🍁🌻🌱🌷🥀🍂🕊
🌱🥀🍂
🌷🍁
🌱
🌴#ادامه #ترجمه_و_شرح_نامه_15_نهج_البلاغه: #دعای امام قبل از جنگ📜
📖ادامه شرح پیام امیرالمؤمنین علیه السلام :
🔖دعاى جامعى براى ميدان نبرد:
❇️سپس امام(عليه السلام) در ادامه اين سخن به انگيزه دشمنان براى جنگ با او اشاره مى کند تا سربازانش به حقيقت امر آشنا گردند; عرضه مى دارد: «خداوندا کينه نهانى اين گروه آشکار شده و ديگ هاى دشمنى و عداوت در سينه آنان به جوش آمده است»; (اللَّهُمَّ قَدْ صَرَّحَ مَکْنُونُ الشَّنَآنِ، وَ جَاشَتْ(6) مَرَاجِلُ(7) الاَْضْغَانِ(8)).
🔶اشاره به اينکه اينها همان کينه هاى عصر جاهليّت و زمان پيامبر اکرم(صلى الله عليه وآله) است که در زمان پيروزى آن حضرت همه را مخفى داشتند و به ظاهر مسلمان شدند ولى کينه و عداوت را در دل پنهان مى کردند و اين منافقان بعد از زمان حيات پيامبر(صلى الله عليه وآله) زمينه را براى آشکار ساختن آن کينه ها مناسب ديدند.
⭕️چه کسى انکار مى کند که معاويه، فرزند دشمن شماره يک پيغمبر(صلى الله عليه وآله) ابوسفيان و هند معروف به جگرخوار است و هم دستان او گروهى از منافقان و دشمنان اسلام در عصر ظهور اسلام و يا فرزندان آنها بودند و احقاد بدريّه و حنينيّه و غير آن را در برابر امام(عليه السلام) بروز دادند.
اين درسى است براى اصحاب و يارانش تا بدانند با چه کسى مى جنگند و براى چه جهاد مى کنند.
✳️آن گاه در پايان اين دعا بار ديگر دست توسّل را به دامان لطف پروردگار زده، با تعبيرى که از صفاى دل و نورانيّت باطن و محبّت به همه کس حتى به دشمن حکايت مى کند عرضه مى دارد: «خداوندا! شکايت خود را به سوى تو مى آوريم که پيامبرمان از ميان ما رفته، دشمنان ما فراوان گشته و خواسته ها و اهدافمان مختلف و متشتّت شده است. پروردگارا! ميان ما و قوم ما به حق داورى کن (و درهاى پيروزى، صلح و عدالت را به روى ما بگشا) که تو بهترين داورى کنندگانى»; (اللَّهُمَّ إِنَّا نَشْکُو إِلَيْکَ غَيْبَةَ نَبِيِّنَا، وَکَثْرَةَ عَدُوِّنَا، وَتَشَتُّتَ أَهْوَائِنَا (رَبَّنَا افْتَحْ(9) بَيْنَنا وَ بَيْنَ قَوْمِنا بِالْحَقِّ وَ أَنْتَ خَيْرُ الْفاتِحِينَ)(10)).
✅اين تعبيرات بيانگر نهايت لطف و محبّت امام(عليه السلام) حتى نسبت به دشمنان فريب خورده و گمراه اوست تعبير به «قَوْمِنا» و تعبير به (داورى کن) به جاى (پيروز نما) و تعبيراتى که با صيغه جمع بيان شده «غَيْبَةَ نَبِيِّنَا، وَ تَشَتُّتَ أَهْوَائِنَا» همه نشان مى دهد که هدف نهايى امام(عليه السلام) آن است که آنها به سوى حق باز گردند و با ساير مسلمانان دست به دست هم دهند و در برابر دشمنان بايستند.
📚6 . «جاشت» از ريشه «جيش» بر وزن «عيش» به معناى جوشيدن و به غليان آمدن است. اين واژه در غليان ظاهرى اشيا و يا غليان معنوى و درونى; مانند غليان غم و غصه در درون سينه ها اطلاق مى شود.
7 . «مراجل» جمع «مرجل» بر وزن «منبر» به معناى ديگ است.
8 . «اضغان» جمع «ضغن» به معناى کينه است.
9 . «افتح» از ريشه «فتح» گاه به معناى پيروزى و گاه به معناى گشودن و گاه به معناى داورى کردن است که همه آنها به نوعى گشودن محسوب مى شود.
10 . اعراف، آيه 89 .
#قسمت_سوم_پایان_نامه_15_نهج_البلاغه_ 📜
🌼🍁🌺🍂🌸🍂
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
🌼🍃🌹🍂🌸🍁🌷🌿🌺🍂🕊
🌾🍁🌺
🌸🍂
🌷
💎 #یاران منتظر و #انتظار › #حقوق #امام عصر (عج)...🔰
💢 #حق پیشوایی
💠امام امیرالمؤمنین علیه السلام در زمینة «حقوق پیشوایی» فرمود:
🍃«وَ أما حَقّی عَلَیکُم فَالوَفاء بالبَیعه و النَّصیحَه فِی المَشهدِ و المغیب وَ الاجابَه حینَ ادعوکُم وَ الطاعَه حینَ آمُرُوکُم».1🍃
✳️بدین سان حضرتش چهار حق مشخص و مسلم را برای خویش بیان داشته و از مردم خواسته تا به ایفای این حقوق – که همان حقوق پیشوایی است – ملتزم و متعهد باشند. این در حالی است که پیش از این، حقوق متقابل مردم در این زمینه را نیز بیان داشته است.
✅اما آن حقوق متقابل که حضرتش از مردم می طلبد،
⬅️در چهار زمینة
1️⃣ «وفاداری در بیعت»،
2️⃣«جانب داری و هواخواهی در آشکار و نهان»،
3️⃣«پذیرش در هنگام دعوت»
4️⃣و سرانجام «اطاعت و فرمانبرداری در زمان صدور فرمان» خلاصه می شود.
🌀در این میان توجه به بار واژه های به کار گرفته شده در این کلام نورانی به ویژه #«بیعت» و #«نصیحت» می تواند بسیار راهگشا باشد. انسانی که تن به بیعت داده، دیگر خود را فراموش می کند و همة خواسته ها را در طرف مقابل خود خلاصه می بیند. او خود را – همان طور که واژة بیع نشان می دهد – به معنی صحیح آن و از سر آگاهی فروخته است. در این صورت، طبیعی است که در این عرصه دیگر خود او مطرح نباشد؛ چرا که پیشاپیش خود به خواست خویش آن را واگذار نموده است. دقت در همین واژه شناسی ساده می طلبد که فرد از هیچ چیز، در راهی که هستی خود را بر سر آن نهاده دریغ نکند و تنها در این صورت است که او به تمام معنی واژة «بیعت» را لباس تحقق پوشانیده است.
💢 پیشوایی، در گام اول می طلبد که پیروان، اگر از سرِ آگاهی و اختیار تن به پذیرش آن داده اند، راهی این چنین – آن هم از سرِ شوق و ذوق – در پیش گیرند. این است که در لغت، بیعت را «متولی کردن و عقد تولیت»2 معنی کرده اند؛ یعنی انسانی آگاهانه و آزادانه دیگری را بر خویش متولی کند و ولایت او را از سرِ اختیر گردن نهد و اساساً خود را نبیند و وخویشتن را فراموش کند. آن وقت از چنین فردی انتظار می رود که در این زمینه استواری و پایداری پیش گیرد و تحت هیچ شرایطی، از آن روی نگرداند و –
🔰 همان طور که در کلام امیر مؤمنان علیه السلام تصریح شده – وفاداری در چنین بیعتی را پیشه کند.
✅یکی از جلوه های تام و تمام این وفاداری را می توان در گام دوم از این حقوق چهارگانه دریافت. خیرخواهی، هواخواهی، جانب داری با قید خلوص، از جمله معانی ای است که در لغت برای کلمة «نصیحت» بیان کرده اند3.
❇️وقتی شما زبان به نصیحت و پند و اندرز دیگری می گشایید، چون در واقع خیرخواه او هستید، در راستای جانب داری و هواخواهی واقعی او چنین می کنید. در این صورت، آن زمینه ها که در توضیح کلمة بیعت در میان آمد، به خوبی نشان می دهد که بیعت کنندة متعهد و وفادار کسی است که راه جانب داریِ بی چون و چرای طرف مقابل خود را در پیش می گیرد.
💠و این معنی و برداشت را وجود دو قید «فِی المَشهد وَ الغیب» در کلام مولا علیه السلام تقویت می کند که این حرکت، حرکتی مستمر و جاری است و آشکار و نهان و ظهور و غیبت نمی شناسد، بلکه به عنوان یک شیوة ضروری و پسندیده باید همواره بر رفتار و گفتار فرد سایه بیاندازد و بیان و عمل او را پوشش دهد.
#ادامه_دارد ..... #قسمت_یکم 🔰
📚پی نوشت:
1. نهج البلاغه، خطبة 34
2. اقرب الموارد
3. قاموس قرآن
منبع: اصغر صادقی، جلوههای غربت، تهران: انتشارات نبأ، 1384، صص. 128-122.
🌸🍂🌺🍁🌼🍂
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
جعفرآقا مجتهدی و امام زمان - حجت الاسلام عالی.mp3
3.62M
✅از یارگیری امام زمانت جانمونی!!👌👌
🎙استاد عالی
🌸🍂🌺🍁🌼🍂
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
💢روایاتی چند، درمورد القاب و کنیه های امام علی(علیه السلام):
🔰صدیق اکبر:
❇️ابن ماجه در سنن خود كه يكي از صحاح سته معتبر در نزد اهل سنت است، با سند صحيح می گوید:
🔆《عَنْ عَبَّادِ بْنِ عَبْدِ اللَّه قَالَ:قَالَ عَلِي(ع)ٌّ:
أَنَا عَبْدُ اللَّهِ وَأَخُو رَسُولِهِ(ص)َ وَأَنَا الصِّدِّيقُ الْأَكْبَرُ لَا يَقُولُهَا بَعْدِي إِلَّا كَذَّابٌ صَلَّيْتُ قَبْلَ النَّاسِ بِسَبْعِ سِنِينَ》🔅
💬عباد بن عبد الله گويد :
🌹علی(ع) فرمود :❣️
🔶من بنده ی خدا ، برادر رسول خدا(ص) و صديق اكبر هستم ، پس از من جز دروغگو، خود را «صديق» نخواهد خواند، من هفت سال قبل از ديگران نماز میخواندم.
📚منبع :سنن ابن ماجة، ج۱، ص۴۴
🌸🍂🌺🍁🌼🍂
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️چاهای اخرالرمان 🛑🛑🛑🛑🛑
🎙استاد دانشمند
🌸🍂🌺🍁🌼🍂
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
🌾🍁🌼🍂🌺🍁🌷🌸🍂🌹🍁
🌺🍂🌷🍁
🌹🍃🌸
🌻
⭕️با ستمکاران سازش نکن!
❇️در پس گذر از فتنه های آخرالزمان ، به موضوعی میرسیم که هم سطح کلان دارد و هم سطح جزء ؛ « موضوع ستمکاران ». کلان از بابت دولتهای ستمگر ، و جزء از بابت ستم کردن افراد در اجتماع. در همین عصر دولتهای زیادی وجود دارند که به صورت گسترده به مردم ستم میکنند ، میکُشند و به غارت میبرند. همچنین برخی افراد در بین ما هستند و یا خودمان که شاید گرفتار ستم به دیگران میشویم و متوجه اعمال خود نیستیم. در برخی موارد نه تنها با ستمکاران سازش میکنیم ، که حتی آنها را برای دوستی هم انتخاب میکنیم.
🌹 امام علی علیه السلام در ادامه راه رهایی از فتنه های آخرالزمان میفرمایند : « شما را چه باشد که به دنیا تکیه کردید و به ستم خشنودید و فرو گذاشتید آنچه را که عزت و سعادت و نیروی شما علیه ستمگران در آنست؟ نه از خدایتان شرم دارید و نه به حال خود فکر می کنید ؛ شما در هر روز ظلم میشوید ، ولی از خواب بیدار نمیگردید ، و سستی شما پایان نپذیرد. آیا نمیبینید دین شما کهنه میشود و شما سرگرم دنیایید؟ » (١)
💎خدای بزرگ میفرماید : « و شما مؤمنان ، هرگز نباید با ظالمان همدست و دوست باشید و گرنه آتش کیفر آنان در شما هم خواهد گرفت و در آن حال جز خدا هیچ دوستی نخواهید یافت و هرگز کسی شما را یاری نخواهد کرد. » (٢)
📚 ١- بحارالانوار ، ج ۶۵ ، ص ۶۲ ؛ ٢- هود/ ۱۱۳
#آخر الزمان
#مهدویت
🌸🍂🌺🍁🌼🍂
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍