اگر مسئولین فضای سبز دغدغه نجات مردم از گرسنگی را داشته باشند کاشت درختان قرآنی را در اولویت قرار می دهند.
#اقتصاد_مقاومتی
🍃https://eitaa.com/ArayeshgahTabiat
26.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
در دل و جان خانه کردی
هر دو را ویرانه کردی عاقبت
#شجریان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این کودپاش عالیه👍
⭕هر آنچه نچه باید در مورد بیماری های درختان سیب بدانیم و راه های مبارزه با انواع بیماری های درخت سیب
به طور کلی بیماری های درخت سیب را می توان به چهار دسته تقسیم کرد:
الف – بیماری های قارچی.
ب – بیماری های باکتریایی.
ج – بیماری های ویروسی ناشی از میکوپلاسمها.
د – بیماری های فیزیولوژیکی.
الف – بیماری های قارچی درخت سیب١- پوسیدگی های ریشه درخت سیب
بیماری های پوسیدگی ریشه به علت هجوم عامل بیماری قارچی به سیستم ریشه ای نبات دارای میزبان های زیادی می باشد، این قارچ ها به دلیل اینکه اغلب علاج ناپذیر هستند، خسارات شدیدی به درختان و بهره وری خاک می رسانند.بیماری با نوعی ضعف درخت بروز کرده که نخستین درخت، مرکز انتشار و گسترش بیماری به شمار می رود.
نشانه های بیماری درخت سیب
نشانه های بیماری به صورت متوالی ظاهر شده و به ترتیب زیر بروز می کنند
– کاهش رشد شاخه ها.
– ظهور برگ های کوچک و زرد رنگ به صورت پراکنده بین شاخه ها،
-افزایش میزان زردی برگ ها و ریزش پیش از موعد آن ها در فصل تابستان.
– ریزش گل و میوه و کوچک ماندن میوه ها
– تغییر رنگ پوست درختان به قهوه ای تیره پوسیدگی
اغلب تأثیراتی روی درخت به جا می گذارد که با بروز پوسیدگی، ریشه های اصلی و فرعی درختان نمایان تر می شود از آن جمله:
– ترکیدن پوست.
– قهوه ای شدن پوست ریشه ها و تیره و سیاه شدن تدریجی آن ها.
– حضور ریشه های میسلیومی بین پوست و ناحیه چوبی ریشه ها و تشکیلایه های سفید و مسطح که به نوبه خود شامل هیف های موازی و مجاور یکدیگر می باشند در ریشه های ضخیم تر، لایه های میسلیومی تشکیل لایه هایی شبیه برگ های نخل می دهند که رشته های میسلیوم قارچ عامل بیماری ابتدا ریشه های موئین و جوانتر را مورد حمله قرار داده و بعد به طرف ریشه اصلی توسعه یافته و تا محل طوقه نبات پیشرفت می کند.
– تغییر و تبدیل بافت چوبی ریشه ها به یک توده الياف فیبری نرم.
خصوصیات عوامل بیماری پوسیدگی ریشه درخت سیب
قارچ های عامل پوسیدگی که معمول ترین آن ها (Armillarie millea) است، دارای خصوصیات و ویژگی های مشترک زیر هستند:
– هجوم به درختان متعدد و مبتلا کردن آن ها.
– نفوذ قارچ ها به درون میزبان از طریق محل زخم
– دوام زیاد فاز میسلیومی قارچ های عامل پوسیدگی و رشد بالای رشته های میسلیومی این قارچ ها از لحاظ حجم و اندازه و بدین ترتیب می توانند ریشه های درختان دیگر را نیز مبتلا سازند.
– محدود شدن هجوم قارچ و آلودگی گیاهان به سیستم ریشه و طوقه.
– تکثیر و رشد قارچ های عامل پوسیدگی بر روی چوب های مرده ریشه.
– مشکل بودن مبارزه با این قارچ ها که باید خاک محل آلودگی و رشد قارچ با مواد قوی ضدعفونی گردد.با بررسی و دقت و مبسوط ریشه ها، می توان انواع پوسیدگی ها و عوامل مولد آن را مشخص نمود.
– پوسیدگی آرمیلوآگاریک که براثر فعالیت قارچ ( Armilarie Mallea ) صورت می گیرد، بسیار رایج بوده و میسلیوم قارچ در این بیماری در زیر پوست و به شکل لایه های سفید مسطح و متراکم دیده می شود. میسلیوم قارچ به سرعت به قطعه های شاخه قهوه ای رنگی تبدیل یا تغییر شکل می دهد، که در این شکل اغلب شبیه بند کفش بوده و به نام ریزومورف نامیده می شوند.
این ریزومورف ها، باعث آلودگی و انهدام ریشه ها شده و از درختی به درخت دیگر انتقال یافته و تغییر مکان میدهد. در فصل پاییز، کلاهک های قارچ با قطری حدود cm 15 – 10 از پای درختان آلوده بیرون می آیند که معمولا این کلاهک ها به صورت انبوه و درهم فشرده با رنگ تقریبا زرد یا عسلی هستند.
– پوسیدگی نمدین یا پشمین در اثر فعالیت قارچ ( Rosellinia Necatiriz ) صورت می گیرد. میسلیوم این قارچ، زیر پوست و به شکل لایه ای سفید با تراکمی نسبتا کم دیده می شود که لایه های مذکور بر اثر تجمع قطعات میسلیوم با ظاهری کرکدار تشکیل شده که ابتدا سفید رنگ و سپس به رنگ قهوه ای در می آیند.
در صورتی که رطوبت محیط کافی باشد، میسلیوم تولید گلوله های کاکل مانند سفید رنگی می نماید.
– در پوسیدگی قارچ مولد موریل ( Morile ) که میسلیوم های آن به رنگ سفید و بسیار کم است، اندام باردهی قارچ شبیه میخ هایی با پایه های زرد رنگ و با انتها یا سرگرد و به رنگ تیره میباشد.
روشهای مبارزه با عوامل بیماری پوسیدگی ریشه درخت سیب
چون قارچ های عامل پوسیدگی به سهولت برای مدت طولانی می توانند در خاک باقی بمانند توصیه می شود از کاشت مجدد گیاهان در زمینها و مناطقی که قبلا دارای درختان و گیاهان مبتلا بوده اند جدا خودداری شود.
پس از ریشه کن کردن درختان مبتلا، باید تمامی اندامها و قسمت های ریشه و طوقه درخت مبتلا جمع آوری و سوزانده شود و سپس خاک محل کاملا ضدعفونی گردد.
ادامه در پست بعدی 👇
برای جلوگیری از آلودگی باغ و کاستن احتمال خطر آلودگی، توصیه می شود، برای ایجاد باغ از زمین هایی باخاک های کاملا سالم و زهکشی شده استفاده نمایند. بعلاوه، از احداث باغ در بقایای جنگلی و باغ های قدیمی با باغ های انگور جدأ اجتناب شود.
لکه سیاه درختان سیب
لکه سیاه نیز از بیماری های رایج درختان سیب میباشد. این بیماری به علت وارد آوردن خسارات شدید به میوه ها، باعث کاهش بازار پسندی میوه می گردد. قارچ مولد بیماری (Venturia Inaequialis ) نام دارد.
نشانه های بیماری لکه سیاه سیب
الف- اثرات بیماری روی برگها.
ب- اثرات بیماری بر روی گلها.
ج- اثرات بیماری بر روی میوه ها
د- اثرات بیماری بر روی شاخه های جوان.
الف – اثرات بیماری لکه سیاه سیبروی برگ های درخت سیب
در سطح فوقانی برگ ها و امتداد رگبرگ های ضخیم تر، لکه های کوچک مدور و کدری پدیدار می شوند که به تدریج بزرگتر شده و قطرشان به cm 1- 0.5 میرسد. رنگ لکه ها زیتونی است که در ابتدا ظاهری نرم و مخملی داشته، سپس به رنگ قهوه ای تیره در می آیند. لکه های اولیه معمولا بزرگتر بوده ولی شمارشان اندک است اما لکه های ثانویه کوچکتر بوده و با تعداد زیادتری بروز می کنند. پس از مدتی لکه ها به هم پیوسته و محدوده بزرگتر و متغیری را آلوده می سازند که با بروز لکه ها و آلوده شدن برگها بافت آنها نیز نکروزه شده و برگها می افتند.
ب- اثرات بیماری لکه سیاه سیب بر روی برگ های درخت سیب
لکه های قهوه ای رنگی در انتهای کاسبرگ و برآمدگی های تخمدان ها یا روی دمگل های سبز پدیدار می شوند سپس شکوفه های خشک شده و می افتند.
ج- اثرات بیماری لکه سیاه سیب بر روی میوه های درخت سیب
میوه ها در تمامی مراحل خود نسبت به بیماری حساس بوده و حتی در صورت هجوم زودرس قارچ ریزش می نمایند، اما میوه هایی که نسبتا دیر مورد تهاجم و آلودگی قرار می گیرند به واسطه به وجود آمدن لکه های سیاه با حاشیه ای قرمز بر رویشان، ظاهری غربالی به خود گرفته و غیرقابل عرضه و فروش می شوند.
بافت های مرده اپیدرم میوه، ترک خورده و محل رخنه و نفوذ برای ورود عوامل بیماری زای دیگر به ویژه عوامل پوسیدگی فراهم می شود.
د- اثرات بیماری لکه سیاه سیب روی شاخه های درخت سیب
در مراحل اولیه آلودگی، اثرات آلودگی بر روی شاخه های جوان شبیه برگ هاست که بعدا به شکل جوش هایی که بوسیله پوست شاخه ها پوشیده شده اند در می آیند.
جوش های مذکور سرباز کرده و بدین ترتیب لکه های نرم و مخملی شکلی به رنگ قهوه ای ظاهر می شوند، که همان اندامهای باردهی قارچ یا کنیدی ها هستند
🍃https://eitaa.com/ArayeshgahTabiat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
لندرور دیدە بودین زمین رو شخم بزنە👌
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خرمنکوب یونجە در کشورهای اروپایی 👌👍👍
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ماشین آلات مخصوص برداشت سبزیجات👌👍
⭕️زمان کاشت سیر
سیر را از اولین سرمای منطقه تا اواخر آبان ماه می کارند. کاشتن سیر در بهار باعث می شود که اندازه سیرها کوچک شود و نیز ممکن است پیش از زمستان جوانه بزند و یخ نابودش می کند.
3-خاک و تهیه بستر کاشت سیر
خاک باید زهکشی خوبی داشته باشد. خاک رسی برای کاشت سیر مناسب نیستند، زیرا یا غده خوب در آنها تشکیل نمی شود و یا پیاز بدست آمده، بد شکل می گردد، مگراینکه این خاکها به وسیله کود دامی پوسیده سبک شوند.
برای تهیه بستر کاشت باید ابتدا زمین را متناسب با نوع آن با استفاده از شخم، دیسک و ماله کاملاً نرم و مسطح کرد و در مناطق خشک نسبت به نوع آبیاری که پشته بندی یا کرت بندی است آن را آماده نمود.
بهترینPHبرای رشد سیر 6/5 تا 7 است.
منطقه را از علف های هرز خالی کنید زیرا سیر نمی تواند با علف های هرز به خوبی رقابت کند.
4-نحوه کاشت سیر
سیر را به دو روش کرتی و جوی پشته می کارند، بهترین روش برای کاشت سیر روش جوی پشته است که ابتدا سیرچه را از پیاز سیر جدا کرده، سیرچه های خیلی ریز را برای کاشت مناسب نیستند و از سیرچه متوسط برای کاشت استفاده کنید. فاصلۀ خطوط کشت در حدود ۲۵ تا ۳۰ سانتیمتر و فاصلۀ هر سیرچه از یکدیگر ۷- ۱۰ سانتیمتر و عمق مناسب سیر ۵- ۳ سانتیمتر می باشد. سیرچه را طوری در خاک قرار می دهید که نوک سیر به سمت بالا و انتهای سیرچه به سمت پایین قرار گیرد. مقدار مصرف سیرچه در یکصد متر مربع حدود ۱۵ عدد سیر یا به عبارتی دیگر ۳ کیلو سیر برای ۱۰ متر مربع زمین، است.
هرچه منطقه كشت سردتر باشد عمق كاشت نيز بايد كمي بيشتر شود.
تراكم كاشت، زماني بيشتر در نظر گرفته مي شود كه خسارتي به مزرعه وارد شده باشد يا زماني كه خاك خيلي حاصلخيز باشد.
فاصله بيشتر بين رديفها باعث كنترل آسانتر علفهاي هرز و نفوذ بيشتر نور خورشيد مي شود.
كاشت متراكم تر در داخل رديفها و بين رديفها مي تواند عملكرد را افزايش دهد اما هزينه كاشت نيز افزايش مي يابد.
كاشت نزديك به هم در داخل رديفها اندازه پيازها را تا اندازه اي كاهش مي دهد، بنابراين نسبت عملكرد ممكن است كم شود.
سيرچه ها را بايد به طور قائم كه قاعده آنها در پايين باشد در خاك قرارداد تا عملكرد بيشتر شود.
از آنجايي كه سيرچه ها در ته حفره بايد با فشار قرار داده شوند و خاك اطراف و روي آنها نيز تحت فشار قرار گيرد تا هوايي در اطراف سيرچه ها نماند، كاشت دستي موثرتر است.
دركاشت،سیرچه ها مي بايست پوسته هاي كمي داشته باشند.
از سيرچه هاي ناسالم و صدمه ديده نبايد براي كاشت استفاده كرد چون ممكن است حامل بيماري هايي مانند پوسيدگي سفيد، پوسيدگي قاعده و نماتدها باشد
🍃https://eitaa.com/ArayeshgahTabiat
⭕️ نکته مفید برای آبیاری صحیح گیاهان :
✔️از آبیاری گیاهان و گلها با آب سرد خودداری کنید.
۲٫ بهترین زمان در زمستان و فصل سرد برای آبیاری صبح میباشد.
۳٫ از آب کلردار برای آبیاری استفاده نکنید و اجازه بدهید آب لوله کشی چند ساعتی راکد بماند و سپس آبیاری کنید. همچنین میتوانید از آب جوشیده سرد شده برای آبیاری استفاده کنید.
۴٫ در زیر نور آفتاب آبیاری نکنید. این کار باعث ایجاد لک و سوختگی در گیاهان میشود.
۵٫ هیچگاه شلنگ را با فشار آب زیاد در پای گیاهی قرار ندهید. زیرا با این کار خاک در اطراف پایه گیاه کنار رفته و ممکن است ریشه نیز آسیب ببیند.
۶٫ آبیاری گیاهان باغچه و حتی گلها و گیاهان داخل آپارتمان نیز با شرایط آبوهوای فصل رابطه مستقیمی دارد. به عنوان مثال همان طور که پیش از اینن نیز اشاره شده است، آبیاری در فصل تابستان در طول ساعات گرم روز و در زیر تابش شدید آفتاب کاری ناصحیح است.
۷٫ هر گیاهی نیاز آبی متفاوتی دارد پس مقدار نیاز آب گیاه خودتان را بدانید و بر طبق آن آبیاری کنید.
۸٫ آب باران و یا ریختن یک قاشق سرکه سفید در بیست لیتر آب برای آبیاری کاکتوسها بسیار مفید میباشد.
۹٫ حتماً باید کف گلدان دارای منافذی برای خروج آب باشد زیرا جمع شدن آب در کف گلدان باعث پوسیدگی ریشه و از بین رفتن گیاه میشود. بخصوص در گیاهان گوشتی مانند ساکولنت ها و کاکتوسها.
۱۰٫ منابع آب در دنیا بسیار کم و محدود میباشد موقع آبیاری گیاهان از هدر رفتن آن جلوگیری کنیم.
سؤال: بهترین زمان آبیاری گیاهان آپارتمانی چه زمانی است؟
پاسخ: بهترین زمان در زمستان صبح و در فصل گرما عصر میباشد. البته این فرمول ثابتی نیست و به نوع گیاه دما و رطوبت محیط بستگی دارد
🍃https://eitaa.com/ArayeshgahTabiat
🔰نحوه مصرف کود آهن برای درختان پسته
چالکود در زمستان:
در این روش، در فصل زمستان چالههایی در اطراف تنه درخت کنده میشود و کود در این چالهها ریخته میشود. این کار به کود اجازه میدهد تا به تدریج و با هر بار آبیاری به ریشهها نفوذ کند و تأثیر طولانیمدتتری داشته باشد.
در سایه انداز درخت:
کود آهن در ابتدای فصل رشد و زیر سایه درختان ریخته میشود. پس از پخش کود، بلافاصله آبیاری انجام میشود تا کود به خوبی در خاک حل شده و توسط ریشههای درخت جذب شود.
همراه با آبیاری (شیر بشکه): کود آهن به صورت محلول با آب ترکیب میشود و این محلول به طور مستقیم از طریق سیستم آبیاری به ریشههای درختان داده میشود. این روش معمولاً با استفاده از شیر بشکه انجام میگیرد و امکان پخش یکنواخت و کارآمد کود در سراسر منطقه ریشه را فراهم میآورد.
✅ چون عنصر آهن فررار است و با آب شویی از دسترس ریشه خارج می شود. روش اول نتیجه بهتری می دهد.
🍃https://eitaa.com/ArayeshgahTabiat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔵 آخرین وضعیت آب و هوا/ ورود سامانه بارشی به مناطق شمالی کشور
🔹سازمان هواشناسی اعلام کرد با نفوذ سامانه بارشی به سواحل دریای خزر به تدریج بارش همراه با کاهش دما در آذربایجان شرقی، اردبیل و سواحل دریای خزر آغاز میشود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌳 آشنایی با میوه کُنار(سدر): درختی کم آب، مقاوم به شوری، زودبازده و...
#باغ_قرآنی
#مثمر_بکاریم
🍃https://eitaa.com/ArayeshgahTabiat
پنجمین درخت قرآنی، سدر/کُنار
سدر درختی زیبا و پرفایده است که متأسفانه کمتر شناخته شده است و حتی با کاج اشتباه میشود
اهمیت سدر در طراحی فضای سبز
سایه فراوان سدر و کاهش گرمایش کره زمین
خداوند متعال در سوره دهر، آیه 14 میفرماید: {ودانیة علیهم ظلالها و ذللت قطوفها تذلیلاً}؛ (سوره انسان، آيه 14) و سایهها به آنان نزدیک است، و میوههایش «برای چیدن رام.» درختان بهشتی سایههای فراوانی دارند که نتیجه انبوهی درختان است و شاخههایشان نیز آن چنان پایین و در دسترس میباشند که میوههای آنها به سهولت قابل چیدن واستفاده است. یکی از آنها درخت سدر است که به شکل دنیایی نیز همین را نشان میدهد.
🍃https://eitaa.com/ArayeshgahTabiat
اهمیت سدر در طراحی فضای سبز
سایه فراوان سدر و کاهش گرمایش کره زمین
خداوند متعال در سوره دهر، آیه ۱۴ میفرماید: {ودانیة علیهم ظلالها و ذللت قطوفها تذلیلاً}؛ و سایه ها به آنان نزدیک است، و میوههایش«برای چیدنرام.»درختان بهشتی سایههای فراوانی دارند که نتیجه انبوهی درختان است و شاخهها یشان نیز آن چنان پایین و در دسترس میباشند که میوههای آنها به سهولت قابل چیدن و استفاده است.
یکی از آنها درخت سدر است که به شکل دنیایی نیز همین را نشان میدهد.
📗 از یکی از ائمه علیهم السلام روایت شده است:
«إِذَا أَرَدْتَ غُسْلَ الْمَيِّتِ ... اعْمِدْ إِلَى السِّدْرِ فَصَيِّرْهُ فِي طَسْتٍ وَ صُبَّ عَلَيْهِ الْمَاءَ وَ اضْرِبْهُ بِيَدِكَ حَتَّى تَرْتَفِعَ رَغْوَتُهُ ... ثُمَّ اغْسِلْ رَأْسَهُ بِالرَّغْوَةِ وَ بَالِغْ فِي ذَلِكَ؛
هنگامی که خواستی میت را غسل بدهی ... سدر را در طشتی بریز و روی آن آب بریز و آن را بهم بزن تا کف کند ... سپس سرش را با آن بشوی.»
📚: كافي، ج3 ؛ ص141.
🍃https://eitaa.com/ArayeshgahTabiat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این دو جوان مکزیکی تبار یک مزرعهی کاکتوس پرورش دادند که چرم گیاهی تولید کنند !
این چرم ها در طبیعت تجزیه میشن و خواص فیزیکی اونها با چرم طبیعی رقابت میکنه! با چندتا صنعت مثل مبلمان سازی و صنعت پوشاک و... هم قرار داد بستن!
یک ایدهی کاملا محیط زیستی با درآمد بالا رو اجرا کردن 👌
🍃https://eitaa.com/ArayeshgahTabiat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
جیرجیرک اینطوری از خودش صدا در میاره...
.
🔍 اقدامات مهم پس از برداشت (قسمت 2 از 2)
1️⃣ کوددهی:
🌱 کوددهی پس از برداشت به تقویت درختان و بهبود رشد آنها در سال آینده کمک میکند؛
🌱 از کودهای آلی و میکروبی استفاده کنید تا سلامت خاک حفظ شود.
2️⃣ آبیاری:
🌱 آبیاری مناسب پس از برداشت به پر شدن مخازن آب درختان و بهبود مقاومت آنها در برابر تنشهای محیطی کمک میکند.
3️⃣ مبارزه با آفات و بیماریها:
🌱 با استفاده از سموم مناسب و با توصیه کارشناسان کشاورزی، با آفات و بیماریهای باقیمانده در باغ مبارزه کنید.
4️⃣ ضدعفونی کردن تجهیزات:
🌱تمامی ابزار و تجهیزات باغبانی را پس از استفاده ضدعفونی کنید تا از انتقال بیماریها جلوگیری شود.
🍃https://eitaa.com/ArayeshgahTabiat
✅کود حیوانی بهتر است یا کود شیمیایی؟🤔🤔🤔🤔
✅در واقع هر دوی اینها می توانند در زمان مناسب مورد استفاده قرار گیرند.
✅ در خاک های ماسه ای که خیلی سبک هستند و یا خاک های رسی که بیش از اندازه سنگینند، استفاده از کود حیوانی توصیه می شود.
✅اگر مقدار زیادی کود حیوانی به خاک های کهنه و فرسوده اضافه کنیم خاک اصلاح گشته، کیفیت مناسبی پیدا می کند.
✅از همه اینها گذشته، برای جلوگیری از فرسودگی زمین و تقویت خاک، لازم است هر سال مقداری کودآلی(حیوانی یا خاکبرگ) همراه با کود شیمیایی به زمین اضافه شود.
✅ در مورد مقدار کود حیوانی هیچ محدودیت خاصی وجود ندارد . هر قدر برآیتان مقدور بود سفارش بدهید تا آن را به زمین بیفزایند.
📊📊شرایط مرغوبیت کود حیوانی:
👇👇👇
✅ کود حیوانی بایدکاملاً پوسیده، پوک و نرم باشد.
✅در صورتی که کود حیوانی به صورت تازه مورد استفاده قرار بگیرد، نه تنها بوی بد ایجاد می کند بلکه تخم حشرات و بذر علف های هرز را با خود به زمین می آورد. از سویی دیگر مدت زیادی طول می کشد تا کاملاً پوسیده و برای جذب ریشه آماده شود.
✅ بدون بو و تیره رنگ بودن کود نشانه ی مرغوبیت آن است.
📊📊 انواع کودهای حیوانی و خصوصیات آنها:
👇👇👇
✅عموماً کودهای حیوانی به چهار نوع
- گاوی -گوسفندی - اسبی و
- مرغی تقسیم می شوند.
✅کود اسبی، فاقد بذر علف هرز است و به آسانی ساختمان خاک را تغییر میدهد و موجب بهبود کیفیت خاک می شود. اما از نظر مواد غذایی ضعیف تر از سایر کودهاست.
✅ برای پوشاندن روی بذرهای کاشته شده مخصوصاً در چمن کاری، استفاده از کود اسبی توصیه می شود.
✅کود مرغی نسبت به سایر کودها بیشترین مواد غذایی را دارد اما باید با سایر کودها مخلوط شود و در فصول سرد استفاده شود.
✅کودهای گاوی بهتر از کودهای گوسفندی هستند
📊 موارد استفاده از کود حیوانی:
👇👇👇
1- زمانی که خاک فقیر و فرسوده است.
2- برای بهبود کیفیت خاک های سنگین.
3- اصلاح خاک های سبک.
4- تقویت گیاهان باغچه ای.
⌚️⌚️ زمان استفاده از کود حیوانی:
👇👇👇
📌بهترین زمان برای استفاده از کود حیوانی اواخر پاییز، اواخر زمستان و اوایل بهار است.
📌اگر در پاییز از کود حیوانی استفاده شود (با توجه به برف و باران های زمستانه) بهتر می پوسد و راحت تر در دسترس ریشه قرار می گیرد
🍃https://eitaa.com/ArayeshgahTabiat
ببینید کاشت درختان میوه در محوطه سازمانها و ادارت و اپارتمانها در دیگر کشورها به این زیبایی صورت می گیرد ای غرب پرستان از این چنین طرحهای یاد بگیرید و انجام بدید نه اینکه فقط کاشت درختان بی ثمر مضر را ...
اینچنین طراحی های می شود برای محوطه اپارتمانها و ادارات و بیمارستانها ... انجام داد.
اگه مسئولین ما بیدار شوند.؟!
🍃https://eitaa.com/ArayeshgahTabiat
ایران مهمترین مركز تنوع گیاهی در نیمكره شمالی
ایران یكی از مهمترین مراكز تنوع گیاهان در نیمكره شمالی است،
ما با داشتن بیش از 2 هزار گونه بومی در محدوده جغرافیایی خود كه با شرایط خیلی سخت، سازش پیدا كرده اند و بیش از هفت هزار و 500 گونه گیاهی خودرو دیگر نیازی به ورود هیچ گونه خارجی نداریم و ادامه این روش، ورود یك دشمن خارجی برای جنگ با تنوع زیستی بومی كشور است.
اكنون وظیفه دستگاه های مسئول، حمایت از مراكز پژوهشی است تا استفاده از گونه های بومی را ترویج دهند؛ به عنوان مثال در محدوده تهران هزار و 600 گونه گیاهی بومی وجود دارد وقتی چنین تنوع بالایی داریم نیازی به واردات نیست متاسفانه می آییم زیستگاه این گونه ها را از بین می بریم، پارك های مصنوعی می سازیم، چمن می كاریم، ساختمان می سازیم و بعد گونه های زینتی خارجی وارد می كنیم.
🍃https://eitaa.com/ArayeshgahTabiat