فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌙 مطالب مرتبط با عید فطر ارائه شده در کانال
📖 حدیث | شب عید فطر کمتر از شب قدر نیست.
🧎نماز شب عید فطر که در برابر هر یکرکعت ، ثواب چهل سال عبادت به انسان داده میشود.
📖 حدیث | تربت سید الشهداء-علیه السلام-اولین چیزی که بهتر است صبح روز عید فطر خورده شود.
🤲 دعا | قبل از رفتن به نماز عید ، بر امام زمان سلام کن و برای او دعا کن
✍ مسأله شرعی | « تکبیر قبل از رکوع» در نماز عید فراموش نشود.
👤 گزارشی از احوالات مُعَلَّی بْنُ خُنَیْسٍ-از اصحاب امام صادق علیه السلام- در روز عید
📖 حدیث | روز عید فطر ، شبیهترین روز به روز قیامت
📝 مسأله شرعی | تعداد دقیق تکبیرهای نماز عید
🎙کلام شیخ عباس قمی درباره روز عید فطر
🕌 فضیلت زیارت سیدالشهداء علیه السلام در شب عید فطر
📸 اقامۀ نماز عید فطر در صحن منوّر کاظمین (علیهما السلام) به امامت مرحوم آیة الله سیّد ابوالحسن اصفهانی (رضوان الله تعالی علیه)
🧎♂آداب نماز عید فطر در طهران قدیم؛ باز کردن روزه در عید فطر با خاک تُربت
🎙خطبه امیرالمومنین علیه السلام در روز عید فطر
📸 تصاویری از اقامه نماز عید فطر به امامت مرحوم آیت الله حاج شیخ عبدالکریم حائری در صحن حضرت معصومه (سلاماللهعلیها). | حدود ۹۰ سال پیش
@AmirGrali
آداب نماز عید فطر در طهران قدیم؛ باز کردن روزه در عید فطر با خاک تُربت
📝 در طهران قديم :
● پيش از افطار شب ، اول ماه هرکسي بايد فطريه خود را که يک مّن نان گندم، جو، برنج يا هرآنچه را که مصرف ميکرد به مستحق ميرساند يا معادل آن پول پرداخت ميکرد و يا از مال خود جدا ميکرد و به کناري ميگذاشت.
هر زمان دسترسي به مستحق ممکن نبود، فطريه را اگر گندم بود ۴ عباسي و اگر برنج بود ۲ قِران (۲ ريال) تا ۲ قران و نيم کنار گذاشته يا اگر پول موجود نبود از اشياء غيرضروري اتاق چيزي مانند لاله، جار (چراغهاي سقفي پايه بلندِ مرمري با لولههاي حباب دار نفت سوز)، کاسه و بشقاب و ... را نيت کرده، پيش خود گرو ميگذاشتند و پس از پرداخت فطريه که بايد در اولين فرصت انجام ميگرفت، از گرو خارج ميکردند.
● در واقع اين فطريه در درجه اول به فاميل مستحق و بعد به همسايه مستحق و آشناي مستحق و بعد از آنها به مستحق شرعي که کور و کر و ناقص العضو بود تعلق ميگرفت، اگر فطريه دهنده خودش مستحق شرعي و عرفي بود و توان پرداخت نداشت، نقد و جنس فطريه اش را ميان خود و زن و بچه اش دست گردان کرده و به مصرف ميرساند.
اگر هم مستحق مردي بي کس و بي اهل و عيال بود، فطريه را از دست راست به دست چپ خود داده، دوباره از دست چپ خود گرفته و خود را بري الذّمه ميکرد.
● براي برپايي نماز عيد فطر هم مأمومين هر امام جماعت از اول آفتاب روز عيد با پاي برهنه با در خانه او ميرفتند و مشغول تکبير، ذکر الله اکبر و الحمدلله کثيراً ميشدند، مکبري هم الله اکبر گفته و ديگران تکرار ميکردند، بعد از هر ۴ الله اکبر يک بار (الله اکبر، الله اکبر، لا اله الا الله و الله اکبر، و لله الحمد علي ما هدانا و له الشکر علي ما اولينا) ميگفتند و اين کلمات را با هروله کردن و خود را تکان دادن تکرار ميکردند تا امام جماعت لباس پوشيده و آماده شده و از خانه بيرون بيايد.
● از شرايط امام جماعت اين بود که عمامه را از سر برداشته، پاها را برهنه کرده و متذکر به اذکار مذکور بوده باشد و قبل ازنماز عيد يعني بعد از نماز صبح هم بايد عدهاي آقا را به حمام برده، دست و پا و ريش و سبيل او را حنا ميبستند.
● هنگام بيرون آمدن از خانه هم بايد خنجري به پر شال يا شمشيري از روي عبا مانند کسي که به جنگ يا جهاد ميرود حمايلش باشد و طرز حرکتش هم به سمت مصلي، چالاک وشتابان باشد و سايرين به دنبالش بدوند.
● به اين صورت آقا از جلو و ذکرگويان و تکبيرگويان به دنبالش از عقب به خارج از شهر و در محلي که سقف نداشته ميرفتند و نماز عيد فطر را به جا ميآوردند.
● در پايان با خاک تربت، خرما يا مويز افطار ميکردند و از راهي که غير از راه اول بود امام را به خانه اش رسانده و متفرق ميشدند.
@AmirGrali
خطبه امیرالمومنین علیه السلام در روز عید فطر
📝 امیر المؤمنین علی(علیهالسلام)در روز عید فطر برای مردم خطبه خواندند و فرمودند:
أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّ یَوْمَکُمْ هَذَا یَوْمٌ یُثَابُ فِیهِ الْمُحْسِنُونَ وَ یَخْسَرُ فِیهِ الْمُسِیئُونَ
ای مردم! این روزِ شما، روزی است که در آن نیکوکاران پاداش داده میشوند و بدکاران زیان میبینند.
وَ هُوَ أَشْبَهُ یَوْمٍ بِیَوْمِ قِیَامَتِکُمْ فَاذْکُرُوا بِخُرُوجِکُمْ مِنْ مَنَازِلِکُمْ إِلَی مُصَلَّاکُمْ خُرُوجَکُمْ مِنَ الْأَجْدَاثِ إِلَی رَبِّکُمْ وَ اذْکُرُوا بِوُقُوفِکُمْ فِی مُصَلَّاکُمْ وُقُوفَکُمْ بَیْنَ یَدَیْ رَبِّکُمْ وَ اذْکُرُوا بِرُجُوعِکُمْ إِلَی مَنَازِلِکُمْ رُجُوعَکُمْ إِلَی مَنَازِلِکُمْ فِی الْجَنَّةِ أَوِ النَّارِ
این روز، شبیهترین روز به روز قیامت است. با بیرون آمدن از منزل به سوی نماز، یاد کنید بیرون آمدن خود را از گورهایتان به محضر پروردگارتان! و از ایستادن و توقف در مصلای نمازِ عید، یاد کنید وقوف خود را در برابر پروردگار خود و با برگشت خود به منزلهایتان، بازگشت خود را به منزلهای بهشت یا دوزخ، یادآوری کنید!
وَ اعْلَمُوا عِبَادَ اللَّهِ أَنَّ أَدْنَی مَا لِلصَّائِمِینَ وَ الصَّائِمَاتِ أَنْ یُنَادِیَهُمْ مَلَکٌ فِی آخِرِ یَوْمٍ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ أَبْشِرُوا عِبَادَ اللَّهِ فَقَدْ غُفِرَ لَکُمْ مَا سَلَفَ مِنْ ذُنُوبِکُمْ فَانْظُرُوا کَیْفَ تَکُونُونَ فِیمَا تَسْتَأْنِفُونَ
و بدانید ای بندگان خدا که کمترین پاداش مرد و زن روزهدار آن است که فرشتهای در روز آخر ماه رمضان ندا میدهد: ای بندگان خدا! بشارت باد بر شما که گناهان گذشتۀ شما آمرزیده شد، پس مراقبت کنید نسبت به اعمال آیندهتان!
📓الأمالی(صدوق)، ص100، ح10
#حدیث
┄┅══••𑁍❀𑁍••══┅
@AmirGrali
تصاویری از اقامه نماز عید فطر به امامت مرحوم آیت الله حاج شیخ عبدالکریم حائری در صحن حضرت معصومه (سلاماللهعلیها). | حدود ۹۰ سال پیش
#حرم #زیر_خاکی #علماء_مراجع #حائری
@AmirGrali
VID_20240410_084329_698_۱۰۰۴۲۰۲۴.mp3
2.51M
توصیه دلسوزانه مقام معظم رهبری حفظه الله به جوانان جهت حفظ نورانیت بدست آمده از ماه مبارک رمضان
#سخنرانی #علماء_مراجع #رهبری
@AmirGrali