15.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰تشرف سیدجمال الدین گلپایگانی محضر آقا #امام_زمان (عج)
✳️ @Akhlagh_Et
6.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 " نماز جمعه، ذکر دستهجمعی"
🔸 گزیدهای از بیانات
#آیت_الله_العظمی_خامنه_ای_مدظله_العالی
✳️ @Akhlagh_Et
مجلسی که امام حسین بیشتر از همه دوست دارد!
گفتند مرحوم حاج شیخ عنایت الله ملک آبادی که مردی فوق العاده بود. نقل کرد یکی از بزرگان حضرت سید الشهدا علیه السلام را در خواب میبیند و میپرسد آقا میخواهم بدانم کدام یک از مجالس عزاداری و روضه خوانی مورد عنایت شماست؟ میفرماید همه مجالس. عرض میگوید میخواهم بدانم در این مجالس تهران به کدام مجلس بیشتر عنایت و لطف دارید و تشریف میبرید؟ و گویا حضرت را به حضرت علی اکبر قسم میدهد.
حضرت میفرماید مجلسی است که در کوچه صابون پزخونه، متعلق به زنی است.
فردا میآید و سراغ میگیرد و میبیند زنی درِ خانهای نشسته. میگوید روضه داری؟ میگوید آری. میپرسد تمام شده؟ میگوید نه. میگوید پس چرا اینجا نشستهای؟ میگوید امان از این روضه خوانها! چون وقتی مستمع هست آنها نیستند، وقتی آنها میآیند مستمعها رفتهاند. میگوید میخواهی برایت روضه بخوانم؟ میگوید بلد هستی؟ جواب میدهد آری. میگوید باید صبر کنی تا بروم همسایهها را خبر کنم. چون آمده بودند، ولی روضه خوان نیامد.
همسایه را خبر میکند و مجلس برگزار میشود و روز به روز جمعیت بیشتر میشود.
تا روز قبل از آخر مجلس که میشود، این آقا به زن میگوید من چند روز آمدم، روضه خواندهام، از تو یک خواهش دارم و آن این است که اجازه بدهی فردا که روز آخر است پول روضه خوانها را من بدهم.
زن میزند به سرش و با حال گریه میگوید خیلی زرنگ هستی! من در طول سال رخت شویی و کهنه شویی میکنم و با این دستهایم در هوای سرد و گرم رخت مردم را میشویم و یک شاهی دو شاهی جمع میکنم و برای خرج مجلس روضه امام حسین علیه السلام ذخیره میکنم. حالا تو میخواهی این افتخار را از من بگیری؟!!!
منبع: کتاب «ما سمعت» صحفه 317
✳️ @Akhlagh_Et
#متن_خاطره
عاشق تفنگ بود اونم تفنگAK47 یا همون چیزی که ما بهش میگیم کلاشنیکف. کلی اطلاعات ریز و درشت از این اسلحه داشت. فکر میکنم مجلات مربوط به اسلحه رو نیز می خرید. تو سایت اسلحه هم میرفت. همیشه بهش میگفتم آخه تو با این هیکلت، تفنگ برای چی میخوای؟! اما اون عزیز به هممون ثابت کرد دفاع از حرم اهل بیت علیهم السلام نه هیکل می خواد نه ادعا. بی ادعا رفت و به آرزوش رسید...
📚 شهید مهدی صابری
⚘ شادی روح شهدا صلوات ⚘
✳️ @Akhlagh_Et
آیت الله حاج شیخ محسن فقیهی:
شکوه اربعین حاصل اراده الهی برای نشاندادن پیروزی نهایی موحّدان است. باید این را بدانیم که اگر ما و اجتماع ما در زمان خود برای خدا کار کند، برای خدا قیام کند، برای احیای امر دین، تلاش نماید، خداوند عزّت و عظمتی به او خواهد بخشید که اگر تمام دنیا برای مقابله با آن جمع شوند نخواهند توانست خدشهای وارد سازند.
✳️ @Akhlagh_Et
💚سلام امام زمانم💚
📖 السَّلاَمُ عَلَى بَقِيَّةِ اللَّهِ فِي بِلاَدِهِ وَ حُجَّتِهِ عَلَى عِبَادِهِ...
❣سلام بر مولایی که زمینیان، عطر خدا را از وجود او استشمام می کنند؛
سلام بر او و بر روزی که حکومت خدا را روی زمین برپا خواهد کرد.
📚 صحیفه مهدیه، زیارت پنجم حضرت بقیة الله، ص 631
✳️ @Akhlagh_Et
✍ نامردی شیطان در عصر قیامت
🔺 وقتی خدا گناهکارا رو تو جهنم میندازه، شيطان به جهنّميان ميگه: خدا یه وعدههای خوبی به شما داد، منم یه وعدههایی دادم که الان تخلف کردم؛ اما تو دنيا مجبورتون نکردم که گناه کنید، فقط دعوتتون کردم و شما هم گوش کردید.
پس منو سرزنش نكنيد برید خودتونو سرزنش کنید. امروز نه من میتونم به داد شما برسم نه شما میتونید به داد من برسید.
📚 بر اساس سوره ابراهیم آیه ۲۲
✳️ @Akhlagh_Et
اخلاق
قسمت اول
مرحوم سید عبدالله شبر
مترجم : محمدرضا جباران
باسمه تعالى و له الحمد
يكى از موضوعاتى كه انسان ناخودآگاه به سوى آن كشيده مىشود بحث از تهذيب نفس و پاكسازى وجود از صفات ناپسند است. مطابقت مباحث اخلاقى با فطرت انسانى باعث مىشود كه انسان از شنيدن آنها لذت برده و بدون هيچ تأملى قهرمانان ميدان مبارزه با نفس را بستايد. ولى بايد توجه داشت كه اين سخن به آن معنى نيست كه هر كس مىیتواند به آسانى اخلاق ناپسند خويش را ترك كرده به فضايل و سجاياى پسنديده روى آورد.
بديهى است كه انسان به همان اندازه كه از فكر داشتن خلقيات و صفات پسنديده لذت مىبرد از ترك صفات زشتى كه در درون او ريشه زده و آثارشان در كردار و رفتارش ظاهر گرديده ناخشنود؛ بلكه هراسان است و به همين دليل است كه وارستگان از صفات حيوانى بسيار اندك و بازماندگان در ورطه هواهاى نفسانى بى شمارند. اين دوگانگى به اين دليل است كه رهائى از خلق و خويى كه انسان به آن عادت كرده بسيار مشكل بوده و جز با تلاش پىگير و مداوم در طول ساليان متمادى امكانپذير نيست.
انسان راحتطلب علیرغم اين كه راه سعادت را به خوبى میشناسد و چه بسا در آرزوى رسيدن به آن آه حسرت میكشد به آسانى حاضر نمیشود مشقت و مشكلات اين راه را بر خود هموار سازد. و درست به همين دليل است كه كتب اخلاقى علیرغم دارا بودن بيشترين خواننده در مقايسه با ساير كتب كمترين اثر را در خوانندگان خود به جا مىیگذارند.
اين در حالى است كه همان تأثير اندك بيش از آنكه بر كتاب و شيوه تأليف و روش استدلال آن متكى باشد از نويسنده و روحيات او سرچشمه میگيرد. اگر نويسنده يك كتاب اخلاقى خود به اخلاق حميده و صفات پسنديده آراسته باشد مىتوان اميد داشت نوشته او در قلوب آماده و نفوس مستعده تأثيرى به جاى گذارد وگرنه همان به كه از آن قطع اميد كرده بيهوده دل به آن خوش نداريم.
اگر به آنچه تاكنون گذشت اين نكته را اضافه كنيم كه اخلاق به عنوان يكى از علوم كاربردى ارزشى جز به كار بستن در مقام عمل ندارد و آموختن آن بدون استفاده در ميدان عمل اگر زيان به بار نياورد سودى نخواهد بخشيد، در مىيابيم كه ملاك اصلى و معيار اساسى در ارزشيابى كتب اخلاقى ارزش اخلاقى و جايگاه معنوى نويسنده است نه نحوه تأليف و شيوه نگارش و امثال آن بنابراين براى شناخت كتابى كه پيشرو داريد كافى است بدانيد كه اين كتاب اثر اسوهاى در اخلاق و اسطورهاى در عمل چون مرحوم سيد عبدالله شبر است. اثرى كه اين كتاب در خواننده خود باقى مىگذارد بيش از آن كه مرهون خصوصيات كتاب باشد مديون ويژگىهاى روحى و برجستگىهاى اخلاقى مؤلف است ولى با اين حال نمیتوان خصوصيات خود كتاب را از نظر دور داشت خصوصياتى كه اين كتاب حائز است در كمتر كتابى به چشم میخورد، مرحوم شبر در اين نوشته سعى بر آن داشته تا همراه با شيوايى قلم و سلاست كلام بدون آنكه مبحثى را طولانى كند عمده مسائل لازم را در عباراتى خلاصه و دلچسب جمع نمايد.
در تطبيق اين كتاب با ديگر كتب اخلاقى چنين به دست میآيد كه مرحوم سيد در اين كتاب بيش از هر چيز تحت تأثير احياءالعلوم غزالى بوده است، به طورى كه در بسيارى از مباحث عين عبارت احياءالعلوم را نقل كرده و به طور خلاصه میتوان گفت نوشته مرحوم شبر خلاصهاى اصلاح شده از كتاب غزالى است.
وقتى براى اولين بار اين كتاب شريف را مطالعه مىكردم با خود میانديشيدم كه چقدر خوب بود اگر كتابى به اين روش به زبان فارسى داشتيم تا آنكه خداوند منان توفيق داد به ترجمه آن همت گمارم، نخست جلد اول آن را در سال 1364 با هزينه شخصى خود به وسيله نشر روح به چاپ رساندم و اكنون ترجمه كامل كتاب را با اصلاحاتى تكميل نموده و امتياز چاپ آن را به انتشارات هجرت واگذار نمودم تا در اختيار خوانندگان قرار گيرد.
با خود فكر میكردم كه اگر قرار باشد چيزى به عنوان مقدمه بر اين ترجمه بنويسم بهتر است در چه موضوعى باشد، در اين مورد چيزى به نظرم نرسيد جز چند تذكر كه توجه به آنها براى خواننده خالى از فايده نيست.
1 - نوع كارى كه هر انسان انجام میدهد نشانهاى است از ذوق و استعداد او ولى بر وجود ملكه در نفس او دلالت ندارد، كودكى كه با قلم بر صفحه سفيدى شكلك میكشد ذوق نقاشى دارد ولى هنر نقاشى در او نيست، میتوان گفت استعداد نقاش شدن را دارد وليكن نمیتوان گفت نقاش است، همين طور كسى كه در اخلاق كار میكند به اخلاق علاقه دارد ولى معلوم نيست داراى اخلاق پسنديده باشد.
مغضوب خداست كسى كه در اين باب سخنى بگويد كه خود آراسته به آن نباشد، و اين بنده خود را كوچكتر از آن میداند كه در اين وادى راهى پيموده باشد تا چه رسد كه داعيه هدايت ديگران در سر بپروراند و لذا بيم آن میرود كه مصداق آيه شريفه:
ادامه دارد....
✳️ @Akhlagh_Et
#حدیث_روز
🌸 امیرالمؤمنین امام علی (علیهالسلام) :
كسى كه مالى را از راه ناروايش به دست آورد، آن را به ناروا خرج كند.
📚 غررالحكم، ح۸۸۸۳
✳️ @Akhlagh_Et