🌸🍂🌷🍁🌺🌹🍂🌻🍃🕊
🌹🍁🌺
🌷🍃
🌼
#پرسش_پاسخ⁉️
❓پرسش:
💢ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﺍﻳﻨﻜﻪ ﻣﺮﺩﻡ #ﺑﻌﺪ_ﺍﺯ_ﻇﻬﻮﺭ ﺗﻘﺮﻳﺒﺎ ﺻﺎﻟﺢ میﺷﻮﻧﺪ ﭼﺮﺍ ﺧﺪﺍی ﺗﻌﺎلی ﺩﺭ ﻗﺮﺁﻥ ﻣﻲﻓﺮﻣﺎﻳﺪ ﻛﻪ ﺭﻭﺯ ﻗﻴﺎﻣﺖ ﻣﺮﺩﻡ ﺩﺭ ﭘﺮﻳﺸﺎﻧﻲ ﺑﻪ ﺳﺮ ﻣﻲﺑﺮﻧﺪ؟
✅ ﭘﺎﺳﺦ:
💎ﺧﺪﺍﻱ ﺗﻌﺎﻟﻲ ﺗﻨﻬﺎ ﻣﺮﺩﻡ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﻇﻬﻮﺭ ﺭﺍ ﻧﮕﻔﺘﻪ، ﺑﻠﻜﻪ ﺑﻪ ﻃﻮﺭ ﻛﻠّﻲ ﺧﺪﺍﻱ ﺗﻌﺎﻟﻲ ﺍﻓﺮﺍﺩ ﻣﻌﺼﻴﺘﻜﺎﺭ ﻭ ﻛﻔّﺎﺭ ﺭﺍ ﮔﻔﺘﻪ ﺍﺳﺖ. ﻭﺍﻟﺎّ ﺩﺭﺑﺎﺭﻩ ﺻﺎﻟﺤﻴﻦ ﻭ ﻣﺆﻣﻨﻴﻦ ﻭ ﺍﻓﺮﺍﺩ ﭘﺎﻙ ﮔﻔﺘﻪ ﺍﻧﺪ ﻛﻪ ﺁﻧﻬﺎ ﭘﺮﻳﺸﺎﻥ ﻧﻴﺴﺘﻨﺪ، ﺁﻧﻬﺎ ﭘﺮﻳﺸﺎﻧﻲ ﻧﺪﺍﺭﻧﺪ، ﺍﻓﺮﺍﺩ ﻧﺎﺻﺎﻟﺢ ﺩﺭ ﻫﺮ ﻣﻜﺎﻧﻲ ﻳﺎ ﺯﻣﺎﻧﻲ ﺑﻮﺩﻩ ﺑﺎﺷﻨﺪ ﺩﺭ ﺭﻭﺯ ﻗﻴﺎﻣﺖ ﭘﺮﻳﺸﺎﻧﻨﺪ. ﻭﻟﻲ ﻫﻤﻪ ﻣﺮﺩﻡ ﭘﺮﻳﺸﺎﻥ ﻧﻴﺴﺘﻨﺪ ﺑﻠﻜﻪ ﺩﺭ ﺩﻋﺎﻱ ﻧﺪﺑﻪ ﻭ ﺩﺭ ﺭﻭﺍﻳﺎﺕ ﺷﻴﻌﻪ ﻭ ﺳﻨّﻲ ﺍﺯ ﻗﻮﻝ ﺭﺳﻮﻝ ﮔﺮﺍﻣﻲ ﺻﻠّﻲ ﺍﻟﻠّﻪ ﻋﻠﻴﻪ ﻭ ﺁﻟﻪ ﻣﻲﮔﻮﺋﻴﻢ: ﻭ ﺷﻴﻌﺘﻚ ﻋﻠﻲ ﻣﻨﺎﺑﺮ ﻣﻦ ﻧﻮﺭ ﻣﺒﻴﻀّﺔ ﻭﺟﻮﻫﻬﻢ ﺣﻮﻟﻲ ﻓﻲ ﺍﻟﺠﻨّﺔ ﻳﻌﻨﻲ ﺷﻴﻌﻪ ﻭ ﭘﻴﺮﻭ ﺗﻮ ﺍﻱ ﻋﻠﻲ ﺑﻦ ﺍﺑﻴﻄﺎﻟﺐ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﺑﺮ ﻣﻨﺒﺮﻫﺎﺋﻲ ﺍﺯ ﻧﻮﺭ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﻛﻪ ﺻﻮﺭﺗﻬﺎﻳﺸﺎﻥ ﺩﺭ ﺑﻬﺸﺖ ﻧﻮﺭﺍﻓﺸﺎﻧﻲ ﻣﻲﻛﻨﺪ ﻭ ﺩﺭ ﺍﻃﺮﺍﻑ ﺧﻮﺍﻫﻨﺪ ﺑﻮﺩ. ﺁﻧﻬﺎ ﺍﺯ ﻫﻤﺎﻥ ﻟﺤﻈﻪ ﺍﻱ ﻛﻪ ﺳﺮ ﺍﺯ ﺧﺎﻙ ﺑﺮ ﻣﻲﺩﺍﺭﻧﺪ ﺻﻮﺭﺗﺸﺎﻥ ﭘﺮ ﺍﺯ ﻧﻮﺭ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺣﺘّﻲ ﺁﻧﻬﺎﺋﻲ ﻛﻪ ﭘﺮﻳﺸﺎﻧﻨﺪ ﺑﻪ ﺍﻳﻨﻬﺎ ﻣﻲﮔﻮﻳﻨﺪ ﻛﻪ ﺻﻮﺭﺗﺘﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻃﺮﻑ ﻣﺎ ﺑﺮﮔﺮﺩﺍﻧﻴﺪ ﺗﺎ ﻣﺎ ﺍﺯ ﺷﻤﺎ ﺍﻗﺘﺒﺎﺱ ﻧﻮﺭ ﺑﻜﻨﻴﻢ، ﺁﻧﻬﺎ ﻣﻲﮔﻮﻳﻨﺪ: ﻗﻴﻞَ ﺍﺭْﺟِﻌُﻮﺍ ﻭَﺭﺁﺋَﻜُﻢْ ﻓَﺎﻟَْﺘﻤِﺴُﻮﺍ ﻧُﻮﺭﺍ. ﺑﺮﮔﺮﺩﻳﺪ ﺩﺭ ﺩﻧﻴﺎ، ﺍﺯ ﺁﻧﺠﺎ ﻣﻲﺑﺎﻳﺴﺖ ﻧﻮﺭ ﻭ ﻫﺪﺍﻳﺘﻲ ﻛﺴﺐ ﻣﻲﻛﺮﺩﻳﺪ ﻭ ﺑﻌﺪ ﺍﻳﻨﺠﺎ ﻣﻲﺁﻣﺪﻳﺪ.
📚 کتاب شریف انوار صاحب الزمان
الّلهُمَّ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَـ الْفَرَج 🌹
🌸🍂🌺🍁🌼🍂
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
کانال ܫߊܢܚ݅ܧߊࡍ߭ ܥ݆ܣߊܝܥܘ ܩܫࡎࡐܩܢ ܫܠࡅ࡙ܣܩܢ ߊܠܢܚܠߊܩܢ
🌸🍂🌼🍁🌻🌱🌷🌺🍁🌹🍂🕊 🌴#ادامه #حکمت_191_نهج_البلاغه: بیوفایی و ناپایداری دنیا 📖#ادامه_شرح_پیام_امیرالمؤمنین_ع
🌸🍂🌼🍁🌻🌱🌷🌺🍁🌹🍂🕊
🌴#ادامه #حکمت_191_نهج_البلاغه: بیوفایی و ناپایداری دنیا
📖#ادامه_شرح_پیام_امیرالمؤمنین_علیه_السلام:
✅چهره واقعى دنيا و سرانجام دنياپرستان:
🔰در پنجمین نکته که باز در ارتباط با نکات پیشین است مى فرماید: «بنابراین ما اعوان و یاران مرگیم و جانمان 🔸هدف (عوامل) مرگبار و با این حال چگونه مى توانیم امید بقا داشته باشیم»; (فَنَحْنُ أَعْوَانُ الْمَنُونِ وَأَنْفُسُنَا نَصْبُ الْحُتُوفِ فَمِنْ أَیْنَ نَرْجُو الْبَقَاءَ).
«منون» از ریشه «منّ» به معناى قطع و نقصان گرفته شده و از آنجا که مرگ عمر انسان را قطع مى کند و مایه نقصان عدد انسان ها مى گردد به آن «منون» گفته شده است.
تعبیر به «أعْوانُ الْمَنُون» (یاران و کمک کاران مرگ) از این نظر است که انسان با گذراندن عمر خود گویى به مرگ خویش کمک مى کند و تعبیر به «نَصْبُ الْحُتُوف» (حتُوف جمع «حَتف» به معناى مرگ) اشاره به این است که عوامل نابودى، بیمارى ها، سیل ها، زلزله ها، جنگ ها و حادثه هاى ناگوار هر کدام جان انسان را نشانه گرفته اند و سرانجام یکى از آنها تیر خود را به هدف مى زند و به زندگى انسان پایان مى دهد و به این دلیل امام(علیه السلام) مى فرماید: با وجود این عوامل مرگبار ما چگونه امید بقا داریم؟ هیچ کس از یک روز بعد از این و یا حتى یک ساعت بعد آگاه نیست که چه سرنوشتى دارد. آیا در زمره زندگان است، یا در کنار مردگان آرمیده; خواه پیر باشد یا جوان، سالم باشد یا بیمار.
💠حضرت در ششمین و آخرین نکته در تکمیل بحث هاى گذشته مى فرماید: «این شب و روز هرگز ارزش چیزى را بالا نبرده جز این که به سرعت باز مى گردند و آنچه را بنا کرده ویران مى سازند و هرچه را جمع کرده پراکنده مى کنند»; (وَهَذَا اللَّیْلُ وَ النَّهَارُ لَمْ یَرْفَعَا مِنْ شَیْء شَرَفاً إِلاَّ أَسْرَعَا الْکَرَّةَ فِی هَدْمِ مَا بَنَیَا وَتَفْرِیقِ مَا جَمَعَا).
شب و روز در واقع واحدهاى زندگى انسان را تشکیل مى دهند که عمر انسان با گذشت آنها سپرى مى شود و نسبت حوادث به شب و روز (با آنکه آنها ظرف زمانند نه عامل حوادث) نوعى مجاز در نسبت است. شبیه آنچه 📃در خطبه اى از پیغمبر اکرم(صلى الله علیه وآله) آمده که مى فرماید: «وَقَدْ رَأیْتُمُ اللَّیْلَ وَالنَّهارَ کَیْفَ یُبْلِیانِ کُلَّ جَدید وَیُقَرِّبانِ کُلَّ بَعید; شما مردم شب و روز را دیده اید که چگونه هرچیز نو و جدیدى را کهنه و هر دورى را نزدیک مى سازند».(3)
🌹امیرمؤمنان(علیه السلام) با تعبیر دیگرى در خطبه 90 که در جلد سوم گذشت آن را بیان فرموده و به جاى شب و روز خورشید و ماه را عامل کهنه شدن نوها و دور شدن نزدیک ها مى شمرد. (وَالشَّمْسَ وَالْقَمَرَ دائِبانِ فی مَرْضاتِهِ یُبْلِیانِ کُلَّ جَدید وَیُقَرِّبانِ کُلَّ بَعید).
❇️در یک جمع بندى از مجموع این گفتار حکیمانه مى توان چنین گفت: از آنجا که «حُبُّ الدُّنْیا رَأْسُ کُلِّ خَطیئَة»(4) و علاقه به مادیات سرچشمه همه یا اغلب گناهان است، امام(علیه السلام) براى کاستن حب دنیا به ناپایدارى آن از تعبیرات بسیار پرمعنا در این کلام نورانى استفاده کرده است.
نخست هدف بودن انسان را در برابر تیرهاى مرگ که سرانجام هر کسى است مطرح مى کند و سپس به خطراتى که در هر لحظه حیات انسان را تهدید مى کند ـ مانند گلوگیر شدن جرعه آب یا لقمه غذا ـ اشاره مى فرماید سپس به این نکته مهم توجه مى دهد که همیشه مواهب دنیا با محرومیت هایى همراه است و هرگز انسان نمى تواند تمام آنها را یکجا در اختیار بگیرد. آن گاه هشدار مى دهد که روزهاى عمر پى در پى در گذرند و هر روز، انسان گام تازه اى به سوى مرگ بر مى دارد و مهم اینجاست که از دست دادن سرمایه عمر در اختیار ما نیست; چه بخواهیم و چه نخواهیم پى در پى از ما گرفته مى شود.
✳️مجموع این سخن درس عبرتى است براى همگان تا زهد در دنیا را پیشه کنند و از حرص و آز و طمع و غرق شدن در لذات بپرهیزند و از این دنیا براى سعادت جاویدان خود در سراى آخرت بیندوزند.
*****
📚پی نوشت:(3). بحارالانوار، ج 74، ص 177.
(4). کافى، ج 2، ص 130.
#قسمت_سوم_حکمت_191_نهج_البلاغه_پایان📚
🌸🍂🌺🍁🌼🍂
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
#نجوای_شبانه💫
🌟آموخته ام که خدا عشق است
و عشق تنها خداست
آموخته ام که وقتی نا امید می شوم
خدا با تمام عظمتش عاشقانه انتظار می کشد
تا دوباره به رحمت او امیدوار شوم
آموخته ام اگر تاکنون به آنچه خواستم نرسیدم
خدا برایم بهترش را در نظر گرفته است
آموخته ام که زندگی دشوار است
ولی من از او سخت ترم .
#شبتون_خدایی🌙
🌸🍂🌺🍁🌼🍂
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
#شبت_بخیر_مهــــربانترینم💚
🕊 شاها نظری کن دل مسکین گدا را
🦋 بگذار به چشمان ترم ، آن کف پا را
🕊 از بهر ظهور تو دعا می کنم هر شب
🦋 یک بار اجابت بنما خواهش ما را
🕊 ای خاک درت تاج سرم مهدی زهرا
🦋 نومید مکن از درت این بی سر و پا را
🦋#شـبــ🌙تــــون مــهــدوے✋
#نفســــــتون_حـــــــــیدری❤️
#التماس_دعای_فرج 🤲
🦋 اللّهُــمَّ عَجـِّـل لِوَلیِّــکَ الفَــــرَج 🌹
#یا_علی🦋
🌸🍂🌺🍁🌼🍂
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
🌸🍂🌺🍁🌼🍂🌸
💠زیارت امیر المؤمنين (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س) در روز یک شنبه✨
❣️السَّلامُ عَلَى الشَّجَرَةِالنَّبَوِیَّةِ، وَ الدَّوْحَةِ الْهاشِمِیَّةِ الْمُضیئَةِ، الْمُثْمِرَةِ بِالنَّبُوَّةِ،الْمُونِقَةِبِالْإِمامَةِ، وَ عَلى ضَجیعَیْكَ آدَمَ وَ نُوحٍ عَلَیْهِمَا السَّلامُ، اَلسَّلامُ عَلَیْكَ وَ عَلى اَهْلِ بَیْتِكَ الطَّیِّبینَ الطَّاهِرینَ، اَلسَّلامُ عَلَیْكَ وَ عَلَى الْمَلائِكَةِ الْمُحْدِقینَ بِكَ، وَ الْحآفّینَ بِقَبْرِكَ، یامَوْلاىَ یا اَمیرَالْمُوْمِنینَ، هذا یَوْمُ الْأَحَدِ وَهُوَ یَوْمُكَ وَ بِاسْمِكَ، وَاَنَا ضَیْفُكَ فیهِ وَ جارُكَ، فَاَضِفْنى یا مَوْلاىَ وَا َجِرْنى، فَاِنَّكَ كَریمٌ تُحِبُّ الضِّیافَةَ وَ مَأْمُورٌ بِالْإِجارَةِ، فَافْعَلْ ما رَغِبْتُ اِلَیْكَ فیهِ، وَ رَجَوْتُهُ مِنْكَ، بِمَنْزِلَتِكَ وَ آلِ بَیْتِكَ عِنْدَاللَّهِ، وَ مَنْزِلَتِهِ عِنْدَكُمْ، وَ بِحَقِّ ابْنِ عَمِّكَ رَسُولِ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ و َآلِهِ وَسَلَّمَ، وَ عَلَیْهِمْ [وَعَلَیْكُمْ] اَجْمَعینَ.❣️
💞 السَّلامُ عَلَیْكِ یا مُمْتَحَنَةُ، امْتَحَنَكِ الَّذى خَلَقَكِ، فَوَجَدَكِ لِمَا امْتَحَنَكِ صابِرَةً، اَنَا لَكِ مُصَدِّقٌ، صابِرٌ عَلى ما اَتى بِهِ اَبُوكِ وَ وَصِیُّهُ، صَلَواتُ اللَّهِ عَلَیْهِما، وَ اَنَا اَسْئَلُكِ اِنْ كُنْتُ صَدَّقْتُكِ اِلاَّ اَلْحَقْتِنى بِتَصْدیقى لَهُما لِتُسَرَّ نَفْسى فَاشْهَدىاَنّى ظاهِرٌ بِوَِلایَتِكِ، وَ وَِلایَةِ آلِ بَیْتِكِ صَلَواتُ اللَّهِ عَلَیْهِمْ اَجْمَعینَ.💞
🔷ذکر روز یکشنبه :یا ذوالجلال و الاکرام ۱۰۰مرتبه
🌸🍂🌺🍁🌼🍂
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
💠روزمان را با آیات قرآن نورانی میکنیم:
🌟والَّذِي هُوَ يُطْعِمُنِي وَيَسْقِينِ✨
🍃و همان خدایی که مرا غذا میدهد و سیراب میگرداند.
🌟وإِذَا مَرِضْتُ فَهُوَ يَشْفِينِ✨
🍃و چون بیمار شوم مرا شفا میدهد.
📗ســــــــــــوره شـــــــــــعرا ءآیـــــــــه 79و80
🌸🍂🌺🍁🌼🍂
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
🌾🌱🍁🌷🍃🥀🍂🕊
🌷🍁🌾
🥀🍂
🌱
🌴#ادامه #ترجمه_و_شرح_خطبه_16_نهج_البلاغه؛ بخش اول: امتحان امت اسلامی
📖شرح پيام امام اميرالمؤمنين عليه السلام، ج 1، ص: 545-535
🍃و من كلام له عليه السّلام لما بويع بالمدينة.
🌱از سخنانى كه هنگام بيعت در مدينه بيان فرمود.
📃خطبه در يك نگاه:
✅اين خطبه، نخستين خطبه يا از نخستين خطبه هايى است كه بعد از قتل عثمان و به حكومت رسيدن امام (ع) در مدينه ايراد شد و با توجّه به جايگاه آن و زمان صدور خطبه، تفسير محتواى آن آسانتر است.
اين خطبه بر چهار محور گردش مى كند:
نخست هشدارى است كه على (ع) به همه مردم در مورد امتحاناتى كه در پيش دارند مى دهد و آن زمان را به زمان قيام پيامبر اكرم (ص) تشبيه مى كند و انقلاب دوران خلافتش را همانند انقلاب رسول اللّه (ص) مى شمارد كه مردم را از يك دوران جاهليّت به دوران نور و هدايت منتقل ساخت هر چند تحمّل اين انقلاب براى بسيارى سخت و سنگين و كوره امتحان داغ و سوزان است.
انحرافاتى كه بعد از پيامبر (ص) پيدا شد و به تبعيض در بيت المال و غارت اموال مسلمين و سپردن پستهاى مهم به بازماندگان «عصر جاهليت» انجاميد، نياز به انقلاب جديدى داشت كه به دست مبارك على (ع) بنيان نهاده شد.
💚على (ع) در همين بخش به مردم يادآورى مى كند كه به گذشته تاريخ اسلام و اقوامى كه پيش از اسلام مى زيستند باز گردند و از سرنوشت آنها عبرت گيرند.
✳️در بخش ديگرى از اين خطبه، خطا و گناه را با تقوا و پرهيزكارى مقايسه مى كند و سرانجام هر يك را نشان مى دهد كه چگونه گناهان قابل كنترل نيستند و مسير تقوا و پرهيزكارى كاملا قابل كنترل است سپس مردم را از گرفتار شدن در چنگال چيزى كه عاقبتش خطرناك است بر حذر مى دارد.
در سوّمين بخش خطبه اشاره كوتاه و پر معنايى به مسأله حق و باطل مى كند و به آنها هشدار مى دهد كه از كمى طرفداران حق و فزونى پيروان باطل وحشت نكنند، راه حق را در پيش گيرند و در انتظار پيروزى و نصرت الهى باشند.
❇️آخرين بخش خطبه مشتمل بر يك سلسله اندرزهاست كه هر كدام به عنوان يك اصل مهم و اساسى بايد در زندگى مورد توجّه باشد. اندرز به كناره گيرى از راه افراط و تفريط، پافشارى بر قرآن و سنّت، شناخت موقعيت خويش در جامعه، لزوم دعوت به اتحاد و «اصلاح ذات البين» و بالاخره توبه كردن از گناهان و همه بركات را از ناحيه او دانستن.
#ادامه_دارد... #قسمت_دوم_خطبه_16_نهج_البلاغه
🌸🍂🌺🍁🌼🍂
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
🌸🍂🌺🍁🌼🍂
#امام_زمان_عج 🌼🍂
#معرفت
✅ ویژگیها و جهاتی که در امام زمان عجل اللَّه فرجه هست و مایه لزوم دعا برای آن جناب است
🔷 ندای آن حضرت علیه السلام (۱۵)
📕در بحار در حدیثی از طریق عامّه از نبی اکرم صلی الله علیه وآله وسلم آمده که فرمود: ...
🔶تا اینکه آن حضرت علیه السلام فرمان دهد آواز دهنده ای ندا کند: هر کس نیازی به مال داشته باشد بیاید. پس جز یک نفر هیچ کس از جای برنمی خیزد. میگوید: من نیازمندم. میفرماید: نزد خازن مسؤل بیت المال برو به او بگو: مهدی به تو امر میکند که به من مالی بدهی. هنگامی که آن مرد نزد خازن میرود، او میگوید: جامه هایت را برگیر. و چون پولها را به دامنش میریزد، آن شخص پشیمان میشود و با خود میگوید: من طمعکارترین افراد امت محمد صلی الله علیه وآله وسلم هستم، آنگاه پولها را برمی گرداند، ولی از او پذیرفته نمی شود و به او میگویند: ما آنچه داده ایم دوباره نمی گیریم (۱) ....
📚(۱) بحار الانوار، ۵۱ / ۹۲
مکیال المکارم فی فوائد الدّعاء للقائم(ع)،ج۱،ص۳۸۸
🌸🍂🌺🍁🌼🍂
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
4_6021737134757513231.mp3
3.55M
🔳تکبر و خودخواهی🔰
🎙استاد عالی
🌸🍂🌺🍁🌼🍂
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
کانال ܫߊܢܚ݅ܧߊࡍ߭ ܥ݆ܣߊܝܥܘ ܩܫࡎࡐܩܢ ܫܠࡅ࡙ܣܩܢ ߊܠܢܚܠߊܩܢ
🥀🍂🌷🍁🌱🕊 🌷🍁 🌱 📚#ادامه_گزارش لحظه به لحظه جریان هجوم به خانه امام علی(ع) و أخذ بیعت اجباری از ایشان توس
🥀🍂🌷🍁🌱🕊
🌷🍁
🌱
📚#ادامه_گزارش لحظه به لحظه جریان هجوم به خانه امام علی(ع) و أخذ بیعت اجباری از ایشان توسط غاصبین خلافت، تا شهادت حضرت فاطمه زهرا(س):
7️⃣از سر گیری اجبار بر أخذ بیعت از امام علی(ع):👇
❇️بعد از پایان یافتن کار تنظیم و جمع آوری قرآن توسط امام علی(ع)، ابوبکر بعد از مدت کوتاهی که از شهادت رسول اکرم(ص) کسی را برای سه مرتبه نزد امام(ع) فرستاد و او را به بیعت با خود فراخواند.
امیر المومنین(ع) هر سه مرتبه را شخصا خود بر در خانه آمد و به آنان جواب رد داد و ولایت را مختص خود اعلام کرد.
◾️غاصبان خلافت بعد از شنیدن جواب امام(ع) آن روزها را سکوت و اقدامی نکردند.(۱)
از بهانه های اصحاب سقیفه برای اینکه بتوانند خلافت را از امام علی(ع) غصب کنند، جوان بودن امام علی(ع) بود که نقل است؛
🔸ابوعبیده بن جراح که یکی از گردانندگان سقیفه وطرفدار خلافت ابوبکر بود، برای قانع کردن حضرت علی(ع) برای بیعت با ابوبکر و صرفنظر از خلافت، خطاب به امام(ع) گفت :
🌟《اِنَّکَ حَدِیثُ السِّنِّ وَ هَؤُلَاءِ مَشِیخَةُ قَومِکَ لَیسَ لَکَ مِثلَ تَجرِبَتِهِم وَ مَعرِفَتِهِم بِالأُمُورِ》
🔶تو جوانی و آنان پیران و سالخوردگان قوم تو هستند و تو فاقد تجربه و آگاهی نسبت به امور مسلمین هستی، در حالی که اینان نسبت به این امور آگاه و با تجربه هستند.(۲)
همین توجیه را خلیفه دوم در گفتگو با ابنعباس ذکر کرد و از مسئله جوان بودن امام علی(ع) استفاده کرد و مردم را برای بیعت با ابوبکر شوراند.
در حالی که حضرت علی(ع) در آن زمان ۳۳ سال داشت.
📚منابع :۱)کتاب سلیم بن قیس هلالی، ص۸۶۰
۲)شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید، ج۶، ص۱۲
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
🌸🍃
🌸 #امیرالمومنین علیه السلام:
🍃دلها مانند ظرفاند،
و بهترین آنها ظرفیاست که
نیکی را بیشتر در خود نگه دارد...
📚 #غررالحکم /۳۴۴۹
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹🥀 ماجرای زاهدان نجف و امام زمان(عج) 🥀🌹
بسیارشنیدنی👌
الّلهُمَّ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَج 💚
🌸🍂🌺🍁🌼🍂
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
#امام_زمان_عج 🌼
#ولایت 🌸
#غیبت
🎴 باب روايات امام موسى كاظم عليه السّلام در باره قائم عليه السّلام و غيبت او (۳)
⛅️يونس بن عبد الرّحمن گويد: بر موسى بن جعفر وارد شدم و گفتم: اى فرزند رسول خدا! آيا شما قائم به حقّ هستيد؟ فرمود: من قائم به حقّ هستم و ليكن قائمى كه زمين را از دشمنان خدا پاك سازد و آن را از عدل و داد آكنده سازد همچنان كه پر از ظلم و جور شده باشد او پنجمين از فرزندان من است و او را غيبتى طولانى است زيرا بر نفس خود مى هراسد و اقوامى در آن غيبت مرتدّ شده و اقوامى ديگر در آن ثابت قدم خواهند بود.
سپس فرمود: خوشا بر احوال شيعيان ما كه در غيبت قائم ما به رشته ما متمسّك هستند و بر دوستى ما و بيزارى از دشمنان ما ثابت قدم هستند، آنها از ما و ما از آنهائيم، آنها ما را به امامت و ما نيز آنان را به عنوان شيعيان پذيرفته ايم پس خوشا بر احوال آنها و خوشا بر احوال آنها بخدا سوگند آنان در روز قيامت هم درجه ما هستند.
❇️سپس فرمود: خوشا بر احوال شيعيان ما كه در غيبت قائم ما به رشته ما متمسّك هستند و بر دوستى ما و بيزارى از دشمنان ما ثابت قدم هستند، آنها از ما و ما از آنهائيم، آنها ما را به امامت و ما نيز آنان را به عنوان شيعيان پذيرفته ايم پس خوشا بر احوال آنها و خوشا بر احوال آنها بخدا سوگند آنان در روز قيامت هم درجه ما هستند.
📚کمال الدین، ج ۲، ص ۴۴
🌤الّلهُـــمَّ عَجِّــــــلْ لِوَلِیِّکَــــــ الْفَــــــــرَج الساعة🌹
🌸🍂🌺🍁🌼🍂
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
#داستانهای_نماز💫
🕊دو رکعت نماز برای خدا
✍️روزی دو شتر بزرگ و چاق برای رسول خدا (صلی الله علیه و آله) هدیه آوردند.حضرت به اصحاب خود فرمود: آیا کسی هست در میان شما که دو رکعت نماز بخواند و در قیام و رکوع و سجود و وضو و خشوع اهتمام به امور دنیا نداشته و در قلب او فکر دنیا نبوده باشد تا من یکی از این دو شتر را به او بدهم؟ کسی جواب نگفت. سه مرتبه این جمله را فرمود. کسی جواب او را ند اد مگر علی بن ابیطالب (علیه السلام) برخاست و عرض کرد یا رسول الله من میخوانم و از اول نماز تا آخر چیزی از دنیا به خاطرم راه نداده فکر دنیا را نمیکنم.
💠رسول خدا: بخوان. علی ع نماز را خوانده و تمام کرد. جبرئیل نازل شد و عرض کرد یا رسول الله یکی از دو شتر را به علی ع بده. رسول خدا: من با حضرت علی شرط کرده بودم چیزی از دنیا به قلبش راه ندهد ولی حضرت علی در سلام نماز به خاطرش آورد من کدام یکی را بگیرم بزرگش را یا چاقش را. جبرئیل: یا محمد خداوند میفرماید که علی ع فکر میکرد بزرگ را بگیرم یا چاقرا گرفته قربانی کنم و در راه خدا صدقه بدهم و این فکر علی ع در سلام نماز برای خدا بود، نه برای دنیا. رسول خدا یک شتر از آن دو شتر را به علی (علیه السلام) داد .[۱]
📚[۱]. مناقب، ج ۱، ص ۳۰۲.
#نماز_اول_وقت
🌸🍂🌺🍁🌼🍂
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍