نقش هوش مصنوعی در پیشرفت پژوهشهای علوم انسانی اسلامی
مهندس ساکنی در نشست علمی «ظرفیتهای پژوهشی هوش مصنوعی در علوم انسانی اسلامی» که در حاشیه نمایشگاه پژوهش و فناوری استان برگزار شد، از آینده پژوهشهای هوش مصنوعی و نقش انسان در آن سخن گفت و با ارائه تحلیلهایی در مورد ظرفیتهای هوش مصنوعی در دنیای پژوهش، به بررسی سه فصل مهم در روند تکامل هوش مصنوعی و تأثیرات آن بر آینده پژوهشهای علمی، به ویژه در حوزه علوم انسانی اسلامی پرداخت.
گزارش این نشست
🎙 ستاد راهبری فناوریهای هوشمند
🆔 @itsetad_ir
🔺پلتفرم پیشرفته #ایرانی در حوزه #هوش_مصنوعی
❇️ ابزار مورد استفاده #سایت :
🌐 https://houshyar24.ir/
🔵 به کاربران امکان میدهد با مدلهای زبانی قدرتمند مثل #GPT# ، Llama ، Claude و #Gemini تعامل کنند و #دستیار های #هوشمند شخصیسازیشده بسازند. کاربران میتوانند از این دستیارها در کاربردهای مختلف، از جمله پاسخدهی به سوالات، پردازش دادهها، و ارائه راهکارهای متنوع، استفاده کنند.
🟡 برای ساخت دستیار هوشمند در هوشیار۲۴، ابتدا دادهها و اطلاعاتی که میخواهید دستیار بر اساس آنها عمل کند را آپلود نمایید. سپس مدل هوش مصنوعی مناسب را انتخاب میکنید. در این مرحله، شما باید با استفاده از دستورات یا توضیحات مشخص، که به آنها "پرامپت" گفته میشود، به دستیار راهنماییهای لازم را بدهید تا بداند چه اطلاعاتی را جستجو و پردازش کند. میتوانید این پرامپتها را بهصورت ساده یا پیچیده، متناسب با نیاز خود تنظیم کنید تا دستیار هوشمندی بسازید که دقیقاً به نیازهای شما پاسخ دهد.
🔴 کاربران هوشیار۲۴ میتوانند از مدلهای هوش مصنوعی مختلفی مثل GPT-4o، Llama 3 70B، Claude 3 Sonnet، و Gemini 1.5 Pro و بسیاری از مدل های دیگر استفاده کنند. هر مدل نقاط قوت و کاربردهای خاص خود را دارد.
🆔 @Artificial_Intelligence_njf
┄┅═✧❀💠❀✧═┅┄
🤖 رباتها به هوش انسانی میرسند! گامهای بزرگ در دنیای کوانتومی
یک مطالعه جدید از سوی تیمی بینالمللی از دانشمندان نشان میدهد که ترکیب رایانش کوانتومی و هوش مصنوعی میتواند به ظهور یک نسل جدید از رباتها منجر شود که قابلیتهای انسانی را به دست میآورند. این پیشرفتها به نام رباتیک کوانتومی شناخته میشوند و وعده میدهند که محدودیتهای رباتیک کلاسیک را پشت سر بگذارند و دنیای فناوری را متحول کنند.
🌌 *رباتیک کوانتومی: انقلابی در فناوری هوش مصنوعی! *
تحقیقات نشان میدهد که رباتها با استفاده از مکانیک کوانتومی میتوانند دادهها را به سرعت پردازش کرده و به پیچیدگیهای محیط خود پاسخ دهند. این توانایی به آنها اجازه میدهد تا رفتارهایی مشابه با تفکر و احساس انسانها از خود نشان دهند.
دو حوزه اصلی تحقیق در این زمینه شامل بهبود عملکرد فعلی رباتها و ادغام مکانیک کوانتومی در طراحی فیزیکی سیستمهای رباتیک است. به عنوان مثال، الگوریتمهای کوانتومی میتوانند نحوه حرکت رباتها را بهینه کنند و آنها را قادر به همکاری مؤثرتر با یکدیگر سازند.
اگرچه چالشهایی در مسیر توسعه رباتیک کوانتومی وجود دارد، اما محققان نسبت به آینده این فناوری امیدوارند. آیا شما نیز مشتاقید درباره این انقلاب فناوری بیشتر بدانید؟ ادامه خبر را از دست ندهید!
🔗 [مطالعه متن خبر]
🎙 ستاد راهبری فناوریهای هوشمند
🆔 @itsetad_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یک ابزار هوش مصنوعی برای شفاف کردن صدای ویدیو
این ابزار آنلاین کمک میکند تا صدای ویدیوها را از نویز و صداهای اضافی پاک کرده و کیفیتش را بهتر کنید.
• دو ساعت زمان برای پاک کردن صدا به صورت رایگان در اختیار دارید
قابلیت ها:
• پاک کردن صدای پسزمینه: صدای محیط، باد، ترافیک و هر صدای اضافی دیگر را حذف کنید.
• بهبود کیفیت صدا: صدای ویدیوها را شفافتر و واضحتر کنید.
• آمادهسازی برای تدوین: ویدیوها را برای ویرایش آماده کنید
https://auphonic.com/
🌐 رئیس شورای هوش مصنوعی: بانک مرکزی با تنظیمگیری رمزپولها فناوریهای مالی را سرکوب نکند
👤«صادق خانی علی اکبری»، رئیس شورای تخصصی هوش مصنوعی ایران، در مورد سند سیاستگذاری و تنظیمگری رمزپولها که بانک مرکزی منتشر کرده، گفت:
🔻 «جایگاه بانک مرکزی به عنوان متولی مدیریت بازار پول و ارز و تنظیمگر رمزپولها و نظامهای پرداخت کشور ارزشمند و قابل احترام است اما نادیده گرفتن ظرفیتهای نوآوری و فناوریهای نوین مالی در آیندهای نهچندان دور، ثبات مالی کشور را به خطر میاندازد.»
🔹خانی علی اکبری افزود: «سند منتشرشده بانک مرکزی بهطور جدی بر ریسکهای مالی، خطرات ناشی از تحریمها، مسدودسازی کیف پولها و نوسانات بازار تأکید دارد اما راهحلهای متناسب و راهکارهای حمایتی یا تشویقی برای مدیریت این ریسکها ارائه نشده و به نظر میرسد رویکرد کلی سند بیشتر به محدودسازی و کنترل پرداخته است.
🔹 شایسته بود بانک مرکزی به جای طراحی یک چارچوب دوگانه در راستای ایجاد تعادل بین نظارت و نوآوری گام برمیداشت که از یک سو مخاطراتی مانند پولشویی و تامین مالی تروریسم مدیریت میشد و از سوی دیگر فضایی امن برای نوآوری ایجاد میشد.»
📎 گزارش کامل
#رمز_پول #هوش_مصنوعی #رمزارز #ایران
📱@cyberbannews_ir
🔺گوگل از مدل هوش مصنوعی GenCast برای پیشبینی پیشرفته آبوهوا رونمایی کرد
🔹گوگل بهتازگی اقدام به معرفی مدل هوش مصنوعی GenCast کرده که برای پیشبینی وضعیت جوی با رزولوشن بالا طراحی شدهاست.
🔹️قابلیتهای آن در مقایسه نمونههای دیگر، پیشرفتهتر است؛ بهطوری که میتواند وضعیت آبوهوا تا ۲۵ روز آینده را پیشبینی نماید.
https://eitaa.com/kaffashhr
❌️مواظب باشید اخبار مزخرف و دروغ و ساخته شده با هوش مصنوعی رو نکنن تو پاچهتون!
🎬 #بیداری_مدیا برای بیداری وجدانها
@Bidari_Media
🔺 امکان تشخیص موارد بیشتری از سرطان پستان با #هوش_مصنوعی
🔹 نتایج یک مطالعه حاکی از آن است که زنانی که از ماموگرافی تقویت شده با هوش مصنوعی استفاده کردهاند، بیشتر از کسانی که این #فناوری را انتخاب نکردهاند، شانس تشخیص ابتلا به #سرطان را داشتهاند./#سیتنا
خبر در لینک👇
https://citna.ir/node/311883
🆔 Telegram
💢 انقلاب هوش مصنوعی
«علم را بدون کتابخانه و کاغذ» مبنای برنامهریزی آینده قرار دهیم!
✔️استاد رسول جعفریان:
🔹مرکز نور که تاکنون دو نسل کاری از آن سپری شده است. نسل اول در اوائل دهه هشتاد شکل گرفت و تاثیر عمیقی بر جای گذاشت. دورهای بود که برنامههای کتابخانهای و موضوعی شکل گرفت و در حاشیه آنها کارهای دیگری هم انجام شد. در آن دوره، سی دیهای نور السیره، تاریخ ایران، فقه و اصول، تفسیر، فلسفه و کلام، ادعیه و بسیاری دیگر تولید و سبب شد تا کتابهای دورهای مهم، کنار گذاشته شده از نسخه دیجیتال استفاده شود.
🔸در دهه نود، نسل دوم شروع بکار کرد که به تدریج از نوعی هوش مصنوعی ساده در مشابهت یابیها، وصل کردن عبارات و مفاهیم به یکدیگر، و اقدامات مشابه استفاده شد، و در کنار آن با ایجاد نورمگز و نور لایب قدمهای بزرگی برداشته شد.
🔹اکنون ما در آغاز نسل سوم با گسترش حوزه هوش مصنوعی، با کوله باری از تجربه اما متاسفانه با مشکلات جدی در تکنولوژی روبرو هستیم. باید اندیشید که چه باید کرد و چه راهی را باید دنبال کرد؟ از هم اکنون میشود گفت، انقلابی که هوش مصنوعی ایجاد میکند، انقلابی همه جانبه است.
🔸بخش قابل توجهی از جامعۀ علمی ما، مقصودم هم حوزه علمیه و هم مراکز علمی آموزش و پرورش و دانشگاهی است، متاسفانه هنوز از نسل اول هم عبور نکرده است. ما باید برای فعال کردن جامعه علمی خودمان که هنوز «امت کاغذ» است، فکری بکنیم. مساله امروز ما این است که ما باید «علم را بدون کتابخانه و کاغذ» مبنای برنامه ریزی آینده قرار دهیم.
#هوش_مصنوعی
👈 ادامه مطلب: http://ijtihadnet.ir/?p=76716
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢بسترهای تعاملی هوش مصنوعی با علوم اسلامی
🔹استاد خارج فقه و اصول حوزه علمیه مشهد، عمده نیاز علوم اسلامی را به هوش مصنوعی در دو حوزه دانست و گفت: عمده نیاز ما به هوش مصنوعی در دو حوزه نشر اطلاعات و تولید اطلاعات است. در حوزه نشر اطلاعات اسلامی در سه حوزه نیاز بیشتری احساس میشود: ۱. احکام شرعی، ۲. مباحث فلسفی و کلامی و ۳. مشاورههای دینی. حوزه تولید اطلاعات، دارای دو قسم کلی است: ۱. باز تولید اطلاعات؛ ۲. تولید اطلاعات جدید.
🔹استاد درایتی به سه چالش در بخش تولید اطلاعات جدید میپردازد: چالش اول تعریف سامانههای معرفتی مثل سامانه معرفتی اخلاقی و تربیتی. چالش دوم مواجهه با مسائل نوظهور و مستحدثه است که پیش از این سابقه نداشتهاند؛ مثلا آیا میتوان از ماشین به جای قاضی استفاده کنیم؟ چالش سوم بحث نظامسازیهایی است که بر اساس علوم اسلامی باید انجام شود. مسائل مستحدثه نگاههای خرد فقهی به مسئله است؛ ولی مسئله سختتر این است که ما بتوانیم نظامسازی کنیم و آیا این را میتوان به وسیله ماشین انجام داد یا خیر؟ و چه تمهیداتی برای این کار نیاز است؟
#هوش_مصنوعی
👈 مشروح مطلب: http://ijtihadnet.ir/?p=76713
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
5.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شرکت لهستانی Clone Robotics از ربات انساننمای Clone Alpha رونمایی کرد؛ رباتی با اندامها و عضلات مصنوعی که میتواند حرکات بدن انسان را تقلید کند.
این ربات با استفاده از فناوری Myofiber ،فعالیت عضلات انسان را با دقت بالا بازسازی کرده و با ۱۶۴ درجه آزادی حرکت، از ۴ دوربین تشخیص عمق و صدها سنسور پیشرفته برخوردار است.
--------------------------🔹️🔸️------------------------
دیده بان دنیای دیجیتال🛰
Rubika.ir/dideban_majazi