«عقلانیت در سنگر خانواده»
✅ استاد محسن عباسی ولدی:
💚 در مسیر تربیت، نیاز داریم بیش از آنکه زیاد از خوبیها بگیم، تلاش کنیم خوبها و خوبیها رو زیاد کنیم. زیاد گفتن از خوبیها بدون تلاش کردن برای زیاد شدن خوبها و خوبیها، ممکنه مخاطب رو به این نتیجه برسونه که؛ «خوبیها فقط برای گفتن و شنیدنه، نه عمل کردن» !
💚 اگر مفاهیمی خلاف روایات و تربیت دینی در زندگی پدر و مادرها دیده بشه، ممکنه بچهها رو به این نتیجه برسونه که؛ «اصلا روش درست زندگی کردن بر اساس همین رفتارهای اشتباهه» !
⛔️ این خیلی خطرناکه!
«عقلانیت»
🌱 رهایی از گناه ( ٣۵ )
✅ "جاودانگی"، عمیق ترین درخواست انسان
🔹 میل به جاودانگی، یعنی این حس که «من نمیخواهم بمیرم، نمیخواهم نابود شوم» در انسان، قویتر از خداپرستی است؛ به همین دلیل بود که حضرت آدم(ع) از شیطان فریب خورد، خدا را لحظه ای فراموش کرد و میل به جاودانگی را گرفت. (سوره طه، آیه ١٢٠ و ١٢١)
🔹 نیازی نیست که پیامبری آمده باشد تا به انسان ثابت کند که معادی هست، انسان خودش معاداندیش است، نمیتواند مردن و نابودشدن را قبول کند، به همین دلیل به مسئله مرگ اعتراض میکند. خداوند هم در قرآن تقریبا به "اثبات" معاد نپرداخته است، چون نیازی به اثبات ندارد. خداوند تنها معاد را برای ما "توصیف" کرده است.
🔹 وقتی نظم این جهان را ببینیم، علاوه بر آن منفعت طلب، با برنامه و اهل رقابت باشیم، شایستگی زندگی در این دنیا را پیدا میکنیم و در آن زمان است که جهان دیگری مقابل دیدگان ما گشوده خواهد شد و تازه زندگی آغاز میشود!
🔹 درجهان دیگر چه خبر است؟ آن جهان، یک جهان جاودانه است؛ جاودانهٔ الی الأبد!. در این دنیا تقریبا همه چیز تحمیلی است؛ البته جبری مسلک نیستیم، بالاخره انسان اختیاراتی دارد، ولی اختیارش محدود به همان چیزهایی است که خدا خواسته است. اما در جهان دیگر، همه چیز از صفر تا صد به انتخاب خودمان خواهد بود!
🔹 ما در این دنیا با همین اختیارات محدودی که داریم، آخرت خودمان را الی الأبد خواهیم ساخت. آجر به آجر، اندازهٔ خانه، همسر، همسایه و همه چیز خودمان را تعیین خواهیم کرد. ما در این دنیا درحال انتخابِ «زندگی آخرتی خودمان» هستیم که الی الابد برایمان خواهد ماند و اجازه برگشت به دنیا و تصحیح خطاها وجود ندارد، و در آنجا نمیتوانیم آنچه قبلا برای خودمان ساخته ایم را تغییر دهیم.
👈 ادامه دارد ...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀♦️ چرا بین منکرات دیگری مانند غیبت، ربا، اختلاس و ... ، اینقدر روی مسئله «حجاب» حساس هستید؟
✅ پاسخ استاد عالی به این سوال در سخنرانی مراسم فاطمیه بیت رهبری، و واکنش ایشان به کتاب "حجاب بی حجاب" نوشته محمدرضا زائری
«عقلانیت»
🔴 جنگ روایتها ...
🔔 سواد رسانه ای
⭕️ سازمان منافقین که بدلیل ترور بیش از ١٧٠٠٠ هموطن و همکاری با صدام در جنگ تحمیلی، حتی بین ضدانقلاب هم آبرویی نداره و مجبوره با عنوان جعلی «جوانان محلات» وارد میدان آشوبها بشه، اخیرا صدام حسین، دیکتاتور معدوم عراق رو بعنوان؛ «کسیکه از ابتدا به خوبی [امام] خمینی رو شناخت و باش مبارزه کرد» معرفی کرده و کامنت هایی مانند؛ «صدام گلم، تو خوب فهمیدی، اما ما نفهمیدیم» رو منتشر میکنن!! نه بخاطر تطهیر صدام، بلکه میخوان در گام بعدی بگن؛ «ما با چنین کسی در دهه ۶٠ همکاری کردیم. آیا این همکاری ما خیانت بود؟ جرم ما این بود که زودتر متوجه ماجرا شدیم» ‼️
🚨 جوان ما که به مدد لبه دیگر قیچی نفاق در داخل (جریان واداده و غربگدا) از تاریخ واقعی کشور مطلع نیست و نمیداند که خوزستان و بخشهای زیادی از کشور در اشغال این متجاوز بوده و صدها هزار جوان ایرانی برای خروج متجاوزان به شهادت رسیدند، براحتی روایت منافقین را باور خواهد کرد و ... ❗️
«عقلانیت»
🌱 رهایی از گناه ( ٣۶ )
✅ "پذیرش جهان آخرت" ، ابتدای همه خوشبختی ها
🔹 همه بدبختیهای انسانها از «کوچکیِ جهان آنها» شروع میشود، وقتی انسان جهان آخرتِ بسیار بزرگ را پذیرفت، خودش نیز بزرگ میشود و این بزرگ شدن، او را «بزرگوار» کرده و ابتدای همه خوشبختی های اوست. تنها کسانی بد میشوند که جهان کوچکی دارند.
🔹 حتی برای فرزندان خودمان باید از همان مهدکودک و دبستان از جهان آخرت سخن بگوئیم و جهان آنها را بزرگ کنیم. او سخن ما را میفهمد و میپذیرد، چون نمیتواند نابودش شدن انسان را قبول کند.
🔹 یکی از بهترین برنامه ها برای تربیت شدن در این زمینه، انس با آیات قرآن کریم است. کاری که قرآن میکند اینستکه مدام انسان را به قیامت میبرد و برمیگرداند. اینکه خداوند دائما در قرآن کریم از آخرت صحبت میکند، برای اینستکه شخصیت انسان را اصلاح کند؛ به همین دلیل است که کسی که زیاد قرآن میخواند شخصیت بزرگی پیدا میکند، رقت قلب پیدا میکند و اتفاقات خوب و زیبایی برایش رقم میخورد.
🔹 کسیکه بخواهد بزرگ شود اول باید انسان بزرگی شود، و بزرگ شدن بدون توجه و تصور جهان آخرت امکانپذیر نیست.
✅ "گناه" ، علامت کوچکی و حقارت انسان
🔹 وقتی جهان انسان بزرگ شد، زشتیِ «گناه» برایش مشخص میشود؛ چون گناه علامت حقارت و کوچکی است. لذا گناه کردن برای انسان ننگ و نابودی است. به همین دلیل فرمودهاند گناهکار را سرزنش نکنید؛ چون ممکن است توبه کرده باشد و سرزنش دیگران او را دوباره نابود میکند! اگر توبه هم نکرده، نباید او را با سرزنش، کوچکتر کرد، چون خودِ گناه علامت حقارت و کوچکی اوست.
🔹 گاهی معنای گناه «ضرر کردن» است، گاهی معنایش «خلاف برنامه عمل کردن» است، گاهی معنایش «نپذیرفتن محدودیت و امر معقول است که در این جهان وجود دارد». اما در این مرحله از بحثِ ما که بحث معاد و آخرت است، معنای گناه «کوچک شدن» است.
👈 ادامه دارد ...
«عقلانیت»
📚 رمان «زن، زندگی، آزادی» نوشته فاطمه زنگی آبادی و براساس پژوهش "اندیشکده راهبری سعداء" در ٩۵ صفحه منتشر شد.
✅ داستانی بسیار جذاب و زیبا از اغتشاشات و حوادث اخیر دانشگاهها که پاسخهای دقیق و مستندی به ابهامات روز جامعه و جوانان ارائه میدهد.
🔹 ناشر؛ دفتر نشر معارف
☎️ تلفن: ٠٢۵٣٧٧۴٠٠٠۴
👈 مدیریت پخش (مرکزی) قم، شرکت پاتوق کتاب؛ تلفکس: ٠٢۵٣١٠٧٧
🇮🇷 "جهاد تبیین" قطعی، ضروری و فوری
💚 « نذر کتاب »
«عقلانیت»
‼️ آقای محسنی اژه ای، ریاست عدلیه !!
✔️ تا وقتی که دروغگویانی را که بانیان وضع موجودند، بخاطر خیانتها و پروندههای سنگین شان محاکمه نکنید، جریان تحریف به عوض کردن جای جلاد و شهید ادامه خواهد داد، که نتیجه اش، کاهش سرمایه حیاتی اعتماد عمومی به نظام است! و شما در این آسیب بزرگ، به میزان بی عملی تان، شریک هستید.
🌀🚨 براساس کدام مصلحت، دادگاه این جریان خبیث را برگزار نمیکنید؟!!
«عقلانیت»
◼️ به مناسبت دوازدهم دیماه، سالگرد رحلت علامه و فلیسوف انقلابی، حضرت آیت الله مصباح یزدی (ره)
🌀♦️ آیا علامه مصباح یزدی ره، رای مردم را تزیینی و بی خاصیت میدانست؟
✅ پاسخ اینستکه؛
🔹 اولا، این کلمه یا مترادف آن در هیچکدام از فرمایشات ایشان وجود ندارد و آنچه به ایشان نسبت داده شده، برداشتی مغرضانه یا نادرست از نظریه صحیح آن مرحوم است که مشروعیت تمام مناصب و مسئولیتها در حکومت اسلامی را ناشی از ولایت الهی بر جامعه میدانست.
🔹 ثانیا، علت اینکه دشمنان اسلام و انقلاب و بازی خوردگان داخلی آنها برای اثبات ادعای پوچِ «تزئینی بودن رای مردم در نظام جمهوری اسلامی» به سخنان مرحوم علامه مصباح یزدی متوسل میشوند، این است که ایشان تنها متفکری است که خط التقاط، نفاق، غربگرایی و آلوده شدگان به چرب و شیرین دنیا را از قبل از انقلاب شناخته و علنا با آنها مبارزه کرده است.
🔹این اتهامات با تقطیع یا تحریف سخنان آن حکیم گرانقدر مطرح شده؛ زیرا اساس سخن ایشان اینستکه؛ در مقابل احکام قطعی الهی مثل حجاب یا نماز، رای مردم ارزشی ندارد؛ یعنی در جامعه اسلامی نمیتوان از مردم پرسید که میخواهید حجاب باشد یا نباشد؟ همچنانکه نمیتوان اقامه نماز را به همه پرسی گذاشت.
🔹 ایشان معتقد بود که همچنانکه مشروعیت نظام از ناحیه خدا و سلسله مراتب ولایت تا ولایت فقیه است، مقبولیت نظام و کارگزاران آن نیز وابسته به رای مردم است و اگر رای مردم نباشد، ولایت، امکان اعمال قدرت ندارد؛ همچنانکه امیرالمومنین (ع) ٢۵ سال ولایت داشت؛ اما به دلیل عدم همراهی مردم، حاکمیت نداشت.
🏴 سالگرد رحلت آن عالم فاضل گرامیباد
«عقلانیت»
🌀♦️ چرا زبان حسن روحانی و علی لاریجانی باز شد؟
✅ درست پس از اتمام صد روز بحران و آشوب در کشور، زمانیکه دولت رئیسی بحران را پشتسر گذاشته و درگیر افزایش تلگرامی قیمت دلار است، حامیان رسانهای «بانیان وضع موجود» که میدانند در شرایط عادی امکان زمینه سازی برای بازگشت آنان به عرصه سیاست وجود ندارد، فرصت را مناسب دانستند تا این دو چهره غربگرا را که در صد روز جولان تجزیه طلبان و داعشی های وطنی ساکت بودند! پشت تریبون برده و تطهیر چهرهشان را برای بازگشت به قدرت، کلید بزنند❗
⭕️ لذا حسن روحانی بلبل زبان شد و علی لاریجانی هم مدافع رهبری‼️
🚨 در هیچ کشوری نباید غربگرایی را یک جریان سیاسی دانست، چون مزدور و سرباز اجیر شده دشمن است و مسیرش مسیر نابودی کشورهاست
«عقلانیت»
🌱 رهایی از گناه ( ٣٧ )
✅ نقطه رهایی انسان از محدودیتها در «آخرت» است، نه در دنیا !
🔹 بحث ما تا اینجا، بیشتر مربوط به «مقدمات دینداری» بوده و هنوز وارد یک بحث دینی نشدهایم. بسیاری از مقدماتی که برای دینداری لازم است و ما تنها پنج نمونه از آن را برشمردیم، به سهم خود دلالت بر محدودیتهایی میکنند؛ مثل اینکه دنیا و محیط ما پر از رنجها و گرفتاریهایی است که نمیگذارد انسان به سهولت، به دوست داشتنیهای خودش برسد.
🔹 خداوند هیچگاه انسان را با محدودیتهای فراوان، بگونهای محاصره نمیکند که راهی برای فرار و رهایی نداشته باشد، بلکه در کنار این محدویتها یک نقطه رهایی وجود دارد که ما میتوانیم خیال خود را به آن نقطه رهایی متوجه کنیم. همانطور که امیرالمومنین(ع) فرمود: «با چشم قلبت به عالم آخرت و زیبایی ها و شکوه آن نگاه کن» نهج البلاغه، خطبه ١۶۵
🔹 عدهای بدنبال آن هستند که یک خیال خام و در واقع «توهمِ رهایی» در این دنیا برای خود و دیگران درست کنند؛ مثلا در برخی فیلمها قهرمان داستان به همه آنچه میخواهد میرسد و همه مشکلاتش حل میشود! درحالیکه ما در دنیای واقعی خودمان نقطه رهایی نداریم.
🔹 اگر سختیها و مشکلات را نپذیریم، خسته و افسرده خواهیم شد. باید با سختیها بجنگیم، مبارزه کنیم، تا قوی شویم، ولی یادمان باشد که صرفا «بخشی» از محدودیتها و مشکلات را میتوانیم برداریم، نه همه آنها را.
🔹 عالم آخرت، عالمی است که انسان در آن رها میشود و هرچه دلش میخواهد تحقق پیدا میکند. «در بهشت آنچه دلها میخواهد و چشمها از آن لذت میبرد موجود است» (زخرف، آیه ٧١) انسانِ رهایی طلب، بدنبال یک زندگی ایدهآل و بدون رنج، با لذتهای برتر است، اما مشکل دنیا اینستکه وقتی به موفقیت یا لذتی میرسیم، پس از آن سَرخوردگی و رنج است. ولی در عالم آخرت واقعا آنچه انسان دلش میخواهد محقق میشود و هیچ سرخوردگی و رنجی وجود ندارد.
👈 ادامه دارد ...
20.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻 انقلاب زنان !!
🌀 چرا نقش زنان در مواجه غرب با انقلاب اسلامی پررنگتر شد؟
☑️ واقعیتهایی باورنکردنی از استفاده ابزاری آمریکا و غرب از " زن " و جنبش های فمینیستی برای سلطه بر ملتها
👈 حجت الاسلام راجی، نویسنده کتاب صعود چهل ساله
«عقلانیت»
🌱 رهایی از گناه ( ٣٨ )
✅ استدلال فطری برای معاد
🔹 حضرت امام خمینی(ره) میفرماید: «یکی از فطرتهای الهیه، که مفطور شده اند جمیع عائله بشر و سلسلهٔ انسان برآن، فطرت عشق به راحت است» یعنی عشق به راحتی جزءفطرت انسان است. ایشان درادامه میفرماید: «معشوقِ بنی الانسان (یعنی راحتیِ مطلق) در این عالم یافت نشود ... پس ناچار در دار تحقق عالم وجود، باید عالمی باشد که راحتی او مشوب نباشد به رنج و تعب» (شرح چهل حدیث، ص ١٨۶)
🔹 حضرت امام ره برای معاد، برهان فطری میآورد و میفرماید؛ چون من راحت طلب مطلق هستم، پس باید پاسخی برای این راحت طلبی مطلق من وجود داشته باشد. انسانی که بگوید پاسخی برای این راحت طلبیِ مطلق نیست، غمگین و افسرده خواهد شد و انسانی که بگوید «پاسخی هست» امیدوار، مثبت اندیش، روشن بین، روبه جلو و درحال شکوفا شدن است. انسان وقتی حس درونی خودش را انکار کند و به خودش دروغ بگوید، بدبخت میشود.
🔹 چقدر خوب است ما با «ادبیات انسانی» از معاد سخن بگوئیم؛ همانگونه که امام خمینی ره برای ادله معاد، نمی فرماید: «چون قرآن فرموده است که آخرتی هست، پس حتما هست!» بلکه میفرماید: انسان راحت طلب مطلق است و امکان ندارد این راحت طلبیِ مطلق، بی پاسخ بماند.
✅ معاد مسئله ای انسانی است، نه یک مسئله صرفا دینی
🔹 همانطور که «مرگ» یا «مهربانی کردن و ظلم نکردن» یک مقوله انسانی است و اگر دین هم نباشد، همه انسانها این مفاهیم را میفهمند، معاد هم یک مسئله انسانی است، نه مسئله ای صرفا دینی. چون ما نمیتوانیم قبول کنیم که انسان نابود میشود.
👈 ادامه دارد ...
«عقلانیت»
📚 رمان «زن، زندگی، آزادی» نوشته فاطمه زنگی آبادی و براساس پژوهش "اندیشکده راهبری سعداء" در ٩۵ صفحه منتشر شد.
✅ داستانی بسیار جذاب و زیبا از اغتشاشات و حوادث اخیر دانشگاهها که پاسخهای دقیق و مستندی به ابهامات روز جامعه و جوانان ارائه میدهد.
🔹 ناشر؛ دفتر نشر معارف
☎️ تلفن: ٠٢۵٣٧٧۴٠٠٠۴
👈 مدیریت پخش (مرکزی) قم، شرکت پاتوق کتاب؛ تلفکس: ٠٢۵٣١٠٧٧
🇮🇷 "جهاد تبیین" ضروری و فوری
💚 « نذر کتاب »
«عقلانیت»
🔴 جنگ روایت ها ...
🔔 سواد رسانه ای
🌹🇮🇷🌹 درحالیکه استان کرمان چهره اربعینی به خود گرفته و خانههای مردم پذیرای خیل عظیم زائرین سردار دلهاست ،
✔️ نه تنها این وقایع بینظیر و باشکوه ملی در نشریات غربگرا با هدف القاء توهُّم «فاصله گرفتن آحاد مردم از نظام و تفکر مقاومت » سانسور میشود! ، حتی نامی از قهرمان بین المللی جبهه مقاومت و مبارزه با تروریسم در سالگرد شهادتش در این رسانهها وجود ندارد ❗️
#دشمن شناسی
#غربگرایی، دشمن ملت ها
#رسانه داعشی های وطنی!
«عقلانیت»
🌱 رهایی از گناه ( ٣٩ )
✅ مهمترین وصف قرآن دربارهٔ معاد، «جاودانگی» آن است
🔹 از هرکسی بپرسید: اینکه «تو بعد از مرگ، نابود میشوی» خوشحال کنندهتر است یا اینکه «تو بعد از مرگ، میمانی»؟ خُب طبیعتا میگوید :اینکه بعد از مرگ میمانم، خوشحال کنندهتر است؛ لذا این مسئله به انسان نشاط میدهد.
🔹 بعضی تصور میکنند که بحث معاد صرفا یک بحث دینی است و آخوندها آن را درآوردند! و بعد هم ژست میگیرند و میگویند «من نمیخواهم دیندار زندگی کنم!» خُب تو کِی میخواهی در زندگیت نشاط داشته باشی؟
🔹 چندی پیش تلویزیون فیلم مستندی درباره «تجربه مرگ» نشان میداد. اکثر تجربه کنندگان از توصیف اولین لحظات پس از مرگ، نوعی رهایی، بازشدن، نورانیت و بالارفتن داشتند
🔹 اساسا نباید از مرگ و حیات پس از آن ترسید و مردم را ترساند، هرچند به نیت اصلاح مردم باشد؛ چون حتی اگر موقتا رفتارش را اصلاح کند، در درازمدت از یاد مرگ و آخرت فرار میکند و تلاش میکند آنرا فراموش کند. ما نباید کاری کنیم که مردم در باره عالم آخرت نیندیشند.
🔹 خداوند در قرآن در بارهٔ معاد بیشترین وصفی که بکار برده (حدود ٨٠ مرتبه) وصف «جاودانگی و خلود» است. بعنوان مثال، وقتی میخواهد بفرماید که فرشته ها به کسانیکه وارد بهشت میشوند سلام میدهند، میفرماید: «به سلامت وارد بهشت شوید، امروز روز جاودانگی است» (ق، آیه ٣۴) در آیه دیگری میفرماید: «نگهبانان بهشت به آنها میگویند: سلام برشما، گوارایتان باد این نعمتها، داخل بهشت شوید و جاودانه بمانید» (زمر، آیه ٧٣)
👈 ادامه دارد
🔘 منبع: کتاب "رهایی از گناه" نوشته استاد پناهیان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
«عقلانیت»
🌀♦️ مهمترین دغدغه حاج قاسم چه بود؟
✅ حجت الاسلام راجی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
«عقلانیت»
🔴 جنگ روایتها ...
🔔 سواد رسانه ای
🌀❗️ آیا خودتحقیرهای داخلی، این صحنه ها را دیده اند؟
👆 متروی پاریس
🔻 جنگ رسانه ای، یعنی ارائه روایتی بزک کرده از دیگران، و در مقابل بزرگنمایی و استثنا نشان دادن نارسائیها و مشکلات کشور، تا ایرانی احساس کند که بدبخت ترین مردم دنیاست !!
«عقلانیت»
🌀🔰 چرا در طول تاریخ هر وقت دین آمده، دعوا راه افتاده؟
✅ استاد پناهیان:
🔹 چون دین قبل از بندگی خدا، به نفیِ بردگی غیرخدا دعوت میکند.
🔹 دو گروه مخالف دین هستند: «کسانی که مردم را به بردگی میکِشند» و «بردگانی که به بردگی خو کردهاند!»
🔹 کسی که خدا را پیدا نکند، هر قدرتی دمِ دستش بیاید، بردۀ او میشود. بردۀ دیگران یا بندۀ خدا؛ راه سومی نیست
🔹 هرکس به کفر نزدیک بشود، اخلاق بردهها را میگیرد
🔹 استقلال اقتصادی هم جلوهای از برده نبودن است
👈ادامه متن را در @Panahian_text ببینید
📢صوت: @Panahian_mp3
«عقلانیت»
🔻 پشت پرده ناکارآمد نشان دادن دولت رئیسی
🔺 مبارزه با اژدهای هفت سر فساد ...
✅ خاندوزی، وزیر اقتصاد در واکنش به شایعه جدا شدنش از دولت :
🔹با توجه به نوع عملکردی که وزارت اقتصاد در مورد تغییر منافعی که سالها به گروههای مختلف میرسید داشته، اگر عدهای یک صدم آن منابع را بخواهند برای تخریب وزارت اقتصاد خرج کنند باید به آنها حق داد.
🔹 اما از باب اطلاع رسانی میگویم در همین یکسال و چند ماهی که از شروع به کار دولت گذشته است، رکورد ۵۰ درصد افزایش مودیان را شاهد بودیم که این یعنی کاهش شدید فرارهایمالیاتی که از زمان قاجار تا امروز این میزان کشف فرار مالیاتی تقریبا بیسابقه است.
🔹 عملکرد یک سال و چند ماهه را مقایسه کنید با کل عملکرد وزارت اقتصاد در دوره گذشته و سپس با صاحب نظران صحبت کنید، فکر میکنم این شایعات بهزودی تمام شود.
🇮🇷 ریل گذاری صحیح، آینده ای روشن
«عقلانیت»
🌱 رهایی از گناه ( ۴٠ )
✅ چگونه ترس از مرگ را از بین ببریم؟
🔹 بزرگترین ترس انسان، مرگ است و مهمترین بلا نیز «ناامنی» است. حالا چرا انسانها از مرگ بدشان میآید؟ به دلیل اینکه میل به جاودانگی دارند و مرگ را مانع رسیدن به آن میبینند. برای رفع این ترس باید تصور خود در مورد مرگ و جهان پس از آن را تصحیح کنیم و اینگونه به این میل پاسخ دهیم که «میل به جاودانگی ما، جوابی واقعی دارد و در عالم آخرت به آن پاسخ داده میشود؛ اصلا طبع ما برای ادامه زیستن در آخرت و جاودانگی ساخته شده؛ نه برای زندگی محدود دنیا»
🔹 بیائید دربارهٔ عالم آخرت بیندیشیم؛ حتی بدون دین! از سر میل به جاودانگی به عالم آخرت بیندیشیم، از سر میل به راحتی مطلق، از سر میل به جهان آزاد آزاد؛ جهانی که در آن خسته نمیشویم، جهانی که ویژگیهای این دنیای پَست را ندارد.
🔹 چقدر خوب است در عالم آخرت غرق شویم؛ همانگونه که قرآن کریم، ما را به این سمتُ وسو سوق میدهد. بعنوان مثال میبینیم که در سوره واقعه، عالم آخرت چقدر زیبا توصیف شده است. روانشناسان میگویند آخرین موضوعی که انسان ها قبل از خواب به آن فکر میکنند، جسم و روح آنها را تا فردا صبح تحت تاثیر قرار خواهد داد.
🔹 آنوقت دین به ما توصیه کرده که قبل از خواب، سوره واقعه را بخوانیم. با خواندن این سوره، دو برابر به بهشت میاندیشیم، مقدار مختصری به جهنم و مقداری هم دربارهٔ مرگ. کسیکه هر شب به جهان آخرت میاندیشد و پس از آن میخوابد، طبیعتا عظمت پیدا میکند و بزرگ میشود و اتفاقات خوبی برای او رخ خواهد داد.
🔹 اولیای خدا همه درگیر مسئله مرگ و قیامت بودند و آنقدر آخرت برایشان عظمت داشته است که امیرالمومنین (ع) میفرماید: «یاد آخرت، چشمهای آنها را از این دنیا بسته است» (نهج البلاغه، خطبه ٣١)
👈 ادامه دارد
🔘 منبع: کتاب "رهایی از گناه" اثر استاد پناهیان
29.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔥 مستند "روایت یک آدم کشی حرفه ای"
🔻 کارهایی که به عقل جن هم نمیرسد را انجام دادند تا ایران را در هم بشکنند
🔹 اما خدا اینطور صلاح دانست که گردانندگان پروژه تجزیه و سوری سازی ایران، در هم شکسته شوند.
🔘 کانال ایران آنلاین
26.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
«عقلانیت»
💚 تجربه زیبایی که سالهاست تکرار میشود، اما ...
🇮🇷 اما فضای رسانه ای علیه نظام و انقلاب آنچنان سنگین است که بسیاری از افراد تا خودشان تجربه نکنند، این حد از آزادی بیان را باور نمیکنند!
✅ پریچهر جنتی، بانوی خانهداری که در جلسه دیدار بانوان با امام خامنهای، سخنرانی کرد: «این حد از آزادی برایم جالب و باعث تعجب بود. همیشه فکر میکردم افرادی که در بیت، جلوی رهبری صحبت میکنند، خیلی تحت فشار هستند، اما حتی کسی حرفهایی را که میخواستم بزنم چک نکرد
«عقلانیت»
✅ سبک زندگی شهدا ...
🌹🇮🇷🌹 هنوز انقلاب نشده بود که یه روز متوجه شدم آقا مهدی که خیلی مقید به حضور در نماز جماعت مسجد بود، زودتر از وقت نماز به مسجد میره و دیرتر از همیشه برمیگرده! یه روز تعقیبش کردم و متوجه شدم یه تعمیرگاه لوازم صوتی تو مسیر اصلی باز شده که برای امتحان ضبط های تعمیر شده، نوار ترانه با صدای بلند میذاره و آقا مهدی برای نشنیدن صدای موسیقی حرام، از مسیر فرعی که راهش طولانیتره به مسجد میره
🔘 خاطره ای از خانوداه شهیدان مهدی و ابوالقاسم جعفریان، اهل روستای خلیل آباد خراسان رضوی
💐 نثار امام، شهدا و اموات مؤمنین، فاتحه و صلوات
«عقلانیت»
🌱 رهایی از گناه ( ۴١ )
✅ قدم ششم: انتخاب هدف، و پاسخ به سوال «بعدش چی؟»
🔹 تاکنون پنج قدم یا مرحله را برای متقاعد شدن به دینداری و ترک گناه بیان کردیم که یکی از آنها منفعت طلبی بود. اما انسان منفعت طلب باید در زندگی هدف داشته باشد، زیرا هدف، مشخص کننده نقطه نهایی منفعت انسان است. البته انسان برای ابعاد مختلف زندگی خود هدفهای مختلفی دارد، درعین حال نیازمند یک هدف نهایی است که همه اهداف زندگی اش را پوشش بدهد
🔹 کسیکه مقدماتی را که تاکنون گفته ایم داشته باشد، یعنی زندگی با برنامه و منظم داشته باشد، منفعت طلب باشد، اهل مسابقه باشد و به حیات پس از مرگ هم ایمان داشته باشد، در اینصورت میتوان با او دربارهٔ یک موضوع مهم صحبت کرد.
🔹 میتوان به او گفت: «شما که اهل منفعت طلبی، برنامهریزی و مسابقه هستی، محدودیتهای دنیا را پذیرفته ای و از جهان آخرت هم خوشت آمده، در زندگی به چه چیزی میخواهی برسی؟ منفعت را برای چه میخواهی؟ برای چه مسابقه میدهی و برنامه ریزی میکنی؟ آخرش چی؟ بعدش چه میشود؟»
🔹 این سوال بسیار مهم و کشنده است! چون اگر پاسخی برای آن پیدا نکند، هلاک میشود! هر چیز دیگری هم جلویش بگذارید، فایده ندارد.
🔹 انسانی که منفعت طلب و ضررگریز باشد، بالاخره به خدا میرسد. انسانی که اهل مسابقه باشد هم به خدا خواهد رسید، چون میگوید: «حالا من اگر همه را بُردم، بعدش چی؟ بعدش حوصلهام سر نمیرود؟» انسان عاقبت اندیش هم، آخرش به خدا میرسد، چون میگوید: «حالا اگر هم مدتی در بهشت سیر کردیم و لذت بردیم، بعدش چی؟»
👈 ادامه دارد ...
🔘 منبع: کتاب "رهایی از گناه" اثر استاد پناهیان