💢اسلام و وجوب آموختن «علم ساختن بمب اتم»
✍️ حجتالاسلام والمسلمین احمدحسین شریفی
شهید مطهری رضوان الله تعالی علیه در کتاب «اسلام و مقتضیات زمان» جلد یک، ص۷۰ به بعد در مبحثی تحت عنوان «آیا اجتهاد نسبی است؟» میگوید:
نیازهای بشر دوگونهاند: نیازهای ثابت و نیازهای متغیر. در اسلام برای نیازهای ثابت، احکام و قوانینی ثابت، و برای نیازهای متغیر نیز احکام و قوانینی متغیر وضع شده است. البته احکام و قوانین متغیر نیز به گونهای است که پشتوانهای از قوانین ثابت اسلامی دارد. یعنی روح آنها یک قانون ثابت است.
به عنوان مثال، قانون ثابت اسلام این است که «طلب العلم فریضة علی کل مسلم». معلوم است که «العلم» مقید یا محدود به علم خاصی نشده است. در عین حال، واجبات یا وظایفی داریم که عمل به آنها متوقف بر تحصیل علم یا علوم خاصی است. مثلاً برای تأمین سلامتی نیازمند تحصیل علم طب هستیم، اما چه حدی از علم طب را باید بیاموزیم؟ آیا آموختن کتاب «تحفه حکیم» یا «قانون بوعلی» برای همه زمانها و درمان همه بیماریها کفایت میکند؟ معلوم است که جواب منفی است. میزان واجب و مورد نیاز از دانش طب را زمان و نیازهای زمان مشخص میکند.
شهید مطهری سپس با اشاره به آیه ۶۰ سوره انفال «وَأَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّةٍ ...» که بر وجوب آمادهسازی نیرو برای مقابله با دشمنان دلالت میکند، میگوید:
«زمانی بود که چهار تا آهنگر میتوانستند آن وسائل نیرو را با همان معلومات تجربی زمان خودشان تهیه کنند، ولی یک زمان دیگر انجام این وظیفه معلومات بسیاری میخواهد، علم ساختن بمب اتمی هم لازم است، پس برای آنکه آن وظیفه انجام داده شود واجب است که این [مبحث] هم خوانده شود.»
سپس در پاسخ به این شبهه که پیامبر اکرم(ص) هرگز به صراحت نگفته است «ایها الناس! بروید اتمشناسی یاد بگیرید» میگوید:
«پیغمبر چنین چیزی نگفته، لازم هم نبوده بگوید ولی پیغمبر چیزی گفته که اگر بخواهیم به آن عمل کنیم، باید این مقدمه را هم انجام بدهیم، چون روح این حکم آن است.»
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
۱۶ فروردین
💢فتوای جهاد عمومی علیه اسراییل از سوی اتحادیه جهانی علمای مسلمان
✔️اتحادیه جهانی علمای مسلمان در فتوایی رسمی با تأکید بر ادامه تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه و نقض مکرر آتشبس، نکات مهمی را اعلام کرد که در رأس آن، وجوب جهاد با سلاح علیه اشغالگران در فلسطین بر هر مسلمان توانمند در جهان اسلام قرار دارد.
👈 متن فتوای کمیته اجتهاد و فتوا: http://ijtihadnet.ir/?p=77718
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
۱۶ فروردین
💢هشت عاملی به جمهوریت و اسلامیت لطمه میزند؟!
✍️علیرضا پیروزمند
به نظر میآید جمهوریت بدون اسلامیت و اسلامیت بدون جمهوریت تحقق پیدا نمیکند. لزوماً عواملی که به جمهوریت و اسلامیت لطمه میزند، عوامل مستقل و مجزایی که معطوف به ایندو باشد، نیست. به نظر می رسد چند عامل مهم وجود دارد که باید نسبت به آنها توجه داشت.
1️⃣ عامل اول، کجفهمی یا فهم ناقص از اسلام است؛ یعنی اسلام را بدون سیاست و نیازمند به غیر نظام سیاسی در نظر گرفتن.
2️⃣ عامل دوم، غربزدگی و تفکر دگراندیشی است که روشنفکران وابسته بهویژه بعد از قاجار در ایران اسلامی به آن دامن زدند؛ کسانی که اعتقاد به اسلام ندارند یا اعتقاد به اسلام دارند، ولی ظرفیت تبیین نظام سیاسی متفاوتی را در آموزههای اسلامی نمیبینند.
3️⃣ عامل سوم، تضعیف ولی اجتماعی جامعه است. ولی جامعه و ولایت فقیه در عصر غیبت هم حافظ جمهوریت و هم حافظ اسلامیت است؛ بنابراین، اگر کسی به هر کیفیتی به بهانه علمی یا برخی ناکارآمدیها و ضعف و کاستیهای عینی اصل ولایت فقیه را موردـ خدشه و شبهه و تردید و ابهام قرار دهد قطعاً هم به جمهوریت و هم به اسلامیت لطمه زده است.
4️⃣ عامل چهارم، گسترش فساد و بیعدالتی است؛ چون اسلام دعوت به عدالت کرده و اولیاء دین را مأمور به اقامه عدل در جامعه کرده است. بیعدالتی هم باعث تضییع حق مردم، هم فاصلهگرفتن مردم از حکومت و هم طمع دشمن در تجاوز و دخالت و فشار بر مردم میشود.
5️⃣ عامل پنجم، ناامیدکردن و بیتفاوتکردن مردم است. چون باعث تضعیف ظرفیت حضور مردم و تضعیف شکوفایی توانمندی مردم در تعیین سرنوشت خود و پیشرفت کشور میشود. وقتی آزادی عمل و حضور و مشارکت مردم تضعیف شود، هم به مردم و هم به اسلامیت لطمه وارد میکند.
6️⃣ عامل ششم، ترک فعل و فرصتسوزی دولتمردان و مسئولان جامعه است. این فرصتسوزی باعث میشود که پیشرفت کشور با کندی مواجه شود و ناکارآمدی پدید آید و مردم سرخورده شوند و اسلام نتواند بهعنوان الگوی موفق در اداره جامعه خود را عرضه کند.
7️⃣ عامل هفتم، عدم پویایی فهم از دین است. پاسداشت اسلامیت به این است که بتوانیم از منبع جوشان کتاب الهی و سنت معصومین (ع) معرفتهای قائلهمند دارای حجیت، اما نوبهنویی را استنباط کنیم تا فهم ما بر این دریای معارفی که اهلبیت (ع) به ما یاد دادند افزایش پیدا کند و از قِبَل این بتوانیم به جامعه بهتری نائل شویم.
8️⃣ عامل هشتم هم، کمانگاشتن دستاوردهای جمهوری اسلامی است. پیوند جمهوریت و اسلامیت در جامعه ما ظرفیت بیبدیل و کمبدیلی را پدیدآورده که باعثشده مردم ما بتوانند با رهبری امام خمینی (ره) و رهبر انقلاب، بر مشکلات زیادی فائق آیند و موجهایی را پشتسر بگذارند. / فکرت
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
۱۶ فروردین
۱۶ فروردین
هدایت شده از مرکز پژوهشهای اقتصادی حَبنا
💡 دوره «تاریخ اقتصاد اسلامی معاصر»
🔹 سلسله درسگفتارهای تاریخ اقتصاد اسلامی معاصر؛ روایت اول
🎙مدرس:
حجتالاسلام امین اسدپور
📆 زمان برگزاری دوره:
🔸اردیبهشت ۱۴۰۴
🔸۱۶ جلسه به مدت ۸ هفته
🔸 شنبهها و دوشنبهها ساعت ۱۹
جهت شرکت در دوره به سایت مرکز پژوهشهای اقتصادی حبنا و برای کسب اطلاعات بیشتر به صفحه ما مراجعه فرمائید.
https://eitaa.com/joinchat/2509636339C3756de85c4
💠 مرکز مطالعات اقتصادی حبنا را دنبال کنید:
ایتا | بله | آپارات | سایت
۱۶ فروردین
1_17951738827.pdf
468.6K
📜 دربارۀ تخریب قبور ائمۀ بقيع (علیهمالسلام)
✍️ استاد رضا استادی
تخریب قبرستان بقیع در مدینۀ منوره به دست وهابیان در هشتم شوال ۱۳۴۴ ق (۱۳۰۵ش) بازتابهایی در میان مراجع قم و نجف داشت. این گفتار که بر اساس کتاب روز شمار تاریخ معاصر ایران تهیه شده، رویدادهای شوال ۱۳۴۴ تا شوال ۱۳۴۵ ق را در بر دارد، که بیشتر اعتراضهای مرجعیت نجف و قم است.
نتیجه این اعتراضها چنان شد که ابن سعود، آشکارا گفت که قصد تخریب قبور بقیع را نداشته است. به علاوه در جلسهای مهم نمایندگان کشورهای اسلامی عمل ابن سعود را محکوم کردند و این بحث مطرح شد که تصمیم در مورد حرمین شریفین (مكه و مدينه) باید بر عهدۀ تمام کشورهای اسلامی باشد.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
۱۷ فروردین
هدایت شده از اجتهاد
7.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 وهابیت، ادامه دهنده راه جِیشِ ابرهه
👤 به مناسبت سالروز تخریب قبور بقیع ائمه(ع) از زبان آیتالله جوادی آملی بشنوید
🏴 هشتم شوال؛ سالروز تخریب بارگاه مقدس ائمه بقیع (علیهمالسلام)، بر شيعيان و محبين تسلیت باد.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
۱۷ فروردین
هدایت شده از اجتهاد
💢مرمت بقیع مورد اتفاق فقهای مسلمان است
📝 نامه امام موسی صدر به شاهزاده سعودی دربارهٔ بقیع
🔻هشتم شوال برابر با سالروز واقعهٔ تخریب بقیع در سال ۱۳۴۴ هجری قمری است. روزی که قبرستان بقیع به دست وهابیون به طور کامل تخریب شد.
امام موسی صدر پس از تلاشهایی که برای بازسازی قبرستان بقیع در دیدار با شاهزاده سعودی داشته، در محرم سال ۱۳۹۴ قمری نامهای برای یادآوری و درخواست دوباره مینویسد. ترجمه فارسی این نامه را در ادامه میخوانید.
✍ به نام خداوند بخشنده مهربان
سرور و برادر بزرگوارم، عالیجناب، شاهزاده امیر محسن عبدالمحسن بن عبد العزیز آل سعود
سلام و رحمت و برکات خداوند بر شما باد که از حرمین و حجاج آن محافظت و صیانت میکنید و پایههای حکومتتان را بر احکام الاهی بنا نهادهاید و جایگاه مسلمانان را بالا بردهاید و چون آزمون فرا رسید، تحت رهبری آن رهبر پیروز، چنان موضعی اتخاذ کردید که سرزمین و امت و رهبری شما را در برابر دو ابر قدرت، به نیرویی الاهی و والا بدل کرد. آرزوها را بارور کردید و اعتماد و خرسندی را در جان اعراب و مسلمانان نشاندید. گوارایتان باد و پاینده باشید.
در اینجا، سفر برادر و خویشاوند خود حضرت علامه هادی قمی را برای ادای عمره غنیمت میشمرم و این نامه را بدو میسپارم تا به وسیله آن پیمانم را تجدید کنم و به برادری گرامی که دیدار کوتاهش باعث شد احساسی عمیق و دوست داشتنی با اخلاص و احترامی همراه با محبت داشته باشم، سلامی برسانم و سپس، گفتوگویی را به آن سرور شاهزاده یادآوری کنم که در دیدار سال ۱۳۹۲ در دفتر جنابعالی درباره برخی تعمیرات و سازماندهیهای اطراف بقیع داشتیم.
در آن دیدار، با ملاحظه خاطر بزرگوار و همت بلند و روح مؤمن و دورنگری و روشنبینی جناب عالی، گفتم که ساختن بارگاه برای امامان اهل بیت، مورد اتفاق فقهای مسلمانان نیست و به همین سبب، برای پرهیز از حرج، چنین درخواستی نداریم، اما سر و سامان دادن به قبرستان و آسفالت یا سنگفرش کردن راههای داخلی آن و کاشتن اطراف آن و تبدیل آن به بوستانی آزاد با فواره و آبنما و مرمت دیوارها و گذاشتن سنگهای زیبا در آنها و تعبیه سایهبانهای مرتب گرداگرد آن و اقداماتی از این دست، موضع اتفاق فقهاست و موجب تکریم صدها هزار نفر زائر و عمرهگزار و حجگزار و دوستدار است و سبب تألیف قلوب گِردِ رهبریِ اسلامی درخشان و فزاینده شما خواهد بود؛ خصوصاً در این زمان که اعلیحضرت کوشش فراوانی برای وحدت مسلمین و همدلی آنان دارد.
سرور و برادر من امیر بزرگوار! خداوند شاهد است ـ و همو برای شاهد بودن کافی است ـ که این پیشنهاد از قلبی پرخلوص و ذهنی آگاه بر آمده که ابعاد مسئله را درک میکند و خیرخواه همه شما به خصوص شخص جنابعالی است؛ چراکه دوستدار شما هستم.
پس خود را در صفحات تاریخ و در دل و زبان میلیونها بلکه صدها میلیون مسلمان، بلکه اجازه دهید بگویم، در جان رسول اکرم ـ که درود و سلام فراوان بر او باد ـ جاودانه کن. و از این فراتر، این کار را به مثابه دِینی بر گردن دوستارانت که من کوچکترینشان هستم قرار ده؛ دِینی که با دوستی و خدمت و ایثار دار و ندار هم ادا کردنی نیست.
من بیتابانه منتظر پاسخ هستم و بسیار شادمان خواهم شد اگر هنگامی که در بیروت به استقبال شما میآیم یا هنگامی که برای زیارت بارگاه پیامبر اکرم و دیدار با نگهبان و پاسدار آن، امیر، به مدینه مشرف میشوم، درباره بسیاری از مسائل با هم گفتوگو کنیم.
در خاتمه، ای بزرگوار، دعا و سلام و درودها و اشتیاق مرا بپذیرید.
والسلام
برادر شما
موسی صدر
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
۱۷ فروردین
🔔تمدید ثبتنام ارشد «فقه سیاسی» دانشگاه باقرالعلوم دفتر مشهد
✔️گروه فقه سیاسی دانشگاه باقرالعلوم (دفتر مشهد) از میان طلاب خواهر و برادر متقاضی شرکت در مقطع کارشناسی ارشد رشته فقه سیاسی ثبت نام به عمل می آورد.
🔻طلابی که امکان شرکت در کارشناسی ارشد فقه سیاسی را دارند:
1️⃣ طلاب خواهر و برادری که دارای مدرک سطح 2 حوزه بوده و یا تا مهر 1404 مدرک سطح 2 را دریافت می کنند؛
2️⃣ طلاب خواهر و برادری که مدرک کارشناسی دانشگاه به همراه مدرک سطح 1 حوزه را دارا بوده و یا تا مهر 1404 اخذ خواهند کرد.
🔗 جهت ثبت نام: azmoon.bou.ac.ir/exam
🔗 جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشورت تخصصی:
@andishetamadoni
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
۱۷ فروردین
۱۷ فروردین
🔔سلسلـه دروس فقهــــی مستندات منظومـه فکــــری امامیــــن انقــــلاب
1️⃣ درس اول: تحلیل فقهــــی نظام تصمیمگیـــــری امام خامنــــهای با «موضوع آزادی»
🌀 ویژه طلاب سطــح خارج به صورت پژوهش محـــور
🎙مدرّس: حجتالاسلام والمسلمین صلحمیرزایی
⏳ مهلت ثبتنام: تا ۲۲ فروردین ماه
🔗 روش ثبتنام: ارسال مشخصات و سابقه تحصیلی پژوهشی به شناسه: @Amouzesh_mmhe
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
۱۷ فروردین
دو تا کانال #مفید طلبگی👇
۱- رجال کاربردی و کارگاهی
@ostadkazemy
۲- نکات ناب فقهی،اصولی و رجالی درسهای خارج
@mobahathah_ir
خیلی مفیده توصیه میکنم حتما عضو بشید
۱۷ فروردین