الگوهای تثنیه و نه تثلیث در کتاب مقدس ۵
اگر عقل طبیعی نتواند دلیل قانع کننده ای به سود تثلیث به دست دهد، توسل به کتاب مقدس محصول بهتری نخواهد داشت. در کتاب مقدس درباره ی تثلیث، نشانه های کم فروغی هست، که بعداً در دوره ی پاتریس هویدا شده است. فرمول تثلیث با امر به غسل تعمید "به نام پدر، پسر و روح القدس" در متی ۱۹: ۲۸ شکل گرفته است؛ اما در عهد جدید الگوهای دوگانه و سه گانه هست، و هیچ اشاره ای به تثلیث نیست. جناب راش در مناقشه ی تثلیث، الگوهای دو گانه را نام می برد*. یک نمونه در : اول پطرس، ۱: ۲۱:
« که به وساطت او شما بر آن خدایی که او را از مردگان برخیزانید و او را جلال داد، ایمان آوردهاید، تا ایمان و امید شما بر خدا باشد».
در این آیه از ضلع سوم تثلیث (خدای روح القدس) هیچ سخنی نرفته است.
------
*https://iep.utm.edu/trinity/
#تثلیث
#تثنیه
#اول_تیموتائوس
لینک عضویت در کانال👇
http://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e
#حدیث
🌸🌼🌸🌼🌸🌼
✅از سفارشهای امام حسن عسکری علیهالسلام:
✍شما را سفارش میکنم به سعی و کوشش برای خدا، راستگویی و بازگرداندن امانت، و طول دادن سجده و خوشهمسایگی؛هر یک از شما وقتی در دین خود پارسا باشد و راست گوید و امانتدار باشد و اخلاقش را با مردم خوب کند، گفته خواهد شد: ((او شیعه است)) و این مرا خوشحال میکند. از خدا بترسید و مایه آراستگی و آبرومندی ما باشید، نه باعث عیب و ننگ ما. دوستیها را به سوی ما جلب کنید و هر گونه زشتی را از ما دور سازید؛ زیرا هر خوبیای که درباره ما گفته شود، ما اهل آن هستیم و هر بدی و عیبی درباره ما گفته شود، ما چنان نیستیم. خدا را بسیار یاد کنید و همیشه به یاد مرگ باشید و قرآن زیاد بخوانید و بر حضرت محمد صلیاللهعلیهوآله فراوان صلوات فرستید.
📚تحف العقول ، صفحه ۴۸۷
#امام_عسکری علیهالسلام
#امام_حسن_عسکری علیهالسلام
#شیعه
عضویت در کانال👇
🔰 http://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 #کلیپ فرار #پیامبر_اکرم صلیاللهعلیهوآله و #امیرالمومنین علی علیهالسلام از جنگ؟؟؟😳
🎤 حجتالاسلام #رفعتی
👈در این کلیپ با استناد به منابع #اهل_سنت به شبهه فرار #رسول_الله صلی الله علیه و آله و امام علی عليهالسلام از میدان جنگ، پاسخ داده شده است.
🏷پ ن: روش مخالفین شیعه این است چون بزرگان آنها فضیلتی ندارند و تعصب شان باعث میشود که از آنها دست بر ندارند، لذا با تنقیص و طعن و توهین به پیامبر اکرم و امیرالمؤمنین علی علیهالسلام سعی میکنند مقام بزرگان آنها را به ایشان نزدیک کنند.
#نقد_وهابیت
#پاسخ_به_شبهات
#پاسخ_به_شبهات_وهابیت
#تکفیر #تکفیری #وهابی #وهابیت
#مطاعن #مطاعن_دشمنان_اهلبیت
عضویت در کانال 👇
🔰 http://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e 🔰
💠شیطان یار و یاور صوفیان
🔸سران تصوف جایگاه عجیبی برای شیطان قائلاند و معتقدند که آنچه از شیطان در برابر خداوند متعال سر زد فقط از یک عاشق حقیقی میتوانست سربزند.
🔹لذا شیطان را بزرگترین معلم توحید خود دانستهاند که به آنها مشق عشق میآموزد.
🔻سران تصوف در ادعایی عجیب، شیطان را یار و مددکار خود میدانند و معتقدند که شیطان نهتنها دشمن آنها نیست، بلکه در موارد زیادی یاور آنها نیز بوده و مشایخ زیادی از صوفیه با شیطان دیدار داشتهاند.
🔻کما اینکه در کتاب تذکره الاولیاء و در دیگر کتب صوفیه از این موارد بسیار نقل شده است.
🔻چنانچه سهل تستری میگوید: «ابلیس را در میان قومی دیدم و او را گرفتم تا اینکه آن قوم رفتند و سپس به او گفتم تا از توحید برایم نگویی تو را رها نمیکنم، لذا قسمتی از توحید را برایم گفت که اگر عارفان روزگار حاضر بودند انگشت تعجب به دندان میگرفتند.» [1]
🔰بدون شک باید صوفیان را مریدان شیطان دانست. زیرا خداشناسی را از مکتب شیطان آموختهاند نه از مکتب عقل و اهلبیت (علیهمالسلام) که با شیطان سازگاری ندارند.
📚پینوشت:
1. بهبهانی (کرمانشاهی)، محمدعلی، خیراتیه، نشر انصاریان، قم، 1371 ه، ق، ج 2، ص 126.
#نقد_تصوف
#شیطان #ابلیس
#سهل_تستری
عضویت در کانال👇
🔰 http://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e🔰
💠خطبه البیان از امیرالمومنین(ع) یا صوفیه
🔸درباره انتساب خطبه البیان به امیرالمومنین دو نظر و عقیده است:
🔻برخی معتقدند که "خطبه البیان" را نمیتوان از لحاظ محتوا منسوب به امیرالمومنین(علیه السلام) دانست، زیرا این خطبه به شطحیات اهل تصوف شباهت دارد و همواره از یک سو مورد توجه صوفیان و فرقههای باطنیه واقع شده است.
🔹شاید نکته آنجا باشد که لاهیجی هم به آن اشاره کرده است که صوفیه برای توجیه شطحیات خود دست به دامان این خطبه شدهاند.
🔹لاهیجی «عبارات خطبه البیان و برخی از احادیث پیامبر (صلی الله علیه و آله) را همراه با شطحیات مشهور اهل تصوف ذکر میکند، بی آنکه تمایزی بین آنها قائل شود و جملگی را از احوال کاملانی بر میشمرد که در مراتب کشف و شهود برایشان ظاهر شده است.» [1]
🔻اما گروهی دیگر عقیده دارند: «خطبه البیان با سه نقل متفاوت و با متنهای گوناگون در کتاب "الزام الناصب" آمده است که هیچ یک از آنها سند معتبر و قابل توجهی ندارد.» [2]
🔰بنابر اینکه سند خطبه البیان ضعیف بوده و در کتابهای متقدم هم نقل نشده است، انتساب این خطبه به حضرت علی(علیه السلام) درست نیست و عدهای آن را از جعلیات صوفیه میدانند.[3]
📚پینوشت:
[1]. لاهیجی شمسالدین محمد، مفتاح الاعجاز فی شرح گلشن راز، تهران، زوار،1373، ص529
[2]. يزدى حائرى على بن زين العابدين، إلزام الناصب في إثبات الحجة الغائب، بیروت، 1422قمری، ج2، ص178
[3]. اسدپور رضا، مقاله خطبه البیان و شطحیات عارفان، پژوهشنامه ادیان، شماره سوم،1387،ص1.
#نقد_تصوف
#خطبه_البیان
#لاهیجی
عضویت در کانال👇
🔰 http://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e🔰
✍🏻نقد سخنان اشو درقابلیت شناخت خداوند(1)
✅اشو در جايي، بهطور مطلق شناخت خدا را انكار ميكند و در جاي ديگر، شناخت خدا را به طرقي غيرمستقيم و مشروط امكانپذير ميداند. اين موجب تناقض است و محال.
✅سخن آخر اشو، مبني بر اينكه: «... همه فكر ميكنند خدا را شناختهاند»، حاكي از اين است كه هيچ كس تا به حال خدا را بهصورت واقعي نشناخته است؛ زيرا همة انسانها از دوران كودكي با القائات ديگران در مورد خداوند مواجه ميشوند. اين مسئله استثناءبردار نيست و در همه صادق است. ازاينرو، خود او نيز شناخت واقعي از خداوند ندارد و با ديگران در اين زمينه متفاوت نيست. حال بايد پرسيد: تلاشي كه كبير براي شناخت خداوند مطرح ميكند، براي چيست؟ آيا براي اين است كه خدا را بهطور واقعي بشناسد؟ اگر مراد اين است، پس شناخت واقعي خدا امكانپذير و حرف اشو باطل است. اگر براي شناخت غيرواقعي است، اين شناخت غيرواقعي چه سودي دارد؟
✅اشوپاسخ قاطع به سؤال آیاخداوند قابل شناخت است را نداده و در اين زمينه، دچار تناقض و اشكالات متعددي شده است. درنتیجه درپاسخ به سؤال از چه طریقی ميتوان به شناخت خدا پی برد بدون پاسخ میماند زیرا پاسخ به این سوال در گرو پاسخ به سوال قبل است.
#عرفان_کاذب_نقد_اشو
#شناخت_خداوند_انکار_طرق
عضویت درکانال🔰👇🔰
🔹http://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e🔹
✍🏻نقد سخنان اشودرشناخت مشروط خداوند(2)
💠آنجاييكه اشو، خدا را بهصورت مشروط قابل شناخت ميداند، چند طريق براي معرفت انسان به خدا بيان كرده است:
1️⃣. شناخت خدا مسبوق و مشروط به جستوجوي شادماني است؛ 2️⃣. فراموشي همه چيز در مورد خداوند و آماده شدن براي ديدار او؛ 3️⃣. تنها بودن انسان؛ 4️⃣. تلاش براي رسيدن به خدا.
به شروط گفتهشده ميتوان نقدهايي وارد كرد:
در مورد شرط اول، ميتوان گفت: اشو دليل اينكه خدا را از طريق شادماني ميتوان شناخت، چيست؟ آيا ممكن نيست انسان به هنگام شادماني از خدا و معرفت به او غافل شود؟
💢در مورد شرط دوم، ميتوان گفت: آيا فراموشي خدا با آماده شدن براي ديدار او قابل جمع است؟ آيا آماده شدن براي ديدار با خدا، مستلزم به ياد خدا بودن نيست؟
💢در مورد شرط سوم، بايد گفت: اشو در جايي ديگر، بر گروه و در اجتماع بودن تأكيد ورزيده، ميگويد:
انسان تنها به شيوة گروهي ميتواند به بيداري برسد... در تنهايي شانس مؤفقيت كمتر است. به همين دليل است كه من بر آموزش گروهي تأكيد دارم...1
💢در مورد شرط چهارم، بايد اذعان كرد كه اين طريق بسيار مبهم و كلّي است. وي بايد مشخص كند چه تلاشي ميتوان براي رسيدن به خداوند انجام داد و چرا آن تلاشها، انسان را به خداوند ميرساند.
📚1-اشو، تفسير آواهاي شاهانه ساراها(تعليمات تانترا) ، ص 98 و 99.
#عرفان_نوظهور_نقد_سخنان_اشو
#شناخت_خداوند_مشروط
عضویت درکانال👇👇👇
🔸http://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e🔹
💠اشو وشناخت استدلالی خداوند
👈وي در این باره ميگويد: «مباحث استدلالي و منطقي براي شناخت خداوند، راه به جايي نميبرد»1. در جاي ديگر، معتقد است: «روي آوردن به خدا از راه عقل و برهان، همانا از دست دادن خداوند است و اصولاً گل شناخت بعد از فرو افتادن پردة دانش ميشكفد.2 و يا ميگويد: «خداوند دائماً در حال باريدن است، اما سرتان (عقل و فكرتان) راه ورود به قلبتان را مسدود كرده است»3. همچنين تصريح ميكند: «از راه عقل و هوش، ميتوان خدا را شناخت، ولي از راه دانش نميشود به خدا رسيد. از راه باور نميشود خدا را شناخت، بلكه از راه عقل و هوش ميتوان شناخت. براي شناخت خدا هوش فراوان نياز است.4
💠وي در جملة اول، دوم و سوم معتقد است: از راه استدلال و برهان و منطق، شناخت خداوند امكانپذير نيست و در جملة چهارم تصريح ميكند: از راه دانش نميتوان خدا را شناخت، ولي از راه عقل و هوش ميتوان به خدا معرفت پيدا كرد. در اينجا نيز اشو نميتواند پاسخي محكم و قاطع به اين سؤال اساسي دهد.
1- (اشو، با خود يكي شو، ص 28. 2-اشو، الماسهاي اشو ، ص 11. 3-همان، ص 32. 4-همان، ص 32
#عرفان_نوظهور
#اشو_شناخت_استدلالی
#خداوند
عضویت درکانال👇🔻👇
🔹http://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e🔹
✍🏻نــقد سخنان اشو درشناخت استدلالی خداوند
همانطور كه گذشت، اشو در يك جا عقل و منطق را قاصر از شناخت خداوند ميداند و در جاي ديگر، معرفت به خداوند را از طريق عقل و هوش امكانپذير ميداند. به اين ترتيب، وي دچار تناقضگويي ميشود.
✅از نظر اشو، اگر انساني كه داراي علم و دانش است، آنقدر ناتوان و قاصر است كه نتواند خدا را بشناسد، چگونه وي در جاي ديگر ميگويد: «دانشمند از طريق علم و دانش، خود به خداي روي زمين تبديل شده است كه ميتواند بيافريند يا نابود كند و قدرتش حتي بيشتر از قدرت خداوند ميشود؟»1. وي تبديل شدن دانشمند به خدا را مرهون علم و دانشي ميداند كه به وسيلة آن نميتوان خدا را شناخت. در اينجا نيز به نوعي اشو دچار تناقض شده است.
📚1-اشو، آينده طلايي ، ص 80.
#عرفان_نوظهور
#اشو_نقد_شناخت
#خداوند
عضویت درکانال🔻👇🔻
🔹http://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e🔸
💠شریعت گریزی به بهانه مخالفت با نفس
🔸کنترل نفس و خواهشهای نفسانی ازجمله دستورات اخلاقی و شرعی است که همه عارفان حقیقی به استناد قرآن و روایات، تمامی انسانها را به کنترل نفس خود سفارش کردهاند.
🔹درعینحال صوفیان که همواره طریق بدعت و انحراف را پیمودهاند پا را از کتاب و سنت فراتر گذاشته و معتقدند که نفس را باید سرکوب کرد نه کنترل.
🔻چنانچه برخی از صوفیان معتقدند کمال انسانی در مخالفت کامل با نفس است اگرچه میل به نماز و روزه داشته باشد.
🔻مولوی در اینباره میگوید:
مشورت با نفس خود گر میکنی
هرچه گوید کن خلاف آن دنی
گر نماز و روزه میفرمایدت
نفس مکار است فکری بایدت
مشورت با نفس خویش اندر خیال
هرچه گوید عکس آن باشد کمال [1]
🔻محمدعلی کرمانشاهی معتقد است که طبق این شعر، اگر وقت نماز واجب کم باشد و نفس خواهش کند که نماز را ادا کند، باید با نفس مخالفت کرد و نماز واجب را عمداً و بدون عذر شرعی ترک کند. [2]
🔰آنچه در این شعر روشن است مخالفت کامل با نفس، در تمام امور است. درحالیکه فرق است میان نفسی که انسان را ترغیب به حسنات میکند با نفسی که انسان را سوق به رذائل و کبائر میدهد.
📚پینوشت:
1.محمد بلخی، مولانا جلالالدین، مثنوی، محقق نیکلسون، نشر مولی، تهران، 1363، ج 2، ص 59
2.بهبهانی (کرمانشاهی)، محمدعلی، خیراتیه، نشر انصاریان، قم، 1371 هق، ج 2، ص 114.
#نقد_تصوف
#شریعت
#نفس
عضویت در کانال👇
🔰 http://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e🔰
🔔 #تفکـــر_در_آیات_قــــرآن
🔹 هر چند شکی نیست در اینکه، ظلم و گناه، به هیچ وجه روی خوشی و خوشبختی نمی بیند،
🔹 ولی به حال و روز واقعی مؤمنان، تنها خود خداست که کاملا آگاه است و تنها اوست که میداند کی عاقبت به خیر میشود روزگارش از میان اهل ایمان؛
👈 به خودمان مغرور نشویم با چند رکعت نماز و روزه و انفاق؛ امتحان ها در پیش است و عاقبت به خیری نزد خداست و بس
👇👇👇👇
🌴 آیه 37 سوره قصص 🌴
🕋 رَبِّي أَعْلَمُ...وَمَن تَكُونُ لَهُ عَاقِبَةُ الدَّارِ ۖ إِنَّهُ لَا يُفْلِحُ الظَّالِمُونَ
⚡️ترجمه:
پروردگار من آگاهتر است ... و مىداند سرانجام نيك آخرت براى چه كسانى است. به درستى كه ستمكاران رستگار نخواهند شد.
#قرآن
عضویت در کانال👇
🔰 http://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e🔰
تثلیث بسان بلوز
آموزه ی تثلیث (یک ذات و سه شخص) با چالش تناقض روبروست. الهیدانان مسیحی با تمثیل در پی توجیه (معقول سازی) تثلیث هستند. یک تمثیل، تمثیل تثلیث به بلوز ابریشمی است. بلوز ابریشمی از نخ ابریشمی ساخته شده است. همزمان نخ و بلوز وجود دارند؛ ولی از بعد عددی، دو تاهستند.*
چالش این تمثیل:
بلوز ابریشمی چیزی بیش از نخ ابریشمی نیست. ما دو چیز واقعی در عین وحدت نداریم.
----
*https://plato.stanford.edu/entries/trinity/
#تثلیث
#تمثیل
#بلوز_ابریشمی
لینک عضویت در کانال👇
http://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
⬛️◼️◾️▪️دومینوی فرقه ها
⛔️ فرقهها ــ در ابتدا ــ با اعمال تغییراتی کوچک در شما، در صدد تخریب باورهای بزرگتان هستند.
✅ عاقلانه تحقیق کنیم، نه مغرضانه‼️
عضویت در کانال👇
http://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e
#حدیث
🌸🌼🌸🌼🌸🌼
🔆 پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله
🔺كسى كه با معصيت خدا به دنبال كارى باشد، از مطلوب خود دورتر و به آنچه از آن مىترسيده است نزديكتر گردد.
📚 بحارالأنوار، جلد۷۷، صفحه۱۷۸.
#پیامبر_اکرم صلیالله علیه و آله وسلم
#معصیت
عضویت در کانال👇
🔰 http://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e🔰
🔴ادواردو فرزند یكی از ثروتمندان میلیاردر ایتالیا، بعد از مطالعه تصادفی قرآن، مسلمان شیعه شد و نام خود را مهدی گذاشت و پس از سفر به ایران با حضرت امام (ره) ملاقات كرد. بیست و سوم آبان سالگرد شهادت شهید آنیلی است.
✍️ نیلوفر تفلیسی
عضویت در کانال👇
http://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 شهید ایتالیایی که به یوونتوس و فراری دست رد زد
تاریخچه زندگی شهید ادواردو و نحوه شهادت
عضویت در کانال👇
http://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e
روش های رویارویی با متن
روش غیر ظاهری حاخام ها را میدراش می گویند که اصطلاحی است برگرفته از ریشهای به معنای "جستجو کردن" بر خلاف معنای ظاهری و تحت الفظی متن که آن را "پشوت" و "میشماء" می گویند که اولی برگرفته از ریشه ای به معنای "گسترش یافتن" است و دومی بر گرفته از ریشه به معنای "شنیدن" در مورد متنی که لازم است به نحو غیر ظاهری تفسیر شود می گوید این متن یا حاوی رمز است و کنایه از چیزی دیگر و یا باید علامتی برای چیزی دیگر باشد و یا اینکه به عنوان تمثیل لحاظ شود و آنچه که بنا بود به روش میدراشیِ غیر ظاهری در متن کشف گردد، راز شریعت یا اسرار شریعت و یا سرا پرده های نهانِ شریعت خوانده میشود.
-----
فلسفه آبای کلیسا، اوسترین ولفسن، هری، ترجمه علی شهبازی، انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب، صفحه ۴۳.
#میدراش
#پشوت
#تمثیل
لینک عضویت در کانال👇
http://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e
چہ حیف شد،نشد آخر بہ دلبرش برسد
دوباره باز بہ وصل برادرش برسد
بہ سرنوشٺ نوشتند از ازل در قم
شڪوه تربٺ زهرا بہ دخترش برسد
#حضرت_معصومه(س)💔
#ڪریمہ_اهلبیٺ🍂🕯
عضویت در کانال👇
🔰 http://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 #کلیپ آیا #صحابه مخالف #ازدواج_موقت بودند؟
🎤 حجتالاسلام #هاشمی
✍️در این کلیپ به این نکته میپردازند که امر #متعه در زمان بعد از شهادت #رسول_خدا نیز در میان صحابه جاری بوده است...
#نقد_وهابیت
#پاسخ_به_شبهات
#پاسخ_به_شبهات_وهابیت
#تکفیر #تکفیری #وهابی #وهابیت
#مطاعن #مطاعن_دشمنان_اهلبیت
عضویت در کانال 👇
🔰 http://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e 🔰
⭕️اشو و صفات خداوند(1)
💢موضوع ديگري كه از سخنان پراكندة اشو ميتوان بهدست آورد، صفات خداوند است. از نظر اشو، آيا خداوند را ميتوان توصيف كرد؟
✅در مورد پاسخ به این سؤال ، اشو در جايي ميگويد: هيچيك از كلمات نميتواند چيزي را كاملاً شرح دهد. اين خصوصيت هر كلمه است. اگر بگوييد: خداوند بخشنده است، غيربخشنده بودن او را نپذيرفتهايد. اگر بگوييد: غيربخشنده است، بخشنده بودن او را ناديده گرفتهايد. كلمات تنها بخشي از هر چيزي را توصيف ميكنند و اين ناتواني ماست.1
✍🏻نقد
✅اشو در سخن اول، دو صفت متضاد را به خداوند نسبت ميدهد: يكي بخشنده بودن و ديگري غيربخشنده بودن. اما بايد گفت: خداوند اكمل تمام موجودات است. ازاينرو، همة صفات كماليه را داراست. بخشنده نبودن موجب نقص است. خداوند علّتالعلل و واجب ميباشد كه در او هيچ نقصي وجود ندارد. در غير اين صورت، ديگر خدا نيست و با معلولات خود هيچ تفاوتي نخواهد داشت.
📚1-اشو، راز بزرگ، ترجمه روان كهريز ، ص 169.
#عرفان_کاذب_اشو
#صفات_خداوند
عضویت درکانال🔰🔻🔰
🔹http://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e🔹
💠اشو و صفات خداوند(2)
✅وي در جاي ديگر اذعان ميكند:كبير ميگويد: خداوند شكل، قالب و رنگي ندارد. با توجه به اين سخن كبير، چگونه ميتوان خداوند را شرح داد؟ چه بگوييد؟ بگوييد: او بيشكل است، يا بگوييد: شكل دارد؟ هر دو عبارت شما، ناقص است. تمامي ويژگيها در او هستند. درحاليكه حتي يك ويژگي در او نيست...، تمامي شكلها از او هستند، درحاليكه او به هيچوجه شكلي ندارد. او نميتواند در تمامي شكلها باشد، اگر خودش داراي شكلي باشد؛ چون او خودش همة شكلها را خلق ميكند. لذا بديهي است كه خودش شكلي نداشته باشد... آيا خداوند ميتواند شكلي داشته باشد؟ او تمام انواع شكلها و فرمهاست... تمام اشكال از اوست. درحاليكه خودش فاقد هر شكلي است
✍🏻نقد
✅اولا:وي دراین سخن ميگويد: «خداوند همة ويژگيها را دارد، ولي حتي يك ويژگي ندارد»، دچار تناقضگويي شده است.
✅ثانیا:ميگويد: «خدا همة شكلها را دارد، اما خداوند هيچ شكلي ندارد». بايد گفت: اين نكته صحيح است كه خدا خالق همه شكلهاست، ولي خود هيچ شكلي ندارد. اما در جملهاي كه ميگويد: «خدا تمام انواع شكلها و فرمهاست» بايد گفت: اگر خودش داراي شكلي باشد، يعني داراي ابعاد سهگانه باشد، جسم است كه داراي نقصهاي متعدد و محدوديتهاي معلولات ديگر است و با آنها تفاوتي ندارد.
📚1-اشو، راز بزرگ، ترجمه روان كهريز ، ص 172 و 173.
#عرفان_کاذب_اشو
#صفات_خداوند_شکل_قالب
عضویت درکانال🔰🔰🔰
🔹http://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e🔹
🔷اشو و صفات خداوند(3)
✅وي در جاي ديگر نيز تصريح ميكند: كبير اذعان ميدارد نميتوانيد بگوييد: او داراي شكلي است يا بدون شكل است... هر نوع گفتن را متوقف كنيد. آن وقت اگر توانستيد چيزي بگوييد، مهم نيست كه چه باشد، او خدا خواهد بود»1
✅در يكجا نيز ميگويد: «درواقع انسان قدرت وصف خدا را ندارد. بايد سكوت كامل اختيار كند. خدا همان سكوت است. تنها سكوت ميتواند به شما بگويد كه خدا چيست. هيچ كلامي قادر به توصيف او نيست»2
✍🏻نقد
1️⃣اشو با وجود اين سخنان، كه حاكي از عدم امكان توصيف خداوند است، ويژگي و صفتهايي را براي خداوند بيان كرده است. ازاينرو، با بيان اوصاف خداوند، موجب ابطال ادعاي خود مبني بر عدم امكان توصيف وي شده است.
2️⃣وي مدعي است هيچ چيز در مورد خداوند نميتوان گفت و بايد سكوت كامل اختيار كرد، بلافاصله بعد از آن، خود، به توصيف خدا پرداخته است. وي در اين جمله ميگويد: «خدا همان سكوت است»، و خود، سخن خويش را ابطال ميكند.
📚1-اشو، راز بزرگ، ترجمه روان كهريز ، ص 175. 2- همان
#عرفان_وارداتی_اشو
#صفات_خداوند_سکوت
عضویت درکانال👇👇👇👇👇
🔸http://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e🔸