آیا راهکار رفع تحریمها مذاکره است؟ تجربه #هوش_مصنوعی در این زمینه چیست؟
شاید به دلیل تبلیغات گسترده است که اگر از بسیاری از ما بپرسند راهکار رفع تحریم چیست اولین گزینهای که به ذهنمان متبادر میشود مذاکره است. کشوری، کشور دیگر را تحریم میکند و کشور تحریمشده به مذاکره با کشور تحریمکننده میرود و با این روش تحریمها را برطرف میکند. اما این راهکار در دنیای واقعی هیچگاه جواب خوبی نداده است. نزدیک ترین تجربه در این زمینه به ما، مذاکرات هستهای و سند برجام است. سندی که در آن بیشترین امتیاز به کشورهای غربی داده شد تا جایی که در آن مکانیزمی عجیب به نام مکانیزم ماشه وجود داشت، اما خروجی آن رفع تحریم نشد. در واقع به طور موقت پارهای از تحریمها رفع شد و پس از آن با شدت بیشتری بازگشت. تجربههای جهانی زیادی هم در تایید همین امر وجود دارد که به عنوان نمونه میتوان به مذاکرات لیبی برای رفع تحریم اشاره کرد که سرانجام آن چیزی نشد جز بمباران، تجزیه و فروپاشی لیبی. حال که مثالهای زیادی از بینتیجه بودن مذاکرات برای رفع تحریم داریم پس چه راهکاری برای رفع تحریم وجود دارد؟
با رائه مثالی از دنیای هوش مصنوعی، نشان میدهیم که راهکار رفع تحریمها، غلبه بر آنهاست. مهرماه امسال بود که آمریکاییها بزرگترین تحریمهای تاریخ خود را اعمال کردند. آنها به جز خودشان و چند کشور محدود همهی کشورهای دنیا را در زمینه سخت افزارهای پیشرفته مورد نیاز برای هوش مصنوعی تحریم کردند. چینیها به عنوان نزدیک ترین رقیب آمریکاییها، هدف اصلی این تحریمها بودند.
چینیها اما برای رفع این تحریمها به مذاکره اندیشه نکردند بلکه راهکاری یافتند تا تحریمهای آمریکا بی اثر شود. آنها مدل هوش مصنوعی دیپ سیک را در اولین روز ریاست جمهوری ترامپ ارائه دادند که بسیار قوی و ارزان بود و همچینین به سخت افزارهای تحریم شده توسط آمریکا نیاز چندانی نداشت. همین موضوع نیز باعث شد که تحریمهای آمریکا عملا خنثی شود و بر تحریمها غلبه کنند. چینیها این هوش مصنوعی را به صورت منبع باز نیز منتشر کردند تا عملا نیاز همهی کشورهای تحریم شده به آمریکا مرتفع شود و آمریکاییها موقعیت جهانی خود را در این زمینه بسیار تضعیف شده بیابند. تحریمهای آمریکا مثل بومرنگ به خودشان برگشته بود و سرکنگبین آنها صفرا فزوده بود.
در ایران نیز از پس تحریمهای اقتصادی آمریکا دو نظریه برای رفع این تحریمها وجود دارد. یک نظریه قائل به مذاکره برای رفع تحریم هاست که نمونه ناموفقی به نام برجام نیز داشته است. نظریه دیگر اما معتقد است که راهکار رفع تحریمها غلبه بر آنهاست. شاید بتوان مهمترین کلید واژه این نظریه را نیز اقتصاد مقاومتی دانست. اقتصادی که در آن اجزا و روشها طوری چیده شده اند که قابل تحریم نمی باشند. حال در مقابل ما یک تجربه جهانی در زمینه هوش مصنوعی هم هست که این راهکار را تایید کرده است. امیدواریم با پیشروی هرچه بیشتر به سمت اقتصاد مقاومتی کشور یکبار و برای همیشه از شر تحریمهای اقتصادی خلاص شود.
--------------------------------------------------
نوشتارهایی بر #هوش_مصنوعی با 👇
https://ble.ir/aiborna
https://eitaa.com/AIBorna
بی بی سی فارسی از فردا کانال #واتساپ خودش را آغاز میکند.
چرا؟ چون دسترسی خوبی به همه مردم حتی آنها که با فناوری خیلی آشنا نیستند، میدهد.
چرا قبلا اینکار را نکرده بود؟ چون فیلترینگ واقعاً تاثیر داشت و قبلا این کار را موثر نمی دید اما حال، با بازگشایی بی قید و شرط سکوی آمریکایی، آن را موثر میبیند.
برخلاف آنچه میگویند، بازگشایی بی قید و شرط، بازگشایی دسترسی مردم به سکو نیست بلکه بازگشایی دسترسی سکوی اجتماعی به مردم است آن هم بدون هیچگونه قید و شرطی. رها بدون هیچ قانونی به قول خودشان:
sky is your limit.
https://virasty.com/Mahdireza_Borna/1740235956396735953
--------------------------------------------------
نوشتارهایی بر #هوش_مصنوعی با 👇
https://ble.ir/aiborna
https://eitaa.com/AIBorna
رهبر یمن:« آمریکا نتوانست به هدف خود یعنی ترور رهبران[در یمن] دست یابد.»
#فضای_سایبر رها زمینه ساز نظارت حداکثری آمریکایی ها ( و نیروی نیایتی آنها صهیونیستها) بر تمامی اطلاعات کشورهاست.
#هوش_مصنوعی هم ابزاری که این زمینه را متحول کرده است.
#یمن به دلیل نفوذ کمتر فضای سایبر ول کمتر آسیب پذیر است.
https://virasty.com/Mahdireza_Borna/1743786419557471144