❗️ما اگر علی علیهالسلام نداشتیم چی داشتیم؟
🖥 کلیپ تصویری را ببینید👇
https://www.aparat.com/v/m8l2y
📖 مفهوم احسان به والدین در قرآن
أبى وَلّاد حَنّاط گوید: از حضرت امام صادق علیهالسلام درباره فرمودۀ خدای تعالی: "وَ بِالوالِدَینِ إِحساناً" (به پدر و مادر نیکی کنید؛ اسراء: ۲۳) سؤال کردم و گفتم: منظور از این احسان چیست؟ فرمودند:
💐 یعنی با ایشان خوشرفتارى کنی و آنان را وانداری تا آنچه را که به آن نياز دارند از تو بخواهند، گرچه ثروتمند باشند (و بتوانند با اموال خود، برای رفع نیازهایی که از فرزندشان توقّع دارند، شخصی را اجیر کنند)؛ مگر خداوند نمیفرماید: "لَن تَنَالُوا البِرَّ حَتَّى تُنفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ" (هرگز به احسان نمیرسيد، تا اینکه از آنچه دوست داريد انفاق كنيد؛ آل عمران: ۹۲)؟
سپس حضرت فرمودند:
🪴 و اما فرمودۀ خدای تعالی: "إِمَّا يَبلُغَنَّ عِندَكَ الكِبَرَ أَحَدُهُمَا أَوْ كِلَاهُمَا فَلَا تَقُل لَهُمَا أُفٍّ وَلَا تَنهَرهُمَا" (اگر يكى از ایشان يا هر دوی آنها در دوران عمرت به سالخوردگى رسيدند، به آنها حتى اُف مگو و به آنان پرخاش مكن؛ اسراء: ۲۳) یعنی اگر حتی تو را به تنگ آوردند، به آنها مگو "اُف" و اگر تو را زدند، با آنها درشتی مکن؛ و فرمود: "وَقُل لَهُمَا قَولًا كَرِيمًا" (و به آنها با احترام سخن بگو؛ همان آیه) یعنی اگر تو را زدند، به آنها بگو: خدا شما را بیامرزد، این است گفتار کریمانه و محترمانه؛
🍃 و فرمودۀ خدای تعالی: "وَاخفِض لَهُمَا جَنَاحَ الذُّلِّ مِنَ الرَّحمَةِ" (و از روی مهربانی در برابرشان فروتنی کن؛ اسراء: ۲۴) یعنی چشم به آنها خیره مکن و جز با مهر و دلسوزی به آنان نگاه مینداز و صدایت را از صدایشان بلندتر مکن و دست بالای دست آنها مدار و در راه رفتن بر آنها سبقت مگیر.
📜 کافی (شیخکلینی)، ج۲، ص۱۵۷، ح۱
تفسیر نورالثقلین (الحویزی)، ج۳، ص۱۴۸
{ @AyatollahBahrololom }
#کلام_معصوم علیهالسلام
رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمودند:
⭕️ خداوند در روز قیامت به
چهار گروه نظر نمیکند:
◽️کسیکه عاق [#والدین] شده.
◽️کسیکه [در مقابل کاری که برای دیگران انجام میدهد] منت میگذارد.
◽️کسیکه منکر قضای الهی باشد.
◽️کسیکه دائمالخمر باشد.
💠 أرْبَعَةٌ لا يَنْظُرُ اللَّهُ إِلَيْهِمْ يَوْمَ الْقِيامَةِ عَاقٌّ وَ مَنَّانٌ وَ مُكَذِّبٌ بِالْقَدَرِ وَ مُدْمِنُ خَمْرٍ.
📜 خصال، ج۱، ص۲۰۳
{ @AyatollahBahrololom }
#تلنگر
📿 خدمت و احسان به پدر و مادر، راه جلب محبّت امام زمان عجّل الله تعالی فرجه الشریف
🔻عمّار بن حيّان گوید: به امام صادق صلوات الله علیه از نیکی نمودن پسرم اسماعیل نسبت به خودم خبر دادم؛ حضرت فرمودند:
🔹من نیز او را دوست داشتم، ولی (با این مطلبی که گفتی،) علاقهام به او بیشتر شد. روزی خواهر رضاعى رسول خدا صلّی الله علیه و آله نزد ایشان آمد (خواهر و برادر رضاعی، فرزندان حلیمه سعدیه رحمة الله علیها بودند)؛ وقتی حضرت او را ديدند، شادمان گشتند و زیرانداز خود را برایش پهن کرده و او را روی آن نشاندند؛ سپس با او به سخن پرداختند در حالی که به چهرهاش تبسّم مینمودند، تا اینکه آن مخدّره برخاست و رفت.
🔸سپس برادر آن بانو آمد، امّا حضرت با او همانند خواهرشان رفتار نکردند؛ به ایشان عرض شد: ای رسول خدا! با آن خواهر طوری رفتار کردید كه با برادرش نداشتید! با اینکه او مرد بود؟! (بعید نیست که فرد اعتراض کننده، یکی از همسران رسول خدا صلّی الله علیه و آله باشد که به حسادت و بیادبی شهرت داشت!) حضرت فرمودند: (رفتار بهتر من با خواهرم) بخاطر این بود که آن خواهر بیشتر از برادرش به پدر و مادرشان خدمت و احسان میکرد.
💠 «عَنْ عَمَّارِ بْنِ حَيَّانَ قَالَ: خَبَّرْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام بِبِرِّ إِسْمَاعِيلَ ابْنِي بِي فَقَالَ لَقَدْ كُنْتُ أُحِبُّهُ وَ قَدِ ازْدَدْتُ لَهُ حُبّاً إِنَّ رَسُولَ اللَّهِ صلّی الله علیه و آله أَتَتْهُ أُخْتٌ لَهُ مِنَ الرَّضَاعَةِ فَلَمَّا نَظَرَ إِلَيْهَا سُرَّ بِهَا وَ بَسَطَ مِلْحَفَتَهُ لَهَا فَأَجْلَسَهَا عَلَيْهَا ثُمَّ أَقْبَلَ يُحَدِّثُهَا وَ يَضْحَكُ فِي وَجْهِهَا ثُمَّ قَامَتْ وَ ذَهَبَتْ وَ جَاءَ أَخُوهَا فَلَمْ يَصْنَعْ بِهِ مَا صَنَعَ بِهَا فَقِيلَ لَهُ يَا رَسُولَ اللَّهِ صَنَعْتَ بِأُخْتِهِ مَا لَمْ تَصْنَعْ بِهِ وَ هُوَ رَجُلٌ فَقَالَ لِأَنَّهَا كَانَتْ أَبَرَّ بِوَالِدَيْهَا مِنْهُ.»
📜 کافی (ط. الاسلامیة)، ج۲، ص۱۶۱
وسائل الشيعة، ج۲۱، ص۴۸۸
{ @AyatollahBahrololom }
21.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ_تصویری
🖥 تفسیر آیهی شریفه «وَ بِالْوَالِدَيْنِ إِحْسَانًا»
🌴 مقصود از شجره در «لَاتَقْرَبَا هَٰذِهِ الشَّجَرَةَ» چیست؟
🏫 مرکز جهانی حضرت ولی عصر عجل الله فرجه
🕌 قم مقدسه | سال ۱۳۸۷ هـ.ش
{ @AyatollahBahrololom }
🌹 ما به نعمتهای الهی بیتوجهايم، بويژه نعمت دوستی اهلبيت عليهمالسلام و قبول رهبری ايشان.
🌱 اين نعمت همهی دارايی ماست، هويّت و شناسنامه ماست. مگر قرآن کريم نمیفرمايد: وَبِالوالِدَينِ إحساناً ؛ پدر و مادر فکری و معنوی ما چه کسانی هستند که بايد به آنها احسان کنيم؟
🌼 آيا ما غير از پيامبر خدا و امام علی و حضرت صديقه کبری و اولاد پاک ايشان عليهم صلوات الله پدر و مادر فکری و معنوی داريم؟
🪴 احسان به ائمه اطهار علیهمالسلام، همان دوستی و پيروی ماست که سود آن نیز به خودمان بر میگردد (فَهوَ لَکُم) و اين دوستی را بايد هم در شهادت و هم در #ولادت سراسر نور اين بزرگوران، اظهار کنيم.
✍ آیت الله سید محمود بحرالعلوم میردامادی دامظله
#کلام_ناب
{ @AyatollahBahrololom }
#مناسبت
🔸ولادت سراسر نور و با سعادت حضرت صدیقه کبری فاطمه زهرا سلام الله علیها را به محضر ولی الله الأعظم امام زمان عجّل الله تعالی فرجه الشریف تبریک عرض میکنیم.
🌺 @AyatollahBahrololom 🌺
🌺 او «محدّثه» است...
حضرت امام صادق صلواتاللهعلیه فرمودند:
🍃 همانا فاطمه سلاماللهعلیها، محدّثه نامیده شد، چرا که فرشتگان از آسمان بر او نازل مىشدند و همانگونه که با مریم دختر عمران گفتگو داشتند، این چنین با او سخن مىگفتند: یا فاطمه! "بدرستى که خداى تعالى تو را پاک و منزّه گردانید و از تمام زنان عالَم، تو را برگزید" (إِنَّ اللَّهَ اصطَفاكِ وَطَهَّرَكِ وَاصطَفاكِ عَلَى نِساءِ العالَمين)؛ ای فاطمه! "برای پروردگارت به طاعت برخیز و سجده بجای آور و با رکوعکنندگان رکوع نما" (اقنُتي لِرَبِّكِ وَاسجُدي وَاركَعي مَعَ الرَّاكِعين؛ سوره آلعمران، آیات ۴۲ و ۴۳)؛ پس با آنان سخن میگفت و آنان نیز با او همکلام میشدند؛
پس شبی حضرت زهرا علیهاالسلام به ملائکه فرمود: مگر مریم بنت عمران، سرور زنان عالمیان نیست؟ گفتند: مریم فقط سرور زنان عصر خویش بود، ولى خداى تعالى تو را سیّدۀ زنان عصر خودت و عصر او و هم سرور بانوان از اوّلین تا آخرین قرار داده است.
📜 علل الشرائع (شیخصدوق)، ج۱، ص۱۸۲
بحار الانوار (علامهمجلسی)، ج۱۴، ص۲۰۶
{ @AyatollahBahrololom }
#تلنگر
⭕️ کار خارج از منزل بانوان شیعه مورد تأیید اسلام نیست، مگر در موارد معدود ضرورت!
امام صادق صلواتاللهعلیه فرمودند: روزی امیرالمؤمنین و #حضرت_زهرا علیهماالسلام نزد رسول خدا صلّی الله علیه و آله رفتند تا شرح وظایف زندگی مشترکشان را از آن بزرگوار سؤال کنند؛ پیامبر اکرم صلوات الله علیه فرمودند:
🔹فاطمه (سلام الله علیها) کارهای داخل خانه را انجام دهد و علی (علیهالسلام) کارهای خارج از منزل را به عهده گیرد.
حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها (پس از این نوع تقسیم کار منزل) فرمودند:
🌸 فقط خدا میداند من تا چه حد خوشحال و مسرور شدم از اینکه رسول خدا صلّی الله علیه و آله مرا از (کارهای بیرون خانه و) مواجه شدن با مردان نامحرم، معاف کردند.
💠 «عبد الله بن جعفر في (قرب الإسناد) عن السندي بن محمد، عن أبي البختري، عن أبي عبد الله عليه السلام عن أبيه عليهالسلام قال: تقاضي علي و فاطمة إلى رسول الله صلّى الله عليه وآله في الخدمة فقضى على فاطمة عليهاالسلام بخدمتها ما دون الباب وقضى على علي عليهالسلام بما خلفه قال: فقالت فاطمة: فلا يعلم ما دخلني من السرور إلا الله باكفائي رسول الله صلّى الله عليه وآله تحمل رقاب الرجال.»
📜 وسائل الشیعة (شیخ حرعاملی)، ج۱۴، ص۱۲۳
بحارالانوار (علامه مجلسی)، ج۴۳، ص۸۱
{ @AyatollahBahrololom }