انجمن مدرسان بیانیه گام دوم
🔺ارزیابی راهبردی سیاست خارجی دولت یازدهم و دوازدهم 🖌 دکتر #محمد_جمشیدی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران
ارزیابی تجربه سیاست خارجی دولت یازدهم و دوازدهم.pdf
774.5K
🔶🔹ارزیابی راهبردی سیاست خارجی دولت یازدهم و دوازدهم
🖌 دکتر #محمد_جمشیدی
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران
کلیدواژهی اصلی بیانات رهبر انقلاب در دیدار پایانی دولت آقای روحانی با ایشان مفهوم #عدم_ اعتماد به غرب بود. این عدم اعتماد یک موضع سیاسی نیست، بلکه یک تجربه و #برآورد ناشی از هشت سال گذشته است.
نکتهی مهم آن است که عدم اعتماد بهمعنی #عدم_تعامل نیست. رهبر انقلاب بیشترین #انعطاف ممکن را در قبال درخواستهای دولت آقای روحانی برای تعامل با آمریکا نشان دادند، ولی مشکل دولت این بود که تعامل را با خوشبینی و اعتماد به غرب پیش برد. بهعبارت دیگر، شکست این بخش از سیاست خارجی دولت ناشی از #چهار_خطای_راهبردی بود.
این خطاها را در یادداشت فوق مطالعه بفرمایید.
🔻#انجمن_مدرسان_بیانیه_گام_دوم
🌐 eitaa.com/ANALYSTS
🌼🍃
🍃
🔺جناب ظریف درست می گوید؟
محمدجواد ظریف دیروز در حاشیهی جلسهی هیئت دولت با قاطعیت تمام ادعا کرده است که: «من شهادت میدهم هیچیک از مذاکرهکنندگان به آمریکا اعتماد نکردند.»
به منظور واکاوی این مدعای بزرگ برجامی، چند عرصهی #درونمتنی را با یکدیگر به نظاره مینشینیم تا با تأمل و تعمق در آنها بتوانیم میزان صحت یا سقم مدعای مذکور را بسنجیم.
🔹مؤلفههای برنامهی هستهای ایران
🔹وجود عبارات مبهم و تفسیرپذیر
🔹سازوکار حل اختلافات
آقای ظریف در ۲۹ شهریور ۹۳ در مصاحبه با خبرنگار شبکه PBS آمریکا اظهار میکند: «ما محدودیتهایی را که پرزیدنت اوباما برای وادار کردن کنگره به لغو تحریمها با آن مواجه است درک میکنیم و همانطور که ما نمیپذیریم آنها از ما امری غیرممکن را بخواهند، ما هم از آنها نمیخواهیم که اقدامی غیرممکن انجام دهند. ما در امور داخلی آمریکا دخالت نمیکنیم، اگر اوباما به ما قول میدهد که کاری بکند، ما آن را میپذیریم و به قولش احترام میگذاریم».
متن کامل این یادداشت و اسناد آن را در کانال #انجمن_مدرسان_بیانیه_گام_دوم بخوانید🔻
🌐 eitaa.com/ANALYSTS
🌼🍃
🍃
انجمن مدرسان بیانیه گام دوم
🔺جناب ظریف درست می گوید؟ محمدجواد ظریف دیروز در حاشیهی جلسهی هیئت دولت با قاطعیت تمام ادعا کرده ا
🔶🔹جناب ظریف درست میگوید؟
🗣 محمدجواد ظریف دیروز در حاشیهی جلسهی هیئت دولت با قاطعیت تمام ادعا کرده است که:
⬅️ من شهادت میدهم هیچیک از مذاکرهکنندگان به آمریکا اعتماد نکردند.
🔺به منظور واکاوی این مدعای بزرگ برجامی، چند عرصهی #درونمتنی را با یکدیگر به نظاره مینشینیم تا با تأمل و تعمق در آنها بتوانیم میزان صحت یا سقم مدعای مذکور را بسنجیم.
🔹مؤلفههای برنامهی هستهای ایران:
براساس بند نخست از متن توافق ژنو(توافق ژنو، توافق مادر بوده و دو توافق لوزان و برجام بر پایه و اساس آن نگاشته شدهاند)، مذاکرهکنندگان کشورمان پذیرفتهاند که مؤلفهها و ابعاد فعالیتها هستهای ایران تماما میبایست با طرفهای مقابل(در رأس آنها آمریکا) به توافق برسد، وگرنه ایران نمیتواند برنامهی غنیسازی داشته باشد(a mutually defined enrichment programme). به عبارت دیگر، براساس برجام، منبعد پیشفرض آن است که ایران هیچ حقی برای داشتن برنامهی هستهای ندارد، مگر آن میزان که با طرف مقابل به توافق و تفاهم برسد. بنابرین، گفتمان و امیال طرف مقابل به طور رسمی مورد اصالت و اعتماد قرار میگیرد. این بدان معناست که از جانب مذاکرهکنندگان ایران، 👈اعتماد👉 لازم در این زمینه به طرف آمریکایی برای اعطای سهم کافی به کشورمان وجود داشته است.
🔹وجود عبارات مبهم و تفسیرپذیر:
توافقی که مدعی حل یک منازعهی طولانی است، قاعدتا نباید حاوی عباراتی باشد که میتواند منشأ مناقشات جدید گردد. این یکی از بدیهیترین ویژگیهای یک توافق عادی و معمولی است. برجام از این حیث، به هیچ وجه نمرهی قابل قبولی دریافت نکرده است، به طوری که دستکم در ۳۰ مورد، تعابیر مبهم و مشکک در متن به وضوح دیده میشود که عملا راه را برای تفاسیر یکجانبه و تحمیل مطالبات زیادهخواهانه از سوی غربیها هموار میکند. از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
nature - programme - exclusively peaceful -encouraging - concerns - full implementation - successful implementation - as appropriate - if appropriate - appropriate action - national laws - facilitate
🔹سازوکار حل اختلافات:
سازوکار تعبیه شده در برجام برای حل اختلافات، بلاشک در طول تاریخ بشریت نه کمنظیر، بلکه «بینظیر» است؛ 👈#مکانیزم_ماشه👉 براساس بند ۳۷ از این توافق، در صورت نقض صریح برجام از سوی آمریکا، حتی اگر ایران قصد شکایت و پیگیری آن را داشته باشد، پس از دورهای معین، به جای آمریکا، این «ایران» است که مجازات خواهد شد، و این در حالی است که ایران کماکان باید به تعهدات خود عمل نماید!!! به بیان روشنتر، ایران هیچ اهرم حقوقیای به منظور اِعمال فشار به طرفهای مقابل برای انجام تعهداتشان در اختیار ندارد و صرفا ناچار است به متعهد بودن آمریکا و اروپا به مُفاد برجام امیدوار باشد، 👈اعتماد👉 کند و دست به دعا بردارد! و دیگر هیچ!
🔻اختتامیه:
حسنختام این یادداشت، جملاتی است از جناب ظریف که از معمای اعتماد یا عدم اعتماد گروه مذاکرهکننده به آمریکا به وضوح پرده بر میدارد. در حالی که جان کری وزیر خارجهی اسبق آمریکا صریحا بیاعتمادی کامل خود را نسبت به ایران ابراز میکند (او میگوید: Its not about trust. verify, verify, verify)، جناب آقای وزیر خارجه این چنین به امضاکنندهی سند حملهی اتمی به ایران؛ یعنی «اوباما» ادای احترام کرده و قول وی را محترم میشمارد:
❌ آقای ظریف در ۲۹ شهریور ۹۳ در مصاحبه با خبرنگار شبکه PBS آمریکا اظهار میکند: «ما محدودیتهایی را که پرزیدنت اوباما برای وادار کردن کنگره به لغو تحریمها با آن مواجه است درک میکنیم و همانطور که ما نمیپذیریم آنها از ما امری غیرممکن را بخواهند، ما هم از آنها نمیخواهیم که اقدامی غیرممکن انجام دهند. ما در امور داخلی آمریکا دخالت نمیکنیم، اگر اوباما به ما قول میدهد که کاری بکند، ما آن را میپذیریم و به قولش احترام میگذاریم». (خبرگزاری ایرنا - شمارهی خبر: ۸۱۳۲۳۰۷۶)
@abarshagerd
🔻#انجمن_مدرسان_بیانیه_گام_دوم
🌐 eitaa.com/ANALYSTS
🌼🍃
🍃
🔺آسیبشناسی قبلهنمای غربی دولتمردان
#دکتر_موسی_نجفی
ضرورت آگاهی ملی به کرونای سیاسی «اعتماد به غرب» در ایران معاصر
ذات انقلاب اسلامی ضدغربی است. نشناختن چنین امری از سوی مدیران ارشد نظام، یعنی برخی دولتمردان در شناخت اصول اوّلیهی انقلاب اسلامی ضعیفاند!
برخی از مدیران ارشد در«تراز» انقلاب اسلامی نیستند. این موضوع نشان میدهد که تاریخ صدر اسلام و نهضت مشروطه ممکن است تکرار شود.
آیا بیاعتمادی به غرب در سطح «استراتژی» است و یا صرفاً «تاکتیک» مقطعی نظام است؟
عبرتگرفتن از بیاعتمادی به غرب در سطح جناحی نباید تاریخ مصرف داشته باشد، چراکه تقلیل آن به جناحهای سیاسی آن را از حالت شاخص و معیار خارج میکند.
🔻متن کامل یادداشت:
https://farsi.khamenei.ir/others-note?id=48379
🌐 eitaa.com/ANALYSTS
🌼🍃
🍃
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙 #بشنوید
🌀 تحلیل موضوع آمریکا در قبال حمله به نفت کش صهیونیست ها
این تجربه جدیدی نیست از دوره دولت سازندگی چوب اعتماد به غرب را می خوریم
🔹دکترابوذر یاسری
گفت و گو با خبر رادیو
یکشنبه 11 مرداد 1400
🌐 eitaa.com/ANALYSTS
🌼🍃
🍃
12.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#پرسش_مهم
🔺آیا آقای روحانی نمیدانست که نمیشود به غرب اعتماد کرد؟! یا میدانست و ...؟!
#استاد_پناهیان
🌐 eitaa.com/ANALYSTS
🌼🍃
🍃
🔶🔹 زنجیره بدعهدی غرب از مصدق تا دولت دوازدهم
🔻روایت آقای صفار هرندی از دیدار سال ۹۱ اعضای مجمع تشخیص مصلحت با رهبر انقلاب
🔺حضرت آقا اشاره کردند که عوامل پشت دوربین بیرون بروند. معلوم بود که میخواهند وارد یک موضوع خاصی بشوند و سطح محرمانهبودن آن بهگونهای است که مصلحت نیست بعضی از آقایان باشند. خطاب به آقای هاشمی گفتند این حرفها چیست که این روزها مطرح میکنید. ظاهراً مرحوم هاشمی بهصورت تفصیلی در ضرورت ارتباط با آمریکا مصاحبه کرده بود و حرفهایی زده بود. آقای هاشمی گفت من زمان حضرت امام هم مسائلی که به نظرم میرسید مصلحت است، میگفتم و خیلی وقتها امام هم میپذیرفت. آقا سریع فرمودند که امام رابطهی با آمریکا را نپذیرفتند.
حضرت آقا میخواستند بگویند که لااقل این یک مورد که امام نپذیرفت را شما چه اصراری برای مطرحکردنش دارید. بعد یک رفتوبرگشت کلامی بین حضرت آقا و آقای هاشمی شد. البته آقای هاشمی خیلی محترمانه و مؤدبانه پاسخ میداد و معلوم بود که آقای هاشمی توقع نداشت که حضرت آقا این موضوع را علنی کنند؛ چون من شنیدم که در جلسات خصوصی حضرت آقا به ایشان از این حرفها زده بودند و از این بحثها با هم داشتند؛ امّا این جلسه برای اوّلینبار در منظر جمعی بود و حضرت آقا میخواستند که این جمع شاهد باشند.
🔍 ادامه یادداشت👇
https://farsi.khamenei.ir/others-dialog?id=48387
🔻#انجمن_مدرسان_بیانیه_گام_دوم
🌐 eitaa.com/ANALYSTS
🌼🍃
🍃