♦️ #خطبة_الغدیر ۸
🔸 وَ سَاَلْتُ جَبْرَئیلَ اَنْ یَسْتَعْفِىَ لِىَ السَّلامَ عَنْ تَبْلیغِ ذالِكَ اِلَیْكُمْ - اَیُّهَا النّاسُ - لِعِلْمى بِقِلَّةِ الْمُتَّقینَ وَ كَثْرَةِ الْمُنافِقینَ وَ اِدْغالِ اللّائِمینَ وَ حِیَلِ الْمُسْتَهْزِئینَ بِالْاِسْلامِ، الَّذینَ وَصَفَهُمُ اللَّهُ فى كِتابِهِ: بِاَنَّهُمْ یَقُولُونَ بِاَلْسِنَتِهِمْ ما لَیْسَ فى قُلُوبِهِمْ ، وَ یَحْسَبُونَهُ هَیِّناً وَ هُوَ عِنْدَ اللَّهِ عَظیمٌ
🔹 و من از جبرئیل درخواستم كه از خداوند سلام اجازه كند و مرا از مأموریت تبلیغ به شما معاف دارد؛ زیرا كمى پرهیزكاران و فزونى منافقان و دسیسهى ملامتگران و مكر مسخره كنندگان اسلام را مىدانم؛ همانان كه خداوند در وصفشان در كتاب خود فرموده: به زبان مىگویند آن را كه در دلهایشان نیست (فتح / ١١) و مىشمارند آن را اندك و آسان، حال آن كه نزد خداوند بس بزرگ است. (نور / ١۵)
🔻 “And I asked Gabriel to beseech Almighty God so that He may discharge me from this duty of mine, because I well knew the scarcity of the virtuous, but the excess of the deceivers; and the vices of the blamers, as well who scald, and the deceit of those who insult Islam – those whom God has defined in His Book that: ‘They say what does not exist in their hearts, and they take it of very little importance, while it is of the utmost importance to God,’ (The Light: 24/25).
--------------------------------------
🆔 @Ayatollahdinparvar
.
📌 ۱۲ تیرماه، سالگرد درگذشت احیاگر بزرگ #غدیر، علّامه شیخ عبدالحسین امینی نجفی رحمة الله علیه، صاحب موسوعهی بینظیر #الغدیر است که چهل سال از عمر پُربرکت خود را برای تألیف آن صرف نمود؛ کلام زیر از ایشان نقل شده است:
✅ «هم وزن خود برای غربت مولا امیرالمؤمنین علیهالسلام اشک ریختم و الغدیر را نوشتم.»
ترویح روح بلند آن علامهی جلیل القدر، قرائت کنیم سوره فاتحه و اخلاص را با صلوات...
🆔 @Ayatollahdinparvar
6.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📅 ۱۲ تیر
🌹روز بزرگداشت علامه امینی (ره)
#علامه_امینی #الغدیر
🔻اقتباس از مجموعه مذهبی "ندای شیعه"
🆔 @Ayatollahdinparvar
🔰 بیانی از آیتالله دینپرور به مناسبت سالروز درگذشت علامه امینی(ره)
#قسمت_اول
🔻«الغدیر» حاصل پژوهشهای نفسگیر
مرحوم علامه امینی در میان مؤلفان و محققانی که در ارتباط با امیرالمؤمنین(ع) و نهجالبلاغه کار کردند، ویژگیهای خاصی داشت که همانها سبب ماندگاری کارش شد. مهمترین آنها پژوهشهای نفسگیری بود که ایشان برای تهیه کتاب الغدیر انجام داد. او به منابع محدود اکتفا نکرد و سراغ منابع اصلی و کتابهایی که کمتر در اختیار افراد معمولی بود میرفت. ضمن اینکه بیشتر منابعی که استفاده میکرد از منابع اهل تسنن بود. مرحوم علامه امینی به دلیل اینکه محتوا و منابع کافی در اختیار نداشت، برای دسترسی به آنها دائم در حال سفر به کشورهای مختلف و بازدید از کتابخانههای مهم دنیا بود. روش ایشان تحقیقات میدانی بود. او درصدد دستیابی به منابع دست اول بود؛ کاری بسیار پرزحمت بخصوص در آن زمانی که رفت و آمد به دشواری انجام میشد و وسایل ارتباط جمعی به گستردگی امروز نبود و با محدودیتهای بسیاری همراه بود؛ در آن شرایط به گفته خودش ۱۰ هزار جلد کتاب را مورد مطالعه قرار داد تا توانست الغدیر را بنویسد؛ او برای این کار مهم بیش از ۳۰ سال کتابخانههای کوچک و بزرگ ایران، عراق، حجاز، سوریه، لبنان، شبه قاره هند و پاکستان را مورد بررسی قرار داد.
🔻ادبیات «الغدیر» منحصر به فرد است
علامه امینی در این کتاب از روش نویسندگی و ادبیات خاصی استفاده کرده است؛ علامه امینی از ادبیات خاصی که در دنیای عرب مطرح بود، استفاده نکرد بلکه از ادبیات معاصر زمان خود که کمتر در کتابها کاربرد داشت، بهره برد. تا جایی که میتوان به جرئت گفت یکی از نقاط مثبت و ویژگیهایی که در الغدیر جلوه دارد همین ادبیات ویژه آن است.
🔻ذکر دقیق منابع در «الغدیر»
پیش از علامه امینی علمای زیادی درباره الغدیر و مسائل امامت و ولایت تألیفاتی داشتهاند و شاید بتوان گفت «عَبَقاتُ الاَنوار فی مَناقِبِ الائَمَةِ الاَطهار»، مفصلترین کتاب عقیدتی مذهب شیعه، نوشته میرحامدحسین در این حوزه است و علامه امینی در کتاب الغدیر از آن یاد کرده؛ اما ویژگیهای خاص و سبک نوشتاری الغدیر آن را از سایر آثار متمایز کرد. افزون بر آن در کتابهای قبلی منابع به طور دقیق ذکر نشده، اما در الغدیر به طور مستند اسم و حتی صفحه کتاب آمده است.
--------------------------------------
🆔 @Ayatollahdinparvar
🔰 بیانی از آیتالله دینپرور به مناسبت سالروز درگذشت علامه امینی(ره)
#قسمت_دوم
🔻۱۰۰ هزار فیش برای تألیف «الغدیر» نگاشته شد
آیت الله دین پرور با نقل خاطره ای از قول علامه امینی میگوید:
«تا قرن چهارم اسلامی کتابهای بسیاری در دست بود اما از قرن پنجم به بعد آنها از دسترس خارج شد و پس از آن هر که آنها را نقل میکند با واسطه است؛ اما چون من همیشه سعی میکنم که بدون واسطه نقل کنم، در تلاش بودم که این کتابها را پیدا کنم و سرانجام آنها را در مکتبه ظاهریه دمشق پیدا کردم؛ اما شرایط استفاده از این کتابها بسیار دشوار بود و تنها روزی یک ساعت میشد از کتابخانه استفاده کرد. کتابدار بداخلاق هم پس از پایان ساعت مطالعه همه را بیرون کرده و اجازه نوشتن نمیداد؛ به همین دلیل اصرار کردم که در کتابخانه بمانم و او قبول کرد در را از بیرون قفل کرده و فردا بیاید. مدتی به همین منوال گذشت تا موفق شدم ۱۰۰هزار فیش از این کتابها تهیه کنم».
رئیس بنیاد بینالمللی نهجالبلاغه میافزاید: بیشتر مطالب کتاب از منابع اهلسنت است و او داوری را به خواننده واگذار کرده است؛ استفاده بدون تعصب از منابع و احترام به نویسندگان و خلفا از دیگر ویژگیهای این کتاب ارزشمند است.
🔻 «الغدیر» اثری فرقهگرایانه نیست
آیتالله دینپرور با تأکید بر اینکه روش علامه امینی چراغ راه پژوهشگران علوم دینی است، تشریح میکند: استفاده او از منابع اهل سنت که دسترسی به برخی از آنها دشوار و حتی غیرممکن بود، نشان از آن دارد که این کار فرقهگرایانه نیست و بر اصول مکتب اسلام نوشته شده است. علامه امینی میگفت که برای نوشتن بخشی از الغدیر به نسخه خطی معتبر اهل تسنن نیاز داشتم، اما پیدا نمیکردم. به حضرت علی علیه السلام متوسل شدم. وقتی از حرم خارج شدم در یک بساطی کتاب را دیدم. این نشانی از امدادهای الهی برای دسترسی به منابع است تا این اثر حالت فرقهگرایانه پیدا نکند. وی بیان میکند: متأسفانه برخی از علمای اهلسنت در مورد این کتاب عظیم سکوت کردند و حتی در کشورهای وهابی اصلاً الغدیر پیدا نمیشود؛ در حالی که در کتابخانههای ما منابع مهم اهل تسنن به وفور پیدا میشود؛ البته برخی از علمای اهل تسنن نیز این کتاب را تهیه کرده و حتی توصیه کردهاند همه و بخصوص جوانها این کتاب را بخوانند.
✅ این مفسر و مترجم نهجالبلاغه در پایان با ابراز تأسف میگوید: هنوز تمام کتاب الغدیر چاپ نشده و تنها ۱۱ جلد از ۲۰ جلد کتاب در دسترس همگان است. این ۱۱ جلد تلخیص هم شده و امیدوارم که در دسترس تمام مردم باشد زیرا حیف است که از چنین منبع عظیمی بیبهره بمانیم؛ الغدیر دنیایی از علوم و حقایق است.
--------------------------------------
🆔 @Ayatollahdinparvar
.
#خدا_شناسی
♦️مولانا امیرالمؤمنین علیه السلام:
🔸 سپاس خدای را که همه صفات او یکسان است و عالم هستی به یک نسبت از خوان گسترده او برخوردار، «تقدم» و «تأخر» در این نباشد تا گویند آغاز او بر انجامش پیشی گرفته و ظاهرش بر باطنش پیش دستی کرده است.
📚 #خطبه ۶۴
🆔 @Ayatollahdinparvar
۰۰┈┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈۰۰
#مجموعه_آثار
#خدا_شناسی
🔰 ویژگی صفات الهی
♦️مولانا امیرالمؤمنین علیه السلام در مورد توحید و خداشناسی میفرماید:
🔹 سپاس خدای را که همه صفات او یکسان است و عالم هستی به یک نسبت از خوان گسترده او برخوردار، «تقدم» و «تأخر» در این نباشد تا گویند آغاز او بر انجامش پیشی گرفته و ظاهرش بر باطنش پیش دستی کرده است. ( #خطبه ۶۴)
✍️ تغییر و تبدیل از خصوصیات انسان و ممکنات است. جسم و جسمانیت همواره در معرض حوادث، تأثیر و تأثر بوده و هیچ پدیده ای از این قانون مستثنی نیست. «زمان» نیز خود مخلوق، متحول و سیّال است و از خود اختیاری ندارد. در واقع هر پدیده آغاز و انجامی دارد و حالات و شرایط گونه گون آن را تحت تأثیری جدّی قرار میدهد یعنی اول و آخر، و ظاهر و باطن دارد.
🔻اما تنها خدای متعال، آفریننده این گردونه و خارج از آن است، که نه تغییر و تبدیل دارد و نه اول و آخر، و نه ظاهر و باطن.
امام علیه السلام فلسفه و علت این «ثبوت» و «تغییرناپذیری» از عوامل و حوادث را به شیواترین بیان ترسیم کرده است:
«لَا يَجْرِي عَلَيْهِ السُّكُونُ وَ الْحَرَكَةُ وَ كَيْفَ يَجْرِي عَلَيْهِ مَا هُوَ أَجْرَاهُ وَ يَعُودُ فِيهِ مَا هُوَ أَبْدَاهُ وَ يَحْدُثُ فِيهِ مَا هُوَ أَحْدَثَهُ».
واژه «سکون» و «حرکت» وصف آفریدگار نتواند شد و چگونه حرکت و سکون بر آن ذات برتر صادق باشد در حالیکه خداوند آن دو را در بستر آفرینش روان ساخته است، و چگونه بدانچه خود پدید آورده روی نیاز آورد و محکوم آن گردد؟! ( #خطبه ۲۲۸)
✅ کوتاه سخن آنکه چون خداوند متعال تغییرناپذیر است، اول و آخر، ظاهر و باطن هم ندارد. زیرا به طور کلی صفات گوناگون، معلول عوامل مختلف بوده که ویژه مخلوقات و ممکنات است که دائم تحت تأثیر زمان، شرایط و حالات مختلفند.
📚 کتاب «منشور جاودانه» شرحی از نهج البلاغه ج۲ ص۱۸۰تا۱۸۲، تألیف آیت الله دین پرور دامت برکاته
#نهج_البلاغه
---------------------------------------
🆔 @Ayatollahdinparvar
🔸💠🔸
در هلال اول ذیقعده پیدا روی تو
حضرت کاظم بود محو رخ دلجوی تو
آل حیدر شادمان از این که دنیا آمدی
شد بهشتی بو مدینه، با بهشتی بوی تو
زادروزت روز دختر باشد و هر دختری
افتخارش باشد ای بانو شود رهجوی تو
...........................................
💐 روز دختر و میلاد بانوی قدسیه مطهره، فاطمه معصومه(س) که بارگاه نورانیشان محل دائمی نزول فرشتگان بر زمین و دروازه بهشت است
خجسته باد.
🔷🔸💠🔸🔷
🆔 @Ayatollahdinparvar
.
#معرفت_شناسی
♦️مولانا امیرالمؤمنین علیه السلام:
🔸شُغِلَ مَنِ الْجَنَّةُ وَ النَّارُ أَمَامَهُ سَاعٍ سَرِيعٌ نَجَا وَ طَالِبٌ بَطِي ءٌ رَجَا وَ مُقَصِّرٌ فِي النَّارِ هَوَى
🔹آنکس که بهشت و دوزخ را فرا روی خود بیند، سر از پا نشناسد و از فکر آن نیاساید و بیتفاوت نماند. (مردم در این رابطه سه گروه اند:)
تلاشگر شتابانی که به ساحل نجات هستند و جستجوگر کندروی که امید رستگاری دارد و تقصیر کاری که سرانجام در آتش فرو افتد.
📚 #نهج_البلاغه #خطبه ۱۶
🆔 @Ayatollahdinparvar
۰۰┈┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈۰۰
#مجموعه_آثار
#معرفت_شناسی
🔰 آینده نگری و نقش آن در زندگی
♦️مولانا امیرالمؤمنین علیه السلام در مورد مسیر انتهایی زندگی انسان میفرماید:
🔹آنکس که بهشت و دوزخ را فرا روی خود بیند، سر از پا نشناسد و از فکر آن نیاساید و بیتفاوت نماند. (مردم در این رابطه سه گروه اند:)
تلاشگر شتابانی که به ساحل نجات هستند و جستجوگر کندروی که امید رستگاری دارد و تقصیر کاری که سرانجام در آتش فرو افتد. ( #خطبه ۱۶)
✍️ زندگی حرکت جدّی به سوی خداست و سرانجامِ هر کس به بهشت است یا دوزخ، پس باید این حقیقت بزرگ را دریافت و در جهت تعیین مسیر خود به سوی بهشت و سعادت حرکت کرد. به عبارت دیگر دلمشغولی هر انسان عاقل و آینده نگر باید خود او و سعادتش باشد و نباید به چیزی جز این بیاندیشد.
🔻 حضرت در حدیث دیگر می فرماید:
« خوشا آنان که سرگرم اصلاح کژی های خویشتن اند به طوری که فرصت عیبجویی دیگران را نیابند ... پس وقت خویش را صرف اصلاح و تربیت خود کنند و مردم نیز از آن در آسایش باشند». ( #خطبه ۱۷۵)
یعنی همه باید در فکر خودسازی و رسیدن به کمال انسانی و قرب الهی باشند. شیرینی و زیبایی زندگی در پرتو این سیر مقدس است.
✅ از طرفی مهم انتخاب راه حق و پرهیز از باطل است، لذا امام علیه السلام مردم را در این رابطه به سه گروه تقسیم میکند که هر یک با انتخاب خود راه سعادت یا شقاوت را برمیگزینند:
افرادی که راه حق را با سرعت طی می کنند و از هیچ سرزنش کننده هم پروانه دارند، اینان قطعاً اهل نجات اند.
کسانی که در جستجوی راه حل اند ولی سرمایه گذاری کافی را انجام نداده و با ضعف و سستی حرکت می کنند، اینان باز هم امید نجات دارند.
گروهی که کوتاهی می کنند و هوای نفس بر آنها حاکم گردیده و حق را نادیده میگیرند و راه باطل را برمیگزینند، اینان قطعاً از دوزخیانند.
📚 کتاب «منشور جاودانه» شرحی از نهج البلاغه ج۱ ص۳۹۱و۳۹۲، تألیف آیت الله دین پرور دامت برکاته
#نهج_البلاغه
---------------------------------------
🆔 @Ayatollahdinparvar
.
#امام_شناسی
♦️ مولانا امیرالمؤمنین علیه السلام:
🔸لَقَدْ عَلِمْتُمْ أَنِّي أَحَقُّ النَّاسِ بِهَا مِنْ غَيْرِي وَوَ اللَّهِ لَأُسْلِمَنَّ مَا سَلِمَتْ أُمُورُ الْمُسْلِمِينَ وَلَمْ يَكُنْ فِيهَا جَوْرٌ إِلَّا عَلَيَّ خَاصَّةً
🔹شمایان خوب می دانید که من به خلافت سزاوارتر از دیگرانم ولی به خدا سوگند تا آنگاه که امور مسلمانان به هنجار و سامان باشد و جز بر من ستم نرود، صبر و سکوت پیشه کنم.
📚 #نهج_البلاغه #خطبه ۷۳
🆔 @Ayatollahdinparvar