هدایت شده از Aminikhaah_Media🇱🇧
4_5848002250185639316.mp3
5.23M
💠 #پادکست l تمدن غرب ، کبوتر خانه میبد است...
🔔 @Aminikhaah_Media
💠 #دوراهی_وظیفه_و_نتیجه
🔷 خلاصه جلسه دوم / قسمت دوم
🔶فلسفه، زیرساخت تعلیم و تربیت است. در غرب فلسفه تولید داشته است اما متاسفانه در کشور ما نه!
فضای رسانه از قوی ترین ابزار ها برای فرهنگ سازی و ایجاد سبک زندگی براساس لذت گرایی است، که طلایه داران آن نیز در هر جامعه ای سلبریتی ها هستند، به عنوان مثال رواج دادن این فرهنگ در بین مخاطب که " کاری کن تا حالت خوب باشه" به نوعی رواج همان تفکر اصالت لذت در جامعه است!
مصداق بارز جامعه ی نتیجه گرا ، مردم کوفه اند.مردم کوفه آدم های خوب ، نماز خوان ، محب اهل بیت ع و دلیر اند. اصلا در به پا کردن حکومت امیرالمؤمنين اینها کمک حضرت بودند و ویژگی های خوب دیگر داشتند ولی یک ویژگی بد داشتند و آن نتیجه گرایی مزمن بود. این نتیجه گرایی به جایی می کشد که امام حسین ع به شهادت می رسند. چون برآورد هزینه و فایده که می کند ، هزینه های همراهی با حسین را خیلی بیشتر از فایده آن می بیند. البته این به سطح فهم نازل آنها بر میگردد.
بنتهام _از سردمداران مکتب فایده گرایی_ می گوید کاری را انجام بده که لذت بیشتر دارد ، رنج کمتر دارد و همه از آن لذت می برند. هم جنس گرایی از بطن این سخن در می آید به همین راحتی و دیگر شما لازم نیست که فلسفی صحبت کنی ، اگر در همین موضوع پافشاری کنی ، فلسفه هم خواهد آمد. اصلا این مدلی که دارند لذت را بیان می کنند ، وظیفه گرایی است ، یعنی شما موظف هستی که لذت همه را تامین کنی ولی اصلا اسم وظیفه را نمی آورد!
💢 برای مطالعه متن کامل ، به آدرس زیر در کانال مدیا مراجعه فرمایید.
👇👇👇👇👇
بخش سوم: https://eitaa.com/Aminikhaah_Media/443
بخش چهارم: https://eitaa.com/Aminikhaah_Media/455
✅ @Aminikhaah
💠 سال ۸۸ ، مهم ترین اشکال اقتصادی موسوی به احمدی نژاد ، تورم ۲۴ درصدی بود. موسوی می گفت: من مردم را از تورم نجات می دهم.
ای کاش در حد نیم ساعت از او رفع حصر کنند تا راهکارهای مهار تورم را به خلف صالحش (حسن روحانی) تعلیم دهد. هر چند هر آنکس که قرار بود در کابینه او باشد ، با چهار سال تاخیر ، مسئولیت گرفت!
✅ @Aminikhaah
هدایت شده از Aminikhaah_Media🇱🇧
4_5852817114682885145.mp3
6.66M
💠 #پادکست | از سقیفه تا خندوانه!
❇️ راز و رمز غربت ولایت...
🔔 @Aminikhaah_Media
💠 امام خمینی ره در بهشت زهرا وعده آب و برق رایگان داد؟ یا از مسیر سخت و طولانی برای آبادانی اقتصادی گفت؟
🔶 توپخانه رسانه ای ضد انقلاب ، سالهاست بر این موج سوار است که خمینی ، در بهشت زهرا وعده آب و برق رایگان داد و مردم ، فریب همین را خوردند. ولی عجیب این است که امام ره نه تنها هنگام ورود به ایران این چنین وعده ای ندادند ، بلکه از مسیر دشوار اصلاح اقتصاد گفتند. امام ، پیش از آنکه از مردم ، رای «آری» به جمهوری اسلامی بگیرند ، به این حقیقت تذکار دادند که خرابی های اقتصادی دوران پهلوی ، بدون زحمت طاقت فرسا و همگانی جبران نخواهد شد:
🔷 « من بايد عرض كنم كه محمد رضاى پهلوى، اين خائن خبيث ... رفت، فرار كرد و همه چيز ما را به باد داد. مملكت ما را خراب كرد، قبرستانهاى ما را آباد كرد. مملكت ما را از ناحيه اقتصاد خراب كرد. تمام اقتصاد ما الآن خراب است و از هم ريخته است؛ كه اگر بخواهيم ما اين اقتصاد را به حال اول برگردانيم، سالهاى طولانى با همت همه مردم، نه يك دولت اين كار را مى تواند بكند و نه يك قشر از اقشار مردم اين كار را مى توانند بكنند. تا تمام مردم دست به دست هم ندهند نمى توانند اين به هم ريختگى اقتصاد را از بين ببرند.
شما ملاحظه كنيد به اسم اينكه ما مى خواهيم زراعت را، دهقانها را دهقان كنيم، تا حالا رعيت بودند و ما مى خواهيم حالا دهقانشان كنيم! «اصلاحات ارضى» درست كردند. اصلاحات ارضى شان بعد از اين مدت طولانى به اينجا منتهى شد كه بكلى دهقانى از بين رفت، بكلى زراعت ما از بين رفت، و الآن شما در همه چيز محتاجيد به خارج. يعنى محمد رضا اين كار را كرد تا بازار درست كند از براى امريكا و ما محتاج به او باشيم در اينكه گندم از او بياوريم، برنج از او بياوريم، همه چيز را. تخم مرغ از او بياوريم، يا از اسرائيل كه دست نشانده امريكاست بياوريم.
بنا بر اين كارهايى كه اين آدم كرده به عنوان «اصلاح»، اين كارها خودش افساد بوده است! قضيه «اصلاحات ارضى» يك لطمه اى بر مملكت ما وارد كرده است كه تا شايد بيست سال ديگر ما نتوانيم اين را جبرانش بكنيم؛ مگر همه ملت دست به هم بدهند و كمك كنند تا سالهايى بگذرد و جبران بشود اين معنا.»
🔻صحيفه امام، ج6، ص: 14
سخنرانى [در بهشت زهرا (غير قانونى بودن مجلس و رژيم)]
زمان: 12 بهمن 1357/ 3 ربيع الاول 1399
✅ @Aminikhaah
💠 #دوراهی_وظیفه_و_نتیجه
🔷خلاصه جلسه سوم/قسمت اول
🔶اساسا نگاه و نگرش مکاتب غربی به انسان، بالاتر از نگاه به حیوان نیست!
یعنی:
1⃣ انسان یک گونه ای از گونه های مختلف حیوانات است که قدرت بهره برداری سایر حیوانات را دارد.
2⃣ انسان از این محدوده و سقف عالم ماده،چیزی برتر و بالاتر ندارد که به آن دست یابد و بالا برود و خیلی هم بخواهد وسعت پیدا کند ،صد سال در این عالم عمر می کند.
مکاتب غربی با همین شناخت از انسان، به پرسش (من باید چه کنم؟) اینگونه پاسخ داده اند که:
آن کاری که «خوش» است ، اصالت دارد و خوب است. یعنی هر کاری که لذت بخش بود و رنج و زحمت نداشت ، خوب است. (وظیفه را اضافه نمی کنند.)
در اینجا *دو نکته* مطرح است:
1- تعریف و شناختی که از انسان داریم، باعث می شود تعریف ما از تعلیم و تربیت شکل بگیرد.
2- فلسفه،زیرساخت تعلیم و تربیت است.
⬅️با توجه به این نکته ، شما دارید در دانشگاهی تحصیل می کنید که تعریف غلطی از انسان دارد.
در این جامعه با این دید افراد ، مهندسان، دکتران و دانشمندان جامعه ای هستند که همه حیواناتی دو پا هستند و قرار هم نیست که از این حیوانات رشد و ترقی داشته باشند!
جامعه ای که با مکتب نتیجه گرایی پیش برود، دانشگاهی می سازد که ملاکش مدرک است. یعنی افراد و اشخاص را با مدرک دسته بندی می کنند. این افراد لیسانس دارند ، این افراد دکترا دارند ، این افراد مهندس اند و دیگر شما با بالاترین انگیزه ها هم نمی توانید به چیزی جز همین نتیجه فکر کنید.
در مکتب نتیجه گرایی، بنتهام، تعریفی که از نتیجه دارد ، دقیقا همان تعریف وظیفه است!
بنتهام می گوید اگر قرار شد جامعه ای با نتیجه و سود زندگی کند این هفت قاعده و پروتکل را باید در نظر بگیرد تا نتیجه گرایی درست شود:
1⃣ شدت 2⃣ پایداری 3⃣ مطمئن الحصول بودن 4⃣ نزدیکی و دوری لذت (قریب الحصول بودن لذت) هر لذتی که زودتر به آن می رسم، مقدم تر است. 5⃣ باروری لذت 6⃣ خلوص لذت 7⃣ شمولیت
درواقع پاسخ بنتهام به پرسش (من باید چه کنم؟) این است که کاری را انجام بده که شدیدترین لذت،پایدارترین لذت،قطعی ترین لذت،نزدیک ترین لذت،بارورترین لذت،خالص ترین لذت،شامل ترین لذت باشد ، این همان وظیفه توست.
💢 برای مطالعه متن کامل ، به آدرس زیر در کانال مدیا مراجعه فرمایید.
👇👇👇👇👇
بخش اول: https://eitaa.com/Aminikhaah_Media/477
بخش دوم: https://eitaa.com/Aminikhaah_Media/482
✅ @Aminikhaah
💠 عارف فرزانه مرحوم آیت الله شیخ علی پهلوانی تهرانی (سعادت پرور):
🔶 اگر انسان قبل از پخته شدن و تربیت شدن ، وارد مسائل سیاسی بشود ، آرام آرام همه را انکار می کند و آخر سر خود آقای خامنه ای را هم انکار می کند و قبول ندارد.
البته غلط کرده اند کسانی که با رهبر مخالفت می کنند. آنها رهبر را نشناخته اند. بنده از اول جوانی در مسائل سیاسی بوده ام و خدا مرا حفظ کرد و تربیت کرد و خیلی از مسائل را توسط اساتیدم به من فهماند که حالا من به شما می فهمانم.
🔻 سلوک سعادت ، ص ۱۴۸
✅ @Aminikhaah
💠 #دوراهی_وظیفه_و_نتیجه
🔷 خلاصه جلسه سوم/قسمت دوم
🔶لذت را این طور تعریف کرده اند: ملایمت با نفس ، که البته این تعریف را تمام فلاسفه قبول دارند.
نکته:
قرآن کریم کلید واژه ی عجیبی را بیان می فرماید که کل این ساختار (تئوری فلسفه غرب) را متلاشی می کند.
قرآن کریم می فرماید:
لَن تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّىٰ تُنفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَمَا تُنفِقُوا مِن شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ
ﻫﺮﮔﺰ ﺑﻪ [ ﺣﻘﻴﻘﺖ ] ﻧﻴﻜﻰ [ ﺑﻪ ﻃﻮﺭ ﻛﺎﻣﻞ ] ﻧﻤﻰ ﺭﺳﻴﺪ ﺗﺎ ﺍﺯ ﺁﻧﭽﻪ ﺩﻭﺳﺖ ﺩﺍﺭﻳﺪ ﺍﻧﻔﺎﻕ ﻛﻨﻴﺪ ؛ ﻭ ﺁﻧﭽﻪ ﺍﺯ ﻫﺮ ﭼﻴﺰﻯ ﺍﻧﻔﺎﻕ ﻣﻰ ﻛﻨﻴﺪ [ ﺧﻮﺏ ﻳﺎ ﺑﺪ ، ﻛﻢ ﻳﺎ ﺯﻳﺎﺩ ، ﺑﻪ ﺍﺧﻠﺎﺹ ﻳﺎ ﺭﻳﺎ ]ﻳﻘﻴﻨﺎ ﺧﺪﺍ ﺑﻪ ﺁﻥ ﺩﺍﻧﺎﺳﺖ .(آل عمران/92)
یعنی خوبی و خوشی یکی نیستند بلکه دقیقا متضاد یکدیگرند. کسی به خوبی نمی رسد تا از خوشی عبور کند! نکته ی این بحث در اینجاست که نفس مراتب دارد. یک مراتبی از آن ، مراتبی است که سریع و همان اول نیاز و لذتش را می فهمی که این ها فریب دهنده و خطرناک است.
💡در روایتی از معصومین ع داریم:
« حُفَّتِ الْجَنَّةُ بِالْمَكَارِهِ وَ حُفَّتِ النَّارُ بِالشَّهَوَاتِ.» ( مجموعة ورام، ج1، ص: 190)
اطراف جهنم را شهوات گرفته است ، همان چیزی که اول و سریع می خواهی به آن برسی. آنهایی که نمی خواهی و کراهت داری ، بهشت پشت همان هاست.
🔶خدا وقتی می خواهد امتحان کند به این گونه عمل می کند که اگر چیز خوبی را هم بخواهد در مقابلت قرار بدهد ، بدی هایش را فقط به تو نشان می دهد. اصلا کار و روش خدا همین طور است که جذابیت ها را می گیرد و حذف می کند ؛ تا امتحانت کند.
بر این اساس ، آدم اگر به لذت و خوشی رسید ، باید بدگمان باشد. که کجای کار من گیر داشت که نفسم خوشش آمد. به طور کلی اینطور است که جایزه های عمیق و اصلی در پی و پشت آن چیزهایی است که انسان خوشش نمی آید.
تعریف آقای بنتهام از لذت ، آن لذت سطح پایین و نزدیک است. همه ی هفت قاعده آقای بنتام درست بود ولی فقط این را نگفته بود که اگر بخواهی به این قواعد برسی باید رنج بکشی و از سختی ها عبور کنی.
💢 برای مطالعه متن کامل ، به آدرس زیر در کانال مدیا مراجعه فرمایید.
👇👇👇👇👇
بخش سوم: https://eitaa.com/Aminikhaah_Media/486
بخش چهارم: https://eitaa.com/Aminikhaah_Media/500
بخش پنجم: https://eitaa.com/Aminikhaah_Media/506
✅ @Aminikhaah
🌹 هیئت ریحانه النبی محفل رهروان شهدا 🌹
📅 چهارشنبه 12 دی ۱۳۹۷
⏰ بعد از نماز مغرب و عشاء
🕌 نمازخانه دانشکده مهندسی
✅ @Aminikhaah
💠 روایت محمود تحریری از دیدار با رهبر معظم انقلاب
🔶 دیداری از جنس نور
نمیدانستیم چه کسی قرار است بیاید.
گفتند برای دیدار با خانواده شهدا قرار است عده ای بیایند...
منزل مهیای مهمان بود...
بعد از ساعتها مشخص شد که قرار است مهمانی ویژه بیاید.
از خوشحالی هیچ کس در پوست خود نمیگنجید.
گفتند حضرت آقا قرار است خانه را روشن کند.
بعد از آمدن حضرت آقا و استقرار افراد در جای خودشان احوال پرسی و شناسایی افراد توسط ایشان شروع شد.
ایشان نوه حاج اقا هستند.
ایشان خواهر شهید.
ایشان هم خواهر دیگر شهید هستند و ایشان عروس این خواهر شهید.
ایشان هم آقای تحریری هستند.
آقا مکثی کردند و پرسیدند پسر آقای تحریری؟
_ بله
حضرت آقا تبسمی کردند و فرمودند: یکی از کارهای خوبی که من کردم در این مدت و از این کار هم راضی هستم انتصاب ایشان (آیت الله تحریری ) در حوزه علمیه مروی هست.
جلسه واقعا شیرین تر از آنی بود که هر کس فکرش را میکرد... جلسه رو به اتمام بود و ما ناراحت از اتمام.
آخر مهمانی فرمودند: سلام ما را به ایشان برسانید.... الحمدلله علی کل حال
✅ @Aminikhaah
💠 #دوراهی_وظیفه_و_نتیجه
🔷 خلاصه جلسه چهارم/قسمت اول
🔶در برابر مکتب بنتهام ، مکتب کانت است. مکتب کانت ، دقیقا ضد نظریه بنتام است.
کانت می گوید ، فقط وظیفه! نتیجه اصلا مهم نیست.در نظر او فقط باید به تکلیف عمل کرد. باید به آنچه که عقل می گوید عمل شود. لذت اصلا ارزشی ندارد ،یعنی حتی اگر انجام وظیفه موجب لذت بردن بشود ، ارزش اخلاقی خود را از دست میدهد. در نتیجه نیت باید ادای وظیفه باشد و نه چیز دیگری.
کانت یک کتابی دارد به نام 'ما بعد الطبیعه' که مباحث خوبی را در آن بیان می کند.مثلا می گوید خوبی ذاتی فقط اراده ی خیر است. کانت می گوید:
حتی اگر کار و وظیفه را برای ارزش اخروی انجام دهی ، ارزش اخلاقی ندارد چون تو یک تاجر هستی و معامله می کنی.
نکته جالبی در این بحث هست که نتیجه همان وظیفه است. می گوید اگر به وظیفه عمل کنی ، هم به وظیفه عمل کردی و هم به نتیجه رسیدی و نمی شود وظیفه و نتیجه را از هم تفکیک کرد.
جالب است بدانید که پدر لیبرالیسم ، کانت است. یعنی الآن کل غرب متاثر از نظریه های کانت است.
چطور می شود از این همه قانون گرایی و وظیفه گرایی آزادی استخراج می شود؟ به نکات زیر توجه کنید:
1⃣قانون مدار که بشوی ، لذت می بری.
2⃣قانون را طوری پایه گذاری می کنیم که همه بتوانند لذت ببرند.
مشکل این مکاتب فکری اینجاست که تعریفشان از انسان غلط است. برای یک انسانی قرار است برنامه ریزی کنند ، که وجود عقل برای آن تفاوتی ندارد و اصلا عقل یک چیز اضافی است! مسکرات و ابزار زایل کننده ی عقل به آدم می دهند تا عقل را از او بگیرند؛ چون عقل اضافی است. می گویند آقا تو لازم نیست از عقلت استفاده کنی ، من برنامه و اندیشه را به تو می دهم تو فقط لذت ببر. لذت را هم خودشان تعریف می کند.
💢 برای مطالعه متن کامل به آدرس زیر در کانال مدیا مراجعه فرمایید.
👇👇👇👇👇
بخش اول: https://eitaa.com/Aminikhaah_Media/551
بخش دوم: https://eitaa.com/Aminikhaah_Media/558
✅ @Aminikhaah
هدایت شده از Aminikhaah_Media🇱🇧
4_6030848577163494289.mp3
10.71M
💠 #پادکست | این دمل ، سر باز خواهد کرد...
❇️ تحلیلی درباره روزهای پیش رو.
✅ @Aminikhaah
💠 #دوراهی_وظیفه_و_نتیجه
🔷 خلاصه جلسه چهارم/قسمت دوم
🔶تعریف اصلی انسان چیست؟
انسان از زوایای مختلف، تعاریف مختلفی دارد ،انسان در تعریف قرآن ، یک موجود مطلقا محتاج است و احتیاجش هم فقط به یک وجود است؛ "خدا"
حالا تعریف این مکاتب چه بود؟
کانت می گوید ، تو محتاج هستی و احتیاجت فقط به "قانون" است.
بنتهام می گوید تو محتاج هستی و احتیاجت فقط به "لذت" است.
مشکل این است که تا این سطح، رفع کننده ی احتیاج را پایین آورده اند.
وظیفه یعنی چه؟ وظیفه این است که انسان نیازهایش را برطرف کند. که برای رفع این نیازها باید به سمت خدا حرکت کرد. الآن دیگر تکلیف حرکت به سمت آن منبعی است که نیاز انسان را تامین می کند.
از الآن به بعد دیگر هدف "قرب به الله" است، نه قرب به لذت.
🔶 در این قسمت از بحث سوالات دیگری مطرح می شود:
آیا از زندگی باید لذت ببریم یا نه؟ در نماز لذت ببریم یا نه؟
یک تصور غلط عرفانی این است که فقط وظیفه داری خدا را داشته باشی و بقیه را رها کن.
ما به پول نیاز داریم یا نه؟ پس خدا در کجای کار است؟
آیا خدا رازق است می دهد؟ پس در اینصورت پول را نگیریم ، خدا خودش به ما میدهد!
در حدیثی از پیامبر ص آمده است:
《وَ مَنْ قُتِلَ دُونَ مَظْلِمَتِهِ فَهُوَ شَهِيدٌ》کسی در راستای حفظ پولش کشته شود ، شهید است. (الكافي/ج5 /ص52)
ادامه روایت عبارت (دون مظلمته) را کسی معرفی کرده که به خاطر خانواده و مالش و نظایر آن کشته شود.
💢 برای مطالعه متن کامل به آدرس زیر در کانال مدیا مراجعه فرمایید.
👇👇👇👇👇
بخش دوم: https://eitaa.com/Aminikhaah_Media/558
بخش سوم: https://eitaa.com/Aminikhaah_Media/559
✅ @Aminikhaah
💠 رسواتر از جریان لیبرال ، جریان تحجر است. هر وقت بابی برای انتقاد و سوال از مراجع عظام تقلید گشوده می شود ، با قدیس سازی ، منتقدان را به شلاق می گیرند.
ولی حالا ، کهنه کینه های چند ده ساله شان با آیت الله العظمی جوادی آملی را از خفا در آورده اند و بی پروا ، حنجر کثیفشان را خنجر کرده اند.
کاش برخورد گزینشی شان با مراجع را اینقدر با فضاحت ، به فصاحت نیاورند!
✅ @Aminikhaah
💠 #دوراهی_وظیفه_و_نتیجه
🔷 خلاصه جلسه چهارم/قسمت سوم
🔶 مگر پول در آوردن نتیجه نیست؟ خیر ، وظیفه است. بله عمل به وظیفه برای خداست ولی مال و ثروت هم مهم است.
سلامتی خوب است یا نه؟ ورزش و غذای خوب و برنامه ریزی و... خوب است یا لازم نیست؟
پیامبر اکرم فرمودند که خدای متعال به انبیاء وحی کرد به مردم خبر بده.هر بنده ای که یک روز فقط برای من روزه بگیرد ، سلامتی جسم به او می دهم.
خب بالاخره برای خدا روزه بگیریم یا برای سلامتی؟ برای خدا روزه بگیر، سلامتی هم به تو میدهد.
این دو یکی هستند ، سلامتی را برای چه می خواهی؟ مگر برای خدا نمی خواهی؟
نکته مهم:
براساس آنچه که از نتیجه توقع دارید ، (سطح)تکلیف خودتان را همان می دانید.
بطور مثال ما کار می کنیم تا غذا تهیه کنیم و خود و خانواده را سیر کنیم ، یعنی سطح وظیفه را سیر کردن خود و خانواده می دانیم، خب این کار چه اجر و پاداشی دارد؟
پاداش و اجر این فرد فقط همین است که خود و خانواده اش را سیر کند و نه بیشتر!
🔶 روایت داریم که مسائل و گرفتاری هایتان را به مومنین بگویید، تو موظف هستی که مشکلت را به دوست مومنت بگویی ، مگر نباید مشکلت را به خدا بگویی؟ بله، اما خداوند هم به واسطه این دوست مومن تو می خواهد تو را یاری کند.
اصلا وسوسه های شیطان در چه جاهایی است؟ شیطان جاهایی که بخواهد وظیفه و نتیجه را مخلوط کند ، وسوسه می کند ، با چه وسوسه می کند؟ با نیازت تو را وسوسه می کند.
💢 برای مطالعه متن کامل ، به آدرس زیر در کانال مدیا مراجعه فرمایید.
👇👇👇👇👇
بخش چهارم: https://eitaa.com/Aminikhaah_Media/563
بخش پنجم: https://eitaa.com/Aminikhaah_Media/571
✅ @Aminikhaah
💠 #دوراهی_وظیفه_و_نتیجه
🔷 خلاصه جلسه چهارم/قسمت چهارم
🔶 قرآن میفرماید:《مَّن ذَا الَّذِي يُقْرِضُ اللَّهَ قَرْضًا حَسَنًا فَيُضَاعِفَهُ لَهُ أَضْعَافًا كَثِيرَةً وَاللَّهُ يَقْبِضُ وَيَبْسُطُ وَإِلَيْهِ تُرْجَعُونَ 》بقره/245
ﻛﻴﺴﺖ ﺁﻧﻜﻪ ﺑﻪ ﺧﺪﺍ ﻭﺍم ﻧﻴﻜﻮ ﺩﻫﺪ ، ﺗﺎ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺑﺮﺍﻳﺶ ﭼﻨﺪﻳﻦ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﺑﻴﻔﺰﺍﻳﺪ؟ ﻭ ﺧﺪﺍﺳﺖ ﻛﻪ [ ﺭﻭﺯﻯ ﺭﺍ ] ﺗﻨﮓ ﻣﻰ ﮔﻴﺮﺩ ﻭ ﻭﺳﻌﺖ ﻣﻰ ﺩﻫﺪ ﻭ [ ﻫﻤﻪ ﺷﻤﺎ ﺑﺮﺍﻯ ﺩﺭﻳﺎﻓﺖ ﭘﺎﺩﺍﺵ ] ﺑﻪ ﺳﻮﻯ ﺍﻭ ﺑﺎﺯﮔﺮﺩﺍﻧﺪﻩ ﻣﻰ ﺷﻮﻳﺪ .
یعنی خدا می گوید وظیفه داری این پول را به عنوان قرض به من بدهی تا برایت آن را زیاد کنم و مضاعف کنم.
آیا اگر به این نیت بدهم خالص برای تو میشود؟
خداوند متعال میفرماید که تو داری پول را به من می دهی پس همین اخلاص است ، فقط اینکه خودت را در این کار نبین ، و بدان که این مال هم برای من است و منتظر هم نباش آن چیزی که تو می خواهی به تو بدهم.
خیلی ها می پرسند که ما زن و بچه خودمان را دوست داشته باشیم یا نه؟ چطور همسرم را خالصانه دوست داشته باشم بالاخره یا باید خدا را دوست داشته باشم یا همسرم را؟ خب همسرت را برای چه دوست داری؟
فرموه اند که مومن هرچه ایمانش بیشتر میشود ، همسرش را بیشتر دوست دارد. یک بخشی از آن، نیازی است که می بینی ، که خدا به واسطه او تو را از حرام بی نیاز کرد.
بخش دیگر این است که خدا به واسطه او رزق تو را زیاد می کند. یا اینکه ثواب نمازت به واسطه او هفتاد برابر شده است.
پس میشود در حالیکه عاشق خدا باشی ، علاقه مند شدید به همسرت باشی.
💢 برای مطالعه متن کامل ، به آدرس زیر در کانال مدیا مراجعه فرمایید.
👇👇👇👇👇
بخش ششم: https://eitaa.com/Aminikhaah_Media/575
✅ @Aminikhaah
💠 چرا چهرههای مشهور اعتبار دارند؟
میگویند چهرههای مشهور، پیامبران آخرالزمان هستند؛ در این عصر مردم با افرادِ چهره و شناختهشده، انس ذهنی بیشتری داشته و نسبت به آنها اعتماد دارند، اما نمی دانند که این اعتماد به چه شکلی و چگونه ایجاد شده است؟
مثل اینكه در خیابانی كه فروشگاه های مختلفی دارد حرکت کنید، اما شناختی از محصولاتی كه عرضه میكنند نداشته باشید، مگر آنهایی كه از قبل با آنها آشنایی داشته و میدانید كیفیت محصولاتشان چگونه است.
در فضای رسانه هم همین موضوع صادق است كه یك برندینگ اعتمادساز درباره افراد مشهور صورت میگیرد .
دوستی كه خودش چهره ای مشهور است، میگفت خسته شدم از بس مردم درباره من اظهار نظر میكنند و حرف میزنند، گفتم : ببین، چهرههای مشهور، عضو خانواده ی مردم هستند، مثل این است كه درمورد یك اتفاق در خانه، همه اعضای خانواده اظهارنظر میكنند، نمیشود وارد خانهها شوی، با مردم انس بگیری و عضو آنها باشی، ولی درباره تو اظهار نظرنكنند، دیگر باید بپذیری كه عضو آن خانواده هستی!
به همان اندازه كه مردم از یك چهره ی مشهور پذیرش دارند، با او كار هم دارند و نسبت به رفتار او بیتفاوت نیستند. توهمی كه مردم نسبت به چهرههای مشهور دارند، به خاطر این است كه تصور میكنند، آنها به علت ارتباط با طیفهای مختلف جامعه و احتمالا ارتباط با منابع خبری، لزوما نظر صحیح تری دارند و این همان نكتهای است كه باعث شده حرف این افراد از تاثیر گذاری بیشتری برخوردار باشد .
طیفی از مردم درسطح خیال زیست میكنند ؛ این تعبیر توهینآمیزی نیست، بلكه تعبیری فلسفی است؛ مراد، دوگانه ی عقل و خیال است، خیال گذرگاهی برای رسیدن به عقلانیت، اما رهزن است، به همین دلیل باعث می شود طیفی درآن باقی بمانند، لذا پشتوانههای عقلی ماجرا از دست میرود و به آن توجه نمیشود .
مهم این است كه من این آدم را دوست دارم و با او خاطرات خوشی دارم، هر قدر هم از سوی او آسیب ببینم، نمیتوانم از او دست بكشم . میبینیم در دنیا اگر کسی طرفدار بازیگری باشد حتی اگر از سوی او آسیب هم ببیند، باور نخواهد کرد که او همان چهره است و میگوید این فرد آن كسی نیست كه من میشناسم . نمیخواهد چهرهای را كه با آن زندگی کرده، تخریب كند، به همین علت حقیقت را باور نمیكند .
كار رسانه همین است كه مردم را در فضای خیالانگیز سیر دهد، چون عالم خیال محدودیتی ندارد.
پشتوانه ی خیالانگیز و محبتآمیز در میان مردم سبب میشود كه رفتارهای متناقض از سوی افراد مشهور دیده نشود، این پشتوانه تا وقتی كه دیده میشوند و رسانه دارند و در رسانه هستند برای آن ها باقی می ماند، و باعث میشود که حرف بزنند و موضع بگیرند .
دنبالكنندههای صفحات مجازی مانند پول داخل كارت اعتباری هستند، تا زمانی كه داخل كارت اعتباری جلوی اعداد صفر باشد، ما به خودمان اجازه میدهیم داخل هر فروشگاهی شویم و با هر شكلی كه میخواهیم با فروشنده حرف بزنیم و خرید كنیم، حالا در فضای مجازی این اعتبار، در واقع دنبالكنندهها هستند كه به من اجازه میدهند در موضوعات ورود كنم و اظهار نظر كنم . اتفاقا میبینیم كه هرچقدر چهرههای مشهور بیشتر موضع میگیرند بهجای اینكه مردم آنها را دنبال نكنند بر تعداد دنبالكنندههای آنها افزوده میشود، همین سرمایه ی آن فرد را افزایش داده و جرات هزینه كردن را به او میدهد .
مردم ما بهشدت سیاسی هستند در حالی كه مردم نقاط دیگر دنیا تا این اندازه سیاسی نیستند . این مسأله به كاركرد افراد مشهور ربطی ندارد بلكه به ساخت فرهنگی جامعه مرتبط است . فضای زندگی مردم دنیا با مردم ما متفاوت است، به همین خاطر در آن حوزههایی كه برای مردم مهم است و به آنها اعتنا دارند، نظر افراد مشهور اعتبار دارد، این یك رابطه مستقیم است، چون مردم به مسائل سیاسی اعتنا دارند، افراد مشهوری که در این زمینه اظهار نظر و اعلام موضع می کنند هم در بین مردم معتبرند .
✅ @Aminikhaah
💠 #دوراهی_وظیفه_و_نتیجه
🔷 خلاصه جلسه پنجم/قسمت اول
🔶 از دیدگاه حضرت امام و مقام معظم رهبری نیزاینطور برداشت میشود که نتیجه و وظیفه یکسانند.
دو عبارت از سخنان امام خمینی (ره):
«به عقیده این جانب اگر انسان با اخلاص به تکلیف عمل کند ، چه نتیجه منظور وصل شود و چه نشود برد نموده است.
یعنی نتیجه برای خود تکلیف است ، هر وقت تکلیفی عمل شد ، خود این عمل نتیجه دارد.»
دومین عبارت، نامه ای است که امام به آیت الله شهید سید محمدرضا سعیدی دارند ، خیلی مفصل تر این را توضیح می دهند:
« از اوضاع شکایت نموده بودید ، آنچه مسلم است هر روز رو به وخامت است ، با وضع خودمان امیدی نیست مگر به توجه غیبی ان شاءالله تعالی ، لکن ما نباید در ادای وظایف منتظر نتیجه قطعیه باشیم. اگر در محضر مقدس حق تعالی عامل به وظیفه معرفی شویم همین نتیجه است.»
چه مقامی پیامبر ص را به معراج برد؟ 'مقام عبودیت'
عبد بودن پیامبر از رسول بودن ایشان بالاتر است. و همه نتیجه این است که عبد شوی.
قرآن کریم میفرماید:
《وَمَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَالْإِنسَ إِلَّا لِيَعْبُدُونِ》ﻭ ﺟﻦ ﻭ ﺍﻧﺲ ﺭﺍ ﺟﺰ ﺑﺮﺍﻯ ﺍﻳﻨﻜﻪ ﻣﺮﺍ ﺑﭙﺮﺳﺘﻨﺪ ﻧﻴﺎﻓﺮﻳﺪﻳﻢ. (الذاریات/56)
ممکن است بگویید که《لِيَعْبُدُونِ》 یعنی وظیفه ؛ نه ، بلکه《لِيَعْبُدُونِ》 یعنی نتیجه! و وظیفه این است که این نتیجه را حاصل کنی.
🔶مقام معظم رهبری در سال 69 میفرمایند:
«این درس را هم امام به ما آموختند که عمل به وظیفه و اقدام برای نتیجه نیست ، نتیجه در آن نیت خالصی است که شما در حین اقدام دارید.نتیجه با خداست ما باید تکلیف مان را انجام بدهیم ...این یعنی نتیجه همان تکلیفی است که عمل می کنی»
امام فقط به این فکر می کرد ، وظیفه چیست؟ واینکه نکند خداوند غضب کند.
چون فکر امام این گونه است ، با قدرت می نشیند و می گوید چه کسی هلی کوپتر ها را هلاک کرد؟ (ماجرای صحرای طبس)
این حس عبودیت است ، وقتی عبد شوی، ابرقدرت می شوی.
🔶وقتی که آدم مثل امام ره عبد شد ، برای کاری اراده کند ، می شود.مثلا وقتی امام ره گفت که کارتر باید برود ، دیگر او رای نیاورد! یا زمانی که دستور داد که حصر آبادان باید شکسته شود ، شکسته شد و... .
این قدرت، نتیجه انجام وظیفه است.
کار های بزرگ و کوچک فرق ندارد ، برای امام ره آب خوردن و نابودی اسرائیل فرقی نداشت ، چون عبد است. 《لا حول و لا قوه الابالله العلی العظیم》
💢 برای مطالعه متن کامل ، به آدرس زیر در کانال مدیا مراجعه فرمایید.
👇👇👇👇👇
بخش اول: https://eitaa.com/Aminikhaah_Media/652
بخش دوم: https://eitaa.com/Aminikhaah_Media/656
بخش سوم: https://eitaa.com/Aminikhaah_Media/663
@Amminikhaah
ناگفته های فتنه ۸۸
با حضور دکتر غفاری
نویسنده کتاب تغلب
شنبه ۲۲ دی ماه، ساعت ۱۲ الی ۱۴
سالن شورای دفتر نهاد رهبری دانشگاه فردوسی
✅ @Aminikhaah
💠 #دوراهی_وظیفه_و_نتیجه
🔷 خلاصه جلسه پنجم/قسمت دوم
🔶تشخیص وظیفه خیلی سخت است. یک نسخه کلی نداریم ، که بگوییم همه باید فلان کار را انجام بدهند ، خیلی دقیق و جزئی است.
همان لحظه که شروع می کنی وظیفه را انجام دهی ، همان لحظه نتیجه حاصل شد.موسی کلیم الله از خداوند متعال پرسید:
یا رب کیف اصل الیک؟خدایا چگونه به تو برسم؟
خداوند فرمود:«قصدک لی وصلک الیّ؛ همین که مرا قصد کنی، به من رسیده ای» =>وظیفه و نتیجه یکی است.
همین یک قدم گذاشتن روی نفس مهم است و همین است که می تواند انسان را به هر جا برساند. همین یک قدم که آدم باید روی نفس خود ، روی آرزو های خود بگذارد ، کل سختی در آنجاست.
قرآن کریم می فرماید:
《وَمَن يَخْرُجْ مِن بَيْتِهِ مُهَاجِرًا إِلَى اللَّهِ وَرَسُولِهِ ثُمَّ يُدْرِكْهُ الْمَوْتُ فَقَدْ وَقَعَ أَجْرُهُ عَلَى اللَّهِ وَكَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَّحِيمًا
ﻭ ﻫﺮ ﻛﺲ ﺩﺭ ﺭﺍﻩ ﺧﺪﺍ ﻫﺠﺮﺕ ﻛﻨﺪ ، ﺍﻗﺎﻣﺖ ﮔﺎﻩ ﻫﺎﻯ ﻓﺮﺍﻭﺍﻥ ﻭ ﻓﺮﺍﺧﻰ ﻣﻌﻴﺸﺖ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﻳﺎﻓﺖ . ﻭ ﻛﺴﻰ ﻛﻪ ﺍﺯ ﺧﺎﻧﻪ ﺧﻮﺩ ﺑﻪ ﻗﺼﺪ ﻣﻬﺎﺟﺮﺕ ﺑﻪ ﺳﻮﻯ ﺧﺪﺍ ﻭ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮﺵ ﺑﻴﺮﻭﻥ ﺭﻭﺩ ، ﺳﭙﺲ ﻣﺮﮒ ﺍﻭ ﺭﺍ ﺩﺭﻳﺎﺑﺪ ، ﻣﺴﻠﻤﺎ ﭘﺎﺩﺍﺷﺶ ﺑﺮ ﺧﺪﺍﺳﺖ ؛ ﻭ ﺧﺪﺍ ﻫﻤﻮﺍﺭﻩ ﺑﺴﻴﺎﺭ ﺁﻣﺮﺯﻧﺪﻩ ﻭ ﻣﻬﺮﺑﺎﻥ ﺍﺳﺖ》.(النساء/100)
از خانه ات که به قصد مهاجرت به سوی خدا و پیامبر بیرون بروی ، اگر در راه، از دنیا رفتی ، اجرت (نتیجه ات) به خدا واجب میشود و به عهده می گیرد. یعنی همان یک قدم است که باید آدم بردارد.
در این جمله خیلی لطافت است که 《فَقَدْ وَقَعَ أَجْرُهُ عَلَى اللَّهِ 》 در این عبارت می فرماید ، (وَقَعَ) یعنی اجر و پاداشش بر خدا واقع شده بود و نه واقع میشود ، فعل به صورت مضارع نیامده است.
بنابراین یعنی همان یک قدم که گذاشتی همه را برایت نوشتم.
💢 برای مطالعه متن کامل ، به آدرس زیر در کانال مدیا مراجعه فرمایید.
👇👇👇👇
بخش سوم: https://eitaa.com/Aminikhaah_Media/663
بخش چهارم: https://eitaa.com/Aminikhaah_Media/663
✅ @Aminikhaah
💠 #دوراهی_وظیفه_و_نتیجه
🔷 خلاصه جلسه پنجم/قسمت سوم
🔶یک سوال بالاخره نتیجه بخواهیم یا نه؟ بالاخره هر کدام از ما به پول ، همسر ، رفاه ، آسایش و ... احتیاج داریم آیا این ها را درخواست کنیم یا بگوییم فقط خدا ما را بس است؟
قرآن کریم در مورد اهل بیت(ع) می فرماید:
《 رِجَالٌ لَّا تُلْهِيهِمْ تِجَارَةٌ وَلَا بَيْعٌ عَن ذِكْرِ اللَّهِ وَإِقَامِ الصَّلَاةِ وَإِيتَاءِ الزَّكَاةِ يَخَافُونَ يَوْمًا تَتَقَلَّبُ فِيهِ الْقُلُوبُ وَالْأَبْصَارُ
ﻣﺮﺩﺍﻧﻰ ﻛﻪ ﺗﺠﺎﺭﺕ ﻭ ﺩﺍﺩ ﻭ ﺳﺘﺪ ﺁﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﺍﺯ ﻳﺎﺩ ﺧﺪﺍ ﻭ ﺑﺮﭘﺎ ﺩﺍﺷﺘﻦ ﻧﻤﺎﺯ ﻭ ﭘﺮﺩﺍﺧﺖ ﺯﻛﺎﺕ ﺑﺎﺯ ﻧﻤﻰ ﺩﺍﺭﺩ ، [ ﻭ ] ﭘﻴﻮﺳﺘﻪ ﺍﺯ ﺭﻭﺯﻯ ﻛﻪ ﺩﻝ ﻫﺎ ﻭ ﺩﻳﺪﻩ ﻫﺎ ﺩﺭ ﺁﻥ ﺯﻳﺮ ﻭ ﺭﻭ ﻣﻰ ﺷﻮﺩ ، ﻣﻰ ﺗﺮﺳﻨﺪ .( النور\ 37) 》
=> یعنی این بزرگواران تجارت و کاسبی می کنند تا درآمد کسب کنند و پول دربیاورند و از مهارت هایی هم استفاده می کنند. اما زمانی که تجارت می کردند همزمان، هم سود می کردند و هم خدا را یاد می کردند و او را داشتند.
اگر انسان تکلیف گرا بشود نباید به نتیجه فکر کند؟ یا باید فکر کند؟
اتفاقا خیلی باید به نتیجه فکر کند ولی نباید به خاطر نتیجه سطح پایین ، نتیجه سطح بالا را از دست بدهد و از آن غافل بشود.
مسئله این است که نتیجه را بخواهی ولی کم نخواهی! خواستن نتیجه مشکلش این است که کم می خواهی! در صورتی که باید همه ی نتایج را بخواهی و تا آن آخرین حدی که دارد بخواهی.
اباعبدالله ع در کربلا هر چه از نتیجه بود ، خواستند.
اصلا این که حضرت می گویند خدا را میخواهم ، یعنی چه؟ یعنی من همه چیز و همه عالم را میخواهم.
امام حسین ع به کم قانع نبودند.اصحاب حضرت هم همینطور بودند.
اگر در بین دو راهی نتایج قرار گرفتی که از کدام نتیجه می توانی بهتر لذت ببری ، آن نتیجه ای را انتخاب کن که خودت در آن نیستی یا کمتر هستی.
چقدر باید این انانیت برطرف شده باشد؟
امیرالمومنین ع فرمود:
« الْجَلْسَةُ فِي الْجَامِعِ خَيْرٌ لِي مِنَ الْجَلْسَةِ فِي الْجَنَّةِ فَإِنَّ الجلسة [الْجَنَّةَ] فِيهَا رِضَى نَفْسِي وَ الْجَامِعَ فِيهَا رِضَى رَبِّي.»
«من در مسجد بنشینم ، بیشتر دوست دارم تا اینکه در بهشت بنشینم. در بهشت می نشینم خودم خوشم می آید و راضی هستم ولی در مسجد که می نشینم خدا خوشش می آید و راضی می شود.»
💢برای مطالعه متن کامل ، به آدرس زیر در کانال مدیا مراجعه فرمایید.
👇👇👇👇
بخش پنجم: https://eitaa.com/Aminikhaah_Media/675
بخش ششم: https://eitaa.com/Aminikhaah_Media/678
بخش هفتم: https://eitaa.com/Aminikhaah_Media/684
بخش هشتم: https://eitaa.com/Aminikhaah_Media/697
بخش نهم: https://eitaa.com/Aminikhaah_Media/699
بخش دهم: https://eitaa.com/Aminikhaah_Media/704
✅ @Aminikhaah