♦️ویدیو پلیر VLC به قابلیت هوش مصنوعی ساخت زیرنویس و ترجمه ویدیو آفلاین مجهز میشود
🔹️ویدیو پلیر محبوب و رایگان VLC در نمایشگاه CES 2025 از قابلیت جدید خود رونمایی کرد که شامل ایجاد زیرنویس و ترجمه مبتنی بر هوش مصنوعی است. این ویژگی به کاربران این امکان را میدهد که بدون نیاز به اینترنت، برای ویدیوها به زبانهای مختلف زیرنویس تولید کنند.
🔹️سازنده VLC در توضیحات خود اعلام کرده که این قابلیت از بیش از ۱۰۰ زبان مختلف پشتیبانی میکند و زیرنویسها را به زبان دلخواه کاربر ترجمه میکند. نکته مهم این است که این قابلیت بهصورت آفلاین و بدون نیاز به سرویسهای ابری روی دستگاه کاربر اجرا میشود.
🔹️هرچند تاکنون ابزارهای هوش مصنوعی دیگری نیز برای تولید زیرنویس معرفی شدهاند اما اکنون VLC قابلیتی را در نرمافزار خود معرفی کرده است که بسیاری از کاربران ویندوز برای تماشای فیلم یا هر نوع محتوای ویدیویی دیگری از آن استفاده میکنند.
🔹️زمان عرضه این ویژگی به طور دقیق مشخص نشده است، اما پیشبینی میشود که این قابلیت در نسخههای آینده VLC در دسترس کاربران قرار گیرد.
--------------------------🔹️🔸️------------------------
دیده بان دنیای دیجیتال🛰
Rubika.ir/dideban_majazi
۲۲ دی
📝 اضافه شدن قابلیت هوش مصنوعی به موتور «جستجوی گوگل»
غول فناوری گوگل در حال آماده شدن برای معرفی یک «حالت هوش مصنوعی» جدید در موتور جستجوی خود است که به کاربران اجازه میدهد تا به فضایی شبیه به رابط چتبات هوش مصنوعی جمینای(Gemini) منتقل شوند.
گوگل یک برگه(Tab) حالت هوش مصنوعی را به گزینههای پیوند در نتایج جستجوی خود اضافه خواهد کرد. در جایی که گزینههای «همه»(All)، «تصاویر»(Images)، «ویدئوها»(Videos) و «خرید»(Shopping) در آن قرار دارند. حالت هوش مصنوعی، جستجوی گوگل را برای کاربران قابل دسترسیتر و شهودیتر میکند و به آنها اجازه میدهد تا از طریق نوار متنی چتبات، سوالات مربوط به لینکهای نتایج را بپرسند.
🇮🇷حاتم رسانه
🆔 @hatam_media
۲۲ دی
📍هوش مصنوعی از نگاه دولتمردان پر هزینه و غیر ضروری است! / نقش کمرنگ بخش خصوصی در حوزه هوش مصنوعی
🔻محمدرضا معبودیان، رییس کمیسیون هوش مصنوعی و علمداده سازمان نظام صنفی رایانهای، مطرح کرد؛
🔹چالشهای حکمرانی هوش مصنوعی در ایران و نبود عزم جدی در دولت برای تصمیمگیری و اجرا، باعث عقبماندگی کشور در این حوزه شده است. نبود متولی مشخص برای تجهیز زیرساختها، ضعف قوانین اجرایی، امنیتیسازی دادهها، و بیبرنامگی در حمایت از استعدادها، همگی نشاندهنده نبود استراتژی موثر است. در نتیجه، با ادامه این روند، شکاف ایران با کشورهای دیگر در زمینه هوش مصنوعی عمیقتر میشود.
🔹یکی از دلایل عدم توجه به هوش مصنوعی، مشغولیت دولت با بحرانهای روزمره مانند کمبود انرژی، بحران آب، آلودگی هوا، تورم، و تحریمها است. این مسائل، مجالی برای تمرکز بر راهبردهای بلندمدت مانند هوش مصنوعی باقی نگذاشته است. همچنین، هوش مصنوعی در نگاه دولتمردان به عنوان یک فناوری پرهزینه و غیرضروری تلقی میشود و انگیزهای برای سرمایهگذاری در زیرساختها و کاربردیسازی آن وجود ندارد.
🔹در حالی که کشورهای همسایه با استفاده از هوش مصنوعی و دادهمحوری، برنامههای توسعهای خود را پیش میبرند، ایران هنوز به اهمیت این فناوری پی نبرده است. هوش مصنوعی میتواند با کاهش هزینهها و تغییر رویکردها از سنتی به دادهپایه، زمینه توسعه پایدار را فراهم کند.
🌐 متن گزارش: https://ihkn.ir/?p=39886
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#هوش_مصنوعی
#گفتگو
#تهران
🔳 با مفتاح اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
۲۲ دی
🔴جاسوسی تلویزیون های هوشمند کره ای و گلد ایران
➖➖➖➖➖➖➖
⏰ @Shomareshmakooszohor
۲۲ دی
🔴 توسعه Explainable AI (XAI) برای مدلهای پیچیده یادگیری ماشین
🔹 هوش مصنوعی قابل توضیح (Explainable AI یا XAI) به رویکردهایی اطلاق میشود که هدفشان شفافسازی و تبیین خروجیهای مدلهای یادگیری ماشین پیچیده است. این مدلها به ویژه در کاربردهای حیاتی مثل تشخیص پزشکی، تحلیل مالی، و پیشبینی رفتار مشتری اهمیت دارند، زیرا نیاز است تا تصمیمگیریهای آنها برای انسان قابل درک باشد. روشهایی مثل SHAP (Shapley Additive Explanations) و LIME (Local Interpretable Model-Agnostic Explanations) برای تبیین مدلهای یادگیری عمیق استفاده میشوند. پیادهسازی XAI نیازمند دانش گستردهای از الگوریتمهای یادگیری ماشین، ریاضیات تئوری بازیها، و تحلیل دادهها است و از پیچیدگی خاصی برخوردار است که درک آن برای بسیاری از متخصصان چالشبرانگیز است.
🌐 مرجع تخصصی برنامه نویسان
🆔 @Barnamenevisan_org
۲۲ دی
کاشت سومین تراشه نورالینک در مغز انسان
🔹ایلان ماسک از کاشت سومین تراشه مغزی این شرکت در مغز یک بیمار خبر داد.
🔹شرکت نورالینک برنامههایی برای کاشت این تراشهها در مغز حدود ۲۰ تا ۳۰ نفر دیگر در سال جاری میلادی دارد.
🔹ایلان ماسک در این مورد در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: ما اکنون سه انسان داریم که تراشههای نورالینک در مغز آنها کاشته شده و همه آنها بهخوبی کار میکنند.
🔹این تراشهها میتوانند به درمان بیماریهایی مانند فلج و ALS یا اسکلروز جانبی آمیوتروفیک که به فلج کامل بدن منجر میشود، کمک کنند. از طریق این تراشه، اجرای درمانهای آزمایشی ممکن میشود که معمولا انجام آنها مستلزم باز کردن جمجمه برای قرار دادن الکترودهایی در بافت مغز است.
🔗 ana.ir/003zcK
@anapress1
۲۲ دی
🔹 دکتر طاهر حبیب زاده، دانشآموخته دکتری حقوق فناوری اطلاعات از انگلستان، عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق (ع)، در گفتگویی مشروح با روزنامه جوان به سوالات مهمی در زمینه آینده علم حقوق و فناوری هوش مصنوعی پاسخ داده است. به اعتقاد وی، هوش مصنوعی، نه امروز و نه فردا، هرگز نمیتواند جایگزین قطعی انسان ها شود به جهت ناتوانی در درک معنا
🏵لینک کامل این مصاحبه در اینجا:
https://www.javanonline.ir/files/fa/publication/pages/1403/10/22/4200_63366.pdf
☕️ محورهای این مصاحبه به این شرح است:
➖1 - هوش مصنوعی فعلی «ماشین حسابِ کلمات» است
➖2- هوش مصنوعی فاقد احساسات، باور، وجدان و اعتقاد است
➖3- خروجی هوش مصنوعی در علوم نظری نمی تواند مورد استناد قرار بگیرد
➖4- هوش مصنوعی به دلیل داده های ورودی خطاآمیز و الگوریتم سوگیرانه و جانبدارانه «خروجی خطاآمیز» دارد
➖5 - نظریه «عصمت هوش مصنوعی» مخدوش است
➖6 - کاربرد هوش مصنوعی فقط در حد «مشورت دادن» به قاضی است
➖7- ده کاربرد هوش مصنوعی برای قضات از جمله حل معماهای پیچیده و پیدا کردن تعارض اظهارات طرفین و پیدا کردن مستندات قانونی
➖8 - هوش مصنوعی ممکن است «اطاله دادرسی» به دنبال داشته باشد!
➖9 - هوش مصنوعی نه الان و نه هیچ زمانی جایگزین قطعی انسان نخواهد شد
➖10 - کاربرد هوش مصنوعی برای وکلا از جمله تخمین موفقیت در یک پرونده
➖11 - هوش مصنوعی قادر به تفکیک مفاهیمی چون «عدالت» از «انصاف» نیست
➖12 - در قوانین فعلی ایران هوش مصنوعی صراحتا دارای شخصیت حقوقی نیست
➖13 - ۷ سال از متوسط جهانی توسعه هوش مصنوعی عقب هستیم
➖14 - پیشنهادات مشخصی برای قانونگذار ایران داریم.
۲۲ دی
هوش مصنوعی تا چند سال دیگر صدها میلیون شغل ایجاد خواهد کرد
همزمان با نگرانیها درباره احتمال حذف مشاغل در آینده، گزارش مجمع جهانی اقتصاد رشد خالص ایجاد شغل توسط هوش مصنوعی تا سال ۲۰۳۰ را پیش بینی کرد.
گزارش میگوید که هوش مصنوعی میتواند ۱۷۰ میلیون شغل جدید در سطح جهانی ایجاد کند. در همین حال، ۹۲ میلیون موقعیت شغلی را حذف میکند که نتیجه آن افزایش خالص ۷۸ میلیون شغل تا سال ۲۰۳۰ خواهد بود
https://gadgetnews.net/949552/ai-create-78-million-more-jobs/
۲۲ دی