☑️ مطابق نظر آيت الله خامنه اي
🔻نظر جدید معظم له ۱۴۰۰
📌سوال: آیا هنگام قصد اقامت، جایز است نیت خروج از محل اقامت به محل دیگری را که کمتر از چهار فرسخ با آن فاصله دارد بنماییم؟
🔻پاسخ: قصد خروج از محل اقامت به اندازه ی کمتر از مسافت شرعی اگر به صدق اقامت ده روز ضرر نزند مانند اینکه بخواهد در این ده روز دو سه بار و هر بار حداکثر به مدت نصف روز، به کمتر از مسافت شرعی برود و برگردد، در این صورت ، قصد خروج به قصد اقامت لطمه نمی زند.
قصد اقامه باید در یک محل (شهر یا روستا و یا …) باشد، و در دو محل نمیتوان قصد اقامه کرد، بنابراین کسی که در دو مکان تبلیغ میکند اگر عرفاً دو محل محسوب شود، باید در یکی از آن دو، قصد اقامه کند و قصد اقامه در هر دو به این صورت که بخواهد چند روز را در یکی و چند روز هم در دیگری بماند که مجموعاً ده روز شود اقامه محقق نشده و باید نماز را در هر دو محل شکسته بخواند.
♦️توجه:
اگر مسافری در محلهیی از شهر قصد اقامه کند رفتن به محلههای دیگر شهر، هر چند با محلهی قصد اقامت به مقدار مسافت شرعی فاصله داشته باشد، به قصد اقامه و حکم آن ضرر نمیرساند.
⚫. مسافری که میخواهد ده روز یا بیشتر در محلی بماند، اگر از ابتدا قصد داشته باشد که در خلال ده روز به اطراف آنجا (در محدودهی باغها و مزرعههای محل اقامت) برود، اشکالی ندارد و قصد اقامهی او درست و نمازش تمام است.
همچنین قصد خروج از محل اقامت، به اندازهی کمتر از مسافت شرعی اگر به صدق اقامهی ده روز ضرر نزند یعنی اگر بیرون رفتن از آنجا به مدت چند ساعت از روز یا شب برای یک بار یا چند بار باشد به شرطی که مجموع ساعات خروج از شش هفت ساعت بیشتر نشود، در این صورت، قصد خروج به قصد اقامه لطمه نمیزند و نمازش تمام است، اما بیشتر از این، مانع تحقق اقامه است و نمازش شکسته خواهد بود.
⚫. اگر مسافر هنگام قصد اقامه، تصمیم داشته باشد در خلال ده روز- هر چند یک بار آن هم به مدت چند دقیقه- به چهار فرسخی و یا بیشتر برود اقامه تحقق پیدا نمیکند و باید نماز را شکسته بخواند.
📌س۳۷. کسى که در دو مکان تبليغ مىکند و قصد اقامت ده روز هم در آن منطقه دارد، نماز و روزهاش چه حکمى دارد؟
🔻ج) اگر از نظر عرف دو مکان محسوب شوند، قصد اقامت در هر دو محل و يا در يکى از آن دو با قصد رفت و آمد به مکان ديگر در خلال ده روز، صحيح نيست.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 عظمت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
📖📿خاطرهای شنیدنی علامه #مصباح یزدی(ره) از ارادت عجیب آیت الله #بهجت نسبت به حضرت معصومه (س) و تبرک جستن به خاک زائران حرم...
🔻السَّلامُ عَلَیْکِ یا فَاطِمَةُ الْمَعْصُومه اشفعی لنا فی الجنه🔻
برای اطلاع بیشتر از محتوای کانال و عضویت کلیک کنید ⏬
✅ کانال دین
👇
https://eitaa.com/A_Religion/736
#اَللّهُمَّ_عَجِّل_لِوَلیِّکَ_الفَرَج🌄
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌سن آموزش حجاب🧕
🔻آیا در سه سالگی باید چادر پوشید؟
🔻معیار پوشش کودکان
ارتباط با ⏪ @hossein_h_a
لینک عضویت👇
https://eitaa.com/A_Religion
#اَللّهُمَّ_عَجِّل_لِوَلیِّکَ_الفَرَج🌄
📌با عرض سلام به اعضاء محترم کانال
در صورت مفید دانستن نسبت به محتوای کانال می توانند لینک عضویت کانال رو نشر دهند👇
https://eitaa.com/A_Religion/736
📌احکام تصویری وکاربردی
عکس نوشته📝
سخنان مذهبی کوتاه 🔊
مناسبت مذهبی🗓️📿
👈 اظهار نظر وارتباط در گروه خودمونی
از ارسال پیشنهادات و انتقادات بزرگواران سپاسگزار، و در حد وسع و توان پاسخ گوی عزیزان هستیم ⤵️
@hossein_h_a
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌پاسخ کسی که شمای محجبه را مسخره می کند...
حجتالاسلام والمسلمین_ارفع
♻️ مسخره کردن خوبان عالم#پیامبران
برای اطلاع بیشتر از احکام و سایر محتوای کانال، لینک #عضویت⏬
👇
https://eitaa.com/A_Religion/735
#اَللّهُمَّ_عَجِّل_لِوَلیِّکَ_الفَرَج🌄
🚨 چگونه اعمال انسان حبط(نابود) می شود!؟
📌 چه صحنهای نگران کننده هست، وقتی نامه اعمال بدست ما می رسد ببینیم چیزی نباشد!؟😰
پيامبر خدا صلي الله عليه و آله : شش چيز ، اعمال [نيكو] را بر باد مى دهد: پرداختن به عيوب مردم، سنگ دلى، دنيادوستى، كم حيايى، درازى آرزو ، و ستمگرى كه [از ستمكارى [باز نَايستد. «[ كنز العمّال : ج 16 ص 85 ح 44023 نقلاً عن الفردوس عن عديّ بن حاتم ، الجامع الصغير : ج 2 ص 46 ح 4658 . ]»
🚨 حفظ اعمال مهمتر از انجام عمل است، حواس جمع باش اگر اعمال حسنه نه اینکه انجام دادیم بلکه با خودمان بردیم، ده برابر محاسبه می شود...
ارتباط با ⏪ @hossein_h_a
لینک عضویت👇
https://eitaa.com/A_Religion
#اَللّهُمَّ_عَجِّل_لِوَلیِّکَ_الفَرَج🌄
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨⚠️آیا امکان دارد که ما در دنیا کار خوبی انجام بدهیم که به ازای آن منتظر باشیم در برزخ یا قیامت پاداش بگیریم ولی هرگز پاداشی به ازای آن کار دریافت نکنیم؟
📌 حکایت کسی که بقالی داشت سبد پر تخم مرغ، اما صبح چیزی نبود!😲
آیت الله #مجتهدی
ارتباط با ⏪ @hossein_h_a
لینک عضویت👇
https://eitaa.com/A_Religion
#اَللّهُمَّ_عَجِّل_لِوَلیِّکَ_الفَرَج🌄
🔰[قصد اقامت و سفر به کمتر از چهار فرسخ]
📌مسأله ۱۳۴۹.(امام خمینی) مسافری که قصد کرده ده روز در جایی بماند اگر (بعد از خواندن یک نماز چهار رکعتی بخواهد ) به جایی که کمتر از چهار فرسخ است برود و برگردد به محل اقامه خود، باید نماز را تمام بخواند (۱).
مراجع عظام آیت الله
🔻(۱) (بهجت:) تا وقتی که سفر شرعی جدیدی را آغاز نکرده، باید نماز را تمام بخواند. حتی اگر طوری خارج شود که به اقامه او صدمه بزند، مثل این که یک روز آنجا بماند، تا وقتی که قصد سفر جدید شرعی نکرده، نماز تمام است.
(سیستانی:) چهار رکعت ادایی..
لازم است در رفتن و برگشتن و در محل اقامت..
(مکارم:) مسأله مسافری که قصد کرده ده روز در جایی توقف کند، چنانچه بعد از گذشتن ده روز یا بعد از خواندن یک نماز چهار رکعتی به جایی که کمتر از چهار فرسخ است برود و به محل ّ اقامه خود باز گردد، باید نماز را تمام بخواند و هر گاه بخواهد از محل ّ اقامت به جای دیگری برود که کمتر از هشت فرسخ است و در محل ّ دوّم ده روز بماند باید نماز خود را در مسیر راه و در جای دوّم تمام بخواند، امّا اگر هشت فرسخ یا بیشتر باشد، در مسیر راه شکسته می خواند و در محل ّ دوّم که قصد اقامه کرده تمام می خواند.
(زنجانی:) مسأله مسافری که قصد کرده ده روز در محلّی بماند، اگر بعد از خواندن یک نماز چهار رکعتی ادایی، یا بعد از ماندن ده روز اگر چه یک نماز تمام هم نخوانده باشد بخواهد به جایی که کمتر از مسافت شرعی است برود و برگردد، و دوباره در جای اول خود ده روز یا کمتر یا بیشتر بماند، از وقتی که می رود تا وقتی که برمی گردد و بعد از برگشتن، باید نماز را تمام بخواند، ولی اگر برگشتن به محل اقامتش فقط از این جهت باشد که در مسیر سفرش واقع شده است و رفت و برگشت او تا جایی که می خواهد برود مجموعاً (۸) فرسخ باشد، لازم است در حال رفتن بعد از گذشتن از حد ترخّص و در مقصد و در بازگشت و در جایی که قبلًا قصد اقامه کرده بود، نماز را شکسته بخواند.