🥀در شب شهادت باب الحوائج #امام_کاظم علیه السلام
برگزیده ای از نوزده روایت مهدوی از لسان مبارک حضرتش
تقدیم به شما دلدادگان و محبان وجود نورانی موسی بن جعفر علیهما السلام
✅أفضَلُ العِبادَةِ بَعدِ المَعرِفَةِ إِنتِظارُ الفَرَجِ
بهترین عبادت بعد از شناختن خداوند ، انتظار فرج است
✅«یُحْیِی الْأَرْضَ بَعْدَ مَوْتِهَا »یعنی خداوند زمین را بعد از مردن زنده میگرداند.
#امام_کاظم علیه السلام در مورد این آیه چنین میفرمایند: این زنده کردن به این نیست که با باران زمین را زنده کند بلکه خداوند مردانی را (حضرت مهدی ویاران او) برمیانگیزد تا اصول عدالت را زنده کنند ؛پس زمین در پرتو عدل زنده میشود و اجرای عدل و حدود الهی در زمین مفیدتر از چهل روز بارندگی میباشد.
✅خوشا به حال آن دسته از شیعیان ما که در غیبت قائم ما چنگ به دوستی ما زده و بر محبت ما ثابت می مانند و از دشمنان ما بیزاری می جویند آنها از ما وما از آنها هستیم ...خوشا به حال ان ها به خدا قسم آن ها در قیامت در درجه ی ما خواهند بود
✅ هنگامی که پنجمین امام از اولاد من پنهان شود برای حفظ دین خود به خدا پناه برید مبادا کسی دین را از کف شما برباید این فرزند حضرت مهدی غیبتی دارد که بعضی از معتقدان به وی از اعتقاد خود برمی گردند . غیبت او امتحانی است که خداوند بندگان خود را بدان وسیله امتحان می کند ..)
✅بیشترین توجه به عصر غیبت در ادعیه امام کاظم (علیه السلام) دیده می شود. دعا برای امام مهدی ارواحنافداه دعا برای فرج او، برای موفقیت او در کارها پس از ظهور و همچنین دعا برای این که خود از کسانی باشیم که در انتظار روزهای او هستیم ،این ادعیه ما را با ویژگی ها و وظایف امام و همچنین تکالیف ما نسبت به او آشنا می کند و در دل ما محبت و دلبستگی به او را جای می دهد. دعا در عصر پر اختناق عباسی ظرفی برای گفتن بسیاری از معارف و طریق نجات، قالبی که کمتر ایجاد حساسیت می کند.
✅برنامه ای که عمل به آن نجات بخش از دره های هلاکت در دوران غیبت است 👇
1⃣-معرفت به نسب مهدی موعود و غیبت طولانیش(شناخت)
2⃣- پایداری در راه انتظار (صبر)
3⃣-تمسک به ریسمان اهل بیت(علیهم السلام) (توسل)
4⃣- ثبات قدم در راه دوستی با اهل بیت (علیهم السلام) و دشمنی با دشمنان ائمه (تولی و تبری)
6⃣- زنده نگه داشتن یاد مهدی موعود در قلوب و دعا بتعجیل فرج (ذکر)
🌌موارد فوق همه برگرفته از بیانات حضرت می باشد که در هدایت منتظرین به سمت زندگی منتظرانه بیان فرموده اند.
(الهی بموسی بن جعفر عجل لولیک الفرج)
#شهادت_امام_کاظم
4_6050745103356528453.mp3
1.74M
🔸ترتیل صفحه 594 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده مقام رست - سه گاه
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
صلوات خاصه امام کاظم
علیه السلام
🔹اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى الْأَمِينِ الْمُؤْتَمَنِ مُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ الْبَرِّ الْوَفِيِّ الطَّاهِرِ الزَّكِيِ النُّورِ الْمُبِينِ (الْمُنِيرِ) الْمُجْتَهِدِ الْمُحْتَسِبِ الصَّابِرِ عَلَى الْأَذَى فِيكَ اللَّهُمَّ وَ كَمَا بَلَّغَ عَنْ آبَائِهِ مَا اسْتُودِعَ مِنْ أَمْرِكَ وَ نَهْيِكَ وَ حَمَلَ عَلَى الْمَحَجَّةِ وَ كَابَدَ أَهْلَ الْعِزَّةِ وَ الشِّدَّةِ فِيمَا كَانَ يَلْقَى مِنْ جُهَّالِ قَوْمِهِ رَبِّ فَصَلِّ عَلَيْهِ أَفْضَلَ وَ أَكْمَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَى أَحَدٍ مِمَّنْ أَطَاعَكَ وَ نَصَحَ لِعِبَادِكَ إِنَّكَ غَفُورٌ رَحِيمٌ
🥀🥀🥀🥀
⚫️ پیرامون شهادت جانسوز #امام_کاظم علیه السلام 1⃣
👈🏻 علامه مجلسی رحمهالله مینویسد:
در ابتداء امامتِ امام کاظم علیه السلام، عمر شریفش بیست سال بود و کمتر نیز گفته اند؛ و مدّت امامتش سی و پنج سال بود؛ در ایّام امامتِ آن حضرت، بقیّه خلافتِ منصور دوانیقی لعنه الله بود و او بظاهر متعرّض آن حضرت نشد؛ و بعد از او حدود ده سال ایّام خلافت مهدی عباسی بود و آن لعین حضرت را به عراق طلبید و محبوس گردانید و به سبب مشاهده معجزات بسیار، جرأت بر اذیّت آن حضرت ننمود و آن جناب را به مدینه برگردانید؛ و بعد از آن حدود یک سال مدّت خلافت هادی عباسی بود و او نیز آسیبی به آن حضرت نتوانست رسانید؛ چون حکومت به هارون لعین رسید، آن حضرت را به بغداد آورد، مدّتی محبوس داشت و در سال پانزدهم حکومت خود آن حضرت را به زهر شهید کرد.
📗جلاء العیون، ص ٨٩٦
#شهادت_امام_موسي_كاظم
#امام_كاظم
#يا_باب_الحوائج
⚫️ پیرامون شهادت جانسوز #امام_کاظم علیه السلام 2⃣
✖️امام کاظم علیه السلام و ترک تقیه شیعیان
▪️عَلِيُّ بْنُ إِبْرَاهِيمَ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ عِيسَى عَنْ بَعْضِ أَصْحَابِنَا عَنْ أَبِي الْحَسَنِ مُوسَى علیه السلام قَالَ: إِنَّ اللَّهَ عَزَّوجَلَّ غَضِبَ عَلَى الشِّيعَةِ فَخَيَّرَنِي نَفْسِي أَوْ هُمْ فَوَقَيْتُهُمْ وَ اللَّهِ بِنَفْسِي.
✍🏻 مرحوم شیخ کلینی از حضرت موسی بن جعفر صلوات الله علیهم نقل کرده است که فرمودند: همانا خداوند بر شیعیان غضب نمود و مرا مُخَیر نمود که عقوبت را از طرف آنها تحمل کنم و یا خود آنها عقوبت شوند، بخدا قسم من آن را به جان خود خریدم و شیعیانم را حفظ کردم.
📚 الكافي، ط_الاسلامیه، ۱/۲۶۰
❌ علامه مجلسی رحمهالله:
این غضب یا به این جهت بود که شیعیان تقیّه را ترک کرده و امامت آن امام را آشکار کردهاند؛ سپس هارون الرشید مُرَدد ماند بین این که شیعیان و تابعان آن امام را بکُشد یا اینکه آن امام را زندانی کرده و او را به شهادت برساند. پس امام برای شیعیان خود دعا کرده و بلا را برای خود خواستند؛ یا وجه دیگری هم داشت.
📚 مرآة العقول، ۳/۱۲۶
#شهادت_امام_موسي_كاظم
#امام_كاظم
#يا_باب_الحوائج
▪️پیرامون شهادت جانسوز #امام_کاظم علیه السلام 3⃣
💢️دشمنش نیز خجل شد..
⚫ ️مدت يك سال آن حضرت در حبس عيسى بود و مكرر هارون به او نوشت كه آن جناب را شهيد كند. اوجرأت نكرد كه به اين امر شنيع اقدام كند. جمعى از دوستان او نيز او را از آن منع كردند. چون مدت حبس آن حضرت نزد او به طول انجاميد، نامهاى به هارون نوشت كه حبس موسى بن جعفر نزد من طول كشيد و من بر قتل وى اقدام نمىنمايم، من چندان كه از حال او تفحص مىنمايم به غير عبادت و تضرع و زارى و ذكر و مناجات با قاضى الحاجات چيزى نمىشنونم و پيوسته متوجه كار خود است و به ديگرى نمىپردازد. كسى را بفرست كه من او را تسليم او نمايم و الاّ او را رها مىكنم و ديگر حبس و زجر او را بر خود نمىپسندم.
📜 جلاء العیون، علامه مجلسی رحمهالله، ص ۱۱۹۵
#يا_باب_الحوائج
#امام_كاظم
#شهادت_امام_موسي_كاظم
▪️پيرامون شهادت جانسوز #امام_کاظم علیه السلام 4⃣
❌ هادى، از حُکَمای بنی عباس حضرت کاظم علیه السلام را گرفت و در حبس نمود. یک شب اميرالمؤمنين عليه السلام را در خواب ديد كه به او فرمودند: «فَهَلْ عَسَيْتُمْ اِنْ تَوَلَّيْتُمْ اَنْ تُفْسِدُوا فِى الاَرْضَ وَ تُقَطِّعُوا اَرْحامَكُمْ» شما منافقان اگر از فرمان خداوند متعال و اطاعت قرآن روی بگردانید آیا جز این امید میبرید که در زمین فساد و قطع رحم کنید؟» وقتی بيدار شد مراد آن حضرت را دانست. امر كرد حضرت را از حبس رها كردند. بعد از چندى باز خواست آن حضرت را حبس كند و اذيت رساند، اجل او را مهلت نداد و هلاك شد.
📚 منتهی الامال، نشر مبین اندیشه، ۲/١٥٥٣
#شهادت_امام_موسي_كاظم
#امام_كاظم
#يا_باب_الحوائج
⚫️ پیرامون شهادت جانسوز #امام_کاظم علیه السلام 5⃣
🔻خیانت به امام کاظم علیه السلام و غربت بی حد و حصر امام غریبمان
✍🏻 علامه مجلسی به نقل از ابن بابویه رحمهم الله مینویسد:
بعد از آنکه هارون ملعون بفکر بقای خلافت فرزندانش افتاد، از طرفی هم از محبوبیت امام کاظم علیه السلام بین مردم هراس داشت، در صدد سرکوب کردن حضرت برآمد و از درباریانش پرسید: چه کسی بر امر موسی بن جعفر از همه آگاه تر است تا اطلاعاتی درموردش از او کسب کنم❓درباریان على بن اسماعيل بن جعفر، برادر زاده آن حضرت را كه امام، احسان بسيار نسبت به او مىنمود و بر خفاياى احوال آن جناب اطلاع تمام داشت تعيين كردند. (به روايت ديگر، محمّد بن اسماعيل برادرزاده آن جناب بود.) پس به امر خليفه نامهاى به پسر اسماعيل نوشتند و او را طلبيدند. چون آن حضرت بر آن امر مطلع شد او را طلبيد و گفت: اراده كجا دارى؟ گفت: اراده بغداد. فرمود كه براى چه مى روى؟ گفت: پريشان شدهام و قرض بسيارى بهم رسانيدهام. آن حضرت فرمودند كه من قرض تو را اداء مىكنم و خرج تو را متكفل مىشوم. او قبول نكرد و گفت: مرا وصيتى كن! آن جناب فرمود: وصيت مىكنم كه در خون من شريك نشوى و اولاد مرا يتيم نگردانى❗️باز گفت: مرا وصيت كن! حضرت باز اين وصيت فرمود تا سه مرتبه. پس سيصد دينار طلا و چهار هزار درهم به اوعطا فرمودند. چون او برخاست و رفت حضرت به حاضران فرمودند: بخدا سوگند كه در ريختن خون من سعايت خواهد كرد و فرزندان مرا به يتيمى خواهد کرد! گفتند: يابن رسول اللّه! اگر چنين است چرا به او احسان مىنمايى و اين مال جزيل را به او مى دهى؟ فرمود:«حَدَّثَنى اَبى عَنْ آبائِه عَنْ رَسُولِ اللّهِ صلى اللّه عليه وآله وسلم: اِنَّ الرَّحِمَ اِذاقُطِعَتْ فَوُصِلَتْ قَطَعَهَا اللّهُ» حاصل روايت آنكه، پدران من روايت كردهاند از رسول خدا صلى اللّه عليه و آله كه چون كسى كه با رَحِم خود احسان كند و او در برابر بدى كند و اين كس قطع احسان خود را از او نكند، حق تعالى قطع رحمت خود را از او مىكند و او را به عقوبت خود گرفتار مىنمايد.
📜جلاء العیون، ص ۱۱۹۲
#شهادت_امام_موسي_كاظم
#امام_كاظم
#يا_باب_الحوائج
◾️پیرامون شهادت جانسوز #امام_کاظم علیه السلام 6⃣
❌ هارون ملعون مدعیِ وحدت اسلامی میشود...
👈🏻 یعقوب بن داود روایت کرده است که چون هارون به مدینه آمد، من شبی به خانه یحیی برمکی رفتم و او نقل کرد که: امروز شنیدم که هارون نزد قبر رسول خدا صلّی اللّه علیه و آله با او مخاطبه میکرد که: پدرم فدای تو باد یا رسول اللَّه، من عذر میطلبم در امری که اراده کردهام در باب موسی بن جعفر، میخواهم او را حبس کنم برای آنکه میترسم فتنه برپا کند که خونهای امّت تو ریخته شود‼️
📓جلاء العیون، علامه مجلسی رحمهالله، ص ۸۹۹
#شهادت_امام_موسي_كاظم
#امام_كاظم
#يا_باب_الحوائج
◼️ پیرامون شهادت جانسوز #امام_کاظم علیه السلام 7⃣
⚠️ شکنجه روحیِ امام کاظم علیه السلام...
⭕ وقتی آن امام مظلوم را نزد هارون لعین بردند، ناسزای بسیار به آن جناب گفت و امر کرد که آن جناب را اسیر گردانیدند و دو محمل ترتیب داد برای آنکه ندانند که آن جناب را بکدام ناحیه میبرند، یکی را بسوی بصره فرستاد و دیگری را به جانب بغداد؛ حضرت در آن محملی بود که به جانب بصره فرستاد و حسّان سروری را همراه آن جناب کرد که آن جناب را در بصره به عیسی بن جعفر منصور که برادرزاده آن لعین بود تسلیم نماید. در روز هفتم ماه ذیحجّه آن جناب را داخل بصره کردند، در روز روشن و آشکارا آن جناب را تسلیم عیسی کردند، عیسی آن جناب را در یکی از حجرههای خانه خود که نزدیک به دیوان خانه او بود محبوس گردانید، مشغول فرح و سرور عید گردید، روزی دو مرتبه در آن حجره را میگشود، یک نوبت برای آنکه بیرون آید و وضو بسازد، نوبت دیگر برای آنکه طعام از برای آن جناب ببرند.‼️ محمّد بن سلیمان گفت: یکی از کاتبان عیسی بمن میگفت: این مرد بزرگوار در آن ایّام عید چیزی چند شنید از لهو و لعب و ساز و خوانندگی و با زندگی و انواع فواحش که گمان ندارم هرگز به خاطر شریفش آنها خطور کرده باشد، یک سال آن حضرت نزد آن لعین محبوس بود.
📘جلاء العیون، علامه مجلسی رحمهالله، ص ۸۹۹
▪️پیرامون شهادت جانسوز #امام_کاظم علیه السلام 8⃣
🔘 مانند لباسی که بر زمین پهن شده...
➖احمد بن عبد اللَّه قروی روایت کرده در ايامی که امام کاظم علیه السلام در حبس فضل بن ربیع بود، روزی بر فضل بن ربیع داخل شدم، بر بام خانه خود نشسته بود، چون نظرش بر من افتاد مرا طلبید، چون نزدیک رفتم گفت که: از روزنه نظر کن در آن خانه چه میبینی؟ گفتم: لباسی میبینم که بر زمین افتاده است❗️گفت: نیک نظر کن؛ چون نیک تأمّل کردم گفتم: مردی مینماید که به سجده رفته است؛ گفت: میشناسی او را؟ گفتم: نه، گفت: این مولای توست؛ سپس فضل به شرح عبادت و مناجاتِ بینظیرِ آن امام پرداخت و گفتم: از خداوند بترس و نسبتِ بدی به او اراده مکن که باعث زوال نعمت تو گردد، زیرا که هیچکس بدی نسبت به ایشان نکرده است مگر آنکه بزودی در دنیا بجزای خود رسیده است؛ فضل گفت: مکرّر نزد من فرستادهاند که او را شهید کنم، من قبول نکردم و اعلام کردم که این کار از من بر نمیآید و اگر مرا بکُشند نخواهم کرد آنچه از من توقّع دارند.
📙جلاء العیون، علامه مجلسی رحمهالله، ص ۹۰۰
#يا_باب_الحوائج
#امام_كاظم
#شهادت_امام_موسي_كاظم
هدایت شده از ایستگاه روضه
4_5924853328373615152.mp3
13.38M
🎙#کلیپ_صوتی
🏴#روضه 😭
◾️مرثیه #امام_کاظم_ع
🎙حجةالاسلام والمسلمین استاد #میرزامحمدی
⏲زمان۱۳:۵۱ دقیقه
#شهادت_امام_موسي_كاظم
#امام_كاظم
#يا_باب_الحوائج
⚫️ پیرامون شهادت جانسوز #امام_کاظم علیه السلام 9⃣
❌ این موسی بن جعفر (علیهم السلام) است...
👈🏻 بروایت دیگر از ثوبانی منقول است که امام کاظم علیه السّلام در مدّت زیاده از ده سال بعد از آنکه آفتاب یک نیزه بلند میشد به سجده میرفت، مشغول دعا و تضرّع میبود تا زوال شمس؛ در ایّامی که در حبس هارون بود، آن ملعون مکرّر بر بام خانه میرفت نظر میکرد در آن حجرهای که حضرت را در آنجا محبوس کرده بود؛ لباسی میدید که بر زمین افتاده است و کسی را نمی دید. روزی به ربیع گفت: این لباس چیست که من میبینم در این خانه؟ ربیع گفت: این لباس نیست بلکه موسی بن جعفر است، هر روز بعد از طلوع آفتاب به سجده میرود و تا وقت زوال در سجود میباشد؛ هارون گفت: بدرستی که او از عابدترین بنیهاشم است؛ ربیع گفت: هرگاه میدانی که او چنین است چرا او را در این زندان تنگ جا دادهای⁉️ آن لعین گفت: برای دولت من لازم است که او چنین باشد.
📓جلاء العیون، علامه مجلسی رحمهالله، ص ۹۰۳
#شهادت_امام_موسي_كاظم
#امام_كاظم
#يا_باب_الحوائج
◾️پیرامون شهادت جانسوز #امام_کاظم علیه السلام 🔟
💥امام کاظم علیه السلام را یک فیلسوف به قتل رساند...
🔻أَخْبَرَنِي جَمَاعَةٌ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ مُحَمَّدِ بْنِ أَحْمَدَ الصَّفْوَانِيِ قَالَ حَدَّثَنِي الشَّيْخُ الْحُسَيْنُ بْنُ رَوْحٍ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُ أَنَّ يَحْيَى بْنَ خَالِدٍ سَمَّ مُوسَى بْنَ جَعْفَرٍ ع فِي إِحْدَى وَ عِشْرِينَ رُطَبَةً وَ بِهَا مَاتَ.
✍🏻 جناب شیخ ابوالقاسم حسین بن روح نوبختی اعلی الله مقامه الشریف فرمودند: یحیی بن خالد، موسی بن جعفر علیه السلام را با ٢١ دانه خرما مسموم کرد و ایشان به همین خاطر بشهادت رسید.
📙الغيبة، شیخ طوسی؛ ط_ دار المعارف الاسلامیة؛ ص ٣٨٧
❌ دخالت مستقیم خاندان برمکی به خصوص «یحیی بن خالد برمکی» لعنه الله در آزار امام موسی بن جعفر علیه السلام و قتل ایشان از متواترات تاریخ است. همین خاندان برمکی نقش اساسی در انتقال «فلسفه» به جهان اسلام داشتند. «یحیی بن خالد» لعنه الله روی تعصّبی که نسبت به فلسفه داشت جناب "هشام بن حکم" را در معرض قتل قرار داد و باعث فرار و آوارگی او شد:
أَبُو عَمْرٍو الْكَشِّيُّ قَالَ: أَخْبَرَنِي أَبُو الْحَسَنِ أَحْمَدُ بْنُ مُحَمَّدٍ الْخَالِدِيُّ، قَالَ أَخْبَرَنِي مُحَمَّدُ بْنُ هَمَّامٍ الْبَغْدَادِيُّ أَبُو عَلِيٍّ، عَنْ إِسْحَاقَ بْنِ أَحْمَدَ النَّخَعِيِّ، قَالَ حَدَّثَنِي أَبُو حَفْصٍ الْحَدَّادُ وَ غَيْرُهُ، عَنْ يُونُسَ بْنِ عَبْدِ الرَّحْمَنِ، قَالَ:كَانَ يَحْيَى بْنُ خَالِدٍ الْبَرْمَكِيُّ قَدْ وَجَدَ عَلَى هِشَامِ بْنِ الْحَكَمِ شَيْئاً مِنْ طَعْنِهِ عَلَى الْفَلَاسِفَةِ، وَ أَحَبَّ أَنْ يُغْرِيَ بِهِ هَارُونَ وَ يُضْرِيَهُ عَلَى الْقَتْلِ ...
📚رجال کشی، نشر دانشگاه مشهد، ص ٢٥٨
#امام_كاظم
#يا_باب_الحوائج
#شهادت_امام_موسي_كاظم