⭕️آزمون پارامتریک
آزمون هایی هستند که برای استفاده از آنها وجود برخی شرایط ضروری است که از جمله مهمترین این شرایط می توان به موارد زیر اشاره کرد:
❗️داده ها دارای توزیع نرمال باشند.
❗️داده ها دارای مقیاس فاصله ای یا نسبی باشند.
❗️نمونه ها واریانس مساوی داشته باشند.
در صورتی که شرایط فوق برقرار نباشد، بایستی از آزمونهای آماری ناپارامتریک استفاده کرد.
لینک دعوت در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/AminPolice_University
⭕️به ساده ترین بیان باید گفت که برای سنجش فرضیه هایی که متغیر آن ها کمی است از آمار پارامتریک استفاده می شود. متغیر های کمی به علت کمی بودن و واحد پذیر بودن از این ویژگی برخورد دارند که آنها را میانگین پذیر و انحراف معیار پذیر می کنند و به دلیل همین ویژگی معمولا برای استفاده از آزمون های پارامتریک، پیش فرض هایی لازم است که از آن جمله نرمال بودن توزیع جامعه است زیرا در حالتی که توضیع جامعه نرمال نباشد، میانگین و انحراف معیار، نمایی واقعی از داده ها را به تصویر نمی کشانند.
❗️ مثال
فرض کنید، مدیری می خواهد میانگین موجودی حساب های قرض الحسنه یک بانک را محاسبه نماید. چنانچه از مجموع مشتریان بانک چند نفر وجود داشته باشند که موجودی های میلیونی داشته باشند، با این فرض میانگین کل به طور خودکار به سمت بالا میل خواهد کرد و از حالت عادی خود خارج می شود. این مسئله ساده خود را در نرمال بودن جامعه آشکار می کند. در چنین حالتی، چون مبنای تصمیم گیری عموما میانگین و سایر شاخصه های مرتبط با میانگین است با فرض انحراف از توزیع نرمال ، تصمیم گیری ها چهره ای منطقی و واقعی نخواهند داشت .
بنابراین نرمال بودن توزیع جامعه یکی از اصلی ترین پیش فرض های استفاده از آمار پارامتریک است.
لینک دعوت در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/AminPolice_University
⭕️آزمون های ناپارامتریک
برای سنجش فرضیه ها با متغیر های کیفی، آمار ناپارامتریک استفاده می شود. این آزمون ها، که از آن ها با عنوان «آزمون های بدون پیش فرض» نیز یاد می شود، به هیچ پیش فرض خاصی نیاز ندارد.
❗️برای مثال قضاوت درباره جنیسیت افراد با میانگین و انحراف معیار مبتنی نیست، بلکه بیشتر فراوانی هر یک از ردههای آن (مونث / مذکر) مد نظر است.
❗️ در خصوص تبدیل متغیر ها باید یادآور شد که می توان که متغیر های کمی را به کیفی تبدیل نمود و آنها را با آزمون های ناپارامتریک مورد ارزیابی قرار داد، ولی عکس این عمل امکان پذیر نمی باشد
❗️ برای مثال ، معدل افراد بر اساس نمره می تواند در آزمون های پارامتریک ارزیابی شود، ولی با تبدیل همین متغیر به مقوله های خوب، متوسط و ضعیف می توان آزمون های ناپارامتریک را هم در مورد آن ها به کار گرفت.
❗️شایان ذکر است که سطح دقت در آزمون های آماری پارامتریک از آزمون های آماری ناپارامتریک بیشتر است و معمولا پیشنهاد می شود که در صورتی که استفاده از آزمون های پارامتریک امکان پذیر باشد از آزمون های ناپارامتریک استفاده نشود، باید توجه داشت که بیشتر متغیر ها در علوم رفتار ی به کمک آزمون های ناپارامتریک مورد قضاوت قرار می گیرند.
لینک دعوت در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/AminPolice_University
⭕️آزمون های آماری ANOVA، Tمستقل و وابسته، تحلیل کواریانس، ضریب همبستگی پیرسون، از جمله آزمونهای آماری پارامتریک هستندکه شهرت بیشتری داشته و مورد استفاده بیشتری دارند. زیرا فرضیههای مربوط به پارامتر جامعه را آزمایش میکنند.
❗️آزمونهای پارامتری را میتوان مؤثرترین آزمونها دانست ، اما شرط استفاده از این آزمونها آن است که پیش فرضهای اساسی آنها مراعات شود.
❗️این پیش فرضها بر چگونگی توزیع جامعه و بر روش استفاده از مقیاسی که برای بهکمیت در آوردن دادهها بهکار میرود ، مبتنی است.
❗️هر یک از موارد مشاهده شده مستقل است. انتخاب یک مورد به انتخاب هیچ مورد دیگر وابسته نیست.
❗️واریانس نمونه برابر یا تقریباً برابر است. این مطلب هنگامی که حجم نمونه کم باشد از اهمیت خاصی برخوردار است.
❗️توصیف متغیرها براساس مقیاس فاصلهای یا نسبی انجام میگیرد.
لینک دعوت در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/AminPolice_University
🔍تحلیل اکوسیستمی زمینه ساز نوآوری در فناوری
📒شروع تحلیل از اکوسیستم، دیدگاهی جامع از محیط کسبوکار فراهم میکند و به درک بهتر نیروها و روابط میان ذینفعان کلیدی کمک میکند. این رویکرد به سازمانها امکان میدهد تأثیر عوامل اقتصادی، فناوری، رقابتی و اجتماعی را بر کسبوکار خود ارزیابی کرده و استراتژیهایی پایدار و همسو با شرایط واقعی بازار طراحی کنند. برای مثال، در حوزه فناوری، شرکتهایی که ابتدا نقش اکوسیستم، نظیر تأمینکنندگان، رقبا، و ترندهای نوظهور را بررسی کردهاند، توانستهاند نوآوریهایی مثل هوش مصنوعی را سریعتر و مؤثرتر پیادهسازی کنند. این دیدگاه کلنگر باعث میشود تصمیمگیریهای آگاهانهتری صورت گیرد و ریسکها بهتر مدیریت شوند.
✏چرا شروع از اکوسیستم مناسب است؟
1. درک کلی از روابط و تعاملات
2. شناخت زنجیره ارزش
3. رصد نوآوری و تغییرات
4. شناسایی فرصتها و چالشها
5. شناسایی بازیگران کلیدی
6. درک تعاملات
7. بررسی روندهای خارجی
8. رسم نقشه اکوسیستم
📢مشاهده ادامه مطلب از لینک زیر:
https://B2n.ir/d78618
لینک دعوت در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/AminPolice_University
✅ تسهیل دسترسی پژوهشگران به حمایتهای مالی بنیاد ملی علم ایران
بنیاد ملی علم ایران با اعلام آمادگی برای حمایت از طرحهای پژوهشی، به محققان اطمینان داد که کمبود بودجه وجود ندارد.
متن کامل خبر:
https://heiatelmi.ir/?p=27217
لینک دعوت در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/AminPolice_University
📝 ژاپن به زودی جنگنده مبتنی بر هوش مصنوعی میسازد
ژاپن نخستین جنگنده بدون سرنشین مجهز به هوش مصنوعی خود را در ۲۰۲۵ آزمایش میکند. این پهپادها با قابلیتهای رزمی و شناسایی، گامی بزرگ در فناوری دفاعی ژاپن هستند.
بر اساس گزارشها، آزمایش پروازی این پهپاد پیشرفته برای نوامبر ۲۰۲۵ (پاییز ۱۴۰۴) برنامهریزی شده است. سرهنگ میشیتاکا ایکدا، مدیر دفتر دوم توسعه تجهیزات هوایی در آژانس تجهیزات دفاعی ژاپن، در این سمپوزیوم اعلام کرد که پروژه پهپاد هوش مصنوعی از سال ۲۰۲۲ آغاز شده است. طراحی سیستم و آزمایشهای اولیه تا پایان سال ۲۰۲۳ به اتمام رسیده و مراحل طراحی نهایی تا پایان سال مالی جاری تکمیل خواهد شد. توسعه بستر پروازی آزمایشی این هواپیما قرار است از اوایل سال ۲۰۲۵ آغاز شود.
در این پروژه، دو مدل از جنگنده بدون سرنشین مبتنی بر هوش مصنوعی ساخته خواهد شد که شامل نسخه رزمی و نسخه شناسایی میشود. این دو مدل از موتور و بدنه یکسانی استفاده میکنند، اما با طراحی ماژولار بالها و قابلیت حمل بارهای متفاوت، میتوانند برای مأموریتهای مختلف بهطور انعطافپذیری تغییر کنند. طول این پهپادها حدود سه متر خواهد بود و با استفاده از سیستمهای پردازشگر عمومی، امکان تغییرات آسان برای مأموریتهای متنوع فراهم میشود.
لینک دعوت در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/AminPolice_University
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢لبه تیغ - بی پرده و شفاف با فرماندهان پلیس
🔹این برنامه با حضور رئیس پلیس فتا فراجا
🔹 جمعه ساعت ۱۵۳۰
🔹 شبکه ۲ سیما
🔸تولید معاونت فرهنگی اجتماعی فراجا-مرکز رسا
سعدی خیلی خلاصه راز موفقیت رو تو دوبیت سروده؛ میگه:
تا رنج تحمل نکنی گنج نبینی
تا شب نرود صبح پدیدار نباشد 🔆
#نهج_البلاغه
▫️عَرَفْتُ اللَّهَ سُبْحَانَهُ بِفَسْخِ الْعَزَائِمِ، وَ حَلِّ الْعُقُودِ، وَ نَقْضِ الْهِمَم.
🟠خدا را از سست شدن اراده هاى قوى، گشوده شدن گره هاى دشوار، و درهم شكسته شدن تصميم ها، شناختم.
✍اشاره به اينكه، بسيار مىشود انسان تصميم محكمى به انجام كارى مىگيرد، اما ناگهان اراده او تغيير پيدا مىكند بىآنكه عاملى براى آن تغيير بشناسد! اين نشان مىدهد كه ارادهاى از بيرون به آن تعلّق گرفته بود كه اراده اين شخص فسخ شود وگرنه دليلى ندارد كه انسان با داشتن تصميم قوى بر كارى ناگهان منصرف شودامام عليه السلام مىخواهد بفرمايد گاهى مىشود ارادههاى عادى و يا ارادههاى قوى بر انجام كارها، بدون عامل شناخته شدهاى فسخ مىشود و اين نشانه وجود اراده قوىترى بالاتر از اراده ماست.
📘#حکمت_250
#نهج_البلاغه
🟠بارپروردگارا! به تو پناه مى برم از اينكه ظاهرم را در چشمها نيكو جلوه دهى و باطنم را در پيشگاهت زشت سازى
📘#حکمت_276
#سلام_امام_زمانم♥️
معنی انتظار را نمیدانیم
منتظران خوبی هم نبودیم....
اما دلهایمان برای دیدنتان پر میکشد
اسم قشنگتان قلبمان را میلرزاند
و پر از آرامش وصف ناشدنی میکند....
دوستتان داریم مولای خوبمان
#اللهم_عجل_لوليڪ_الفرج💐
💢چرا ما در جامعه، سازمان، خانه و .... شاهد رفتارهای ناشایست رفتاری و اخلاقی هستیم؟
متن زیر را بخوانید.
ﭘﺴﺮ «ﮔﺎﻧﺪﯼ» ﻣﯽ ﮔﻮﯾﺪ:
ﭘﺪﺭﻡ ﮐﻨﻔﺮﺍﻧﺲ ﯾﮏ ﺭﻭﺯﻩ ﺍﯼ ﺩﺭ ﺷﻬﺮ ﺩﺍﺷﺖ،ﺍﺯ ﻣﻦ ﺧﻮﺍﺳﺖ ﺍﻭ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺷﻬﺮ ﺑﺮﺳﺎﻧﻢ، ﻭﻗﺘﯽ ﺍﻭ ﺭﺍ ﺭﺳﺎﻧﺪﻡ ﮔﻔ ﺖ :
ﺳﺎﻋﺖ 05:00 ﻫﻤﯿﻦ ﺟﺎ ﻣﻨﺘﻈﺮﺕ ﻫﺴﺘﻢ ﺗﺎ ﺑﺎ ﻫﻢ ﺑﺮﮔﺮﺩﯾﻢ..
ﻣﻦ ﺍﺯ ﻓﺮﺻﺖ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﮐﺮﺩﻡ، ﺑﺮﺍﯼ ﺧﺎﻧﻪ ﺧﺮﯾﺪ ﮐﺮﺩﻡ،ﻣﺎﺷﯿﻦ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺗﻌﻤﯿﺮﮔﺎﻩ ﺑﺮﺩﻡ،ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺑﻪ ﺳﯿﻨﻤﺎ ﺭﻓﺘﻢ و ﺳﺎﻋﺖ 05:30 ﯾﺎﺩﻡ ﺁﻣﺪ ﮐﻪ ﺑﺎﯾﺪ ﺩﻧﺒﺎﻝ ﭘﺪﺭ ﺑﺮﻭﻡ!!
ﻭﻗﺘﯽ ﺭﺳﯿﺪﻡ ﺳﺎﻋﺖ 06:00 ﺷﺪﻩ ﺑﻮﺩ !!
ﭘﺪﺭ ﺑﺎ ﻧﮕﺮﺍﻧﯽ ﭘﺮﺳﯿﺪ :
ﭼﺮﺍ ﺩﯾﺮ ﮐﺮﺩﯼ؟!
ﺑﺎ ﺷﺮﻣﻨﺪﮔﯽ ﺑﻪ«ﺩﺭﻭﻍ»ﮔﻔﺘﻢ : ﻣﺎﺷﯿﻦ ﺣﺎﺿﺮ ﻧﺒﻮﺩ،ﻣﺠﺒﻮﺭ ﺷﺪﻡ ﻣﻨﺘﻈﺮ ﺑﻤﺎﻧﻢ،
ﭘﺪﺭﻡ ﮐﻪ ﻗﺒﻼ ﺑﻪ ﺗﻌﻤﯿﺮﮔﺎﻩ ﺯﻧﮓ ﺯﺩﻩ ﺑﻮﺩ ﮔﻔﺖ:
«ﺩﺭ ﺭﻭﺵ ﺗﺮﺑﯿﺖ ﻣﻦ ﺣﺘﻤﺎ ﻧﻘﺼﯽ ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﮐﻪ ﺑﻪ ﺗﻮﺍﻋﺘﻤﺎﺩ ﺑﻪ ﻧﻔﺲ ﻻﺯﻡ ﺭﺍ ﻧﺪﺍﺩﻩ ﮐﻪ ﺑﻪ ﻣﻦ "ﺭﺍﺳﺖ" ﺑﮕﻮﯾﯽ !!»
ﺑﺮﺍﯼ ﺍﯾﻦ ﮐﻪ ﺑﻔﻬﻤﻢ ﻧﻘﺺ ﮐﺎﺭ ﻣﻦﮐﺠﺎﺳﺖ؟
ﺍﯾﻦ ﻫﺠﺪﻩ ﻣﺎﯾﻞ ﺭﺍ ﺗﺎ ﺧﺎﻧﻪ ﭘﯿﺎﺩﻩ ﺑﺮ ﻣﯽ ﮔﺮﺩﻡ ﺗﺎ ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﻣﻬﻢ ﻓﮑﺮ ﮐﻨﻢ!!
ﻣﺪﺕ ﭘﻨﺞ ﺳﺎﻋﺖ ﻭ ﻧﯿﻢ ﭘﺸﺖ ﺳﺮﺵ ﺍﺗﻮمبیل ﻣﯽ ﺭﺍﻧﺪﻡ ﻭ ﭘﺪﺭﻡ ﺭﺍ ﮐﻪ ﺑﻪ ﺧﺎﻃﺮ ﺩﺭﻭﻍ ﺍﺣﻤﻘﺎﻧﻪ ﺍﯼ ﮐﻪ ﮔﻔﺘﻪ ﺑﻮﺩﻡ ﻏﺮﻕ ﺩﺭ ﻧﺎﺭﺍﺣﺘﯽ ﻭ ﺍﻧﺪﻭﻩ ﺑﻮﺩ،ﻧﮕﺎﻩ ﻣﯽ ﮐﺮﺩﻡ !!
ﻫﻤﺎﻥ ﺟﺎ ﺑﻮﺩ ﮐﻪ ﺗﺼﻤﯿﻢ ﮔﺮﻓﺘﻢ ﺩﯾﮕﺮ ﻫﺮﮔﺰ ﺩﺭﻭﻍ ﻧﮕﻮﯾﻢ. ﺍﯾﻦ ﻋﻤﻞ ﻋﺎﺭﯼ ﺍﺯ ﺧﺸﻮﻧﺖ ﭘﺪﺭﻡ ﺁﻧﻘﺪﺭ ﻧﯿﺮﻭﻣﻨﺪ ﺑﻮﺩ ﮐﻪﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﮔﺬﺷﺖ 80 ﺳﺎﻝ ﺍﺯ ﺯﻧﺪﮔﯽ ﺍﻡ ﻫﻨﻮﺯ ﺑﺪان ﻣﯽﺍﻧﺪﯾﺸﻢ!!
پ . ن :
آلبرت بندورا (Albert Bandura) یکی از نظریه پردازان یادگیری رفتاری اعتقاد دارد آموزش و فراگیری رفتارهای جدید در انسان، بیشتر از آن که از طریق یادگیری مستقیم و کلاسیک رخ دهد، از طریق الگوسازی از روی رفتارهای دیگران رخ میدهد. و قطعا دیگران یعنی : رهبران، مدیران، پدر، مادر،بزرگان، اساتید و .... (یعنی همه کسانی که شخصیتی تاثیر گذار و الگو را دارند) بیشترین تاثیر در این یادگیری را خواهند داشت.
کارکنان به رفتار ما نگاه می کنند نه به سخنان ما
لینک دعوت در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/AminPolice_University
🌀آزمون T تک نمونه :
🔶آزمونT تک نمونه ای زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که یک نمونه از جامعه داریم و می خواهیم میانگین آن را با یک حالت معمول و رایج استاندارد و یا حتی یک عدد مورد انتظار مقایسه کنیم.
🔶در این آزمون فرض بر این است که نمونه ای به حجم N و میانگین Mاز یک جامعه انتخاب کردهایم و می خواهیم بدانیم که آیا می توان این نمونه را یک نمونه تصادفی از جامعه دانست یا خیر؟
🔶به عبارت دیگر برای آزمون فرض پیرامون میانگین یک جامعه استفاده می شود. در بیشتر پژوهش هائی که با مقیاس لیکرت انجام می شوند جهت بررسی فرضیه های پژوهش و تحلیل سوالات تخصصی مربوط به آنها از این آزمون استفاده می شود.
لینک دعوت در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/AminPolice_University
🌀آزمون T وابسته:
🔶در آزمون T وابسته، اعضای نمونه در دو مقطع از زمان مورد بررسی قرار می گیرند. در این آزمون تفاوت میانگین های صفت ارزیابی می شود.
🔶برای مثال اگر محقق بخواهد اثر بخشی یک دوره آموزشی را بررسی کند می بایست داده های قبل و بعد از دوره را گرداوری کرده و سپس با استفاده از این آزمون به بررسی تاثیر دوره آموزشی بپردازد.
🔶به عبارت دیگر برای آزمون فرض پیرامون دو میانگین از یک جامعه استفاده می شود.
🔶برای مثال اختلاف میانگین رضایت کارکنان یک سازمان قبل و بعد از تغییر مدیریت یا زمانی که نمرات یک کلاس با پیش آزمون و پس آزمون سنجش می شود.
لینک دعوت در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/AminPolice_University
🌀آزمون T مستقل:
🔶این آزمون جهت مقایسه میانگین دو جامعه استفاده می شود. این آزمون هنگامی به کار می رود که بخواهیم معنی داری تفاوت میانگین یک صفت را در دو نمونۀ تصادفی از دو جامعۀ مستقل مورد بررسی قرار دهیم. در آزمون T برای دو نمونه مستقل فرض می شود واریانس دو جامعه برابر است.
🔶برای نمونه به منظور بررسی معنی دار بودن تفاوت میانگین نمره نظرات پاسخ دهندگان بر اساس جنسیت در خصوص هر یک از فرضیه های پژوهش استفاده میشود.
لینک دعوت در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/AminPolice_University
🌀آزمون T ولچ:
🔶این آزمون نیز مانند آزمون T دو نمونه جهت مقایسه میانگین دو جامعه استفاده می شود. در آزمون T ولچ فرض می شود واریانس دو جامعه برابر نیست.
🔶برای نمونه به منظور بررسی معنی دار بودن تفاوت میانگین نمره نظرات پاسخ دهندگان بر اساس جنسیت در خصوص هر یک از فرضیه های پژوهش استفاده میشود.
لینک دعوت در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/AminPolice_University
🌀آزمون T هتلینگ:
🔶برای مقایسه چند میانگین از دو جامعه استفاده می شود. یعنی دو جامعه براساس میانگین چندین صفت مقایسه شوند.
لینک دعوت در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/AminPolice_University
🌀تحلیل واریانس (ANOVA):
🔶از این آزمون به منظور بررسی اختلاف میانگین چند جامعه آماری استفاده می شود.
🔶برای نمونه جهت بررسی معنی دار بودن تفاوت میانگین نمره نظرات پاسخ دهندگان بر اساس سن یا تحصیلات در خصوص هر یک از فرضیه های پژوهش استفاده می شود.
🔶روشی است که اغلب موارد برای آزمون تفاوتها بین میانگین های سه گروه یا بیشتر به کار می رود، همچنین می تواند در آزمون تفاوتها بین میانگین های دو گروه بکار رود، در این حالت ، ما دقیقا همان اطلاعاتی که آزمون t به ما می داد، بدست می آوریم.
🔶موقعی که متغیر مستقل دارای دو سطح یا بیشتر باشد برای مقایسه میانگین های این سطوح معمولا از تحلیل واریانس یکراهه استفاده می شود که بر پایه آن می توان معلوم کرد تفاوت های مشاهده شده بین میانگین ها حاصل شانس است یا نتیجه تاثیر متغیر آزمایشی است.
🔶تحلیل واریانس یکراهه را می توان به عنوان گسترش آزمون t مستقل برای آزمون این فرضیه که چند جامعه از لحاظ متغیر مورد مطالعه دارای میانگین های یکسان است درنظر گرفت، در حالی که آزمون t برای دو گروه مستقل را نیز می توان حالت ویژه ای از تحلیل واریانس یکراهه دانست.
🔶 این دو تکنیک شباهت زیادی با هم دارند. مهمترین شباهت مربوط به مفروضه های این دو روش است. منطق تحلیل واریانس پیدا کردن ۲ برآورد مستقل از پراکندگی است. یکی واریانس حول میانگین های گروه است. این حقیقتا واریانس تفاوتها بین گروههاست. دیگری واریانس درون گروههاست که معین می کند چند نمره بر حسب شانس در متغیر وابسته مورد نظر تغییر می کند.آزمون تحلیل واریانس نسبتی از این دو واریانس است.
لینک دعوت در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/AminPolice_University
🌀تحلیل واریانس چند متغیره(MANOVA):
🔶اغلب اتفاق می افتد زمانی که هدف محقق بررسی بیش از یک متغیر وابسته است، به جای استفاده از روش های چند متغیری هر بار یکی از متغیرهای وابسته را در نظر گرفته و از روش ANOVA برای تحلیل استفاده می نماید. استفاده از این روش می تواند اشکالاتی را به وجود آورد که در ادامه به بیان آن ها می پردازیم :
لینک دعوت در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/AminPolice_University
🔶آزمون های آماری تک متغیری به طور معمول همبستگی متقابل متغیرهای وابسته را نادیده می گیرد. در حالیکه روش MANOVAهمبستگی متقابل بین متغیرهای وابسته را با بررسی ماتریس های واریانس کواریانس در نظر می گیرد.
🔶روش MANOVA محققان را قادر می سازد تا روابط بین متغیرهای وابسته را در هر سطحی از متغیرهای مستقل بررسی کنند.
🔶این روش به شناسایی متغیرهای وابسته با بیشترین توان تفکیک در گروه بندی کمک می کند.
🔶روش MANOVA به واسطه توان افزایش یافته در موقعیت چند متغیری می تواند تفاوت های گروهی نامشخص تحت شرایط تحلیل های آماری تک متغیری را آشکار نماید.
🔶روش MANOVA سطح آلفای کلی یا میزان خطای نوع اول (یعنی احتمال این که فرض صفر درست بوده و به اشتباه رد شود)را کنترل می کند. برای مثال اگر بخواهیم تفاوت های جنسیتی(متغیر مستقل) را با چهار متغیر وابسته رضایت شغلی (پرداخت، مزایا، همکاران و محل کار) بررسی کنیم و برای این کار از چهار آزمون جداگانه t و یا روش ANOVA استفاده نماییم، با سطح خطای ۵% برای هر آزمون با خطای نوع اول برابر ۰٫۰۵۴ مواجه خواهیم شد. در این حالات استفاده از روش MANOVA این مشکل را برطرف می کند.
لینک دعوت در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/AminPolice_University
🌀تحلیل کوواریانس (ANCOVA):
🔶استفاده از متغیر کوواریانس شرایطی دارد که می توان آن را به شرح ذیل خلاصه کرد:
🔸زمانی که یک یا چند متغیر خارجی مزاحم وجود دارد که در متغیر وابسته اثر می گذارد.
🔸این متغیر مزاحم قابل اندازه گیری در مقیاس فاصله ای یا نسبی باشد.
🔸بین متغیر یا متغیرهای مزاحم و متغیرهای وابسته رابطه وجود داشته باشد.
🔸کنترل تجربی متغیرهای مزاحم خارجی امکان پذیر نباشد.
🔶اگر در این شرایط قرار نباشد تعدیلی که در متغیر وابسته از طریق کنترل عوامل مزاحم بدست می آید درنظر گرفته شود، نتیجه به دست آمده صحیح نخواهد بود زیرا برخی اثرات قابل استناد، از متغیر وابسته حذف خواهد شد.
لینک دعوت در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/AminPolice_University
🌀تحلیل کوواریانس چند متغیره (MANCOVA):
🔶چنانچه در MANOVA بخواهیم اثر یک یا چند متغیر کمکی را حذف کنیم از تحلیل کوواریانس چندمتغیره استفاده می شود.
لینک دعوت در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/AminPolice_University
🌀ضریب همبستگی گشتاوری پیرسون:
🔶ضریب همبستگی پیرسون از روشهای پرکاربرد جهت تعیین میزان رابطه بین دو متغیر محسوب می گردیده و با علامتr نمایش داده می شود. این ضریب به منظور بررسی رابطه بین دو متغیر فاصله ای یا نسبی مورد استفاده قرار می گیرد و مقدار آن همواره بین ۱- و ۱+ در نوسان است.
🔶چنانچه مقدار به دست آمده مثبت باشد به معنای این است که تغییرات در هر دو متغییر بطور هم جهت اتفاق می افتد. به عبارت دیگر با هر گونه افزایش در مقدار یک متغیر، مقدار متغیر دیگر نیز افزایش پیدا می کند و بر عکس.
🔶اما چنانچه مقدار r منفی باشد بیانگر این نکته است که دو متغیر در جهت عکس همدیگر حرکت می کنند. یعنی با افزایش یک متغیر، مقادیر متغیر دیگر کاهش می یابد و بر عکس.
🔶اگر مقدار به دست آمده برای ضریب همبستگی صفر باشد به معنای این است که هیچگونه رابطه ای بین دو متغیر وجود ندارد. اگر مقدار r دقیقا برابر +۱ باشد بیانگر همبستگی مثبت کامل و اگر برابر ۱- باشد نشان دهنده همبستگی کامل منفی بین دو متغیر است.
لینک دعوت در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/AminPolice_University
کدام آزمون آماری را انتخاب کنیم.pdf
217.4K
کدام آزمون آماری را انتخاب کنیم
لینک دعوت در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/AminPolice_University
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥وزیر علوم: در اتاقی که باید 2 دانشجو باشد 5 دانشجو را جای میدهند
🔸چند سال طول میکشد تا یک ساختمان بدون استفاده را به خوابگاه دانشگاهی اضافه کنیم. بروکراسی در کشور ما خیلی سنگین است و کار به سختی پیش می رود.
🔸مسئله ما در وزارت علوم عناوین بینا رشته ای، کیفیت آموزش، ماموریت گرایی و رفاه دانشجو است.
لینک دعوت در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/AminPolice_University
✍🏼یکی از رموز موفقیت در انجام کارهای پژوهشی/مقاله/پایان نامه/رساله
📊مدیریت هیجان
👆داشتن صبر و آرامش شاید یکی از رمزهای موفقیت هر محققی جهت رسیدن به هدف پژوهشی خود باشد.
👌🏻بی شک انجام یک پژوهش کاری چندان آسانی نیست و دشواری هایی دارد که یک محقق صبور به راحتی می تواند از پس آن بربیاد.
😔کار پژوهشی برای برخی از افراد ممکن است همراه با استرس و فشارهای روحی زیادی باشد که عمده دلایل آن به عدم مهارت کافی در انجام کار، انتخاب موضوع دشوار، عدم راهنمایی درست استاد راهنما و سایر عوامل مرتبط مربوط می شود.
📚در این راستا به شما محقق عزیز پیشنهاد می شود جهت تسهیل فرآیند کار خود حتما به مولفه صبر توجه داشته باشند.
📙صبر یعنی موضوعی را انتخاب کنیم که در حد توانایی و امکانات خودمان باشد.
📔صبر یعنی اگر کارمون دشوار یا سنگین بود بدونیم که تنها نیستیم و می تونیم از دیگران هم کمک بگیریم.
📔صبر یعنی عجله نکنیم و در حد توانایی خودمان کار را جلو ببریم.
📗صبر یعنی به نظرات استاد راهنما احترام گذاشته و همگام با وی پیش بریم.
📙صبر یعنی اگر در روشی یا مهارتی ضعف داریم ناراحت نشیم و سعی کنیم اگر میشه اون مهارت با مطالعه یاد بگیریم و یا از دیگران کمک بگریم.
📕صبر یعنی اگر استاد یا داور از کارمون ایراد گرفته یا اصلاحات داده، بدونیم اینا برای بهتر شدن کارمون هست و برای همه هم اتفاق می افته، پس از این موضوع ناراحت نشیم و با قدرت ادامه بدیم.
📘صبر یعنی به خودت تلقین کنی که من بالاخره این کارو با موفقیت به اتمام می رسونم پس به نگرانی های الان زیاد توجه نمی کنم و سخت نمی گیرم چون برای همه این حالت هست.
📔صبر یعنی در حد خودم تلاش میکنم و اگر جایی هم خسته شدم سعی میکنم با یه فاصله و استراحت کوتاه دوباره خودمو برای انجامش آماده کنم.
لینک دعوت در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/AminPolice_University
🚨📷بیشترین اعتماد عمومی به پلیس و معلمان
🔺بابک نگاهداری، رییس مرکز پژوهشهای مجلس در پیامی در اکس نوشت: تبریک به پلیس و معلمان که در نظرسنجی از نگاه مردم در بین دستگاهها و اقشار بیشترین میزان اعتماد عمومی را به خود جلب کردهاند.
از زحمات تک تک این عزیزان صمیمانه سپاسگزاریم.
لینک دعوت در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/AminPolice_University