🔻مواد افیونی کشنده
🔸طبق پژوهش اندیشکده رند، بیش از 75000 نفر بر اثر مصرف بیش از حد مواد افیونی بین سپتامبر 2021 تا اوت 2022 جان خود را از دست داده اند.
🔹اکثر این مرگها نتیجه افزایش مصرف مواد افیونی مصنوعی مانند فنتانیل (fentanyl) است که مضرات مصرف مواد مخدر را تشدید کرده است.
✅طبق ارزیابی اندیشکده رند، این مساله اولویت اساسی برای جامعه آمریکایی است که روشهای سنتی امکان حل آن را ندارد.
📌https://www.rand.org/blog/articles/2023/03/opioids-are-hurting-too-many-of-us-we-need-a-new-approach.html
💟attacheintl.ir
🌐 استراتژی مهار چین
◽️به گفته هنری کیسینجر سیاستمدار برجسته آلمانی-آمریکایی روابط خصومت آمیز فزاینده بین آمریکا و چین خطر بروز «فاجعه در جهان مشابه جنگ جهانی اول» را دارد.
◽️دونالد ترامپ در سال 2017 رسماً «منشور هند-اقیانوسیه آزاد و باز» را به عنوان استراتژی منطقهای جدید آمریکا اعلام کرد تا بتواند چین رقیب اصلی جهانی خود را مهار کند. وزارت دفاع آمریکا در گزارش خود در ماه ژوئن 2019 تصریح نمود «هند-اقیانوسیه خطیرترین منطقه برای آینده آمریکا به شمار میرود.»
◽️آمریکا هم پیمانان آسیایی خود را به پیوستن به منشور هند_اقیانوسیه دعوت می کند تا بتواند یک ائتلاف منطقه ای برای مقابله با گسترش چین ایجاد کند. دولت کره جنوبی به عنوان هم پیمان قدیمی آمریکا در منطقه شرق آسیا در 28 دسامبر 2022 از استراتژی جدید خود با عنوان «استراتژی برای منطقه آزاد، صلح آمیز و مرفه هند و اقیانوسیه» پرده برداری کرد با اینحال به نظر می رسد کره جنوبی تناقضات زیادی در عمل به این استراتژی جدید از خود نشان می دهد. بنیاد صلح ساساکاوا به تحلیل استراتژی جدید کره جنوبی و بررسی تناقضات آن پرداخته است:
🔸این استراتژی حاوی دو پیام متناقض است: جدا شدن از چین و وابستگی به چین. تأکید زیاد این استراتژی بر همکاری میان شرکا به منظور حفاظت از ارزشهای جهانی می تواند به عنوان سیگنالی از طرف سئول برای تقویت روابط با ایالات متحده و سایر شرکای همفکر خود و در راستای حفظ فاصله از چین دیده شود.
🔸با این حال، این استراتژی بطور همزمان بر فراگیری تأکید می کند و «نه کشور خاصی را هدف قرار می دهد و نه آن را مستثنی می کند» و چین را به عنوان «شریکی کلیدی برای کره برای دستیابی به صلح و رفاه خود در اقیانوس هند و اقیانوس آرام» مشخص می کند. در واقع، وزارت امور خارجه کره در جریان تدوین استراتژی، تلاش کرد تا از طریق برقراری ارتباط با پکن، از توهین به چین جلوگیری کند.
🔸پیامهای هند و اقیانوسیه انعطافپذیر و مبهم مانند یک یک شمشیر دولبه است: این پیام ها میتوانند فضای دیپلماتیکی را فراهم کنند اما در عین حال مخاطب را گیج کنند و اعتبار پیام را تضعیف کنند. پیامهای مبهم باعث میشود برخی از مخاطبان نیت واقعی سئول را حدس بزنند و تعهد واقعی آن به ارزشهای مشترک را مورد تردید قرار میدهند.
📌https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-07-19/kissinger-warns-biden-against-endless-confrontation-with-china#xj4y7vzkg
https://www.spf.org/iina/en/articles/lee_02.html
⏺attacheintl.ir
♻️ بیست سال بعد
🔹اندیشکده رند طی پژوهشی به بررسی جنگ عراق پس از 20 سال پرداخته؛
🔸 در این پژوهش میشل گریسه یک محقق سیاستگذاری؛ مایکل مزار دانشمند ارشد علوم سیاسی با تخصص در سیاست دفاعی؛ سفیر چارلز ریس؛ کایلا ویلیامز یک محقق ارشد سیاست گذاری؛ جاناتان وانگ معاون مدیر برنامه استراتژی و رافائل کوهن مدیر برنامه استراتژی و دکترین موسسه رند همکاری داشتن.
🔹مایک مزار معتقده میراث اصلی جنگ، آسیب جدی به توانایی ایالات متحده برای اتخاذ سیاست های رقابتی در رقابت با قدرت های بزرگ بوده.
🔹 جان ونگ معتقده میراث جنگ عراق برای جامعه آمریکا معلولیت و کشته شدن داوطلبان آمریکایی در جنگ بوده.
🔹 کایلا ویلیامز هم اعلام کرده بیش از 30000 نفر از نظر جسمی مجروح شدند، حدود 15 درصد آنها اختلال استرس پس از سانحه را تجربه کردن که نگهداری بیماران تریلیونها دلار هزینه برای دولت داره.
🔹 رافائل کوهن: شکی نیست که جنگ عراق توازن قوا را در خاورمیانه بر هم زد و این سوال را ایجاد کرد که آیا برای تحقق دموکراسی باید جنگید؟
✅ نکته جالب این پژوهش اشاره تمام محققان به شکستهای آمریکا در حمله به عراق بوده که با قدرت رسانه سعی این شکست به چشم نیامده است.
📌https://www.rand.org/blog/2023/03/twenty-years-after-the-iraq-war-a-qa-with-rand-experts.html
💟attacheintl.ir
♻️ جنگ های دولت یهود
🔹 طبق بررسی اندیشکده دفاع از دموکراسی، هیچ کشوری جز اسرائیل توان مقابله با ایران را در خاورمیانه ندارد.
🔹 در حال حاضر اسرائیل با چند بحران داخلی مواجه شده که برای مقابله با ایران باید آنها را مدیریت کند.
🔹 در سال 2022 حداقل 31 اسرائیلی به قتل رسیدند که برخلاف انتظار مقامات این کشور این موضوع باعث تفرقه میان مردم یهود شده است.
🔹 به نظر میرسد اسرائیل در تحریک تقابل ایران و جهان عرب به نتیجه نرسیده و هم اکنون ناچارا خود باید در برابر ایران بایستد.
🔹 طرح تقابل ایران با جهان عرب، بواسطه منافع چین و واسطه گری این کشور میان ایران و عربستان چندی پیش رنگ باخت.
📌https://www.fdd.org/analysis/2023/03/22/wars-of-the-jewish-state/
💟attacheintl.ir
🌐 کودتای دیپلماتیک چین، چگونه موازنه قدرت در غرب آسیا را تغییر داد؟
◽️ایجاد یک توافق نیازمند یک میانجیگر یا شبه واسطه یا در اصطلاح سیاسیون "دفاتر خوب" است تا بتواند ایجاد توافق بین افرادی را که دارای اختلاف هستند تسهیل کند نشریه وایر در مصاحبه طولانی با تالمیز احمد تحلیلگر برجسته غرب آسیا به تغییرات قدرت در غرب آسیا و افزایش نفوذ چین در خاورمیانه بویژه بعد از میانجیگری در توافق ایران و عربستان که آن را کودتای دیپلماتیک خوانده، پرداخته است:
🔸این یک پیشرفت بسیار مهم است. چشم انداز دیپلماتیک و چشم انداز سیاسی را تغییر داده است. پس زمینه این توافق این است که آمریکایی ها روز به روز در حال از دست دادن اعتبار خود بودند. ... و همچنین به نظر می رسد از نظر منافع خود در منطقه بسیار متعهد نیستند. بنابراین، متحدانشان باور ندارند که آمریکایی ها می توانند تامین کننده یا ضامن امنیت آن ها باشند بنابراین، آنها به دنبال شرکای دیگری بودند.
🔸منطقه در حال بلوغ است. بار طاقت فرسا تامین منافع آمریکا به سر آمده و آنها به سایر بازیگران نگاه می کردند. روسیه به عنوان یک شریک انرژی وارد شد و اوپک (سازمان کشورهای صادرکننده نفت) را به اوپک پلاس گسترش داد. این به تولیدکنندگان منطقه این ظرفیت را داد که وقتی بایدن در ماه ژوئیه وارد شد و درخواست افزایش تولید را داد، به این درخواست بی توجهی کنند.
🔸در 10 سال گذشته، چینیها دانش و تخصص و در نتیجه اعتماد به نفس خود را افزایش داده اند. هر دانشگاه بزرگ در جهان دارای دانشمندان چینی است. هر دانشگاه بزرگ چین دارای مرکزی برای مطالعات غرب آسیا است. آنها بیش از 1000 محقق آسیای غربی در چین دارند.
🔸رهبران چین می دانستند که آمریکا از ظهور آنها متنفر خواهد بود. آنها حداقل 20 سال صعود خود را به تاخیر انداختند تا مورد تهدید آمریکایی ها قرار نگیرند. آنها در سال 2013 زمانی که شی جین پینگ ابتکار یک کمربند و یک جاده را اعلام کرد، به طور علنی ابراز وجود کردند. هیچ راهی وجود ندارد که ایالات متحده بتواند آنها را عقب نگه دارد. آمریکایی ها ممکن است آنچه را که می خواهند در واشنگتن بگویند، اما چینی ها اینجا (غرب آسیا) هستند تا بمانند.
🔸اکنون در منطقه، روسها و چینیها «صدای عقل» هستند. آنها صدای ثبات هستند. آنها صدایی برای انجام کارها هستند. قول اضافه و وعده های گزاف نمی دهند و از نیروی نظامی عمده در منطقه استفاده نمی کنند. آنها خود را به عنوان بازیگرانی خوش خیم معرفی می کنند که واقعاً نگران ارتقای ثبات و صلح هستند.
🔸وی در ادامه با توجه به گسترش نقش سیاسی چین و روسیه می افزاید: از نظر ژئوپلیتیکی، ظهور یک قدرت بزرگ را در چشم انداز جهانی دارید. دوره سناریوی غالبی که به تسلط گسترده غرب بر نظم جهانی و هدایت رو به جلو هژمونی آمریکا منجر شد، اکنون از بین رفته است. ما نه تنها ظهور روسیه و چین را داریم، بلکه آنها به قدرت های پیشرو تبدیل شده اند که نقش خود را در امور جهانی ایفا می کنند.
#چین #آمریکا #توافق #ایران #غرب_آسیا #عربستان #روسیه
📌https://m.thewire.in/article/world/full-text-talmiz-ahmad-iran-saudi-china
💟attacheintl.ir
هدایت شده از مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
🌏 مقاله «نبرد اجتنابناپذیر»
جان جی مرشایمر، استاد علوم سیاسی در دانشگاه شیکاگو
🔹 سه دهه پیش ، وقتی جنگ سرد پایان یافت، انتخاب مهمی بود. ایالات متحده پیروز شده بود و آنگاه تنها قدرت بزرگ روی کره زمین بود. به نظر می رسید که سیاستگذاران ایالات متحده با بررسی افق تهدیدها ، نگرانی چندانی نداشتند - و به ویژه درباره چین ، کشوری ضعیف و فقیر که بیش از یک دهه با ایالات متحده علیه اتحاد جماهیر شوروی همسو شده بود.
🔸 دولت های دموکرات و جمهوری خواه با فریب تئوری های غلط در مورد پیروزی اجتناب ناپذیر لیبرالیسم و منسوخ شدن درگیری قدرت های بزرگ ، سیاست تعامل را دنبال کردند که به دنبال کمک به ثروتمندتر شدن چین بود. واشنگتن سرمایه گذاری در چین را تشویق کرد و از این کشور در سیستم تجارت جهانی استقبال کرد و فکر کرد که این کشور به یک دموکراسی دوستدار صلح و یک ذی نفع مسئول در نظم بین المللی تحت رهبری ایالات متحده تبدیل خواهد شد.
🔸 البته این خیال هرگز عملی نشد. چین به دور از پذیرش ارزشهای لیبرال در داخل و وضع موجود در خارج از کشور ، همزمان با صعود ، سرکوبگر و بلندپروازتر شد. تعامل نتوانست مانع از رقابت شود و به جای ایجاد هماهنگی بین پکن و واشنگتن، پایان عصر به اصطلاح تک قطبی را تسریع کرد. امروزه چین و ایالات متحده در یک جنگ سرد جدید قرار دارند - یک رقابت امنیتی شدید که بر همه ابعاد روابط آنها تأثیر می گذارد. این رقابت سیاستگذاران ایالات متحده را بیشتر از جنگ سرد اولیه آزمایش خواهد کرد ، زیرا چین به احتمال زیاد رقیبی قدرتمندتر از اتحاد جماهیر شوروی در دوران جنگ سرد خواهد بود. و این جنگ سرد به احتمال زیاد داغ خواهد شد.
🔹 هیچ کدام از اینها نباید تعجب آور باشد. چین دقیقاً همانطور عمل میکند که واقع گرایی پیش بینی می کرد. چه کسی می تواند رهبران چین را به خاطر تسلط بر آسیا و تبدیل شدن به قدرتمندترین کشور روی کره زمین سرزنش کند؟ ⚡️مطمئناً ایالات متحده، کشوری که برنامه مشابهی را دنبال می کرد ، به یک هژمون در منطقه خود و در نهایت امن ترین و با نفوذترین کشور جهان تبدیل شد. و امروز ، ایالات متحده نیز همانطور عمل می کند که منطق واقع بینانه پیش بینی می کرد. این کشور که مدتهاست با ظهور دیگر سلطه گران منطقه ای مخالف است ، جاه طلبی های چین را تهدیدی مستقیم می داند و مصمم است که روند صعودی مستمر این کشور را مهار کند. نتیجه اجتناب ناپذیر، رقابت و رویارویی است. تراژدی سیاست قدرت های بزرگ چنین است.⚡️
🔸 رهبران ایالات متحده باید تشخیص میدادند که از میان همه کشورها، تبدیل چین به یک قدرت بزرگ، نسخهای دردسرساز است. از این گذشته، این کشور مدتهاست که به دنبال حل و فصل اختلافات مرزی خود با هند بر اساس شرایط مطلوب خود بوده و اهداف تجدیدنظرطلبی گسترده ای در شرق آسیا داشته است. سیاستگذاران چینی به طور مداوم تمایل خود را برای ادغام مجدد تایوان، بازپس گیری جزایر دیائیو (در ژاپن به جزایر سنکاکو) از ژاپن و کنترل بیشتر دریای چین جنوبی اعلام کرده اند - همه اهدافی که مقدر است با مقاومت شدید همسایگان چین روبرو شوند. ایالات متحده را نیز ذکر کنید. چین همیشه اهداف تجدیدنظرطلبانه داشته است. اشتباه این بود که به آن اجازه داده شد به اندازه کافی قدرتمند شود تا بتواند بر مبنای آنها عمل کند.
منبع ؛
http://www.foreignaffairs.com/articles/china/2021-10-19/inevitable-rivalry-cold-war
@amniatemeli
🔻 همایش ملی «فضای مجازی»
🔹 نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با همکاری دانشگاه علامه طباطبایی برگزار میکند:
🔹 اولین همایش ملی «رویکردهای انتقادی به فرصت ها و چالش های ارتباطات شبکه ای در فضای مجازی»؛
🔹 آخرین مهلت ارسال چکیده مقالات 1402/01/29 می باشد و پژوهشگران محترم جهت ارسال مقالات و کسب اطلاعات بیشتر به سایت همایش به آدرس زیر مراجعه فرمایند:
📌https://cncc.atu.ac.ir/
#همایش_ملی_فضای_مجازی #فضای_مجازی
💟attacheintl.ir
May 11
❇️ تحول حقوقی با هوش مصنوعی
🔹طبق بررسی اندیشکده بروکینگز، به زودی استخراج ساختار مطالب، معنا و اطلاعات توسط هوش مصنوعی متحول خواهد شد.
🔹هوش مصنوعی باعث میشود وکلا در تهیه پیشنویس اسنادی که به درجه بالایی از سفارشیسازی نیاز دارند بسیار کارآمدتر شوند.
🔹برای وکلا، استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی بسیار بیشتر از فشار دادن یک دکمه است. این امر مستلزم توسعه مهارتهای جدید است، از جمله دانستن نحوه انتخاب ابزار هوش مصنوعی مناسب برای یک کار خاص، دانستن چگونگی ساخت پرسوجوهای مناسب و ارزیابی ارتباط، کیفیت و دقت پاسخهاست.
🔹از همین رو شرکت های حقوقی باید آموزش های جدیدی را ایجاد کنند تا وکلای شاغل بتوانند با این محیط جدید سازگار شوند. دانشکدههای حقوق باید برنامههای درسی خود را بهروزرسانی کنند تا اطمینان حاصل کنند که دانشجویان حقوق در مورد نحوه استفاده از ابزارهای تحقیق و نگارش هوش مصنوعی توانمند خواهند بود.
📎https://www.brookings.edu/blog/techtank/2023/03/20/how-ai-will-revolutionize-the-practice-of-law/
💟attacheintl.ir
🌐 پهپاد زیردریایی با قابلیت حمل سلاح هستهای
🔸این جدیدترین سلاح رونمایی شده کره شمالی است. این سامانه پهپادی که «Haeil» یا سونامی نامیده میشود برای حملات مخفیانه در آبهای دشمن طراحی شده و به گفته رسانه های کره شمالی قابلیت حمل کلاهک هسته ای را دارد و در زمان انفجار زیر آبی می تواند یک «سونامی رادیواکتیو» ایجاد کند.
🔸در مراسم رونمایی، این پهپاد زیر آبی بیش از 59 ساعت زیر آب رفت و در آب های نزدیک سواحل شرقی این کشور منفجر شد. هر چند در مراسم رونمایی نشانه ای از وجود مواد رادیواکتیو دیده نشد ولی قابلیت حمل مواد رادیواکتیو که با استفاده از کلاهک هسته ای انجام می شود به خودی خود یک عامل بازدارنده برای شمالی ها در برابر آمریکا و رقیب جنوبی آن ها ایجاد خواهد کرد.
🔸به گفته خبرگزاری های کره شمالی «این پهپاد تهاجمی هستهای زیرآبی را میتوان در هر ساحل و بندری مستقر کرد یا توسط یک کشتی سطحی برای عملیات یدککش کرد.»
🔸آخرین آزمایشهای کره شمالی در حالی انجام شد که سربازان کره جنوبی و ایالات متحده بزرگترین مانور فرود آبی خاکی خود در سالهای اخیر را با حضور یک کشتی تهاجمی آبی خاکی آمریکا روز دوشنبه آغاز کردند. ناو آمریکایی USS Makin Island نیز روز چهارشنبه با 10 فروند جنگنده رادارگریز F-35 در پایگاه دریایی در شهر بندری بوسان در جنوب شرقی کره جنوبی پهلو گرفت.
🔸کره شمالی در واکنش تند به این رزمایش گفت: ایالات متحده و کره جنوبی با رزمایش های خود وضعیت در شبه جزیره کره را به "نقطه خطرناک غیرقابل بازگشت" می کشانند.
◽️رقابت های هسته ای کره شمالی و کره جنوبی به یک گفتمان ثابت در فضای سیاسی هر دو کشور تبدیل شده و با بالا رفتن احتمال تنش و درگیری میان دو کره، هر دو کشور به دنبال سلاح هسته ای هستند. در طرف جنوب نیز رئیس جمهور این کشور از دست یابی به سلاح هسته ای حمایت کرده و در تازه ترین واکنش ها شهردار سئول خواهان ساخت سلاح هسته ای توسط کره جنوبی شده است.
#کره_شمالی #کره_جنوبی #پهپاد #آمریکا
📎https://www.scmp.com/news/asia/east-asia/article/3214649/north-korea-tests-nuclear-underwater-attack-drone-can-create-radioactive-tsunami
💟http://attacheintl.ir
❇️ دگرگونی نگرش به فلسطین
⏪ طبق افکارسنجی موسسه گالوپ، 49 درصد از نوجوانان آمریکایی نسبت به مردم فلسطین همدردی میکنند.
⏪ در این نظرسنجی تنها 33 درصد نوجوانان نسبت به رژیم صهیونیستی اعلام همدردی کردند.
⏪ این درحالیست که تا 2019 عمده نوجوانان آمریکایی نسبت به رژیم صهیونیستی حس همدردی داشتند.
📎https://news.gallup.com/opinion/gallup/472796/young-adults-views-middle-east-changing.aspx
💟attacheintl.ir
♋️ آینده اعتراضات
🔹 طبق بررسی شورای آتلانتیک، نتانیاهو به دلیل اعتراضات 3 ماه اخیر نتوانسته اقدامی مطابق با شعارهای خود داشته باشد.
🔸 شعار اصلی نتانیاهو توسعه روابط با جهان عرب و افزایش فشار بر ایران بود.
🔹طبق این بررسی در شرایط فعلی ثبات، امنیت و اقتصاد رژیم صهیونیستی با این بحران گره خورده و راهکار عقب نشینی نتانیاهو است.
🔸 نتانیاهو با وضع قوانین محدود کننده دموکراسی و برکناری برخی مقامات کلیدی عامل ایجاد اعتراضات بوده است.
🔹 این اعتراضات بزرگترین انقلاب در این کشور است که مردم خواستار پایان دولت نتانیاهو هستند.
#رژیم_صهیونیستی #اعتراضات #اندیشکده_شورای_آتلانتیک
📎https://www.atlanticcouncil.org/blogs/new-atlanticist/experts-react-netanyahu-just-delayed-his-judicial-overhaul-after-mass-protests-whats-next-for-israels-democracy/
💟attacheintl.ir