💢روایاتی چند، درمورد القاب و کنیه های امام علی(علیه السلام):
🔰صدیق اکبر:
❇️ابن ماجه در سنن خود كه يكي از صحاح سته معتبر در نزد اهل سنت است، با سند صحيح می گوید:
🔆《عَنْ عَبَّادِ بْنِ عَبْدِ اللَّه قَالَ:قَالَ عَلِي(ع)ٌّ:
أَنَا عَبْدُ اللَّهِ وَأَخُو رَسُولِهِ(ص)َ وَأَنَا الصِّدِّيقُ الْأَكْبَرُ لَا يَقُولُهَا بَعْدِي إِلَّا كَذَّابٌ صَلَّيْتُ قَبْلَ النَّاسِ بِسَبْعِ سِنِينَ》🔅
💬عباد بن عبد الله گويد :
🌹علی(ع) فرمود :❣️
🔶من بنده ی خدا ، برادر رسول خدا(ص) و صديق اكبر هستم ، پس از من جز دروغگو، خود را «صديق» نخواهد خواند، من هفت سال قبل از ديگران نماز میخواندم.
📚منبع :سنن ابن ماجة، ج۱، ص۴۴
🌸🍂🌺🍁🌼🍂
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️چاهای اخرالرمان 🛑🛑🛑🛑🛑
🎙استاد دانشمند
🌸🍂🌺🍁🌼🍂
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
🌾🍁🌼🍂🌺🍁🌷🌸🍂🌹🍁
🌺🍂🌷🍁
🌹🍃🌸
🌻
⭕️با ستمکاران سازش نکن!
❇️در پس گذر از فتنه های آخرالزمان ، به موضوعی میرسیم که هم سطح کلان دارد و هم سطح جزء ؛ « موضوع ستمکاران ». کلان از بابت دولتهای ستمگر ، و جزء از بابت ستم کردن افراد در اجتماع. در همین عصر دولتهای زیادی وجود دارند که به صورت گسترده به مردم ستم میکنند ، میکُشند و به غارت میبرند. همچنین برخی افراد در بین ما هستند و یا خودمان که شاید گرفتار ستم به دیگران میشویم و متوجه اعمال خود نیستیم. در برخی موارد نه تنها با ستمکاران سازش میکنیم ، که حتی آنها را برای دوستی هم انتخاب میکنیم.
🌹 امام علی علیه السلام در ادامه راه رهایی از فتنه های آخرالزمان میفرمایند : « شما را چه باشد که به دنیا تکیه کردید و به ستم خشنودید و فرو گذاشتید آنچه را که عزت و سعادت و نیروی شما علیه ستمگران در آنست؟ نه از خدایتان شرم دارید و نه به حال خود فکر می کنید ؛ شما در هر روز ظلم میشوید ، ولی از خواب بیدار نمیگردید ، و سستی شما پایان نپذیرد. آیا نمیبینید دین شما کهنه میشود و شما سرگرم دنیایید؟ » (١)
💎خدای بزرگ میفرماید : « و شما مؤمنان ، هرگز نباید با ظالمان همدست و دوست باشید و گرنه آتش کیفر آنان در شما هم خواهد گرفت و در آن حال جز خدا هیچ دوستی نخواهید یافت و هرگز کسی شما را یاری نخواهد کرد. » (٢)
📚 ١- بحارالانوار ، ج ۶۵ ، ص ۶۲ ؛ ٢- هود/ ۱۱۳
#آخر الزمان
#مهدویت
🌸🍂🌺🍁🌼🍂
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
2019_5_22_18_32_42.mp3
2.76M
🎙آیت الله جوادی آملی
🔸چرا ۶۰ میلیون با هم دعوا داریم 🔻
چرا غیبت ؟ چرا تهمت ؟ چرا دروغ ؟
اسلام ظاهری 🔻
🌸🍂🌺🍁🌼🍂
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
🌺ای گل خشبو ، یا ضامن آهو
غریب خراسان رضا جان❣️
🍃دریای رأفت حقیقت رحمت
💚 نهایت ایمان رضا جان
ﺍَﻟﺴَّﻼﻡ ﻋَﻠَﯿْڪ ﯾﺎ ﻋَﻠے ﺍﺑْڹ ﻣﻮﺳَے ﺍﻟْﺮﺿﺎ(؏)"🌹❣️
#یا_امام_رضا_جانم💚
🕊اللهّمَ صَلّ عَلے عَلے بنْ موسَے الرّضا المرتَضے الامامِ التّقے النّقے و حُجّّتڪَ عَلے مَنْ فَوقَ الارْضَ و مَن تَحتَ الثرے الصّدّیق الشَّهید صَلَوةَ ڪثیرَةً تامَةً زاڪیَةً مُتَواصِلةً مُتَواتِرَةً مُتَرادِفَـہ ڪافْضَلِ ما صَلّیَتَ عَلے اَحَدٍ مِنْ اوْلیائِڪَ ❣️
#ساعت_هــــــــشــــــت_به_وقــــــــت_امام_رضــــا
🌼🍁🌺🍂🌸🍂
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
🌼🍃🌹🍂🌸🍁🌷🌿🌺🍂🕊
🌴#حکمت_۱۷۶_نهج البلاغه ؛ ابزار ریاست (بردبارى فراوان)(اخلاقى، مدیریتى)
🌟آلَةُ الرِّیَاسَةِ سَعَةُ الصَّدْرِ.✨✨
📕ترجمه:امام(علیه السلام) فرمود: وسیله ریاست، سعه صدر (و تحمل بسیار) است.
📖شرح و تفسیرپیام امیرالمؤمنین_علیه_السلام:
🔶ابزار ریاست امام(علیه السلام) در این گفتار حکیمانه که به صورت ضرب المثلى مشهور شده اشاره به یکى از مهم ترین ویژگى هایى که براى ریاست لازم است کرده مى فرماید: «وسیله ریاست، سعه صدر (و تحمل بسیار) است»; (آلَةُ الرِّیَاسَةِ سَعَةُ الصَّدْرِ).
🔷ناگفته پیداست کسى که به مقام ریاست مى رسد خواه ریاست معنوى باشد یا مادى اولا با مخالفت هایى از سوى رقیبان روبرو مى شود و از سویى دیگر انتظارات و توقعات بسیار از سوى مردم در برابر او آشکار مى گردد و براى انجام امور خود نیاز به همراهان و مشاورانى دارد که گاه از آنها خطاها و گاه خیانت هایى سر مى زند. اضافه بر همه اینها گاه مشکلاتى ناخواسته و غیر منتظرانه براى حوزه ریاست او به وجود مى آید.
🔸در برابر این امور اگر داراى سعه صدر و تحمل بسیار و بردبارى توأم با تدبیر و خونسردى همراه با شجاعت نباشد ادامه کار براى او بسیار مشکل خواهد شد. به همین دلیل مولا در میان تمام ویژگى هایى که یک رئیس باید داشته باشد روى سعه صدر انگشت گذاشته مى فرماید: «وسیله ریاست سعه صدر است». نمونه کامل آن را در زندگى پیغمبر اسلام(صلى الله علیه وآله)مى توان دید و یکى از روشن ترین مصادیق آن داستان فتح مکه است که بعد از پیروزى بر بت پرستان مکه انواع جنایت ها را درباره خود پیغمبر(صلى الله علیه وآله) و خاندان و دوستان او روا داشته بودند و از هیچ تلاش و کوششى براى نابودى آنها فروگذار نکرده بودند. در آن روز تاریخى که آتش انتقام در درون بسیارى از صحابه پیامبر زبانه مى کشید، آن حضرت فرمان عفو عمومى صادر و همه را آزاد کرد و فرمود: امروز روز رحمت است نه روز انتقام. نیز بارها اتفاق افتاد که افرادى با خشونت زیاد با پیامبر(صلى الله علیه وآله) روبرو شدند به گونه اى که بعضى از اصحاب انتظار داشتند
💠پیغمبر(صلى الله علیه وآله) فرمان قتل آنها را صادر کند. آن حضرت با محبت و عطوفت آن مخالفان لجوج و عنود را آرام ساخت. در زندگى امیرمؤمنان على(علیه السلام) و ائمه معصومین نیز این صحنه هاى فراوان دیده مى شود; محبتى که على(علیه السلام) درباره قاتل خود در واپسین ساعات عمرش ابراز کرد همه جا معروف است.
📕 علامه مجلسى(رحمه الله) در بحارالانوار درباره گفتوگوهاى امیرمؤمنان على(علیه السلام) با خوارج چنین نقل مى کند که روزى یکى از خوارج وارد مسجد شد در حالى که یاران على(علیه السلام) در اطراف او بودند فریاد زد: «لا حُکْمَ إلاّ لِلّهِ وَلَوْ کَرِهَ الْمُشْرِکُونَ; حکم فقط براى خداست، هرچند مشرکان کراهت داشته باشند. ⬅️(اشاره به این که چون شما مسئله حکمیت بشر را پذیرفته اید در راه شرک گام گذاشته اید)» مردم رو به سوى او کردند. او دوباره فریاد زد: «لا حُکْمَ إلاّ لِلّهِ وَلَوْ کَرِهَ الْمُتَلَفِّتُونَ; حکم مخصوص خداست هرچند کسانى که به سوى من نگاه مى کنند کراهت داشته باشند». على(علیه السلام) سر مبارکش را بلند و متوجه او شد. او بار سوم فریاد زد: «لا حُکْمَ إلاّ لِلّهِ وَلَوْ کَرِهَ أبُوالْحَسَنُ; حکم مخصوص خداست، هرچند على کراهت داشته باشد».
❇️امام(علیه السلام)با خونسردى در جواب او فرمود: «إنَّ أبَا الْحَسَنِ لا یَکْرَهُ أنْ یَکُونَ الْحُکْمُ لِلّهِ; على هرگز کراهت ندارد که حکم مخصوص خدا باشد». سپس اضافه فرمود: «حُکْمُ اللهِ أنْتَظِرُ فیکُمْ; من منتظر حکم خدا درباره شما هستم». این نکته در اینجا شایان توجه است که گاه مسئله سعه صدر با مسامحه و سهل انگارى اشتباه مى شود در حالى که هر کدام جایگاه خاص خود را دارد; سعه صدر آن است که براى انجام مدیریت صحیح گاه انسان لازم است موضوعاتى را ندیده بگیرد و خویشتن دارى نشان دهد و در مقام سختگیرى بر نیاید و به خطاکار فرصت دهد تا خویشتن را اصلاح کند. ولى مسامحه و سهل انگارى این است که انسان مدیریت صحیح را رها کند و در برابر حوادث و اشخاص خطاکار سستى و بى تدبیرى نشان دهد، بنابراین سعه صدر به مدیریت صحیح باز مى گردد و مسامحه به ترک مدیریت صحیح و تفاوت این دو آشکار است.
📚(1). بحارالانوار، ج 33، ص 344.
(2). سند گفتار حکیمانه: مرحوم خطیب در کتاب مصادر این گفتار حکمت آمیز را به همین عبارت از کتاب غررالحکم و الطراز نقل مى کند و اظهار امیدوارى نموده که منابع دیگرى که مربوط به قبل از سید رضى باشد به دست آورد. (مصادر نهج البلاغه، ج 4، ص145)
🌸🍂🌺🍁🌼🍂
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
#معرفت مهدوی🌼🍃
◀️محبّانی که نه با یزید همراه شدند و نه به امام حسین(علیهالسلام) یاری رساندند، به عمق دین راه نیافته بودند؛ چون بصیرت نداشتند و کوردل بودند.
◀️برای آنها امام، فرزند پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) و بندۀ بسیار خوب خدا بود. اما به این حقیقت دست نیافته بودند که امام، واسطۀ فیض و وسیلۀ ارتباط با خداست. نمیفهمیدند او هر کاری کند، خدایی است و هر دستوری بدهد، از فرمان الهی جدا نیست.
◀️تصور میکردند امام هم مثل هر کس دیگری ممکن است اشتباه کند. اینگونه بود که در برابر قیام امام، سکوت کردند و همراه نشدند.
◀️این خطر ما را هم تهدید میکند. حضرت حجت(عجلاللهفرجه) تمام نور الهی را ظهور خواهد داد؛ اما آن کس که به بصیرت و تفقّه در دین نرسیده باشد و سطحینگر باشد، نمیتواند آن نور را تشخیص دهد.
📚 #بیراهۀ_گمراهی
#موانع_ظهور
#معرفت_امام
🌸🍂🌺🍁🌼🍂
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍