✍ این مسألهای است و «اسلام ناب» مسألهای دیگر: چند سطر دربارهٔ «تلک قضیة»
موضوع شعر که با صدایی گرم و سرشار از حزن خوانده شده، اگر چه #فلسطین و روزگار فلسطینیها در جهان امروز است، اما در حقیقت تمثیلی از تقابل ناتمام مظلوم با ظالم است.
شعر، بدون هیج مقدمهای، دوگانهای عجیب را به تصویر میکشد: لاک پشتهای دریا را نجات میدهند / اما «حیوانات انسانی» را میکشند! / این مسألهای است / و آن مسألهای دیگر!
با این مقایسه، شعر به چهرهٔ پر تزویر غرب کنایه ای سنگین میزند که چگونه برای حیات حیوانات ارزش قائل هستید، اما برای حیات انسانهایی که آنها را از رنگ و نژاد و دین خود نمیدانید، خیر. تا جایی که دیگر نقاب از چهره برداشتهاید و آنها را «حیوانات انسانی» (human animals) میخوانید.
«تلک قضیة» بر مبنای همین دوگانه گسترش مییابد و درحالیکه تصویری از مجسمه آزادی را در زمینه قرار داده خطاب به مجسمه سپید آزادی، که نماد الههٔ آزادی [آمریکایی] است، میگوید:
چگونه میتوانی یک فرشته سپید باشی / درحالیکه وجدانی دوگانه داری / از سویی شعار آزادی بدهی / و از سویی آزادگان را ذبح کنی / یا عاطفه ات بر اساس نژاد باشد / این مسألهای است / و آن مسألهای دیگر!
چگونه میتوانی متمدن و قانونمدار باشی / از الفاظ درست و زیبا استفاده کنی / درختان را در آغوش بگیری ... اما در کنارت مدارس را بمباران کنند / و وقتی تو را شریک در این خون بدانند / بگویی آنها هر دو قربانی اند؟! / این مسألهای است / و آن مسألهای دیگر!
چگونه دنیا را باور کنم؟ / وقتی از انسانیت دم میزند / درحالیکه قاتل و مقتول را برابر میداند / و ژست انصاف و بی طرفی هم میگیرد / این مسألهای است / و آن مسألهای دیگر! ...
ترجیعبند شعر اما در انتها تغییر میکند: تلک قضیة / و هذا کفاح. شعر به زیبایی هر چه تمامتر در برابر تمام دوگانگی های غرب «راه» را اینگونه نشان میدهد: «مبارزه»
«تلک قضیة» با تکرار واژهٔ «کفاح» و اوج گیری موسیقی در کنار این تکرار به پایان میرسد.
دلیل اینکه این قطعهٔ هنری اینقدر جذاب و پربازدید درآمده و شنیدن چند باره آن ملال آور نیست ریشه در جذابیت آن اسلامی دارد که امام خمینی و رهبر انقلاب از آن به «اسلام ناب» تعبیر میکنند. اسلامی که رهبری آن را در مقابل «اسلام سکولار» تعریف میکند:
«باید تلاشمان این باشد که اسلام ناب را مطرح کنیم، اسلامِ طرفدار مظلوم و ضد ظالم را در دنیا مطرح کنیم. همان جوانی که در اروپا است، یا در آمریکا است، یا در مناطق خیلی دوردست است، از این خصوصیت مبتهج میشود، به هیجان میآید که معلوم بشود اسلام عبارت است از نیرویی، انگیزهای، فکری که علیه ظالمین و ستمگران و به نفع مظلومین حرکت میکند، برنامه دارد و این را وظیفه خودش میداند. ... اسلام ناب را نشان بدهیم، بگوییم اسلام، این است؛ اسلامِ متعهّد در برابر لاابالیگری. ... اسلامی که انسان را متعهد دانسته، او را متعهد میخواهد و میطلبد؛ اسلامِ حاضر در متن زندگی، در برابر اسلام سکولار! اسلام سکولار شبیه مسیحیت سکولار است که میرود در گوشهٔ کلیسا، خودش را زندانی میکند و در محیط واقعی زندگی هیچ حضوری ندارد؛ اسلام سکولار هم همینجور است؛ کسانی هستند امروز دعوت میکنند به اسلام منزوی؛ اسلامی که هیچ کاری به کار زندگی مردم ندارد؛ مردم را به یک عبادتی، به یک چیزی گوشهٔ مسجد یا گوشهٔ خانهها فرامیخواند. اسلامِ واردِ در متن زندگی را معرفی کنیم؛ اسلامِ رحمت به ضعفا؛ اسلامِ جهاد و مبارزه با مستکبران.»
#یادداشت
@AskWest
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ تبلیغ مسی برای گردشگری عربستان
به عناوین دیوارهایی که با پای ليبرال شکسته میشوند، دقت کنید. یکی از دیوارهایی که عربستان برای ایجاد جاذبه جنسی شکسته است تا غربیها را جذب کند دیوار زنان است.
واقعاً دردناک است، سالها این زنان قربانی تحجر بودند و اینبار هم باید زنان مسلمان در کنار آب و هوا و مراکز تفریحی ابزار تبلیغ گردشگری شیوخ عربستان باشند.
✍ عالیه سادات
@AskWest
🔹 #توئیت پُل ویلیامز | دین پژوه:
«فقط مسلمانها این را میفهمند.»
🔗 https://x.com/freemonotheist/status/1751753135863865423?s=20
#سبک_زندگی
@AskWest
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍷 مشروبات الکلی دروغ میگویند!
🔸 هر نوع الکلی خطر ابتلا به سرطان را تا هفت برابر افزایش میدهد.
#سبک_زندگی
@AskWest
اون عکس که بچه روی تخت بیمارستان داره میپرسه
«عمو! رجلي بتطلع تاني؟»
(عمو! دوباره پا در میآرم؟)
نه شکسپیر لازم دارید، نه سوفوکل، نه آرتور میلر، نه اوریپید، نه آشیل، نه اسکات فیتزجرالد، نه گوته، نه فردوسی. تراژدی همزمان با شما در فاصلهای اندک از شما در غزه حاکمیتی مطلق دارد.
✍ کورش علیانی
@AskWest
«اینقدر مهمل نباف! کسی ما رو خلق نکرده! ما بطور تصادفی از دانههای برف تکامل یافتیم!»
#داروینیسم
#آتئیسم
@AskWest
✍ از خانم اِتسوکو هوشینو #رهیافته ژاپنی و شخصیت کتاب «تولد در توکیو» که ساکن ایران هستند و نام خود را به فاطمه تغییر دادهاند بارها پرسیده شده چرا با وجود اینکه اهل #ژاپن هستید به جای خرید برندهای مشهور ژاپنی لوازم منزل شما و حتی گوشی شما ایرانی هستند؟!
منطق ایشان در پاسخ به این سؤال، بسیار ساده در عین حال عمیق است. ایشان ایران را کشوری شیعه و از مرزهای مهم دنیای اسلام و معنویت و در جنگ با دنیای کفر میدانند. ایشان همچنین انقلاب اسلامی را بنای ظهور امام عصر ارواحنا فداه میدانند. بنابراین معتقدند با این کار به اقتصاد شیعه و در نهایت به ظهور امام عصر کمک میکنند.
@AskWest
✍ تمدن غرب این است
از بیانات #رهبری
تمدن غرب، تمدنی که با ریاکاری، با نفاق، با دروغگویی، دائم از بشر و حقوق بشر و حقوق انسان و از این حرفها دَم میزند و با اعدام یک مجرم مخالفند ــ یک نفر یک جرمی کرده، فرض کنید چند نفر را کشته، میخواهند قصاصش کنند، اعدامش کنند، سروصدایشان بلند میشود که «آقا! اعدام، اعدام» ــ سی هزار نفر در طول سه چهار ماه به دست رژیم صهیونیستی اعدام میشوند، اینها چشمهایشان را میبندند، کأنه اتفاقی نیفتاده! بعضیهایشان ــ همه هم نه ــ در زبان میگویند که چرا مثلاً اسرائیل چنین میکند، کشتار میکند؛ زبانی یک چیزی میگویند، اما در عمل پشتیبانی میکنند، اسلحه میدهند، کالاهای مورد نیازش را میدهند و آمریکا با وقاحت تمام، برای بار چندم، قطعنامهی قطع بمباران مردم را وتو میکند! اینجا تمدن غرب خودش را نشان داد؛ تمدن غرب این است. فرهنگ غرب، تمدن غرب، این ظاهرهای اتوکشیدهی سیاستمداران غربی، باطنش این است؛ ظاهر یک ظاهر با لبخند، باطن یک سگ هار، یک گرگ خونخوار. این تمدن غرب است؛ این لیبرال دموکراسی غرب است؛ نه لیبرال اند، نه دموکرات اند، دروغ میگویند و با نفاق دارند کار خودشان را پیش میبرند.
کنگره ۲۴ هزار شهید خوزستان
۵ اسفند ١۴٠٢
@AskWest
آرون بوشنل، افسر ٢۵ ساله آمریکایی که در اعتراض به نسلکشی فلسطینیان در مقابل سفارت این رژیم در واشنگتن خود را آتش زد.
✍ «کارِ فضاحتِ سیاستهای خلافِ بشریِ #آمریکا و غربیها به جایی میرسد که شنیدید این افسر نیروی هوایی آمریکا خودش را آتش میزند؛ یعنی حتی برای آن جوانی که در آن فرهنگ تربیت شده سنگین میآید، حتی وجدان او آزرده میشود. البته به جای یک نفر، هزار نفر باید خودشان را آتش میزدند، غرق در فساد بودن نمیگذارد.»
#رهبری
دیدار با رأی اولیها
اسفند ١۴٠٢
@AskWest