🌾🌱🍁🌷🍃🥀🍂🕊
🌷🍁🌾
🥀🍂
🌱
🌴 #ادامه_ترجمه_و_شرح_خطبه_15_نهج_البلاغه؛ عدل علی علیه السلام⚖️
📃#ادامه_خطبه در يك نگاه:
🔶سرانجام به کسانى که دستهايشان به اين اموال آلوده است و تصوّر مى کنند اين تصميم امام(عليه السلام) به زيان آنهاست اندرز مى دهد که اين کار به نفع خود آنها مى باشد; زيرا اگر کسى عدالت بر او تنگ باشد ظلم تنگتر است چرا که عدالت اموال حلال او را به او مى دهد و تنها اموال نامشروعش را مى گيرد ولى اگر تن به عدالت ندهند و رسم ظلم و جور را زنده کنند، تمام اموالشان به خطر مى افتد; هم حلالشان و هم حرامشان!
🔹درست است که ظلم ممکن است در کوتاه مدّت به سود ظالم باشد، ولى بى شک در دراز مدّت چنين نخواهد بود و تاريخ نشان داده است که چگونه ظالمان سرانجام گرفتار همان قانونهاى ظالمانه اى مى شوند که خود ساخته و پرداخته بودند; حتّى نزديکترين دوستان و بستگان آنها به آنها خيانت مى کنند و در فرصت مناسب از پشت به آنها خنجر مى زنند.
قابل توجّه اين که به گفته «کلبى» (مورّخ و مفسّر معروف)، طبق نقل «ابن ابى الحديد»، على(عليه السلام) بعد از ايراد اين خطبه دستور داد تمام سلاحهايى که در خانه عثمان براى تهاجم بر مسلمين گردآورى شده بود از آن جا بيرون آورند و همچنين ساير اموال بيت المال را، ولى دستور فرمود متعرّض اموال شخصى او (که از طريق مشروع حاصل شده بود) نشوند و نيز فرمان داد تمام اموالى که عثمان به عنوان جايزه و بدون استحقاق به افراد داده بود به بيت المال باز گردانده شود.
اين سخن به عمروبن عاص در سرزمين شام رسيد; بلافاصله به معاويه نوشت هرکارى از دستت ساخته است انجام ده، زيرا فرزند «ابوطالب» (مطابق اين فرمان) تو را از تمام اموالت بيرون کشيده است همان گونه که پوست شاخه درختان را براى ساختن عصا بر مى کنند!
در اين که منظور از «مَنْ ضاقَ عَلَيْهِ الْعَدْلُ، فَالْجَوْرُ عَلَيْهِ اَضْيَقُ; کسى که عدالت براى او تنگ باشد ظلم براى او تنگتر است» چيست؟ مفسّران نهج البلاغه تفسيرهايى ذکر کردند. يک تفسير همان بود که در بالا ذکر شد.
📕تفسير ديگر اين که: گشايش عدالت از اين نظر است که مايه خشنودى خدا و خشنودى خلق خدا و هماهنگ با نظام هستى است، در حالى که ظلم موجب خشم الهى و خشم مردم و سبب تنگناها در دنيا و آخرت مى باشد.
ديگر اين که هرگاه از طريق عدالت چيزى را از کسى بگيرند ممکن است بر او سخت آيد، امّا به طور مسلّم اگر ظالمانه از او بگيرند سخت تر است!
ديگر اين که کسى که طاقت تحمّل عدل و انصاف را ندارد و از آن متنفّر است چگونه مى تواند طاقت تحمّل ظلم و جور را داشته باشد!
مانعى ندارد که هر چهار تفسير در مفهوم اين جمله کوتاه و پر معنا جمع باشد.
***
#ادامه_دارد ...... #قسمت_دوم_خطبه_15_نهج_البلاغه📃
🌼🍁🌺🍂🌸🍂
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
کانال ܫߊܢܚ݅ܧߊࡍ߭ ܥ݆ܣߊܝܥܘ ܩܫࡎࡐܩܢ ܫܠࡅ࡙ܣܩܢ ߊܠܢܚܠߊܩܢ
🌹تبریک و تهنیت به پیشگاه امام زمان(عج) و شیعیان جهان به مناسبت هشتم ربیع الثانی، ولادت با سعادت اما
🔹کنیه ایشان ابومحمد است.
🔸زادروز:۸ ربیع الثانی سال ۲۳۲ هجری قمری(به نقلی روز دهم همین ماه)
🔹زادگاه:مدینه
🔹مدت امامت:
۶سال (از۲۵۴ تا ۲۶۰) قمری
🔹شهادت:۸ ربیع الاول سال ۲۶۰ قمری
🔸مدفن:سامراء(عراق)
🔸طول عمر:۲۸ سال
🔹امام حسن بن علی العسکری(ع) یازدهمين پيشواى شيعيان می باشد.
🔸لقبهای ایشان را هادی، نقی، زکی، رفیق و صامت ذکر کردهاند.
🔹لقب «ابن الرضا» نیز لقبی است که امام جواد(ع)، امام هادی(ع) و امام حسن عسکری(ع) به آن شهرت یافتهاند.
🔸مادر ایشان(حُدیث یا سَلیل) می باشد.
🔹لقب عسکری از آن جهت به ایشان داده شده که در شهر سامرا که به عسکر (اردوگاه یا شهر نظامی) نیز مشهور بوده، اقامت اجباری داشته است.
🔸محدودیتهای شدید حاکم بر زندگی امام عسکری(ع) سبب شد تا آن حضرت(ع) برای ارتباط با شیعیان، نمایندگانی برگزیند.
🔹عثمان بن سعید از نمایندگان خاص وی بود که پس از شهادت امام(ع) و آغاز عصر غیبت صغری، بهعنوان نخستین وکیل و نایب خاص امام زمان(ع) نیز ایفای نقش کرد.
🔸یگانه همسر ایشان (نرجس) نام دارد.
🔹بر اساس غالب منابع شیعه و سنی، تنها فرزند آن حضرت، امام زمان(ع) مسمّی به «محمد(ع)» است.
اما طبق اقوال دیگر، برخی او را دارای ۳ پسر و ۳ دختر شمردهاند.
🔸آن حضرت(ع) تنها یک برادر به نام جعفر داشت که نزد شیعیان به (جعفر کذّاب) معروف است، او پس از درگذشت امام عسکری(ع)، ادعای امامت کرد وبا انکار تولد فرزندی برای ایشان، به عنوان تنها وارث، مدعی میراث آن حضرت(ع) شد.
🔹امام حسن عسکری(ع) بیشتر عمر خود را در سامراء گذراند و مشهور است که ایشان تنها امامی است که به حج نرفت.
🔸دوره امامت امام عسکری(ع) همزمان با سه خلیفه عباسی بود:
۱)معتز عباسی (۲۵۲-۲۵۵ق)
۲)مهتدی عباسی (۲۵۵-۲۵۶ق)
۳)معتمد عباسی (۲۵۶-۲۷۹ق)
🔹مهتدی درصدد قتل آن حضرت(ع) بر آمد، اما مُرد و معتمد روی کار آمد.
🔸امام عسکری(ع) خطاب به مادر خویش فرمود:
《در سال ۲۶۰ به من اذیتی خواهد رسید که می ترسم من را دچار رنج و مشقت کند.》
🔹عمر کوتاه امام(ع) و شهادت در ۲۸ سالگی، آن هم بدون سابقه بیماری و فاصله کوتاه رهایی آن حضرت از زندان تا مرگ که کمتر از یک ماه بود، شاهدی دیگر بر توطئه خلافت در شهادت امام عسکری(ع) است.
♦️سرانجام امام حسن عسکری(ع) در اول ربیع الاول سال۲۶۰قمری توسط معتمد مسموم شد ودر هشتم همان ماه، در ۲۸ سالگی در سامرا به شهادت رسید و در خانهای که پدر بزرگوارشان دفن شده بود، دفن گردید.
📚منابع:
۱)اثبات الوصیه مسعودی، ص۲۶۸
۲)الارشاد شیخ مفید، ج۲، ص۳۱۱
۳)فرق الشیعه نوبختی، ص۱۳۹
۴)سیره پیشوایان پیشوایی، ص۴۵۲
۵)حکومت و سیاست در سیره امام حسن عسکری(ع) جعفریان، ص۳
🌼🍁🌺🍂🌸🍂
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
🌷🍁🌼🍂🌹🍁🌺🍂🌻🍁🌸🕊
🌼🍂🌱
🌻🍃
🌾
#امام_زمان_عج
✔️ دیدار أحمد بن اسحاق با امام عسکری و امام زمان (صلوات الله وسلامه علیهما)
✅ حاوی نکات بسیار مهم
با دقت بخوانید!
شیخ صدوق (رضوان الله علیه) با سند معتبر روایت میکند:
🔶 احمد بن اسحاق میگويد:
بر امام عسكرىّ (عليه السّلام) وارد شدم و مىخواستم از جانشين پس از آنحضرت پرسش كنم،
امام عسکری (علیه السّلام) آغاز سخن كرد و فرمودند:
اى احمد بن اسحاق خداى تعالى از زمان آدم (عليه السّلام) زمين را خالى از حجّت نگذاشته است و تا روز قيامت نيز خالى از حجّت نخواهد گذاشت، به واسطهی اوست كه بلا را از اهل زمين دفع مىكند و به خاطر اوست كه باران مىفرستد و بركات زمين را بيرون مىآورد.
گويد: گفتم: اى فرزند رسول خدا امام و جانشين پس از شما كيست؟
🔷حضرت شتابان برخاست و داخل خانه شد و سپس برگشت در حالى كه بر شانهاش كودكى سه ساله بود كه صورتش مانند ماه شبچهارده مىدرخشيد،
فرمودند: اى احمد بن اسحاق اگر نزد خداى تعالى و حجّتهاى او گرامى نبودى اين فرزندم را به تو نشان نمیدادم، او همنام و همكنيهی رسول خدا (صلَّى الله عليه وآله وسلَّم) است، كسى است كه زمين را پر از عدل و داد مىكند همچنان كه پر از ظلم و جور شده باشد.
اى احمد بن اسحاق! مثل او در اين امّت مثل خضر و ذو القرنين است، او غيبتى طولانى خواهد داشت كه هيچ كس در آن نجات نمىيابد مگر كسى كه خداى تعالى او را در اعتقاد به امامت ثابت بدارد و در دعاء به تعجيل فرج موفّق سازد.
🍃احمد بن اسحاق گويد: گفتم: اى مولاى من آيا نشانهاى هست كه قلبم بدان مطمئن شود؟ آن كودك به زبان عربى فصيح به سخن درآمد ؛
🌼و فرمود: من باقيمانده خداوند بر روى زمين هستم و انتقامگيرنده از دشمنان خدا هستم، اى احمد بن اسحاق! پس از مشاهده جستجوى نشانه مكن!
احمد بن اسحاق گويد: من شاد و خرّم بيرون آمدم و فرداى آن روز به نزد امام عسكرىّ (عليه السّلام) بازگشتم و گفتم: اى فرزند رسول خدا! شادى من به واسطهی منّتى كه بر من نهاديد بسيار است،
بفرمائيد آن سنّتى كه از خضر و ذو القرنين دارد چيست؟
🌸فرمودند: اى احمد! غيبت طولانى، گفتم: اى فرزند رسول خدا! آيا غيبت او به طول خواهد انجاميد؟
فرمود: به خدا سوگند چنين است تا به غايتى كه اكثر معتقدين به او بازگردند و باقى نماند مگر كسى كه خداى تعالى عهد و پيمان ولايت ما را از او گرفته و ايمان را در دلش نگاشته و با روحى از جانب خود مؤيّد كرده باشد.
اى احمد بن اسحاق! اين امرى از امر الهى و سرّى از سرّ ربوبى و غيبى از غيب پروردگار است، آنچه به تو عطا كردم بگير و پنهان كن و از شاكرين باش تا فردا با ما در علَّيّين باشى.
📚 كمال الدين وتمام النعمة - الشيخ الصدوق جلد۲ - ص ۴۱۵
🌤الّلهُـــمَّ عَجِّــــــلْ لِوَلِیِّکَــــــ الْفَــــــــرَج السلام🌹
🌼🍁🌺🍂🌸🍂
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
همرزمان حسین علیهالسلام | امام حسن عسکری و برادران امام...
«امام حسن عسکری(علیهالسلام) حزب طرفدار خود را نزدیک خودش میداند و میفرماید که میان ما و شما خویشاوندی نزدیک است. یعنی قوموخویش درجهی یک هستیم، مثل پدر و فرزند، مثل برادر؛ و مؤمن برادر مؤمن است! یعنی ارتباط میان دو مؤمن، پیوند برادریِ پدر و مادری است، نه برادریِ ناتنی. مراد از مؤمن کیست؟ آن کس که دنبال راه امام عسکری(علیهالسلام) است، این همان ارتباط مستحکم تشکیلاتی است میان امام و پیروانش.»
بیانات حضرت آیتالله خامنهای در جلسات هیات انصارالحسین علیهالسلام تهران در سال ۱۳۵۱؛ کتاب همرزمان حسین علیهالسلام
#ولادت_امامحسنعسکری_علیهالسلام
🌼🍁🌺🍂🌸🍂
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
امام حسن عسکری علیهالسلام.mp3
3.35M
امام حسن عسکری علیهالسلام و تحسین دوست و دشمن
#ولادت_امام_حسن_عسکری_علیهالسلام
#انسان_دویستوپنجاه_ساله
🌼🍁🌺🍂🌸🍂
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
🌹🍂🌼🍂🌷🍁🌱🕊
🌷🍁
🌱
#پیشگوئیهای امیر المؤمنین علیه السلام💚🌹
📚سید محمد نجفی یزدی
🌹توضیحات حضرت صادق علیه السلام در مورد علم غیب
💎سدیر گوید: من و ابوبصیر و یحیی بزاز و داود بن کثیر در منزل امام صادق علیه السلام بودیم که دیدیم حضرت با حالت خشم آمد وقتی نشست فرمود:
شگفتا از کسانی که می پندارند ما علم غیب داریم، جز خدا کسی غیب نمی داند، من می خواستم خدمتکار را تنبیه کنم، گریخت و من نمی دانم در کدام اتاق رفته است!
سدیر گوید: وقتی حضرت از مجلس برخاست و به داخل منزل رفت، من و ابوبصیر و میسر به دنبال حضرت رفتیم و گفتیم: فدایت گردیم از شما چنین سخنانی شنیدیم در مورد آن خدمتکار، ما می دانیم که شما دانشی فراوان داری و علم و غیب را هم به شما نسبت نمی دهیم.(28)
حضرت (برای اینکه حقیقت امر روشن گردد) فرمود: ای سدیر آیا قرآن نخوانده ای؟ عرض کردم: آری. فرمود: در قرآن یافته ای این آیه را قال الذین عنده علم من الکتاب انا آتیک به قبل ان یرتد الیک طرفک؛ کسی که از علم کتاب بهره ای داشت گفت من آن تخت را قبل از بهم خوردن چشم تو نزد تو حاضر می کنم.
سدیر گوید: عرض کردم: فدایت شوم خوانده ام. فرمود: آیا آن مرد را می شناسی و می دانی چه مقدار از علم کتاب نزد او بود؟ عرض کردم: شما مرا آگاه کنید. فرمود: به مقدار یک قطره در مقابل دریای سبز! این مقدار در مقابل علم کتاب چقدر خواهد بود؟ عرض کردم: فدایت شوم این خیلی کم است. حضرت فرمود: ای سدیر چقدر زیاد است؟ (اگر بدون مقایسه در نظر گرفته شود) وقتی خداوند صاحب آن را به علم نسبت می دهد. ای سدیر آیا در کتاب خدای عزوجل خوانده ای: قل کفی بالله شهیداً بینی و بینکم و من عنده علم الکتاب؛ بگو خداوند و کسی که علم کتاب نزد اوست، میان من و شما به عنوان گواه کافیست.
عرض کردم: فدایت شوم خوانده ام. فرمود: کسی که تمامی علم کتاب نزد اوست فهمش بیشتر است یا کسی که برخی از دانش کتاب را دارد؟
عرض کردم: نه، کسی که تمامی علم کتاب را دارد (برتر است) آنگاه حضرت در حالی که با دست خود به سینه اش اشاره می کرد دو بار فرمود: علم الکتاب و الله کله عندنا؛ به خدا سوگند همه علم کتاب نزد ماست.(29)
🌼🍁🌺🍂🌸🍂
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
🔻 پیام محرمانه رهبر انقلاب به نمایندگان مجلس منتشر شد
🔻 عصر روز شنبه با گسترش آشوبها در شهرهای مختلف، جلسهی فوقالعادهی شورای عالی امنیت ملی مبتنی بر وظائفی که در اصل ۱۷۶ قانون اساسی برای آن در نظر گرفته شده است، جهت تصمیمگیری دربارهی این موضوع برگزار شد.
🔹️ در جلسهی شورا، همهی اعضا متفقالقول بر این نظر بودند حالا که این طرح کلید خورده، باید اجرا شود، وگرنه عقبنشینی از این موضع، شدیدتر شدن آشوبها و ناامنیها را به دنبال خواهد داشت.
🔸️ اما اقناع نمایندگان مجلس در این شرایط، فراتر از توان رئیس مجلس بود، برای همین، نظر اعضای شورای عالی امنیت ملی این بود که باید برای حل این موضوع، باید از رهبر انقلاب کمک گرفته شود.
🔹️ صبح روز یکشنبه، جلسهی غیرعلنی مجلس برای تصمیمگیری دربارهی طرح سهمیهبندی بنزین برگزار شد. آقای لاریجانی، رئیس مجلس، در حالی به سمتِ بهارستان رفت که پیغامی کوتاه، از رهبر انقلاب برای نمایندگان دارد: «پیرو اظهارنظر برخی از نمایندگان محترم در باب مصوبهی اخیر سران قوا، لازم است به حضرات محترم نمایندگان گفته شود مقتضی است که هرگونه اقدامی درخصوص این مصوبه در مجلس در چارچوب مصوبات شورای عالی امنیت ملی باشد و از آن تخطی نشود و شرایط حساس کشور مورد توجه قرار گیرد. توفیقات آنان را از خداوند متعال خواستارم.»
🔺️ وقتی پیام رهبر انقلاب در مجلس خوانده شد، مجلس آرام شد.
4_5999326493623191067.mp3
4.92M
🔰ولایت اهل بیت علیهم السلام 🔰
🎙استاد عالی
🌼🍁🌺🍂🌸🍂
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍
🌾🌿🌺🍂🌷🍁🌼🍃🌹🍁🌸🍂🌻🕊
#معجزات_الائمه💫
💎 کرامتی بسیار زیبا از یازدهمین ستاره ی امامت حضرت امام حسن #عسکری علیه السلام به روایت مخالفین
📜در زمان حكومت معتمد عبّاسى به جهت نيامدن باران ، خشكسالى شد و همه جا را قحطى فرا گرفت ، از اين رو خليفه عباسي دستور داد مردم سه روز براي طلب #باران بيرون بيايند [تا رحمت الهى نازل گردد ، مردم سه روز از #خداوند باران درخواست كردند] اما بارانی نيامد. پس از #مسلمانان ، #مسيحيان به همراه يكى از راهبان خود [براي طلب باران] بيرون آمدند ، همين كه راهب دستش را به سوي آسمان دراز ميكرد، #باران دانه درشت میباريد؛
روز دوم نيز به همين منوال گذشت؛
⏪در نتيجه اين كار راهب، بعضي از مسلمان هاى [ظاهر بين و] جاهل [نسبت به حقانيت دين اسلام] به شك افتادند و بعضي از #دين برگشتند،
اين مساله براي خليفه گران تمام شد از اين رو فورا دستور داد تا امام #حسن_عسكرى عليه السلام را احضار نمايند، هنگامى كه حضرت نزد خليفه آمد، معتمد گفت :
امّت جدّت را قبل از اينكه هلاك شوند، درياب.
امام #حسن_عسكرى عليه السلام ، فرمود:
فردا مسيحيان براى آمدن باران بيرون ميآيند، و به حول و قوّه الهى ، شكّ و ترديد را از دل مردم بيرون خواهم كرد و با خليفه عباسي پيرامون #آزاد نمودن اصحابش [شيعيان در بند] صحبت كرد، خليفه نيز آنان را آزاد كرد.
📌بار ديگر مسيحيان برای طلب باران بيرون آمدند ، راهب به همراه مسيحيان دستش را به سمت آسمان بلند كرد، آسمان ابري شد؛ در اين هنگام #امام (عليه السلام) فرمود:
آنچه كه در دست راهب است از او بگيريد، ناگهان همه ديدند در دست او قطعه #استخوان انسانى است، امام آن را از دست او گرفتند و به راهب دستور دادند اكنون طلب باران كن؛ راهب دستش را بالا برد، ابرها كنار رفت و #خورشيد تابيد.
مردم از اين ماجرا تعجب كردند ، خليفه عباسى از #امام عليه السلام پرسيد اي ابا محمد ! ماجراي اين استخوان چيست؟
🌹امام #حسن_عسكرى عليه السلام فرمود: اين استخوان يكى از پيغمبران الهى است كه اين راهب از بعضي از قبرها به دست آورده بود،
و هر وقت استخوان پيامبری را در زير آسمان آشكار كنند حتما باران ميبارد. آن قطعه استخوان را آزمايش كردند، ديدند همان گونه است كه #امام فرموده است و شك و ترديد از مردم برداشته شد و حضرت به منزل خود بازگشتند.
📚الهيثمي، ابوالعباس أحمد بن محمد بن علي ابن حجر (متوفاى973هـ)، الصواعق المحرقة علي أهل الرفض والضلال والزندقة، ج 2، ص 600، تحقيق عبد الرحمن بن عبد الله التركي - كامل محمد الخراط، ناشر: مؤسسة الرسالة - لبنان، الطبعة: الأولى، 1417هـ - 1997م.ح
🌼🍁🌺🍂🌸🍂
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
🍁🌻🌱🌷🌺🍂🕊
🌸🍂🥀
🌷🍁
🌼
🌹آثار #فقر از دیدگاه امیرالمؤمنین علی علیه السلام 👇👇
1️⃣◀️ فقر موجب نقص عقل و دین👇
💢امام خطاب به محمدبن حنفیه می فرمایند:
🔶«فرزندم! از فقر بر تو می ترسم، از آن به خدا پناه ببر! زیرا فقر دین انسان را ناقص و عقل و اندیشه او را مشوش، و مردم را نسبت به او، و او را نسبت به مردم بدبین می سازد.»
📚نهج البلاغه، حکمت ۳۱۹
براساس این بیان نورانی امام، فقر آثار بسیار بدی را بر عقل و دین انسان برجا می گذارد.
چنانکه در روایت دیگر می فرماید:
«از دست رفتن دین، سبب نابودی امنیت است و با ترس و وحشت، زندگی مفهومی ندارد، و زوال عقل سبب زوال زندگی است و جامعه بی خرد را جز با مردگان نتوان قیاس کرد.»
📚نهج البلاغه، حکمت 319
❇️پس فقر خطرناک ترین بیماری است که جامعه را تهدید می کند و درصورت عدم تسریع در درمان آن، جامعه دچار اختلال و فروپاشی و در نهایت باعث از دست رفتن دین و معنویت می گردد.
2️⃣◀️ فقر موجب ناتوانی و غربت👇
💢امام در فرازی دیگر می فرمایند:
«فقر و تهیدستی، مرد زیرک را در برهان، کند و ناتوان می سازد و انسان فقیر در شهر خود نیز غریب و بیگانه است»
📚نهج البلاغه، حکمت 3
از کلام امام استفاده می شود که فقر قدرت و توان برخوردهای اجتماعی را از انسان می گیرد، و فقیر جرأت داد و ستد را از دست می دهد و به یک انسان بی اراده تبدیل می شود که قدرت انجام هیچ کاری را ندارد.
در روایت دیگر می خوانیم
🔹«بی نیاز در غربت، وطنی است و نیازمند در وطن، غریب است»
📚نهج البلاغه، حکمت 56
زیرا انسان بی نیاز هرجا باشد وسایل آسایش برایش فراهم است، ولی فرد نیازمند اگرچه در وطن خود به سر می برد، ولی از آنجا که فقیر است باید برای ادامه حیات خود به سوی دیگران دست نیاز دراز کند، تا بتواند زندگی خود را تأمین کند و اگر به این منوال زندگی خود را بگذراند، روزی جامعه و حتی اقوام و بستگان رهایش می کنند، در نتیجه، وطن برای او غربت می گردد.
3️⃣◀️ فقر موجب ذلت و خواری 👇
💢امام علی از سنگینی و ذلت و خواری فقر به خدا پناه می برد، آنجا که می فرماید:
«پروردگارا آبرویم را با بی نیازی نگهدار و شخصیتم را در اثر فقر ساقط مگردان که از روزی خواران تو درخواست روزی کنم و از اشخاص پست خواستار عطوفت و بخشش باشم، به ستودن آن کس که کمکم می کند مبتلا گردم، و به مذمت و بدگوئی از آنکه به من نمی بخشد آزمایش شوم، و تو در ورای همه اینها سرپرست منی که ببخشی و یا منع نمایی، و تو بر همه چیز قادری»
📚نهج البلاغه، خطبه 225
💢فرمایش حضرت علی(ع)، با صراحت بر این نکته دلالت دارد که فقر و تنگدستی، آبروی انسان را از بین می برد و باعث می شود حرمت او ضایع شود. انسان فقیر مجبور است گوهر عزت و مناعت خود را زیر پا نهدو به بندگان خدا چشم امید بدوزد و از آنها لطف و مرحمت انتظار داشته باشد. در اینجا است که زمینه های ستایش و تملق افراد فراهم می شود و باستایش و تملق انسانی دیگر عزت نفس و کرامت والای انسانی به پایین ترین حد سقوط می کند و در این مرحله است که می توان گفت انسان هیچ ندارد، و هیچ نیست، چرا که ماهیت انسانی اش را که فرشتگان در مقابلش سجده کردند، از دست داده است. او در حقیقت از دیدگان دیگران فراموش می شود.
🌹امام علی(ع):
«الفقر ینسی»
فقر انسان را به فراموشی می سپارد.
💢فقر مادی و فشارهای اقتصادی ناشی از آن، موجب تشویش و اضطراب می شود، انسان را می آزارد و پیوسته جان و دلش را به خود مشغول می سازد و تشویش و اندوه حاصل از آن، آرامش روحی وی را بر هم می زند.
🌹امیرالمؤمنین علی علیه السلام:
🔹به راستی که فقر، اندوه آور است
📚غررالحکم جلد 2
#ادامه_دارد
🌼🍁🌺🍂🌸🍂
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
4_5872878434476098951.mp3
4.36M
🔰آیا واقعا فکر امام زمان علیه السلام هستی؟ ⁉️
🎙سخنران حجتالاسلام دانشمند
🌼🍁🌺🍂🌸🍂
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
▪️اهمیّت نماز جماعت:
«قال رسول اللَّه صلی اللَّه علیه وآله : الصلوة جماعة ولو علی رأس الزُّجّ».
📚مستدرک، ج 1، ص 488
«رسول خدا -صلی اللَّه علیه وآله -فرمود: نماز را به جماعت بخوانید ولو به سرنیزه ها قدم بگذارید».
«قال النبی صلی اللَّه علیه وآله : التکبیرة الاولی مع الامام خیر من الدنیا وما فیها».
📚مجموعة الاخبار، ص 227
«رسول خدا صلی اللَّه علیه وآله فرمود: همان تکبیرةالاحرام اوّل نماز که با امام جماعت گفته شود، خیرش از دنیا و آنچه در دنیاست بیشتر است».
📚داستانهایی پیرامون نماز
✍🏻محمود علی محمدلو
#نماز_اول_وقت
🌼🍁🌺🍂🌸🍂
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
آقاے مڹ بہ حلقہ هاے ضریحٺ دلم گره خورده...
گره گشاے مڹ، ایڹ بار
ایـــــــڹ گــــــره مشــــــــکلـــــــــــ گــــــــشـــــــــــا...
*نگـــاهـــــــــــت مـــــــی کــــــــنم آیــــــــا تــــــــو هـــــــــــــم بـــــــه مــــــــن نظــــــــر داریـــــــ؟*
َاﻟﺴَّﻼﻡ ﻋَﻠَﯿْڪ ﯾﺎ ﻋَﻠے ﺍﺑْڹ ﻣﻮﺳَے ﺍﻟْﺮﺿﺎ(؏)"🌹❣️
#یا_امام_رضا_جانم💚
🕊اللهّمَ صَلّ عَلے عَلے بنْ موسَے الرّضا المرتَضے الامامِ التّقے النّقے و حُجّّتڪَ عَلے مَنْ فَوقَ الارْضَ و مَن تَحتَ الثرے الصّدّیق الشَّهید صَلَوةَ ڪثیرَةً تامَةً زاڪیَةً مُتَواصِلةً مُتَواتِرَةً مُتَرادِفَـہ ڪافْضَلِ ما صَلّیَتَ عَلے اَحَدٍ مِنْ اوْلیائِڪَ ❣️
#ساعت_هــــــــشــــــت_به_وقــــــــت_امام_رضــــا
🌼🍁🌺🍂🌸🍂
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 منظور از بخشهای اختلافی چیست ؟
🎙استاد کاشانی
#امیرالمؤمنین_علیه_السلام
#اهل_بیت_علیهم_السلام
#وحدت
#اختلاف
#شیعه
#سنی
🌼🍁🌺🍂🌸🍂
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
#این فرصت را در شب با فضیلت جمـعه از دسـت ندهــید💫
💎از امام صـادق علیه السلام:
🌟 هنگامی که شب جمعه فرا رسد ملائکهای به تعداد مورچگان حاکی از کثرت آنهاست از آســــمان فرود می آیند و در دسـتانشان قلم هایی از طلا و کاغذهایی از نقره است و تا شب شــــنبه چیزی نمی نویسند. جــــز صلوات بر محمد و آل محمد 🌸پـس زیاد صلوات بفــرست.
📚الڪافی ج ۳ ص ۴۱۶
🌼🍁🌺🍂🌸🍂
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
🌸🍂🌼🍁🌻🌱🌷🌺🍁🌹🍂🕊
🌴#حکمت_189_نهج_البلاغه:نجات در شکیبایی، هلاک در بیتابی
🌟و قَالَ (علیه السلام): مَنْ لَمْ يُنْجِهِ الصَّبْرُ، أَهْلَكَهُ الْجَزَعُ.✨
📕ترجمه:ارزش صبر و خطر بى تابى (اخلاقى):
و درود خدا بر او، فرمود: كسى را كه شكيبايى نجات ندهد، بى تابى او را هلاك گرداند.
📖شرح پیام امیرالمؤمنین علیه السلام:بى تابى كشنده است:
🔷امام(عليه السلام) در اين گفتار حكيمانه به اثر زيان بار ترك صبر و پيشه نمودن جزع اشاره كرده مى فرمايد: «كسى كه صبر و شكيبايى او را نجات ندهد بى تابى او را از پاى در مى آورد»; (مَنْ لَمْ يُنْجِهِ الصَّبْرُ أَهْلَكَهُ الْجَزَعُ).
🍃به يقين در طول زندگى انسان، مصائب و مشكلات فراوانى است كه هيچ كس از آن بر كنار نمى ماند. عكس العملى كه انسان مى تواند در مقابل اين حوادث دردناك و غم انگيز نشان بدهد يكى از دو چيز است: نخست صبر و تحمل و شكرگزارى به درگاه خدا و دقت در يافتن راه نجات از آن مشكل يا مصيبت و حداقل كاستن از آثار زيان بار آن است. ديگر جزع و بى تابى است كه هم اعصاب انسان را در هم مى كوبد و او را گرفتار بيمارى هاى مختلف كرده و گاه به مرگ مى كشاند و هم سبب ناشكرى به درگاه خداوند و وزر و وبال براى سراى ديگر مى شود. انسان عاقل راه نخست را بر مى گزيند كه هم اجر صابران را دارد و هم فوايد و بركات صبر را.
🍃بنابراين مفهوم اين كلام حكيمانه بسيار روشن و شفاف است و اين كه بعضى تصور كرده اند در مفهوم آن پيچدگى است كاملاً اشتباه است. در ضمن از آنچه گفته شد معلوم شد كه هلاكت در اين جمله هلاك دنيوى و اخروى هر دو را شامل مى شود همان طور كه (نجات) در پرتو صبر نيز نجات دنيوى و اخروى را در بر مى گيرد، هرچند گاهى در بعضى از روايات تنها به هلاكت اخروى اشاره شده; مانند حديثى از امام صادق(عليه السلام) كه مى فرمايد: «اتَّقُوا الله وَاصْبِرُوا فَإِنَّهُ مَنْ لَمْ يَصْبِرْ أهْلَكَهُ الْجَزَعُ وَإنَّما هَلاكُهُ فِى الْجَزَعِ أَنَّهُ إذا جَزِعَ لَمْ يُؤجَرْ; تقواى الهى پيشه كنيد و در برابر مشكلات و مصائب صبر و شكيبايى داشته باشيد، زيرا كسى كه صبر نكند جزع او را هلاك خواهد كرد و هلاكت او در جزع اين است كه وقتى بى تابى كند اجر و پاداشى به او داده نخواهد شد».(1)
*****
✅نكته:
🔶صبر و جزع:
بارها در کلام امام(علیه السلام) موضوع صبر و جزع و آثار نیکوى صبر و آثار شوم جزع مطرح شد و ما نیز بحث هایى داشته ایم. در اینجا لازم مى دانیم به سبب اهمیت موضوع باز اشاره اى به این مطلب داشته باشیم.
🔸همان گونه که اشاره شد، حیات دنیا آمیخته با انواع مشکلات است. در مسیر اطاعت الهى مشکلات کم نیست و در طریق پرهیز از گناه و تقوا مشکلات، زیاد است. مصائب ناخواسته دامان همه را در دنیا مى گیرد و اگر توجه به این حقیقت داشته باشیم که در گذشته چنین بوده و در آینده نیز چنین خواهد بود از وجود این مشکلات ناراحت نمى شویم، پیمانه صبر ما لبریز نمى گردد: شکیبایى خود را از دست نمى دهیم و ناراحتى هاى روانى ناشى از جزع و بى تابى به سراغ ما نمى آید، زیرا مى دانیم همه در این گونه امور به شکلى دست به گریبانند. این صبر و شکیبایى افزون بر این که پاداش الهى فوق العاده اى دارد; از جمله در حدیثى از امام صادق(علیه السلام) مى خوانیم که فرمود: «مَنِ ابْتَلى مِنْ شیعَتِنا فَصَبَرَ عَلَیْهِ کانَ لَهُ أجْرُ ألْفِ شَهید; کسى که از شیعیان ما مبتلا به مصیبتى شود و شکیبایى کند پاداش هزار شهید را دارد».(2)
🔖در حدیث دیگرى از امام صادق(علیه السلام) مى خوانیم: «ما مِنْ مُؤْمِن إلاّ وَهُوَ مُبْتلىً بِبَلاء مُنْتَظِر بِهِ ما هُوَ أشَدُّ مِنْهُ فَإنْ صَبَرَ عَلَى الْبَلِیَّةِ الَّتی هُوَ فیها عافاهُ اللهُ مِنَ الْبَلاءِ الَّذی یَنْتَظِرُ بِهِ وَإِنْ لَمْ یَصْبِرْ وَجَزِعَ نَزَلَ بِهِ مِنَ الْبَلاءِ الْمُنْتَظَرِ أبَداً حَتّى یَحْسُنَ صَبْرُهُ وَعَزاءُهُ; هیچ فرد باایمانى نیست مگر این که به بلایى مبتلا مى شود و آنچه را انتظار آن مى کشد (اى بسا) از آن هم شدیدتر است. هرگاه بر بلایى که در آن است شکیبایى کند، خدا او را از بلایى که انتظارش مى کشد برکنار مى دارد و اگر بى تابى نماید بلاها یکى پس از دیگرى بر سر او مى آید تا صبر و شکیبایى پیشه کند».(3)🔖در حدیثى از امام هادى(علیه السلام) مى خوانیم: «الْمُصیبَةُ لِلصّابِرِ واحِدَةٌ وَلِلْجازِعِ اثْنانِ; مصیبت براى انسان صابر یکى است و براى انسان ناشکیبا دوتاست».(4)
مضاعف شدن مصیبت افراد ناشکیبا از اینجاست که ضربه هایى بر جسم و روح آنها وارد مى کند و آنها را در هم مى کوبد. کوتاه سخن این که همان گونه که در گذشته نیز اشاره شد جزع و بى تابى افزون بر نوعى ناسپاسى در پیشگاه خدا، آثار بسیار مخرّبى روى اعصاب انسان دارد و او را گاه تا سر حد جنون پیش مى برد. #ادامه_دارد 👇
@Asheghan_Amiralmomenin
🔸براى درمان جزع لازم است انسان توجه به مصائب اولیاء الله در گذشته و مصائب دوستان و خویشان و بستگان کند که هر یک به نوعى گرفتارند. به علاوه در آثار مثبت صبر و شکیبایى و آثار منفى جزع و بى تابى بیندیشد. نیز به امورى بپردازد که فکر او را به خود مشغول مى سازد و از مصیبت منصرف مى کند تا در سایه آن تدریجاً مصیبت را فراموش کند.
اضافه بر این، همان گونه که در روایتى از امیرمؤمنان على(علیه السلام) اشاره شده، بسیارى از مشکلات پایانى دارد و به تعبیر ما از این ستون تا آن ستون فرج است. نباید انسان خیال کند که همیشه مشکل به یک حال باقى مى ماند «إنَّ لِلْمِحَنِ غایاتٌ لابُدَّ أنْ تَنْتَهِىَ إلَیْها; مشکلات غم انگیز پایانى دارد».(5)
در گفتار حکیمانه 291 نیز بحثى درباره صبر و جزع خواهد آمد و براى توضیح بیشتر مى توانید به جلد دوم اخلاق در قرآن، مباحث مربوط به صبر و شکیبایى و جزع، مراجعه فرمایید.(6)
*****
📚(1). بحارالانوار، ج 68، ص 95، ح 58.
(2). بحارالانوار، ج 18، ص 94 .
(3). همان، ج 68، ص 94، ح 51.
(4). همان، ج 79، ص 144.
(5). بحارالانوار، ج 75، ص 79، ح 55.(6).تمام نهج البلاغه، ص 979)
🌸🍂🌺🍁🌼🍂
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍