#آموزش_مبحث_لحن_استاد_شاه_میوه_اصفهانی
❇️جلسه دوم❇️
👈مقدمه ای درباره علم نغمه شناسی
از آنجائی که بحث نغمه شناسی ارتباط مستقیم با علم موسیقی پیدا می کند، ناگزیر هستیم که برخی از اصطلاحات و کلماتی که در ادامه جلسات بعدی مطرح خواهد شد، توضیحاتی بدهیم.
همانطوری که می دانید برای بیان یک جمله موسیقائی یا یک ملودی یا یک نغمه از کلمات و حروفی استفاده می شود که این حروف در موسیقی 7 حرف می باشد.
این 7 حروف معروف همان حروف
Do – Re – Mi – Fa – Sol – La – Si
هستند.
نکته ای که در اینجا مطرح است این است که استفاده از این اصطلاحات و کلمات به معنای تداخل موسیقی به معنای مذموم آن با هنر مقدس تلاوت قرآن نیست.
بلکه اینها ابزاری هستند که برای آموزش دقیق تر و علمی تر و فنی تر در اختیار ما قرار دارند.
بنابراین کسی دغدغه استفاده از این نمودارهای موسیقائی و یا کلمات خاص اصطلاحات موسیقائی را نداشته باشد.
الفبایی که در موسیقی استفاده می شود و به آن نت گفته می شود، در موسیقی عرب تحت عنوان درجات صوتی شناخته می شود که همان هفت درجه معروفی هستند که تحت عنوان Do – Re – Mi – Fa – Sol – La – Si استفاده می شوند.
اما این درجات در موسیقی عرب اسامی دیگری هم دارند و به دلیل اینکه این اسامی در نامگذاری نغمات اصلی و فرعی بسیار حائز اهمیت هستند در جای خود به آن اسامی نغمات اصلی و فرعی اشاره ای خواهیم کرد.
🛑برای مثال:
در موسیقی عرب به جای استفاده از نت Do می گویند درجه راست یا همان درجه رست .یا به جای استفاده از نت Re می گویند دوکاه یا همان دوگاه خودمان،که انشا الله در جای خود راجع به این موضوع صحبت خواهیم کرد.
#آموزش_مبحث_لحن_استاد_شاه_میوه_اصفهانی
https://eitaa.com/alhanqurani
13.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تلاوتهای_ماندگار
زمزمه وحی با اشک!
❇️تلاوت سوره ضحی توسط استاد عبدالباسط❇️
#تلاوتهای_ماندگار
@alhanqurani
#آموزش_مبحث_صوت_استاد_شاه_میوه_اصفهانی
❇️جلسه سوم❇️
👈ارتفاع صوت
ارتفاع در اصطلاح به میزان فرکانس یا تواتر یک صدا گفته می شود. اصولا هر صدایی دارای درجه مشخصی از ارتفاع می باشد.
اصواتی که دارای فرکانس کم تر هستند، بم تر شنیده می شوند و اصواتی که دارای فرکانس بالاتری باشند، زیرتر شنیده می شوند.
به طور طبیعی گوش انسان اصوات را از یک محدوده به پائین تر نمی تواند بشنود. (20HZ) (بیست هرتز)
همچنین از یک محدوده به بالاتر نیز نمی تواند بشنود. (20000HZ) (بیست هزار هرتز).که این عدد 20 تا 20000 را آستانه شنوایی و آستانه دردناکی گویند.
♦️پس ارتفاع یک صدا به طور مشخص عبارتست از: آن دامنه فرکانسی که صدا در آن دامنه شنیده می شود.
👈تقسیم بندی صدای انسانها
بعد از مطرح شدن بحث ارتفاع در صوت تقسیم بندی صدای انسانها اهمیت پیدا می کند. به طور کلی علمای موسیقی صدای انسانها را به 2 دسته مردان و زنان تقسیم بندی می کنند. و هر کدام از این دو گروه دارای 3 گروه مختلف از لحاظ صدا می باشند.
تقسیم بندی صدای مردان:
1: به صدای بم مردان باس گفته می شود…………………………………..Basse
2: به صدای زیر مردان تنور گفته می شود…………………………………..Tenore
3: به صدای توسط مردان باریتون گفته می شود…………………………Baritone
تقسیم بندی صدای زنان:
1: به صدای بم زنان آلتو یا کونترآلتو گفته می شود……………………………Alto or Contre Alto
2: به صدای زیر زنان سوپرانو گفته می شود………………………………………Soprano
3: به صدای توسط زنان مستو سوپرانو یا مزو سوپرانو گفته می شود…Mesto Soprano
البته در تقسیم بندی که جدیدا مورد استفاده قرار می گیرد، صدای مردان به 2 دسته کلی تقسیم بندی شده است:
صدای بم و زیر
1: به صدای باس مردان که همان باریتون تقسیم بندی قبلی است، باس اول گفته می شود……………..Primary Basse
2: به صدایی که فرکانس کمتری نسبت به باس اول مردان دارد، باس دوم گفته می شود…..Second Basse
3: به صدای زیر مردان، زیر اول گفته می شود………………………Primary Tenor
4: به صدای زیر مردان، زیر دوم گفته می شود………………………..Second Tenor
صدای زیر اول فرکانس بیشتری نسبت به صدای زیر دوم دارد و قدری زیرتر شنیده می شود
#آموزش_مبحث_صوت_استاد_شاه_میوه_اصفهانی
https://eitaa.com/alhanqurani
#آموزش_مبحث_لحن_استاد_شاه_میوه_اصفهانی
❇️جلسه سوم❇️
👈آشنایی با نت ها در موسیقی
در این جلسه اصطلاحاتی را که مورد نیاز ما برای تشریح عکسی که در زیر مشاهده خواهید کرد و در موسیقی عرب و شناخت مقامات و نغمات لازم می باشد، ارائه می کنیم.
همانطوری که در شکل شماره ۱ مشاهده می کنید این پنج خطی که(پنج خط را از بالا به پائین شمارش کنید، دو خط آخر بعدا شرح داده خواهد شد) تحت عنوان پنج خط حامل در موسیقی معروف هستند،
پنج خطی می باشند که نت ها بر روی آن ها نوشته می شوند.
اسامی نت ها همانطوری که در شکل ملاحظه می کنید و در اصطلاحات موسیقی معمولا از نت Do شروع می شوند، عبارتند از:
Do – Re – Mi – Fa – Sol – La – Si (هفت نت معروف)
و دوباره تکرار نت Do می باشند.(نت های نوشته شده به رنگ سیاه از چپ به راست)
اگر دقت کنید همه اینها روی مدرج موسیقائی که در شکل می بینید سیر صعودی دارند.
این سیر صعودی به منزله بالا رفتن پرده صوت در هر یک از این نت ها می باشد.
برای مثال صدای نت Do پائین (از سمت چپ تصویر) که همان Do اصلی است و یک اکتاو موسیقائی از آن شروع می شود، (بعدا مفهوم اکتاو را شرح خواهیم داد)به این حالت میباشد.
به همین ترتیب این درجات ادامه پیدا می کنند و سیر صعودی دارند.
👈فواصل بین نت ها
در شکل شماره ۲ شما مشاهده می کنید که بین نت Do و نت Re یک عددی نوشته شده است(عدد 1 ).بین نت Re و نت Mi هم عدد 1 نوشته شده است.
اما بین نت Mi و Fa عدد 1/2 (یک دوم) یعنی نصف، نیم نوشته شده است.
این به معنای این است که ما اگر مثلا بین نت Do و نت Re یک پرده فاصله داشته باشیم دیگر بین نت Mi و نت Fa یک پرده نیست، بلکه نصف این مقدار را اجراء می کنیم.
پس تعریف پرده یا بعد(به ضم باء و سکون عین و دال – که در موسیقی عرب به آن گویند)عبارتست از:
فاصله بین دو درجه صوتی که میزان فاصله آن را پرده یا بعد گویند.
که ممکن است این میزان این پرده ها 1 و 1/2 (یک دوم) در موسیقی ایرانی و غربی، ولی در موسیقی عرب حتی کمتر از این مقدار 1/4(یک چهارم) هم وجود داشته باشد که به آن ربع پرده نیز گفته می شود.
#آموزش_مبحث_لحن_استاد_شاه_میوه_اصفهانی
https://eitaa.com/alhanqurani