📍چرا به دروغ میگوئیم رهبری سکوت کرده اند؟؟
🔸اخیرا و سابقا به کرات و مرات در فضای مجازی دیده ایم و از دهان انقلابیون شنیده ایم که میگویند دلیل سکوت رهبری فلان است و چنین است و چنان
🔹اما بزرگواران کدام سکوت ؟ شما بگوئید رهبری در کدام زمینه سکوت کرده اند ؟ چرا رهبری باید فدای کم کاری ها و غفلت حزب الهی ها بشود
🔸کجا رهبری سکوت کرده اند؟ چرا خودمان را فریب میدهیم و دلیل تنبلی های خودمان را سکوت رهبری قلمداد میکنیم
🔹رهبر سکوت نکرده اند بلکه در وسط میدان در حال شمشیر زدن هستند آنهم در حالی که حزب الهی ها در پشت خیمه های جنگ نشسته و اند و دستی به ریش میکشند و گمان میکنند رهبری سکوت کرده است
🔸مگر قبل از مذاکرات نفرمودند مذاکره با آمریکا ممنوع است ولی بخاطر غفلت و کم کاری ما مجبور به پذیرش برجام شدند
🔹مگر بعد از برجام در زمینه هسته ای نفرمودند فعالیتتان را شروع کنید و به ۱۹۰ هزار سوء برسانید
🔸مگر نفرمودند تنها راه برون رفت از مشکلات اقتصاد مقاومتی و افزایش تولیدات داخلی است؟
🔹مگر رهبری از ماجرای مدرسه غرب تهران تا ریز گرد های خوزستان و تا دستور برخورد با مفسدان اقتصادی کوتاهی کرده اند
🔸مگر در تمام زمینه های اقتصادی از بازار های متداول تا دستور به بانک مرکزی در زمینه ارز و سکه کوتاهی کرده اند که حالا متهم به سکوت شده اند ؟
🔹مگر شفاف نکرده اند و دستور های مختلف به قوای مختلف ارسال نکرده اند؟
🔸مگر بعد از نا امیدی از دستگاه های خفته در خواب غفلت دستور آتش به اختیار نداده اند ؟؟
🔹مگر اخیرا نفرمودند جنگ نخواهد شد مذاکره نخواهیم کرد پس چرا فریادتان را بلند نمیکنید که وطن فروشان غرب صفت دوباره جرات نکنند حتی بفکر مذاکره با شیطان بروند
🔸پس چرا مدام رهبری را متهم به سکوت میکنیم آیا این بی انصافی نیست
🔹حزب الهی ها رهبری سکوت نکرده اند بلکه گوش های شما سنگین شده است که فریاد های رهبرتان در خط مقدم جنگ را نمیشنوید و بخاطر تنبلی های خودتان امامتان را متهم یه سکوت میکنید
#فریاد_رهبری_را_بشنویم
کانال بصیرت،پاسخ به شبهات وشایعات
جهت عضویت
@Antishobhe 👈👈👈
🔴 شبهه چیست؟
شاید در ابتدا این سوال در ذهن مطرح شود که چرا به شک و گمان شبهه می گویند . در این باره امام علی (ع) می فرمایند : « و إنّما سمّیت الشبهه لأنها تشبه الحق »
👌 شبهه را از این رو شبهه نامیدند زیرا که شباهت به حق دارد .
🐮 طرفداران باطل به گونه ای سخنان خود را تنظیم می کنند و با آب و تاب بیان می نمایند که مردم آن سخن را حق می پندارند به طوری که واقعیت بر مردم پوشیده می شود .به علت آنکه سخنان انسانهای منحرف شبیه سخنان حق است به آن «شبهه» می گویند و به سخنانی که مردم را به حق می رساند « دلیل» گفته می شود .
✍ عاقبت شک و شبهه چیست ؟
اگر به شک و شبهه پاسخی داده نشود و باقی بماند آثار نامطلوبی در فرد بر جای می گذارد .
امام علی (ع) فرمود : « الشّک یفسد الدّین »
شک و شبهه ( در صورت پاسخ ندادن) دین را فاسد و تباه می سازد .
و نیز فرمودند : « الشّک یطفیء نور القلب »
🔘 شک و شبهه ( در صورت پاسخ ندادن ) نور ایمان را در دل خاموش می سازد .
☑️ بنابراین موضوع آگاهی از دین مهم است و باید انسان مسلمان شبهه و پرسش دینی اش را با پرسیدن از علمای بزرگ دین برطرف سازد که اگر این مسئله صورت نگیرد ، امکان دارد سبب بی اعتقادی گردد تا جایی که شاید موضوعات ضروری دین را منکر شود .
❎ اگر امروز و هر زمانی به پرسشهای مخرّب که توسط مخالفان اسلام و انقلاب طراحی می شود پاسخ استدلالی داده نشود ، بسیاری از نسل جوان ما را با خودشان خواهند برد . جا دارد در اینجا به نقل حدیثی از امام باقر (ع) بپردازم : « ... فیصبح احدکم و هو یری أنّه علی شریعة من امرنا فیمسی و قد خرج منها و یمسی و هو علی شریعة من امرنا فیصبح و قد خرج منها »
(روزی خواهد رسید) که بعضی از شیعیان در روز اول مسلمان و بر دین باقی هستند ، اما شب که می رسد (به دلیل شبهات و عدم آگاهی از اسلام) از دین خارج می شوند و یا اینکه در شب مسلمانند ولی صبح که می شود دست از مسلمانی برمی دارند .
✅ فلسفه طرح شبهه و پرسش
گاهی پرسیدن سوال و وارد کردن شبهه نسبت به دین برای فهمیدن موضوع نیست بلکه شخص به دلیل تاریکی ضمیرش و برای دشمنی با اسلام و مقدسات ، شبهه ای مطرح می کند تا دین را تضعیف نماید و نگذارد دیگران هم به طرف معنویت روی آورند زیرا دشمنان می دانند تا دین و ایمان و معنویت در مردم هست ، خبری از عیاشی ، شهوترانی ، ظلم و ابتذال نیست . برای اینکه راه این آلودگیها را هموار کنند چاره ای جز مبارزه با دین ندارند زیرا تنها مزاحمشان دین می باشد و یکی از راههای مهم مقابله با اسلام ، وارد کردن شک و شبهه در اذهان مردم است .
✳️ در اینجا وظیفه مردم دفاع از دین خواهد بود .اگر به وظیفه خود عمل نمایند خودشان بهره می برند و در غیر اینصورت خداوند نخواهد گذاشت دینی که پای درخت آن خونهای انبیاء و ائمه اطهار (علیهم السلام) و علمای بزرگ و شهداء ریخته شده از بین برود .
🔷شما عزیزان نیز ما را در این امر خداپسندانه یاری دهید🌹💐
و مطالب کانال را حد امکان #نشر دهید.
🔴شاید یکی از مطالب کانال، به سوال چندین ساله ی کسی پاسخ دهد و او را در دین #قرص و محکم کند👌
💢 ان شاءالله با کمک شما بتوانیم قدمی در راه یاری خدا و مذهب #شیعه برداریم
التماس دعا 🙏
کانال بصیرت،پاسخ به شبهات وشایعات
جهت عضویت
@Antishobhe 👈👈👈
❌زندگی دیگران را نابود نکنیم❗️
🔹جوانی از رفیقش پرسید : کجا کار میکنی ؟ پیش فلانی، ماهانه چند میگیری؟ ۵۰۰۰. همهش همین؟ ۵۰۰۰ ؟ چطوری زندهای تو؟ صاحب کار قدر تو رو نمی دونه، خیلی کمه ! یواش یواش از شغلش دلسرد شد و درخواست حقوق بیشتر کرد ، صاحب کار هم قبول نکرد و اخراجش کرد ، قبلا شغل داشت، اما حالا بیکار است.
🔸زنی بچهای را به دنیا آورد، زن دیگری گفت : به مناسبت تولد بچهتون، شوهرت برات چی خرید ؟ هیچی ! مگه میشه ؟! یعنی تو براش هیچ ارزشی نداری ؟! بمب را انداخت و رفت، ظهر که شوهر به خانه آمد، دید که زنش عصبانی است و .... کار به دعوا کشید و تمام.
🔹پدری در نهایت خوشبختی است، یکی میرسد و میگوید : پسرت چرا بهت سر نمیزند ؟ یعنی آنقدر مشغوله که وقت نمیکنه ؟! و با این حرف، صفای قلب پدر را تیره و تار میکند
🔺این است، سخن گفتن به زبان شیطان. در طول روز خیلی سؤال ها را ممکن است از همدیگر بپرسیم؛
چرا نخریدی؟
چرا نداری؟
یه النگو نداری بندازی دستت؟
چطور این زندگی را تحمل میکنی؟ یا فلانی را؟
چطور اجازه می دهی؟
ممکن است هدفمان صرفا کسب اطلاع باشد، یا از روی کنجکاوی یا فضولی و... اما نمیدانیم چه آتشی به جان شنونده میاندازیم !
🔻شر نندازید تو زندگی مردم. واقعا خیلی چیزا به ما ربطی نداره! کور ، وارد خانهی مردم شویم و کَر از آنجا بیرون بیاییم. مُفسد نباشیم.
کانال بصیرت،پاسخ به شبهات وشایعات
جهت عضویت
@Antishobhe 👈👈👈
متن شبهه:
شورای_نگهبان هرکسی را که دلش بخواد رد یا قبول می کند .آیا تأیید_صلاحیت ها دست یک نفره خاصه ؟ یا قانون مشخصی داره و هرکسی دلش بخواد نمی تونه هرکار خواست بکنه ؟
پاسخ شبهه:
1️⃣ وجود ضابطه و قانون مشخص برای تأیید صلاحیت ها
طبق اصل ۱۱۵ قانون اساسی : رییس جمهور باید از میان رجال مذهبی و سیاسی که واجد شرایط زیر باشند انتخاب گردد:
ایرانیالاصل، تابع ایران، مدیر و مدبر، دارای حسن سابقه و امانت و تقوی، مومن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور.
در بند (9) اصل (110) قانون اساسي آمده است :
« صلاحيت داوطلبان رياست جمهوري از جهت دارا بودن شرايطي كه در اين قانون ميآيد، بايد قبل از انتخابات به تأييد شوراي نگهبان برسد» .
بنابر این شورای نگهبان تنها باید طبق ضوابط رفتار کند .
2️⃣ وجود قانون مشخص برای کاندیدا شدن در انتخابات همه کشورها
در تمام کشور های دنیا قوانین مشخصی برای نامزد های ریاست جمهوری وجود دارد و اینطور نیست که هر شخصی بتواند کاندیدا بشود .
به طور مثال در امریکا ، رسیدگی به صلاحیت نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری یک سال قبل از آنکه مردم بخواهند رأی بدهند شروع میشود و این فرایند از سوی شوراهای دو حزب جمهوریخواه و دموکرات انجام میشود؛ دو حزبی که همه روسای جمهور تاریخ آمریکا از میان آنها بیرون آمدهاند.
همچنین در فرانسه "شورای قانون اساسی" وظیفه نظارتی شامل دریافت پروندهها، انتشار لیست نامزدها، نظارت بر تطابق روند انتخابات با قوانین و اعلام نتایج انتخابات را بر عهده دارد. در این کشور جمعآوری 500 امضای معرفی از شهرداران، نمایندگان و مقامات فرانسوی برای داوطلبها ضروری است و اوضاع مورثی داوطلب هم بررسی میشود .
3️⃣ برای پست های حساس عقلا لازم است مرجعی صلاحیت ها را تأیید کند
اداره کشور در پست های مختلف امری است مهم و برای همین از حساسیت بالایی برخوردار است و لازم است تا مرجعی باشد تابه افراد داوطلب برای تصدی این پست ها نظارت کند و صلاحیت آنها را بررسی و تایید کند .
مثلا اگر شخصی ادعا کند که خلبان است ، صرف این ادعا کافی نیست و برای اثبات آن باید مدارک خود را به مرجع مشخصی ارائه دهد و این ادعا اثبات شود و اگر نه رد صلاحیت می شود .
4️⃣فقط نظر فقهای شورای نگهبان و یا یک نفر از آنها به تنهایی کافی نیست
شورای نگهبان از شش فقیه و شش حقوقدان تشکیل شده است که طبق اصل ۹۲ اعضای این شورا برای مدت شش سال انتخاب میشوند ولی در نخستین دوره پس از گذشتن سه سال، نیمی از اعضای هر گروه به قید قرعه تغییر مییابند و اعضای تازهای به جای آنها انتخاب میشوند.
از آن به بعد هم سه نفر سه نفر در دوره های شش ساله انتصاب می شوند .
نکته مهم اینجاست که برای تأیید صلاحیت نامزد های ریاست جمهوری تأیید حداقل هفت نفر لازم است و یک شخص به تنهایی و یا فقها به صورت مجزا نمی توانند کسی را تأیید یا رد کنند و یا یک نفر نظر خود را به دیگران تحمیل نماید .
5️⃣نقش وزارت کشور و فرمانداری ها در تأیید صلاحیت ها
در انتخابات ریاست جمهوری فقط شورای نگهبان مرجع احراض صلاحیت ها است ، ولی در انتخابات مجلس هیئت اجرایی وزارت کشور اولین مرجع تشخیص صلاحیت است ، سپس هیئت نظارت شورای نگهبان و در آخر و در صورت شکایت و پاسخ نگرفتن نامزد ها شورای نگهبان مرجع تأیید صلاحیت ها است .
در انتخابات شوراهای شهر نیز هیئت تعیین شده از طرف فرمانداری ها مسئول تأیید صلاحیت ها است .(شورای نگهبان تنها در موارد خاص ورود می کند)
کانال بصیرت،پاسخ به شبهات وشایعات
جهت عضویت
@Antishobhe 👈👈👈
متن شبهه:
به جای زیارت حج و عتبات ایران را آباد کنید
امام خمینی
فرمان امام خمینی در خرداد ماه پنجاه و هشت. تا میتونید پخش کنید
پاسخ شبهه:
1⃣این پیام حضرت امام خمینی در ۲۶ خردادماه ۱۳۵۸ در قم به ملت ایران درباره تشکیل #جهاد سازندگی می باشد. (ر.ک. صحیفه امام - ج۸ - ص۱۸۰)
2⃣لکن برای روشن شدن محورهای صحبت حضرت امام باید صدر و ذیل سخنان ایشان را هم مورد توجه قرار دهیم:
ایشان در ابتدای پیامشان از خرابیهای شدید ایران سخن گفته اند:
""... این دیوار شیطانی بزرگ که شکست، پشت آن دیوار خرابیهای زیاد هست؛ و ما باید به همت ملت آن خرابیها را ترمیم کنیم. ناچاریم که به ملت متوجه بشویم برای سازندگی...... تقریباً هر کدام از گروهها میآیند، شکایت از وضعشان دارند، میگویند برق نداریم، خانه نداریم، آب نداریم، اسفالت نداریم، بهداری نداریم؛.. ""
بله وضعیت #ایران را به اینصورت بیان میکنند.آیا وجدانا وضعیت امروز ایران با آن زمان قابل مقایسه است؟!
ودر ادامه امام #خمینی (قدس سره) اضافه میکنند:
""... من میخواهم از اشخاص که برای زیارتها، برای #مکه معظمه، برای #مدینه منوره میخواهند بروند لکن به طور #استحباب می خواهند بروند، من میخواهم از آنها هم تقاضا کنم که شما برای ثواب میخواهید بروید مکه مشرف بشوید، میخواهید بروید مدینه منوره، عتبات عالیات مشرف بشوید؛ امروز ثوابی بالاتر از اینکه به برادرهای خودتان کمک کنید . خداوند به همه شما اجر عنایت میکند، و همان ثوابی را که شما از #زیارتها می خواهید خداوند به شما در این جهاد خواهد داد... ""
3⃣پس منظور امام سفرهای استحبابی بوده است!!! نه سفر حج واجب افراد مستطیع. ولی میبینیم که در عکس اشاره ای به استحبابی بودن سفرهای زیارتی نداشته است.
4⃣لازم به ذکر است؛ نه تنها امام خمینی بلکه پیشوایان دینی ما نیز کمک به مشکلات جامعه اسلامی و رفع #حوائج ضروری افراد آن را لازم الاجرا میدانند.
در دین مبین اسلام رفع نیاز #حاجتمندان، از نکات قابل توجهی است که در جوامع حدیثی و منابع فقهی بخشهای مستقلی برای آن منظور شده است. «قضاء حاجة المؤمن »، «خدمة المؤمن »، «الاهتمام بامور المسلمین »، «الطاف المؤمن و اکرامه » برخی از عناوین این ابواب است . در متن این گفتارهای سودمند، افزون بر ثوابهای اخروی خدمت رسانی، به نتایج پربار این خصلت خداپسندانه در دنیا نیز اشاره شده است . در یکی از همین روایات، حضرت سیدالشهداء علیه السلام به خدمتگزاران راستین به مردم نوید می دهد:
«من نفس کربة مؤمن فرج الله عنه کرب الدنیا والاخرة ; هر کس اندوهی رااز دل یکی از اهل ایمان بزداید، خداوند متعال غصه های دنیا و آخرت او را از میان برداشته [مشکلاتش را حل خواهد نمود ].»
5⃣ بنابراین خدمت رسانی در جامعه اسلامی، بویژه از سوی کارگزاران و مسئولان و صاحبان قدرت و مال، امری لازم و ضروری است.
6⃣ از منظر اسلام شایسته است که هر مسلمان وظیفه شناس و مسئولیت پذیر در هر پست و مقامی که باشد در امر خدمت رسانی همت نماید و تلاش خود را مضاعف گرداند." "
کانال بصیرت،پاسخ به شبهات وشایعات
جهت عضویت
@Antishobhe 👈👈👈
🔺پاسخ امام جمعه مشهد به پویش "فرزندت کجاست" ؟
🔹علمالهدی: هفت فرزند دارم. پسر بزرگم معاون آقای اراکی در مجمع التقریب است؛ فرزند دوم بنده دانشیار دانشگاه شهید بهشتی و همسر آقای رئیسی است
🔹فرزند سوم بنده که دختر است، دکتری فلسفه تطبیقی دارد و تدریس میکند؛ فرزند چهارمم پسر است و سردفتر اسناد رسمی در تهران است؛ فرزند پنجم بنده دانشیار فلسفه و پسر است و در دانشگاه پیام نور مشغول است؛ فرزند ششم دکتری ادبیات فارسی دارد و فرزند هفتم بنده نیز پسر است و دکتری مدیریت فرهنگی و شغل آزاد دارد/ تسنیم
@Antishobhe
🔴آیا رهبری معظم به تنهایی و با شجاعت و قاطعیت میتوانند فساد را ریشه کن کنند؟؟؟
📚 #عبرتهای_تاریخ
🔻یکی از افرادی که بعد از پیامبر (ص) به حکومت رسید «عثمان» بود. عثمان در طول مدت حکومت خود دچار مفاسد مالی و انحرافات زیادی شد (ر.ک: شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید ج۱/ص۱۹۸). از جمله مردمانی که نسبت به مفاسد اعتراض داشته و درخواست برخورد با آن را داشتند مردم کوفه بودند، مردم کوفه به همراه سایر معترضین عثمان را سرنگون و با امام علی (ع) بیعت کردند.
امیرالمومنین (ع) در برخورد با مفاسد هم شجاع بود و هم قاطع. در توصیف شجاعتشان فرمودند: «به خدا قسم چون کفتار ترسو نیستم بلکه با کمک افراد حق جو، روی گردانان از حق را در هم میکوبم». (نهج البلاغه: خطبه6) و در توصیف قاطعیتشان فرمودند: «به خدا قسم حتی اگر اموال بیت المال مهریه زنان شده باشد آن را باز میگردانم» (نهج البلاغه: خطبه ۱۵). به همین جهت دست رد بر سینه سهم خواهانی چون طلحه و زبیر زد و حکومت معاویه را برنتافت.
🔻اما طلحه و زبیر و معاویه نیز بیکار ننشستند و علیه علی (ع) جنگ سخت و نرم بر پا کردند. در این هنگام که هنگام هزینه دادن پای مبارزه با مفاسد بود حضرت (ع) خطاب به مردم کوفه فرمود: «قد فتح باب الحرب بينكم و بين أهل القبلة و لا يحمل هذا العلم إلا أهل البصر و الصبر» (نهج البلاغه: خطبه173) «باب جنگ بین شما و دشمنان داخلی بازگردیده است، و در این جنگ عَلَم را تنها کسانی میتوانند حمل کنند که اهل بصیرت و صبر باشند» اهل بصیرت تا در هنگام جنگ روانی حق و باطل بر آنها مشتبه نشود و اهل صبر تا در هنگام جنگ سخت تحمل هزینه ها را داشته باشند.
🔻ولی مردم کوفه که خواهان مبارزه با فساد شده بودند نشان دادند که نه بصیرت دارند و نه صبر. صبر نداشتن آنها باعث شد که نتوانند جنگ را به سرانجام برسانند و از خود ضعف نشان دادند، و بصیرت نداشتن آنها نیز موجب انفعال و فریب آنها در برابر جنگ روانی دشمن شد. نتیجه این بی بصیرتی و بی صبری هم چیزی نبود جز شهادت علی (ع) و بر روی کار آمدن معاویه که اُم الفساد بود.
🔺 علی (ع) با فدا کردن خویش برای همگان این حقیقت را روشن ساختند که «برای مبارزه با فساد، شجاعت و قاطعیت رهبر کافی نیست بلکه بصیرت و صبر مردم نیز لازم است» و الا مبارزه نتیجه نخواهد داد و چه بسا نتیجه عکس دهد.
🔺 اکنون آیا ما بصیرت و صبر لازم برای مبارزه با فساد را داریم ؟
◀️ آیا با وجود اینهمه شایعات و شبهات از طرف دشمن ،میتوانیم مسیر حق و باطل را از هم تشخیص بدهیم؟
◀️آیا بصیرت لازم برای مبارزه با جنگ روانی مفسدین را داریم ؟!!!
کانال بصیرت،پاسخ به شبهات وشایعات
جهت عضویت
@Antishobhe 👈👈👈
متن شبهه:
مگه حکم خدا یکی نیست پس چرا مراجع این همه اختلاف دارن؟؟؟؟
پاسخ شبهه:
🔮قرآن تنها یکی از منابع اجتهاد است و علاوه بر آن، سنت پیامبر و امامان معصوم(ع) نیز عقل و اجماع منابع دیگر استنباط احکام هستند. اسلام اگر چه با وجود این منابع، جامع و کامل است، امّا جامع بودن اسلام به این معنا نیست که تمام جزییات در آن آمده باشد. روشن است که نیازهای جزیی انسان ها در حال تغییر و تحول است. در آیات قرآن نیز مسایل به صورت کلی بیان شده تا در زمان های مختلف با رجوع به آیات و فهم اصول کلی احکام اسلام و با تشخیص و فهم روایات، متخصصان علوم و دانش های اسلامی بتوانند ، آن اصول کلی و روایات را با نیازهای هر عصر و دوره ای منطبق نمایند و این معنای اجتهاد پویا و نقش زمان و مکان در اجتهاد است. مطمینا با نادیده گرفتن نیازهای هر عصر و شرایط زمان و مکان وبرخی امور دیگر، اجتهاد نمی تواند موفق و کار آمد باشد. در واقع وجود عالمان دینی و به دست آوردن احکام جزیی از اصول کلی و از طریق فهم و استنباط روایات و انطباق آن با نیازهای هر عصر و دوره ای ، یکی از ارکان جامعیت اسلام است .
🔮بنابراین در مورد اختلاف فتوای عالمان و مجتهدان دینی می گوییم:👇
1⃣اولاً اختلاف مراجع در احکام دینی غالبا در جزییات است و کمتر فقیهی وجود دارد که در یکی از احکام اساسی با نظر مراجع دیگر مخالف بوده و نظر متفاوتی داشته باشد. مانند اصل وجوب نماز و اجزاء و شرایط آن.
2⃣ثانیا مسیله اختلاف در یک موضوع اجتهادی و علمی امری طبیعی استو هیچ منافاتی با جامعیت اسلام ندارد ، بلکه کمال و جامعیت آن را محقق می سازد .با توجه به این که معمولاً در تمام علومی که نیاز به اجتهاد و استدلال دارد، صاحبنظران اختلاف نظر پیدا میکنند، فقها و مجتهدها نیز در استنباط احکام اختلاف نظر دارند و فتواهای متفاوت صادر میکنند .این مسیله در علوم تخصصی دیگر نیز وجود دارد.
✍در بررسی از علل اختلاف فتوای مراجع چند عامل اساسی است.👇
🔮1ـ درجه و رتبه علمی افراد متفاوت است.
🔮2ـ نحوه ورود و خروج آنان به بحث های علمی و تخصصی باعث اختلاف نظر و برداشت می شود.
🔮3ـ اختلافات مبنایی در اصول و فقه باعث اختلاف فتوا می شود.
🔮اختلاف نظر فقها به نحوه استنباط آن ها بر می گردد. فقیه باید حکم شرعی را از آیات و روایات معصومین استخراج کند و بر اساس آن ها حکم به حلیت یا حرمت نماید. در این راستا با استفاده از مبانی اصولی خود به جرح و تعدیل روایات می پردازد و به یک جمع بندی نهایی می رسد چه بسا روایتی که دلیل حرمت یا حلیت است به نظر فقیهی از نظر سند یا دلالت تمام باشد، ولی فقیه دیگر آن را مخدوش می داند،و این بدان خاطر است که گاهی از ایمه اطهار(ع) حکمی بر خلاف نظر خودشان به عنوان تقیه صادر میشد، نیز جاعلان حدیث برای تشویش اذهان و تخریب و تحریف دین و احکام الهی، احادیثی به نام امامان جعل میکردند. و تا کنون احادیث تقیهای و جعلی در لابه لای اخبار و احادیث ما موجود است.
🔮در این جا علوم و دانش های مختلف مانند علم الحدیث و درایه الحدیث و... برای فهم احادیث و روایات صحیح از غیر صحیح به وجود آمده است.همین مسیله کافی است که اختلاف نظر ایجاد شود و این مسیله طبیعی است همان طوری که در رشته های دیگر علمی نیز بین کارشناسان اختلاف نظر وجود دارد، مثلاً یک جراح نظر می دهد غده ای را باید با عمل جراحی از بین برد، ولی جراح دیگر به این نظریه اعتقادی ندارد و معتقد است با دارو قابل معالجه است
👈از طرف دیگردر مواردی موضوع حکم با تحولات زمانی تغییر می کند و به تبع تغییر موضوع حکم عوض می شود، مثلاً در روایات از بازی با شطرنج منع شده و حتی در روایاتی وارد شده که به شطرنج باز سلام نکنید، ولی حضرت امام خمینی ره در پاسخ به استفتایی درباره بازی با شطرنج در فرض خروج از قمار و داخل شدن در مقوله ورزش ذهنی فرموده اند:
🔮 بر فرض مذکور اگر برد و باخت در بین نباشد اشکال ندارد ولی بعضی از فقها برای خودِ شطرنج موضوعیت قایل اند و معتقدند در بستر زمان این حکم تغییر نمی کند، چون تا شطرنج شطرنج است موضوع محفوظ است و حکم بر آن بار یعنی چه می شود
🔮.این اختلاف بر اساس تفاوت برداشت از موضوع است و این که آیا شطرنج موضوعیت دارد یا آلت قمار بودن دخیل در حکم است.
بطور کلی اختلاف در مسایل بسیار جزیی است و سبب ناهمگونی در اعمال نمی شود.
کانال بصیرت، پاسخ به شبهات و شایعات
جهت عضویت
@Antishobhe 👈👈👈
✅شایعات در مورد مقام معظم رهبری امام خامنه ای و فرزندانشان!
✔️قسمت اول✔️
🔸شایعاتی شنیده ام در مورد پسر مقام معظم رهبری جناب مجتبی خامنه ای که گفته اند، ایشون اسبهاشون رو با هواپیما جابجا می کنند و چند مورد دیگر، آیا این صحت دارد؟ همین طور در مورد اعتیاد خود مقام معظم رهبری!
🔹جواب: همراهان گرامی اهتمام شما به شناخت حقایق و زدودن شبهات قابل تقدیر و احترام است . یکی از محورهای جنگ نرم دشمنان بر علیه نظام اسلامی ، تخریب اعتماد مردم به مسئولان عالی رتبه نظام از طریق شایعه پراکنی و اتهامات بی اساسی است که به هیچ وجه واقعیت خارجی ندارد . براین اساس پیرامون شایعه فوق به اختصار گفتنی است ؛
✅آیت الله خامنه ای چهار پسر دارند که هر چهار نفر، طلبه و معمم هستند. پسران ایشان به ترتیب حجج اسلام سید مصطفی، سید مجتبی، سید مسعود و سید میثم حسینی خامنه ای هستند گفتنی است اکثر پسران ایشان در مدرسه علوی که محیطی مذهبی دارد، درس خوانده و سپس برخی از آنان مقاطعی از علوم دینی را در مدرسه شهید مطهری و نیز مدرسه علمیه آیت الله مجتهدی پشت سر گذاشته اند. و با توجه به مخالفت و منع جدی مقام معظم رهبری هیچ گونه شغل یا کار اجرایی ندارند. و به صورت ساده و در سطح پایین ترین اقشار جامعه زندگی می کنند .به صورت کلی بنای مقام معظم رهبری بر این بوده و هست که فرزندانشان به هیچ وجه پستی را نپذیرند. علاوه بر این ایشان همیشه توجه دارند که هیچ یک از منسوبین از بابت ارتباطی که با ایشان دارند، برخورداری خاصی پیدا نکنند. چنانکه وقتی دخترشان در آستانه ازدواج بود با داماد شرط کردند تا زمانی که من مسئولیت دارم و رهبرم ، شما به هیچ وجه نباید وارد کارهای اقتصادی یا مشاغل دولتی شوید، به همان کاری که تا به حال مشغول بوده اید، ادامه دهید. نکته دیگر اینکه که فرزندان رهبر انقلاب هیچ مسئولیت رسمی ندارند آنها حتی در بیت رهبری هم مسئولیتی به صورت رسمی به عهده ندارند .
💢حجت الاسلام و المسلمین «احمد مروی» که از دوران نوجوانی با آیت الله خامنه ای آشنایی و ارتباط نزدیک داشته و از ۱۹ سال پیش تاکنون نیز در مقام معاون ارتباطات حوزهای دفتر مقام معظم رهبری از نزدیک زندگی رهبر انقلاب را دیده است، می گوید: اینها حقیقتاً درس می خوانند. خوب هم درس می خوانند. من با اینها مأنوسم، این توفیق را دارم. اُنسی دارم، نشست داریم، گعده داریم، صحبت می کنیم. یک بار ندیده ام که اینها راجع به پولی، امکاناتی و چیزهای از این قبیل صحبت بکنند. گویی افرادی معمولی هستند و پدرشان هم یک فرد معمولی است.
🔸این خیلی ارزش دارد که امکانات باشد و موقعیت فراهم باشد و هیچ اقبالی به آن نشان داده نشود. این خیلی ارزشمند است. برای خود حضرت آقا، همه رقم امکانات هست ولی هیچ اقبالی ما نمی بینیم. نه خودشان، نه خانواده شان!
🔹قطعاً خود آقا دوست ندارند که بستگانشان و مخصوصاً آقازاده هاشان در کارهای اقتصادی باشند، قطعاً این را آقا نمی پسندند. خود اینها هم هیچ رغبتی و هیچ اقبالی ندارند. حالا به هر صورت این جور تربیت شده اند که هیچ اقبالی به این چیزها ندارند. لذا می بینید حتی ضدانقلابترین مجموعه ها و گروهها، داخل و خارج، برای هر کس حرفی بزنند البته من آن حرفها را تأیید نمی کنم، خیلی از آنها هم شایعات و حرفهای دروغ است، من نمی خواهم آنها را تصدیق کنم ولی در مورد حضرت آقا و آقازاده ها من نشنیده ام چیزی گفته شود. هیچ کس هم شاید نشنیده باشد. چون می دانند اگر این را بگویند، کسی باور نمیکند و آن حرفهای دیگرشان را هم کسی باور نمیکند. یعنی این قدر زندگی آقا و زندگی خانواده و فرزندان آقا سادگیشان، بی رغبتیشان و بی توجهیشان به مسائل دنیایی تقریباً محرز است که هیچ وقت حتی آن ضدانقلابها، متعرض این معنا نشده اند.
کانال بصیرت،پاسخ به شبهات وشایعات
جهت عضویت
@Antishobhe 👈👈👈
✅شایعاتی در مورد مقام معظم رهبری امام خامنه ای و فرزندانشان!
✔️قسمت دوم✔️
🔸فرزندانشان بیشتر همین مسائل درس و بحث برایشان مطرح است و نگرانیهایی که نسبت به مردم و نسبت به زندگی طلاب و نسبت به قضایای دیگر دارند، همان دغدغه هایی است که خود آقا دارند. این که آنها برای خودشان دنبال آینده ای باشند زندگی، مال، منال، پول، پس انداز اصلاً وجود ندارد. اگر بود، من مطلع می شدم. چون خیلی با اینها مأنوسم. من چنین چیزی واقعاً در اینها ندیده ام.
🔹آقا مصطفی آقازاده بزرگ آقا همان سال اول ازدواجشان که طلبه قم بودند، الان هم قم هستند. خانه ای اجاره کرده بودند و مستأجر بودند – الان هم مستأجرند – ما را یک روز برای ناهار دعوت کردند. ما رفتیم منزل ایشان. یک سال از ازدواج ایشان نگذشته بود، ماه های اول ازدواج ایشان بود. ما هم یک گلدان معمولی خریدیم و رفتیم که دست خالی نرویم. من واقعاً تعجب کردم که آیا این خانه، خانه یک تازه داماد است؟! حالا نه خانه فرزند رهبر انقلاب و مقام اول کشور، حتّی خانه یک تازه داماد هم این نیست. یعنی یک خانه تازه داماد، بالاخره یک زرق و برقی دارد؛ تا مدتها این زرق و برق خانه تازه داماد و خانه تازه عروس، هست. من توی خانه اینها، واقعاً همان زرق و برق معمولی یک تازه داماد و یک تازه عروس را ندیدم. بسیار زندگی معمولی، دوتا فرش ماشینی، آن هم نه سه در چهار چون من دقت داشتم به این چیزها. دور و بر خودم را نگاه میکردم. حواسم بود و تا آنجا که می توانستم، رصد می کردم اوضاع و احوال خانه را. دو تا فرش شش متری انداخته بودند، دور خانه هم موکت بود و دو سه تا پشتی ابری معمولی، نه مبلمانی، نه زرق و برقی! زندگی ساده و خوبی در آقازاده های ایشان سراغ داریم.
🔸آقازاده ها در دفتر مسئولیتی ندارند. فقط در نشر آثار همکاری دارند والاّ هیچ کدام از آقازاده ها مسئولیتی ندارند. جایی هم مشغول نیستند. ممحّض در درس و کار طلبگی هستند. درس میخوانند و انصافاً هم درسشان خیلی خوب است. خیلی خوب پیشرفت کرده اند. خود آقا مصطفی که الان سطوح عالیه را در قم تدریس میکنند. ایشان مکاسب و کفایه در قم تدریس می کنند.
(گزارش خواندنی از زندگی رهبر انقلاب و فرزندان ، سایت آینده ، ۲۱/۴/۱۳۸۸ )
✅همچنین سایر موارد شایعاتی بیش نیست و نمایانگر اوج درماندگی دشمنان نظام اسلامی می باشد که جهت سرپوش گذاشتن بر ناکامی هایشان در توطئه های مختلف , ناجوانمردانه به شایع سازی در جهت تخریب مقام معظم رهبری و وابستگان ایشان , روی آورده اند .
کانال بصیرت،پاسخ به شبهات وشایعات
جهت عضویت
@Antishobhe 👈👈👈
🔴پاسخ به یک #شبهه
« آیا واقعا امام حسین حج اش را نیمه تمام گذاشت؟! »
پاسخ شبهه:
این سخن مشهور که "امام حسین(ع) حجّ خود را نیمه تمام گذاشت" ، سخن نادرستى است؛ زیرا امام (ع) در روز هشتم ذى حجه «یوم الترویه» از مکّه خارج شد! در حالى که اعمال حجّ - که با احرام در مکّه و وقوف در عرفات شروع میشود - از شب نهم ذى حجه آغاز میشود!
بنابراین، امام(ع) اصولاً وارد اعمال حج نشده بود، تا آن را نیمه تمام گذارد.
https://goo.gl/wu3Wmq
از طرف دیگر؛ از امام صادق(ع) نقل شده است:
"امام حسین(ع) قبل از روز هشتم ذی الحجه از مکه خارج شد، در حالی که قبلا در ماه حج با احرام عمره، به قصد انجام عمره وارد مکه شده بود و عمره انجام داده بود."
از این روایت بر نمی آید که حضرت حج خود را تبدیل به عمره کرده باشد.
کانال بصیرت،پاسخ به شبهات وشایعات
جهت عضویت
@Antishobhe 👈👈👈
متن شبهه:
ﺧﻮﺍﺟﻪ ﻋﺒﺪﺍﻟﻠﻪ ﺍﻧﺼﺎﺭﯼ ﻓﺮﻣﻮﺩ:
ﺑﺪﺍﻧﮑﻪ، ﻧﻤﺎﺯ ﺯﯾﺎﺩﻩ ﺧﻮﺍﻧﺪﻥ، ﮐﺎﺭ ﭘﯿﺮﺯﻧﺎﻥ ﺍﺳﺖ
ﻭ ﺭﻭﺯﻩ ﻓﺰﻭﻥ ﺩﺍﺷﺘﻦ، ﺻﺮﻓﻪ ﯼ ﻧﺎﻥ ﺍﺳﺖ
ﻭ ﺣﺞ ﻧﻤﻮﺩﻥ، ﺗﻤﺎﺷﺎﯼ ﺟﻬﺎﻥ ﺍﺳﺖ.
ﺍﻣﺎ ﻧﺎﻥ ﺩﺍﺩﻥ، ﮐﺎﺭ ﻣﺮﺩﺍﻥ ﺍﺳﺖ
پاسخ شبهه:
چنانچه این جمله از خواجه عبدالله انصاری باشد، او تنها یک صوفی بود، که با وجود احترامی که برای متون ادبی او قائلیم، هرگز جایگاهی در حد پیشروان دینی ما ندارد. شاید ایشان این کلام را از حیث حسی و ادبی برای نشان دادن عظمت انفاق گفته باشد، ولی درست نیست که برای بزرگ کردن یک عمل نیک، اعمال نیک دیگر را کوچک سازیم. این سخن از نظر منطقی و دینی ایرادات واضحی دارد که به بررسی آن میپردازیم⬇️
🚫ﺑﺪﺍﻧﮑﻪ، ﻧﻤﺎﺯ ﺯﯾﺎﺩﻩ ﺧﻮﺍﻧﺪﻥ، ﮐﺎﺭ ﭘﯿﺮﺯﻧﺎﻥ ﺍﺳﺖ🚫
✅بر خلاف این ادعا، مطابق آنچه در روایات داریم،هرچند که عبادت در هر سنی ارزشمند است، ولی عبادت جوانان از ارزش بسیار ویژه و بالاتری برخوردار است👇
پیامبر اکرم(ص) فرموده اند⬇️ «خداوند بزرگ به جوان عبادت پیشه، نزد فرشتگان افتخار می کند، در حالی که می فرماید👈بنده ام را بنگرید! برای من خواسته های نفس خود را کنار نهاده است.»
⏪( ر.ک: کنزالعمّال، متقی هندی، بیروت، مؤسسة الرسالة، ج 15، ص 776، ح 43057).
🚫ﻭ ﺭﻭﺯﻩ ﻓﺰﻭﻥ ﺩﺍﺷﺘﻦ، ﺻﺮﻓﻪ ﯼ ﻧﺎﻥ ﺍﺳﺖ🚫
✅دلیل و فلسفه ی وجوب روزه در روایات ما صرفه ی نان!!!! نیست.
امام علی علیه السلام فرمودند⬇️
"خداوند روزه را واجب کرد، تا به وسیله آن اخلاص خلق را بیازماید".
⏪(نهج البلاغه، حکمت 252).
حضرت زهرا علیها السلام فرمودند⬇️
"روزه داری که زبان و گوش و چشم و جوارح خود را حفظ نکرده، روزه اش به چه کارش خواهد آمد".
⏪(بحار، ج 93 ص 295).
امام رضا علیه السلام فرمودند⬇️
"مردم به انجام روزه امر شده اند، تا درد گرسنگی و تشنگی را بفهمند و به واسطه آن فقر و بیچارگی آخرت را دریابند".
⏪(وسائل الشیعه، ج 4 ص 4 ح 5 علل الشرایع، ص 10).
🚫ﻭ ﺣﺞ ﻧﻤﻮﺩﻥ، ﺗﻤﺎﺷﺎﯼ ﺟﻬﺎﻥ ﺍﺳﺖ.🚫
✅آشکار است، که رفتن به حج مصداق خوبی برای تماشای جهان نیست و از قضا، خداوند برای اینکه گردشگرانی که جویای بهره مندی از مواهب طبیعی اند و حاجیانی که تنها به عشق خود خدا سختی های مسیر را به جان میخرند، را از هم مشخص کرده و جدا کند، به قول مولای متقیان علی علیه السلام ⬇️ ⏪(خطبه 192 نهج البلاغه)
"كعبه را در سنگلاخترين مكانها، بى گياهترين زمينها، و كم فاصله ترين درّه ها، در ميان كوه هاى خشن، سنگريزه هاى فراوان، و چشمه هاى كم آب، و آبادى هاى از هم دور قرار داد".
💥در این شبهه چند واجب الهی روبروی هم قرار گرفته اند. مهم این است که بدانیم واجبات الهی، مکمل هم اند، نه مخالف هم. برای رسیدن به کمال به همه ی آنها نیازمندیم و حق انتخاب بین آنها را نداریم. ✅خداوند در قرآن کریم،
⏪(آیه 85 سوره بقره) .
می فرماید⬇️
«آیا به بعضى از دستورات کتاب الهى، ایمان مى آورید و نسبت به بعضى کافر مى شوید؟! جزاى کسى از شما،که چنین تبعیضى را در مورد احکام الهى روا دارد، چیزى جز رسوایى در زندگى این دنیا نخواهد بود و در روز رستاخیز به اشدّ عذاب گرفتار مى گردد»💥
کانال بصیرت،پاسخ به شبهات وشایعات
جهت عضویت
@Antishobhe 👈👈👈