#پیاده_روی دینی، #زیارت_کردن و #نذری_دادن در #ایران_باستان
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
پیاده روی #اربعین با جمعیت میلیونی،خاریست در چشم #اسلام_ستیزان و #باستانگرایان ، آنها که چشم دیدن عشق و علاقه ملت معتقد و مذهبی ایران به سید و سرور شهیدان را ندارند، همواره سعی در ایجاد شبهه دارند.
وقتی در تاریخ جست و جو میکنیم، در میابیم که در ایران باستان نیز چنین مرسوم بوده و مردم از خانه های خود تا آتشکده پیاده روی کرده و نذورات خود را به آتشکده اهدا میکردند، برای اثبات این مطلب چند مورد از اسناد بیشمار را ذکر میکنم:
1⃣ #ابراهیم_پور_داوود مجدد و احیا کننده #اوستا، در کتاب #گاتهای خود، به نقل از #ابن_خوردادبه می نویسد:
#شاهان پس از #تاجگذاری، پیاده از #تیسفون(#مدائن) به #زیارت آن(#آتشکده #آذرگشنسب) می رفتند
📚 ابراهیم پور داوود، گات ها،انتشارات:اساطیر 1378،صفحه 24
goo.gl/X9vCy7 👈🏻 اسکن کتاب
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
2⃣ #آرتور_امانوئل_کریستینسن شرق شناس و ایران پژوه مشهور دانمارکی،در کتاب خود این چنین مینویسد:
#آذرگشنسپ یا آتش سلطنتی، در #گنجک (شیز) واقع در آذربایجان بود. 👈🏻پادشاهان #ساسانی در ایام سختی بزیارت این #معبد میشتافتند و #زر و مال و ملک و #غلام در آنجا نذر میکردند.👉🏻 وهرام پنجم سنگهای قیمتی تاجی را، که از خاقان و زنش گرفته بود، باین آتشکده فرستاد. خسرو اول نیز نظیر این را عطا نمود. خسرو دوم نذر کرد، که اگر موفق به مغلوب نمودن وهرام چوبین بشود، زینتهای زر و هدیههای سیم بآتشکده آذرگشنسپ بفرستد و بوعده خویش وفا کرد. این آتشکده را آذرخوش میگفتند. آذر بزبان عجم «آتش» و خوش «نیکو» است. 👈🏻شاهنشاهان ایران هنگام رسیدن بپادشاهی با کمال احترام پیاده بزیارت این معبد میرفتند و نذرها میکردند و هدیه و خواسته بسیار بآنجا میبردند. 👉🏻این #آتشکده علامت اتحاد و یگانگی دین و دولت بود و نمونه (سمبل) دولت ساسانیان بشمار میرفت، که بواسطه اتحاد با دیانت قوت گرفت
📚 #کریستین_سن، ارتور. تاریخ ایران در زمان ساسانیان. امیرکبیر، ۱۳۶۷. صفحه ۲۴۳
goo.gl/GudhPx 👈🏻 اسکن کتاب
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
3⃣ #بهرام_فره_وشی صاحب کرسی تدریس #تاریخ در دانشگاه تهران در اینباره مینویسد :
این آتشکده بواسطهٔ پیوستن دو آتش به یکدیگر مبدّل آتشکدهٔ بزرگ «شاهی» گشت. پادشاهان ساسانی چنان ارزشی برای این آتشکده قائل بودند که هر یک از شاهان پس از به تخت نشستن، پای پیاده به #زیارت آن میشتافتند، و پس از پیروزی در جنگ، سهمی از #غنائم #جنگی را به #گنجینهٔ آن تقدیم میکردند.
📚 #فره_وشی ، #ایرانویچ ،ص162
goo.gl/u1FHzu 👈🏻 اسکن کتاب
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
حال که ثابت شد، ایرانیان و شاهان پارسی، همواره با احترام و اهتمام فراوان با پای پیاده به زیارت آتشکده میرفتند و نذورات فراوان اهدا میکردند، شما #باستانگرایان چرا به این رسم باستانی نیاکانتان کج دهنی میکنید؟!
✍🏻محقق: #محمد_پورعلی
✅ @Anti_Archaism
11.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺تاملی در مورد روز #۷آبان موسوم به روز #کوروش
👌 #فیلم_پیشنهادی
✅ @Anti_Archaism
5.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 گزارش فارس از پاسارگاد در روز ۷ آبان
🔹با وجود تبلیغات رسانههای ضد انقلاب در فضای مجازی، روز ۷ آبان منتسب به روز کوروش پادشاه ایرانی، بدون هیچ گونه تجمعی و با کم محلی معنا دار مردم، سپری شد.
@Farsna
✅ @Anti_Archaism
وجود جوامع پیشرفته در هزاره اول پیش از میلاد در نواحی شرقی باستان باعث شد که هر از گاهی اقوام بیابانگرد ماورای سیحون به آنها هجوم ببرند و مورد نهب و غارت قرار دهند که همین بهانه ای شد تا هخامنشی به سرزمینهای ثروتمند باستان لشکرکشی کنند تا بر شاهراه آسیای میانه تسلط داشته باشند ، ضمن آنکه در ستیزهای بی امان اموال آنان را به تاراج می بردند و مردان و زنان آنها را به بردگی می گرفتند ، سپس حکومت های دست نشانده ، مستقر میکردند و مالیاتهای سنگین سالانه وضع می نمودند ، در کتاب تاریخ سیاسی هخامنشیان پروفسور داندمایف شرق شناس علوم روسی در تأیید این مطلب آورده که کوروش شهر کاسپیا را که ظاهرا در شمال شهر فعلی کابل قرار دارد را ویران نمود ، سپس به نقل از مورخین این را اضافه میکند که کوروش همچنین به هندوستان حمله برده و در این نبرد تعداد زیادی از نیروهای ایرانی جان باختند .
منبع : تاریخ سیاسی هخامنشیان ، داندمایف ، مترجم جواهر کلام ، چاپ اول ( شمشاد ) ، ۱۳۸۹ ، صفحات ۴۳ و ۴۴
✅ @Anti_Archaism
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🆔کانال ما در سروش:
https://sapp.ir/anti_archaism
#کوروش_هخامنشی