دریافت فایل صوتی نشست | ایجاد تقویم جهانی در رؤیت هلال
🎙با ارائه اساتید: حسین مفیدی یزدی و علیرضا موحدنژاد
🗓 مرکز موضوع شناسی احکام فقهی، قم، اول اسفندماه ۱۴۰۳
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📖 آیین رونمایی از مجموعه آثار فقه بورس اوراق بهادار (فارسی و عربی)
🔻با حضور و سخنرانی:
🎙استاد شبزندهدار، دبیر شورای عالی حوزههای علمیه
🎙استاد اعرافی، مدیر حوزههای علمیه
🎙دکتر فرزین، رئیس کل بانک مرکزی
🎙استاد علی عندلیبی (مولف کتاب)
🗓زمان: دوشنبه ۶ اسفندماه ۱۴۰۳
🏛 مکان: قم، بلوار جمهوری، مدرسه معصومیه، ساختمان مدیریت حوزه
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📚 «سلسلة الإبتکارات العلمیة» اثر استاد شیخ محمد آل شبیر خاقانی (شبیری خاقانی)، کیفیت دستیابی به قدرت استنباط را ضمن بیان کیفیت قدرت یافت در انتقال بین معانی در امور لفظی و انتقال بین ملازمات در امور فلسفی را با دقیقترین توضیحات، بیان کرده و روشهای عملیات استنباط و استظهار را ضمن مباحث مفصل در ۱۲ مجلد تبیین کرده است. برای مطالعه و دریافت کتاب به اینجا مراجعه فرمایید.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🌙پیشبینی رؤیتپذیری هلال ماه مبارک رمضان ۱۴۴۶ قمری
🔻مطابق مبنای «لزوم رؤیت هلال با چشم عادی» و «اشتراط اتّحاد افق» و مبنای «کفایت رؤیت هلال با چشم مسلّح» و «اشتراط اتّحاد افق»
۱- رؤیت هلال با چشم عادی و مسلّح در غروب جمعه ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ شمسی برابر با ۲۸ فوریۀ ۲۰۲۵ میلادی، در سراسرِ ایران، ناممکن است.
۲- در غروب شنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ شمسی (و ۳۰ شعبان ۱۴۴۶ قمری در ایران) برابر با ۱ مارس ۲۰۲۵ میلادی، هلال در سراسر ایران بهراحتی با چشم عادی و مسلّح دیده میشود و یکشنبه ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ شمسی برابر با ۲ مارس ۲۰۲۵ میلادی، روز اوّل ماه مبارک رمضان ۱۴۴۶ قمری خواهد بود.
👈 مطابق دیگر مبانی فقهی: http://ijtihadnet.ir/?p=77399
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢حوزه علمیه وامدار آیتالله جوادی است/ کاری کنید مراجعه به تفسیر یک فرهنگ بشود/ تفسیر تسنیم یک «المیزان» امروز است
✔️رهبر انقلاب در دیدار دستاندرکاران همایش تفسیر تسنیم:
🔹به نظر من حوزه واقعاً وامدار ایشان است؛ ایشان کار بزرگی انجام دادند. اینکه انسان از یک جای کوچکی شروع کند تفسیر قرآن را و چهل سال آن را ادامه بدهد، این کار آسانی نیست. فعّالیّتهای علمی ایشان در زمینههای علوم عقلی و نقلی مهم است و جای تقدیر دارد، لکن هیچ کدام از آنها با این کارِ تفسیریِ با این تفصیل، قابل مقایسه نیست. به نظر من این تفسیر از افتخارات حوزه و شیعه است.
🔸بعضی از طولانی بودن تفسیر گلایهمندند و میگفتند که این تفسیر را خوب است کوتاه و خلاصه کنیم. من به نظرم این کار نه ممکن است، نه جایز است. یعنی این کار، تفسیر را از آن هویّت خودش میاندازد.
🔹مراجعه به تفسیر و درس تفسیر یک فرهنگ باثبات بشود؛ این کار نقص شمرده نشود. یعنی ملّاییِ در فقه، یا حالا در درجهی بعد، ملّاییِ در فلسفه که یک افتخار است، ملّاییِ در تفسیر هم به معنای ملّا شدن باشد، لااقل مثل ملّایی در فقه؛ یعنی اینجوری باید باشد. البتّه چون نظام زندگی انسان متوقّف به فقه است، بایستی در مورد فقه یک مقداری تعبیر انسان محترمانهتر باشد؛ لکن حالا مثلاً اصول با این طول و تفصیلی که دارد، یک نفری که ملّای در اصول است، یک رتبهای در ذهنیّت عامّ حوزهها دارد؛ آیا آن کسی هم که در تفسیر تسلّط دارد همین اندازه در ذهنیّت عمومی حوزه ارج و قرب دارد؟ این را باید درست کرد.
👈 متن کامل بیانات: http://ijtihadnet.ir/?p=77410
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢تفسیر «تسنیم»؛ ثمره چهار نسل اندیشه و نقد علمی است/ نظام باید بر پایه عقلانیت باشد، تنها عالم شدن کافی نیست/ مامت مهجور است؛ اگر امامت درست شد، عقل و علم زنده میشود
🔹آیتالله جوادی آملی مولف تفسیرشریف تسنیم، پس از رونمایی از 80 جلد تفسیر تسنیم، به نقش حوزههای علمیه در ترویج معارف قرآنی اشاره کرده و تفسیر «تسنیم» را محصول تلاشهای حوزه دانست و اظهار داشت: بدون تردید این کار، کار حوزه است، بنده یک نفر در برابر این گروه با عظمت هستم.
🔸ایشان با بیان اینکه حوزههای علمیه باید برای از بین بردن جاهلیت تلاش کنند، اظهار داشت: حوزهها و دانشگاهها در جهلزدایی و عالم کردن افراد موفق هستند، اما جهالتزدایی که به عقلگرایی منجر میشود، کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
🔹معظمله تأکید کرد: نظام باید بر پایه عقلانیت باشد و تنها عالم شدن کافی نیست؛ بلکه باید با عقل عملی، علم را به عمل پیوند داد تا از تکاثر به کوثر رسید. جاهلیت میتواند هم عقل و هم علم را از بین ببرد و نظام باید بر پایه عقلانیت باشد تا از بازگشت به نظامهای جاهلی جلوگیری شود.
🔸این مفسر قرآن با حق شناسی از بزرگان و مراجع افزود: امامت مهجور است. اگر امامت درست شد، آن عقل که جاهلیت را از بین برد، زنده است و آن علمی که جهل را از بین برد، معتبر است.
👈 بیشتر بخوانید: http://ijtihadnet.ir/?p=77414
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
◼️مراسم اولین سالگرد ارتحال آیتالله امامی کاشانی فردا در مدرسه عالی شهید مطهری(ره) تهران برگزار میشود.
🗓زمان: سهشنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ | از ساعت ۱۵ الی ۱۶:۴۵
🕌 مکان: تهران، میدان بهارستان، خیابان مصطفی خمینی، مسجد مدرسهعالی شهید مطهری (ره)
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔فراخوان بیستمین فراخوان آثار پژوهشی حوزه علمیه خراسان
🔻معاونت علمی حوزه علمیه خراسان، با انتشار بیستمین فراخوان آثار پژوهشی خود، از طلاب و اساتید سطوح مختلف حوزههای علمیه کشور برای ارسال آثار در موضوعات مختلف علوم اسلامی دعوت به عمل آورد.
👈جزئیات: https://www.hozehkh.com/OneEntry?id=56299
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔 نقد و بررسی کتاب «اجتهاد تمدنی»
🎙 با حضور اساتید:
◻️ عبدالحمید واسطی (نویسنده کتاب)
◻️ ابوالقاسم مقیمی حاجی
◻️ علیرضا پیروزمند
◻️ سیدحسین حسینی
🗓 زمان: سه شنبه ۷ اسفند ماه ۱۴۰۳، ساعت ۱۵:۳۰
🔗 به صورت مجازی از طریق: skyroom.online/ch/iict/naghd
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔نشست علمی «اعتبار سنجی محاسبات قطعی تولد ماه در اثبات شرعی هلال»
🎙 ارائه: حجتالاسلام والمسلمین محمد مهدی نورمفیدی
🎙 ناقد: حجتالاسلام والمسلمین محمد فائزی
🗓زمان: سه شنبه ۷ اسفندماه ۱۴۰۳، ساعت ۱۱
🕌 مکان: مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) ـ طبقه دوم - سالن جلسات
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔 بررسی نقش استقلالی عقل و تاثیر گذاری مقاصد الشریعه در استنباط احکام
🎙ارائه: استاد علیرضا اسلامیان
🗓زمان: سه شنبه ۷ اسفندماه ۱۴۰۳، ساعت ۱۶
🕌مکان: قم، مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) سالن امام خمینی (ره)
🔗لینک وبینار: Www.markazfeqhi.com/live
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢فقه و گفتگوهای علمی؛ جایگاه نقد منصفانه در پیشرفت استنباط فقهی
✍️حجتالاسلام سعید فاقدی
در دعاوی علمی (با وجود همه اختلافات در مبانی و روشهای فقهی در طول تاریخ فقه شیعه برای توجیه نظر مقابل) حق با ناقدان محترم بوده است و نظریههای مورد بررسی نیز نشانه از ضعف فقه و فقاهت دارند؛ و عدم سکوت بزرگواران نیز به هیچ وجه شایسته نیست. این نوع از باور تا جایی که در نقد علمی و گفتگوی دو طرفه متناظر بروز پیدا کند اشکالی متوجه آن نیست و امری پسندیده محسوب میشود و نشان از دغدغهمندی طرفین دارد.
اما چنانکه مشاهده میشود اصحاب نقد، در بهکار گیری کلمات و عبارتها، پا را فراتر گذاشته و شخصیت و جایگاه طرف مقابل را نیز نشانه میگیرند؛ این نقطهی سقوط یک نگرش مقدس است؛ که در مواردی، متاسفانه امتداد این نگرش در سطح فضای رسانهای و تبلیغی میان طلاب جوانتر نیز بروز میکند.
البته این تقابلها نشان از ضعف تقوا یا اخلاق ندارد. بلکه بالعکس شدت دینداری و اهتمام به روشمندی فقاهت، طرفین را بر آن داشته که خود را در امواج نقدها و تنشها قرار دهند و در مقابل این سیل خروشان از شاگردان و مریدان طرف مقابلشان، سینه سپر کنند و بر خلاف رویه خود، ندای خاموش در سینه را فریاد کنند.
اما سوال این است که آیا راه دیگری وجود ندارد که در مثل این موارد هدف ناقد حاصل شود، و هم جامعه علمی و طلاب بهرهای فراون برند و گستره فیض آن موجب تقویت فقه و فقاهت شود؟!
📝متن کامل یادداشت: http://ijtihadnet.ir/?p=77404
🆔 https://eitaa.com/ijtihad