غدیر چه کار کنیم ؟
امام رضا علیه السلام: کسی که در روز غدیر مؤمنى را 👈غذا دهد، مانند این است که همه پیامبران و صدیقان را اطعام کرده باشد.
📕 سید بن طاووس،اقبال الاعمال،ج1،ص464.
➖➖➖➖
@Age_of_water
#سوالهای_غدیر
💠 علتهای مخالفت با غدیر چیست؟
⤴️ حسد به عنوان مهمترین عامل روانشناختی درباب مخالفان با غدیر مطرح است.مخالفان غدیر در معرفت شناسی نیز مشکل داشته و دارند , آنان به خاطر عدم فهم درست و صحیح از مساله نبوت و ارتباط نبوت و امامت و مساله خلافت و جانشینی رسول خدا , در صف مخالفان غدیر قرار گرفته اند.جوان بودن حضرت علی، تعصبات قبیله ای؛ مانوس نبودن مساله جانشینی در جامعه عرب از جمله دلایل جامعه شناختی مخالفان غدیر است.
➖➖➖➖
@Age_of_water
#موافقان_و_معارضان_غدیر
▫️ به مناسبت،ایام ولایت و امامت حضرت مرتضی علی سلام الله علیه، هر روز دو نماینده از حزب غدیریون و مخالفانش را معرفی میکنم. به امید نگاهی
6️⃣✨ ام سلمه و ام عبدالله
▫️هند دختر ابوامیة بن مغیرة مشهور به أُمّ سَلَمه از همسران پیامبر (صلیالله علیه واله) کهام المؤمنین خواندهشدهاند. وی، در زمره اولین مسلمانان است. در سال چهارم هجری پس از وفات شوهرش به عقد پیامبر درآمد. اکثر مورخان، تاریخ رحلت ام سلمه را بعد از واقعه عاشورا دانستهاند. او يكي از دو زن پيامبر (صلیالله عليه و آله) است كه حديث غدير را روايت كرده است.(1) کارهای امام حسین (علیهالسلام) در کودکی را ایشان انجام میداد (2) وقتی امام حسین (علیهالسلام) از مدینه بهقصد مکه خارج شدند، ودایع امامت را به ام سلمه سپردند، پس از بازگشت امام سجاد (علیهالسلام) از سفر کربلا، ام سلمه کتابهای علم امیرالمؤمنین (علیهالسلام) و ذخایر نبوت و خصایص امامت را که نزد او به امانت گذاشته بود را به آن حضرت سپرد. (3)
◻️🔸🔹◻️
▫️عایشه دختر ابوبکر از خاندان «تَیْم» و مادرش «اُمّرومان» است. کنیه عایشه، «اُمّعبدالله» بود که به علت وجود خواهرزادهاش عبدالله بن زبیر به این نام شهرت یافت.(4) خلیفه دوم چون معتقد بود عایشه، محبوبترین همسر پیامبر بوده، دو هزار درهم بیشتر از دیگر زنان به او اختصاص داد. (5) وی در حجهالوداع حضور داشت و به رسولالله (صلیالله علیه و اله) بیاحترامی نمود.(6) هرچند وی مثل ام سلمه راوی حدیث غدیر است (7) اما برخلاف ام سلمه، مدافع و موافق اهلبیت (علیهمالسلام) نیست؛ زیرا:
الف: «روزی مسروق بر عایشه وارد شد. عایشه به وی گفت: من غلامی سیاه دارم، نام او را عبدالرحمن گذاشتم میدانی چرا؟! گفت: خیر، گفت: به خاطر علاقهای که به عبدالرحمن بن ملجم داشتم.» (8)
ب: حضرت علی (علیهالسلام) فرمودند: «اما بر فلان زن، انديشه زنان غلبه يافت و كينه در سينه او جوشيدن گرفت». (9)
ب: امام حسن (علیهالسلام) در وصیتنامه اشاره فرمودند: وی دشمن اهلبیت است.(10)
======
1.الغدير فى الكتاب و السنة و الادب، ج1، ص: 48.
2.حمزه عبدالله، الثاقب فی المناقب، ج ۱، ص ۳۳۰.
3.حرعاملی محمد، وسائل الشیعة، ج ۲۰، ص ۱۴۳.
4.ابن سیدالناس، عیون الاثر، ۱۴۱۴ ق، ج ۲، ص ۳۶۸.
5.ابن هشام، السیرة النبویة، ج ۲، ص ۶۷.
6.حلبی، السيرة الحلبية، ج 3، ص 313.
7.الغدير فى الكتاب و السنة و الادب، ج1، ص: 117.
8.مجلسی، بحار الانوار، ج 28، ص 150.
9.نهج البلاغة (للصبحي صالح)، ص: 218.
10.الكافي (ط - الإسلامية)، ج1، ص: 300.
➖➖➖➖
@Age_of_water
#پیوست
👆مخالفت عایشه با رسول الله صلی الله علیه و اله در حجه الوداع
ترجمه: سنگيني بار شتر صفيه و آهستگی حركت آن شتر، باعث كندي حركت شده و رسولالله (صلی الله علیه و اله)فرمود: بارهاي شتر صفيه را با بارهاي شتر عايشه جابهجا كنيد تا كاروان بهصورت طبيعي حركت كند. عايشه ميگويد: وقتي اين قضيه را ديدم، گفتم: ایوای! اين زن يهوديه ـ صفيه ـ نزد رسولالله(صلی الله علیه و اله) از ما عزيزتر شده؟ عايشه ميگويد: به رسولالله گفتم: آيا تو همان كسي نيستي كه خيال ميكني پيامبر خدايي؟!
➖➖➖➖
@Age_of_water
#سوالهای_غدیر
💠 آیا زنان در غدیر با امام علی علیه السلام بیعت کردند؟
⤴️ جواب:
الف) در اسلام،زنان نیز باید بیعت کنند (نک:ممتحنه/12؛الکافی،ج5،ص527.).
ب) در غدیر خم،همه حاضرین اعم از مرد و زن باید بیعت می کردند. در تفسیر عیاشی می خوانیم:«ثم أمر الناس ببيعته- و بايعه الناس لا يجيء أحد إلا بايعه» (تفسير العياشي، ج1، ص: 329).
ج) بنا بر نقل شیخ مفید زنان مثل مردان بیعت کلامی داشتند. « پیامبر (صلی الله علیه و اله) امر فرمودند: بیعت کنند. مردها دسته دسته بر حضرت علی(علیه السلام) وارد شده و می گفتند: یا امیر المومنین.👈 سپس همسران رسول الله (صلی الله علیه و اله) و زنان سایر مسلمین،همینگونه بر امیر المومنین(علیه السلام) سلام دادند» (الإرشاد في معرفة حجج الله على العباد، ج1، ص: 176 )
💡 تذکر: بنا بر فحص و پژوهشی که صورت گرفت، آنچه امروزه از نحوه بیعت زنان در غدیر مشهور است یافت نشد. چه آنکه الان مشهور است زنان در پس پرده در ظرف آبی دست میزدند که دست امیر بیان(علیه السلام) در آن بود.
🔦 البته اگر فردی سندی معتبر بر این ادعا دارد،به ما خبر دهد.
@Age_of_water
May 11
عصر آب
#سوالهای_غدیر 💠 آیا زنان در غدیر با امام علی علیه السلام بیعت کردند؟ ⤴️ جواب: الف) در اسلام،زنان
نظر یکی از اساتید مکرم :
ظاهرا مشهور بودن بیعت با دست برای مردان باعث شده که بیعت زنان نیز استنباط شود؛ و چون بیعت زنان در تاریخ زندگانی پیامبر به شیوه استفاده از آب و طشت بوده، جناب انصاری نتیجه گرفتهاند که بیعت زنان در غدیر هم چنین بوده است.
ولی بیعت با دست با امیرالمومنین علیهالسلام در غدیر، چه در مورد مردان و چه زنان -حداقل فعلا- در منابع مشاهده نشده است.
#سوالهای_غدیر
💠 چرا در عرفات و مکه حضرت علی علیه السلام معرفی نشدند؟
⤴️ جواب:
الف) پیامبر(صلی الله علیه و اله) تابع دستورات الهی است (نک:انعام/50؛ شوکانی می نویسد: مایَصدُر نطقُه عن الهوی لا بالقران و لابغیره ؛ پیامبر اکرم (صلی الله علیه و اله)در تمام رفتار و سخن تابع وحی بودهاند).
▫️
ب) تمرکز مسلمانان در عرفات بر مسئله حج بود. و از اول قرار بود در عرفات مناسک حج معرفی شود. ( «ثم مضی رسول الله علی حجه،فاری الناس مناسکهم و اعلمهم سنن حجهم». حمیری المعافری،السیره النبویه،ج6،ص8).
▫️
ج) با توجه به اینکه مدینه از اهمیت ویژه ای در دوران پس از شهادت رسول الله(صلی الله علیه و اله) برخوردار بود، و افراد تاثیرگذار همه در مدینه بودند، معرفی امام علی(علیه السلام) در جمع اینان اهمیت بیشتری داشت . پیامبر (صلی الله علیه و اله)درپیشگویی اوضاع مردم مدینه را چنین تبیین کردهاند: « لاری مواقع الفتن خلال بیوتکم کمواقع القَطر ؛فتنه ها از درون خانه های شما چون باران می بارد . و اتفاق می افتد.» (صحیح البخاری،ج2،ص664ح1779) .
@Age_of_water