eitaa logo
عقل و حس🌿
3 دنبال‌کننده
352 عکس
58 ویدیو
8 فایل
برای انسان گرد هم آمده ایم... 🌱 شوق تنفس در هوای بهار و رویای آسمان... عارف العشق : @Arif_alAshq17 #آسمان
مشاهده در ایتا
دانلود
عقل و حس🌿
علی صمیمی #جامعه
به دلم افتاد اینو بفرستم...
✅یه فیلم خوب از دیدن مشکلات و درد و معضل و مسئول دیدن خود ولو هرچند توان محدود و موانع زیاد باشند، اما خسته شدن و باز ادامه دادن... معلم ها و مربی ها حتما نگاه کنند... نقد فیلم: ⬇️ https://eitaa.com/philosophy_17/154 @philosophy_17
ادامه مباحث بازخوانی شهید مطهری/ فعلا محوریت کانال بر مطهری خوانی است اما مطالب دیگری نیز فرستاده خواهد شد. ⬇️⬇️⬇️
عقل و حس🌿
چند نمونه از مفاهیمی که در کتاب احیای تفکر اسلامی برای نشان دادن تصور غلط از مفاهیم نام برده. سه مفه
زهد: در لغت: بی میلی و بی رغبتی در اصطلاح: بی اعتنایی به آن چه حسب طبیعت و غریزه مورد رغبت است. (احیای تفکر اسلامی)
عقل و حس🌿
🛑آسیب شناسی شهید مطهری از جامعه‌ی مسلمین: تصور غلط مسلمین از مفاهیم دینی و تعلیمات آن
امروز غالباً می‌بینیم معانی و مفاهیمی که ما از اسلام داریم خاصیت حیات ‏بخشی و ایجاد زندگی ندارد، پس ناچار باید تجدیدنظری در این معانی و مفاهیم بکنیم، شاید مفهوم و تصور ما درباره این معانی و مفاهیم اشتباه باشد، ما باید تصور خودمان را تصحیح کنیم و این است معنی احیای تفکر اسلامی؛ یعنی ما باید طرز تفکر و طرز بینش خودمان را درباره اسلام اصلاح کنیم. آن عینکی که ما به چشم زده‌ایم و با آن اسلام را می‌بینیم، عینک نادرستی است، پس عینک و زاویه دید خودمان را اصلاح کنیم. ( استاد مطهری، احیای تفکر اسلامی، ص68)
دو تصور غلط و غیر اسلامی از مفهوم زهد: 1. تفکیک قلمرو دنیا و آخرت 2. تفکیک قلمرو لذت ها (احیای تفکر اسلامی)
دو نوع زهدی که مورد قبول اسلام نیست‏ بعضی خیال می‌کنند که فلسفه زهد این است که کار دین از کارهایی از قبیل تجارت‏ و زراعت و صنعت جداست و هرکدام از آنها به دنیایی جداگانه تعلّق دارد. کار دین عبادت است و کار دنیا کسب و تجارت و زراعت و صنعت و مدیریت و امثال اینها، و زهد یعنی رو آوردن از کار دنیا به کار آخرت. البته این غلط است زیرا آن اموری که به عنوان کار دنیا خوانده شده مورد توصیه اسلام است و زهد شامل آنها به هیچ وجه نمی‌شود. دو نوع زهد است که ما با مراجعه به نصوص قطعی اسلامی می‌توانیم بفهمیم که این دو نوع زهد در اسلام وجود ندارد ولی در غیر اسلام این دو نوع زهد وجود دارد. یکی از آنها به این معناست که کار دنیا و آخرت از یکدیگر جداست؛ یعنی ما دو نوع کار داریم: بعضی کارها مربوط به دنیاست، مانند کسب و تجارت و زراعت و صنعت و دنبال روزی و تحصیل مال رفتن. هرچیزی که مربوط به زندگی دنیاست مال دنیاست و تعلّق دارد به این دنیا و اساساً به دنیای دیگر تعلّق و وابستگی ندارد. (استاد مطهری، احیای تفکر اسلامی، ص70 و 71)
به هر حال چیزهایی را که زهد مسیحیت جزء دنیا می‌داند اسلام آنها را با یک شرط جزء آخرت می‌داند و آن اینکه برای خدا صورت گرفته باشد. اسلام فرقی بین دنیا و آخرت به آن شکل که کارها را دو دسته کند، قائل نیست. از نظر اسلام تجارت یا زراعت می‌تواند مال دنیا باشد و می‌تواند مال آخرت‏ باشد. بستگی دارد به هدف شما. اگر کار و کسب می‌کنید، از راه مشروع آن وارد شوید؛ اگر تجارت می‌کنید نخواهید ربا بخورید، نخواهید معامله ‏تان غَرَری باشد، نخواهید بی‏ انصافی کنید، بلکه تجارت می‌کنید برای اینکه تولید ثروت کنید و خودتان را از ذلّت و تکدّی نجات دهید، برای اینکه به جامعه خودتان خدمت کنید و قدرت اقتصادی جامعه خودتان را افزایش دهید، از نظر اسلام این عبادت است. ( استاد مطهری، احیای تفکر اسلامی، ص72 و 73)