May 11
💯برخی از مهمترین قوانین آپارتمان نشینی🏢
✅طبق مواردی که در قانون تملک آپارتمانها بیان شده است، اهالی ساختمان موظف هستند که در حد معمول و استانداری از مشاعات ساختمان استفاده کنند، به طوری که باعث آزار و ناراحتی دیگران و همسایه ها نشود (برای مثال، هیچ واحدی حق این را ندارد که وسایل خود را در حیاط، پارکینگ یا پشت بام قرار دهد و یا این که نمی تواند اگر ساکن طبقه اول است در نظر بگیرد که حیاط ساختمان فقط متعلق به او می باشد و برای نگهداری وسایل خود از آنجا استفاده کند)
✅اهالی ساختمان نمی توانند از مشاعات ساختمان برای نگهداری حیوانات خانگی استفاده کنند.
✅هیچ کدام از واحدهای ساختمان نمی توانند مشاعات ساختمان را تصرف کنند و بدون هماهنگی آن را به شخص دیگری واگذار کنند (برای مثال اگر شما در یک ساختمان زندگی می کنید حق اجاره یا فروش پارکینگ برای شما وجود ندارد، مگر این که از قبل یا سایر واحد ها در مورد این موضوع صحبت کرده باشید و به توافق رسیده باشید.
✅همچنین قرار دادن هرگونه وسایل، زباله، آشغال و هر چیزی که به نوعی سد معبر ایجاد کند در قسمت های مشاع ساختمان ممنوع می باشد.
✅ ساکنین نمی توانند هیچگونه تغییر در نقشه و نمای ساختمان ایجاد کنند و اگر قرار است که این اتفاق رخ دهد تغییرات و یا حتی تعمیرات مربوطه باید با هماهنگی مدیر ساختمان و سایر واحد ها انجام شود و چنانچه نیاز به مجوز داشته باشد، باید دریافت شود.
✅هیچ واحدی این حق را ندارد که بتواند به طور اختصاصی از برق و آب مشاع ساختمان استفاده کند (برای مثال، هیچکدام از ساکنین نمی توانند به طور اختصاصی از آب مشاعی که در ساختمان وجود دارد برای شستن ماشین استفاده کند.)
✅ اگر خرابی در قسمت مشاعات ساختمان نظیر پارکینگ به وجود آید، هزینه هر گونه تعمیر باید به نسبت مساوی بین ساکنین ساختمان تقسیم شود و همه موظف هستند که این هزینه را پرداخت کنند. اگر واحدی احساس کند نسبت به دیگران هزینه بیشتری پرداخت میکند، میتواند این مورد را با مدیر ساختمان در میان بگذارد و اگر جوابی دریافت نکرد در نهایت می تواند به صورت قانونی (مراجع قضایی) وارد عمل شود.
✅ چنانچه مواردی مانند آب دادن از سقف و خرابی یا گرفتگی لوله را مشاهده کردید، هزینه ی تعمیرات این خسارت ها بر عهده واحد طبقه بالایی شما می باشد.
✅ هیچ کدام از واحدها برای این که بتواند در خانه ی خود تجهیزاتی مانند شومینه ایجاد کند، این حق را ندارد که نمای ساختمان را تخریب کند و یا تغییر دهد.
✅ چنانچه در سند یا قولنامه ی واحدی که شما در آنجا مشغول به زندگی هستید موردی تحت عنوان پارکینگ اختصاصی قید شده است، تنها واحد مذکور میتواند خودرو را در آن پارکینگ قرار دهد. بنابراین دیگران نمی توانند از پارکینگ او استفاده کنند حتی اگر خالی باشد و خود آن واحد نیز حق استفاده از پارکینگ دیگری را ندارد.
✅ چنانچه در ساختمان پارکینگ ها به طور مشاع است و هیچ کدام از اهالی ساختمان نسبت به پارکینگها مالکیت و تصرف ندارند و استفاده از آن باید به صورت توافقی بین ساکنین ساختمان انجام شود.
✅ اگر به هر دلیلی یکی از افراد ساختمان از پارکینگی استفاده کند که خالی می باشد اما در تصرف شخص دیگری قرار دارد باید به مالک آن پارکیگ اجاره پرداخت کند.
✅ اگر فردی خودروی خود را در پارکینگ دیگری قرار دهد و با هشدارهای مداوم صاحب پارکینگ، خودروی خود را خارج نکند. مالک میتواند به طور کاملاً قانونی از او شکایت کند و مراحل مربوطه را طی کند و با توجه با قانون با شخص برخورد شود.
✅ اگر قرار است که در قسمت های مشاع ساختمان مانند پارکینگ جشن برگزار شود باید با هماهنگی و رضایت همه اعضای ساختمان صورت گیرد.
✅ همه ی اعضای ساختمان نسبت به تمیزی و نظافت قسمت های مشاع ساختمان مسئول هستند و باید در حفظ نظافت این قسمت ها کوشا باشند.
✅ هیچ کدام از اعضای ساختمان نمی تواند از آسانسور مسافربری برای جابجایی بار و اسباب و اثانیه استفاده کند و در صورت انجام این کار و خرابی آسانسور هزینه تعمیر بر عهده آن فرد می باشد.
✅ اگر واحدی نیز برای اسباب کشی و حمل اسباب بزرگ و سنگین نیز از آسانسور استفاده کرد، اگر به آسانسور آسیبی وارد شود، هزینه تعمیر مجددا بر عهده همان واحد می باشد.
✅ قرار دادن هر گونه وسایل تیز و برنده در کف پشت بام که امکان خرابی در آن قسمت را به وجود آورد، ممنوع می باشد و در صورت بروز و ایجاد خرابی کلیه هزینه تعمیرات بر عهده شخص خطا کننده می باشد.
✅ در مورد نگهداری از حیوانات همانطور که در قسمت های مشاع ساختمان بیان کردین، این امکان وجود ندارد و شما نمی توانید هیچ حیوانی را در پشت بام نگهداری کنید.
✅ مورد دیگری که وجود دارد این است که پاگرد پشت بام نیز جزئی از مشاعات ساختمان است و هیچ واحدی حق استفاده از آن به طور شخصی و اختصاصی را ندارد
⬇️ ادامه در پست بعد ⬇️
🛠 @Asistantman 🛠
💯برخی از مهمترین قوانین آپارتمان نشینی🏢
✅ هیچ کدام از واحد های موجود در ساختمان نمی توانند به طور مستقل و بدون هماهنگی با سایر واحد ها درب پشت بام را قفل کنند. مگر این که مدیر ساختمان، به همه ساکنین کلید مربوطه را داده باشد.
✅ چنانچه خرابی غیر عمدی در قسمت هایی مانند کف پشت بام و یا آسانسور صورت گیرد، تمامی اهالی ساختمان ملزم به پرداخت هزینه تعمیر هستند. در مورد این موضوع همیشه با مشکلی مواجه هستیم برای مثال چنانچه آسانسور دچار خرابی شود و واحد طبقه اول در مورد عدم استفاده از آسانسور اعتراض کند و هزینه مربوط به تعمیر آن را پرداخت نکند و یا واحدهای طبقه پایین در مورد هزینه تعمیر پشت بام اعتراضی کند، به هیچ عنوان قابل پذیرش و معقول نیست زیرا آسانسور و پشت بام از مشاعات ساختمان است و همه باید نسبت به پرداخت هزینه ها و نگهداری آن کوشا باشند.
✅ همه ی واحد ها موظف هستند که تمامی هزینه های مربوط به شارژ ساختمان که شامل هزینه های هزینه برق، آب، گاز مشترک / هزینه های مربوط به نگهداری و تعمیرات قسمتهای مشاعات ساختمان / هزینه ی نگهداری گیاهان و رسیدگی به آن ها اگر در ساختمان وجود دارد / هزینه های مربوط به سرایداری / هزینههای مربوط به نظافت، روشنایی و موارد دیگر به موقع پرداخت کنند.
✅ در صورتی که پرداخت حق شارژ توسط یکی از واحد ها انجام نشود، هئیت مدیره ساختمان در مرحله اول باید نخست با تهیه اظهارنامه نسبت به عدم پرداخت به واحد مذکور اطلاع رسانی کنند. چنانچه مجددا هزینه شارژ ساختمان توسط آن واحد پرداخت نشد، هیئت مدیره میتواند به صورت قانونی و از طریق مراجع قضایی اقدامات لازم را انجام دهد و پیگیری های مربوطه را داشته باشد.
✅ اگر واحد مربوطه با توجه به اظهار نامه ای که برای او ارسال شده است بی اعتنا باشد و اقدامی نکند هیئت مدیره بر طبق قوانینی که در فرهنگ آپارتمان نشینی وجود دارد دسترسی آن واحد به موتورخانه، آب، برق و گاز را به طور کامل قطع کند و زمانی که هزینه ها پرداخت شد مجددا حق استفاده به آن واحد را بدهد.
✅ خسارت وارده از سوی واحدها از حق شارژ ساختمان پرداخت نمیشود.
ساکنین ساختمان میتوانند با توافق ، مبلغی اضافی را به عنوان تعمیرات ساختمان به حق شارژ اضافه کنند که در نزد مدیر ساختمان محفوظ میماند و در زمانی که هرگونه مشکلی ایجاد شد از آن مبلغ برای تعمیرات استفاده کنند.
✅ لازم به ذکر است که بدانید هزینه تعمیرات ساختمان به هیچ عنوان جزء حق شارژ ساختمان محسوب نمیشود.
✅ نمای بیرونی درب واحدها در آپارتمانها اصولا جزء مشاعات ساختمان محسوب میشوند و طبق قانون تملک آپارتمانها، تغییر در آنها ممنوع است چرا که تمامی درب ها باید یکی باشند. اما امکان تغییر درب معمولی به درب ضد سرقت وجود دارد، در صورتی که از نظر شکل و طرح مشابه دیگر دربها باشد.
✅ اگر واحدی قصد داشته باشد که در پشت بام روف گاردن ایجاد کند انجام این کار باید به تصویب ساکنان ساختمان برسد.چنانچه یکی از ساکنان مخالف باشد، امکان احداث وجود ندارد. در اینگونه موارد مدیر یا هئیت مدیره ساختمان به تنهایی اجازه ایجاد تغییرات را ندارند و باید حتما با هماهنگی سایر اعضا انجام شود.
✅ حضور کودکان در پشت بام علاوه بر ایجاد سروصدا و مزاحمت برای ساکنان طبقه آخر، از لحاظ ایمنی هم پیامدهای جبرانناپذیری در پی دارد بنابراین بهتر است اجازه دسترسی به این بخش از ساختمان به کودکان داده نشود.
✅ همه ی اهالی ساختمان بایستی اداب و حقوق همسایه داری را رعایت کنند و باید در ساعات مشخصی در ساختمان سکوت برگزار شود و با ایجاد صداهای بلند سبب ازار و اذیت دیگران نشوند.
✅ ورود و خروج های مکرر و کنترل نشده به ساختمان می تواند سبب سلب ارامش و ایجاد مشکل برای بقیه ی اعضای ساختمان شود بنابراین بهتر است بر روی ورود و خروج خود نظارت داشته باشید.
✅ انجام کارهایی مانند دوییدن،کوبیدن پا روی زمین، داد و فریاد زدن جر کارهایی هستند که می توانند باعث خشم در همسایه ها شوند و باید از انجام این کارها پرهیز کنید به خصوص در ساعاتی که افراد مشغول استراحت هستند.
✅ ایجاد سروصدای نامتعارف و غیر معمول اصولا از ساعت یک تا چهار بعد از ظهر و از ساعت یازده شب تا نه صبح ممنوع می باشد و همچینین شما باید سعی کنید که در این ساعت ها صدای رادیو و تلویزیون و موسیقی را در کمتیرن حالت ممکن نگه دارید.
✅ انجام دادن هرگونه فعالیت ساختمانی که سبب ایجاد سرو صدا شود باید با هماهنگی مدیر ساختمان و در ساعاتی که معمول باشد انجام شود.
⬇️ ادامه در پست بعد ⬇️
🛠 @Asistantman 🛠
💯برخی از مهمترین قوانین آپارتمان نشینی🏢
✅ اگر شما قصد برگزاری مهمانی یا دعوت از دوستان خود را دارید، سر و صدای مهمان حداکثر تا ساعت 12 شب مجاز است و بیشتر از آن صحیح نیست، همچنین مراسم بدرقه مهمان هم به جای راهپله و آسانسور باید در واحد آپارتمانی انجام شود.
✅ اگر قصد دارید که در نمای ساختمان که مربوط به واحد شما می باشد و یا بالکن تغییری ایجاد کنید باید با اجازه اکثریت مالکان و مدیر ساختمان باشد.
✅ انجام هرگونه تعمیرات ساختمان که موجب صدمه به اسکلت ساختمان شود، مجاز نیست و با شخص خاطی برخورد می شود.
✅ ساکنان هر واحد مسئول جبران خسارت ناشی از گرفتگی فاضلاب و… هستند. همچنین کولر و بند لباس که از بالکن بیرون بزند، مجاز نیست، مگر با اجازه کتبی مدیریت مجتمع چراکه نمای کلی ساختمان را به هم ریخته نشان می دهد.
✅ در ساختمان هایی که نگهبان ندارند بایستی شب ها درب وردی ساختمان حتما قفل شود.
✅ اگر قرار است از امکانات ساختمان که قبض مشترک دارند، استفاده بیشتری داشته باشید، باید حتما این موضوع را با همسایگان یا مدیر ساختمان در جریان بگذارید و به آن ها اطلاع دهید برای مثال اگر حیاط ساختمان طوری است که فقط از واحد شما امکان دسترسی به آن وجود دارد و قصد شستن حیاط را دارید باید از قبل با مدیر و همسایه ها هماهنگ کنید.
✅ بهتر است از صحبت کردن در راه پله ها و یا پنجره آپارتمان خودداری کنید.
✅ شما باید از ضربه زدن به دیوارها هنگام جابجا کردن اشیایی نظیر میز و مبل و غیره اجتناب کنید چرا که باعث اذیت بقیه ساکنین می شود و بهتر است این کار را در زمان های مناسب انجام دهید.
✅ تمامی همسایگان باید نسبت به قوانین صادر شده از سوی مدیر احترام گذاشته و آن ها را به طور کامل رعایت کنند و اگر فردی که این کار را انجام ندهد مدیر می تواند به طور قانونی با وی برخورد کند.
✅ یکی دیگر از قوانین آپارتمان نشینی، حفظ شئونات اسلامی است، که باید کاملاً رعایت شود و آقایان از راه رفتن با شلوارک و زیر پیراهن در فضاهای عمومی دوری کنند.
✅ شستن فرش در پشت بام یا حیاط یا حمام که می تواند باعث ورود نم و رطوبت شود به ساختمان شود و اهالی باید از انجام این کار خودداری کنند.
✅ قرار دادن و گذاشتن جاکفشی و گلدان و سایر وسایل در بیرون واحد به دلیل تصرف در مشاعات کار اشتباهی است و نباید انجام شود.
✅ پارک کردن و قرار دادن خودرو در جلوی درب ساختمان به گونه ای که رفت و آمد را برای سایرین سخت کند امری اشتباه است.
✅ در نهایت مدیر ساختمان نباید به هیچ عنوان خود را از بقیه ساکنین ارجح بداند و از طرفی دیگر ساکنین باید قدر زحمات مدیر را بدانند و به او احترام بگذارند
⬇️ ادامه در پست های بعدی ⬇️
🛠 @Asistantman 🛠
💯مزاحمت های آپارتمان نشینی 🏢
🔰مزاحمت های مربوط به آپارتمان نشینی را می توان به بخش های مختلف و موارد گوناگونی تقسیم نمود ، که مهمترین آنها شامل موارد زیر می شود :
❌عدم پرداخت ( یا پرداخت به موقع ) شارژ ساختمان
❌ مزاحمت از طریق ایجاد سر و صدای زیاد و نامتعارف ( بخصوص در ساعاتی که به طور متعارف به استراحت و آرامش اختصاص دارد ، مانند شب ها ، یا صبح زود )
❌ رعایت نکردن بهداشت در مشاعات آپارتمان ( نظیر راه پله ها ، پارکینگ ، راهرو و …)
❌ قرار دادن زباله در فضا و مکان هایی ، غیر از مکان مشخص شده
❌ خسارت زدن به بخش های اشتراکی ساختمان
❌ برخورد همیشگی آمیخته با خشونت ، درگیری لفظی ، توهین و افترا و دشنام و …
❌ سروصدای مدام و زیادی که باعث آزار و اذیت دیگران شود ؛ مانند فریاد زدن ، گوش دادن به موزیک با صدای بلند ، دعوا و جاروجنجال خانوادگی به دفعات زیاد ، مکالمه با صدای بالا ، ازار و اذیت از جانب بازی یا بازیگوشی کودکان
❌ انجام اعمال و رفتاری که در نزد عموم و در جامعه ، نامتعارف و غیرقانونی شناخته می شود . به طور مثال هیچ فردی نباید در محل زندگی اش کارهایی انجام دهد و یا به گونه ای رفتار کند که امنیت و آسایش دیگر ساکنین ساختمان و همسایگانش در آن محل را به خطر بیندازد ، مثل حمل و نقل مواد مخدر ، مشروبات الکلی ، اجناس دزدی یا رفت و آمد با افراد جانی و خطرناک یا لاابالی ها اینها نمونه های بسیار پرتکرار مزاحمت در بین آپارتمان ها بوده است ، امکان دارد مزاحمت هایی خارج از مثال های گفته شده نیز اتفاق بیافتد که به مراتب بدتر و آزاردهنده تر باشد که در صورت پیگیری می توان به تمامی آنها رسیدگی قانونی نمود .
🔰سر و صدای پا و دویدن همسایه طبقه بالا ، آزار دهنده ترین مورد
❌ سر و صدای پا روی سقف یکی از آزاردهنده ترین مزاحمت های همسایه است که متاسفانه در ایران به دلیل عدم رعایت فرهنگ آپارتمان نشینی ، این مشکل بسیار پیش می آید. به خصوص وقتی همسایه تان بچه های کم سن و سال داشته باشد و از صبح تا دیروقت شب هنگام مشغول دویدن و فریاد زدن باشند ، در مواقعی که مشکل حادتر می شود ، بزرگسالان هم به این وضع اضافه می شوند و با کوبیدن پاها به زمین هنگام راه رفتن ، باعث ایجاد مزاحمت می شوند. متاسفانه در اکثر موارد تذکر دادن و بحث کردن مشکل را نه تنها حل نمی کند بلکه اوضاع را بدتر می کند!!! موارد زیادی نیز از راه رفتن خانم همسایه بالا با کفش پاشنه بلند به طور دائم در منزل گزارش می شود که اوج مزاحمت را به نمایش می گذارد!
🔰سر و صدای بچه ها در آپارتمان
❌ دیگر وقت آن رسیده که به فرزندانمان یاد بدهیم که آپارتمان جای بازی های پرشور و هیجان نیست ، چراکه سر و صدا باعث آزار همسایه ها می شود. برای بازی فضای پارک و شهربازی و فضای آزاد و باز بهترین مکان برای کودکان است تا انرژی و شور کودکی شان را در این مکان ها بدون ایجاد مزاحمت برای کسی تخلیه کنند.
🔰کشیدن مبل و میز روی زمین
❌ افتادن اشیای مختلف روی زمین و کشیدن مبل و میز هم یکی از آزاردهنده ترین موارد مزاحمت همسایه بالایی است ، برخی از افراد مدام در حال جابجا کردن میز و صندلی و مبل ها هستند و متاسفانه به همسایه ها توجهی نمی کنند.
🔰بلند حرف زدن و مهمانی های شلوغ متعدد
❌همه ما می دانیم که اگر بلند حرف بزنیم صدا به صورت واضح توسط همسایه ها شنیده می شود که می تواند باعث آزار آن ها شود. بنابراین با صدای متعادل صحبت کردن می تواند فرهنگ آپارتمان نشینی را در زندگی امروزه بهبود دهد. همسایه هایی که مدام مهمان با سر و صدای زیاد دارند نیز موجب سلب آسایش ساکنین آپارتمان و مجمتع ها می شوند.
🔰سر و صدا در مهمانی و مراسم همسایه ها
❌ یکی از بزرگ ترین مشکلاتی که ممکن است بابت سر و صدای زیاد اهالی ساختمان پیش بیاید بحث سر و صداها در مهمانی ها و مراسم می باشد. یکی از بهترین روش های برای بر طرف کردن این مشکل تدوین مجموعه قوانینی در هیئت مدیره ساختمان می باشد که بر اساس آن اهالی ساختمان موظف می شوند بر اساس آن مهمانی های خود را تا زمانی خاص ادامه داده و صدا را به یک میزان تنظیم می کنند.
🔰سر و صدای سگ همسایه
❌حیوان خانگی به خصوص سگ ها ، نژادهایی دارند که آرام هستند و می توان آن ها را آرام تربیت نمود ، اما برخی نژادها هستند که سر و صدای زیادی دارند و به هیچ عنوان برای زندگی آپارتمان نشینی پیشنهاد نمی شوند. همسایه ها نمی توانند صبح تا شب صدای سگ واحد همسایه را تحمل کنند.
🛠 @Asistantman 🛠
⁉️شکایت از همسایه مزاحم
🔰 شکایت از همسایه مزاحم یکی از بهترین روش های برای برطرف کردن مشکلات می باشد. قانونی مدنی در رابطه با این مسئله نیز با تصویب ماده 30 اعلام می کند با وجود اینکه مالک نسبت به مایملک خود حق همه گونه تصرف و انتفاع دارد ولی در برخی از موارد باید حد و مرزی را رعایت کند. بر همین اساس است که عنوان می شود در صورت بالا رفتن صدای آهنگ و تلویزیون یا حتی مراسم مختلف همسایه های می توانند بر علیه ساکن واحد شکایتی را تظیم نمایند. به منظور این کار بهتر است ابتدا از طریق دوستانه و بر اساس ضوابط همسایگی پیش رفته و در صورتی که پاسخی از این طریق دریافت نکردند از طریق دادسرا یا شورای حل اختلاف می توانند شکایتی را تنظیم کرده و نسبت به آن موارد مد نظر خود را دنبال نمایند. پیش رو به صورت دقیق به شما فرایند این مورد را توضیح می دهیم:
⁉️ در صورت مواجهه با مزاحمت بهتر است چه اقدام یا اقداماتی انجام دهیم ؟
✅ درخواست مسالمت آمیز : در زمینه مواجهه با مزاحمت ابتدایی ترین اقدام ، به کار بردن روش های صلح آمیز برای آرام نمودن فضا و کاهش تنش ها می باشد ؛ به طور مثال اگر در موقعیتی قرار گرفتید که یکی از همسایه هایتان سر و صدایی ایجاد نموده و با این اقدام خود آسایش شما را مختل کرد ، بهتر است در قدم اول ، با کمال خونسردی و ایجاد فضایی دوستانه با او گفتگو و در ضمن آن این موضوع را مطرح و درخواست کنید به سر و صدای ایجاد شده پایان دهد .
✅تشکیل جلسه : در صورتی که روش مسالمت آمیز نتیجه بخش نبود ، می توانید برای رفع این مشکل درخواست برگزاری جلسه ای در ساختمان را داشته باشید ؛ (فرض کنید همسایه ای با اقدامات خود برای دیگر ساکنین ساختمان یا سایر همسایه های ساکن در محل ایجاد مزاحمت نموده است . با او به طور شایسته و مسالمت آمیز صحبت و درخواست شده تا دست از مزاحمت هایش بردارد ، ولی او با بی توجه ای به اقداماتش ادامه می دهد ، در این صورت می توان با هماهنگی مدیر ساختمان درخواست جلسه ای با مشارکت دیگر همسایه های معترض و حضور فرد متخطی برای رسیدگی به این موضوع را داشت و در این جلسه به طور کاملا جدی اما دوستانه از او خواهش کنند تا به مزاحمت هایش پایان دهد .
✅ارسال اظهار نامه : اگر اقدامات بالا انجام گرفت ولی نتیجه بخش نبود و فرد مذکور همچنان به مزاحمت ها و سر و صداهایش ادامه داد ، می توان از راه قانونی وارد شد و از طریق اقدامات قضایی مساله را پیگیری نمود . ( توصیه می شود قبل از اقدام به شکایت ابتدا به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه نموده و از جانب خود و دیگر همسایه های شاکی ، اظهارنامه ای برای فرد متخطی ارسال نمود . در این اظهارنامه باید با استناد به ( ماده 132 قانون مدنی ، اصول 40 و 44 قانون اساسی و ماده 59 قانون آپارتمان نشینی ) اینگونه عنوان نمود : شما برای همسایه ها ایجاد مزاحمت می کنید و از شما خواهشمندیم که به ایجاد سر و صدا ، مزاحمت و نقض قانون خاتمه دهید وگرنه در مرجع صالح اقدام قانونی صورت خواهیم داد .
✅تماس با پلیس 110: حالتی را فرض کنید که در آن یکی از همسایه های شما سروصداهای زیادی ایجاد می کند . دائما مهمانی هایی با مهمان های فراوان برگزار می کند ، صدای موسیقی اش دائما بالاست ، یا به عنوان مثال دائما دعواهای پر سروصدای خانوادگی دارند که آسایش و آرامش را از بقیه گرفته است . شما نیز از طریق مسالمت آمیز ، سپس به واسطه ی مدیر و پس از آن تشکیل جلسه یا ارسال اظهارنامه از او خواسته اید که به مزاحمت هایش پایان دهد ، ولی هیچ کدام از این راهها اثر بخش نبوده و او همچنان بدون توجه به درخواست شما به مزاحمت هایش ادامه می دهد . در این صورت شما می توانید درست در هنگام یکی از مزاحمت ها با پلیس تماس گرفته و موضوع را با آنها مطرح نموده و از آن ها درخواست کمک نمایید .
✅آخرین اقدام، مراجعه به مرجع قضایی : چنانچه تمامی راهکارهای گفته شده را انجام دادید و نتیجه ای در بر نداشت ، باید استشهادیه ( یا به اصطلاح طوماری ) تهیه نمود و در آن تمام مزاحمت های شخص خاطی را با درج زمان و تاریخ وقوع ، در آن ثبت کرد و مدارک را نیز به آن پیوست نمود و پس از آنکه به امضای خود و دیگر اعضای ساختمان و سایر همسایه ها رسید ، آن را تقدیم مرجع قضایی کنید .
به این صورت که ؛ به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی یا شورای حل اختلاف محل خود مراجعه نموده و دادخواست یا شکوائیه ای را با مشخصات فردی ، درج و تشریح موضوع دعوا و ذکر دلایل آن پر کنید.
از مواد و استدلالات مطرح شده در این مقاله نیز می توانید استفاده کنید.
✍️ شورای حل اختلاف ، بعد از ارسال ابلاغیه از طریق سامانه ی ثنا ، در زمان مقرر دو طرف را فراخوانده و به دعوا رسیدگی می کند .
🛠 @Asistantman 🛠
💢 مجازات قانونی آزار و اذیت همسایگان در ساختمان 🏢
♦اگر فردی موجب آزار و اذیت همسایه ها و سلب آسایش آنان شود (در صورت شکایت همسایههایش) ، این فرد متخطی به یک ماه تا یک سال حبس و علاوه بر آن به رفع مزاحمت محکوم می گردد .
🔹 البته تبدیل مجازات حبس به جزای نقدی امکان پذیر است ، اما الزام به رفع مزاحمت پا برجا خواهد بود .
🔸 اگر فردی که محکوم به رفع مزاحمت است پس از اجرای حکم باز هم عمل خود را تکرار نموده و مزاحمت ایجاد کند ، علاوه بر رفع مزاحمت ، به ۶ ماه تا ۲ سال حبس محکوم خواهد شد .
🛠 @Asistantman 🛠
اگر شما ساکن آپارتمان هستید ، گاها بر سر مسائلی با مدیر مشکلاتی دارید. اگر هم مدیر هستید قائدتا باید مشکلاتی با ساکنین خود داشته باشید. آنچه که همیشه در آپارتمان ها بین ساکنین و مدیران مشکل آفرین می شود عدم آشنایی یک طرف یا هر دو طرف با قوانین آپارتمان نشینی و وظایف و اختیارات مدیران و ساکنان است. اینجا میتونی کلی اطلاعات کار بردی راجع به قوانین و باید و نباید های آپارتمان نشینی پیدا کنی
کافیه روی لینک کلیک کنید و عضو کانال شین🙂👇
🛠 @Asistantman 🛠
⁉️هزینه های آب، برق و گاز مشترک در آپارتمانها چگونه محاسبه میشود؟🤔
🔰در برخی از ساختمانها کنتور آب و برق و گاز بین واحدهای مسکونی مشترک است و این مسئله میتواند دردسرساز باشد، زیرا سهم دقیق هر واحد مشخص نیست و معمولاً مدیران ساختمان با توسل به ظن و گمان به محاسبه قبوض میپردازند؛ اما قانون دراینباره میگوید: «برای پرداخت سهم هر واحد از مبلغ قبوض مشترک باید مساحت هر واحد ملاک قرار بگیرد به طوریکه اگر مساحت یک واحد در آپارتمان ۲ برابر مساحت سایر واحدهاست مالک یا مستأجر واحد بزرگتر باید ۲ برابر سهم دیگران، هزینه آب و گاز را بپردازد.»
در این صورت بخشهایی که با زیربنا ارتباط دارد مثل آسفالت پشتبام، آب و برق و گاز و... به نسبت مساحت آپارتمان محاسبه میشود و سایر هزینههایی که ارتباطی به مساحت ندارد مثل هزینه سرایداری، تعمیر شوفاژخانه، آسانسور و قسمتهای مشاع به طور مساوی تقسیم میشود.
حال اگر میزان مساحت تمام واحدهای ساختمانی مساوی باشد در این صورت محاسبه قبوض ساختمان باید با توافق همه ساکنین به یکی از روشهای زیر صورت بگیرد:
✅ شارژ واحدی: شارژ قبوض بر اساس تعداد واحدها به صورت مساوی تقسیم میشود. اصولاً هزینه برق و گاز به صورت واحدی محاسبه میشود.
✅ شارژ نفری: در این روش پرداخت قبوض به تعداد ساکنین هر واحد بستگی دارد که معمولاً قبوض آب مشترک در ساختمانها بر اساس شارژ نفری محاسبه میشود.
🔰سایر هزینههای مشترک در ساختمانها چیست؟
♦علاوه بر پرداخت قبوض، هزینههای دیگری در ساختمان وجود دارد که تمام واحدهای ساختمانی ملزم به پرداخت آنها میباشند از جمله: نظافت راهپله، تعمیر آسانسور، ایزوگام پشتبام، پمپ آب و... حال عدهای از اهالی ساختمان به خصوص ساکنین واحدهای همکف خود را معاف از پرداخت هزینههای مشترک میدانند و برای هرکدام از هزینهها دلایلی دارند که مثلاً طبقه همکف از آسانسور استفاده نمیکند و یا فشار آب در طبقه همکف خوب است و... بنابراین پرداخت این هزینهها را اجحاف در حق خود میدانند در حالیکه این هزینهها جزو مشاعات ساختمان به شمار میآید و باید به صورت مشترک بین تمام واحدها تقسیم شود.
🔰آیا آپارتمان خالی هم باید هزینههای مشترک را بپردازد؟
🔹بر اساس ماده ۴ قانون تملک آپارتمان «پرداخت هزینههای مشترک اعم از اینکه ملک مورد استفاده قرار گیرد یا نه الزامی است»؛ بنابراین مالک واحدهای مسکونی خالی ملزم به پرداخت مشاعات ساختمان مثل ایزوگام پشتبام، نظافت راهپله، تعمیر آسانسور و... هستند و نمیتوانند بگویند ما از آسانسور، پشتبام و... استفاده نمیکنیم، زیرا در این صورت عدم پرداخت شارژ برای ساکنین طبقه اول هم موجه میشود. به هر ترتیب مالکین آپارتمانهای خالی از هزینههای جاری مثل پرداخت قبوض آب و برق و گاز و... معاف هستند، ولی هزینههای مشترک به آنها تعلق میگیرد.
🔰آیا تزیینات آپارتمان جزو مشاعات است و همسایگان ملزم به پرداخت آنها هستند؟
🔸هر اقدامی که باعث زیبایی ساختمان میشود، تزیینات ساختمان است مثل رنگ کردن دیوارهای راهپله و پارکینگ، عوض کردن درب حیاط، باغبانی و...؛ این موارد جزو مشاعات به حساب میآید، اما مدیر ساختمان نمیتواند بدون توافق سایر همسایگان به انجام چنین کارهایی اقدام نماید و انجام این کارها به هیچ عنوان قابل تسری و اجبار نیست.
❌اگر مالک یکی از واحدهای مسکونی از پرداخت هزینه مشاعات و یا پرداخت قبوض خودداری کند، راه چاره چیست؟
✅در اولین قدم بهترین راه این است که ساکنین طی جلسهای بر سر موضوع مورد اختلاف به توافق برسند، زیرا طی کردن مراحل قانونی زمان و انرژی زیادی را از شما میگیرد. اگر با گفتگو مشکل حلوفصل نشد، در این صورت مدیر ساختمان باید به شورای حل اختلاف محل مراجعه کرده و اظهارنامهای مبنی بر مبلغ بدهی و مدت تعویق پرداخت آن تنظیم کند. در این اظهارنامه به ساکن بدهکار اخطار داده میشود که چنانچه ظرف مهلت ۱۰ روز از تاریخ ابلاغ اظهارنامه نسبت به پرداخت بدهی خود اقدام ننمایید، خدمات مشترک شما مثل آب گرم، گاز، برق و... طبق قانون تملک آپارتمانها و آییننامه اجرایی آن قطع خواهد شد. همچنین طبق مقررات مربوطه از طریق مراجع قضایی نیز اقدام لازم انجام خواهد شد.
✍️مالک واحدهای مسکونی خالی ملزم به پرداخت مشاعات ساختمان مثل ایزوگام پشتبام، نظافت راهپله، تعمیر آسانسور و ... هستند
🛠 @Asistantman 🛠
⁉️چطوری نسبت به میزان شارژ آپارتمان اعتراض کنم؟
✍️ به استناد ماده ۲۴ آئین نامه اجرایی تملک آپارتمان ها ، هر یک از شرکاء که در مورد سهم یا میزان هزینه مربوط به سهم خود معترض باشد می تواند به مدیر یا مدیران مراجعه و تقاضای رسیدگی نسبت به موضوع را بنماید ، زیرا یکی از وظایف مدیر ساختمان ، رسیدگی به اعتراض مالکان است البته ممکن است که اعتراض مالک منطقی نباشد ولی رسیدگی به اعتراض او وظیفه مدیر ساختمان بوده و درصورت عدم رسیدگی مدیر به اعتراض آنان امکان مراجعه به مراجع قضایی وجود خواهد داشت
🛠 @Asistantman 🛠
⁉️ مالک باید شارژ آپارتمان را پرداخت کند یا مستاجر ؟
✅ این موضوع میان موجر و مستأجر کاملاً توافقی است؛ یعنی آنها در هنگام عقد قرارداد اجاره، بر سر اینکه کدامشان شارژ را بپردازند، باید به توافق برسند.
🔹بنابراین، اگر به موجب قرارداد، پرداخت هزینههای مشترک به عهده مالک باشد و مالک از پرداخت آن خودداری کند، مستأجر میتواند هزینههای مزبور را از اجارهای که به موجر میپردازد، کم کند.ر
🔹حال اگر این موضوع در زمان تنظیم قرارداد اجاره مورد غفلت قرار بگیرد و معلوم نشده باشد که هزینة شارژ را مستأجر باید بپردازد یا مالک، تکلیف چیست؟ در این مواقع نیز، استدلال میشود که، چون شارژ جزء هزینههایی است که برای استفاده بهینه از محل سکونت پرداخت میشود و البته این مستأجر است که از آب، برق، گاز و تلفن استفاده میکند، طبیعتاً او نیز باید هزینههای آن را بپردازد.
🔹همچنین بهتر آن است که مالک و مستأجر در هنگام توافق، حتماً به مشاور املاک یا هر کس دیگری که تنظیم قرارداد را بر عهده دارد یادآوری کنند که تکلیف پرداخت شارژ ساختمان را مشخص کند تا بعداً با مشکلاتی از این دست مواجه نشوند.
🛠 @Asistantman 🛠
May 11