فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ابزار کشاورزی
کلیپ ایده های ابزار و کشاورزی
✅تاثیر گوگرد بر گیاه ونقش آن
گوگرد به عنوان یک عنصر مهم کودی نقش مهمی در تغذیه گیاهی ایفا مینماید؛ مثلاً در ساخت انواع پروتئینها، ساخت روغن در گیاه و نیز در کلروفیلسازی نقش مهمی دارد.
جالب است بدانید که در درخت پسته مقدار لازم فسفر در برگ حدود 0.14 تا 0.17 درصد میباشد، در صورتی که باید مقدار گوگرد حدود 0.3 درصد یعنی حدود دو برابر مقدار فسفر باشد.
متأسفانه به دلیل غفلت در تأمین گوگرد عمدتاً حدود ۱۰ درصد مقدار لازم استاندارد یعنی 0.02 تا 0.03 درصد میباشد، که این امر باعث بروز مشکلات زیادی برای درخت پسته گردیده است.
❇️اشکال مختلف گوگرد
گوگرد از نظر شکل و اندازه دارای انواع مختلفی است که در ادامه آنها را به شما معرفی میکنیم:
1⃣گوگرد پودری
این نوع گوگرد دارای مش ریز زیر یک میلیمتر میباشد و به دلیل سطح جذب بالا دارای خاصیت جذب سریعتر میباشد.
استفاده از این نوع گوگرد در مزارع کمی سخت میباشد چرا که به دلیل پودری و سبک بودن به راحتی با باد پخش میشود و امکان پخش یکنواخت آن در زراعت سخت است بنابراین برای زراعت استفاده از گوگرد مش سنگی یا گرانول برای راحتی پخش به شرطی که پایه معدنی باشد توصیه میگردد.
این فرم گوگرد (گوگرد پودری) به دلیل قیمت مناسب و سطح جذب بالا و سریع، گزینه خیلی خوبی برای استفاده در گلخانه و باغات است.
2⃣گوگرد سنگی
همان گوگرد پودری معدنی اگر درشتتر آمادهسازی گردد و مش آن بین 1 میلیمتر تا 3 میلیمتر باشد به عنوان گوگرد سنگی شناخته میشود که به دلیل هم قیمت بودن با گوگرد پودری برای استفاده در مزارع توصیه میگردد.
3⃣گوگرد گرانوله
این گوگرد همان گوگرد پودری است که توسط مواد چسبنده مثل بنتونیت به فرم گرد و گرانول در آمده است. این فرم گوگرد به دلیل سهولت در مصرف و امکان پاشش راحت دستی و با دستگاه بین کشاورزان محبوبتر است اما تنها مزیت آن راحتی مصرف میباشد که در قبال آن به دلیل هزینههای گرانوله کردن با دستگاه قیمت آن گاهی تا 30 درصد گرانتر میباشد.
در گوگرد گرانول گاهی مواد همراه مانند ماده آلی یا پسماند فاضلاب شهری اضافه میکنند که میطلبد از آنالیز آن آگاه باشیم.
4⃣گوگرد گرانوله بنتونیتدار
همان گوگرد گرانول است که با بنتونیت به فرم گرانول در آمده است این نوع گوگرد جز سهولت در پاشش هیچ نفعی ندارد و قیمت آن هم بالاتر از انواع گوگرد است.
همانطور که گفتیم در بسیاری موارد گوگرد پتروشیمی به فرم گرانول یا گرانول بنتونیت دار در میآید که میطلبد با دریافت آنالیز از آن آگاه شویم.
❇️طریقه مصرف گوگرد مناسب برای کشاورزی
بهترین شیوه مصرف گوگرد معدنی استفاده در خاک در ناحیه ریشه گیاه مورد نظر میباشد. برای اثر گذاری بهتر گوگرد میتوانیم از کود حیوانی و زئولیت با کیفیت استفاده نماییم.
استفاده از کود حیوانی پوسیده سبب میگردد ضمن ایجاد شرایط مناسب برای فعالیت باکتریهای مفید به خصوص تیوباسیلوس رطوبت لازم برای اکسیداسیون و اثرگذاری بهتر گوگرد تامین شده و ماده آلی فراهم گردد که همه این موارد به اثرگذاری عالی و کامل گوگرد معدنی کمک میکنند.
استفاده از زئولیت با کیفیت با تامین همیشه رطوبت در حالت گاورو ( ظرفیت مزرعه) سبب میشود رطوبت لازم برای اکسیداسیون بهتر گوگرد تامین گردد همچنین با ممانعت از آبشویی کودحیوانی و گوگرد به جذب بیشتر، بهتر و اثرگذار آن کمک میکند.
✅ بهترین نوع گوگرد برای کشاورزی
برای تامین گوگرد مناسب و با کیفیت در راستای اصلاحخاک و تغذیه گیاه توصیه میگردد گوگرد معدنی را از منابع معتبر و علمی با دریافت آنالیز تضمین شده دریافت نمایید. نکته مهم که در آنالیز گوگرد باید رعایت گردند عبارتند از :
1- میزان آهک کمتر از 10 درصد باشد.
2- میزان گوگرد کل بیشتر از 15 درصد باشد.
3- میزان عناصر سنگین مانند سرب، کادمیوم، جیوه و آرسنیک کمتر از 20 پی پی ام باشد.
4- میزان عناصر مضر مثل سدیم و کلر کمتر از 2 درصد باشد.
✳️خواص گوگرد برای درخت انگور
یکی از مشکلات رایج در باغات انگور کشور بالا بودن بیکربنات آب آبیاری از یک سو و بالا بودن آهک و به طبع آن پیاچ خاک از سوی دیگر باعث عدم تثبیت و جذب عناصری مانند فسفر، آهن، روی، منگنز، مس و بور گشته و شاهد زردی برگها، بروز بیماریهای قارچی و کاهش کیفیت و کمیت محصول هستیم.
استفاده از گوگرد با کیفیت میتواند با خنثی کردن بیکربنات آب و همچنین آهک در خاک به کاهش پیاچ خاک منجر شده و در نهایت با بهبود جذب عناصر یاد شده شاهد رنگ بهتر درختان انگور بوده و محصول بیشتر و با کیفیت بهتری را شاهد هستیم.
#گوگرد
#کود
#سم
🍃https://eitaa.com/ArayeshgahTabiat
استاد فرازی:
بهترین نوع پیوند برای انگور همین پیوند قاشی به این روش هست گیرایی بسیار بالا اگر با دقت بزنید صدرصد هست زمان پیوند هم اول بهار که درخت انگور اشک میده لازم به ذکر هست پایین تر از محل پیوند حتما با اره چندخط سطحی بندازید تا اشک مو از آن محل خارج بشه وگرنه باعث سوختن پیوندک میشه کلیه شاخه های درخت سربرداری بشه و فقط تنه بمونه و هر گونه جوانه که سبز شد از تنه حذف کنید تا تمامی انرژی درخت مو به پیوندک منتقل بشه احتمالا در همان سال اول میوه میده حتما میوه رو حذف کنید تا پیوندک رشد کافی برای باردهی سال بعد پیدا کنه اگر زمین شما قوی باشه در سال آینده شما یک درخت کامل دارید ک باردهی بسیار خوبی خواهید داشت شما میتونید چندین نوع میوه انگور به این تنه پیوند بزنید و در سال بعد با یک درخت میوه های متنوع داشته باشید یا حق
آموزش صفر تا صد پیوند قاشی در درختان انگور : در اواخر اسفند قلمه های پیوندک رو که از ساقه های درختان دلخواه به صورت قلمه ۵۰ سانتی تهیه کنید قلمه ها رو با سلفون بپیچید و بعد داخل یک روزنامه بپیچید و مرطوب کنید و بعد داخل یک پلاستیک بزارید و داخل یخچال در دمای ۱ تا ۵ درجه نگهداری کنید منتظر باشید تا پایه درختانی که قرار هست پیوند بزنید شیرابه در انها فعال شود برای تست میتونید یکی شاخه ها رو ببرید اگر اب از ان خارج شد وقت پیوند هست درخت رو سر برداری کنید و فقط تنه بمونه در این نوع پیوند درخت انگور با هر سن و سالی میشه زد بعد از سربرداری دو برش از دو طرف به تنه درخت از قسمت پایین بدهید تا شیرابه از انجا تخلیه بشه و پیوندک رو خفه نکنه با یک چاقوی تیز یک برش از پوست و تنه درخت بردارید و برابر تصویر که میفرستم یک برش هم به همان اندازه از پیوندک که دارای یک جوانه سالم هست رو در بیاورید و در محل برش تنه برابر تصویر جا بدید مهم قسمت پایین و بالای پیوندک هست که با پوست مماس بشه یک برش از بالا و یک برش از پایین تنه ایجاد کنید تا پیوندک در محل چفت بشه و بعد با نوار پیوند محکم ببندید در این نوع پیوند مراقبت بعد از ان خیلی مهم هست در این فصل جوانه های زیادی از تنه پایه رشد میکنند که شما باید ا نها رو حذف کنید تا همه انرژی صرف رشد پیوندک بشه حدودا ۱۵ الی ۲۰ روز طول خواهد کشید تا پیوندک رشد کنه این پیوند بهترین نوع پیوند برای درختان انگور هست
گیرایی تقریبا پایین رشد بسیار کم در سال اول پیوند وقتی پیوند زدید اگر بخواین تربیتش کنید و به این طرف یا مثلا بخوابانید بسیار شکننده هست خیلی دیر محل پیوند ترمیم میشه انقدر دیر میگیره که در باغ با رشد نهالهای انگور که در جوار این پیوند هست گم میشه مراقبت شدید بعد از پیوند چون انقدر از زیر محل پیوند جوانه میزنه و چون داخل خاک هست شما نمی بینید وقتی متوجه میشید که کار از کار گذشته و اینکه باغداران نمی تونند این پیوند رو مراقبت کنند و به دلایل زیادی یا میشکنه یا به ثمر نمی رسه اما پیوند قاشی قابل رویت هست در دسترش هست مراقبت خیلی راحتری داره چون داخل خاک نیست الودگی یا قارچ زدگی نداره و.... همچنین سرعت پیوند زدن در اسکنه خیلی پایین و وقت گیر هست
سلام جناب فرامرزی،بدی پیوند اسکنە چی هست
گیرایی تقریبا پایین رشد بسیار کم در سال اول پیوند وقتی پیوند زدید اگر بخواین تربیتش کنید و به این طرف یا مثلا بخوابانید بسیار شکننده هست خیلی دیر محل پیوند ترمیم میشه انقدر دیر میگیره که در باغ با رشد نهالهای انگور که در جوار این پیوند هست گم میشه مراقبت شدید بعد از پیوند چون انقدر از زیر محل پیوند جوانه میزنه و چون داخل خاک هست شما نمی بینید وقتی متوجه میشید که کار از کار گذشته و اینکه باغداران نمی تونند این پیوند رو مراقبت کنند و به دلایل زیادی یا میشکنه یا به ثمر نمی رسه اما پیوند قاشی قابل رویت هست در دسترش هست مراقبت خیلی راحتری داره چون داخل خاک نیست الودگی یا قارچ زدگی نداره و.... همچنین سرعت پیوند زدن در اسکنه خیلی پایین و وقت گیر هست
#پیوند
#انگور
#پیوند_انگور
🍃https://eitaa.com/ArayeshgahTabiat
کانال دیوار ساروق جهت خرید وفروش املاک وسایل نقلیه .لوازم نو ودست دوم
تبلیغ کار وکارگاه
تبلیغ مشاغل
در خدمت همشهریان وعزیزان بخش ساروق میباشد
لطفا به دوستان خود اطلاع دهید تا مارا همراهی کنند
ادرس کانال در ایتا
@sarooo72
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕ کشاورزی با اصول، سادگی کار، بازده بالا
🔹️ در بسیاری از مناطق جهان و حتی ایران بازده بالا در کشاورزی حرف اول را میزند. بنابراین بسیاری از زمین های گسترده و وسیع دارای زیرساخت های خاصی میشوند تا رسیدگی و مراحل کاشت و داشت و برداشت آنها باکیفیت عالی و صرف هزینه و وقت کم صورت گیرد.
#ایده
#کاشت
#ابزار
کلیپ ایده نشاکاری با سرعت و دقت
🍃https://eitaa.com/ArayeshgahTabiat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌱 بهترین زمان قلمهگیری و هرس انار
🍃https://eitaa.com/ArayeshgahTabiat
🌱🌱به دلیل #پتاسیم، #کلسیم و #فسفر موجود در زغال چوب، از این ماده به عنوان یه معجون عالی برای رشد گیاه استفاده میشه و استفاده بیش از حد میتونه ریشه گیاه رو از بین ببره.
🌑دقت کنین که یه نسخه رو برای همه نمیشه پیچید. زغال چوب قلیایی بودن خاک رو افزایش میده پس این معجون به درد گیاهانی مثل کالادیوم، بگونیا و آزالیا که خاک اسیدی رو ترجیح میدن، نمیخوره و ممکن نتیجه معکوس بده.
🌑خاک گیاهی که با زغال چوب ترکیب شده، رطوبت اضافی موقع آبیاری رو به خودش جذب میکنه و زمان خشکی این رطوبت جذب شده رو به خاک برمیگردونه، اینجوری از پوسیده شدن ریشه گیاه شما هم جلوگیری میکنه.
🌑اگه جدیدا به فکر تکثیر گیاهتون افتادین و میخواین یه سری قلمه رو داخل آب ریشه دار کنین، یه تکه زغال چوب رو ته ظرفتون بذارین تا از رشد باکتری های مضر جلوگیری کنه.
🌑با زغال چوب میتونین حتی از ورود مهمان های ناخونده مثل علف های هرز، آفات و شته ها جلوگیری کنین. #زغال چوب مانع رشد آفات داخل #خاک گیاه میشه.
🌑دقت کنین اگه موقع سوزاندن چوب ها از هرگونه مواد نفتی یا شیمیایی استفاده شده باشه، زغال اون چوب به درد نمیخوره و به گیاه آسیب میزنه.
🍃https://eitaa.com/ArayeshgahTabiat
💐ساکولنت غوره ای
ساکولنت غورهای ریشههایی بزرگ و قوی ندارند. ریشههای این گیاه سطحی و ضعیف است و ممکن است به دلایل زیادی دچار پوسیدگی شود
❌عمیق کاشتن
❌کاشت در گلدان بزرگ
باعث از بین رفتن گل غوره ای میشه.
دلیل اصلی زرد شدن هم آبیاری نامناسب هست
اگر علاوه بر زرد شدن، برگها متورم، نرم و لزج نیز شدهاند گیاه را بیش از حد آبیاری کردهاید. اما اگر برگهای ساکولنت در حال زرد شدن، پژمردگی و خمودگی هستند، مشکل آبیاری کم هست
✳علل کاهش رشد ساکولنت
کاهش سرعت رشد و کوچک شدن اندازه این گیاه، به علت کمبود نور یا کمبود عناصر ضروری رخ میدهد.
در اثر کمبود نور غوره ها حالت کشیده پیدا میکنن و حالت گردی خودشون رو از دست میدن.
#ساکولنت_غوره_ای
#گل
🍃https://eitaa.com/ArayeshgahTabiat
تاثیر هورمون جیبرلین بر روی گیاهان
جیبرلین نوعی هورمون گیاهی است که اولین بار در برنج پیدا شد.
بیشترین مکان هایی که جیبرلین در آن ها یافت می شود عبارتند از نوک ریشه ها و همچنین بذر های در حال رشد.
حرکت این هورمون ها هم در آوند چوبی و هم در آوند های آبکش به صورت آزادانه رخ می دهد.
جیبرلین ها در شیره خام چند گیاه انگور ، سیب و گوجه فرنگی یافت می شود.
نقش جیبرلین در گیاه :
مهمترین اثر جیبرلین ها افزایش رشد طولی گیاهان است.
مصرف به اندازه جیبرلینها موجب افزایش تولید میوه های بدون دانه می شود .
اگر جیبرلینها به اندازه ی زیاد مصرف شود موجب افزایش رشد برگ ها می شود که معمولا سطح برگ را به دو بابر حالت طبیعی می رساند.
هورمون جیبرلین همچنین زمانی که می خواهیم خواب بذر را بشکنیم مورد استفاده قرار میگیرد.
جیبرلینها جانشین نور سرخ هستند در غلظت بالا و به راحتی خفتگی بذر را بر طرف می کنند.
محلول پاشی جیبرلین اثرات منفی شوری را به شدت کاهش می دهد.
محلول پاشی جیبرلیک اسید به نسبت 200 میلی گرم در لیتر موجب افزایش سطح و تعداد برگ ، وزن خشک گیاه و پتاسیم برگ می گردد.
جیبرلیک اسید باعث کاهش سدیم و افزایش نسبت پتاسیم به سدیم برگ می شود.
از جیبرلینها برای افزایش مقاومت گیاهان در برابر تنش های شوری به کار می رود.
#هورمون
🍃https://eitaa.com/ArayeshgahTabiat
32.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎤خواننده:#محمود_شمشیری
#موسیقی
روز پدر بر پدران ایران زمین مبارک
🍃https://eitaa.com/ArayeshgahTabiat
🌳آشنایی با عادت ریشه :
🍀وسعت رشد عرضی ریشه ها معمولا در حدود سایه انداز درخت می باشد،عواملی مانند میزان رطوبت خاک , نوع بافت خاک , مواد غذایی خاک و نوع پایه می تواند در گسترش عرضی و عمقی ریشه تاثیر داشته باشد.
🍀رشد ریشه ها به دمای خاک نیز بستگی دارد و در طی زمستان اگر دمای خاک چند درجه سانتی گراد بالاتر از صفر باشد به رشد خود ادامه خواهند داد .
🍀ریشه هایی که به طور افقی در نزدیک سطح خاک رشد می کنند معمولا به علت رسیدن اکسیژن کافی , فعال تر بوده و در جذب مواد غذایی نقش مهمی دارند.
🍀ریشه هایی که به صورت عمودی در عمق خاک نفوذ می کنند , اکثرا در جذب آب و برخی مواد کم مصرف نقش دارند .
🍀ریشه اصلی، دارای ضخامت بیشتر بوده و به عمق بیشتری از خاک نفوذ می کند از ریشه های اصلی ریشه های فرعی منشاء می گیرند.
🍀ریشه های افشان در روی انشعابات سوم یا چهارم ریشه های فرعی قرار می گیرند . این ریشه ها قطر مساوی داشته و طول آنها کمتر است.
🍀تار های کشنده در نوک ریشه های جوان و کمی بالاتر از کلاهک ریشه قرار می گیرند و از تک سلول های کشیده و طویل که دارای واکوئل بزرگ هستند , به وجود می آیند . اکثرا تار های کشنده روی ریشه های افشان قرار می گیرند
🍀سیستم گسترش درختان میوه در خاک به رشد و گسترش ریشه های فرعی اولیه بستگی دارد و به طور کلی به سه گروه ( سیستم عمیق )( نیمه عمیق) و (سطحی) تقسیم می شوند
🍀معمولا ریشه های درختان؛ سیب , گوجه , به , زیتون , گلابی و هلو تا عمق ( 1.5 الی 2) متری خاک نفوذ می کنند
🍀ریشه های زرد آلو , بادام و گردو تا عمق (2 الی 3 ) متری خاک گسترش می یابند .
🍀ریشه ها به اکسیژن کافی نیاز دارند که باید در اختیار آنها قرار گیرد . در خاک هایی که بافت سبک دارند, ریشه ها از تنفس کافی برخوردارند
🍀اما در خاک های سنگین و یا در خاکهایی که زهکشی کافی نداشته باشند , ریشه ها با کمبود اکسیژن روبرو خواهند شد.
🍀ریشه برخی از درختان میوه از جمله (هلو , گیلاس , زرد آلو , بادام و مرکبات) به کمبود اکسیژن حساس هستند.
🍀ریشه عمودی ریشه بلند و ضخیمی است که مستقیم به سمت زیر زمین رفته و ریشه های کوچک تر می توانند در کناره های آن رشد کنند.
🍀ریشههای راست یا عمودی میتوانند برای تمام عمر باقی بمانند.همچنین میتوانند برای ذخیره کردن مواد غذایی استفاده شوند.
🍀 برخی از درختان که بصورت ریشه راست (عمودی ) در عمق خاک نفوذ می کنند:
🌱🌱🌱🌱
((پسته ..گردو..بادام..انگور..بلوبری ..صنوبر))
#بیولوژی
#آموزشی
🍃https://eitaa.com/ArayeshgahTabiat
(((🌷🌷دلایل برگ ریزی درختان میوه)))🌷🌷
🍀کاهش راندمان جذب عنصر کلسیم(ca) بدلیل کاهش تبخیر و تعرّق و نهایتاً تولید هورمون بازدارنده اتیلن(یک امر موقّت و گذرا)
🍀خسارت پسیل که سبب ریزش برگها میشود
🍀در بعضی موارد بروز فعل و انفعالات خودکنترلی درخت در برابر رفع تنشهای محیطی چون گرمازدگی و کمآبی
🍀استفاده مداوم از سموم سیستمیک نظیر کنفیدور و …
🍀کمبود نیتروژن در درخت خصوصا در درختان دارای بار که تخلیه انرژی توسط خوشه منجر به زردی برگ و نهایتاً ریزش برگها خواهد شد
🍀برهم خوردن نسبت جذب نیتروژن (N) و کلسیم(ca)
🍀#آبیاری سنگین خصوصا در باغات دارای خاک با بافت رسی سنگین و گل و لای که منجر به کاهش اکسیژن و نهایتاً تولید هورمون بازدارنده اتیلن میشود.
🍀استفاده از #کود نپوسیده دامی، به سبب بالا بردن میزان تنفس درخت و نتیجتا ساخت هورمون اتیلن
🍀 از استفاده کودهای نیتراته نظیر سولفات آمونیوم و … ، محرکها و کودهای رشد، جلبکها، کودهای Npk با درصد بالای نیتروژن و آبیاری سنگین در شرایط برگریزی جداً خودداری شود.
🍀 در زمان بروز این عارضه محلولپاشی فسفیت پتاسیم توصیه می گردد
#داشت
#آموزشی
🍃https://eitaa.com/ArayeshgahTabiat
علت کشمشی_شدن_انگور 🍇🍇
1⃣ وقتی بار درخت #انگور زیاد باشد، با گرم شدن هوا نیاز آبی درخت بالا خواهد رفت. از طرفی در فرم داربستی که طول ساقه و شاخه ها زیاد است و انتقال اب و مواد غذایی به کندی صورت میگیرد، درخت مجبور است برای تامین نیازهای حیاتی خودش آب را از میوه ها به مرور خارج و به مرکز منتقل کند. همین باعث میشود که انتهای خوشهها چروکیده و به اصطلاح کشمشی شود.
2⃣ دلیل دیگر، #هرس سنگین درخت در زمان شیرین شدن حبههاست که نباید انجام شود چون با این کار درخت را تحریک به رشد رویشی و تولید شاخههای جانبی زیاد میکنیم. و این کار باعث میشود درخت مجدد آب را از میوهها خارج و صرف فعالیتهای رشدی خود کند.
3⃣ دلیل سومش کمبود عنصر پتاس است که حبههای انتهای خوشه چروکیده و خشک میشوند، منتهی در اینجا برای تشخیص کمبود باید اول به حاشیه برگها توجه کنیم که آیا دچار رنگ پریدگی یا سوختگی هستند یا نه! علائم کمبود پتاس اول در برگها خودش را نشان میدهد و بعد در ميوهها🍇🍇
#آبیاری
🍃https://eitaa.com/ArayeshgahTabiat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جان عزیزت در هرگروهی هستید این کلیپ مهم رو بفرست هر کدام حداقل برای ۲۰ نفر بفرستید ثواب داره
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خواهشا و لطفا ببینید
مدیونی بعداینکه دیدی به دوستهات و گروه هات نفرستی!
🍃https://eitaa.com/sarog72tan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
😮#کشاورزیآینده: رباتی که گندم درو میکند؟
🍃https://eitaa.com/ArayeshgahTabiat
🔘اثر عوامل مختلف در رنگ گیری ميوه ها:
🔸رنگ #میوه نقش بسیار مهمی در ارتقاء کیفیت ،بازار پسندی وجذب مشتری دارد.در بازار، سیبهای که رنگ قرمز تندتری دارند با قیمت بیشتری به فروش میرسند و یا بسیاری از ارقام انگور قرمز و سیاه کمتر از حد دلخواه مصرف کننده رنگ می گیرند. از نظر اقتصادی رنگ گیری میوه برای باغداران بسیار حائز اهمیت میباشد .
تحقیقات وسیعی در خصوص بررسی عوامل دخیل در افزایش رنگ گیری میوه صورت گرفته که در اینجا مهمترین عوامل موثر، به طور خلاصه بیان میگردند.
عوامل ایجاد رنگ در میوه :ترکیباتی که در ایجاد رنگ در میوه دخالت دارند عبارتند از آنتوسیانین ها،کلروفیل ؛کاراتنوئید ها و فلاونل ها .
این ترکیبات میتوانند با هم مخلوط شده و در میوه تولید رنگ نمایند اما مهمترین آنها برای ایجاد رنگ قرمز در آنتوسیانین ها میباشند که در پوست میوه قرار دارند و مقدار آنها در موقع رسیدن میوه در بعضی از ارقام به 5 برابر میرسد.مطالعات زیادی روی فرآیند تولید آنتوسین ها ومسیرهای بیوشیمائی آنها انجام شده است . بطور خلاصه برای تولید آنتوسیانین ها وجود قند و فعالیت آنزیم فنیل آلانین آمینولیاز PAL)) ضروری میباشد. فاکتورها و عوامل زیادی روی فرایند ساخت آنتوسیانین ها دخالت داشته که ما بایستی فاکتورها مثبت را بهبود بخشیده و عوامل منفی را تا حد ممکن کاهش دهیم. مرحله رشد میوه و نوع رقم در تاثیر گیری از این عوامل بسیار مهم میباشند.مهمترین فاکتورهای که در فعال نمودن رنگدانه های آنتوسیانین تاثیر دارند عبارتند از:👇
🍃https://eitaa.com/ArayeshgahTabiat
1⃣عوامل محیطی شامل:
🔻الف - نور:
کمیت وطول موج نور مخصوصا طول موجهای آبی-بنفش،ماورای بنفش( UVوUV-B) در فعال نمودن آنتوسیانین ورنگ گیری میوه تاثیر زیادی دارد. طول موجهای دیگر تاثیر کمتری داشته و در این میان کمترین تاثیر مربوط به مادون قرمز بوده وحتی اثر بازدارندگی دارد.
🔻ب- دما:
هوای خنک مخصوصا وجود شبهای خنک تاثیر زیادی در رنگ گیری میوه وفعال شدن رنگ دانه های قرمز دارد. اثر مثبت دمای پائین چنانچه بعد از آن در دمای بالا باشد به طور کامل خنثی میگردد.بسیاری از محققان معتقدند که یکی از دلایل اصلی افزایش رنگ گیری در دمای پائین بدلیل افزایش فعالیت آنزیم فنیل آلانینلیاز در دمای پائین میباشد.
#میوه
🍃https://eitaa.com/ArayeshgahTabiat
3⃣#پتاسیم
🔸کودهای پتاس دار موجب افزایش آنتوسیانین شده و حتی اثرات منفی کودهای ازته را نیز میتوانند خنثی نمایند توصيه ميشود از اواسط مرداد ماه به بعد در دو نوبت كودهای پتاس بالا از محصولات معتبر بصورت محلولپاشی استفاده گردد.
4⃣ فسفر:
نتایج متناقضی در این خصوص وجود دارد و هنوز رابطه روشنی در مورد اثر #فسفر بدست نیامده است.
🍃https://eitaa.com/ArayeshgahTabiat
5⃣كودهای ميكرو :
تاثير عنصر آهن بعلت اثر مستقيم در افزايش كلروفيل برگ ، در آخر فصل رنگ پذيری #ميوه سيب را تسهيل ميكند افزودن عناصر ميكرو بصورت كلات بخصوص #آهن و #روی در خاكهای آهكی ميوه های خوشرنگ تری را موجب ميشوند.
#کود
🍃https://eitaa.com/ArayeshgahTabiat
6⃣ #آبیاری : کمبود و افزایش آب هردو باعث کاهش رنگ گیری میوه میگردند ولي تجربه شده در روزهای گرم ، آبياری سطحی باغ باعث خنك شدن دمای باغ و تشديد رنگ ميوه سيب ميشود.
7⃣عوامل فیزیولوژیکی: از مهمترين فاكتورهایی که در رنگ پذيری #ميوه موثر هستند ميتوان به موارد زير اشاره كرد :
نوع رقم ، مرحله رشد میوه ،اندازه درخت ، نسبت میزان برگ به میوه ، تراکم ، سیستم تربیت درخت، هرس و تنک کردن میوه
8⃣آفات و امراض : از مهمترين آفات و امراض موثر در رنگ پذيری ميوه بعنوان مثال در سیب طغيان كنه قرمز اروپايی و در انگور بیماری پیچیدگی برگ (Leaf roll) را میتوان نام برد. توضيح اين نكته كه در باغات سیبی كه كنه قرمز اروپايی طغيان ميكند و برگها حالت سبزی خود را از دست ميدهند رنگ پذيری #ميوه سيب مختل ميشود بنابراين سبزی و قدرت درختان در رنگ پذيری نقش اساسی دارد .
🍃https://eitaa.com/ArayeshgahTabiat