استاد علیاکبر رشاد: «از دیگر واژههای پر تکرار در اشعار استاد علامه حسن زاده، واژه «دل» است؛ در اکثر غزلیات و اشعار ایشان حداقل یکی دوبار واژه یا توصیف «دل» به کار رفته است.
معروف است که صائب تبریزی، «شاعر حُبابها» است؛ چون بیشترین استفاده از واژه حباب و تشبیهات درباره حباب را دارد. اگر به استاد علامه حسن زاده به مثابۀ شاعر نگاه کنیم، ایشان «قلبشناس» و «شاعرِ دل» است:
گفت و خوش گفت برو خرقه بسوزان حافظ
یارب این قلبشناسی ز که آموخته بود
@Arefane
۲ آذر ۱۴۰۲
۲ آذر ۱۴۰۲
۲ آذر ۱۴۰۲
HasanZadeAmoli.mp3
2.75M
🎙توضیح و قرائت غزل «طُرّۀ عشق» توسط استاد علیاکبر رشاد| غزلی که علامه حسن زاده آملی آن را از بَر کرده بود
@Arefane
۲ آذر ۱۴۰۲
عارفانه
گزارشی از همایش «فلسفه و معنویت» که امشب به مناسبت بزرگداشت حضرت علامه حسن زاده آملی برگزار شد، خدمت
سخنران دوم مراسم، حضرت استاد حسن رمضانی بودند.
۳ آذر ۱۴۰۲
۳ آذر ۱۴۰۲
۳ آذر ۱۴۰۲
استاد حسن رمضانی: استاد علامه حسن زاده، از ظاهر و لفظ و عبارت گذشته بود و به مقصود اصلی از کارگاه هستی رسیده بود. لذا در اشعار زیبای خود میگوید:
ملکوت است که در مَنظرِ من جلوهگر است
تو بر آن باش که بحر و بَر و شمس و قمر است
آن خدایی تو پرستی نه خدای حَسَن است
که حَسَن را به خداوند، خدای دگر است
@Arefane
۳ آذر ۱۴۰۲
۳ آذر ۱۴۰۲
۳ آذر ۱۴۰۲
۳ آذر ۱۴۰۲
استاد حسن رمضانی: برخی با تکیه بر عبارت حدیث عنوان بصری که «لَيْسَ اَلْعِلْمُ بِكَثْرَةِ اَلتَّعَلُّمِ وَ إِنَّمَا هُوَ نُورٌ يَقْذِفُهُ اَللَّهُ تَعَالَى فِي قَلْبِ مَنْ يُرِيدُ اَللَّهُ أَنْ يَهْدِيَهُ»*، درس و بحث و علم آموزی را تخطئه میکنند. اما این برداشت از روایت صحیح نیست؛ مثلاً اگر گفته میشود: شفا، دست دکتر و دوا نیست، بلکه دست خدا است و شافی اوست، آیا معنایش این است که دور دکتر و دوا را خط بکشید؟ خیر. باید به دنبال اسباب و دکتر و دوا رفت، ولی شفا را از خدا دانست. بنابراین منظور از عبارت حدیث عنوان بصری هم این است که اگر علم حقیقی میخواهید، از این مقدمات (استاد و درس و بحث) به عنوان عِلَلِ مُعِدّه (زمینهساز) استفاده کنید امّا بدانید که این علل، فقط مُعِدّه است، و علّت مُفیضه فقط خداوند است (منتها از طریق همین اسباب). «قاعده عمومی» این است، و اگر کسی خلاف این قاعده، علم به او افاضه شده بود، استثناست و ما باید به دنبال قاعده باشیم نه اینکه قاعده را فدای استثنا کنیم.
* ترجمه حدیث: علم و دانش به کثرت یادگیری نیست، بلکه نوری است که خداوند آن را در دل کسی که میخواهد هدایت کند، میاندازد.
@Arefane
۳ آذر ۱۴۰۲