🔸 تقسیم گوشت قربانی
⁉️ آیا گوشت گوسفندی که روز عید قربان در خانه قربانی شده است را تماماً باید بین مردم نیازمند پخش شود؟
✅ فی نفسه لازم نیست.
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
#احکام_شرعی_موردنیاز🕋👇
👇لینک کانال احکام:👇 نرم افزار ایتا:
@ahkameshareee
#نشراحکامدین💞👥🎁🕋
May 11
May 11
✅ #احکام_شرعی _ 33
🔹 لازمه ی یه نکته ی #شرعی که روزمره تو زندگی باهاش سروکار داریم خدمت عزیزان عرض کنم .
✅ #تمیز_بودن و #طهارت_داشتن باهم فرق دارن 👈 تمیز بودن ؛ یعنی لباس ما ، بدن ما ، غذای ما ، محل زندگی ما و ... از هر نوع آلودگی پاک باشه و از جهت بهداشتی مشکلی وجود نداشته باشه .
✍ اما #طهارت با تمیز بودن فرق داره . طهارت در معنای دینی و فقهی دو جنبه داره :👇
1_ #طهارت_ظاهری : یعنی پاک بودن بدن و لباس و خوراک و نوشیدنی از آلودگی و نجاسات .
2_ #طهارت_باطنی ؛ که با انجام دادن برخی اعمال ، یعنی وضو ، غسل و تیمم به دست میاد .
✅ حالا دین زیبای اسلام علاوه بر اونکه نظافت و تمیزی رو از ایمان شمرده ، و ماها رو به تمیز نگه داشتن بدن و لباس و محیط زندگیمون دعوت کرده .
👈 البته برای برخی از کارها علاوه بر نظافت ، طهارت هم شرط هست ؛ کارهای مانند نماز ، قران خوندن و ...
🔹 پس طهارت و تمیزی و نظافت رو باهم اشتباه نگیریم .
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
#احکام_شرعی_موردنیاز🕋👇
👇لینک کانال احکام:👇 نرم افزار ایتا:
@ahkameshareee
#نشراحکامدین💞👥🎁🕋
﷽؛ #احکام_شرعی
✅ پس گرفتن طلاهای هدیه شده
📝 سؤال : طلا و هدایایی که در دوران ازدواج ، مرد به همسرش هدیه می دهد ، آیا پس از طلاق و در صورت مطالبۀ زوج ، زوجه باید برگرداند ؟ رهبری
📖 جواب : اگر بین زن و شوهر خویشاوندی نسبی وجود نداشته باشد ، در صورتی که هدایا موجود باشد مرد می تواند پس بگیرد ، هر چند احتیاط مستحب آن است که پس نگیرد .
🙂🌹#سوالات احکام🌹🙂
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄
#احکام_شرعی_موردنیاز🕋👇
👇لینک کانال احکام:👇«ایتا»:
@ahkameshareee
#نشردهید☝️☘️☀️☀️☀️
👇جلوه های اذیت و آزار♨️
شکی نیست که آزار دیگران گناه است اما این عمل ناپسند نمودهای گوناگونی دارد که بسیاری بدان توجه ندارند مانند:
بلند کردن صدای رادیو و تلویزیون،
مزاحمت تلفنی،
سیگار کشیدن در فضای بسته،
روشن کردن موتور و ابزاری که صدای بلند دارد،
تحریک حساسیت دیگران به قصد اذیت یا زخم زبان
و...
🌱
❗️برداشت های نادرست از احکام👇
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄
#احکام_شرعی_موردنیاز🕋👇
👇لینک کانال احکام:👇«ایتا»:
@ahkameshareee
#نشردهید☝️☘️☀️☀️☀️
📚 خرید و فروش نسیه به قیمت بیش از نقد
💠 سوال:
آيا خريد كالايى به طور #نسيه به قيمتى بيشتر از قيمت نقدى آن جايز است؟ آيا اين معامله، #ربا محسوب مىشود؟
✅ جواب:
خريد و فروش نسيه كالا به مبلغى بيشتر از قيمت نقدى آن اشكال ندارد و تفاوت #نقد و نسيه ربا محسوب نمىشود.
#احکام_معاملات #خرید_فروش_نسیه
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄
#احکام_شرعی_موردنیاز🕋👇
👇لینک کانال احکام:👇«ایتا»:
@ahkameshareee
#نشردهید☝️☘️☀️☀️☀️
📚 دریافت مبلغ اضافی از اعضای صندوق قرض الحسنه❓👇
💠 سوال:
در بین همکاران، صندوق #قرض_الحسنه راه اندازی کردیم که هر ماه با #قرعه_کشی به یک نفر وام می رسد. بعد از ماه پنجم هر نفر، مبلغ اضافی پرداخت می کند تا نفرات بعدی که زمان طولانی تری معطل می شوند، مبلغ بیشتری دریافت کنند و به همین منوال؛ با توجه به رضایت همه اعضا آیا این کار ما مصداق ربا می باشد؟
✅ جواب:
اگر مبلغ اضافی از مقدار #تورم بیشتر نبوده و توسط کسانی پرداخت شود که قبلاً وام را دریافت کرده اند، اشکال ندارد.
#احکام_وام #وام_قرض_الحسنه
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄
#احکام_شرعی_موردنیاز🕋👇
👇لینک کانال احکام:👇«ایتا»:
@ahkameshareee
#نشردهید☝️☘️☀️☀️☀️
📚 صندوق های قرض الحسنه خانگی❓❓❓
💠 سؤال:
آیا فعالیت صندوق های فامیلی، محله، همکاران و... که اعضا، ماهانه مبالغی به آن پرداخت می کنند و به قید #قرعه به یکی از اعضا قرض داده می شود، اشکال دارد؟ اگر مسئول صندوق شرط کند اولین دریافت (بدون #قرعه_کشی )، متعلق به او باشد، اشکال ندارد؟
✅ جواب:
فعالیت صندوق های #قرض_الحسنه مذکور که عده ای به شخصی وکالت می دهند تا ماهانه مبالغی را از اعضا، دریافت کرده و به قید قرعه به یکی از آنها پرداخت کند، اشکال ندارد؛ همچنین اگر متصدی صندوق که در انجام امور آن از طرف اعضا، وکالت دارد، شرط کند اولین نوبت دریافت، متعلق به او باشد، اشکال ندارد.
#احکام_قرض #صندوق_قرض_الحسنه
🆔
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄
#احکام_شرعی_موردنیاز🕋👇
👇لینک کانال احکام:👇«ایتا»:
@ahkameshareee
#نشردهید☝️☘️☀️☀️☀️
هدایت شده از 😂خنــدهبازار🤣
*" بَ رَ بَ بَ " چیست ؟؟؟
.
.
.
.
.
.
.
به معنای :برو باباس,
که با دهن کجی 😏واسه تضعیف روحیهی طرف مقابل بکار میبرن!! 😂😂*
😃•͜+
😜✋
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
#شاد_باشید🎋 🤣✋ •͜+
#طنز🙋♂️
↯🇯🇴🇮🇳 ↯
🔽🤣کانال خنده حلال_(😅🔻نرم افزارایرانےایتا)🤣👇 :
https://eitaa.com/joinchat/3579576358C2d33e0a864
#احکام
✅ گاهی زیاد پرسیده می شه :چرا بايد براي نماز وضو بگيريم ؟ چرا خمس بدیم ؟ چرا دفن كردن میت لازمه ؟ چرا نماز صبح دو ركعت است ؟ و از اين نمونه چراها ...
👈 برا اين كه پاسخ این سؤالات روشن بشه ، بهتره که يه قاعده ی کلی درباره ی فلسفه و اسرار احكام بگیم تا در همه موارد قانع كننده باشه .
👈 به عنوان مقدمه عرض کنم که در زندگی خودمون هم وقتی بيمار می شيم و به پزشک مراجعه می كنيم ، پزشکمون نسخه ای كه در اون چند دارو نوشته شده ، براي ما تجويز می كنه و دستور می ده كه هر روز و هر چند ساعت فلان دارو را مصرف كنيد و از خوردن فلان غذا پرهيز کنید و ...
👈 ما هم بدون اين كه از خصوصيات و اسرار اون داروها سؤال كنيم ، دستورات پزشک رو عمل ميكنيم ، چون به دانش و تخصصش در رشته پزشکی معتقديم و می دونيم که جز درمان و بهبود ما هدفی نداره .
👈 با این مثال می فهمیم كه اگه انسان به علم كسي ايمان داشته باشه و او را متخصص بدونه ، و همچنین بدونه که هدف بدي نداره ، قطعاً دستورهاي او را بدون چون و چرا عمل ميكنه .
🔹 حالا اگر در مورد اون شخص اعتقاد يقينی داشته باشیم كه مرتكب خطا و اشتباه نمی شه و در حرفه خودش متخصص ترينه ، مطمئناً بیشتر بهش اعتماد می کنیم .
حالا در مورد احکام دینی هم باید بدونیم که دلایل و اسرار احکام دو جور هستن :
1⃣ به وسیله عقل و دانش بشری قابل فهم هستن .
2⃣ فوق عقل هستن یا دست کم بر ما روشن نیستند .
👈 دسته ی اول که مشخصه و مواردی هستن که اسرار و دلایل احکام مشخصه . اما دسته دوم #گاهی توسط خداوند و پیامبر و ائمه ع ، علت یه سری احکام روشن شده و گاهی به دلایلی که ما اون دلایل رو نمی دونیم ؛ علت احکام بیان نشده . اینجا ما باید چکار کنیم ؟
✅ احكام نسخه هايی است كه پيامبران الهي از طرف خدا برامون آوردن ، تا خوشبختی ما رو از هر جهت تأمين کنن .
👈 خب مشخصه که وقتي اعتقاد داشته باشيم كه اين احكام سرچشمه شون علم الهیه و به حكمت و مهرباني خدا هم ايمان داشته باشيم ، و هم چنين بدونيم پيامبران در رساندن پیامها به ما خطا نمیکنن ، يعني بدونیم که معصوم هستن ، با جدیت تمام و بدون هيچ نگرانی ، در عمل كردن به دستورهای دينی که آوردن تلاش می کنيم .
👈 نيازی هم نمي بينيم از فلسفه و اسرار احكامی که آوردن ، سؤال کنیم ؛ چون می دونيم علم خدا بی پایانه ، و هر چه مشخص کرده ، به خير و صلاحمونه . و پیامبران هم در بيان احكام اشتباهي نكرده ان .
✅ بنابراين كساني كه پایه ی توحيدی و اعتقادی خودشون رو محكم کردن و طبق دليل هاي قطعی مطمئنن كه قانونگذار اسلام ( خدا ) بی نياز مطلق هست و علم و حكمت بی پايانی داره ، شکی ندارن كه تمام دستورات اسلامی كه پيامبر از طرف خدا آورده ، داراي مصالح و فوايد زیادیه .
این افراد هميشه به دنبال پيروی از دستورهاي الهي هستن . دانستن و ندانستن جزئيات فلسفه احكام ، در روحيه آن ها اثری نداره .
🛑 البته نميگم كسی از اسرار احکام تحقیق و سوال نکنه ، چون هر كسي اين حق رو داره كه با تمام توانش ، برا آگاهي از اسرار احكام دين تلاش کنه ؛ اما در عين حال که تلاش می کنیم تا اسرار احکام رو بفهمیم :
1 _ اگه حکمت بعضی احکام رو نفهمیدیم ، بدونیم که به خاطر ضعف فهم و دانش ماست ، نه اینكه حكمتي در اون احکام وجود نداشته باشه .
2 _ و بدونیم که نبايد اون کار خوب را به خاطر ندونستن حكمتش ترک كنيم ، در حالي كه به صورت كلی می دونيم كه در اون احکام مصلحتها و فایده های زیادی وجود داره .
🛑 خلاصه با اين كه حق سؤال و تحقیق داريم ، ولي نبايد هرگز انتظار داشته باشيم كه با دانش و معلومات کم ما ، به تمام جزئيات و اسرار احكام دست پیدا کنیم . و این دست نیافتن و پیدا نکردن ما ، دلیل بر این نیست که احکام برای ما فایده ندارن .
👈 امام رضا(ع) می فرمايد : خدای متعال چيزهایی را حلال كرده كه مردم در زندگيشون به آن نيازمندن و براي آنان مصلحت و فائده اي داره ، و چيزهایی را حرام كرده كه علاوه بر اين كه مورد نياز بشر نيستن ، بلکه موجب فساد و نابودی بشر می شن . يعني هیچ چيزی بدون دلیل حلال يا حرام نشده .
👈 البته وقتی می گیم فلان كار برامون فایده داره ، نبايد فقط فوايد جسمي و بهداشتي رو در نظر بگیریم ، بلكه فوايد جسمي ، روحي ، فردي ، اجتماعي ، دنيوي ، اخروي و هر نوع فايده ی ديگری که باشه رو باید در نظر بگیریم . 👈 شاید یه حكمی فايده جسمي نداشته باشه ، ولي از نظر روحي باعث پاكي نفس بشه ، مثلاً سرگذاشتن بر خاك در سجده اثر بهداشتي نداره ، ولي باعث تواضع و بندگی ميشه و روح و روان انسان با نشاط و نورانی می شه . یا مثلا ممکنه فايده ی يك حكم از نظر فردي معلوم نباشه ، ولي از نظر عمومي و مصالح اجتماعی به نفع جامعه باشه .
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄
#احکام_شرعی_موردنیاز🕋👇
👇لینک کانال احکام:👇«ایتا»:
@ahkameshareee
#نشردهید☝️☘️☀️☀️☀️
⁉️چله خواندن زیارت عاشورا
با نزدیک شدن به ایام محرم و عزاداری سید و سالار شهیدان اباعبدالله الحسین علیه السلام،برخی ها تشویق به "چله ی خواندن زيارت عاشورا" می نمایند.
🚫در حالی که چله خوانی در احکام دینی تاریخچه و سنديت شرعی نداشته و ندارد، اگر چه برای انجام آن از باب استحباب، مانعی نیست.✅
📚🔺استفتائات حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی.🔆
برداشت های نادرست از احکام👇
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄
#احکام_شرعی_موردنیاز🕋👇
👇لینک کانال احکام:👇«ایتا»:
@ahkameshareee
#نشردهید☝️☘️☀️☀️☀️
قمهزدن چه حکمی دارد؟
✍ امام خمینی:
در شرایط و اوضاع کنونی از قمه زدن خودداری شود.
✍ آیت الله خامنه ای:
قمه زنى علاوه بر اینكه از نظر عرفى از مظاهر حزن و اندوه محسوب نمی شود و سابقهاى در عصر ائمه «علیهم السلام» و زمانهاى بعد از آن ندارد و تأییدى هم به شكل خاص یا عام از معصوم «علیه السلام» در مورد آن نرسیده است، در زمان حاضر موجب وهن و بدنام شدن مذهب میشود بنابراین در هیچ حالتى جایز نیست. (رساله اجوبه، سوال 1461)
✍ آیت الله مکارم شیرازی:
قمه زنی قطعا حرام است و باید از انجام اعمالی که موجب وهن مذهب و یا آسیب به بدن می شود اجتناب کرد.
✍ آیت الله سیستانی:
باید از کارهایی که عزاداری را خدشه دار می کند اجتناب شود.
✍ آیت الله وحید:
باید از کارهایی که موجب وهن دین و مذهب میشود اجتناب کرد.
✍ آیت الله خویی:
اگر موجب ضرر قابل توجهی گردد یا اینکه موجب هتک و توهین گردد، جایز نیست.
✍ آیت الله فاضل لنکرانی:
توجه به گرایشی كه نسبت به اسلام و تشیع بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، در اكثر نقاط جهان پیدا شده است و ایران اسلامی به عنوان ام القرای جهان اسلام، شناخته میشود و اعمال و رفتار ملت ایران به عنوان الگو و بیانگر اسلام، مطرح است، لازم است در رابطه با مسائل سوگواری و عزاداری سالار شهیدان، حضرت امام حسین ـ علیه السلام ـ به گونهای عمل شود، كه موجب گرایش بیشتر و علاقهمندی شدیدتر به آن حضرت و هدف مقدس وی گردد. پیداست در این شرایط، مسئله قمه زدن نه تنها چنین نقشی ندارد، بلكه به علت عدم قابلیت پذیرش، و نداشتن هیچ گونه توجیه قابل فهم مخالفین، نتیجه سوء بر آن مترتب خواهد شد. لذا لازم است، شیعیان علاقهمند به مكتب امام حسین ـ علیه السلام ـ از آن خودداری نمایند؛ و چنان چه در این مورد، نذری وجود داشته باشد؛ نذر واجد شرایط صحت و انعقاد نیست.
✍ آیة الله جوادی آملی:
چیزی که مایه وهن اسلام و پایه هتک حرمت عزاداری است جایز نیست، انتظار می رود از قمه زنی و مانند آن پرهیز شود.
✍ آیت الله بهجت:
ازهرعملی كه باعث وهن به تشیع می شود باید پرهیز نمود.
✍ آیت الله نوری همدانی:
قمه زدن اشکال دارد. عزاداران محترم و متعهد به جای این که قمه را بر فرق خود بکوبند در فکر آن باشند قمه را بر سر دشمنان اسلام که اراضی آنان را اشغال و در فکر تضعیف آنان می باشند و منابع آنان را غارت و بالاخره هر روزی با ترفند جدیدی حیات اسلامی آنها را به مخاطره می اندازند بکوبند. خداوند توفیق بیشتر برای پیمودن این راه به همهی مسلمانان عنایت بفرماید.
✍آیة الله مظاهری اصفهانی:
قمه زدن و مانند آن جائز نیست.
✍ آیة الله سید كاظم حائری:
خرافاتی مانند قمه زنی، موجب بدنامی اسلام و تشیع است.❗️
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄
#احکام_شرعی_موردنیاز🕋👇
👇لینک کانال احکام:👇«ایتا»:
@ahkameshareee
#نشردهید☝️☘️☀️☀️☀️
هدایت شده از سید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥| 1382 سال قبل، حوالی همین ساعات به روایت تصویر.🔺😭
🏴 لا يَوْمَ كَيَوْمِكَ يَا أَبَا عَبْدِ اللَّه
😭😭😭😭😭
یاحسین علیه السلام😭
#دفاع_همچنان_باقیست ☀️🇮🇷
#ماملت_امامحسینیم💓🇮🇷
#سواد_رسانهای📲
#بصیرت_ظهور🕋
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄.
👇↶【به ما بپیوندید 】↷👇
🌷🕋☀️یاورانامامزمان(عج)🕋:
https://eitaa.com/joinchat/2248409099Cb908bf49ce
‼️شیر در کربلا
🔸برخی از افراد هر ساله به تأسی از داستان شیر و فضه و در خلال برخی مراسمات همچون تعزیه یا کاروان های نمایشی، از یک شیر که در حادثه عاشورا به مراقبت از اجساد پرداخته است، رونمایی می کنند.
👈در حالی که در كتاب حماسه حسينی1 اين قضيه به عنوان يكی از تحريفات لفظی عاشورا مطرح شده است و چون سند آن از اعتبار لازم برخوردار نيست، نباید به آن اعتماد کرد!؟ و اعتقادات مردم را با چنین تحریفات و خرافاتی خدشه دار نمود.❗️
اگر چه که متاسفانه امروزه، استفاده از شیر بیشتر جنبه سرگرمی پیدا کرده تا جنبه اعتقادی!😳
1. حماسه حسینی، شهید مطهری🔺
برداشت های نادرست از احکام👇
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄
#احکام_شرعی_موردنیاز🕋👇
👇لینک کانال احکام:👇«ایتا»:
@ahkameshareee
#نشردهید☝️☘️☀️☀️☀️
🏴مصرف باقی مانده نذورات محرم در موارد دیگر❓
🔷سوال 5557:
باقی مانده اموالی که به عنوان هزینه های مراسم عاشورای امام حسین(ع) جمع آوری می شود، در چه موردی باید خرج شود؟
✅جواب:
می توان اموال باقیمانده را با کسب اجازه اهداء کنندگان آنها در امور خیریه مصرف کرد؛ و یا آنها را برای مصرف در مجالس عزاداری آینده نگه داشت.
📕منبع: leader.ir
#محرم #عاشورا #امام_حسین
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄
#احکام_شرعی_موردنیاز🕋👇
👇لینک کانال احکام:👇«ایتا»:
@ahkameshareee
#نشردهید☝️☘️☀️☀️☀️
📚📏📚📏📚
💢 #احکام_سجده
✅ پرسش : در نماز اگر مهر نباشه شنیدم روی دست میشه سجده کرد چون ما هم از خاکیم آیا صحت داره، یا مثلا زمانی که بچه ای مهرتو بر میداره میشه در ادامه رو دستت سجده کنی؟
🌺پاسخ: در بین نماز چیزی که بر آن سجده می کند گم شودو یا بچه مهر را بردارد و چیزی که سجده بر آن صحیح است نداشته باشد چنانچه وقت وسعت دارد، باید نماز را بشکند و اگر وقت تنگ است باید به لباسش اگر از پنبه یا کتان است سجده کند و اگر از چیز دیگری است بر همان چیز و اگر آن هم ممکن نیست بر پشت دست و اگر آن هم نمی شود، به چیز معدنی مانند انگشتر عقیق سجده نماید.
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄
#احکام_شرعی_موردنیاز🕋👇
👇لینک کانال احکام:👇«ایتا»:
@ahkameshareee
#نشردهید☝️☘️☀️☀️☀️
؟؟شکستن قسم
برخی از قسم ها را می توان شکست و نیازی به پرداخت کفاره نيست، ولی بسیاری از مردم نسبت به آن بی اطلاعند:
_ کسی که مجبور باشد یا از روی عصبانیت قسم بخورد، شکستن آن کفاره ندارد.
_ قسمی که از ذهن بگذرد و یا نوشته شود، کفاره ندارد.
_ قسمی که انجام آن غیر ممکن بوده و یا مشقت داشته باشد، شکستنش کفاره ندارد.
_ اگر کاری که برای انجام آن قسم خورده، حرام و مکروه باشد و یا کاری که برای ترک آن قسم خورده، واجب یا مستحب بوده باشد؛ مثلا: به خدا قسم ازدواج نخواهم کرد، خانه بستگان نخواهم رفت، دیگر کار خیر انجام نخواهم داد، قرض نخواهم داد و... شکستن چنین قسمی نیز کفاره نخواهد داشت.
🌱
🔸برداشت های نادرست از احکام!!👇
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄
#احکام_شرعی_موردنیاز🕋👇
👇لینک کانال احکام:👇«ایتا»:
@ahkameshareee
#نشردهید☝️☘️☀️☀️☀️
❓❓❓حکم بیرون بردن مُهر و قرآن مسجد
📎 #احکام
📎 #احکام_مسجد
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄
#احکام_شرعی_موردنیاز🕋👇
👇لینک کانال احکام:👇«ایتا»:
@ahkameshareee
#نشردهید☝️☘️☀️☀️☀️
🌸🍀🌸 احکام دو دقیقه ای 🌸🍀🌸
*چند نکته دربارهٔ تعزیه و شبیه خوانی:*
۱_تعزیه و شبیه خوانی اگر مشتمل بر حرام نباشد و موجب وهن مذهب نشود اشکال ندارد ولی بهتر است به جای آن، مجالس روضه خوانی برپا کنند.(۱)
۲_اگر تعزیه و شبیه خوانی موجب هتک حرمت ساحت مقدس بزرگان دین شود باید اجتناب شود.(۲)
❓پرسش: آیا تشبُه به اهل بیت(ع) در نمایش و تعزیه و غیر آن جایز است؟
🔆پاسخ: در صورتی که مستلزم اهانت نباشد مانعی ندارد.(۳)
❓پرسش: شبیه سازی در نمایش ها، همچون تعزیه که فردی نقش یکی از ائمه(ع) را بازی می کند چه صورت دارد؟
🔆پاسخ: با مراعات احترام آنان جایز است.(۴)
➖➖➖➖➖➖➖➖➖📚
(۱)استفتائات امام خمینی(ره)، ج ۲، ص ۲۸، س ۷۱ و ج ۳، س۴۴، س ۴۷، س ۳۳؛ جامع المسائل صافی ، ج ۱، ص ۵۹۹؛ اجوبة الاستفتائات ، س ۱۴۴٠.
(۲)اجوبة المسائل ، علوی گرگانی ، ص ۳۶۵.
(۳)جامع المسائل فاضل ، ج ۱، س ۲۱۶۶.
(۴)احکام خانواده ، عبدالرحیم ، موگهی ، طبق فتوای امام ، ص ۳۳۶.
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄
#احکام_شرعی_موردنیاز🕋👇
👇لینک کانال احکام:👇«ایتا»:
@ahkameshareee
#نشردهید☝️☘️☀️☀️☀️💫
‼️😳کندن سر گنجشک
برخی از مردم معتقدند برای اینکه گنجشک حرام نشود، تا زنده است سرش را بلافاصله باید کند !
در حالی که چنین کاری جایز نیست و برای حلال شدن گوشت، حتما باید آن را ذبح شرعی نمود.
پرسش:
آیا کندن سر پرنده ( گنجشک ) بوسیله دست اشکال دارد و گوشتش حرام می شود؟
👇پاسخ:
در صورتی که گنجشک هنوز زنده باشد و سر او را بکند، حرام می شود. برای حلال شدن گوشت گنجشک باید او را رو به قبله ذبح شرعی نمود.
📚رساله توضيح المسائل مکارم، م 2220 و2221 و 2234.
🔸برداشت های نادرست از احکام
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄
#احکام_شرعی_موردنیاز🕋👇
👇لینک کانال احکام:👇«ایتا»:
@ahkameshareee
#نشردهید☝️☘️☀️☀️☀️
احکام مقتل🏴🏴🏴🏴🏴
در ذکر مقتل و مصیبت خوانی لازم است دقّت شود مبادا مطالب و مسائل بی اساس مطرح شود.
حضرت علی علیه السلام در طی نامه خود به حارث همدانی نوشت:
لا تُحَدِّثِ النَّاسَ بِکلِّ مَا سَمِعْتَ بِهِ فَکفَی بِذَلِک کذِباً[1]
یعنی نقل مکن از برای مردم هر چه را که شنیده ای که همین بی دقتی در نقل کافی است برای دروغگویی.
❔❔❔پرسش:
در بعضی از هیئت های مذهبی مصیبت هایی خوانده می شود که مستند به مقتل معتبری نیست و از هیچ عالم یا مرجعی هم شنیده نشده است تکلیف شنوندگان چیست؟
👌پاسخ:
نقل مطالب به صورت مزبور بدون اینکه مستند به روایتی باشد و یا در تاریخ ثبت شده باشد وجه شرعی ندارد مگر آنکه نقل آن به عنوان بیان حال به حسب برداشت متکلم باشد. و تکلیف شنوندگان نهی از منکر است به شرطی که موضوع و شرایط آن نزد آنان ثابت شده باشد.[۲]
مسأله: تمام مراجع خواندن روضه های دروغ و بی اساس را حرام می دانند.[۳]
پرسش: آیا داستان عقد و عروسی حضرت قاسم در کربلا صحّت دارد؟ خواندن و بیان کردن این داستان چه حکمی دارد؟
پاسخ: چون در منابع معتبره نیامده بهتر ترک آن است.[۴]
پرسش: مقاتل معتبره اعم از فارسی و عربی چیست؟
پاسخ: کتاب لهوف و نفس المهموم.[۵] و برخی از بزرگان کتاب مقتل ابی مخنف، مقتل عبدالرزاق مقرم و منتهی الآمال را نیز معرفی نموده اند.
➖➖➖➖➖➖➖➖
۱:منتهى الآمال، ص 567 در پايان جلد اول.
۲:اجوبة الاستفتائات خامنهاى، ج 2، س 36، ص 129.
۳:مسائل جديد، ج 3، محسن محمودى، ص 32.
۴:. استفتائات جديد مكارم، ج 1، ص 508؛ جامع المسائل فاضل، ج 1، ص 624، س 218.
۵:جامع المسائل فاضل، ج 1، س 2178.
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄
#احکام_شرعی_موردنیاز🕋👇
👇لینک کانال احکام:👇«ایتا»:
@ahkameshareee
#نشردهید☝️☘️☀️☀️☀️
💧کمک رساندن در وضو
برخی از مردم فکر می کنند اگر در حال اختیار فردی با ظرفی داخل مشت وضو گیرنده آب بریزد، وضوی او را باطل می سازد.
در حالی که چنین کاری فقط برای وضو گیرنده مکروه است.1
مسئله : یکی از شرایط وضو این است که شستن صورت و دست ها و مسح سر و پاها را خود انسان انجام دهد و اگر دیگری او را وضو دهد و یا در رساندن آب به صورت و دست ها و مسح سر و پا به او کمک نماید، وضویش باطل است. 2
1. توضیح المسائل مراجع ج 1 ص 185
2. همان و ص 167.🔺
‼️برداشت های نادرست از احکام
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄
#احکام_شرعی_موردنیاز🕋👇
👇لینک کانال احکام:👇«ایتا»:
@ahkameshareee
#نشردهید☝️☘️☀️☀️☀️
✋
استفتاء مهم از رهبر انقلاب
🔺پاسخ رهبر معظم انقلاب به استفتا در مورد واکسیناسیون اجباری
🔹 سؤال:
اگر طبق مقررات زدن واکسن الزامی شود، تکلیف چیست؟
🔻 جواب:
اگر حکومت اسلامی با ملاحظه مصالح عمومی کشور، مقرراتی را اعلام کند، همه باید عمل کنند🇮🇷
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄
#احکام_شرعی_موردنیاز🕋👇
👇لینک کانال احکام:👇«ایتا»:
@ahkameshareee
#نشردهید☝️☘️☀️☀️☀️
✴️شرایط امر و نهی
برخی از افراد گمان می کنند، امر به معروف و نهی از منکر در هر شرایطی واجب است.
در حالی که
👇 امر به معروف و نهی از منکر در صورتی واجب است که واجد شرایط چهارگانه باشد، بنابراین اگر امر و نهی یکی از آن شرایط را نداشته باشد، مثلاً مفسده داشته باشد، در این صورت امر و نهی واجب نیست، هر چند شرایط دیگر را دارا باشد.
✴️شرایط امر به معروف و نهی از منکر:
1. علم به معروف و منکر.
2. احتمال تأثیر.
3. اصرار بر گناه.
4. نداشتن مفسده.📚
📚🔺رساله آموزشی بخش امر به معروف و نهی از منکر.
🔺🔺
‼️برداشت های نادرست از احکام
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄
#احکام_شرعی_موردنیاز🕋👇
👇لینک کانال احکام:👇«ایتا»:
@ahkameshareee
#نشردهید☝️☘️☀️☀️☀️
🧕جلوتر بودن زن در نماز؟؟
👈بسیاری بر این باورند كه اگر زن جلوتر از مرد يا مساوی با مرد به نماز ايستاد، نماز او باطل است.
در حالی كه اين طور نيست و نظر مراجع در اين زمينه متفاوت است. 👇
امام خمینی ره: رعايت نكردن مرد بر زن كراهت دارد ولی نماز باطل نيست.1
آیات عظامبهجت، زنجاني، صافی، نوری همدانی: نماز باطل نيست ولی كراهت دارد.2
آیات عظام خامنه ای، وحيد خراسانی: در صورتی كه يك وجب فاصله باشد نمازشان صحيح است.3
آیات عظام مكارم شيرازی، سيستانی: احتياط واجب زن عقب تر بایستد.4
🔺🔺🔺
1 و 2. رساله مراجع م 886
3. رساله مراجع م 886 و اجوبه س374
4. استفتاء از دفاتر
🔸برداشت های نادرست از احکام❗️
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄
#احکام_شرعی_موردنیاز🕋👇
👇لینک کانال احکام:👇«ایتا»:
@ahkameshareee
#نشردهید☝️☘️☀️☀️☀️