#مراجع_تقلید #علمای_شیعه #عرفا
#ویکی_فقه
🔅 خورشید قرن سیزدهم هجری رو به افول بود که تبریز لبریز از شادی و سرور شد، لطف الهی پسری زیبا به #خاندان «حاج میرزا شفیع» داد که نام "جواد" را برای او انتخاب کردند.
«جواد» در دامان مادری مهربان و پدری صالح مراحل #رشد و #ترقی را پیمود و سالهای کودکی هر یک، دفتری نو بر دیدگان وی میگشود.
🔹 نگاهی به زندگینامه آیتالله میرزا جواد آقا ملکی تبریزی در لینک زیر 👇
wikifeqh.ir/میرزا_جوادآقا_ملکی_تبریزی
@WikiFeqh
#شبهات_وهابیت #تاریخ_اسلام #ویکی_فقه
#واقعه_غدیر از مهمترین وقایع تاریخ اسلام است که در آن، پیامبر اسلام هنگام بازگشت از حجةالوداع، در مکانی به نام غدیرخم، امام علی (علیهالسّلام) را #ولی و #جانشین خود معرفی کرد و حاضران که بزرگان صحابه نیز بودند در آنجا با #امام_علی علیهالسّلام بیعت کردند.
💢 #وهابیت بعد از عجز در مقابل ادله #شیعه درباره دلالت #حدیث_غدیر، به شبههپردازی درباره آب و هوای منطقه غدیر پرداختهاند تا از این طریق دلالت حدیث غدیر را زیر سوال ببرند.
📝 در نوشتار زیر آب و هوای منطقهی غدیر را بررسی میکنیم و مستنداتی از #کتب_اهل_سنت میآوریم که #شبهه مطرح شده باطل میکند. 👇
wikifeqh.ir/جغرافیای_منطقه_غدیر_خم
@WikiFeqh
#حدیث_غدیر #شبهات_حدیث_غدیر
#ویکی_فقه
⁉️ کتبیشدن حدیث غدیر توسط پیامبر
پیامبر گرامی اسلام (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) در روز غدیرخم طبق دستور خداوند، امیرالمؤمنین (علیهالسّلام) را به #خلافت بعد از خود معرفی فرمودند.
اینجا عدهای شبهه میکنند که چرا حضرت رسول (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) بجای سخنرانی در غدیر، بر #ولایت امام علی (علیهالسّلام) به صورت کتبی تاکید نکردند تا بتوان بعداً بر آن استناد کرد؟
🔹 اولا حضرت رسول (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) جدای از اعلان رسمی #ولایت_حضرت_علی (علیهالسّلام) در غدیر و...، اقدام به ثبت کَتبی آن هم نموده و در کتب حدیثی و تاریخی به ثبت رسیده است.
◽️ ثانیا همچنانکه در محاکم به مکتوبات استناد میشود افراد هم به عنوان شاهد مورد استناد قرار گرفته میشوند اگر برای واقعهای که اتفاق میافتد نتوان به سخن هفتاد روز قبل رسول الله (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) استناد کرد آنهم سخنی که اکثر قریب به اتفاق #مردم شنیدهاند چگونه بتوان به نوشته ایشان استناد کرد.
✅ برای مطالعه پاسخ کامل به لینک زیر بروید
wikifeqh.ir/کتبیشدن_حدیث_غدیر_توسط_پیامبر
@WikiFeqh
#علمای_شیعه #تراجم
#ویکی_فقه
نستوه و پرتلاش کار میکرد. همیشه به یاد خدا بود. در وفا به عهد حساس بود. تکریم میهمان و #احترام_به_سادات از صفات بارز او بود.
از #جاه و #مقام گریزان بود، چنان که از انتخاب شهرت «منزوی» نشان داد. نسبت به اهل بیت علیهم السلام ارادات ویژهای داشت.
✅ نگاهی به زندگی #آقا_بزرگ_تهرانی در لینک زیر👇
wikifeqh.ir/آقابزرگ_تهرانی
@WikiFeqh
#خداشناسی #علم_خداوند #کلام #ویکی_فقه
◽️ یکی از مسائل پیچیده فلسفی، که از یک سو با خداشناسی و از سوی دیگر با انسانشناسی پیوند مییابد، مساله سازگاری #علم_الهی با #اختیار_انسان است. علم الهی، علمی نامحدود است و خداوند ذاتی است آگاه به همهی امور که نه تنها به امور گذشته و حال، بلکه بر تمام حوادثی که در آینده رخ میدهند نیز، واقف است. بنابراین، خدا از پیش، تمام افعالی را که آدمیان در آینده انجام خواهند داد، میداند.
🔹 اینجا، این پرسش رخ مینماید که آیا باور به علم پیشین الهی با اعتقاد به اختیار و آزادی انسان سازگار است؟
✅ مثلا علم خداوند قبل از تولد شمر به این حقیقت كه در #آینده #شمر قاتل #امام_حسین خواهد بود جایی برای انتخاب دیگری برای شمر باز می گذارد؟
🔅 پاسخ آن است که علم خداوند به #رفتارهای_اختیاری_انسان، با وصف اختیاری بودن تعلق میپذیرد، یعنی خدا میداند که رفتار خاصی از شخصی در زمان خاصی، به صورت اختیاری، سر میزند و چنین علمی نه تنها منافی اختیار نیست، بلکه آن را تاکید میکند.
🔰 پاسخ کامل را در لینک زیر مطالعه کنید.👇
wikifeqh.ir/علم_الهی_و_اختیار_آدمی
@WikiFeqh
#کلام #مرگ #معاد_شناسی
#ویکی_فقه
🔅 آیات متعدد قرآن مجید، به صراحت حکایت از بقای روح پس از مرگ میکند.
انسانها در باطن خود موجودى به نام روح و نفس دارند.
◽️ این موجود غیر از بدن و اعضاء و جوارح او بوده، حاکم و مدبر و مدیر و داراى شعور و درک بوده، اعمال بدن و جوارح و اعضاء را اداره میکند.
▪️ نفس و روان انسانى موجود #مجرد بوده، ویژگىهاى جسم و ماده را ندارد، بلکه موجودى مستقل مىباشد؛ گرچه در بدن در رابطه نزدیکى با جسم و اعضاء و جوارح بدن قرار دارد.
🔸 حال اینجا این مسئله اینجا مطرح است که اگر چه نفس و روح با بدن و جسم در رابطه نزدیکى قرار دارند ولى بعد از مردن انسان و جداشدن روح از بدن آیا #روح فانى مىگردد؟ و از بین مىرود؟ یا اینکه بقاء داشته، به زندگى خود ادامه مىدهد؟
✅ برای مطالعهی پاسخ، به لینک زیر بروید. 👇
wikifeqh.ir/بقای_روح_بعد_از_مرگ
@WikiFeqh
#امامان #مهدویت
#ویکی_فقه
#مهدویت_در_فریقین
💢 برخی از علمای وهابی در #مساله_مهدویت تشکیک کرده و میگویند که روایات مهدویت از طریق اهل تسنن با سند صحیح نقل نشده است؛ بلکه حد اکثر « حسن» هستند. به همین خاطر اثبات اصل مهدویت ممکن نیست و تشکیک در آن اشکالی ندارد.
💢 برخی دیگر پارا فراتر گذاشته و ادعا میکنند که حتی از طریق شیعه نیز اصل مهدویت قابل اثبات نیست و هیچ روایت صحیحی در این زمینه وجود ندارد. گاهی نیز ادعا کردهاند که حتی یک روایت صحیح وجود ندارد که امام حسن عسکری (علیهالسّلام) صاحب فرزند شده باشند.
دیدگاه #شیعه: روایات مهدویت چه از طریق اهل تسنن و چه از طریق اهلالبیت (علیهمالسّلام)، با سندهای صحیح و بلکه به صورت متواتر نقل شده است.
دیدگاه اهل سنت و وهابیت: حتی تعداد زیادی از علماء و بزرگان #اهل_تسن و حتی وهابی تصریح کردهاند که احادیث مهدویت متواتر هستند و حتی برخی از آنها گفتهاند که منکران #حضرت_مهدی (علیهالسّلام) کافر هستند.
✅ برای مطالعهی تصریحات بزرگان اهل سنت و حتی وهابی را درباره «تواتر احادیث مهدویت»، به لینک زیر بروید.
wikifeqh.ir/مهدویت_در_فریقین
@wikifeqh
#کتابشناسی #نماز_جمعه
#ویکی_فقه
📖 «رسالة في صلاة الجمعة» تقرير دروس #خارج_فقه آية الله ميرزا محمد تقی مجلسی، از علماى اصفهان است كه توسط مرحوم #استاد_ذهنی_تهرانی به رشته تحرير درآمده است.
📚 رساله مذکور به #احکام و #فروع فقهى مربوط به #نماز_جمعه پرداخته و درسال۱۰۹۶ تأليف و به صورت چاپ سنگى منتشر شده است.
◽️ تعداد صفحات #رساله، ۸۷ صفحه مىباشد و در پايان فهرستى از عناوين و موضوعات ارائه شده است.
wikifeqh.ir/رسالة_فی_صلاة_الجمعة_(کتاب)
@WikiFeqh
#تاریخ #تاریخ_معصومان
#ویکی_فقه
#امام_هادی (علیهالسلام) پیشوای دهم #شیعیان، بنابر نظر مشهور در نیمۀ ذیحجه سال ۲۱۲ هـ. ق در #مدینه به دنیا آمد. پدر بزرگوارش پیشوای نهم، #امام_جواد (علیهالسلام) و مادرش سمانه مغربیه است که کنیزی با فضیلت و تقوا بود. علم و دانش امام هادی (ع) همانند آباء و اجداد گرامیاش، علم لدنی بود؛ یعنی مستقیماً از طریق غیب و همچنین از علوم و معارف #قرآن و #سنت رسولالله و پدران بزرگوارش دریافت مینمود [ادامه مطلب]
wikifeqh.ir/امام_هادی_علیهالسلام
@WikiFeqh