💠رهبری جامعه؛ متبلور کنندهٔ خواست مردم
بهترین نوع رهبری در یک جامعه این است که فرد یا گروه یعنی آنهائی که در رأس مخروط جامعه قرار دارند بازگو کننده شعار و آرمان خود مردم باشند. یعنی همان چیزی که امام خمینی در این انقلاب مکرر رویش تکیه کردند و همان چیزی که رمز پیروزی انقلاب است یعنی رهبر نمیآید واقعا راهی را نشان بدهد که به ذهن مردم نرسیده باشد و مردم به کلی از آن بیگانه اند. اینطور نیست، رهبر میآید متبلور و مشخص میکند همین خواست و راهیابی پراکنده شده در توده را و این بهترین نوع و سازندهترین و نیرومند ترین پیوند رهبر و مردم است، و چه وقتی اینطور میشود وقتی که افراد جامعه از نظر گرفتاریهای اقتصادی فرصتی برای به خود انديشيدن و به خود آمدن و به اوضاع اندیشیدن و چارهاندیشی و راهیابی کردن نداشته باشند. زیرا تا تک تک مردم به صورت راهیاب و چارہجو برنیایند و واقعا فکرها و اندیشهها و احساساتشان به صورت یک سیل خروشانی که میخواهد راه باز کند درنیاید، اصلا رهبری واقعیِ سازنده و کارساز به وجود نمیآید و هر وقت یک چنین پیوندی بین رهبر و مردم به وجود آمد آن موقع است که حرکتها به آسانی و خوبی و به طور خالص به ثمر میرسد.
📚مشروح مذاكرات قانون اساسی، ج2 ،ص 1481
﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋
❞موسسه مطالعات اسلامی و علوم انسانی اندیشه بهشتی❝
༺ @AndisheBeheshti ༻
💠معیار رهبری
در مقدمه پیشنهادی قانون اساسی ضابطه تشخیص رهبری اسلامی عدالت ذکر شده آیا این تمام جوانب را در بر می گیرد؟ یا آن که ضوابط جامع تری لازم است؟
ضابطه رهبری و اسلام عبارت است از ایمان به اسلام بعنوان یک نظام عقیده و عمل، یک جهان بینی و ایدئولوژی زنده و یک ایدئولوژی تاریخی شده و ایمان به مسئولیت، احساس مسئولیت و تعهد، بینش اجتماعی و آگاهی به مسائل زمان، قدرت تدبیر و مدیریت و ارایه راه حل مناسب و مقید بودن به وظایف الهی اخلاقی و اجتماعی. حالا اگر عدالت به همه این وجوه اطلاق شود، که می شود، مشکلی پیش نمی آید. ولی اگر از عدالت، بینش و قدرت مدیریت فهمیده نمی شود، که ظاهراً فهمیده نمی شود، باید گفت عدالت همراه با قدرت و مدیریت و بینش معیار رهبری است.
امام نیز در «ولایت فقیه» معیارهای رهبری را عدالت و آگاهی ذکر کرده اند ولی در مقدمه قانون اساسی پیشنهادی تنها عدالت ذکر شده است.
📚مبانی نظری قانون اساسی، ص95
﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋
❞موسسه مطالعات اسلامی و علوم انسانی اندیشه بهشتی❝
༺ @AndisheBeheshti ༻
♦️امام خمینی پیرو راستین محمد صل الله علیه وآله (1)
دعوت امام در شهر قم این کانون علم و ایمان که در آن «آیات بینات» گوناگون وجود دارد مشابه با دعوت پیامبر است در شهر مکه. آن کانون ایمان و توحید تاریخ ما. البته یک تفاوت هایی اینجا هست. پیامبر وقتی دعوت را آغاز کرد، کسانی که دعوت او را پذیرفتند بسیار اندک بودند. امام به تقدیر خداوند این شانس و توفیق را داشت که در زمانی و مکانی دعوتش را آغاز کرد که لبیک گویان به دعوت او فراوان بودند.
نوجوانها! شما که در آن زمانها بدنیا نیامده بودید یا بسیار خردسال بودید. با شروع دعوت امام، شهر قم از روحانیت جوان حوزه اش تا بسیاری از روحانیت شهری اش و بسیاری از مردم خود شهر، پیش از همه جا و بیش از همه جا به دعوت امام پاسخ مثبت دادند. من خود شاهد دگرگونیهای عظیم شهر قم بودم.
📚جاودانه تاریخ، گفتارها ۱، ص ۱۷
#امام_خمینی
﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋
❞موسسه مطالعات اسلامی و علوم انسانی اندیشه بهشتی❝
༺ @AndisheBeheshti ༻
♦️ امام خمینی پیرو راستین پیامبر صلی الله علیه وآله (۲)
امام با پیغمبر در این نقطه وجه مشترک داشت که تا موقع هجرت اجباریش از ایران و تبعیدش از ایران به ترکیه و اقامت اجباریش در عراق ( در نجف اشرف ) نتوانست شاهد پیروزی نهایی انقلاب باشد . دوران دعوت پیغمبر قبل از پیروزی نهایی انقلاب ۱۳ سال بود و دوران دعوت امام قبل از پیروزی انقلاب ۱۶ سال بود . چیزی نزدیک به هم با این تفاوت که پیغمبر آن ۱۳ سال را تقریباً بطور کامل در همان مکه گذراند ،
اما طاغوتیان زمان به امام فرصت ندادند که این ۱۶ سال را در قـم کـانون دعوت بگذراند و امام بخش عظیمی از این ۱۶ سال یعنی ۱۳ سال تمام آنرا در غربت گذراند .
از من می پرسید مگر نجف برای امام غربت بود . پاسخ من به شما این است که بله نجف برای امام غربت بود اینجا دیگر خیلی از شماها باید مطالب یادتان بیاید . یادتان می آید که امام در نجف فریاد برآورد ای نجف چرا ساکت نشسته ای و امام در نجف به انقلابیون ایران مقیم عراق و یا انقلابیون مقیم عراق در رابطه با سئوالی که از او کرده بودند که آقا چرا اینجا حرکتی نمی کنید ؟ فرموده بودند که من اینجا یک مهمان هستم. امام تمام آن مدت ۱۳ سال ، ایران را همچنان پایگاه اصلی انقلاب اسلامی می شناخت.
📚 جاودانه تاریخ، گفتارها۱، ص ۲۰_۲۱
#امام_خمینی
﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋
❞موسسه مطالعات اسلامی و علوم انسانی اندیشه بهشتی❝
༺ @AndisheBeheshti ༻