✳️ وقتی #دولتـسازندگی انتقادات #حاجـاحمدـآقا را مانع توسعه می دانست/
#قسمتـچهارم
«ديدگاهي كه بيان ضعفها را باعث تضعيف نظام ميداند، ديدگاه اشتباهي است، نقد يك حركت و سياست بد، دقيقاً عين حمايت از نظام است و رسانهها و دستگاههاي خبري كشور بايد در اين زمينه به نحو احسن ايفاي نقش نمايند. متأسفانه بعضيها به غلط معتقدند اگر از سياستي و يا عملكرد مسئولي در يك گوشهاي از كشور انتقاد شود، نظام تضعيف شده است. اين تفكر غلط به تدريج كار را به جايي ميرساند كه مسئولي در منطقهاي از كشور عمل خود را عين اسلام و حرف خود را حكم اسلامي دانسته و باورش ميشود كه اسلام و انقلاب همان است كه من مسئول فكر ميكنم. اين باورهاي غلطي است ... اينگونه روحيات و نفوذ آن به جامعه مقدمه ديكتاتوري است و رسالت رسانههاي خبري و خبرگزاري جمهوري اسلامي اين است كه با آن مقابله كنند.»
وي البته باز هم در همين سخنراني تصريح ميكند: «ميزان تشخيص حق و باطل و ملاك عمل براي ما رهنمودهاي مقام رهبري به عنوان ولي و پايه اساسي نظام و انقلاب است و حكم ايشان حرف نهايي در همه صحنههاست.» 6/3/72
پیش از این و در سالهای اول دولت سازندگی نیز رهبر انقلاب، چندین بار و در مناسبتهای مختلف عنوان کرده بودند که: «تذكر و انتقاد دوستانه و برادرانه به معنای عدم حمایت نیست.» اما متأسفانه شرايطي در كشور حاكم بود كه هر گونه انتقادي را به منزله مخالفت با نظام تلقي ميكرد! براي درك اين مساله، بايد وضعيت آن سالها را به خاطر آورد.
با مروري بر مواضع آن روز رهبر انقلاب درميیابيم كه مواضع حاج سيد احمد خميني تا چه ميزان به رهبري نزديك بوده است. فراموش نكنيم كه اولين منتقد آن وضعيت، شخص رهبري بودند كه بارها درباره اشرافيگري و عدم توجه كافي به بحث عدالت اجتماعي به دولت تذكر داده بودند. اما تکنوکراتها میگفتند رشد کشور مستلزم ریخت و پاش است.
عدم توجه به توصیهها و هشدارهای کارشناسان و همچنین یادگار امام سرانجام به بدهی سنگین 40 میلیاردی و عدم توانایی پرداخت آن منجر میشود.
🔷روزهای آخر
روز ۲۱ اسفند ۱۳۷۳، چهار روز پیش از درگذشت سید احمد خمینی، دقیقاً در روزی که خبر بیماری او پخش گردید، سخنان انتقادی تندی از او درباره اوضاع کشور در هفتهنامه امید منتشر شد: (10)
«الان داخل شانزدهمین سال از عمر انقلاب اسلامی هستیم و هنوز بعضی از مسئولین، حتی مسئولین نهادهایی که پس از انقلاب تاسیس شده اند، مشکلات مدیریتی و مسایل خود را به گردن رژیم گذشته می اندازند و ندانم کاری های خود را ناشی از مشکلات بجا مانده از رژیم طاغوت می دانند! ایضاً بعضیها همه نقاط ضعف و بیکفایتی خود را با هیاهو به گردن استکبار جهانی و آمریکا انداخته و از زیر بار مسئولیت شانه خالی میکنند.
مشکلات و مسایل ما به کارشکنی آمریکا و ضدیت صهیونیستها برمیگردد شکی نیست، اما گسترش فساد اداری و رشوهخواری در ادارات و مؤسسات دولتی به خودمان برمیگردد. اتخاذ تصمیمات نابخردانه درباره ذخایر ارزی مملکت توسط خودمان بوده است.
آقای دکتر کاشان در زمان تصدی پست معاونت ارزی بانک مرکزی مملکت در خزانه بانک را باز کرد و به هر دلال و قاچاقچی و چاقوکش 5 هزار دلار تقدیم کرد و روزانه میلیونها دلار ذخایر ارزی بانک مرکزی را به جیب گانگسترها ریخت. آیا این نقشه تهی کردن خزانه ارزی مملکت را آمریکای جنایتکار جلوی حاج اصغر آقا گذاشته بود و یا به تصمیمگیری نابخردانه شخص او مربوط میشد؟ آیا این بابا رئیس بزرگتری نداشت تا جلوی کار او را بگیرد؟»
اصغر فخریه کاشان در بانک مرکزي کابينه بني صدر به سمت معاون امور مالي و اداري بانک مرکزي، منصوب شده بود. وي سپس به انگلستان رفت و روزنامهها چنين مطرح کردند که «اصغر کاشان» براي ادامه تحصيل به اين کشور عزيمت کرده است. پس از بازگشت، توسط حسين عادلي رئيس کل اسبق بانک مرکزي از تاريخ 20 تيرماه سال 69 تا اول دي ماه سال 72، به عنوان معاونت ارزي و عضو هيئت عامل بانک مرکزي منصوب شد. اصغر فخريه کاشان به ناگهان، در اواسط آذر ماه 73 به دلايل نامعلومي بازداشت و در اوايل دي ماه همان سال آزاد ميشود. در سال 1380 وی به همراه اکبر ترکان، بهزاد نبوي و مسعود کرباسيان که همه چهرههای غیرنفتی بودند، اعضاي هيئت مديره شرکت جنجالی «پترو پارس» را تشکیل میدادند.
وی در تاریخ 26/11/92 در حکمی از سوی عباس آخوندی، به عنوان مشاور وزیر و رئیس شورای هماهنگی و سیاستگذاری تأمین مالی خارجی پروژههای وزارت راه و شهرسازی منصوب شد!
یادگار امام در آخرین سخنرانی خود با شدیدترین لحن به استقراض خارجی دولت انتقاد میکند و میگوید:
✳️ وقتی #دولتـسازندگی انتقادات #حاجـاحمدـآقا را مانع توسعه می دانست/
#قسمتـپنجم
«آیا آمریکا به ما گفت که دور دنیا راه بیفتیم و از هر کشور و دولتی که سر راهمان بود چند صد میلیون و چندین میلیارد دلار وام بگیریم و مملکت را زیر بار استقراض خارجی ببریم؟ ... یک مدت ایام ماه عسل بود، آقایان از دردسر جنگ فراغت یافته و پولهای موجود را هزینه میکردند. دوستان انقلاب و نظام مرتباً حرص میخوردند و مضرات دریافت وامهای سنگین خارجی را گوشزد میکردند، اما آقایان در مصاحبههای خود دریافت هرگونه وجهی را از کشورهای خارجی تکذیب کرده و با قاطعیت میگفتند: ما هیچگونه بدهی خارجی نداریم.
اما حالا اعلام میشود که صحبت از 35 تا 40 میلیارد دلار بدهی است و هر چند هفته یکبار اخبار مربوط به نحوه پرداخت بدهیها به آلمان، فرانسه، انگلیس، هلند، کره، ژاپن و بعضی ممالک دور و نزدیک در جراید چاپ میشود و یک نفر هم نیست که این روزنامهها را بردارد ببرد بگذارد جلوی برادر دکتر عادلی رئیس کل سابق بانک مرکزی و دکتر نوربخش وزیر سابق دارایی و از آقایان بپرسد که مگر شما نمیگفتید ما صَنّار به ممالک خارجی بدهکار نیستیم؟»
به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، انحراف از مسیر و قیمتهای سر به فلک کشیده از درون دولت سازندگی آغاز شد و امروزه بسیاری از تحلیلگران ریشه اقتصاد بیمار امروز را در عملکرد دولت سازندگی تحلیل میکنند. چه اینکه رهبر معظم انقلاب نیز در اول فروردین ماه سال 1392 در جمع زائران حرم امام رضا (ع)، یکی از علل مهم تاثیرگذاری تحریمها را در شرایط کنونی وابسته بودن اقتصاد کشور به نفت دانستند و فرمودند: «من هفده هجده سال قبل به دولتی که در آن زمان سر کار بود و به مسئولان گفتم کاری کنید که ما هر وقت اراده کردیم، بتوانیم درِ چاههای نفت را ببندیم. آقایانِ به قول خودشان تکنوکرات لبخند انکار زدند که مگر میشود؟»
🔶پس از رحلت
پس از درگذشت سید احمد مطالب مندرج در هفتهنامه امید دهان به دهان میگشت و همگان حاج احمد آقا را با انتقادهای دلسوزانهاش به یاد میآوردند. آن هنگام گروهی قصد داشتند تا این حادثه را به نظام نسبت دهند و از تقابل سید احمد با رهبر انقلاب سخن گفتند. این مطلب در سالهای بعد نیز توسط برخی روزنامهنگاران زنجیرهای مطرح شد. دو قطعه سخن زیر از بیانات مرحوم حاج احمد آقا در 50 روز پایان عمر شریف اوست:
«در اینجا بر خود واجب میدانم این را شهادت بدهم که زندگی داخلی حضرت آیتالله خامنهای بسیار ساده است، نه از باب اینکه رهبر عزیز انقلابمان به این حرفها نیازی داشته باشند، بلکه وظیفه خود میدانم تا این مهم را به مردم انقلابی ایران بگویم. من از داخل منزل ایشان مطلعم. در منزلشان بیش از یک نوع غذا بر سر سفره ندارند. خانواده ایشان روی موکت زندگی میکنند. روزی منزل ایشان رفتم، یک فرش مندرس آنجا بود که از زبری آن به موکت پناه بردم.» (11)
«امروز الحمدلله انقلاب ما به دست شاگرد امام، کسی که دقیقاً همان راه امام را میرود و فردی است شایسته که رهبری انقلاب را به عهده دارد، [به پیش میرود.] سعی کنیم مطیع باشیم ... وقتی رهبری مسألهای را گفت، انسان باید همان را انجام دهد. معنای ولایت فقیه این است.» (12)
آیا با این سبک سخن میتوان تقابل و خصومتی میان آن دو بزرگوار احساس کرد؟ آنچه حاج احمد آقا را میآزرد، همان مطلبی است که در سخنان ایشان آمده و برخی آن را مانع «توسعه» میدانستند. به علاوه رنجهای سالهای واپسین عمر شریف امام راحل که سید احمد آن را در رنجنامه منعکس کرده است، سید را به نقطهای رساند که ترجیح داد دو سال آخر عمرش را بیشتر در خلوت و تنهایی بگذارند. آن هم نه در تهران، که در خانهای دورافتاده در بیابانی کویری در منطقه کوشک نصرت میان تهران و قم.
در سالهای پایانی عمر سید احمد آقا بجز شرایط اقتصادی و فرهنگی کشور که مایه نگرانی آن مرحوم بود، حوادث دیگری رخ داد که ضرباتی را بر روح احمد عزیز وارد کرد و به عبارتی بر اثر مجموع این حوادث قلب نازنینش از تپش ایستاد:
1- ماجرای آقای منتظری:
رنجنامه حجتالاسلام سید احمد خمینی خطاب به آیتالله منتظری خود گویای اندوه جانکاهی است که رفتار آقای منتظری و اطرافیانش بر قلب سید وارد کرده است:
✳️ وقتی #دولتـسازندگی انتقادات #حاجـاحمدـآقا را مانع توسعه می دانست/
#قسمتـششم
«بعد از انقلاب من مانند امروز شما فکر میکردم که میشود منافقین و لیبرالها و سایر گروههایی که در مبارزه دخالت داشتند را جذب نمود. به آنها نزدیک شدم ... دیری نپایید که دیدم این گروهها سرم کلاه گذاشتهاند ...
شبی تا صبح فکر کردم و به این نتیجه رسیدم که من غیر از آقایان بهشتی و هاشمی و خامنهای و افرادی که در این ردیف میباشند هستم، من فرقم با بقیه این است که تنها فرزند امام هستم و تنها به خاطر فرزند امام بودن است که مورد علاقه دوستان و بعضی از مردم هستم، تصمیم گرفتم این مسأله را بنویسم و هیچ کاری که برخلاف میل رهبری و دوستان مورد اعتماد رهبری است، انجام ندهم و این مطلب را نوشتم و روزنامهها هم منعکس کردند. همیشه از خداوند خواستهام تا در موضعی که باید باشم، قرارم دهد و هیچگاه ادعایی بیش از آنچه هستم نداشته باشم ... خیر شما هم در این است که به اشتباهات خود اعتراف کنید که اعترافات به اشتباه خیلی بهتر از اصرار به گناه است.»
این جملات سید احمد آقا نشان میدهد که او چقدر به جایگاه خود و حساسیت تاریخی مردم روی خود اهمیت میداد. تا جایی که نخواست کوچکترین لکهای بر این حیثیت بنشیند. آیا افراد منتسب به بیت امام (ره) اکنون هم اینگونه رفتار میکنند؟
مرحوم سید احمد در ادامه رنجنامه خطاب به منتظری مینویسد:
«حرف ما این است که چرا هر چه نوشتند، امضاء میکنید؟ آیا جواب خون شهدا را میتوانید بدهید؟ ... از این مسائل است که امام فریاد میزنند که: «نفوذیها بارها اعلام کردهاند که حرف خود را از دهان سادهاندیشان موجه میزنند.» یادتان هست در ملاقات آخر خود با امام شما نیم ساعت حرف زدید و امام سکوت کردند. وقتی بلند شدید بروید، امام فرمودند: «بیشتر حرفهای شما درست نبود، خدا انشاءالله مرا ببخشاید و مرگم را برساند.» ... شما بلندگوی منافقین و لیبرالها شدهاید.»
گر چه برخی از نزدیکان آقاي منتظري و دفتر وي، بعدها شایعه کردند که حاج احمد آقا از نوشتن رنجنامه پشيمان شده است، اما هیچ اظهار نظری در این مورد مشاهده نشد و اختلافات بين او و آقاي منتظري هم حل و فصل نگشت. این چنین بود که آقاي منتظري تا آخرين لحظه و دفتر وي هم تا همين الان، از رنجنامه او و خود او كينه به دل داشته و دارند.
2- ناراحتی از شیوه انتقال موضوع پذیرش قطعنامه 598 به حضرت امام:
دكتر محمود بروجردی داماد امام معتقد است:
«چیزی كه اوقات حاج احمد آقا را تلخ كرده بود این بود كه این اتفاقاتی را كه امام (ره) در پذیرش قطعنامه به آنها اشاره كرده بودند، چرا خرد خرد و به مرور زمان خدمت امام (ره) عنوان نشده بود كه بعد یكمرتبه یك نفر بیاید گزارش بدهد. از این جهت بود كه فوقالعاده ناراحت بودند، چون خیلی شكست ایجاد كرد، یعنی امام (ره) به حقیقت، پیر شد.»
3- موضوع اهانت ملی مذهبیها:
در پی انتشار نامه امام خميني (ره) به محتشمي پور، وزير کشور وقت درباره نهضت آزادي و خطر اين جريان، نهضت آزادي با ترديد و تشکيک در استناد اين نامه به امام (ره)، تلاش کرد تا آن را جعلي و دروغين جلوه دهد و ساخته و پرداخته نزديکان امام قلمداد کند. اين جريان، نوک پيکان حملات خود را متوجه مرحوم حاج سيد احمد خميني فرزند و محرم سرّ امام (ره) کرد.
آن هنگام کسانی که سالها بعد خود را سینهچاک امام و بیت امام نشان دادند و برای انتقاد به سید حسن خمینی غوغا به راه انداختند، (13) در برابر این تهمت آشکار و توهین زشت سکوت و ملایمت و صبوری پیشه کردند. يادگار امام (ره) برای دفاع از خود و خط امام در نامهاي به آيتالله پسنديده عموي خود، با اشاره به درخواست وي براي آزادي يکي از مليگراها، به برخي ويژگيهاي اين جريان اشاره کرده و ضمن تأکيد بر صحت دستخط امام، از آيتالله پسنديده ميخواهد، اين موضوع را تأييد کند:
«مسأله ملیگراها مسألهای خطرناک است. ملیگرایی در مقابل اسلامگرایی است و اسلامگرایی خط محکم و استوار امام است. ملیگراها بهای اول برایشان میهن است و به انقلاب و نظام و اسلام یا اهمیتی نمیدهند و یا اهمیت بسیار ناچیزی برایشان دارد. اینها اصل و اساس برایشان ریاست است. اگر به میهن هم علاقه دارند، میهنی است که رئیسش آنان باشند ... آنان بعد از انقلاب لحظهای در کنار امام نماندند. متلک و فحش و ناسزا به امام از کارهای رایج این از خدا بیخبران بود ... مسأله دیگری که نهضت آزادی دنبال میکند، این است که اعتماد مردم را نسبت به امام کم کنند، بدین معنا که هرچه از امام باشد، مردم احساس کنند که این از امام نیست بلکه از اطرافیان امام و یا کسی دیگر است و این خط و امضای امام نیست، بلکه خط و امضای امام را جعل کردهاند ... اینها دل امام راحلمان را خون کردهاند و آدمهای بیدینی هستند که در قالب دین به اسلام و مسلمین ضربه میزنند.» (14)
✳️ وقتی #دولتـسازندگی انتقادات #حاجـاحمدـآقا را مانع توسعه می دانست/
#قسمتـهفتمـپایانی
🔶 پرسش
امروز آن آدمها و آن جريان كه روزي مورد نقد و شكايت حاج احمد خميني بودند، كجا هستند؟ حاج احمد خميني چه ميگفت؟ از چه كساني گلايه ميكرد؟ از چه شرايطي و از چه وضعيتي گلايه داشت و عاملان و مسببان آن وضعيت چه کساني بودند؟ كارگزاران و تئوريپردازان توسعه و سياستهاي اقتصادي دولت وقت، امروز پشت سر چه جرياني قرار دارند؟ کسانی مانند اصغر فخریه کاشان که مورد اشاره مستقیم نقد حاج سید احمد بودند، در دولت یازدهم چه میکنند؟
از همه مهمتر اينكه ببينيم مدعيان دوستي حاج احمد خميني، امروز مواضعشان به كدام جريان نزديك است؟
از دروغگويان و منافقان و دشمنان امام انتظاري نيست، آنها بايد از اين آب گلآلود ماهي بگيرند. اما بد نيست مدعيان خط امام و خود آقای سيد حسن خميني لحظهاي بنشينند و همه اين ماجراها را مرور كنند و ببينند چه كساني حقيقتاً از یادگار امام خميني (ره) انتقام گرفتهاند؟ و دليل آن انتقامها چه بوده است؟ ببينند آن انتقامجويان که در دوران آنان بدترین اهانتها به امام و خط امام شد، امروز كجا قرار دارند و همراه چه كساني هستند؟
زیرنویس
1. عبارتی که سرآغاز نامه امام راحل به یادگار خویش است.
2. صحیفه امام، ج ۲۰، ص ۴۴۲
3. مجموعه آثار یادگار امام، ج 1، ص307، ت 13/7/68
4. مجموعه آثار یادگار امام، ج1، ص 411، ت 19/3/69
5. مجموعه آثار یادگار امام، ج1، ص442، ت 29/5/69
6. مجموعه آثار یادگار امام، ج1، ص490، ت 7/8/69
7. مجموعه آثار یادگار امام، ج1، ص556، ت 19/10/69
8. مجموعه آثار یادگار امام، ج1، ص581-580، ت 12/11/69
9. مجموعه آثار یادگار امام، ج2، ص146، ت 12/11/70
10. «بیسر و صدا ۱۵۰ تومان به قیمت دلار اضافه کردند و کسی هم نفهمید»، هفتهنامه امید، یکشنبه ۲۱ اسفند ۱۳۷۳، شماره ۲۱۴، ص ۳-۴
11. مجموعه آثار یادگار امام، ج2، ص670، ت 12/11/73
12. مجموعه آثار یادگار امام، ج2، ص694، ت 14/12/73
13. حتی گفته میشود مرگ حجتالاسلام والمسلمین توسلی در سال 86 به این خاطر بوده است.
14. مجموعه آثار یادگار امام (ره)، ج 1، ص 632.
منابع
مجموعه آثار یادگار امام، حجتالاسلام والمسلمین حاج سید احمد خمینی، جلد اول، چاپ اول/ اسفند 1374، ناشر: مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی (ره)
مجموعه آثار یادگار امام، حجتالاسلام والمسلمین حاج سید احمد خمینی، جلد دوم، چاپ اول/ بهار 1375، ناشر: مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی (ره)
نشريه پاسدار اسلام، شماره 352-351.
✅ بالاخره با همت جهادی سپاه، ایران در تولید گاز در پارس جنوبی، از قطر پیش افتاد!
◀️فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا : تکمیل پارس جنوبی توسط متخصصان ایرانی شکست مفتضحانه تحریم است.
با بهرهبرداری از فازهای جدید در پارس جنوبی به آرزوی دیرینه در پیشی گرفتن از قطر در برداشت گاز از پارس جنوبی رسیدهایم.
آمادگی داریم و درخواست میکنیم که به ما اجازه دهند یک پالایشگاه میعانات گازی جدید در غرب فاز ١٣ ایجاد کنیم. همچنین آمادگی داریم مجتمع تولید پروپیلن و پلی پروپیلن در این منطقه احداث کنیم؛ همچنین قرارگاه با تجربیات گرانقدر خود در اجرای فازهای پارس جنوبی آمادگی دارد که فاز ١١ پارس جنوبی را در دست گرفته و این پروژه مهم را نیز اجرا کند.
آمریکای جهانی را از کشور و منطقه اخراج کردیم آمریکای داخلی را از کشور اخراج کنید تا چرخ های اقتصاد به حرکت در آید ... و گر نه آمریکای اخراج شده شبیخون خواهد زد!
هدایت شده از عبدالحسین خسروپناه
آیت الله رئیسی در منصب ریاست بر قوه قضاییه بسیار عالی آغازید. با سخنان حکیمانه اش در جلسه تودیع و معارفه، منشور راهبردی خویش را نشان داد.
تغییر صندلی بلندتر ریاست قوه، حضور سرزده در یکی از شعب و رویکرد مبارزه با اشرافی گری و فساد نمونه هایی از عمل به حکم رهبری است.
انقلابیون واقعی نه انقلابیون کاسب باید وی را حمایت کنند و سیستم قضا را عیب زدایی نمایند و هر استانی تیم نظارتی قوی بر فرایند عدالت خواهی دیدبانی کنند و برای تغییر ساختارهای اجرایی ناسالم تدبیر نمایند. اصلاح ساختار سازمان بازرسی باید در اولویت قرار گیرد.
ان شاء الله در ماه عظیم رجب المرجب قرین توفیق الهی گردد.
هدایت شده از عبدالحسین خسروپناه
چهار نکته درباره بیانیه گام دوم.mp3
19.42M
💠چهار نکته درباره بیانیه گام دوم
🚩جمع مبلغان اوقاف
🔰 #فایل_صوتی
👤سخنران استاد عبدالحسین خسروپناه
📅1397/12/23
🌐 @khosropanah_ir
هدایت شده از PICHE AKHAR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 #کلیپ
🔻دانشجوهای مسیحی چهارشنبههای با حجاب تو یه دانشگاه در یوتای آمریکا راه انداختن برای مقابله با اسلام هراسی تا به مسلمونا بگن تنها نیستید
🆑 پیچ آخری شو🔻
eitaa.com/joinchat/2884567040C4edcdaf490