کلر موجود در آب بیشتر مضر هستش تا مفید! 💧
▫️جالبه بدونید خطر ریسک مبتلا شدن به سرطان در افرادی که از آب کلر دار استفاده میکنند ۹۳ درصد بیشتر است از افرادی که آب مصریفشان فاقد کلر است.
+ کلر(ساخته دست بشر) برای پاکسازی میکروب های آب استفاده میشه!
🍃https://eitaa.com/ArayeshgahTabiat
درختان (دو ساله بادام) توانایی تولید میوه دارند و در( سال ششم) به حداکثر میزان باردهی خود می رسند.یزان محصول در بین انواع مختلف این درختان و همچنین شرایط نگهداری بین 1 تا 2 تن در هکتار (میوه با پوست) متغیر است. درختان بادام بطور میانگین 25-20 سال عمر میکنند.
درختان بادام خود گرده افشان نیستند و کاشتن حداقل دو درخت برای محصول دهی مناسب ضروری است. همچنین وجود زنبورهای عسل برای کمک به گرده افشانی این درختان لازم است.
برخی ارقام بادام دانه های تلخ مزه تولید می کنند. همانند P.amigdalus var amara این درختان بطور کل قامتی کوتاه تر و تاجی عریض تر از بادامهای معمولی (بادام شیرین ) دارند.
گرده تولید شده از درختان بادام تلخ مزه این توانایی را دارند که اگر گلهای درختان بادام معمولی را گرده افشانی کنند ، میوه هایی تلخ مزه تولید کنند و اگر از این گرده ها برای گرده افشانی سایر درختان بادام نیز استفاده شود، محصول بادام تلخ مزه خواهد شد.
در علوم باغبانی اثر دانه گرده بر روی کیفیت و طعم محصول پدیده رد گذاری (Xenia )خوانده می شود. به بیان دیگر دانه گرده ارقام تلخ مزه موجب تشکیل دانه های تلخ در ارقامی می شوند که اصولا طعم شیرینی دارند.
همچنین وجود کندوهای زنبور عسل در این درختان به گرده افشانی بهتر کمک موثری می کند.در فاصله زمانی بین باز شدن میوه و گرده افشانی آنها و رسیدن میوه ها ، برخی میوه های درخت در دو یا سه مقطع زمانی تا حدود 40 روز بعد از زمان شکوفایی گلها ریزش می کنند.(مقالات)
گاهی به دلایل : (ژنتیکی، دمای پایین در هنگام گلدهی و گلدهی زودهنگام ) مغز دوقلو در میوه بادام شکل میگیرد که اگر این میزان حداکثر 25٪ باشد از نظر تولید تجاری و حرفه ای این گیاه قابل قبول است.
اگرچه درختان بادام خشکی را تا حد قابل قبولی تحمل می کنند و کاشت این گیاه در برخی مناطق به شکل دیم انجام می شود اما به منظور تولید میوه مناسب و با کیفیت آبیاری این درختان در مکانهایی که تابستانهای خشک و بدون باران مناسب دارند ضروری است. با انجام این کار میزان محصول 4-3 برابر میشود. در طی آبیاری نباید برگهای گیاه مرطوب و خیس شود زیرا این مسئله به شیوع بیماری های قارچی منجر می شود
کمبود آ ب به همراه گرمای هوا می تواند موجب چسبیدن مغز #بادام به قسمت چوبی بیرونی میوه شود و این مسئله بیرون آوردن مغز از میوه را مشکل می کند . اجازه دهید که سطح خاک در بین دو آبیاری خشک شود. مرطوب بودن همیشکی سطح خاک موجب زرد شدن و ریزش برگها و سپس زوال و از بین رفتن تمامی درخت خواهد شد
درختان بادام در مناطقی که تابستانهایی گرم و خشک و زمستانهای ملایم را دارند بهترین رشد را دارند. نیاز سرمایی این درختان در طی فصل رکود کم است و در حدود 400-100 ساعت به دمای زیر 7 درجه سانتیگراد نیاز دارند.
بادام اصولا به مناطق معتدل گرم تعلق دارد و به همین دلیل به سرماهای شدید زمستانی و یا سرماهای دیررس بهاره حساس است. گیاه بادام در اوج رکود خود می تواند سرما را تا حدود 22- درجه تحمل کند اما مشکل اصلی، وجود سرمای دیررس در ابتدای فصل بهار است .
بادام خاکهای نسبتا سبک با زهکش خوب و مناسب را می پسندد و خشکی خاک را نسبتا خوب تحمل می کند. خاکهای مرطوب یکی از دلایل زوال و ازبین رفتن این درختان هستند .
همچنین این درختان نسبت به شوری خاک مقاومت خوبی ندارند بنابراین مناسب کاشت در مناطق ساحلی نیستند و کوددهی آنان نیز باید به صورتی انجام شود که عناصر و املاح اضافی در خاک جمع نشوند.
از میوه این گیاه می توان برای تکثیر آن استفاده کرد. البته هسته (مغز) بادام باید خام باشد و فراوری نشده باشد ( یعنی حرارت ندیده باشد و تازه باشد. )
ابتدا بادام ها را که پوشش چوبی دارند در ظرفی از آب برای 12 ساعت قرار دهید سپس در نوک پوسته چوبی بذر ترک ایجاد کنید .بعد آنها را به مدت 6 هفته در دمای 4-1 درجه میان خاک اره یا پیت موس و یا سایر مواد مشابه که کمی رطوبت را در خود حفظ می کنند قرار دهید . این مدت زمان رکود و استراحت بذر بادام را از بین می برد، بعد از این مدت می توان بذرها را کاشت .
عمق مناسب کاشت حدود 7 سانتیمتر است و بذرها را طوری بکارید که نوک آن به سمت بالا قرار بگیرند. برای مخلوط کاشت نیز می توان از خاک برگ +شن استفاده کرد.
بادام را می توانید توسط قلمه گیری نیز تکثیر کنید که در این روش توصیه میشود از(قلمه های چوب سبز نرم )استفاده کنید.
قلمه ها به طول 15سانتی متر در بهار و یا اوایل تابستان از ساقه هایی که حاصل رشد جدید در همان سال هستند تهیه شوند و برگهای موجود در 10 سانتیمتری پایین قلمه حذف شوند
در صورت استفاده کردن از پودرهای ریشه زایی قبل از کاشت قلمه ها در بستر کاشت، احتمال ریشه زایی بیشتر خواهد شد. از مخلوط شن نسبتا درشت +پیت موس می توان استفاده کرد .این مخلوط را به خوبی باید خیس کنید و بعد از خروج آب اضافی برای کاشت قلمه ها استفاده کنید.
بعد از کاشت قلمه ها بر روی آنان کیسه پلاستیکی شفافی قرار دهید و ظرف حاوی قلمه ها را در مکانی روشن اما به دور از نور مستقیم آفتاب بگذارید.
ریشه زایی می تواند حدود 6 هفته طول بکشد. همچنین در طی این مدت اگر هفته ای یک مرتبه قلمه ها و سطح خاک را با یک قارچکش با عملکرد وسیع همانند (بنومیل یا کاپتان )اسپری کنید، احتمال شیوع بیماری های قارچی نیز کاهش می یابد.
روش دیگر #تکثیر این گیاهان است که در طی آن پیوندک از درختانی با عملکرد مناسب در تولید میوه و کیفیت بالای میوه انتخاب می شوند و بر روی پایه های مختلف پیوند زده می شوند. بجز بادام، پیوندکهای بادام را می توان بر روی پایه های درختانی همانند:( هلو، آلو و زردآلود نیز پیوند زد).
و انتخاب این پایه ها نیز بستگی به شرایط منطقه و آب و هوایی دارد. مثلا پایه های هلو در خاک های نیمه مرطوب اما سبک با زهکش خوب مناسب است و بخصوص اگر مشکل فعالیت نماتد وجود داشته باشد (بخصوص رقم نماگارد از بین پایه های هلو) استفاده می شود و موجب پاکوتاه کردن بادام و البته کاهش عمر آن میشود.
در خاکهایی که مرطوب هستند می توان از (پایه آلو استفاده کرد) اگرچه از زردآلود نیز به عنوان پایه برای بادام استفاده می شود اما احتمال ناسازگاری بین این دو و از بین رفتن درخت پیوندی وجود دارد.
درخت بادام مشابه درخت هلو هرس می شود البته با شدت کمتر . در هر دوی این درختان میوه ها بر روی شاخههای یک ساله شکل می گیرد بنابراین با هرس منظم و مرتب درخت تشویق می شود تا مرتبا شاخه های یکساله و بارور تولید کند و از آنجایی که در بادام علاوه بر شاخه های یکساله، میوه ها روی سیخک ها نیز شکل میگیرند به همین جهت هرسی سبک تر نسبت به هلو نیاز دارد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔵 آخرین وضعیت آب و هوا/ باد و باران در برخی مناطق کشور
کارشناس هواشناسی:
🔹برای استانهای اردبیل،خراسان شمالی و ارتفاعات البرز افزایش ابر، رگبار و وزش باد شدید پیشبینی میشود.
🔹در شمال شرق، شرق، شمال غرب، مرکز، دامنههای جنوبی البرز و جنوب غرب کشور وزش باد شدید و کاهش کیفیت هوا رخ خواهد داد.
🟢 آبیاری زعفران
زعفران گیاهی است که رشد خود را در پاییز و زمستان که با بارندگی ها همراه است انجام میدهد و به خاطراین برخی فکر میکنند میتوان زعفران بدون آب کشت کرد یا نهایتا یک آب برای گلدهی داد . این تفکر کاملا اشتباه است هرچند در سالهای قبل تصور می شد با این نوع آبیاری می توان برداشت کرد ولی در چندسال گذشته با توجه به شاخص بارندگی ها مشخص است که اگر ۳ تا ۴ آب در طول فصل رشد و در موقع مناسب به ( بنه ) زعفران ندهید برداشت خوبی نخواهید داشت .
زمان های مناسب آبیاری که باید از اول برنامه ریزی کرد بدین صورت است
آبیاری اول به محض سرد شدن هوا در پاییز یعنی از حدود نیمه مهرماه تا نیمه آبان ماه
آبیاری دوم به محض اتمام گلدهی
آبیاری سوم در بهمن ماه
آبیاری چهارم فروردین ماه
این ۴ مدار آبیاری مهمترین زمان آبیاری های زعفران می باشد و در زمان کاشت باید برای برنامه ریزی آبیاری مزرعه اقدام کرد.
کیفیت آب برای آبیاری زعفران بسیار مهم است و باید آب شیرین با EC زیر ۳هزار آبیاری شود و حتی این را بدانید در ای سی بالای ۲هزار کاهش عملکرد در سالهای سوم به بعد را خواهید داشت مگر اینکه مدیریت مناسبی بر نحوه آبیاری داشته باشید .
در صورتی که میخواهید بیشتر از آنچه در یک مدار آبی که دارید کشت انجام دهید این را در نظر بگیرید که بتوانید در مهرماه کل زمین آبیاری شود .
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
دلایل خراب شدن انجیر
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
مراحل خشک شدن انجیر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مزاج صیفی جات 🔴🔴🔴
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴🌹🌹 بسیار زیباست ، حتما ببینید 🟣
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#حتماببینید
دعوا پس از تصادف زنجیرهای در یزد ۱۳ مصدوم برجا گذاشت.
🔸تصادف زنجیرهای ۶ خودرو در محل ورودی پارک کوهستان یزد، مصدومی به دنبال نداشت اما نزاع و درگیری سرنشینان خودروها پس از تصادف، ۱۳ مصدوم بر جا گذاشت.
🔹پنج مصدوم به بیمارستان شهید رهنمون و هشت مصدوم به بیمارستان شهید صدوقی یزد منتقل شدند.
داستان وسرگذشت زیبا همراه با لهجه زیبا
من هم دست شما را به خاطر این اخلاق پسندیده می بوسم
😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘
🍃https://eitaa.com/sarog72tan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔵گزارش خبری
🔷آغاز برداشت گوجه فرنگی از مزارع شهرستان کامیاران استان کردستان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ببینید حتما متعجب میشوید👌👆
مخلوقات پرورگار آنقدر متنوع و زیاداند که آنچه ما تا حالا دیده ایم مشتی است در برابر خروار
28.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
حلقه برداری درخت به
به هیچ عنوان کامبیوم و بافت های عمیق تر نباید در روش های منظم حلقه برداری باغبانی آسیب ببینند. آسیب به کامبیوم از تشکیل پل های کالوس (تودۀ پینه ای که از لایه های زایندۀ پایه ایجاد می شود) در آن ناحیه جلوگیری می کند و آسیب آوند چوبی در تامین آب و مواد معدنی به تاج درخت اختلال ایجاد می کند. علاوه بر این، برش و آسیب در آوند چوبی از بازیابی کامل سطح بریده شده جلوگیری می کند.
🪴ویژگی های زنبور بامبل
🔅فعالیت در هوای بادی و ابری
🔅خشونت کمتر نسبت به سایر گونه زنبورها
🔅ادامه فعالیت در دماهای بالاتر و پایینتر از محدوده فعالیت زنبورهای عسل
🔅حساسیت کمتر نسبت به جابه جایی کندو
🔅داشتن جثه بزرگتر و توانایی بیشتر در گرده افشانی گلها
🔅دارای قدرت لرزاندن گل که به بهبود گرده افشانی گیاهان کمک میکند.
گلهای بدون شهد مثل گل گوجه فرنگی برای زنبورهای عسل چندان دلپذیر نیست! اما بامبل بهخوبی گلهای گیاه گوجه فرنگی را گرده افشانی میکند. گوجه فرنگی هایی که با بامبل گرده افشانی میشوند، به علت داشتن دانههای تلقیح شده بیشتر، علاوه بر اینکه ظاهری بهتر دارند، گوشتیتر بوده و سنگین میباشند. وجود زنبور بامبل در گلخانهها باعث افزایش حداقل 20 درصدی عملکرد محصولات گلخانه ای میشود. همچنین وجود این زنبور باعث کاهش مصرف سموم نیز میشود چرا که تولیدکنندگان مجبورند به خاطر وجود این زنبورها از سموم ایمنتری برای گلخانه خود استفاده کنند.
زنبور بامبل****
گلهای فاقد شهد مانند گل گوجه_فرنگی و کیوی برای زنبور عسل چندان جالب نیستند در حالی که زنبورهای بامبل این گل ها را به خوبی گردهافشانی میکنند.
این زنبورها علاوه بر جمعآوری گرده، دارای قدرت لرزاندن گل هستند که زنبورهای عسل فاقد این قدرت میباشند. لرزش گلها میتواند به بهبود گردهافشانی گیاه و انتقال بهتر گردهها کمک نماید.
در شرایط گلخانه (رطوبت بالا و شدت تابش کم آفتاب) نسبت به زنبورهای عسل فعالترند.
زنبورهای بامبل به دلیل داشتن جثه بزرگتر و توانایی بیشتر، در یک زمان ثابت توانایی گردهافشانی گلهای بیشتری را نسبت به زنبورهای عسل دارند.
زنبورهای بامبل رفتار تهاجمی کمتری نسبت به زنبورهای عسل داشته و کشاورز را کمتر مورد آسیب قرار میدهند.
زنبورهای بامبل در هوای بادی و ابری فعالیت کرده و مانند زنبورهای عسل در کندو باقی نمیمانند.
این زنبورها در دماهای پایین به فعالیت خود ادامه میدهند.
وجود زنبور بامبل در گلخانهها باعث افزایش حداقل 20 درصدی عملکرد محصولات گلخانه ای میشود.
🍃https://eitaa.com/ArayeshgahTabiat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
روش جمع آوری آب باران برای آبیاری باغچه ها
مالیات #باران به عنوان یک واقعیت تاریخی در آلمان وجود دارد که به برخی قابلیتهای خاص و بهبود زیرساختهای آبیاری و فاضلاب مرتبط است. این سیاست که ابتدا در دهههای گذشته به وجود آمد، امروز بستری قوی برای مدیریت منابع #آب بارانی ارائه کرده است. جالب است که مبلغ مالیات باران در آلمان متناسب با ترجیحات محلی و منطقهای متفاوت است، به طوری که هر شهر یا منطقه به تنهایی نرخ متفاوتی را تعیین میکند. در حقیقت، این تغییرات منطقهای میتواند به نوعی نشاندهنده فشارهای مختلف اقلیمی در مناطق مختلف آلمان باشد.
تحلیل اثرات مالیات باران بر محیط زیست نشان میدهد که این نوع مالیات میتواند به تأمین منابع مالی برای پروژههای توسعه پایدار و بهبود کیفیت منابع آب کمک کند. از آنجا که تغییرات اقلیمی در حال افزایش است، این مالیات به عنوان ابزاری برای مدیریت بهتر و پایدارتر منابع آب مطرح است. با توجه به افزایش فرکانس بارشهای شدید و نوسانات جوی، مالیات باران به نوعی به عنوان یک راهحل مؤثر برای مقابله با اثرات منفی این تغییرات عمل میکند.
مالیات باران در آلمان به جمعآوری هزینههای مربوط به آب باران اختصاص دارد. این هزینهها شامل هزینههای مربوط به مدیریت سیلاب، اصلاح زیرساختها برای جمعآوری و تصفیه آب باران، و بهبود سیستمهای فاضلابی است. مبلغ مالیات باران به نوع ملک و همچنین به منطقهای که ملک در آن واقع شده، بستگی دارد. به عنوان مثال، در مناطق شهری ممکن است نرخهای بالاتری مشاهده شود.
#فرهنگ_مطالبه_گری
🍃https://eitaa.com/ArayeshgahTabiat
فواید درمانی و خوراکی پوست موز:::
پوست موز به دلیل داشتن ترکیبات فعال مانند پلیفنولها، کاروتنوئیدها و آنتیاکسیدانها، از بدن در برابر رادیکالهای آزاد و سرطانزا محافظت میکند. استفاده مکرر از پوست موز میتواند به افزایش سطح آنتیاکسیدانها در بدن کمک کرده و در نتیجه احتمال ابتلا به سرطان را کاهش دهد. تحقیقات نشان داده است که مصرف منظم پوست موز به عنوان بخشی از رژیم غذایی میتواند تأثیر قابل توجهی در پیشگیری از بیماریهای مزمن داشته باشد.
پوست موز حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین B6 و تریپتوفان است که در کاهش علائم افسردگی مؤثر هستند. این ترکیبات با تقویت سیستم عصبی و تولید سروتونین، به بهبود حالات خلقی و کاهش احساس ناامیدی کمک میکنند. بنابراین، استفاده از پوست موز میتواند به عنوان یک راهکار طبیعی و کمکی در درمان اختلالات خلقی مورد استفاده قرار گیرد.
پوست موز سرشار از فیبرهای محلول و نامحلول است که در کاهش سطوح کلسترول خون مؤثرند. این فیبرها با جلوگیری از جذب کلسترول در دیوارههای رگها، به حفظ سلامت قلب و عروق کمک میکنند. بهرهبرداری از این خواص میتواند ریسک بیماریهای قلبی را کاهش دهد و به حفظ یک سیستم گردش خون سالم کمک کند
استفاده از پوست موز میتواند به حفظ سلامت چشمان کمک کند و خطر ابتلا به بیماریهایی مانند آب مروارید را کاهش دهد. قرار دادن پوست موز روی چشمها به کاهش پف و تیرگی زیر چشم کمک میکند. این خاصیت به دلیل وجود آنتیاکسیدانهای قوی و مواد مغذی در پوست موز است که به تقویت سلامت چشم و جلوگیری از اکسیداسیون کمک میکند.
پوست موز به دلیل داشتن فیبر بالا، در تسهیل حرکات روده و مبارزه با یبوست مؤثر است. فیبر موجود در پوست موز به تقویت فلور رودهای و هضم بهتر غذا کمک کرده، و در نتیجه به حفظ سلامت کلی دستگاه گوارش میانجامد. این تأثیرات مثبت میتوانند در درازمدت به پیشگیری از مشکلات گوارشی و تقویت سلامت رودهها کمک کنند.
پوست موز به دلیل داشتن مقادیر بالای پتاسیم و منیزیم، میتواند به بهبود سفیدی دندانها کمک کند.
پوست موز خواص ضد التهابی و ضد میکروبی دارد که میتواند در درمان جوش و آکنه مؤثر باشد.
فنولهای موجود در پوست #موز به مبارزه با باکتریهای عامل جوش کمک کرده و پوست را بهبود میبخشد.
#دارویی
#خوراکی
#درمانی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#انگور
#منیزیم
علت کشمشی_شدن_انگور 🍇🍇
1⃣ وقتی بار درخت #انگور زیاد باشد، با گرم شدن هوا نیاز آبی درخت بالا خواهد رفت. از طرفی در فرم داربستی که طول ساقه و شاخه ها زیاد است و انتقال اب و مواد غذایی به کندی صورت میگیرد، درخت مجبور است برای تامین نیازهای حیاتی خودش آب را از میوه ها به مرور خارج و به مرکز منتقل کند. همین باعث میشود که انتهای خوشهها چروکیده و به اصطلاح کشمشی شود.
2⃣ دلیل دیگر، #هرس سنگین درخت در زمان شیرین شدن حبههاست که نباید انجام شود چون با این کار درخت را تحریک به رشد رویشی و تولید شاخههای جانبی زیاد میکنیم. و این کار باعث میشود درخت مجدد آب را از میوهها خارج و صرف فعالیتهای رشدی خود کند.
3⃣ دلیل سومش کمبود عنصر پتاس است که حبههای انتهای خوشه چروکیده و خشک میشوند، منتهی در اینجا برای تشخیص کمبود باید اول به حاشیه برگها توجه کنیم که آیا دچار رنگ پریدگی یا سوختگی هستند یا نه! علائم کمبود پتاس اول در برگها خودش را نشان میدهد و بعد در ميوهها🍇🍇
4⃣در اثر کمبود منیزیم انتهای خوشه حالت مویزگی به خودش میگیره این در حالتی هست که در طول رشد از کود پتاسیم استفاده شده ولی از کود منیزیم استفاده ای نشده باشد
#آبیاری
🍃https://eitaa.com/ArayeshgahTabiat
اوکالیپتوس عمیق ترین سفره های اب زیر زمینی را به سمت خودش می کشد.
خوزستان را از دست مافیای چوب رها سازیم.
🇮🇷🌿 همه میدانیم که :
عامل بحران آب ایران، کشاورزی و دامداری در ایران نیست،⁉️
بلکه:
کاشت میلیاردها درختان مهاجم و مضر خارجی است
که سفره های آب زیرزمینی ایران را می بلعند.
مثل
کهور و کنوکارپوس، کاج، اوکالیپتوس وووو....
🌺