1_52355610.mp3
3.87M
#اُلفت_و_مهربانی_بین_مومنان
🎙حاج آقا ناصری
🍀🌺🍀🌸🍀🌼
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
🍀🌺🍀🌸🍀🌼🍀🌺🍀🌸
🌸🍀
🍀
#فضائل_امیرالمؤمنین_علیهالسلام
💠 در روایت آمده است، اگر تمام مردم به ولایت امام علی(ع) اقرار میکردند، خدا دوزخ را نمیآفرید. با این فرض، تکلیف عذاب گناهکاران اقوام قبل از اسلام چه میشود؟
❇️ با توجه به این روایت که؛ «اگر مردم بعد از پیامبر اکرم(ص) با امیر المؤمنین علی(ع) بیعت میکردند خداوند جهنم را خلق نمیکرد»، تکلیف اقوام قبل از پیامبر مانند قوم ثمود و عاد چه میشد؟
🌟 در روایتی در اینباره میخوانیم: رسول خدا(ص) فرمود: «خداوند به من وحى کرد: اگر همه مردم روى زمین به امامت على(ع) معتقد بودند، من آتش جهنم را خلق نمیکردم».[1]
این روایت تنها ناظر به بیعت بعد از پیامبر گرامی اسلام(ص) نیست، بلکه یا ناظر به آن است که ولایت حضرت علی(ع) در زمانهای گذشته از آدم تا خاتم وجود داشته است، چنانکه در حدیثی از امام رضا(ع) نقل شده است: «ولایت حضرت علی(ع) در تمام کتابهای پیامبران نوشته شده است و خدا هیچ پیغمبرى مبعوث نکرده مگر با عقیده به نبوّت محمد(ص) و امامت على(ع)».[2]
بر این اساس، اقوامی؛ نظیر ثمود و عاد نیز باید ایمان به نبوّت پیامبری حضرت محمد(ص) و وصایت امام علی(ع) در آینده میداشتند چنانچه ما نیز اکنون باید ایمان به وقوع قیامت در آینده داشته باشیم.
شیخ حرّ عاملی در توجیه و توضیح حدیث مورد بحث میگوید: براى ولایت حضرت على(ع) شروطى است که اگر آنها نباشند، تنها قبول ولایت على(ع) کافى نیست و آنها عبارتاند از:
1. اقرار به یگانگى خداوند و عدالت او و نبوّت و معاد.
2. اقرار به امامت سایر ائمه اطهار(ع) هم داخل در اقرار به امامت على(ع) است.
3. اقرار به اصول بالا قبول نمیشود مگر به وسیله اعتقاد و اقرار به ولایت حضرت على(ع) و این سخن مسئلهاى است که با براهین قطعى و علمى و دینى مسلّم شده است. و واجب شدن اقرار به ولایت على(ع) منحصر به امت اسلام نیست، بلکه به واسطه احادیث متواتر؛ پیامبران گذشته هم موظّف به شناخت ولایت حضرت على میباشند.
به مطالب بالا این نکته هم اضافه میشود که امام صادق(ع) فرمود: «خداوند هیچ عملى را بدون معرفت (شناخت توحید، نبوّت، معاد، امامت و عدل) قبول نمیکند. همچنین معرفت بدون عمل را هم نمیپذیرد». و یا اینکه سخنان مکرر امامان(ع) که فرمودهاند: «شیعیان ما کسانى هستند که به خداوند ایمان و تقوا داشته باشند». باز هم فرمودهاند: «جزو شیعیان ما نیستند کسانى که در شهرى و کشورى باشند که صد هزار جمعیت داشته باشد و در میان جمعیت مردمى از آنها با تقواتر باشند».
پس با توجه به مطالب بالا مضمون این حدیث روشن میگردد که اگر همه مردم اقرار به وحدانیت خداوند و عدل او و نبوت همه انبیا داشته باشند و همه اوصیای پیامبران گذشته را قبول کنند و به امامت ائمه هم مؤمن باشند و به معاد هم معتقد باشند و عمل هم بکنند، نیازى به آفرینش جهنم نیست. اگر میبینیم در این حدیث فقط ولایت حضرت على(ع) را ذکر کرده از لحاظ اهمیت است و مضمون حدیث نشان میدهد که همه آن اعتقادات بدون این اقرار در نزد خداوند قبول نیست و شرط نجات از آتش جهنم این است که همه آن اعتقادات توأم با اعتقاد به ولایت و امامت باشد.[3]
همچنین میتوان گفت که؛ این روایت در صدد آن است که با «لو امتناعیه»، عظمت ولایت امام علی(ع) را اعلام نماید.
📚 [1]. شیخ صدوق، الامالی، ص 657، تهران، کتابچی، چاپ ششم، 1376ش؛ شیخ حر عاملی، الجواهر السنیة فی الأحادیث القدسیة (کلیات حدیث قدسی)، ص 467، تهران، دهقان، چاپ سوم، 1380ش.
[2]. صفار، محمد بن حسن، بصائر الدرجات فی فضائل آل محمّد (صلّی الله علیهم)، محقق، مصحح، کوچه باغی، محسن بن عباسعلی، ج 1، ص 72، قم، مکتبة آیة الله المرعشی النجفی، چاپ دوم، 1404ق؛ کلینی، محمد بن یعقوب، الکافی، محقق، مصحح، غفاری، علی اکبر، آخوندی، محمد، ج 1، ص 437، تهران، دار الکتب الإسلامیة، چاپ چهارم، 1407ق.
[3]. الجواهر السنیة فی الأحادیث القدسیة (کلیات حدیث قدسى)، ص 467 – 468.
🍀🌺🍀🌸🍀🌼
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
🍀🌺🍀🌸🍀🌼🍀🌺🍀🌸🍀
🌸🍀🌼
🍀🌺
🌼
#ادامه_نامه_سوم
💠نظارت دقیق بر کارگزاران
❇️ اين خانه را از کجا آورده اى؟!
روايت شده است که شريح بن حارث، قاضى امير المؤمنين(عليه السلام) در دوران حکومت امام(عليه السلام)، خانه اى به هشتاد دينار خريدارى کرد، اين مطلب به آن حضرت رسيد، امام(عليه السلام) بعد از آنکه شريح را احضار کرد به او چنين فرمود: «به من خبر رسيده که خانه اى به قيمت هشتاد دينار خريده اى و براى آن قباله و سندى نوشته اى و بر آن گواهانى گرفته اى»; (بَلَغَنِي أَنَّکَ ابْتَعْتَ دَاراً بِثَمَانِينَ دِينَاراً، وَکَتَبْتَ لَهَا کِتَاباً، أَشْهَدْتَ فِيهِ شُهُوداً).
«شريح عرض کرد: آرى چنين بوده است اى امير مؤمنان»; (فَقَالَ لَهُ شُرَيْحٌ: قَدْ کَانَ ذَلِکَ يَا أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ).
«راوى اين روايت مى گويد: امام(عليه السلام) نگاهى خشم آلود به او کرد سپس چنين فرمود»; (قَالَ: فَنَظَرَ إِلَيْهِ نَظَرَ الْمُغْضَبِ ثُمَّ قَالَ لَهُ).
«اى شريح بدان به زودى کسى به سراغت مى آيد که نه به قباله ات نگاه مى کند و نه از شهودت مى پرسد تا تو را از آن خانه آشکارا خارج کند و تنها به قبرت تحويل دهد»; (يَا شُرَيْحُ، أَمَا إِنَّهُ سَيَأْتِيکَ مَنْ لاَ يَنْظُرُ فِي کِتَابِکَ، وَلاَ يَسْأَلُکَ عَنْ بَيِّنَتِکَ، حَتَّى يُخْرِجَکَ مِنْهَا شَاخِصاً، وَيُسْلِمَکَ إِلَى قَبْرِکَ خَالِصاً).
امام(عليه السلام) در حقيقت مى فرمايد: هرچند تو با قباله و سند اين ملک را براى خود تثبيت کرده اى تا کسى مزاحم تو نشود; ولى هنگامى که فرشته مرگ به سراغ تو مى آيد اعتنايى به اسناد تو نمى کند و تو را گرفته و از آن بيرون مى فرستد، چرا که اسناد و بيّنات به درد زندگى در دنيا مى خورد نه آن زمان که انسان راهى سراى آخرت بشود.
تعبير به «شاخص» از مادّه شخوص به معناى مسافرت گرفته شده و مفهوم جمله اين است که تو را به صورت مسافرى به عالم ديگر مى فرستند.
بعضى نيز احتمال داده اند که «شاخص» به معناى چيزى است که آشکارا ديده مى شود و انسان هنگامى که از دنيا مى رود روى دستها و شانه ها به صورت آشکار به سوى قبرش برده مى شود و نيز اين احتمال داده شده که يکى از معانى شخوص خيره شدن چشم است و اشاره به اين است که بسيارى هنگام مردن چشم هاى آنها باز و بى حرکت مى ماند گويى به نقطه اى خيره شده اند; ولى معناى اوّل از همه مناسب تر است. جمله «وَيُسْلِمَکَ إِلَى قَبْرِکَ خَالِصاً» اشاره به اين است که انسان چيزى از اموال دنيا جز کفن با خود به گور نمى برد.
البتّه اينها همه در صورتى است که خانه را از مال حلال و طيب و طاهر خريده باشد و اگر از مال حرام يا مشکوک باشد، مصيبت بزرگ تر است، لذا امام(عليه السلام) در ادامه اين سخن به اين نکته اشاره کرده مى فرمايد: «اى شريح نگاه کن نکند اين خانه را از غير مال خود خريده باشى يا بهاى آن را از غير مال حلال پرداخته باشى که هم دنيا را از دست داده اى و هم آخرت را»; (فَانْظُرْ يَا شُرَيْحُ لاَ تَکُونُ ابْتَعْتَ هَذِهِ الدَّارَ مِنْ غَيْرِ مَالِکَ(2)، أَوْ نَقَدْتَ الثَّمَنَ مِنْ غَيْرِ حَلاَلِکَ! فَإِذَا أَنْتَ قَدْ خَسِرْتَ دَارَ الدُّنْيَا وَ دَارَ الاْخِرَةِ).
در تفاوت ميان جمله «مِنْ غَيْرِ مَالِکَ» و جمله «مِنْ غَيْرِ حَلاَلِکَ» با اينکه ظاهراً مضمون يکى است، ممکن است گفته شود: اولى اشاره به چيزى است که ظاهراً جزء اموال شخص نيست مثلا شريح خانه اى را که خريده قيمت آن را از بيت المال بردارد و بپردازد، چيزى که ظاهراً و واقعاً مال او نيست; اما «مِنْ غَيْرِ حَلاَلِکَ» اشاره به اموالى است که ظاهراً مال او و در اختيار اوست; ولى از طريق رشوه و غير آن به دست آمده که حلال نيست.
جمله «قَدْ خَسِرْتَ دَارَ الدُّنْيَا» ممکن است اشاره به اين باشد که مال حرام آثار وضعيه نامطلوبى دارد و باعث بدبختى انسان مى شود، همان گونه که در کلمات قصار حضرت آمده است که «اَلْحَجَرُ الْغَصْبِ فِى الدّارِ رَهْنٌ عَلى خَرابِها; يک سنگ غصبى در ساخت خانه گروگان ويرانى آن است»(3) و يا اشاره به آن است که اگر از چنين اموال حرامى خانه خريده باشى ممکن است به زودى رسوا شوى و خسران دنيا علاوه بر آخرت دامان تو را بگيرد.
آن گاه امير مؤمنان او را به نکته اصلى نامه توجّه مى دهد و مى فرمايد:
«آگاه باش اگر هنگام خريد اين خانه نزد من آمده بودى سندى را بدين گونه براى تو مى نوشتم که ديگر در خريدن اين خانه حتى به بهاى يک درهم يا بيشتر رغبت نکنى»; (أَمَا إِنَّکَ لَوْ کُنْتَ أَتَيْتَنِي عِنْدَ شِرَائِکَ مَا اشْتَرَيْتَ لَکَتَبْتُ لَکَ کِتَاباً عَلَى هَذِهِ النُّسْخَةِ، فَلَمْ تَرْغَبْ فِي شِرَاءِ هَذِهِ الدَّارِ بِدِرْهَم فَمَا فَوْقُ).
#ادامه_دارد. #قسمت_سوم
🍀🌺🍀🌸🍀🌼🍀
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
🍀🌺🍀🌸🍀🌼🍀🌺🍀🌸🍀
#امام_رضا_علیه_السلام
#دهه_کرامت
#مناجات
#ترکیب_بند
نخل زردم جوانه می خواهم
کفترم آب و دانه می خواهم
بر فراز مناره های حرم
گوشه ای باز لانه می خواهم
روی پرهای من بزن مُهری
بی نشانم نشانه می خواهم
کفتر خانگی این حرمم
دانه از اهل خانه می خواهم
در کنار رواق دار الزُّهد
منزلی جاودانه می خواهم
از شما روز اول هر ماه
مثل مردم سَرانه می خواهم
خانه جز این حرم نمی خواهم
پَرِ پرواز هم نمی خواهم
*
آستان بوس خود خطابم کن
بد حسابم ولی حسابم کن
برکه ی خشکم و گل آلودم
کوثر معرفت ، گلابم کن
قَسَمت می دهم به جان جواد
بعد اگر خواستی جوابم کن
کرمت گر اجازه داد آقا
پیش چشم همه خرابم کن
من شبیه دعای بی روحم
روح ادعیّه ، مستجابم کن
ای خداوند عشق ، یا احساس
نظری کن به خاطر عباس
*
مهربانی که روح احسانی
درد من را تو خوب می دانی
حقّ همسایه جا نیاوردم
نیست این شیوه ی مسلمانی
ولی ای با وفا پناهم ده
هرچه باشد تو از بزرگانی
لحظه ای که جنازه ام آمد
وایِ من گر که رویگردانی
یوسف ار ماه اهل کنعان بود
تو مه آسمان ایرانی
وای آقا چه قدر می آید
به تو لفظ شریف سلطانی
گفته ام هر کنار در هر سو
ضامنم هست ضامن آهو
#علی_زمانیان
#صلوات
🌹🌿🌹🌿🌷🌻🌱🌾
🎋🍃🌿🌺
🌼☘🌻🌱
🌸☘
🌺
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹عشق به مولا علی ع
💠محبت به مولا علی (ع)
🎙استاد سید محمد حیدری
🍀🌺🍀🌸🍀🌼🍀
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
🍀🌺🍀🌸🍀🌼🍀🌺🍀🌸🍀
🌸🍀🌼
🍀🌺
🌸
💠 سوال:❓
ﺻﺮﺍﻁ ﻣﺴﺘﻘﻴﻢ ﻭ ﺭﺳﻴﺪﻥ ﺑﻪ ﻣﺤﻀﺮ ﺣﻀﺮﺕ ﺑﻘﻴﺔ ﺍﻟﻠّﻪ ﺭﺍ ﺗﻮﺿﻴﺢ ﺩﻫﻴﺪ؟
❇️ﭘﺎﺳﺦ:
ﺭﺳﻴﺪﻥ ﺑﻪ ﻣﺤﻀﺮ ﺣﻀﺮﺕ ﺑﻘﻴّﺔ ﺍﻟﻠّﻪ ﺍﻟﺎﻋﻈﻢ ﻳﻚ ﺭﺍﻩ ﺩﺍﺭﺩ ﺁﻥ ﻫﻢ ﺍﻳﻦ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺳﻨﺨﻴّﺖ ﺭﻭﺣﻲ ﺑﺎ ﺍﻳﺸﺎﻥ ﭘﻴﺪﺍ ﻛﻨﻴﺪ. ﺗﺰﻛﻴﻪ ﻧﻔﺲ ﻛﻨﻴﺪ، ﺧﻮﺩﺗﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻛﻤﺎﻟﺎﺕ ﺭﻭﺣﻲ ﺑﺮﺳﺎﻧﻴﺪ ﺍﻧﺴﺎﻧﻲ ﺑﺎﺷﻴﺪ ﺍﺯ ﻧﻈﺮ ﻋﻘﺎﻳﺪ، ﺍﺯ ﻧﻈﺮ ﺍﻋﻤﺎﻝ، ﺍﺯ ﻧﻈﺮ ﺍﻓﻜﺎﺭ، ﻫﻤﺎﻥ ﻃﻮﺭﻱ ﺑﺎﺷﻴﺪ ﻛﻪ ﺍﻣﺎﻡ ﻋﺼﺮ (ﺭﻭﺣﻲ ﻓﺪﺍﻩ) ﻣﻲﺧﻮﺍﻫﻨﺪ، ﺩﻗﻴﻘﺎ ﺩﺭ ﺻﺮﺍﻁ ﻣﺴﺘﻘﻴﻢ ﻫﺴﺘﻴﺪ. ﭼﺮﺍ ﻛﻪ ﺍﻳﻦ ﺟﺎﺩّﻩ ﺧﻴﻠﻲ ﺩﻗﻴﻖ ﺍﺳﺖ ﻭ ﻫﻢ ﺭﺍﻩ ﺭﺍﺳﺖ ﺍﺳﺖ. ﺑﺪﻭﻥ ﻫﻴﭻ ﭘﻴﭻ ﻭ ﺧﻤﻲ ﭼﻮﻥ ﺻﺮﺍﻁ ﻣﺴﺘﻘﻴﻢ ﺍﺳﺖ. ﻭﻟﻲ ﭼﻮﻥ ﺩﺭ ﺟﺎﺩّﻩ ﻫﺴﺘﻴﺪ ﺑﺎﻳﺪ ﻓﺮﻣﺎﻧﺘﺎﻥ ﺭﺍ ﻣﺤﻜﻢ ﻧﮕﻪ ﺩﺍﺭﻳﺪ ﻧﻪ ﻧﻴﻢ ﻣﻴﻠﻴﻤﺘﺮ ﻃﺮﻑ ﺭﺍﺳﺖ ﻭ ﻧﻪ ﻃﺮﻑ ﭼﭗ ﺑﭽﺮﺧﺎﻧﻴﺪ ﭼﺮﺍ ﻛﻪ ﻣﻲﺭﻭﻳﺪ ﺩﺭ ﺗﻪ ﺩﺭّﻩ، ﺑﺎﻳﺪ ﺧﻴﻠﻲ ﺣﻮﺍﺳﺘﺎﻥ ﺟﻤﻊ ﺑﺎﺷﺪ. ﻛﻪ ﻧﻪ ﺍﻓﺮﺍﻁ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻴﺪ ﻭ ﻧﻪ ﺗﻔﺮﻳﻂ ﻧﻪ ﺁﻥ ﻗﺪﺭ ﻣﺤﺘﺎﻁ ﻭ ﻭﺳﻮﺍﺳﻲ ﺑﺎﺷﻴﺪ ﻧﻪ ﺁﻥ ﻗﺪﺭ ﺑﻲ ﺑﻨﺪ ﻭ ﺑﺎﺭ، ﻓﺮﻗﻲ ﻧﻤﻲ ﻛﻨﺪ ﻫﺮ ﺩﻭ ﻃﺮﻑ ﻣﻲﺍﻓﺘﻴﺪ ﺩﺭ ﺗﻪ ﺩﺭّﻩ. ﻣﺎﻫﺎ ﺍﻛﺜﺮﺍ ﺧﻴﺎﻝ ﻣﻲﻛﻨﻴﻢ ﻛﻪ ﻭﺳﻮﺍﺳﻲﻫﺎ ﺁﺩﻣﻬﺎﻱ ﺧﻮﺑﻲ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﺩﺭ ﺣﺎﻟﻲ ﻛﻪ ﻓﺮﻗﻲ ﻧﻤﻲ ﻛﻨﺪ ﻫﺮ ﺩﻭ ﺍﻓﺘﺎﺩﻥ ﺩﺭ ﺩﺭّﻩ ﺍﺳﺖ ﻣﻨﺘﻬﺎ ﺁﻥ ﺷﺨﺺ ﺭﻓﺘﻪ ﻭ ﻋﻴّﺎﺷﻲ ﻛﺮﺩﻩ ﻭ ﺧﻮﺷﮕﺬﺭﺍﻧﻲ ﻛﺮﺩﻩ ﻭ ﺍﻓﺘﺎﺩﻩ ﺩﺭ ﺩﺭّﻩ ﻭ ﺍﻳﻦ ﺷﺨﺺ ﻭﺳﻮﺍﺳﻲ ﺑﺎ ﺯﺣﻤﺖ ﻭ ﻧﺎﺭﺍﺣﺘﻲ ﺧﻮﺩﺵ ﺭﺍ ﺍﻧﺪﺍﺧﺘﻪ ﺗﻪ ﺩﺭّﻩ ﭼﻪ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺩﺭ ﻧﻤﺎﺯ ﻓﺤﺶ ﺑﺪﻫﺪ ﻧﻤﺎﺯﺵ ﺑﺎﻃﻞ ﺍﺳﺖ ﭼﻪ ﺩﺭ ﻧﻤﺎﺯ ﺍﺯ ﺭﻭﻱ ﻭﺳﻮﺍﺱ ﭼﻨﺪ ﺑﺎﺭ ﻛﻠﻤﻪ ﺍﻱ ﺭﺍ ﺗﻜﺮﺍﺭ ﻛﻨﺪ. ﺁﻳﺎ ﻫﻴﭻ ﻭﻗﺖ ﻣﺘﻮﺟّﻪ ﺷﺪﻳﺪ ﻛﻪ ﻛﻤﺘﺮ ﺍﻓﺮﺍﺩﻱ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺣﻠﺎﻝ ﻭ ﺣﺮﺍﻡ ﻭﺳﻮﺍﺱ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻨﺪ ﺩﺭ ﺣﺎﻟﻲ ﻛﻪ ﺩﺭ ﻃﻬﺎﺭﺕ ﻭ ﻧﺠﺎﺳﺖ ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ ﺍﻓﺮﺍﺩ ﻭﺳﻮﺍﺱ ﺩﺍﺭﻧﺪ ﺍﮔﺮ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﻗﺪﺭﻱ ﺭﻭﻱ ﺣﻠﺎﻝ ﻭ ﺣﺮﺍﻡ ﺗﻮﺟّﻪ ﻛﻨﺪ ﺩﺳﺖ ﻭ ﭘﺎﻱ ﺷﻴﻄﺎﻥ ﺭﺍ ﻣﻲﺑﻨﺪﺩ ﻭﻟﻲ ﺩﺭ ﻧﺠﺎﺳﺖ ﻭ ﻃﻬﺎﺭﺕ ﻫﺮ ﭼﻪ ﻭﺳﻮﺍﺱ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻴﺪ ﺑﻪ ﻧﻔﻊ ﺷﻴﻄﺎﻥ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺑﻪ ﺿﺮﺭ ﺷﻤﺎ ﻧﻪ ﺍﻓﺮﺍﻁ ﻧﻪ ﺗﻔﺮﻳﻂ ﺍﻳﻦ ﻣﻲﺷﻮﺩ ﺻﺮﺍﻁ ﻣﺴﺘﻘﻴﻢ، ﺻﺮﺍﻁ ﻣﺴﺘﻘﻴﻢ ﻳﻌﻨﻲ ﭘﻴﻐﻤﺒﺮ ﺍﻛﺮﻡ ﺻﻠّﻲ ﺍﻟﻠّﻪ ﻋﻠﻴﻪ ﻭ ﺁﻟﻪ ﻭ ﺳﻠّﻢ ﺻﺮﺍﻁ ﻣﺴﺘﻘﻴﻢ ﻳﻌﻨﻲ ﻋﻠﻲ ﺑﻦ ﺍﺑﻴﻄﺎﻟﺐ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ. ﺻﺮﺍﻁ ﻣﺴﺘﻘﻴﻢ ﻳﻌﻨﻲ ﺍﻣﺎﻡ ﺯﻣﺎﻥ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﻭ ﺭﺳﻴﺪﻥ ﺑﻪ ﺍﻣﺎﻡ ﺯﻣﺎﻥ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ.
📚 کتاب شریف «انوار صاحب الزمان علیه السلام»
🍀🌺🍀🌸🍀🌼🍀
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
21.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹#استاد_شجاعی نقش #ایران و ایرانیان در آخرالزمان و ظهور #امام_زمان (عج) با بررسی آیات و روایات
🍀🌺🍀🌸🍀🌼
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
🍀🌺🍀🌼🍀🌸🍀🌺🍀🌼🍀
🌸🍀🌺
🍀🌼
🌸
#شخصیت_های_تاريخ_اسلام_زمان_امیرالمؤمنین_
💠 پشتیبانی ابو الهیثم از خلافت امیرمؤمنان
🌀اصحاب رسول خدا صلی الله علیه و آله پس از کشته شدن عثمان در مسجد پیامبر صلی الله علیه و آله به مشورت و گفت و گو پرداختند تا ببینند چه کسی عهده دار خلافت آنان شود، چون مسجد مملو از جمعیت شد، در آن جمع عمّار یاسر، ابوایوب انصاری، مالک بن عجلان، رفاعة بن مالک و ابوالهیثم بن تیهان نظر دادند که باید امیرالمؤمنین علیه السلام را به خلافت و جانشینی رسول خدا صلی الله علیه و آله برگزینند و در آن جا فضل و سابقه و جهاد و قرابت آن حضرت را یادآور شدند و مردم را به موقعیّت ممتاز حضرت علی علیه السلام آگاه نمودند.
از جمله مطالبی که با مردم در میان گذاشتند، این بود که: ما اینک به خلافت امیرالمؤمنین علیه السلام راضی و خشنود هستیم و شما ای مهاجرین و انصار و ای دیگر مردم، به خواست خداوند برای خودمان و شما از هیچ خیری فروگذار نیستیم و علی علیه السلام چنان است که خود به خوبی او را میشناسید و ما جایگاه و منزلت هیچ کس را مانند او نمی دانیم که بتواند این کار مهم را به دوش بکشد و سزاوارتر از او باشد.
آن گاه همه مردم گفتند: ما به خلافت علی بن ابی طالب راضی شدیم و او همان است که شما گفتید، بلکه بهتر
از آن است و همگان برخاستند و به حضور امیرالمؤمنین رسیدند و با آن حضرت بیعت کردند. (۱).
پس از آن که مردم به راهنمایی و هدایت بزرگان اصحاب چون عمار یاسر، ابو الهیثم و ابو ایوب انصاری آماده بیعت با امیرالمؤمنین علی علیه السلام شدند، اول کسی که برخاست و دست بیعت با آن حضرت داد، طلحه و زبیر بودند، سپس مهاجرین و انصار برخاستند و بیعت کردند و به دنبال بیعت آنان، سایر مردم بیعت نمودند.
عمار یاسر و ابو الهیثم از مردم برای حضرت بیعت میگرفتند و به مردم میگفتند:
بیعت میکنیم با شما مردم بر طاعت خدا و سنت رسول خدا و اگر غیر این باشد و ما وفا نکنیم، پس شما اطاعت ما نکنید و بیعتی به گردن شما نداریم و قرآن امام ما و امام شما باشد (تا آخر حدیث).
* 📚ر. ک: شرح ابن ابی الحدید، ج ۴، ص ۸ و ج ۷، ص ۳۶.
🍀🌺🍀🌸🍀🌼🍀
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
از عشقِ رضا .. نبضِ زمان در نوسان است
از برکتِ عشقش .. نفسم در هیجان است
وقتی که دلم محفل آشوب و هیاهوست
آغوش حرم ، اَمن ترین جای جهان است
#سلام_امام_رضا_ع_جانم 😍
✨اللهّمَ صَلّ عَلے عَلے بنْ موسَے الرّضا 🌹المرتَضے الامامِ التّقے النّقے و حُجّّتڪَ عَلے مَنْ فَوقَ الارْضَ و مَن تَحتَ الثرے الصّدّیق الشَّهید صَلَوةَ ڪثیرَةً تامَةً زاڪیَةً مُتَواصِلةً مُتَواتِرَةً مُتَرادِفَـہ ڪافْضَلِ ما صَلّیَتَ عَلے اَحَدٍ مِنْ اوْلیائِڪَ ❣
#عاشقان_امیرالمؤمنین_علیه السلام 🌹
💎اقدام شایستهی مدیریت پارک ارم تهران در ترویج حجاب، نماز و امر به معروف👌
❇️براساس تصمیم مدیرعامل پارک ارم و ابلاغ دستوری به مدیران اجرایی مجموعه ارم، از این پس بانوان جوان محجبه و جوانانی که برای اقامه فریضه نماز اول وقت به نمازخانه های پارک ارم مراجعه می کنند، با بلیط خدمات رایگان شهربازی ارم مورد تشویق قرار می گیرند. این اقدام در خور تقدیر در حوزهی امربه معروف، چند روزیست آغاز شده و با استقبال خوب خانواده ها و جوانان مواجه شده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 خاطرهای از آیت الله بهجت که رهبر معظم انقلاب را متاثر کرد
🎥 بازگویی عنایت و کرامت حضرت رضا (ع) به آیت الله بهجت (ره)
🎙حجت الاسلام و المسلمین عالی
🍀🌺🍀🌸🍀🌼
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
🌴ترجمه و شرح حکمت ۸۱ نهج البلاغه:
❇️معیار ارزش انسانها
✨وَ قَالَ (علیه السلام): قِيمَةُ كُلِّ امْرِئٍ مَا يُحْسِنُهُ.
[قال الرضي رحمه الله تعالى و هي الكلمة التي لا تصاب لها قيمة و لا توزن بها حكمة و لا تقرن إليها كلمة].
و فرمود (ع): ارزش هر كس چيزى است كه نيكويش مى داند.
سید رضى گويد: اين سخن را بها نتوان كرد كه هيچ سخن حكمت آميزى همسنگ آن نيست و هيچ كلامى قرين آن نتواند بود.
💠معيار ارزش انسان:
امام(عليه السلام) ارزش هر انسانى را در اين عبارت حكيمانه كوتاه به روشنى بيان كرده است مى فرمايد: «قيمت و ارزش هر كس به اندازه كارى است كه مى تواند آن را به خوبى انجام دهد»; (قِيمَةُ كُلِّ امْرِئ مَا يُحْسِنُهُ).
اشاره به اين كه حسب و نسب، مقام و مال و پست هاى اجتماعى و رسمى هيچ كدام دليل بر ارزش انسان نيست. ارزش واقعى انسان را كارهاى مهمى تشكيل مى دهد كه از عهده آن بر مى آيد. جراحى بسيار ماهر، معلمى شايسته، شاعرى توانا، نويسنده اى قوى و فقيهى ماهر كه مى تواند مردم را به احكام الهى آشنا سازد ارزش آنها به قدر همان كارى است كه به خوبى از عهده آن بر مى آيند. نه تنها در نزد مردم چنين است، در نزد خداوند هم كسانى قيمت و ارزش دارند كه اعمال شايسته تر و مجاهدت هاى بيشتر و اصلاحات بهترى انجام مى دهند.
براى اين حديث شريف جز آنچه در بالا آمد تفسيرهاى ديگرى هم شده است. بعضى گفته اند منظور از «مايُحْسِنُهُ» علم و دانش هايى است كه شخص دارد، بنابراين ارزش هر انسان به مقدار معرفت و علم و دانشى است كه به خوبى آن را فرا گرفته است. بعضى اين دو را با هم آورده اند: معرفت بالا و عمل با ارزش. برخى ديگر تفسير چهارمى براى اين حديث شريف ذكر كرده اند و «ما يحسنُهُ» را به معنى احسان و نيكوكارى تفسير نموده گفته اند: ارزش هر كس به اندازه احسان و نيكوكارى اوست.
گرچه جمع بين هر چهار تفسير در مفهوم جمله امكان پذير است، زيرا استعمال لفظ در بيش از يك معنا كاملاً بى مانع است; ولى تفسير اول صحيح تر و مناسب تر به نظر مى رسد. شاهد اين سخن حديث زيبايى است كه امام جواد(عليه السلام) از پدرانش از اميرمؤمنان(عليهم السلام) نقل كرده است كه فرمود: «چهار سخن را من گفتم و خداوند متعال تأييد آن را در كتابش نازل فرمود. من گفتم: «الْمَرْءُ مَخْبُوءٌ تَحْتَ لِسَانِهِ فَإِذَا تَكَلَّمَ ظَهَرَ; شخصيت انسان در زير زبانش نهفته است هنگامى كه سخن بگويد آشكار مى شود». خداوند اين آيه را نازل فرمود: «(وَلَتَعْرِفَنَّهُمْ فِى لَحْنِ الْقَوْلِ); منافقان را از طرز سخنانشان مى شناسى».
من گفتم: «فَمَنْ جَهِلَ شَيْئاً عَادَاهُ; كسى كه نسبت به چيزى جاهل است با آن دشمنى مى كند». خداوند اين آيه را نازل فرمود: «(بَلْ كَذَّبُوا بِما لَمْ يُحِيطُوا بِعِلْمِهِ); آنها (دشمنان) چيزى را كه از آن آگاهى نداشتند تكذيب كردند».
نيز گفتم: «قَدْرُ أَوْ قِيمَةُ كُلِّ امْرِى مَا يُحْسِنُ; ارزش هر انسانى به اندازه چيزى است كه به خوبى انجام مى دهد». خداوند اين آيه را در قصه طالوت نازل كرده: «(إِنَّ اللّهَ اصْطَفاهُ عَلَيْكُمْ وَ زادَهُ بَسْطَةً فِى الْعِلْمِ وَالْجِسْمِ); خداوند او (طالوت) را بر شما برگزيده و از نظر علم و جسم او را افزايش داده است».
و نيز گفتم: «الْقَتْلُ يُقِلُّ الْقَتْلَ; كشتن (قصاص) كشتن را كم مى كند» خداوند اين آيه را نازل فرمود: «(وَلَكُمْ فِى الْقِصاصِ حَياةٌ يا أُولِى الاَْلْبابِ); قصاص مايه حيات و زندگى شماست اى صاحبان مغز و خرد».(1)
مرحوم سيّد رضى بعد از ذكر اين گفتار حكمت آميز جمله اى بيان كرده كه نشان مى دهد تا چه اندازه اين سخن حكيمانه در دل و جان اين مرد فصيح و بليغ تأثير گذاشته مى گويد: «اين از كلماتى است كه قيمتى براى آن تصور نمى شود و هيچ سخن حكيمانه اى هم وزن آن نيست و هيچ سخنى نمى تواند هم رديف آن قرار گيرد»; (قالَ الرَّضىُ: وَهِي الْكَلِمَةُ الَّتي لا تُصاب لَها قيمَةٌ، وَلا تُوزَنُ بِها حِكْمَةٌ، وَلا تُقْرَنُ إلَيْها كَلِمَةٌ).
📚پی نوشت:
(1). شرح نهج البلاغه ابن ابى الحدید، ج 7، ص 382; بحارالانوار، ج 1، ص 165، ح 5.
شرح تفسير آیتالله مکارم شیرازی
🌴#حکمت شماره ۸۱
شرح و تفسیر در کانال 👇
#عاشقان امیرالمؤمنین#نهج_البلاغه 🌸🌼🌺🍀
🌺☘️🌸☘️🌼☘️
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
🌙🌟🌙🌟🌙🌟🌙🌟
#مولا_جانم ❤️
خواب دیدم آمدیخواب مراتعبیرکن😌
تو بیا وقصہ این انتظار را تفسیرکن🌺
تو بیا تا حال این دلهایمان بهتر شود💖
ابر بارانی بیا تا شهر،پر از شبنم شود...😍
شب خیر مولا جانم ❤️
🌙#شبتون_مهدوی
#التماس_دعای_فرج
🌟 اللّهُــمَّ عَجـِّـل لِوَلیِّــکَ الفَــــرَج
#عاشقان_امیرالمؤمنین_علیه_السلام
🍀🌺🍀🌸🍀🌼🍀