1_53392043.pdf
988.4K
📚 کتاب pdf : دستور العمل سلوکی برای ماه رجب، شعبان و رمضان
✍🏻 از موحد کبیر مرحوم آیت الله سید علی آقا قاضی قدس الله
@tareagheerfan
هدایت شده از سیدابوالحسن مهدوی
🔻عجیب است که انسان این قانون را میداند که هر موجود دانی باید فدای موجود عالی شود؛ اما وقتی نوبت به خودش میرسد، خود را فدای موجودی پستتر از خود، یعنی دنیا میکند!
🔹در حالیکه دنیا باید فدای انسان شود و انسان فدای خدا. بنابراین، نباید گمان کرد انسان زاهد بهرهای از دنیا ندارد؛ بلکه دنیا بهسوی او میدود؛ اما او به دنیا "نه" میگوید و به آن پشت میکند.
🔸امیرالمومنین«علیهالسلام» میفرمایند: «کسیکه در دنیا زاهد است، دنیا از او فوت نمیشود.» یعنی دنیا به سراغ او میآید؛ گرچه زاهد دنبال آن نرود.
@abolhasanmahdavi
#لقاء_الله
بسم الله الرحمن الرحیم
رساله لقاء الله یا سیر و سلوک(1) اثر ارزنده و شورانگیز حضرت آیت الله سندالتجرید و العرفان حاج میرزا جوادآقا ملکی تبریزی (وفات: 1343 ه.ق 1304 ه.ش) است.
این عارف بزرگ و حکیم فرزانه یکی از برجستگان و نخبگان عرصه عرفان نظری و عملی قرن اخیر است.
ایشان در گسترش اخلاق و عرفان در میان اهل علم و ایمان، سهم به سزایی داشته اند و با نگارش سه کتاب مهم و سرنوشت ساز یعنی المراقبات، اسرارالصلاه و لقاءاللهگام مهمی در راستای تهذیب اخلاق مردمان برداشته اند.
مؤلف با طرح و سبک ساده و روشن مطالب سیر و سلوک را بیان کرده اند چنانکه برای همگان قابل درک است و برای همین نیز از کتابهای ایشان استقبال کم نظیری به عمل آمده است. مؤلف از شاگردان معروف عارف نامی آخوند ملاحسینقلی همدانی و استاد امام خمینی است.(2) امام راحل برای این استاد بزرگوارش احترام و قدر و مقام خاص قائل بوده و در نوشته هایش از او با احترام یاد می کند و خواندن کتابهایش را توصیه می فرماید: از علمای معاصر، کتب شیخ جلیل القدر عارف بالله حاج میرزا جواد تبریزی (قدس سره) را مطالعه کن، شاید - ان شاء الله تعالی - از این تأبی(3) و تعسف(4) خارج شوی(5) و در بحث لقاءالله می فرماید: ... اگر کسی تفصیل بیشتری بخواهد به رساله لقاء الله مرحوم عارف بالله حاج میرزا جواد تبریزی (قدس سره) رجوع کند که اخبار در این باب را تا اندازه ای جمع کرده است.(6)
علامه سید محمد حسین طهرانی (رحمه الله) درباره کتاب لقاءالله می نویسد: حقاً از نفیس ترین کتب مدونه در عرفان و سلوک است،(7) کتاب لقاءالله ایشان آتشی مخصوص دارد و برای فتح باب سالکین الی الله، کلید و رمز موفقیت است.(8)
علامه حسن زاده آملی نیز می فرماید: ... تا شنیدم آن جناب را رساله ای در لقاءالله است برای تحصیل آن بسیار این در و آن در زدم تا به حکم این که عاقبت جوینده یابنده بود، آن را تحصیل کرده با شراشر جان و دلم آن را مطالعه کردم و در حد وسع خودم از او حظ و لذ برده ام.(9)
آیت الله میرزا خلیل کمره ای (رحمه الله) می فرماید: این کتاب لقاءالله که با حجم کوچک، بسیار بزرگ و سترگ و محتوی اعظم موضوعات و اهم مقاصد است که راه به خدا باشد، در نظر زمره ای از مخلصین خلص، برای ابرار به منزله جان است، مسحه ای از انوار الهی بر جبهه آن نمایان است....(10)
آیت الله فهری می فرماید: این کتاب لقاءالله، از آن رو که حقایق آن التقاطی نیست بلکه نویسنده اش خود، سالک این راه و اهل وجدان و در عین حال، فقیهی عالیقدر و متشرعی دور از تمایل به افراط و تفریط و ملتزم به صراط مستقیم اهل بیت (علیهم السلام) بوده و برای مبتدیان در سلوک آنقدر سودمند است که شاید تا مدت ها آنان را از استاد بی نیاز کند. این کتاب در تجزیه و تحلیل غامض ترین مسایل اسلامی که نوشته های بسیاری از مدعیان بی خبر بجز سرگردانی و یا احیاناً گمراهی و انحراف فکری، نتیجه ای دستگیر نمی شود، آنچنان ماهرانه و با بینش کامل و کافی از پیچ و خم های این گردنه صعب العبور، گذشته که برای سالک الی الله با کمال اطمینان خاطر، چراغ راه و نور تابان است.(11)
علامه طباطبایی (قدس سره) درباره کتاب المراقبات میرزا جوادآقا تبریزی، می فرماید: ... این کتاب دریایی است پر از مروارید که در پیمانه نگنجد و نویسنده آن بدون شک الگوی بلند مرتبه والا مقامی است که قدر و ارزشش با متر و مقیاس، اندازه نمی شود... در این کتاب، لطایف و تیزبینی هایی است که همیشه اهل ولایت الهی از آن مراقبت می کردند.(12)
طریق عرفان
#لقاء_الله بسم الله الرحمن الرحیم رساله لقاء الله یا سیر و سلوک(1) اثر ارزنده و شورانگیز حضرت آیت
۱) انتخاب اسم لقاءالله برای این کتاب از آیت الله میرزا خلیل کمره ای است که از شاگردان برجسته مؤلف بوده است و گرنه خود مؤلف نامی بر آن ننهاده بود و در بعضی منابع و شرح حال ها از این کتاب به سیر و سلوک نام برده اند.
2) ر.ک: طبیب دلها (گفته ها و ناگفته ها درباره میرزا جوادآقا ملکی تبریزی).
3) سرپیچی و نافرمانی.
4) بد رفتاری و گمراهی.
5) سرالصلاه ص 68، چاپ اول.
6) چهل حدیث امام خمینی ص 453، حدیث 28.
7) توحید علمی و عینی ص 329.
8) الله شناسی 2/40.
9) طبیب دلها ص 175.
10) طبیب دلها ص 128.
11) طبیب دلها ص 123.
12) طبیب دلها ص 154 و 157.
4_5868240290703213258.mp3
10.43M
سخنرانی مهم حجت الاسلام والمسلمین حسینی در آستانه ورود به ماه مبارک رجب
👈حتما حتما گوش کنید.
@tareagheerfan
المنة لله که در میکده باز است
زان رو که مرا بر در او روی نیاز است
خمها همه در جوش و خروشند ز مستی
وان می که در آن جاست حقیقت نه مجاز است
از وی همه مستی و غرور است و تکبر
وز ما همه بیچارگی و عجز و نیاز است
✅رازی که بر غیر نگفتیم و نگوییم
با دوست بگوییم که او محرم راز است
شرح شکن زلف خم اندر خم جانان
کوته نتوان کرد که این قصه دراز است
بار دل مجنون و خم طره لیلی
رخساره محمود و کف پای ایاز است
بردوختهام دیده چو باز از همه عالم
تا دیده من بر رخ زیبای تو باز است
در کعبه کوی تو هر آن کس که بیاید
از قبله ابروی تو در عین نماز است
ای مجلسیان سوز دل حافظ مسکین
از شمع بپرسید که در سوز و گداز است
#حافظ
#لقاءالله
🔷مقدمه مولف
⚪️بسم الله الرحمن الرحیم
الحمد لله و الصلوه علی رسول الله و علی ءاله امناء الله
در قرآن مجید زیاده از بیست جا عبارت لقاءالله و نظر بر خداوند وارد شده، وهمچنین در تعبیرات انبیا و ائمه (علیهم السلام) و از این طرف هم در اخبار، در تنزیه حق - جل و علا - کلماتی وارد شده که ظاهرش تنزیه صرف است از همه مراتب معرفت.
علمای شیعه - رضوان الله علیهم - را هم در این باب مذاق های مختلفه است؛ عمده آن دو مذاق است:
💠تنزیه صرف حتی اینکه منتهای معرفت همان فهمیدن این است که باید خداوند را تنزیه صرف نمود و آیات و اخباری که در معرفت و لقاءالله وارد شده است، آنها را تأویل نمود.
مثلاً تمام آیات و اخبار لقاءالله را معنی می کنند بر مرگ و لقاء ثواب و عقاب.
🔅و فرقه دیگر را مذاق این است که اخباری که در تنزیه صرف وارد شده است باید جمع میان آنها و اخبار تشبیه و اخباری که ظاهر در امکان معرفت و وصول است، به این طور نمود که: اخبار تنزیه صرف را حمل کرد به معرفت به طریق رؤیت به این چشم ظاهر و به معرفت کنه ذات اقدس الهی؛ و اخبار تشبیه و لقاء و وصول و معرفت را حمل کرد به معرفت اجمالی و معرفت اسماء و صفات الهی و تجلی مراتب ذات و اسماء و صفات حق تعالی، به آن میزان که برای ممکن، ممکن است.
@tareagheerfan👈
طریق عرفان
#لقاءالله 🔷مقدمه مولف ⚪️بسم الله الرحمن الرحیم الحمد لله و الصلوه علی رسول الله و علی ءاله امناء ال
شروع کتاب لقاءالله
شما عزیزان از این پس میتوانید با جستجو کردن #لقاء_الله به مطالب قبل دسترسی پیدا کنید